Az adatok helyreállítása törött telefonból 2020-ban

Mindannyian tudunk valakit, akinek a telefonja soha nem tűnik teljesen működőképesnek. Kopogtasson ide, csepp oda és ne engedje, hogy hagyja a zsebében, miközben elvégzi a nap alapvető dolgait. Ha ez történik veled, vagy csak segíteni akar egy rászoruló barátnak, akkor tudnia kell, hogyan állíthatja vissza az adatokat egy törött telefonról.

Ha katasztrófa történik, a pánikba vétel előtt több dolgot meg kell próbálni. Először is, hacsak nem hagyta a telefont a sütőben vagy a mosdóban, akkor a SIM-kártya valószínűleg még mindig sértetlen. Ebben az esetben eltávolíthatja, beillesztheti egy sim-kártyaolvasóba, és eltávolíthatja az adatokat. Ha nem, nézzen meg néhány tippet az SD-kártya útmutatójának helyreállításáról.

Ideális világban az adatait online biztonsági másolat biztosítja. Ez lehet a telefonszolgáltató vagy harmadik fél által szolgáltatott adat formájában. A legjobb felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatásokban tárolt adatok valószínűleg helyrehozhatók az új alkalmazások újratelepítésével a következő telefonra.

Ez azt feltételezi, hogy továbbra is rendelkeznek a jelszavakkal. Ha nehezen emlékszik ezekre a kellemetlen bejelentkezési adatokra, tekintse meg a legjobb jelszókezelői útmutatót.

Ha előre készített biztonsági másolatot, akkor szerencséje van, mivel csak annyit kell tennie, hogy visszaállítja a biztonsági másolatát a telefonjára.

Itt található lépésről lépésre a teendők.

Első lépés: Visszaállítás a biztonsági mentésből

Ha előre látta volna a mobil biztonsági mentési szolgáltatás használatát, akkor tisztában van. A biztonsági mentési szolgáltatás segítségével visszakaphatja az adatokat, miután a telefonja megjavítva vagy kicserélve lett.

Ha még nem tette ezt meg, akkor valószínűleg ideje gondolkodni egy biztonsági mentési rendszer létrehozásáról. Ha Androidot használ, tekintse át ezt az útmutatót az Android telefonok biztonsági mentéséről.

Számos felhőalapú tárolási szolgáltatás érhető el. Vessen egy pillantást a legjobb felhőalapú tárolási útmutatónkra a részletekért, valamint a legjobb online biztonsági mentésről a mobilra, amelyben tippeket talál a telefon biztonsági mentéséről. E feladat, és általában az online biztonsági mentés elsõ választása az IDrive, amirõl többet megtudhat az IDrive áttekintésünkben..

Bizonyos adatok társíthatók az online fiókjához. Ha például Google Fiókot használ Androidon, akkor kapcsolattartási adatai és e-mailjei online lesznek. Önnek képesnek kell lennie arra, hogy ezeket az adatokat csak a jelszavának felhasználásával kapja vissza.

Az online biztonsági mentés erre és sok más okból is jó ötlet. Ha valami baj történik, még lebontott telefon esetén is, visszaállíthatja adatait a biztonsági mentési szolgáltatón keresztül. Ha még nem volt előretekintő adatainak biztonsági mentése, folytassa a második lépéssel.

Második lépés: Ellenőrizze a kártyát

Ha nem készített biztonsági másolatot, vagy ha elmúlt az utolsó biztonsági másolat óta (győződjön meg róla, hogy ezt a Snapchat legjobb VPN-ével használja), ne ess pánikba. Az SD-kártyán lévő adatok továbbra is érintetlenek. Felhívjuk a figyelmét, hogy az SD-kártya kibontása és rögzítése a saját felelősségére történik. Lehetséges, hogy a dolgok még rosszabbá válnak, ha rosszul kezelik a már repedt vagy sérült kártyát.

Ugyanakkor, ha a kártya sértetlen, többféle módon meg lehet nyerni az adatokat tőle. Csatlakoznia kell a telefont a számítógéphez, vagy ki kell vennie a kártyát, és használnia kell a kártyaolvasót.

Ha a telefonja nem túl sérült, akkor valószínűleg USB-kábellel csatlakoztathatja a számítógéphez. Miután telefonját USB-hez csatlakoztatta, gyakran meghajtóként adja hozzá magát, amelyet a szokásos fájlrendszer segítségével böngészhet. Vigyázzon erre, mivel a változások tönkretehetik a telefont.

Ha nem tudja csatlakoztatni a telefonját USB-vel, akkor be kell szereznie a kártyaolvasót. Nem túl drágák, de feltétlenül vásároljon egyet, amely kompatibilis a telefon SD-kártyájával.

A legjobb védelem az online biztonsági mentés, de a fájlok SD-kártyáról történő mozgatása szintén segíthet Önnek. Ha nem készített biztonsági másolatot, és az SD-kártyája megsérült a fájlokkal, folytassa a harmadik lépéssel.

Harmadik lépés: Az adatok helyreállítása

Ha nem tudja böngészni a fájljait kártyaolvasóval, akkor megpróbálhatja az adat-helyreállítási szoftvert. Gyakran talál olyan fájlokat, amelyeket az operációs rendszer törölt, mivel az adatok továbbra is a kártyán vannak.

Számos eszköz létezik ehhez, amint azt a legjobb adat-helyreállítási szoftver útmutatónk részletezi. Ha könnyű pénztárcája, megnézheti a legjobb ingyenes adat-helyreállítási szoftvert is.

Lehetséges, hogy a Windows felhasználók a beépített chkdsk segédprogrammal indítják el. Windows 10 rendszeren elindíthatja úgy, hogy megnyomja a Windows billentyűt az „R” gombbal, hogy megjelenjen a „futtatás” felszólítás, majd írja be a „cmd” szöveget a mezőbe a parancssor megnyitásához..

A Windows fájlkezelő segítségével ellenőrizze, hogy az SD-kártya milyen betűvel lett hozzárendelve. Ha nem látja ott, akkor lehet, hogy túlságosan sérült, tehát a működésének esélye nem nagy, még ha másik eszközt is használsz.

Mindaddig, amíg a kártya betűvel rendelkezik, futtathatja a chkdsk-t, ha beírja a „chkdsk / f E:” -t, ha a kártya betűje „E.” Ha nem, cserélje ki a helyes meghajtó betűre.

Ideje lépni egy másik eszközre, ha a chkdsk nem sikerül. Sok dedikált helyreállítási szoftver létezik, és a megfelelő kiválasztása trükkös lehet. Olvassa el kedvenceinkről a Prosoft Engineering Data Rescue és az EaseUS Data Recovery Wizard, a Windows és a CleverFiles Disk Drill, a Mac, áttekintéséből..

A legjobban értékelt adat-helyreállító eszközünk azonban a Stellar Data Recovery, tehát megvizsgáljuk, hogyan lehet használni.

Stellar használata

A Stellar Data Recovery könnyen letölthető és telepíthető. Az első dolog, amit a beindításkor lát, a „mit kell visszaállítani” képernyő. Kiválaszthatja, hogy megpróbál-e mindent visszaállítani, vagy meg szeretne keresni bizonyos dokumentumtípusokat.

james-csillag-phoenix-mit-vissza

A következő lépés az, hogy megtalálja az SD-kártyát a kiválasztott hely képernyőn. Lehet, hogy a Windows nem jelöli meg eszközét SD-kártyaként, de láthatja, hogy melyeket USB-vel csatlakoztatja, és méretüket, így képesnek kell lennie kitalálni. Ha nem biztos benne, csak húzza ki a konnektorból, és nézze meg, melyik eszköz eltűnik.

james-csillag-phoenix-select-hely

Válassza ki a „mély vizsgálat” lehetőséget, ha alaposabb, de lassabb keresést szeretne. A számítógép órákat vehet igénybe mély letapogatással, különösen nagyobb kártyák esetén. Légy kész szünetet tartani.

csillag-phoenix-scan-progress

A szkennelés közben a Stellar megmutatja, hogy mekkora távolságban van, valamint megmutatja a hátralévő idő becslését. A már talált fájlokat is megtekintheti.

Böngészhet azon fájlok listájában, amelyek helyreállíthatók a vizsgálat befejezése után. Időnként a fájlnevek elvesznek, még ha maguk a fájlok is érintetlenek, ezért előfordulhat, hogy meg kell nyitnia őket, hogy megnézhessék, mi az.

A Stellar ezután megpróbálja a lehető legtöbb adatot helyreállítani.

A Stellar 99 dollárba kerül a standard kiadásért, ami drága. Ingyenes verzióval rendelkezik, de az adatkorlátozásokba ütközött a használatakor. Vessen egy pillantást a Stellar Data Recovery felülvizsgálatunkra további részletekért.

Végső gondolatok

Az Ön adatai nem pusztultak el, mert a telefon nem működik tökéletesen. Mint láttuk, számos módon meg lehet nyerni adatait olyan eszközről, amely használhatatlannak tűnik. Vannak ésszerű dolgok is, amelyeket előre megtehetsz, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden veszteség könnyebben helyrehozható-e.

A felhőalapú tárolás és az adatok biztonsági másolatának készítése óvatos, és rengeteg szoftver segít megkönnyíteni ezt. Ha azonban a telefonja megszakad, akkor már késő lenne, tehát ha előrelépést szeretne kezdeni az adatok védelmében, nincs olyan idő, mint a jelen.

Ha az adatok törlése után helyrehozta a telefonját, tudassa velünk, hogyan csinálta. Mondja el nekünk, hogy ezek a tippek segítettek-e az adatok helyreállításában, vagy sem. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me