A Word-dokumentumok gyors és egyszerű helyreállítása: rövid útmutató

Szinte mindenki használta a Microsoft Word-t valamikor. A házi feladatokat elvégző hallgatóktól az irodai dolgozókig, a projektjelentéseket írva, mindannyian ujjainkat kell letennünk a billentyűzetre, és a Word továbbra is a szövegszerkesztő halom teteje. A dolgok azonban nem mindig mennek simán.


Az ajtó csengő csenget, és elhagyja az íróasztalát, hogy megválaszolja. Öt perc múlva visszatérve találja, hogy a Windows úgy döntött, hogy újraindítja a frissítést, majd összeomlott, és az adatok végleges maradtak. Lehet, hogy nem veszíti el örökre, ezért készítettük el ezt a cikket egy Word-dokumentum helyreállításáról.

Ha a közelmúltban mentette meg munkáját, akkor valószínűleg helyreállíthatja azt egy ilyen összeomlás után. Ennek ellenére a kézi mentés nem megbízható, és előbb vagy utóbb el kell felejtenie. Ha ez megtörténik, akkor kockáztatja, hogy elveszíti munkáját.

Mint mindig, a megelőzés jobb, mint a gyógyítás, így a mentés, ha megy, jó ötlet, hogy megakadályozzuk a teljes veszteséget. Rengeteg olyan szoftver van, amely segíthet ebben. Ha biztonsági másolatot készít egy automatikus megoldással, akkor szinte mindig képes lesz arra, hogy helyrehozza azt, ha valami rosszul fordul elő.

OneDrive és Office 365

Helyreállítson egy Word dokumentum biztonsági másolatot

Ha a Word programot használja az Office 365 csomag részeként, akkor az OneDrive tárolóterülete az előfizetés része. A OneDrive for Business áttekintésünk lépésein át végigvittük, tehát nézzük meg a részleteket.

Használhatja az Office 365 automatikus mentési funkcióját is, hogy a Word rendszeresen mentse el fájljait. A mentések gyakorisága a beállításokban megváltoztatható. Ilyen módon nem kell emlékeznie arra, hogy csinálja magát.

Az online mentési szolgáltatás használata a munka mentésének szokásos előnyeit nyújtja, és lehetőséget nyújt arra, hogy helyreállítsa, függetlenül attól, hogy mi történik a helyi eszközzel. Nézze meg a legjobb online biztonsági mentési cikket, vagy olvassa el kedvenc szolgáltatásunkat a Backblaze áttekintésünkben.

Az online platformok használata kiküszöböli az adatvesztési problémákat, mivel bármikor hozzáférhet az adatokhoz bármilyen eszközről, akkor is, ha egyikük megszakad. Például a Google Docs automatikusan elmenti a szinte a gépelést, miután befejezte a gépelést, így nem is kell emlékeznie arra, hogy kattintson a Mentés gombra..

A felhőalapú tárolás egy másik jó módszer az adatok biztonságának garantálására, még akkor is, ha az eszköz problémája van. A Sync.com a legjobb szolgáltatónk. A legjobb felhőalapú tárolócikkünk rengeteg más lehetőséget is tartalmaz, szóval nézzünk meg.

Tegyük fel, hogy tegyük fel, hogy egyiket sem tette meg, és arra számítasz, hogy az 5000 szóból álló remekmű nélkül dolgozni fogsz. Még mindig nagyon sok lehetősége van. Menjünk át rajtuk.

Hogyan lehet helyreállítani egy Word dokumentumot

Először, a Word tartalmaz egy automatikus helyreállítási funkciót, amely minden indításkor megkeresi a fájlokat. Ha úgy gondolja, hogy elvesztette az adatait, akkor megpróbálhatja újraindítani a Word-t, hogy megtudja, hozad-e helyre a fájlt az Ön számára.

Ha nem indul el automatikusan, akkor manuálisan is elindíthatja. A Word 2010 alkalmazásban ez ugyanolyan egyszerű, mint a „fájl” menü „legutóbbi” elemére kattintása, majd a „nem mentett dokumentumok helyreállítása” lehetőségre kattintás..

Az automatikus helyreállítás tapasztalataink szerint hatékony, és gyakran összeomlik vagy váratlan újraindítás után segítséget nyújt Önnek. Ennek ellenére az elmúlt néhány perc munkád valószínűleg elveszhet.

A Word segítségével az automatikus helyreállítási adatokat gyakrabban mentheti el. Például a Word 2007 programban megnyithatja a lehetőségeket, átválthat a „mentés” oldalra, és módosíthatja az „automatikus mentés minden információ mentése” értéket. Azt is ellenőriznie kell, hogy be van-e jelölve a mellette lévő jelölőnégyzet.

Kipróbálhatja a fájlok vadítását az „asd” kiterjesztéssel is. Ezek az ideiglenes fájlok, amelyeket a Word a munkája tárolásához használ, ahogyan elment, de a mentés előtt. Ha megtalálni tudja őket, a Wordnek képesnek kell lennie arra, hogy legalább az elveszített adatokat megnyissa és visszaállítsa.

Az adat helyreállítása a Word fájlok helyreállításához

A Word azonban nem az egyetlen eszköz, amely vissza tudja állítani a dokumentumait. Ha a merevlemezen probléma merül fel, használhatja a chkdsk-et, amelyet a Windows tartalmaz, vagy kipróbálhat egy dedikált helyreállítási eszközt. A legjobb adat-helyreállítási szoftver listánk jó hely a szolgáltatók keresésére.

A lemez helyreállítási eszközei szintén segíthetnek, ha véletlenül törölt valamit, és nem jelenik meg a kukában.

A chkdsk használata során egy parancssort hoz létre a Windows + R megnyomásával, majd a “cmd” beírásával. Ezután beírja a „chkdsk / f E:”, helyébe az E betűjelét írja. A beolvasás elvégzése eltarthat egy ideig, így jó ideje lehet egy képernyő-szünetnek, amíg várakozik.

chkdsk

Az adat helyreállítási szoftver segíthet nehezebb adatvesztési problémák megoldásában. Ha a lemez megsérült, és a chkdisk meghibásodik, akkor megfelelő esélyt adnak az adatok helyreállítására. Ezek könnyebben használhatók, mint a chkdsk.

Rengeteg adat-helyreállítási eszköz áll rendelkezésre, amelyek segítenek. Vessen egy pillantást számos adat-helyreállítási áttekintésre és a legjobb eszközök ismertetésére.

Amint a Stellar Data Recovery és a CleverFiles Disk Drill áttekintésből olvashat, ez a két eszköz hasznos lehetőség, ha a Word automatikus helyreállítása sikertelen volt. A Stellar lépésről lépésre végigvezeti a helyreállítási folyamatot, és a végén megadja a helyreállított fájlok listáját. Évente 50 dollárba kerül a szokásos verzió, ami tisztességes árat fizet a kemény munka visszaszerzése érdekében.

csillag-phoenix-scan-progress

Végső gondolatok

Ha úgy gondolja, hogy elveszített egy Word-dokumentumot, sok mindent megtehet, hogy megpróbálja megszerezni az adatokat. Egyik tippünk sem fog működni minden alkalommal, ám ezek lehetőséget adnak az adatok helyreállítására és a főnök vagy tanár haragjának elkerülésére..

A követendő legjobb tippeket az adatok elvesztése előtt kell megtenni. Az automatizált biztonsági mentési és tárolási megoldások olcsók és egyszerűen megfizetik magukat egyetlen merevlemez-összeomlás után. Az esemény után azonban lehetősége van. Soha nem teljesen megbízhatóak, de a katasztrófa sztrájkja esetén mindegyiket meg kell próbálni.

Ha adatvesztést szenvedett, szívesen megismerjük tapasztalatait az alábbi megjegyzésekben. Ha az útmutatót használja az adatok visszaszerzéséhez, vagy egyéb tippje van, tudassa velünk. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map