A Windows 7, 8 és 10 biztonsági másolatának biztonsági mentése 2020-ban

A Windows hosszú utat tett meg azóta, hogy 1985-ben jelent meg az 1.0-s verzió, amely éppen grafikus felhasználói felületet helyezett az MS-DOS-ra. Ez utóbbi évek óta hírnevet szerzett azáltal, hogy hibákat tapasztal, és halálos képernyőről szenved. hibák és összeomlás. Ebben a cikkben segítünk elkerülni adatainak elvesztését, megmutatva, hogyan készíthet biztonsági másolatot a Windowsról.


A hibák és összeomlások nem akadályozták meg, hogy a világ egyik legnépszerűbb operációs rendszere legyen. Legutóbbi inkarnációja, a Windows 10 vitathatatlanul elődeinek sok problémáját vigyázza, annak ellenére, hogy saját is van, különösen a magánélet vonatkozásában. Ha aggódik ebből, olvassa el a Windows 10 adatvédelmi beállítások útmutatójának átdolgozását.

Ha Ön egy szerver adminisztrátor, és hatalmas feladatot jelent az önök előtt lévő Windows szerver biztonsági mentéséről, olvassa el a legjobb Windows szerver biztonsági másolatok listáját.

A következő szakaszban megmutatjuk, hogyan lehet a Windows biztonsági mentési eszközt használni az operációs rendszer biztonsági másolatának készítéséhez, és ügyeljen arra, hogy ne veszítse el a fájljait, ha nem kívánt esemény történik.

Biztonsági másolat a Windowsról a Windows biztonsági másolat eszköz segítségével

Ez valószínűleg a legegyszerűbb, bár nem a legjobb módszer a Windows biztonsági másolatok kezelésére. Ha a fájlok különösen fontosak, és néhány dollárral költ költeni, azt javasoljuk, hogy ugorjon közvetlenül az online lehetőségek szakaszára, amely ezen alább található..

Windows 10 esetén kattintson a Start gombra, írja be a „vezérlőpult” elemet, és válassza ki.

how-to-backup-windows-step1

Írja be a „biztonsági másolat” elemet, hogy a lista felső részén megjelenjen a „Biztonsági másolat és visszaállítás (Windows 7)” lista. Írja be.

how-to-backup-windows-step2

A „Biztonsági másolat és visszaállítás (Windows 7)” ablakban kattintson a „Rendszerkép létrehozása” linkre.

how-to-backup-windows-step3

Egy másik ablak felszólítja Önt, hogy válassza ki a képet. Vegye figyelembe, hogy olyan képet fog kapni, amely tartalmazza az összes meghajtót, nem csak a rendszermeghajtót, és mérete is hatalmas lehet, ezért győződjön meg róla, hogy készen áll. Lehet, hogy elég DVD-t szerez be, de egy kép eltakarítása nekik unalmas lenne.

Könnyebb menteni egy másik merevlemezre. Ne feledje, hogy összeomolhatnak vagy hibásan működhetnek, és magukkal vihetik a képet. Ha ez megtörténik, fájljainak beolvasásához adatgyűjtő szoftverre kell támaszkodnia, de ez nem biztos tét. A szilárdtestalapú meghajtóknál sokkal alacsonyabb a hibaarány, de több adathibát tapasztalnak, tehát nem biztos abban, hogy ők is biztonságban fogják tartani a képet.

Amit felhőalapú tárolással végezhet az egyenletben. A biztonsági mentéshez kövesse a 3-2-1 szabályt, amely azt javasolja, hogy a fájlokat egy távoli helyen és két helyi eszközön tárolja. Végül is egy biztonsági másolat csak akkor ér valamit, ha nem tud eltévedni; a biztonsági másolat készítése az egyetlen jó módja annak biztosítására.

Valószínűleg sok tárhelyre lesz szüksége a képéhez, ezért a nagy fájlok legjobb felhőalapú tárolójának szolgáltatóknak jól illeszkedniük kell. A legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatások, mint például a Sync.com és a pCloud, benne vannak, és remek választás a fájlok tárolására..

Az online biztonsági mentés alternatívája

A tárolást okból nevezzük tárolásnak. Használhatja biztonsági mentési szolgáltatásként, de ez azt sugallja, hogy a dedikált biztonsági szolgáltatásoknak nincs sok mindent kínálni. Ugyanakkor nem erről van szó, mivel sok szolgáltatás mentheti az egész számítógépet vagy csak a Windows képet, és szükség esetén visszaállíthatja..

Más szavakkal, az online biztonsági mentés a katasztrófa utáni helyreállításra irányul. A felhőalapú tárolástól eltérően a felhőalapú biztonsági másolat készít képet a teljes merevlemezről, ami azt jelenti, hogy megőrzi mappastruktúráját, és nem követeli meg, hogy fájlokat tegyen a szinkronizálási mappába. Noha ez lassú és nem szabad tárhelyet adni, érdekes funkciókat kínál Önnek.

Ezek magukban foglalják a folyamatos biztonsági mentést, amely biztosítja a biztonsági mentés naprakészen tartását, és az inkrementális biztonsági mentést, amely csökkenti a fájlok feltöltéséhez szükséges időt. Miközben a legtöbb folyamatos biztonsági mentési folyamatot futtat, az ütemezett biztonsági mentéseket is futtathatja, hogy a biztonsági mentés éjjel is futhasson, és ne mutassa be a rendszer erőforrásait.

Ha úgy gondolja, hogy a speciális szolgáltatások előnyei lennének, olvassa el a legjobb online tartalék vásárlói útmutatót, és keresse meg az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatót. Míg egyes szolgáltatások bonyolultak és fájlok címkézését igénylik, sok szolgáltatás, például a Backblaze, nagyszerű használatot kínál. Ha a rugalmasság inkább a dolgod, érdemes megnézni a CloudBerry Backup-ot, egy megbízható biztonsági mentési ügyfelet, amely lehetővé teszi az adatok tárolásának eldöntését..

Olvassa el a CloudBerry biztonsági másolat és a Backblaze áttekintést a két kiváló szolgáltatásról.

Backblaze-Slider1
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider2
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider3
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider4
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider5
© Cloudwards.net

Előző

Következő

Az Acronis True Image és a BigMIND Home szintén képes szolgáltatók. Mindkettő képeket készít biztonsági mentésből, növekményes biztonsági mentésből és képeket jelszóval védi. Ha érdekli, olvassa el az Acronis True Image és a BigMIND Home áttekintést.

Acronis True--Image-Backup-beállítás-Slider1
© Cloudwards.net

Acronis True--Image-Destination-Slider2
© Cloudwards.net

Acronis True--Image-Active-Protect-Slider3
© Cloudwards.net

Acronis True--Image-Beállítások-Slider4
© Cloudwards.net

Acronis True--Image-Tools-Slider5
© Cloudwards.net

Előző

Következő

Lehet, hogy több merevlemezt is tartalmaz, amelyekről biztonsági másolatot kell készíteni. Ez nem kérdés, mivel az online biztonsági mentési szolgáltatók külső merevlemezekkel is működhetnek. Valójában megvan a legjobb merevlemez-szolgáltatók listája a külső merevlemezek számára.

Az IDrive, amely a legfontosabb felhő biztonsági mentési szolgáltatásunk, szintén köztük van (olvassa el az IDrive áttekintésünket).

Végső gondolatok

Lehet, hogy a merevlemez vagy a Windows operációs rendszer soha nem összeomlik, és magával viheti az adatait, de ennek valószínűsége nagyobb, mint nulla. A szerencsére támaszkodva messze eljuthat, de az előkészítés a felelősebb lehetőség, és garantálja az adatok biztonságát.

A Windows biztonsági másolatának készítésének néhány módszerét felvázoltuk. A natív eszköz egy ingyenes opció, amely be van építve a Windowsba, és könnyen kezelhető. Ennek ellenére az általa létrehozott képfájl hatalmas lehet, tehát a legjobb, ha valahol tárolhatja, esetleg a felhőben. Tarthatja a számítógépen, és kihasználhatja azokat a fejlett funkciókat, amelyeket a legjobb Windows biztonsági mentés kínál a Windows megoldásokhoz.

Mit gondol a Windows biztonsági másolatáról? Melyik megoldást részesíti előnyben? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map