A Sync.com és a Google Drive, a tökéletes együttműködés a csapatmunka számára

Itt, a Cloudwards.net webhelyén nagyszerű rajongók vagyunk az online együttműködésnek: miért dolgozik egy fárasztó irodában, amikor bárhol, bármikor és bárkivel dolgozik? Annak érdekében, hogy az online együttműködés életképes legyen, a munkához megfelelő eszközökre van szükség.


Ebben a cikkben megnézzük két kedvenc eszközünket, ebben a Google Drive és a Sync.com együttműködési cikkben.

A Google Drive egy bevált felhőalapú tárolási megoldás, integrált termelékenységi alkalmazásokkal, amelyek együttműködésre készültek. A Sync.com eközben egy virágzó felhőalapú tároló, amely biztonságos és magántulajdonban lévő eszközöket kínál a munkatársakkal való kommunikációhoz..

A felülvizsgálat során áttekintjük mindegyik finomabb pontjait, hogy megértsük, miként szolgálhatnak különféle módon az együttműködési törekvések..

Megvizsgálom a rendelkezésre álló terveket is, így elkezdheti megtervezni, hogyan lehet azokat közös munkaprojektekbe végrehajtani.

Felhő a munkahelyen

Az elmúlt években a Rightscale felmérést végzett a vállalkozásokról, hogy megtudja, hogyan használják felhő technológiákat munkaerőik összehozására.

A cég 2016-os eredményeiben arról számolt be, hogy:

 • A szervezetek 89% -a használja nyilvános felhőalapú szolgáltatásokat
 • 16 százalék egynél több nyilvános felhőszolgáltatást használ
 • 77 százalékuk saját fejlesztésű felhőalapú megoldást használ
 • 71 százalék használja a nyilvános és a magán felhőmegoldások kombinációját

Ez azt mutatja, hogy a vállalkozások gyakran különféle felhőalapú programokat használnak különböző feladatokra, attól függően, hogy mi a legmegfelelőbb.

Hol tér ki a Google Drive

Szabadúszó íróként gyakran használom a Google Drive-ot partnerekkel és ügyfelekkel való együttműködésre. A Google irodai alkalmazáscsomagja nagyon jól működik, és sokkal könnyebbé teszi az együttműködést, mint a hagyományos termékek, köszönhetően annak a képességének, hogy valós időben könnyen írhasson, szerkeszthessen és javaslatokat tegyen..

1. Megosztás a Google Drive-ban

A Google Drive webes felhasználói felületéből bármilyen mappát vagy fájlt megoszthat, ha jobb egérgombbal kattint rá, és a legördülő menüből kiválasztja a „Megosztás” lehetőséget..

A tartalom megosztható link vagy e-mail útján. Mindkét esetben engedélyezhet másoknak megtekintési, kommentálási vagy szerkesztési jogosultságokat.

A linkön keresztüli megosztás kissé kockázatos lehet.

Jelszóvédelem nélkül bárki, aki rendelkezik a link másolatával, hozzáférhet a tartalmához. Az e-mailek ezzel szemben korlátozzák a címzett hozzáférését.

2. A Google Docs Suite

A tartalom megosztása nagyszerű, de az együttműködés ügyetlen is lehet, ha megfelelő alkalmazásintegrációt nem vesz igénybe. Amint történik, valószínűleg ez az, amit a Google Drive jobban teljesít, mint bármely más felhőalapú tárolási szolgáltatás.

A natív irodai csomag ingyenes és nagy teljesítményű, és a következő programokat tartalmazza:

 • Docs: szövegszerkesztés és internetes közzététel
 • Ágynemű: táblázatok és diagramok
 • Diák: előadások
 • Forms: adatgyűjtés (azaz felmérések)
 • rajzok: ábra

A nagyszerű dolog ezekben az alkalmazásokban az, hogy ha hozzáférést biztosítanak egy fájlhoz, más felhasználók veled dolgozhatnak. Ez a munka magában foglalhatja néhány megjegyzés elhagyását a margókban, a javasolt szerkesztések megjelölését vagy a tényleges változtatásokat.

Az együttműködés kicsit zavaró lehet, ha több ember dolgozik ugyanazon dokumentumon, és segít megoszlatni az összes zavart, ez a „javítási előzmények” funkció, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizze, hogy mi történt.

A felülvizsgálat visszavonhatja a dokumentum korábbi verzióinak változásait is, ami akkor hasznos, ha úgy dönt, hogy bizonyos szerkesztéseket soha nem kellett volna elvégezni..

3. Harmadik fél Google Drive-alkalmazásai

A fejlesztők szeretik a Google Drive-val való együttműködést, amint azt a rendelkezésre álló számos harmadik féltől származó alkalmazás is bizonyítja. Még jobb, ha a Google megkönnyíti az alkalmazások megtalálását és integrálását a tárhelyéhez.

Csak kattintson a „Saját meghajtó” gombra, és válassza a „További alkalmazások csatlakoztatása” lehetőséget. Ezután használja a felbukkanó ablakot a rendelkezésre álló lehetőségek kereséséhez vagy rendezéséhez.

Néhány kedvencem a következők:

 • CloudConvert: gyorsan konvertálhat fájlokat egyik típusból a másikba
 • WappWolf Automator: automatizálja az eljárásokat, például a fájlátvitelt
 • DocHub: PDF fájlok szerkesztése és kommentálása
 • Pixlr szerkesztő: szép böngésző alapú Photoshop klón
 • HelloFax: faxok küldése és fogadása a Google Drive-ból

Más felhőszolgáltatások harmadik féltől származó integrációkat is kínálnak, de úgy tűnik, hogy egyikük sem teszi olyan könnyű felfedezni és aktiválni őket, mint a Google Drive.

Ahol a Google Drive rövidre esik

Ha elmulasztotta a híreket, a Google a felhasználók adatvédelmi vitáinak középpontjában állt. A vita nagy része akkor merült fel, amikor Edward Snowden kiderítette a világnak, hogy az NSA titokban kutatta az internetes kommunikációt.

Ezzel kibővítette az NSA és a nagyobb technológiai vállalatok, például a Microsoft és a Google közötti kapcsolatokat. A nyilvánosság felháborodása a nyilvánosságra hozataluk során jelentősen fokozta az online felhasználók magánéletének figyelmét, különösen a felhő környezetében.

Talán részben a fokozott figyelem miatt a Google Drive végül 2013 augusztusában kezdett titkosítani a szerverein lévő felhasználói tartalmakat. Ez jó dolog, mivel az adatsértések egyre növekszenek.

Ez azonban nem elég: egyrészt a Google Drive még mindig nem titkosítja a felhasználói metaadatokat. Az NSA elsősorban a metaadatokat gyűjtötte össze. Ugyanakkor, bár a Google már titkosítja a tartalmat, a Google megtartja a kulcsokat, hogy bármikor visszafejtse a tartalmat.

Ez a tény lehetővé teszi számukra az adatok átkutatását, hogy megnézhessék, mi töltődik fel, és átadják másoknak a fájlok egyszerű szöveges példányát. Sőt, a szélhámos alkalmazottak vagy akár a hackerek is megszerezhetik és terjeszthetik ezeket a titkosítási kulcsokat.

Az ilyen hiányzó biztonsági lyukak miatt sok felhő-fogyasztó most más szolgáltatásokra keresi a hozzáadott védelmet.

Az egyik ilyen szolgáltatás, amely a biztonsági támogatók körében gyorsan kedveltvé vált, a Sync.com.

Hogyan védi az Ön adatait a Sync.com

Mi teszi a Sync.com olyan biztonságos? A kezdők számára az adatok titkosítva vannak szerveroldalon, hogy megakadályozzák az illetéktelen hozzáférési kísérleteket. Ezenkívül a készülék és a Sync.com adatközpont között utazó adatokat biztonságos SSL / TSL alagút védi.

Természetesen a Google Drive ezt most is megteszi.

A nagy különbség az, hogy a Sync.com nem őrzi meg titkosítási kulcsát. Ezt a kulcsot az eszközön helyileg generálják, és ott maradnak.

Mielőtt eljuttatnák a felhőbe, az adatok 256 bites AES titkosítással kerülnek titkosításra. Soha nem dekódolja, amíg vissza nem tér hozzád. Ezt a rendszert általában „end-to-end” vagy helyi titkosításnak nevezik. Van azonban egy harmadik név, amely a legjobban tetszik: nulla tudású titkosítás.

Ez „nulla ismeretlen”, mivel a Sync.com fogalma sincs arról, hogy milyen tartalmat tárol a szerverein. Lehet, hogy egy recept a bajor tejszínes pite számára, egy jobb forgatókönyv az Öngyilkos csapat számára, vagy egy repülő csészealj vázlata..

Nem számít, hogy a Sync.com-nak ez összecsapott ostobaság.

A nulla ismeretlen titkosítás további előnye, hogy még a bírósági végzés sem is képes a Sync.com átadni a tartalom dekódolt verzióját..

Ezenkívül a 256 bites AES titkosítással bárki, aki megsérti a Sync.com szervereit, nem lenne képes dekódolni az Ön tartalmát egy szuperszámítógép nélkül, és néhány milliárd évvel a tartalék megtakarításához.

1. Sync.com és együttműködés

Egy dolog a munkatermék biztosítása, de mi lenne az együttműködés megkönnyítése? A Sync.com nem rendelkezik a Google Drive integrált alkalmazásaival. Remélhetőleg egy nap ez lesz, ezért életképes lesz a Google Drive csereprogramjaként.

Időközben a Sync.com sokkal jobb munkát végez, mint a Google Drive, amikor biztonságos helyen dolgozik, távol a kíváncsiságos szemtől..

A Google Drive-hoz hasonlóan a felhőtartalom megosztható másokkal, még akkor is, ha nem a Sync.com előfizetői.

A tartalmat megosztják egy biztonságos link létrehozásával.

A tartalmi linkeket e-mailen lehet elküldeni bizonyos címzetteknek, vagy másolni és beilleszteni egy másik adathordozóra (például a Slack).

Másfajta link, úgynevezett feltöltési link, létrehozható, hogy mások képesek legyenek tartalmat feltölteni a mappákba.

Hivatkozás létrehozásakor egy egyedi titkosítási kulcs, amelyet egy jelszó-erősítő algoritmus (PBKDF2) nyújt meg, hozzáfűződik. Ezt a kulcsot nem továbbítják és nem tárolják, így a Sync.com soha nem tudja, mi ez. biztosítása

Ahhoz azonban, hogy lehetővé tegyük az együttműködők közötti kapcsolatok helytelen, ismeretlen dekódolását, be kell lépnie a Sync.com „fokozott adatvédelem” szolgáltatásába..

A fokozott adatvédelem a következő területeken támogatott:

 • Chrome (legfeljebb 25 GB fájlok)
 • Firefox (legfeljebb 500 MB méretű fájlok)
 • Internet Explorer 10+ (legfeljebb 500 MB méretű fájlok)
 • Microsoft Edge (legfeljebb 500 MB méretű fájlok)

A Sync.com néhány további biztonsági intézkedéssel rendelkezik a linkek védelme érdekében, amelyek szintén nem érhetők el a Google Drive-on.

Ide tartozik az a képesség, hogy:

 • Jelszóval védett linkek
 • Állítsa be a link lejárati dátumait
 • Állítsa be a linkek letöltési korlátait

A Sync.com naplókat is tartalmaz a megosztott tartalom ellenőrzési tevékenységeiről és a megosztott tartalom távoli törlésének lehetőségéről. A megosztott hivatkozások létrehozása helyett a felhasználók megosztott mappákat is létrehozhatnak.

Mappák esetén a felhasználókat meghívják e-mailben. A megfelelő engedélyekkel a meghívottak szerkeszthetik az adott mappában lévő tartalmat, és másokat is felkérhetnek annak elérésére.

Végül, a felhasználók nem kívánt szerkesztésektől és véletlen törlésektől való védelme érdekében a Sync.com lehetővé teszi, hogy a fizető előfizetők korlátlan fájlverziót tartsanak fenn, és a törölt tartalmat határozatlan időre állítsák vissza..

Semmi nem segít megőrizni a csapat kémiáját, mint például a képesség, hogy visszavonjuk a hibáikat.

2. Eszköz szinkronizálása

A Google Drive és a Sync.com bevonása az online együttműködési erőfeszítésekbe nem lesz nagyon kényelmes, ha nem tud hozzáférni a tartalomhoz mindkettőn, bárhol és bármikor.

Szerencsére a Google Drive és a Sync.com egyaránt lehetővé teszi a tartalom szintetizálását szinte valós időben, Windows, MacOS, Android és iOS eszközökön.

A szinkronizálás engedélyezéséhez a Google Drive és a Sync.com külön szinkronizálási mappákat hoz létre a merevlemezen. Ezek a mappák ugyanúgy elérhetők, mint bármely más fájlrendszer-mappa, de közvetlenül kapcsolódnak a felhőhöz. A szinkronizáló mappák tartalmának bármilyen módosítása automatikusan feltöltésre kerül a felhőbe.

Ezek a változások viszont átadódnak a csatlakoztatott eszközökhöz – vagy az együttműködési partnerekhez, ha a megosztás engedélyezve van.

A szinkronizálás nem csak lehetővé teszi az eszközök közötti zökkenőmentes ugrást, a távoli és az offline munkát, hanem a Mac-felhasználók a Windows-felhasználókkal és fordítva is.

Árképzési tervek

Most, hogy megvizsgáltuk, hogy az egyes szolgáltatások hogyan lehetnek hasznosak az online munkánkban, vessünk egy pillantást saját tervükre. Így ezeket a szolgáltatásokat saját együttműködési törekvéseiért árazhatja ki.

Google Drive

A Google Drive nagylelkû 15 GB-os ingyenes tárhelyet biztosít a felhasználók számára. Ha ez nem elég, számos árazási szint áll rendelkezésre:

Teljes tárolásHavi költség
100 GB$ 1.99
1 TB$ 9.99
10 TB$ 99
20 TB$ 199.99
30 TB$ 299

Ez a rugalmasság a Google Drive-ot még tökéletesen teszi lehetővé, hogy párosuljon egy olyan szolgáltatással, mint a Sync.com. Ez lehetővé teszi a teljes beruházás korlátozását azáltal, hogy a Google Drive tárhelyét az Ön igényeihez igazítja.

Ha szélesebb üzleti megoldást keres, akkor a Google G Suite-t (korábban Google Apps for Work) erre a célra tervezték. Két G Suite csomag érhető el: az alapterv, amely minden felhasználó számára 30TB-t kínál 5 USD-ért, vagy az üzleti terv, amely korlátlan tárhelyet kínál 10 USD-enként.

Mindkét G Suite terv további előnyöket kínál, mint például az üzleti e-mail, a videokonferencia, a megosztott naptárak és az adminisztrátorok.

Sync.com

A Sync.com egy kezdő tervet ad a felhasználóknak 5 GB ingyenes felhőalapú tárolóhellyel. Az átirányítások révén a felhasználók extra gigabájtot kapnak átirányításonként. A játékvezetők is extra gigabájtot kapnak, tehát mindenképp ügyeljen rá, és hívja meg együttműködőit.

A cikkben tárgyalt számos kulcsfontosságú szolgáltatás igénybevétele azonban fizetett tervre való frissítést igényel. Ebbe beletartozik:

 • A kapcsolat lejárata
 • Felhasználói tevékenységi naplók
 • Távoli törlőkendők
 • Töltsön fel linkeket
 • Korlátlan fájlverzió
 • Határozatlan ideig törölt fájl helyreállítása

A Sync.com nem rendelkezik a legváltozatosabb árstruktúrával. Csak két személyes terv érhető el, mindkettőt „pro” -nek hívják. A% 00 GB-os terv 4,17 dollárba kerül havonta, míg a 2 TB-os terv 8 dollárba kerül. A számlázás éves cikluson esik át, így 12 hónapig fizetnie kell előre.

Ha virtuális irodáját szeretné kiépíteni a Sync.com segítségével, akkor két üzleti tervet is kínálnak. Ez felhasználónként 5 dollár, az összes tárolás 1 TB, vagy 8 USD a 2 TB. A fő különbség a szokásos tervekkel szemben az, hogy a fióktulajdonos hozzáférést kap a fejlettebb adminisztrációs vezérlőkhöz.

Végső gondolatok

A Sync.com legnagyobb gyengesége, az integrált alkalmazások, a Google Drive legnagyobb erőssége. A Google Drive legnagyobb gyengesége, a biztonsága, a Sync.com legnagyobb erőssége. Hogyan használhatja mindkettőt oly módon, hogy a lehető legjobb módon támogassa az online munkáját??

A Google Drive használata:

 • Olyan projektek, amelyekben a biztonság nem olyan kritikus
 • Folyamatban lévő projektek, amelyek élő együttműködést igényelnek

A Sync.com használata:

 • Olyan projektek, amelyekben a titoktartás alapvető fontosságú
 • A munkatermék hosszú távú, biztonságos tárolása

A rendelkezésre álló ingyenes tervekkel, személyes tervekkel és üzleti tervekkel képesnek kell lennie arra, hogy mindkét szolgáltatást egyezzen meg egy költséghatékony megoldás létrehozása érdekében, amely a csapat projektjeit a következő szintre viszi.

Használja ezeket a szolgáltatásokat a munkakapcsolatok javítása érdekében? Mindig szeretünk hallani más perspektívákat, ezért nyugodtan kommentáld az alábbiakat!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map