A legjobb online biztonsági mentés a Mobile 2020-ra: Biztonsági mentés útközben

Az okostelefonok mindenhol megtalálhatók, és több adatot tudnak tárolni, mint valaha. Tele vannak képekkel, videókkal, névjegyekkel, üzenetekkel és még sok mindennel. A telefon elvesztése, ellopása vagy elfelejtése elhagyni a strandon úszás elõtt sokkal költségesebb, mint puszta ára..

Az adatok elvesztésének elkerülése érdekében az okostelefonról biztonsági másolatot készíthet online biztonsági mentési szolgáltatások segítségével. Ha még nem ismeri a témát, akkor nézze meg útmutatóunkat az Android biztonsági mentéséről. Jellemzői a Google natív Android biztonsági mentési szolgáltatása és az IDrive, amely az egyik legjobb online biztonsági mentési szolgáltatás a számítógépes biztonsági mentéshez is..

Az IDrive a legjobb választásunk, és az Android és iOS operációs rendszerhez tartozó szabadalmaztatott alkalmazások nem tették meg a vágást. Ez összezavarhatja az olvasó némelyikét, de az alábbiakban arról fogunk beszélni, hogy miért irányítottuk a Google-t. Mielőtt elkezdenénk rangsorolni, megvitatjuk a kiválasztási kritériumokat, amelyek remélhetőleg világosabbá teszik folyamatunkat.

Ha itt bukkant fel felhőalapú tárolást keresve, ötletekért tekintse meg a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatások listáját. Ha nem ismeri a különbséget a felhő tárolása és a biztonsági mentés között, olvassa el a magyarázatot.

A legjobb online biztonsági mentés a Mobil 2020-hoz

Mi teszi a legjobb online biztonsági mentést a mobilra

Ha elolvassa a Google Drive áttekintését, megtudhatja, hogy tetszik nekünk a platform együttműködési funkciói, ám nem szeretjük a vállalat biztonsággal és magánélettel kapcsolatos megközelítését. A Google-t az Egyesült Nemzetek Nemzeti Biztonsági Ügynökségének PRISM projektjével kötik a kormányzati megfigyelés segítéséhez. Lehet, hogy nem volt sok választása, de a helyzet áll.

Az árnyékos adatvédelmi előzmények mellett a Google fenntartja a jogot arra, hogy szkennelje és elemezze az Ön tartalmát a célzott marketing céljából annak feltételei szerint.

Az ügyet a saját kezébe viheti, ha olyan eszközöket használ, mint például a Boxcryptor (olvassa el a Boxcryptor áttekintést) az okostelefonon található fájlok titkosításához, ám úgy döntöttünk, hogy kibír az online biztonsági mentési szolgáltatásokkal, amelyek erőteljes biztonsággal és magánélettel rendelkeznek, és nem osztják meg a Google kényszerét megközelítés.

A beépített biztonság sokkal kényelmesebb, és biztos lehet benne, hogy a hackerek nem férhetnek hozzá a fájljaidhoz. Figyelembe vettük, hogy a szolgáltatás titkosítást nyújt-e a biztonsági mentéshez, és ha nulla-e a tudás. A nulla tudás megakadályozza, hogy bárki más, köztük a szélhámos alkalmazottak is, olvassa el az Ön fájljait.

A jelszavak zárolása is jó, mert mások még akkor sem férhetnek hozzá a tárhelyhez, ha rendelkeznek telefonjával..

A könnyű használat szempontjából figyelembe vettük az alkalmazás minőségét, mivel az összetett felhasználói élmény frusztrációt és figyelmen kívül hagyott fájlokat eredményezhet a biztonsági mentéshez. Előnyösebb az ellenkezője, ezért élvezetes és intuitív felhasználói élményt keresettünk.

Figyelembe vettük azt is, amit a szolgáltatás biztonsági másolatot készíthet. Noha az olyan szolgáltatások, mint a pCloud, a Sync.com és a bejegyzés a legjobb fényképtárolónkba és a videók legjobb felhőalapú tárolása, automatikus fényképeket és videókat tölthetnek fel a mobilkészülékre, az online biztonsági mentési szolgáltatások ideálisan szélesebb körű védelmet nyújtanak..

A szöveges üzenetek, névjegyek, hívásnaplók és az alkalmazás adatainak biztonsági mentése olyan képességek, amelyeket különféle sikerre keresünk.

Mindannyian többet szeretnénk biztonsági másolatot készíteni és kevesebbet fizetni, tehát erre számítottuk az általunk felülvizsgált szolgáltatások közül. Ráadásul minél több szolgáltatást kínál a terv, annál jobb. Jó, ha a szolgáltatásnak ingyenes csomagja vagy próbaverziója is van. Egyes szolgáltatások korlátlan biztonsági mentési helyű terveket is kínálnak.

Az utolsó kritérium a platform sokfélesége, ami azt jelenti, hogy bólintunk azoknak az alkalmazásoknak, amelyek képesek működni és biztonsági másolatot készíteni a számítógépéről. A Google Play és az App Store számos olyan alkalmazásával ellentétben, amelyek csak a mobilkészülékről tudnak biztonsági másolatot készíteni, a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatások listán szereplő egyes biztonsági mentési szolgáltatások mindkettőt megtehetik. Azt mondjuk, hogy néhányat, mert bele kellett volna vonnunk a G Cloudot és a Degoo-t, amelyek nem szerepelnek a listánkon.

1. A legjobb online biztonsági mentés mobilra: IDrive

Képernyőkép_20190218-155532_IDrive Online

Nem csoda, hogy az IDrive a mi legjobb választásunk, mert ez a mi legjobb online biztonsági mentési szolgáltatásunk. Ennek köszönhetően a nagy érték és a biztonsági funkciók.

A szolgáltatás az összes platformon, beleértve a mobil szolgáltatást is, nulla tudásvédelmet biztosít. A titkosítás szintje AES 256-bites, amelyet minden célból és célból nem lehet megtörni. Jelszó-zárral is rendelkezik. Ha engedélyezi, be kell írnia egy négyjegyű kódot az IDrive mobiltelefonon történő belépéséhez.

Az alkalmazás tartalmaz egy nagy, piros “biztonsági másolatot”, amely egy menübe viheti, ahol kiválaszthatja, hogy a biztonsági másolatot készíteni kívánja-e. Innentől bekapcsolhatja az automatikus kamerafeltöltést, amely képeken és videókon működik. Az alkalmazás tiszteletreméltó 4,2 csillagos besorolást kapott a Google Play Áruházban, és több mint 1 millió letöltést kapott.

Könnyű automatikusan biztonsági másolatot készíteni egy adott tartalom összes tartalmáról. Egyszerűen megérinti a mellette lévő jelölőnégyzetet az alkalmazásban.

Biztonsági másolatot készíthet fényképekről, videókról, névjegyekről, szövegekről, hívásnaplókról és naptárról az Androidon. Ugyanezt megteheti az iOS rendszeren is, kivéve a szövegeket és a hívásnaplókat. Ha a kívánt fájlok nem tartoznak ebbe a kategóriába, akkor az „egyéb fájlok” opcióval kiválaszthat konkrét fájlokat. A fájlböngésző jól működik, de ha a mappaválaszték hozzáadódna, akkor előnyös lenne.

Az IDrive mobilos biztonsági mentése csak egyszer történik naponta, azaz a folyamatos biztonsági mentés nem lehetséges. Ez bosszantó, különösen azért, mert kikapcsolhatja a mobil adatterv használatát, így a biztonsági mentési műveletek nem rágják át a havi adatkiosztást. Ugyanakkor a mobil biztonsági mentési alkalmazások számára napi egy biztonsági mentés a norma, így az IDrive nem egyedül.

A biztonsági másolatot a futtatásra is korlátozhatja, amikor a telefont tölti, ha nem akarja, hogy zavarja a használatát.

Érdekes módon az IDrive lehetővé teszi a biztonsági mentésű fájlok megosztását. Ezt megteheti, ha hosszan lenyomja a fájlokat vagy mappákat, amelyekről biztonsági másolatot készített. Ez bekapcsolja a megosztási menüt, ahol beírhatja a címzettek e-mail címét és egy üzenetet. A fájlokat offline is megtekintheti. Engedélyezheti a szinkronizálást a fájlok szinkronizálására az eszközökön keresztül.

Egyéb okok, melyeket szeretünk, az IDrive

Nem kell sokat fizetnie ahhoz, hogy élvezze az IDrive szolgáltatást, mert ára versenyképes. Az egyik legjobb ingyenes felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatás.

Az IDrive Personalnek két változata van. Az első lehetővé teszi, hogy akár 2 TB tartalmat tároljon 52 dollárért évente. A második lehetővé teszi 5 TB tárolását 75 dollárért. Emellett 2TB vagy 5TB szinkronizálási helyet kap, attól függően, hogy melyiket választja, így összesen 4TB vagy 10TB helyet foglal el. Ráadásul mindkettő korlátlan eszközről készíthet biztonsági másolatot.

Ha vállalkozása van, az IDrive üzleti terv jobban megfelel az Ön igényeinek. Korlátlan eszközök és felhasználók számára 75 dollártól kezdődik, és 250 GB-os biztonsági másolatot biztosít. A helyet 12,5 TB-ig növelheti. Választhat úgy, hogy havonta fizet, a két legolcsóbb üzleti terv kivételével.

Mielőtt eldöntené a hosszú távú előfizetést, használhatja az ingyenes tervet, amely 5 GB online biztonsági mentési helyet biztosít.

Az IDrive Windows, macOS és Linux rendszereken is működik, így a kevés szolgáltatás egyike, amely mindháromat támogatja. Az asztali élménynek enyhe tanulási görbéje van, mivel az IDrive megköveteli, hogy a fájlokat manuálisan válassza ki a biztonsági mentéshez, ellentétben a korlátlan szolgáltatásokkal, amelyek mindent biztonsági másolatot készítenek. De ezt nem nehéz használni. Erről bővebben az IDrive áttekintésben olvashat.

2. G felhő

Képernyőkép_20190218-155610_G Cloud

Nem, a G Cloud nem Google alkalmazás, bár érthető, hogy úgy gondolja. Nem biztonsági másolatot készít a Google Drive-ról, hanem az Amazon Web Services szolgáltatásról. Nem tartozik a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatásaink közé, mert nem tud biztonsági másolatot készíteni a számítógépéről, de jó munkát végez a mobil adatok védelmében.

A G Cloud 256 bites AES-t használ a fájlok titkosításához, de nincs titkosítása. Van egy jelszó-zár funkció, amely szintén segíti a fiók védelmét.

Az alkalmazás megnyitja a kezdőlapot, amely megmutatja, hogy mennyi tárhelyet használt. A biztonsági másolat készítéséhez válassza ki az „adat” fület, és válassza ki a kívánt fájlokat és mappákat. Miután ezt megtette, a Kezdőlap segítségével készítheti a szükséges adatok biztonsági mentését és visszaállítását. Az alkalmazás tiszta, és nem fogja megkarcolni a fejét, miközben megpróbálja megtalálni, amire szüksége van.

A Google Play Áruház felhasználói elégedettek a felhasználói élmény és szolgáltatások minőségével, mert az alkalmazás 4,6 besorolással és több mint 5 millió letöltéssel rendelkezik.

A G Cloud lehetővé teszi, hogy többféle adatot válasszon biztonsági másolatot készíteni, beleértve a névjegyeket, a hívásnaplókat, a dokumentumokat, a rendszerbeállításokat, a böngésző adatait, a fényképeket és a videókat. A G Cloud által a biztonsági mentéshez kiválasztott fájltípusokat a speciális beállítások menüből szerkesztheti. A szerkeszthető kategóriák közé tartoznak a fotók, videók, zene és dokumentumok. Ehhez kiválaszthat egy adott kategóriát a fájltípus hozzáadásához vagy törléséhez.

Az IDrive-hez hasonlóan nincs folyamatos biztonsági mentés, de szükség esetén kényszerítheti a biztonsági mentések futtatására, beállíthatja automatikus feltöltésre töltéskor vagy beállíthatja az ütemezést. Az ütemterv segítségével beállíthat egy bizonyos időt, napot és az akkumulátor töltöttségi szintjét, amelyre szükség van a biztonsági mentéshez.

Egyéb okok, amik tetszik a G Cloud

Csak 1 GB ingyenes biztonsági másolatot kap a G Cloud használatával, de akár 10 GB-ot is kereshet áttételekkel. Ha többre van szüksége, a G Cloud korlátlan biztonsági mentési tervvel rendelkezik, amely csak 3,99 dollárba kerül havonta, és öt eszközről, beleértve az iPhone készülékeket is, biztonsági mentésre használható. Az adatokat az eszközök között egyetlen érintéssel is migrálhatják.

Ha nincs szüksége korlátlan biztonsági mentési helyre, és pénzt szeretne megtakarítani, használhatja a 100 GB-os éves tervet 11,99 USD-ért..

Nincs olyan asztali alkalmazás, amely lehetővé tenné a számítógépen lévő fájlok védelmét, de ez egy kisebb hátrány, mivel a G Cloud kiváló szolgáltatás a mobil adatmentéshez.

3. Degoo

Screenshot_20190218-155627_Degoo

A Degoo Android és iOS eszközökön, valamint Windows és macOS rendszereken működik, ám ügyetlen tervezési döntések és a biztonsági mentési ütemező hiánya miatt nem ajánlhatjuk. A hiányosságokkal kapcsolatos részleteket az asztalon kaphat Degoo áttekintésünkben. A Windows-t támogató jobb alternatívákért olvassa el a legjobb online biztonsági mentés a Windows-ra című cikket.

A Degoo mégis 256 bites AES-t használ a fájlok titkosításához, és prémium csomagjával privát titkosítást biztosít. Ennek használatához ki kell választania egy jelmondatot, és töltse fel a fájlokat a „leginkább titkos mappába”.

A Degoo mobil élmény sokkal jobb, mint az asztali. Terve hasonló a többi mobil alkalmazáshoz, ám ez továbbra is zavarba ejtő, mert az adatmentés megkezdéséhez a szükségesnél több lépést igényel. Az alkalmazás megnyitásakor megjelenik a „hírcsatornám” fül, amelyen a telefonod fényképei és videói láthatók.

A biztonsági másolat kiválasztásához menjen a „fájlok menü” fülre, és koppintson a kék körre, hogy onnan feltöltse. Választhat, hogy fájlokat vagy mappákat tölt fel -, de nem a fájltípusokat.

Ehhez meg kell nyitnia a jobb oldali menüt, és koppintson a „feltöltéseim” elemre. Az automatikus feltöltések kategóriája lehetővé teszi fényképek, videók, dokumentumok és zene feltöltését. Az SMS, névjegyek, naptár és egyéb adattípusok nem érhetők el.

De ez nem akadályozta meg, hogy Degoo 4,5 csillagos besorolással és több mint 10 millió letöltéssel rendelkezzen a Play Áruházban. Ehhez hozzájárult az a tény, hogy 100 GB-os online biztonsági mentési helyet biztosít Önnek, amely sokkal több, mint más szolgáltatások.

Az előző két alkalmazáshoz hasonlóan a Degoo-nak nincs folyamatos biztonsági mentése, de ez sem teszi lehetővé a biztonsági mentések ütemezését. A rendelkezésre álló opciók szerint csak akkor működik, ha csak WiFi-hez csatlakozik, vagy csak töltés közben.

Más okok, melyeket szeretünk Degoo-nak

A Degoo segíthet a készülék tárhelyének megtisztításában azáltal, hogy feltölti a fényképeit, majd csökkenti őket, amikor megtekinti őket a telefonján. A teljes méretű fotók továbbra is elérhetők lesznek a Degoo-n.

A 100 GB-os ingyenes biztonsági mentési helyet barátai meghívásával adhatja hozzá. Addig tehet áttételt, amíg el nem éri az 500 GB-ot, ami elég nagylelkű. Ezenkívül az ingyenes tervet korlátlan eszközökön is használhatja. Ne feledje, hogy a fiókjához 90 naponként kell hozzáférnie, különben a Degoo törli az adatokat.

Ha ez aggodalomra ad okot, feliratkozhat a 2 TB tervre havonta 10 dollárért. Kipróbálhatja a tervet az előfizetés előtt az ingyenes 14 napos próbaverzióval. Ugyanakkor ugyanolyan mennyiségű IDrive tárhelyet kínál kétszer az árért.

Ennek ellenére az ingyenes terv sokat kínál, és a felhasználói élmény nem csökkenti nagyban az általános benyomást.

4. BigMIND Home

Screenshot_20190218-155545_BigMIND

A BigMIND Home egy másik online biztonsági mentési szolgáltatás a cégtől, amely létrehozta a Zoolz Home Backup és a G Cloud szolgáltatást. Hasonló a G Cloudhoz, de olyan új funkciókkal rendelkezik az asztali és a mobil klienseken, amelyeknek a többi nem rendelkezik. Ennek ellenére felhasználói élménye nem teljesen egyezik a G Cloudéval.

A BigMIND Home gondoskodni fog a fájljairól, mivel a nulla ismeretlen AES 256 bites adatot használja a nyugalmi helyzetben való titkosításhoz..

A mobilalkalmazás a kiválasztott „felfedezés” fülvel kezdődik. Nem jelentett meg semmit, nem számít, mit töltöttünk fel. A feltölteni kívánt elem kiválasztásához használja a bal oldali menüt, és koppintson az „adatkiválasztás” elemre.

Innentől kiválaszthatja a névjegyeket, a hívásnaplókat, a fényképeket, az üzeneteket, a videókat és más fájltípusokat. Ezután koppintson a „Mentés” gombra a választás mentéséhez. Ezután megjelenik a „műszerfal” fül, amely lehetővé teszi a feltöltést a „feltöltés most” megérintésével. Egy egyszerű feltöltési gomb az adatkiválasztási ablakban megkönnyítené a folyamatot.

A BigMIND Home nem tartozik a népszerűbb alkalmazások közé, alig több mint 10 000 letöltéssel a Play Áruházban. Ennek ellenére 4,6 csillagos besorolása van.

Nincs folyamatos biztonsági mentése, de beállíthatja úgy, hogy futtassa töltéskor, ütemezés szerint vagy amikor csatlakozik a WiFi-hez. Beállíthatja az ütemtervet egy adott időre, napra és az akkumulátor töltöttségi szintjére.

A BigMIND Home képes felismerni a fotókon lévő arcokat és dolgokat, így szűrheti őket e kategóriák szerint. Amikor arcokat észlel, névket adhat hozzá, így könnyebben kereshet emberekkel. Ugyanez vonatkozik a dolgokra.

A BigMIND Home használatával csatlakozhat olyan közösségi média alkalmazásokhoz, mint a Facebook és az Instagram, és készíthet biztonsági másolatot a rájuk vonatkozó adatokról. A szolgáltatás nem korlátozódik csupán a közösségi médiára, hanem olyan felhőalapú tárolási szolgáltatásokkal is működik, mint például a Box, a Google Drive, a Dropbox és a OneDrive..

Egyéb okok, amik tetszik a BigMIND Home

A BigMIND Home számos prémium tervvel rendelkezik. A 16 GB-os összeg havonta 99 cent, és lehetővé teszi, hogy egyetlen felhasználója legyen, aki három mobilkészüléket és három számítógépet készíthet biztonsági másolatot. A 100 GB-os terv lehetővé teszi ugyanezt havonta 2,99 USD-ért. Az 500 GB-os terv havi 6,99 dollárba kerül, és három felhasználót képes befogadni, amelyek kilenc számítógépet és hat mobilkészüléket tudnak biztonsági másolatot készíteni.

A végső terv 1 TB tartalékhelyet kínál öt felhasználó számára. Biztonsági másolatot készíthet korlátlan mobil eszközökről és számítógépekről, és nagyfelbontású videókat tölthet tovább. Havi 12,99 dollár.

Az ingyenes 5 GB-os terv felhasználásával tesztelheti a szolgáltatást előfizetés előtt. Ha ez nem elég, meggyőzheti barátait, hogy csatlakozhatnak, és kapnak 1 GB-ot további helyet minden egyes személy számára, aki ezt teszi.

A BigMIND Home nem a legmegfelelőbb, de hatékony funkciókkal és megfelelő felhasználói élménnyel rendelkezik. A BigMIND Home áttekintésből megtudhatja, hogyan működik az asztali számítógép.

5. SOS Online biztonsági mentés

Screenshot_20190218-155632_SOS

Az SOS Online Backup megfelelő szolgáltatás, de az előfizetési költségek enyhén szólva drágák. Ugyanakkor nem feltétlenül kell így lennie az okostelefon-biztonsági mentésnél, mert választhat olcsóbb tervet. Az alábbi értékről többet fogunk beszélni, de először beszéljünk a biztonságról.

Az alkalmazás alapértelmezés szerint nem titkosítja a fájlokat, de engedélyezheti azt, és azt javasoljuk. Az SOS Online Backup AES 256 bites titkosítást használ, és lehetővé teszi a kulcs kezelését, ami nulla ismeretessé teszi.

Az alkalmazás megnyitásakor megjelenik egy egyszerű kezdőlap, amelyen egy „védelem” lehetőség is található, amely lehetővé teszi a kategóriák kiválasztását. Biztonsági másolatot készíthet a képekről, a videókról, a zenéről és az alkalmazásokról, és manuálisan kiválaszthat más fájlokat a biztonsági másolat készítéséhez. Ezt azonban szöveges üzenetek vagy hívásnaplók esetében nem teheti meg.

A kialakítás elavultnak tűnik, és nem olyan intuitív, mint a listán szereplő többi alkalmazás.

A Play Áruház felhasználói egyetértenek abban a helyben, amelyet az SOS Online Backup foglal el a listán, és így 3,8 csillagos besorolást kap. A letöltések száma alig több mint 10 000.

Nincs folyamatos biztonsági mentés, de beállíthat ütemezést vagy korlátozhatja annak futtatására csak akkor, ha csatlakoztatva van a WiFi-hez. Ha úgy dönt, hogy ütemez, akkor beállíthatja a biztonsági másolatot, hogy egy adott időpontra és dátumra, vagy minden nap futtasson.

Egyéb okok, amik tetszik az SOS Online Backup

Van egy 5 GB-os ingyenes csomag és egy 14 napos ingyenes próbaverzió a prémium fiókok számára. Javasoljuk, hogy vásárlás előtt próbálja ki, mert a prémium tervek a legrosszabbok a tartalék piacon. A mindössze 50 GB tartalék helyért havonta 4,99 USD-t vagy 44,99 USD-t kell elköltenie. A többi terv nem jobb, de ha a teljes listát szeretné, olvassa el az SOS Online Backup áttekintést.

Végső gondolatok

Nincs sok minőségi alkalmazás közül választhatunk, ezért az SOS Online Backup használatával kellett kitöltenünk a sorokat. Ennek ellenére továbbra is választhat, mert a többi alkalmazás jó.

Az IDrive a legjobb választás, mivel a tervek nagy értéket képviselnek, nulla tudással rendelkezik titkosítással, korlátlan eszközök biztonsági mentését teszi lehetővé, és erős felhasználói élményt nyújt.

Második választásunk, a G Cloud nem rendelkezik nullapont-titkosítással, ezért az IDrive mögött van. Ennek ellenére korlátlan biztonsági mentési helyet kínál mindössze 3,99 dollárért, és élvezetesen használható.

A Degoo a legjobb megoldás, ha nem akarja fizetni egy fillért, mert nagylelkű 100 GB ingyenes helyet kínál. A Premium csomag nem olcsó, de nulla tudással rendelkezik titkosítással. A Degoo azonban nem tölthet fel SMS-eket vagy névjegyeket, és mobil felületének működnie kell.

Ugyanez mondható el a BigMIND Home-ról, mert az alkalmazás időnként zavaró lehet, de érdekes funkciókat kínál. Nem olcsó, de ára sokkal jobb, mint az utolsó választásunk, az SOS Online Backup.

Mit gondol a mobilról készült online biztonsági mentésről? Tetszik a legjobb választás, vagy hajlik a Degoo által kínált ingyenes terv felé? Ha olyan szolgáltatást használ, amelyet elmulasztottunk, mi az? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me