A legjobb offline biztonsági mentési szoftver 2020

Készen áll arra, hogy biztonsági másolatot készítsen adatairól, de nem biztos abban, hogy az egyik legjobb online biztonsági mentési megoldásunkat használja-e. Lehet, hogy a felhő nem a te dolgod, vagy csak öreg iskola. Nem számít, mert összeállítottuk a legjobb offline mentési alkalmazások listáját.


Ha olyan valamit szeretne, amely online és offline is működhet, akkor nézd meg a CloudBerry biztonsági másolat áttekintését.

Bármelyik úton is jár, a biztonsági mentés létrehozása jó ötlet, mert nem tudja, mikor forog a merevlemez az utolsó ciklusán, vagy összeomlik vagy hibásan működik.

Az adat helyreállítási szoftver segíthet ebben a helyzetben, de nem lehet biztos benne, hogy visszahozza az adatait. Nem szabad támaszkodnia a szilárdtestalapú meghajtókra is, mert annak 1% -nál alacsonyabb hibaaránya ellenére több hibát tapasztalnak.

Az adatok több helyen történő tárolása, például külső meghajtók és szerverek, megfelelő módszer a biztonság garantálására. Annyira hasznos, hogy a 3-2-1 szabálynak nevezik.

Ha csak felhőalapú tárolással dolgozott, és nem tudja, mi a különbség a tartalék és a biztonsági mentés között, akkor olvassa el a magyarázatot. A lista folytatása előtt összehasonlítjuk az offline és az online megoldásokat.

Offline és online

A fő különbség az, hogy az offline mentés nem küldi el fájljait sehova, ami egyben a használatának egyik legnagyobb előnye is. Az első biztonsági másolat készítése sokáig tart az online szolgáltatások befejezéséig. Az offline szolgáltatások gyorsabbak, mivel nem kell adatátadniuk, hogy biztonsági másolatot készítsenek. Amit sebességgel nyer, ugyanakkor elveszíti a tárolást, mert meg kell adnia.

Mivel adatai nem a felhőben vannak, így nehéz lesz elérni azokat, ha fizikailag nem tartózkodik a számítógép, a külső merevlemez vagy az USB-meghajtó közelében. Ha az adatai offline állapotban vannak, ez az online támadások veszélyét nullára csökkenti, de kiszolgáltatott lehet, ha valaki ellopja az eszközt, mert egyes offline megoldások nem használnak speciális titkosításokat.

A legtöbb online biztonsági mentési szolgáltatás többféle módszert használ az adatok biztonságossá tételére, ideértve a nyugalmi és tranzit titkosításokat, a fájlok átvitel közbeni védelmére szolgáló TLS / SSL protokollokat, két tényezőjű hitelesítést, hogy hitelesítő adatait biztonságban és személyesen, végponttól kezdve titkosítás az adatvédelem biztosítása érdekében.

Néhány kivételtől eltekintve, amely az energiafelhasználókat célozza meg, az online megoldások egyszerűsített interfészeket kínálnak, amelyek könnyen kezelhetők, és néhány lépést igényelnek a merevlemez vagy a számítógép biztonsági másolatának készítéséhez. Számos lehetőséget kínál arra, hogy biztonsági másolatot készítsen fájltípus vagy kézi címkézés alapján is.

Az online megoldások akkor hasznosak, ha több számítógépről biztonsági másolatot kell készíteni, mivel minden egyes biztonsági másolatot központilag kezelhető web-központból felügyelhet. Ha ez érdekli, olvassa el a több számítógépre vonatkozó legjobb online biztonsági mentésről szóló cikket. Online mentést is használhat külső meghajtókhoz. Erről bővebben olvassa el a külső meghajtók legjobb felhőalapú tárolóját.

A cikk többi részében leírjuk a legjobb offline biztonsági mentési szolgáltatásokat, és megnézjük, hogyan állnak össze.

Legjobb offline biztonsági mentés: Cobian Backup 11

A Cobian Backup létrehozóját, Luis Cobian-t nevezték el. A terméket 2000-ben indították, és azóta többször is frissítették. A jelenlegi 11-es verzió Gravity. A Windows összes főbb verzióján működik.

Cobian-ui-start

A felület keltezettnek tűnik és nem olyan egyszerű, mint amilyen lehet, de funkcionális. A bal oldalon a feladatok listája (biztonsági másolatok), a jobb oldalon pedig a napló, az előzmények vagy a feladat tulajdonságai. A tetején található legördülő menük és ikonok, amelyek lehetővé teszik a feladatok futtatását, szüneteltetését vagy visszavonását, új feladat hozzáadását, hozzáférési lehetőségeket és frissítések keresését..

Cobian-ui-new-feladat

Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy egy fájlt, könyvtárat vagy FTP-kiszolgálót válasszon biztonsági mentésének forrásaként. Ugyanezt választhatja a rendeltetési helyére is. Ha nem tudja, mi az FTP, olvassa el az FTP útmutatónkat. A Cobian Backup segítségével kiválaszthatja a négy biztonsági mentési típus közül az egyiket: „teljes”, „növekményes”, „differenciális” vagy „dummy”.

A „teljes”, amint a neve is mutatja, a fájlok teljes biztonsági másolatát készíti. A „növekményes” felgyorsítja a későbbi biztonsági mentéseket, mivel biztonsági másolatot készít az összes fájlról, amelyet az utolsó biztonsági másolat óta módosítottak. A „Differential” elmenti a fájlokat, amelyeket az utolsó teljes biztonsági másolat óta módosítottak. A „Dummy” nem hoz létre biztonsági másolatot, hanem lehetővé teszi, hogy a feladat funkciót ütemezőként használja az események végrehajtásához.

Ütemezheti a feladatokat napi, heti, havi, éves, indításkor, időzítővel vagy manuálisan. A Cobian Backup segítségével kiválaszthatja a hét napjait is. Mindezeket a lehetőségeket kombinálhatja az igényeinek megfelelő egyedi ütemezés elkészítéséhez.

Az események beállításához csatolhatja azokat biztonsági mentés előtti vagy utáni biztonsági mentéshez. Ide tartoznak egy alkalmazás végrehajtása és szüneteltetése, parancssori műveletek, egy program bezárása és egy szolgáltatás indítása vagy leállítása.

Cobian biztonsági mentési lehetőségek

A Cobian Backup kétféle tömörítést kínál: zip és 7zip. Csökkentik a biztonsági másolatot, de hosszabb ideig tart ahhoz, hogy elkészítse. Ennek ellenére alig egy percbe telt a programmal, hogy biztonsági másolatot készítsünk a 2 GB-os tesztmappáról, amelyben sok fájl található. A sebesség azonban attól függ, hogy milyen hatékony a számítógép.

Ugyanebben a menüben a Cobian Backup beállíthatja a fájlok titkosítását 128 bites, 192 bites vagy 256 bites AES használatával. Ez utóbbi az egyik legelterjedtebb titkosítás, amelyet manapság használnak, mivel a becslések szerint közel egy milliárd évbe telik, míg a szuperszámítógép segítségével feltörik..

Cobian-ui-szűrő

A biztonsági mentés előtt bevonhatja vagy kizárhatja az adatokat a szűrő funkcióval. Kiválaszthat fájlokat vagy mappákat, vagy szűrheti azokat. A szűrési lehetőségek között szerepel a fájlméret, a létrehozás dátuma vagy a fájlkiterjesztés, amelyeket kézzel kell beírnia.

A Cobian Backup javíthatja felhasználói felületét, de gyors, titkosítja a fájlokat az AES algoritmussal, és számos hatékony funkcióval rendelkezik. Ráadásul ez nem fog neked tönkölni. Ez lehetővé teszi, hogy az első számú válogatottunk lehessen.

FBackup 7

Az FBackup 7 egy 1999-ben alapított, romániai székhelyű Softland termék. Ez a vállalat prémium szintű biztonsági mentési alkalmazásának, a Backup4all freeware verziójaként szolgál..

FBackup-üdvözlő képernyőn

Az FBackup felülete modern, vonzó és felhasználóbarát. Az üdvözlő képernyő üdvözli Önt, amikor elindítja az alkalmazást, és segít elindítani a biztonsági mentést. A felső gombok kiemelkednek és megfelelnek funkcióiknak, így könnyű megtalálni, amit szeretne. Az alkalmazás a biztonsági másolatot „munkáknak” nevezi, a bal oldalon van egy jobszűrő, amely lehetővé teszi a biztonsági mentések megtekintését és szűrését.

A felhasználói felület jobb oldali része a feladatok aktuális kiválasztását mutatja. A nevek megtekintésén kívül gyorsan újra futtathatja, tesztelheti vagy visszaállíthatja őket.

Az FBackup az összes fontosabb Windows verzióval és a Windows Server család operációs rendszerekkel működik.

Biztonsági másolat készítésekor megadhat bizonyos mappákat vagy fájlokat, vagy kiválaszthat egy plugint. A bővítmények úgy működnek, mint az előre definiált fájllisták. A meglévő beépülő modulok biztonsági másolatot készíthetnek a „Saját dokumentumok” vagy a „Saját képek” mappákból, a főbb böngészőkből, a Microsoft Outlookból és az FBackup konfigurációjából..

További lehetőségeket szerezhet, ha letölti a távoli pluginek hosszú listájából, amely magában foglalja a Microsoft Office fájlok, mappák és szűrőket, az Avast, az Acronis True Image és az AVG (olvassa el az Acronis True Image és AVG áttekintéseinket).

A rendeltetési helyhez választhat helyi vagy külső lemezt, optikai meghajtót, cserélhető tárolót vagy hálózatot. A helyi biztonsági mentést a Google Drive-ra vagy a Dropbox-ba is mentheti. Bővítheti azt az Amazon S3, a Microsoft Azure, a OneDrive és a Box szolgáltatással, ha Backup4all-ot vásárol. Ha többet szeretne megtudni ezekről, olvassa el a legjobb vállalati fájl-szinkronizálást és ossza meg a roundup-ot.

FBackup-create-mentés

Készíthet „teljes” vagy „tükör” biztonsági másolatot. A „Tükör” ugyanaz, mint a „teljes”, de nem tömöríti a fájlokat ZIP-archívumba, és nem tudja megvédeni őket jelszóval. A „növekményes”, a „differenciális” és az „intelligens mentés”, amely az előző módszerek kombinációja, elérhető a Backup4all programmal.

Az FBackup segítségével elindíthatja a biztonsági másolatot egyszer, vagy beállíthatja azt a hét bizonyos napjaira, hónapjaira, készenléti állapotban vagy minden alkalommal, amikor a felhasználó bejelentkezik. A speciális opciók segítségével megadhat egy adott dátumot és időt, vagy ismétlődő mintát.

A szűrő funkció lehetővé teszi a fájlok kizárását vagy beillesztését a fájlkiterjesztések beírásával vagy a legördülő listából történő kiválasztással. Ha a biztonsági mentéshez „egyszerű” módot használ, akkor egyszerű szűrőket alkalmazhat, amelyek dokumentumokat, képeket, zene- és videofájlokat tartalmaznak.

FBackup ütemezés

A biztonsági mentés meghatározása után kibővítheti azt ütemezett eseményekkel. Futtathatják a biztonsági mentés előtt vagy után, bár csak az előző biztonsági mentési műveletet használhatja. A biztonsági mentés utáni műveletek lehetnek „készenléti állapotban”, „kijelentkezés”, „hibernálás” vagy „leállítás”.

Ezek egyszerűek és nem annyira hatékonyak, mint a Cobian Backup által kínált lehetőségek.

Csak a Zip2.0 titkosítást használhatja, amely nem tudja megvédeni az egyénektől a speciális jelszó-helyreállítási eszközökhöz való hozzáféréstől. Az egyetlen előnye az AES-hez képest, hogy kompatibilis a harmadik féltől származó alkalmazásokkal.

FBackup-backup-in-progress

A Backup4all az AES-t is biztosítja, amellett, hogy sok más felhő-szolgáltatóhoz feltöltheti biztonsági mentését. Ezenkívül blokk szintű biztonsági mentést is használ, amely felgyorsítja az átvitelt azáltal, hogy csak a megváltozott fájlrészeket tölti fel, és nyomon követi a fájl verzióit. Ezeket és más funkciókat a professzionális verzió 49,99 USD-ért történő megvásárlásával kaphatja meg.

A Backup4all Standard 39,99 dollárt fog visszafizetni, de a felhő biztonsági mentését és a titkosítást a szolgáltatások listájából kihagyja.

A biztonsági mentési műveleteket egy 2 GB-os mappa biztonsági mentésével teszteltük. Gyors volt, de 50 százalékkal lassabb, mint a Cobian Backup.

Az FBackup 7 nagyszerű felhasználói élményt, tisztességes funkciókat és hasznos plugineket kínál, amelyek segítenek a biztonsági mentés készítésében. Ugyanakkor ez inkább a társaság prémium ajánlatának, a Backup4all kiállításának a bemutatása, mivel sok hatékony lehetőség rejlik a fizetési fal mögött. A Cobian Backup ezeket a szolgáltatásokat ingyenesen biztosítja, és ez gyorsabb is, ezért az FBackup a második helyet foglalja el.

Visszapillantás

A Retrospect nem kínál ingyenes verziót, csak próbaverziót. Az adatok biztonsági mentése 1989-ben kezdődött, tehát hiányzik tapasztalata, de vannak dolgok, amelyeket javíthatnánk. A legnyilvánvalóbb példa a felhasználói felület, amely valami a századfordulón látszik, és a társaságnak úgy tűnik, mintha a múltban elakadna..

A felhasználói felület nehézkesnek tűnik, mert több lépést kell elvégeznie a biztonsági másolathoz készített mappák kiválasztásához. Ez éles ellentétben áll a modern alkalmazásokkal, amelyek intuitívnak érzik magukat és könnyen kezelhetők. A főablak tetején található ikonok kicsik, és meg kell kitalálni, mi a funkcióik.

A bal oldali menü lehetővé teszi biztonsági mentést, visszaállítást vagy egyéb lehetőségek kiválasztását. Van egy tevékenységfigyelő, amely megmutatja a biztonsági mentési műveletet, amikor hozzáfér rá. Ez azonban hasznosabb lenne a főablakban.

A Retrospect Windows és MacOS rendszereken működik.

Visszatekintés

Visszatekintve-üdvözlő képernyőn

A biztonsági mentés létrehozásakor kiválaszthat egy teljes kötetet, vagy egyetlen kattintással választhat, hogy a Retrospect automatikusan készítsen biztonsági másolatot az Ön számára. Kiválaszthat bizonyos fájlokat vagy mappákat is, de be kell lépnie egy pár ablakon, mielőtt kiválaszthatja azokat, amelyekre szüksége van.

Visszatekintve-backup-varázsló

Visszatekintve-backup-haladó módban

A biztonsági mentést szalagra mentheti, ami akkor hasznos, ha a 70-es években él, optikai vagy cserélhető meghajtók, helyi számítógépek vagy hálózatok merevlemezei és felhőalapú tárolók. A felhőbeállítások között szerepel az Amazon S3, a Backblaze B2, a Dropbox vagy a helyi tároló. Biztonsági másolatot készíthet más felhő-szolgáltatók számára is.

További információkért olvassa el a Backblaze B2 és a Dropbox áttekintést.

Visszatekintve-cloud-partnerek

A Retrospect a biztonsági mentéseket egy „mentési készletben” tárolja, amely egy vagy több merevlemezt tartalmaz. Több biztonsági mentési készletre menthet, hogy növelje a védelmi szintet. A későbbi biztonsági mentések felgyorsításához növekményes biztonsági mentést használ.

Ütemezheti, hogy ezek a biztonsági mentések mikor futnak az ütemezővel. Segítségével beállíthat egy konkrét dátumot és időt, a biztonsági mentéseket a hét meghatározott napjain futtathatja, vagy ismétlődő intervallumot állíthat be..

Miután ezt megtette, dönthet úgy, hogy tömöríti a biztonsági mentést a zip algoritmus segítségével, és titkosítja. A Retrospect több titkosítási módszert használ. Az SimpleCrypt gyors, de nem olyan biztonságos, mint a DES. A 128 bites és 256 bites AES biztonságosabb, mint a DES, de lelassítja a biztonsági mentést.

A visszatekintés 1 percet, 12 másodpercet vett igénybe, hogy készítsen biztonsági másolatot egy 2 GB-os tesztmappáról tömörítés és titkosítás nélkül.

Ez átlagos, összehasonlítva más szolgáltatásokkal.

Különféle fájlokat választhat ki, beleértve a zenét, az Office dokumentumokat, alkalmazásokat és képeket. A mappákon és fájlokon kívül másokat is manuálisan címkézhet.

A Retrospect önmagában nem állíthat be biztonsági mentés előtti vagy utáni eseményeket, de létrehozhat és ütemezhet szkripteket a mentés, másolat készítése, archiválása, visszaállítása és egyéb műveletek végrehajtására.

Az alkalmazás érdekes beállítással rendelkezik, a „mentőlemez-kezelési házirend” néven. Engedélyezve a Retrospect új lemezt kér, ha a céllemez megtelik, csak az utolsó biztonsági másolatot tartja meg, vagy a Retrospect meghatározott házirendje szerint tárolja..

A lemezterület elvesztésétől való további védelme érdekében proaktív biztonsági mentést használhat, amely a megadott paraméterek alapján módosíthatja a biztonsági mentési ütemtervet.

Visszatekintve a visszatekintésre

Élvezheti a Retrospect szolgáltatásait anélkül, hogy 45 napig fizetne semmit, ami a tárgyalás időtartama. Lejártát követően meg kell vásárolnia az egyik licencet. A személyes licenc, amely jó megoldás az otthoni számítógépek számára, Solo nevű, 67,05 dollárba kerül.

A Retrospect számos funkcióval rendelkezik, beleértve a felhőben történő biztonsági mentést, különféle titkosítási algoritmusokat, proaktív biztonsági mentési és biztonsági mentési készleteket. Ennek ellenére ez nem olcsó, és a felhasználói élmény enyhén szólva.

Bvckup 2

Mint a legjobb választásunk, a Bvckup egy Windows alkalmazás, amelyet egyetlen szerző fejlesztett ki. A Cobian Backup-szal ellentétben, ez nem ingyenes és nem kínál ennyit.

bvckup2-üdvözlő képernyőn

A Bvckup indításakor megjelenik az üdvözlő képernyő. Minimális kialakítású és elrejti a lehetőségeket, tehát nem terheli a felhasználót. Ez egyértelmű és könnyen használható, de fáradt. Kiválaszthat egy mappát vagy meghajtót a biztonsági mentés forrásához és rendeltetési helyéhez.

bvckup2-new-mentés

Fájlokat teljes mértékben lemásolhat, vagy használhat delta másolást, amely növekményes biztonsági mentéseket hoz létre. A delta másolás gyorsabb, mivel a fájlokban megvizsgálják a változásokat, és csak a módosított részeket másolja. Ellenkező esetben a fájlokat teljes mértékben lemásolhatja, ezzel minimalizálva az adatvesztés kockázatát.

A Bvckup ütemezőt biztosít, így nem kell manuálisan futtatnia a biztonsági mentéseket. Ütemezheti a dátumot és az időt, és beállíthatja azt az intervallumot, amely után a biztonsági mentési feladatok újra futnak. Például beállíthatja hat órára, napra, hétre vagy hónapra.

Azt is beállíthatja, hogy a fájlok vagy mappák módosításakor készítsen biztonsági másolatot. Mivel ez lehetővé teszi a biztonsági mentések folyamatos futtatását, beállíthatja a biztonsági mentések közötti minimális időközt órában, percben vagy másodpercben.

bvckup2-backup-lista

A tömörítés és a titkosítás nem érhető el vagy nem tervezhető. Az eseményeket beállíthatja a biztonsági mentés előtti és a biztonsági mentés utáni parancsok használatával. Ennek ellenére csak manuálisan állíthatja be őket, ami azt jelenti, hogy be kell írnia őket. Megtalálja a használható parancsok listáját a támogatási webhelyen..

A Bvckup 2 csak 30 másodpercet vett igénybe, hogy biztonsági másolatot készítsen a tesztmappánk segítségével, és ez a lista a leggyorsabb.

Bvckup 2 próba

Nincs ingyenes verzió, de van egy 14 napos próbaverzió. A lejárat után licencet kell vásárolnia. Két lehetősége van: személyes vagy profi.

Személyes költségek 19,95 USD, és alapvető e-mail támogatást, karbantartási frissítéseket és kedvezményes árakat biztosít a második licenctől kezdve.

Professzionális csúcsok prioritást élvező technikai támogatással, szolgáltatási üzemmódban történő támogatással és a Windows Server operációs rendszerek családjának támogatásával. 39,95 dollárba kerül. Ha két vagy öt csomag licencet kap, akkor kedvezményt kap.

Az alkalmazás könnyű és szilárd választás azok számára, akiknek sokféle lehetőség nélkül gyors biztonsági másolatot kell készíteniük. Nincsenek tömörítési vagy biztonsági algoritmusok, ezért vegye igénybe egy másik programot, ha szüksége van rájuk. Bár az ár nem meredek, a Bvckup sem a legjobb érték, ha figyelembe veszi, amit kínál.

Végső gondolatok

Az offline alkalmazások felülbírálják a felhőalapú szolgáltatásokat, ideértve a gyorsabb biztonsági mentés készítését és az egyszeri licencdíjakat. Ugyanakkor a felhő használata több szintű védelmet kínál, mivel a felhőszolgáltatók több helyen tárolják adatait redundancia céljából, és több alkalmazásból is elérhetik azokat..

Egyes offline alkalmazások felhőalapú tárolást használnak erre a célra, és érdekes kombinációt mutatnak be. Ebben az esetben azonban két szolgáltatást kell fizetnie.

A Cobian Backup 11-et tette a legjobbakká, mert ingyenes, hatékony és biztonságos. Az FBackup szintén remek választás, ha szüksége van egy ingyenes, felhasználóbarátabb megoldásra. A Retrospect és a Bvckup 2 engedély vásárlásához szükséges. Az előbbi drágább, de több funkcióval is rendelkezik, bár rossz felülettel. Ez utóbbi nem olyan erős vagy drága, de felhasználóbarát.

Ha alternatívára van szüksége, és Windows XP-t vagy Linuxot futtat, nézd meg az Areca alkalmazást. Az olyan robosztus megoldáshoz, amely nem kínál ingyenes próbaverziót vagy verziót, és működik minden nagyobb Windows operációs rendszeren, vegye figyelembe a CyberLink PowerBackup alkalmazást.

Mit gondol az offline mentési szolgáltatásokról? Van kedvence? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map