A legjobb felhőalapú tárolás az iPhone 2020-hoz

A dobozból az iPhone képes fényképeket készíteni, videókat készíteni és dokumentumokat készíteni. Az eszköz belső területének kitöltése azonban nem tart sokáig, ami rávilágít a kiegészítő felhőalapú tárolás szükségességére. A tárterület hozzáadása azonban nem elég. A mentett fájloknak könnyen hozzáférhetőnek és biztonságosaknak is kell lenniük.


A felhőalapú tárolást gyakran összekeverik az online biztonsági mentéssel, és nem hoz létre másolatot az iPhone-on tárolt tartalmakról, hanem még többet hozzáad a meglévőkhöz. Ahelyett, hogy értékes korlátozott helyet foglalna el az iPhone készüléken, a felhőalapú tárolás a szolgáltató szerverein található. Ha különbözik egymástól, olvassa el online tárolónk és az online biztonsági mentés összehasonlítását.

Kipróbáltuk az iPhone öt legjobb felhőalapú tároló-szolgáltatóját, és besoroltuk őket annak alapján, hogy mennyire teljesítettek kritériumaink szerint. Legjobb választásunk a Sync.com, amely jól működik az iOS-sel és robusztus biztonságot kínál egy fillér feltöltése nélkül.

A felhőalapú tárolás, amely a legjobb, attól függ, hogy mire használja. A fotós drogosoknak nem kell tovább keresniük, mint a képek legjobb online tárhelyét. Hasonlóképpen, a videográfusok hasznosnak találják a videó felhőalapú tárolását. Még a kedvezőtlen felhasználókat is lefedjük a legjobb ingyenes felhőalapú tárolócikkünkkel.

A legjobb felhőalapú tárolás az iPhone 2020-hoz

Mi teszi a legjobb felhőalapú tárolást iPhone-ra

Az első olyan terület, amelyet az egyes szolgáltatók integrálódnak az iOS-hoz. Minél jobban egy alkalmazás kihasználja az iPhone beépített funkcióinak előnyeit, annál gyorsabban és könnyebben hajthatja végre olyan feladatokat, mint például a fájlok megosztása másokkal.  

Ezután a felhőalapú tárolásban elmentett adatoknak szinkronban kell maradniuk, függetlenül attól, hogy az eszköz felhasználója milyen változtatásokat hajt végre. Amikor egy felhasználó úgy találja, hogy az iPhone-on lévő fényképek nem jelennek meg a felhőalapú tárolójukban, arra kényszeríti őket, hogy mutassák be a probléma hátterét. A fényképek, videók vagy dokumentumok frissítéseinek automatikusan valós időben kell tükrözniük a csatlakoztatott eszközökön.

A megosztás egy másik fontos viszonyítási pont, amelyet megvizsgálunk, mivel a felhasználók szeretnének képesnek lenni arra, hogy olyan adatokat küldhessenek, amelyeket nem közvetlenül az iPhone-okra mentettek el. Könnyűnek, bonyolultnak kell lennie, és egyedi körülményeket kell tartalmaznia minden körülményhez és a címzetthez. Előfordulhat például, hogy a dokumentumot csak nézegetővé szeretné tenni a megosztás előtt, hogy mások ne szerkeszthessék azt.

Amikor a felhasználók feltöltik egy felhőalapú tárolóba, egy másik társaságot bíznak meg személyes adataikkal. Éppen ezért kiszolgálóinak fizikai elhelyezkedése és az általa kínált biztonsági intézkedések szintén megfontolások. Tudjon meg többet arról, hogyan védi az adattárolási szolgáltatások az Ön adatait a felhővédelem áttekintésével.

Végül, egy szolgáltatás által kínált tárhely nagyságrendben meghozhatja vagy megsértheti annak döntését, hogy melyik szolgáltatással jár. Vessen egy pillantást arra, hogy mennyi hely kínál ingyenesen mindegyik szolgáltatást, és mi foglalkozik azokkal a felhasználókkal, akik külön fizetnek.

1. A legjobb felhőalapú tárolás iPhone-ra: Sync.com

Image-3-Sync.com-kamera-upload-2

Az Apple termékek egyszerűek, könnyen megtanulhatók és biztonságosak. A Sync.com megosztja ezeket a tulajdonságokat, ez természetes választássá teszi az iPhone-felhasználók felhőalapú tárolási igényeit.

A fájlok bármilyen Apple eszközről elérhetők, a Mac számítógépek weblapjának, valamint az iPhone, iPad és iPod Touch készülékekhez használható alkalmazásnak köszönhetően. A Sync.com kiemelkedik azon biztonsági funkciókkal, amelyek biztosítják a felhasználók adatainak védelmét és magánéletét, ezért ez a legfontosabb hely. Nézze meg a Sync.com áttekintésünket a szolgáltatás teljes felsorolásáról.

A szinkronizálás azonnal tükröződik az iPhone készüléken, és fordítva a Mac számítógépről. Az iPhone alkalmazás eltérően működik, mint az internetes panel, mivel fájlokat igény szerint áll rendelkezésre. Ez azt jelenti, hogy csak néhány másodpercbe telik egy kép vagy videó betöltése az iPhone alkalmazásból, és a folyamat során nem fog helyet foglalni.

A beállítások egy gombnyomásával a felhasználók automatikusan feltölthetik fényképeiket a Sync.com-fiókba, így még kevésbé kell aggódni.

A fájlok megoszthatók más Sync.com felhasználókkal vagy a hálózaton kívüli más felhasználókkal, csak megtekintési hivatkozásokkal.

További egyedi beállítások érhetők el a Sync.com felhasználók között, például a megosztható csapatmappák, amelyek bármikor képesek másokat hozzáadni vagy eltávolítani, korlátozni szerkesztési jogaikat, és a fájlokat áttekinthetővé tenni, hogy megakadályozzák őket letöltésükben..

A Sync.com a kedvenc felhőalapú tárolási szolgáltatásunk itt a Cloudwardson, biztonságának köszönhetően. Adatkiszolgálói Ontarioban találhatók, ahol rájuk a kanadai személyes adatok védelméről és az elektronikus dokumentumokról szóló törvény vonatkozik. Ha nem tudja, mi ez vagy hogyan működik, akkor a kanadai felhőalapú tárolásról szóló cikkben olvashatjuk róla.

A Sync.com nulla tudású titkosítást használ, így csak a felhasználó férhet hozzá az adataihoz, így a privát kulcsot kizárólagosan kezelik. A titkosítás működéséről a felhőbiztonságról szóló fenti linkben olvashat.  

Az alapvető Sync Starter terv 5 GB szabad tárhelyet biztosít a felhasználók számára. A következő, Personal Pro-nek nevezve, évente 49 dollárral kezdődik, 500 GB-nál. Azok, akik a vásárló megbánása alatt állnak, kihasználhatják a fizetett programok 30 napos visszatérítését.

Más okok, amelyeket szeretünk a Sync.com

A Sync.com nemcsak megkönnyíti a fájlok megosztását, hanem módszereket is kínál arra, hogy mások hozzáférjenek hozzájuk. A Sync Pro és Business elnevezésű magasabb szintű tervek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kiegészítő biztonsági intézkedésként küldjenek lejárati idővel rendelkező hivatkozásokat.

2. pCloud

Image-9-pCloud-Crypto

A pCloud nemcsak magasra értékelték a Cloudwards.net webhelyet, de az alkalmazás zökkenőmentesen működik az iOS funkcióival is. Függetlenül attól, hogy fájlokat oszt meg az AirDrop segítségével, vagy nyomtat az AirPrint segítségével, a pCloud bekapcsolja az iPhone szolgáltatásait. Ez a biztonsági funkciókkal együtt a pCloud-ot a második helyre helyezi. Ha csak a biztonsági funkciók nem fizetnének extra költségeket, akkor közelebb lennének, ha nem azonosak a Sync.com-lal.

Olvassa el a pCloud áttekintésünket arról, hogy miért ez az egyik kedvenc felhőalapú tárolási szolgáltatásunk.

Büszkélkedhet azzal, hogy a pCloud „azonnali fájlszinkronizációnak” hívja a fájlokat valós időben a Mac számítógépek, iPhone és iPad készülékek között. A felhasználók kétféle módon tölthetik fel fájlokat az online tárhelyükre az alkalmazásból: manuálisan vagy az automatikus feltöltés bekapcsolásával. Ez a szolgáltatás takarít meg a felhasználók számára időt és problémákat azáltal, hogy fényképeket és videókat tárolásra küld el, miután bepattantak rájuk.

A svájci székhelyű, ahol szigorú adatvédelmi törvények vannak érvényben, és a felhasználók nyugalommal bírnak abban, hogy adataikat a szerverein tárolják. Olvassa el a legjobb felhőalapú magánjogi törvényeket, hogy többet megtudjon a svájci törvények bonyolultságáról.  

A pCloud biztonsági szempontból értékesítési pontjai között a szolgáltatás öt másolatot készít a szerverein található fájlokról. További havi díj ellenében pCloud Crypto-t kínál. A mobilalkalmazásnak be van építve egy része az erősebb titkosítási opcióhoz, amely a felhasználók adatait privátvá teszi, és csak ők férhetnek hozzá. Az iPhone biztonsági funkcióival, mint például a TouchID és a FaceID, együttműködik a személyre szabott biztonság érdekében.

A pCloud ingyenes csomagja csak 2 GB tárhelyet és legfeljebb 50 GB letöltési link forgalmat kínál havonta. A következő terv, a Premium 500 GB tárolással jár, havonta 4,99 dollárért. Ezen felül a Premium Plus, amely 2 TB tárhelyet biztosít 9,99 USD-ért havonta. Egy további 39 dolláros opció mindkét tervhez egyéves fájl verziót és a kukátörténetet kínál.

Kedvezményes árak elérhetők éves elkötelezettséggel.

Egyéb okok, amiket szeretünk, pCloud

A korlátozott tárhely miatt az iPhone folyamatosan törli az adatokat. Az „eszköz tárolásának felszabadítása” funkció automatikusan a fájlokat helyezi a kukába, miután a pCloud szerverein elmentették őket. A felhasználók bekapcsolhatják, ha engedélyezik az automatikus feltöltési lehetőséget a fényképek és videók számára.

A pCloud számos rugalmas fizetési tervet és élethosszig tartó lehetőséget kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszeri díjat fizessenek, és soha ne kelljen aggódniuk a rendszeres fizetések újbóli kifizetése miatt..

3. Tresorit

Image-20-Tresorit-Activity-funkció

A következő a Tresorit, amely intuitív funkcióiról és biztonsági lehetőségeiről ismert. Az alkalmazás mappái, amelyeket „tresornak” neveznek, hasonlóan működnek, mint a Dropboxé, ám az iOS-sel nincs olyan mély integráció. Noha a biztonsági funkciók jobbak, mint a Dropboxé, azok többletköltségeket számolnak el, ami a Tresorit negyedik helyre kerül.

Olvassa el a Dropbox vs Tresorit összehasonlításunkban, hogy a szolgáltatók miként méreteződnek egymással szemben minden kategóriában.

A Tresorit támogatja az iOS Files alkalmazást, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy kezeljék a fájlokat az iPhone beépített fájlközpontjából. Az iWork fájlok – oldalak, számok és Keynote esetén – tresorokban kerülnek mentésre, mindaddig, amíg nem haladják meg az 500 MB-ot..

Látható különbség van a fájlbetöltési időkben, amikor a dokumentumok a fényképeken tovább tartanak. A lefelé mutató nyíllal rendelkező eszköznek tűnő ikon megkönnyíti a fájlok letöltését offline használatra. Ez hasznos, ha a felhasználók internetkapcsolat nélkül akarnak dolgozni, amely tökéletes a légi utazáshoz. A Tresorit az alsó eszköztáron egy fület tartalmazott, hogy az offline tételeket egy helyen is rendezze.

A felhasználók kétféle módon megoszthatják a fájlokat. Az első módszer akkor működik a legjobban, ha több fájl van tárolva egy tresorban. Meghívhat másokat és meghatározhatja, hogy menedzser, szerkesztő vagy néző. A nézők csak fájlokat tudnak olvasni, a szerkesztők módosíthatják azokat, és a kezelőknek minden joga, beleértve a megosztást is, megvan.

Az egyes fájlokhoz legjobban megfelelő megosztás másik módja egy link létrehozása. Mint az offline lapon, itt is van egy praktikus linkek lap, amely hivatkozást biztosít a benyújtott aktív linkekhez. Ha a megosztás ilyen megközelítései nem vágják le, akkor nézd meg a megosztáshoz a legjobb felhőalapú tárolót, hogy megnézze, működik-e egy másik szolgáltatás.

Bár a Tresorit nulla tudás nélküli titkosítást kínál, ez csak fizetett csomagokban érhető el. Mindegyik fájlnak egyedi titkosítási kulcsa van, és a kulcsok szerkesztéskor megváltoznak. Hivatkozás elküldése lehetőséget ad a felhasználóknak egy lejárat dátum, egy jelszó és egy meghatározott számú alkalommal a fájlok megnyitásának megadására. A felhasználók ezeket a beállításokat bármikor megváltoztathatják.

Van egy jelkód opció, amellyel megakadályozható, hogy mások bejelentkezzenek a Tresorit-fiókba, és két tényezőjű hitelesítés a fizetett csomagokhoz.

Az ingyenes csomag 5 GB tárolást és teljes körű titkosítást biztosít. A Premium 200 GB-ot kínál havonta 12,50 USD-ért, nulla tudás nélküli titkosítással, akár öt eszközhöz, korlátozott adat-helyreállításhoz és így tovább. A Solo terv 2 TB-t kínál havonta 30 dollárért, akár 10 eszközhöz, korlátlan adatvisszaállítást, telefonos támogatást és még sok minden mást kínál. A Premium vagy a Solo iránti éves elkötelezettség csökkenti a havi tarifákat.

Más okok, amire tetszik a Tresorit

A menü alatt található egy olyan funkció, amely nyomon követi az alkalmazás minden műveletét. Szeretjük, hogy nyilvántartást szerezzünk arról, amit tettünk, és mikor tettük referenciaként. Van még egy módja a napló exportálásához .csv fájlba az asztali verzióban.

A Tresorit hozzáadott egy dokumentum-szkenner funkciót, amely párhuzamosan működik a végpontok közötti titkosítással, hogy biztosítsa az érzékeny fényképek biztonságos mentését..

4. Dropbox

Image-12-Dropbox-Link-Ready-To-Share

A 2008. szeptemberében indult Dropbox az egyik leghosszabb ideig működő felhőalapú tároló-szolgáltató. Veterán státusza azonban nem ez a legjobb választás, főleg a biztonság szempontjából. Hiányosságai ellenére könnyen kezelhető és kiválóan működik az iOS rendszeren. Ezért leszáll a közepén. Nézze meg a Dropbox áttekintést további részletekért.

A felhasználók manuálisan feltölthetnek fájlokat az iPhone-ról a Dropboxba, vagy automatikusan fényképeket és videókat küldhetnek a „kamera feltöltése” funkcióval. Ennek ellenére hajlamos a késésekre és a cseppszámlákra, ezért a Dropbox támogatása azt javasolja, hogy a szolgáltatás engedélyezésekor engedélyezze a helymeghatározó szolgáltatásokat..

A fájlok megosztása gyorsan elérhető, a láncikonnak köszönhetően, amely automatikusan generálja a hivatkozásokat. A Dropbox más módszereket is támogat, mint például az e-mail és az iMessage.

A Dropbox számos beépített iOS funkcióval működik, mint például az AirPrint és a TouchID. Ez a Files alkalmazással is működik, ahol a felhasználók hozzáférhetnek a Dropbox mappából származó funkciókhoz hasonló fájlokhoz. A Dropbox integrálódik az iPhone készüléken is jól működő, harmadik féltől származó alkalmazásokhoz, mint például az 1Password, amiről többet megtudhat a legjobb jelszókezelő roundup-ban.

Az egyik hátránya, hogy a Dropbox mappában nem lehet bizonyos fájltípusokat szerkeszteni. Például, ha van egy elmentett Word-dokumentum, amelyben módosítani szeretne, a ceruza és papír formájú gomb megérintése a szerkesztéshez felszólítja a felhasználót, hogy nyissa meg a Microsoft Office alkalmazásban. Amint elvégzik a változtatásokat, könnyű újra elmenteni a Dropboxba.

A biztonság nem lehet a Dropbox erőssége, de hozzáadott védelmet nyújt a tranzit és a nyugalmi titkosítás révén. Olvassa el a Dropbox és a Google Drive és a OneDrive összehasonlítását, hogy mélyrehatóbb magyarázatot kapjon.

A Dropbox Basic csomag 2 GB ingyenes tárhelyet tartalmaz. A felhasználók másokat is beadhatnak további 500 MB megszerzéséhez, azzal a potenciállal, hogy akár 16 GB-ot is megszerezzenek.

A Plusz csomag az első fizetett terv, és havonta 9,99 USD-t fizet az 1 TB-ért. A következő szint a Professional, amely havonta 19,99 USD 2TB-ért. Kedvezményes az éves kötelezettségvállalások, és a fizetett felhasználók 1 GB-os kiegészítő tárhelyet kapnak minden hivatkozáshoz, akár 32 GB-os további lehetőségekkel is..

Más okok, amiket szeretünk a Dropbox

Az iOS alkalmazásban van egy praktikus szolgáltatás, amely a szöveget tartalmazó fényképet dokumentummá alakítja. A „dokumentum beolvasása” elnevezéssel értékes időt takaríthat meg a felhasználók számára a szöveg manuális beírása után. Még az ingyenes verzióban is.

Tetszik, hogy a Dropbox miként jelenik meg iPhone-ján azokon a területeken, ahol más szolgáltatások nincsenek. A „kütyü” oldal, amelyre a felhasználók közvetlenül a kezdőképernyőn csúsztatással érhetnek el, rendelkezik egy pluginnel, amely fájlokat keres és tölt fel. Az iMessage-ben van egy gyors hozzáférési gomb a Dropbox-hoz is, így a megosztható fájlok csevegés közben csak egy érintésnyire vannak..

5. Google Drive

Image-22-Google-Drive-opciók

Mint az Apple egyik legnagyobb versenytársa, a Google Drive távoli lövésnek tűnhet az iPhone lojalistáinak. Ez egy szilárd lehetőség, amelyet az Apple hajtóműveinek figyelembe kell venniük, a biztonsági problémák ellenére. Ráadásul együttműködik a G Suite együttműködő alkalmazásaival, például a Gmail és a Google Docs, így vonzóvá teszi ezt a csomagot. Ennek ellenére a biztonsági lehetőségek és a magánélet hiánya elegendő ahhoz, hogy ötödikre kerüljön.

Olvassa el a Google Drive áttekintését, hogy megtudja, hogyan rangsoroltuk minden kategóriában.

Mint általában, az iOS rendszeren futó alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára a fájlok szerkesztését és megtekintését. Ha a felhasználók fájlokat töltnek fel valaki más mappájába, akkor továbbra is helyet igényelnek a tárhelyük. Szerencsére az ingyenes verzió a felhasználók számára óriási 15 GB-os játékot kínál, bár ne felejtsük el, hogy az összes Google alkalmazás megosztja a helyet. Az iPhone készüléken a felhasználók manuálisan menthetnek fájlokat, vagy engedélyezhetik fényképek automatikus feltöltését.

Az alapértelmezett megosztási lehetőség megnyit egy vázlat ablakot, ahol a felhasználók választhatják meg a címzetteket és a fájlparamétereket. Három módon választhatja meg, hogy mások hogyan használják a fájlt: „nézet”, „szerkesztés” vagy „megjegyzés”. A „Nézet” segítségével mások láthatják, a „Szerkesztés” áttekintési és megosztási jogosultságokat biztosít számukra, a „megjegyzés” pedig csak nézet, de szálat hoz létre mások számára az üzenetek közzétételéhez..

A Google az Egyesült Államokban található, ahol a törvények nem támogatják a felhőalapú tárolási adatvédelmet. Ennek mélyrehatóbb ismertetése érdekében olvassa el az USA-n kívüli felhőtárolási cikkünket.

A Google Drive-ban nincs nulla tudásos titkosítás, de a Boxcryptor alternatívaként működik, amint azt az Android útmutató legjobb felhőtárolójában ajánljuk. A fájlok felhőalapú tároló alkalmazáson kívüli titkosításával kapcsolatos további információkért olvassa el a Boxcryptor áttekintését.

Semmi fizetés nélkül a felhasználók 15 GB ingyenes tárhelyet kapnak. A felhasználók frissíthetnek 100 GB-ot havonta 1,99 USD-ért, 1 TB-ot havonta 9,99 USD-ért vagy 2 TB-ot 19,99 USD havonta. Ennél is nagyobb tárolási tervek vannak.

Egyéb okok, amelyek kedvelik a Google Drive-ot

A Google Drive legjobb szolgáltatásai kevésbé kapcsolódnak a felhőalapú tároláshoz, és inkább a termelékenységhez kapcsolódnak. Ha már használja a Gmailt és a Google Dokumentumokat az iPhone készüléken, akkor a Google Drive-ot a keverékbe kell adni, mivel jól működnek együtt.

A Google Drive műszaki támogatása szintén jó forrás a támaszkodáshoz. A Google Drive súgója megkönnyíti a megoldások megtalálását, és átfogó adatbázist kínál lépésről lépésre.

Említésre méltóak

Elutasítanánk, ha nem is említenénk az iCloud Drive-ot, az iPhone beépített felhőalapú tárolóját. Az iCloud Drive hacke nyomán, amely veszélyeztette a híres hírességek adatait, remegő volt a hit az iPhone biztonságában és a felhőtárolásban. Ezután jelentések derültek ki, hogy az Apple felhő és biztonsága sértetlen maradt, és hogy az esemény adathalász, nem pedig adatmegsértés eredménye.

Ugyanakkor, megbízható biztonsága és az Apple csillagszolgáltatása ellenére, az iCloud Drive kevesebbet kínál, mint a fenti szolgáltatók. Olvassa el az iCloud Drive áttekintését további információkért.

A Microsoft a OneDrive segítségével a felhő-tároló gyűrűbe is dobja kalapját, amely elérhető az iOS-on. A Google Drive-hoz hasonlóan nem teszi prioritássá a felhasználók adatvédelmét, de teljesen betöltött funkciókkal, például dokumentumok szkennelésével jár. Olvassa el a Microsoft OneDrive áttekintését, hogy megtudja, hol sikerül és mi akadozik meg.

Végső gondolatok

Az öt szolgáltató, akiket fedeztünk, nagyban különbözik egymástól. Minden szolgáltatónak megvan a maga sajátossága, arra kényszerítve a felhasználókat, hogy minden igénybe vegyenek egy igényekhez leginkább megfelelő felhőalapú tárolási szolgáltatást..

Először a Sync.com rangsoroltuk a biztonsági módszerei és a gyorsabb feltöltési idők miatt.

A legjobban integrálódnak az iPhone készülékhez a pCloud és a Dropbox, amelyek olyan kényelmes funkciókat is kínálnak, mint például a dokumentum szkennelése. A Tresorit nagyjából ugyanazt kínálja, de csak a fizetett terveiben, különben magasabbra kerül. A Google Drive nem nyújt nyugalmat a felhasználók számára a gyenge biztonságával, de nagyszerű termelékenységi alkalmazásokat kínál, például a Google Docs.

Feltétlenül fedezze fel, hogy miként adhat további védelmet azáltal, hogy elolvassa az iPhone legjobb VPN-szolgáltatásait. Nézze meg a legjobb felhőalapú tárolási körünket, hogy megnézze, mely szolgáltatások általánosságban kedvelik a legjobban, és további információkért lásd a felhőalapú tároló áttekintését..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map