A legjobb felhőalapú tárolás a Sync 2020 segítségével

Nagyon mindenki ismeri a felhőalapú tárolás valamilyen formáját. Ez lehetővé teszi fájlok egyszerű tárolását és elérését az interneten keresztül. A tartalom online tárolásán kívül számos szolgáltató is lehetővé teszi a tartalom szinkronizálását közvetlenül az asztali és a felhőalapú tárolási szolgáltatás között. Ez lehetővé teszi a fájlok pontos másolatainak tárolását mind a felhőben, mind az eszközön.

Bár ez a praktikus szolgáltatás növeli a termelékenységet, sajnos nem minden felhőalapú tároló-szolgáltató kínál a legjobb biztonsági vagy szinkronizálási szolgáltatásokat. Ijesztő lehet a legjobb felhőalapú tároló megtalálása szinkronizálással, tehát mindegyiket kipróbáltuk és összeállítottuk ezt az útmutatót.

A legjobb felhőalapú tárolás asztali szinkronizálással

  1. Dropbox – Könnyen kezelhető, blokk szintű szinkronizálás, „intelligens szinkronizálás”
  2. Egnyte Connect – Több felhasználói tervek, blokk szintű szinkronizálás, jó biztonság
  3. pCloud – Könnyen kezelhető, blokk szintű szinkronizálás, élettartam-tervek
  4. Sync.com – Könnyen kezelhető, jó biztonság
  5. Tresorit – A legjobb osztályú biztonság, kompatibilis a Linux-szal
  6. Google Drive – Együttműködés, harmadik féltől származó támogatás, jó ingyenes terv

1. Dropbox

Nem meglepő, hogy a Dropbox vezet a csomaghoz, amikor az asztali szinkronizálásról van szó. A legjobb felhőalapú tárolásra vonatkozó átfogó útmutatónkban a Dropbox szinkronizálási funkcióinak köszönhetően szerepel a listán. Az olyan eszközökkel, mint a blokk szintű szinkronizálás és az „intelligens szinkronizálás”, a Dropbox megkönnyíti a fájlok biztonsági mentését és a felhőben történő megtekintését.

dropbox-desktop

A Dropbox asztali kliense egyszerűen telepíthető és bejelentkezhet. A telepítés után a mappán keresztül megtekintheti a felhőben mentett fájlokat. Az egyik szolgáltatás, amely a Dropbox-ot elkülöníti, a blokk szintű szinkronizálás. A legtöbb felhőalapú tároló szolgáltató átírja a teljes fájlt, amikor módosítja azt. Blokk szintű szinkronizálás esetén a Dropbox csak a változásokat szinkronizálja.

A blokk-szintű szinkronizálás mellett a Dropbox rendelkezik egy „intelligens szinkronizálás” funkcióval is, amely lehetővé teszi az összes feltöltött fájl megtekintését, kizárólag online formátumban. Ez lehetővé teszi a dokumentumok megtekintését anélkül, hogy helyet foglalnának el a merevlemezen. Bár az „intelligens szinkronizálás” nem ingyenes szolgáltatás, a Dropbox összes fizetett csomagjában elérhető.

Azoknak a felhasználóknak, akik továbbra is élvezik az ingyenes tervet, a Dropbox „szelektív szinkronizálást” kínál. Míg az „intelligens szinkronizálás” lehetővé teszi a csak az online fájlok megtekintését az asztalon, addig a „szelektív szinkronizálás” megköveteli a fájlok letöltését a merevlemezre, hogy megtekinthessék őket..

dropbox-ára

A Dropbox ingyenes csomagja elindít egy 2 GB tárhelyet a szoftver kipróbálásához. Bár a 2 GB-os mennyiség nem sok, a Dropbox két különálló tervet is kínál. A 2 TB-os terv havi 11,99 dollárban kezdődik, a 3 TB-os terv pedig havi 19,99 USD-ban kezdődik.

A biztonság érdekében a Dropbox 256 bites AES-t kínál a fájlok nyugalomban történő védelmére. Átutazáskor a Dropbox SSL / TLS-t használ a fájlok védelmére, amikor a Dropbox alkalmazások és a szerverek között mozognak. Sajnos a Dropbox nem használ végpont titkosítást. Szerencsére a Boxcryptor teljes körű titkosítást adhat a Dropboxhoz. Ha többet szeretne megtudni a Boxcryptorról, nézd meg a Boxcryptor áttekintésünket.

Más okok, amiket szeretünk a Dropbox

Nagyon tetszik a Dropbox. Egy egyszerű tanulási görbével, szinkronizálási funkciókkal rendelkezik, amelyek megelőzik a játékot, és jó választéka a tárolási terveknek. A Dropbox szintén nagyon jó biztonsággal rendelkezik, és bár hiányzik a végponttól való titkosítás – más néven nulla tudású titkosítás -, a Dropbox kompatibilis a Boxcryptorral, így a nulla tudás nem kérdés.

Ha a Dropboxról kerítésen áll, akkor többet megtudhat a Dropbox átfogó áttekintésében.

2. Egnyte Connect

Az Egnyte Connect egy pillanat múlva érkezik a Dropbox-hoz. Ez egy EFSS szolgáltató, amelyet a csapatok szem előtt tartásával terveztek. Ennek ellenére a Dropbox szinkronizálási funkcióinak néhányát alkalmazza, és kitűnő biztonsággal rendelkezik.

egnyte-desktop

Az Egnyte Connect szinkronizáló mappát, valamint hálózati meghajtót kínál. A hálózati meghajtó tárolja a fájlokat a felhőben, és lehetővé teszi azok elérését az asztalon lévő meghajtón keresztül, például „intelligens szinkronizálás” a Dropbox segítségével. Kiválaszthat mappákat offline használatra is, amelyek letöltik azokat a merevlemezre. A Dropboxhoz hasonlóan az Egnyte Connect blokk szintű szinkronizálást is kínál.

egnyte-árazás

Az Egnyte Connectnek nincs ingyenes csomagja, bár regisztrálhat egy 15 napos próbaverzióra. Ha úgy dönt, hogy szereti az Egnyte Connect szolgáltatást, lehetősége van az Office tervre, az üzleti tervre vagy az Enterprise tervre. 

Az Office terv havi 40 dollárban kezdődik, és 5 TB tárhelyet tartalmaz. Ne feledje, hogy ez a terv legalább öt felhasználót igényel, és minden felhasználónként havonta 8 dollárba kerül.

Az üzleti terv havonta 20 USD-tól kezdődik, minimum 25 felhasználóval, és 10 TB tárhelyet tartalmaz. Az vállalati terv testreszabható tárolási lehetőségeket és több mint 100 alkalmazott támogatását tartalmaz. Ez a terv megköveteli, hogy árajánlatot kérjen közvetlenül az Egnyte Connect céggel.

Azok számára, akik három vagy kevesebb felhasználót igényelnek, ott van a Csapatterv is, amely 1 TB tárhelyet kínál havonta 10 dollárért, felhasználónként.

Az Egnyte Connect nagy biztonságot nyújt az AES 256 bites titkosításával nyugalmi állapotban, tranzit titkosítással, több tényezővel történő hitelesítéssel és – ha van vállalati terv – zéró tudással történő titkosítással. Ha még nem rendelkezik vállalati tervvel, akkor a Boxcryptor használatával továbbra is nulla tudást rejthet.

Egyéb okok, amik tetszik az Egnyte Connect

Az Egnyte Connect nem mindenki számára elérhető. Úgy tervezték, hogy vállalati vagy több felhasználású megoldás legyen a felhőalapú tárolásra, és a szolgáltatás ezt nagyon jól végzi. Bár nincs ingyenes terv, az Egnyte Connect számos olyan tervet kínál, amely tetszőleges számú felhasználó számára megfelel, és nagyszerű biztonsági és szinkronizálási lehetőségeket kínál..

Ha fontolóra veszi az Egnyte Connect kipróbálását, akkor nézd meg az Egnyte Connect teljes véleményét. Elolvashatja az Egnyte Connect útmutatót is, amely segít az Egnyte Connect telepítésében.

3. pCloud

pcloud-desktop

A pCloud egy igazán jó sokoldalú szolgáltatás, amely extrák széles választékát kínálja egy tisztességes asztali klienssel együtt. A pCloud támogatja a blokk szintű szinkronizálást, amely lehetővé teszi a gyorsabb szinkronizálási időket. Ezenkívül egész életen át tartó terveket és jó biztonságot kínál, így biztonságosan készíthet biztonsági másolatot és hozzáférhet fájljainak. 

A szinkronizálási mappa helyett a pCloud hálózati meghajtót használ, amely online fájlok elérését teszi lehetővé az asztalon. A pCloud lehetővé teszi a mappák szinkronizálását offline használatra is, ha csatolják azokat egy helyi mappához.

pcloud áron

A pCloud megvédi a fájlokat nyugalomban és áthaladás közben. AES 256 bites titkosítást, valamint nulla tudású titkosítást és több tényezős hitelesítést használ. A legtöbb felhőalapú tároló szolgáltatótól eltérően a pCloud a biztonság nagy részét egy külön Crypto nevű tervbe foglalja, amely évente további 47.88 USD-ért, vagy 125 USD egyszeri díj mellett adható hozzá..

A pCloud élettartama előfizetési modellje túlmutat a Crypto csomagon. Mindkét pCloud tárolási terv megvásárolható havonta, évente vagy egyszer. Az 500 GB-os prémium csomag 47,88 USD-tól indul az évre, vagy 175 USD-ra az életért. A 2 TB Premium Plus terv évi 95,88 dollárra, vagy életre szóló 350 dollárra indul.

Ha nem teljes mértékben elkötelezett a pCloud prémium tervei iránt, de kíváncsi vagy rá, akkor a pCloud rendelkezik egy 2 GB-os ingyenes csomaggal is, amelyet bizonyos feladatok elvégzésével 10 GB-ra növelhet. Érdekes megközelítés, de a 10 GB-os adat nem kevés adat, ezért jó ötlettel kell szolgálnia, hogy tetszik a szolgáltatás.

Egyéb okok, amiket szeretünk, pCloud

A pCloud könnyű kezelőfelülete és élettartam-tervei megéri a befektetést. Emellett a pCloud natív médialejátszást is kínál, így a képek legjobb online tárolója. Összességében a pCloud kiváló megoldás az asztali szinkronizáláshoz, és csak kis mértékben akadályozza a biztonsági többletköltségek. Ha többet szeretne tudni a pCloudról, olvassa el a pCloud teljes véleményét.

4. Sync.com

A Sync.com egy igazán jó felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely könnyen megtanulható és egyszerűen használható. Nagy biztonságot nyújt, nulla tudás nélküli titkosítást kínálva minden tervével. Bár az asztali kliensnek nincs lehetősége, a fájlokhoz a szinkronizálási mappán keresztül könnyű hozzáférni. 

sync-ár

A Sync.com egy meglehetősen alapvető szolgáltatás a szinkronizálási funkciókkal kapcsolatban, de valóban ragyog, amikor tárolási tervei vannak. A Sync.com ingyenes, 5 GB-os indulási csomagot kínál, de különféle feladatok elvégzésével további 1 GB-ot is hozzáadhat.

Az egyéni felhasználók három különféle Pro Solo tervvel is rendelkeznek. Nincsenek havi opciók, de az éves tervek hihetetlenül versenyképesek és a havi egyenérték havonta 8 dollár 2 TB, 10 USD havonta 3 TB és 15 USD havonta 4 TB.

A nagy tárolási tervek mellett a Sync.com szintén nagy biztonsággal rendelkezik. A Sync.com 256 bites AES titkosítást, több tényezős hitelesítést, átmeneti titkosítást és nulla tudású titkosítást kínál..

Más okok, amelyeket szeretünk a Sync.com

A Sync.com az egyik legjobb felhőalapú tároló-szolgáltató mindennapi használatra. Jó megosztási funkcióival, nagyszerű terveivel és fantasztikus biztonságával rendelkezik. Sajnos a Dropbox segítségével nem tudtuk besorolni, mert az asztali kliens egyszerű. Ennek ellenére a Sync.com nagyszerű felhőalapú tárolási szolgáltatás, sok mindent kínál, és feltétlenül érdemes megfontolni a tárolási igényeit.

sync-desktop

Ha kíváncsi vagy arra, hogy a Sync.com miként hasonlít a Dropboxhoz, akkor nézd meg a Sync.com vs Dropbox bontást, ahol összehasonlítjuk a két fej fejét. Vessen egy pillantást a Sync.com áttekintésünkre is, amelyben részletesebben megtudhatja a Sync.com biztonságát, árazását és egyebet.

5. Tresorit

A Tresorit biztonságos felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely meredekebb tanulási görbével rendelkezik, mint más szolgáltatások. A Tresorit a fájlokat titkosított mappákban tárolja, úgynevezett “tresors” néven, amelyeket külön kell szinkronizálni. A telepítés után azonban a Tresorit egy nagyszerű szolgáltatás, amely nagy hangsúlyt fektet a fájlok védelmére.

tresorit-desktop

A Tresorit asztali kliense sok más felhőalapú tárolási szolgáltatással összehasonlítva robusztus. Kicsit hozzá kell szokni, de ha egyszer megteszi, a Tresorit használatával a legtöbbet a tényleges asztali programból megteheted. Ha a Tresorit-t szeretné használni, mint bármely más meghajtót, akkor úgy is elérheti a hálózati meghajtót, mint egy helyi meghajtót.

tresorit áron

A Tresorit ingyenes csomagja elindítja a 3 GB-ot, azzal a lehetőséggel, hogy két prémium csomagra frissítsen. A prémium tervek drágák, csupán 200 GB-tól kezdve havonta 10,42 USD-ért, amikor évente számláznak. Összehasonlításképpen: a pCloud 2 TB tervének havi 7,99 USD-jén kezdődik, amikor felosztja az éves költségeket.

A Solo terv 2TB-re növeli a tárhelyet, amely havonta 24 USD-t fog fizetni, ha évente számlázik. Noha a tárolási tervek drágák, a Tresorit kiemelkedő pontja biztonságban van.

A Tresorit megóvja fájljait nyugalomban és szállítás közben. Ezenkívül AES 256 bites titkosítást, nulla tudású titkosítást és több tényezős hitelesítést is használ, plusz minden „tresor” a saját titkosított mappája. A „tresors” -ról és a Tresorit biztonságáról bővebben megnézheti a Tresorit-áttekintést.

Más okok, amire tetszik a Tresorit

A Tresorit egy nagyon biztonságos tárolási szolgáltatás, amelyet akadályozzák a magas költségek és a tanulási görbe. Ha az elsődleges problémája a biztonság, vagy ha a felhőalapú tárolóhoz szüksége van Linux képességekre, akkor a Tresorit továbbra is nagyszerű tárolási megoldás. Ha nem akarja használni a Tresorit szoftvert, de továbbra is szüksége van a Linux kompatibilitására, akkor tekintse meg a legjobb felhőalapú tárolási útmutatónkat a Linuxhoz.

6. Google Drive

A Google Drive az egyik legnépszerűbb felhőalapú szolgáltatás. Nagyszerű tárolási lehetőségekkel és együttműködési funkciókkal csak a biztonság és a blokk szintű szinkronizálás hiánya tartja magasabbnak a listán..

Google Drive-desktop

A Google Drive használata egyszerű. Interfésze egyszerű és könnyen navigálható, és a szinkronizálási mappa nagyjából megfelel annak, amit elvárhat. Az együttműködés a Google Dokumentumokkal való integrációjának köszönhetően egyszerű. A Google Drive-nak azonban nincs blokk szintű szinkronizálása, meghosszabbítva az fájlok frissítéséhez szükséges időt az asztal és a felhő között. Noha nem üzletkötő, fontolóra kell venni valamit.

Google Drive-ára

Ha egyszerűen rendelkezik Google-fiókkal, 15 GB ingyenes tárhelyet kapsz, ezért ez az egyik legjobb ingyenes felhőalapú tároló-szolgáltató. Ha kinövi tárhelyét, a Google-nak több egyedi terve van. 

A Google 100 GB-os tervvel rendelkezik 1,99 dollárért havonta, 200 GB-os tervvel 2,99 dollárért, végül pedig 2 TB-os tervvel, amely havonta 9,99 dollár. A Google számos nagy tárhelyű tervvel rendelkezik azok számára, akiknek szükségük van rá.

A Google megvédi fájljait nyugalomban és áthaladás közben. AES 128 bites titkosítást használ, amely nem olyan nagy, mint sok más szolgáltatás, de szinte minden esetben meg fogja védeni a fájljait.. 

Ahol a Google nem ragyog, az a részvétele a PRISM-mel, az amerikai kormányzati felügyeleti projekttel. A Google biztonságáról a Google Drive áttekintésünkben olvashat bővebben.

Egyéb okok, amelyek kedvelik a Google Drive-ot

A dokumentumok tárolása mellett a Google Fotók korlátlan fotókat és videókat is feltölthet kompatibilis eszközökre, ezáltal a képek legjobb felhőalapú tárolójává vált. A Google robusztus harmadik féltől származó alkalmazástámogatást is kínál, amely szinte korlátlan módon lehetővé teszi a Google Drive-val, a Google Drive-alkalmazással és a Google egyéb szoftverekkel való interakciót..

Végső gondolatok

A legjobb felhőalapú tárolási szinkronizálási szolgáltatás kiválasztásakor azt szeretnénk biztosítani, hogy magabiztosan választhat egy olyan szoftvert, amely biztonságos, viszonylag könnyen megtanulható és jó tárolási lehetőségekkel rendelkezik. Bónusz pontokat adott azoknak a felhőalapú szolgáltatásoknak, amelyek extra ízeket tartalmaztak, például élettartam-terveket vagy korlátlan fotótárolási lehetőséget. Magas pontszámokat kaptunk a blokk szintű szinkronizálással ellátott szolgáltatásokra is.

A blokk szintű szinkronizálás növeli az átviteli időket a fájlok szinkronizálásakor, mivel csak a teljes fájl helyett szinkronizálja a módosításokat. A végén az „intelligens szinkronizálás” és a blokk szintű szinkronizálás az első helyen helyezi a Dropboxot. Tetszett a tárolási lehetőségek és az egyszerűség is.

Az Egnyte Connect és a pCloud hasonló funkciókkal is rendelkezik, és második és harmadik helyre szállítják őket. Ennek ellenére a listán szereplő összes tárolási megoldás nagyszerű szolgáltatás, amelyet nem fogsz megbánni. Ön szerint melyik a legjobb szolgáltatás? Tudassa velünk a megjegyzésekben, és – mint mindig – köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me