A legjobb felhőalapú tárolás a Linux 2020 számára: A pingvin kellemes

Lehet, hogy a Linux csak a számítógépek 2,6 százalékán van világszerte, de a pingvin népszerű a hatalmi felhasználók körében. Ezeknek a felhasználóknak azonban nehéz a döntés a felhőalapú tárolási szolgáltatásokról. Nem azért, mert túl sok közül lehet választani, hanem azért, mert sok szolgáltatás nem támogatja a Linuxot. Ezért döntöttünk úgy, hogy kiválasztjuk a legjobb felhőalapú tárolást a Linuxhoz azok közül, amelyek ezt teszik.


Noha a Linux ritkábban eshet össze, mint néhány operációs rendszer, a merevlemez továbbra is hibásan működhet, és fájlok elvesztését okozhatja. Az árvizek, tüzek és egyéb természeti események károsíthatják a hardvert is. A szilárdtestalapú meghajtók sem teljesen megbízhatóak, mert több adathibát tapasztalnak, még akkor is, ha a hibaarány kevesebb, mint 1 százalék.

A fájlok felhőbe helyezése nem teszi őket védetlenül a balesetekkel szemben, de a felhőalapú tárolási szolgáltatások az adatközpontokat felépítik, hogy megvédjék őket. Különböző helyszíneken több kiszolgálót használnak a fájlok megőrzéséhez, ami redundánssá teszi az adatokat. Ez hasonló ahhoz, ahogyan a RAID működik. Az adatközpontok védelmet nyújtanak a betolakodók, a természeti katasztrófák és a szélhámos alkalmazottak ellen is.

Ha eladásra kerül a felhőalapú tárolás értékén, akkor továbbléphetünk a listába, de mielőtt megtennénk, beszéljünk azokról a kritériumokról, amelyek alapján elkészítettük.

A legjobb felhőalapú tárolás a Linux 2020 számára

Mi teszi a Cloud Storage-t a legjobban Linux számára

A fő kritérium a Linux támogatás. A listán szereplő összes szolgáltatás támogatja a Linuxot, de megvizsgáljuk azt is, mennyire jó felhasználói élményük van. Bár a legtöbb Linux-felhasználó szereti a parancssori felülettel dolgozni, az egyszerűen használható grafikus kliens nem fog fájni. Ezenkívül az ügyfeleknek interneten és mobilon is dolgozniuk kell.

Ezután megvizsgáljuk az előfizetési terveket. A legjobb, ha sok tárhelyet biztosítanak olcsón. Minél több terv tervezi a szolgáltatást, annál jobb, mert ez megkönnyíti a megfelelő beállítás megtalálását a telepítéshez. Ha azonban az Ön igényei magasak, olvassa el a korlátlan online tárhely-szolgáltatók útmutatóját.

A fájljainak a biztonságban részesülnie kell, miközben felhőben vannak. Mennyire erős ez a fájl titkosítás szintjétől függ, mely protokollok védik az átvitt fájlokat, mennyire biztonságosak az adatközpontok és így tovább. A legjobb, ha nulla tudással rendelkezik titkosítás, mivel ez biztosítja a fájlok adatvédelmét. Két tényezős hitelesítés segít abban, ha valaki ellopja az Ön jelszavát.

Végül, az átviteli sebesség, amely meghatározza, hogy milyen gyorsan tudja áthelyezni fájljait a felhőbe, szintén fontos. Minél gyorsabb, annál jobb, mert senki sem szereti várni a feltöltés befejezését. Az átviteli sebesség attól függ, hogy milyen közel állsz egy szerverhez és az internetszolgáltatóhoz.

Most, hogy meghatároztuk kritériumainkat, kezdjük a legjobban választott pCloud-lal, amely régóta kedvenc a legjobb felhőalapú tárolási útmutatónkban. Ha csak egy gyors szolgáltatások listáját szeretné, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási véleményeinket.

1. A legjobb felhőalapú tárolás a Linux számára: pCloud

A svájci székhelyű pCloud 2013-ban indult. Amellett, hogy a listán a legjobbak, a legjobb felhőalapú tárolási összehasonlításunk tetején helyezkedik el. Ráadásul az asztali kliens Linuxon is működik.

Élvezetes és könnyen használható. A tálcaikon keresztül érheti el. A felület unalmas, de világos és intuitív. A fájlok eléréséhez a rendszerfájlkezelőben a pCloud meghajtót is használhatja. 

A szinkronizálási mappa útvonalától eltérően a hálózati meghajtó lehetővé teszi fájlokhoz való hozzáférést anélkül, hogy először letöltené őket, ezáltal helyet takaríthat meg a merevlemezen. A hátránya, hogy fájlja nem elérhető offline állapotban.

pCloud webes felület fájlok

pCloud szinkronizáló mappa

pCloud File File Link megosztása

pCloud letöltési linkek

pCloud Drive Client

Előző

Következő

Ha egy másik számítógépen van, és fájljait szeretné elérni, akkor használhatja az internetes ügyfelet. Nem rendelkezik vonzó vagy modern megjelenéssel, de nem fog csalódást okozni, mert tiszta, könnyen használható, gyors és folyékony élményt nyújt. Ne feledje, hogy ennek ellenére nem jó a nagy fájlok átvitele. Ehhez az asztali klienst kell használnia.

A mobilalkalmazás egyszerű és könnyen használható. A hamburger menü ikonjai lehetővé teszik a fájlok fényképeinek, videóinak, dokumentumainak és zenéinek szűrését. Használhatja azt is fényképek és videók automatikus feltöltésére, valamint audio- és videofájlok lejátszására. Androidra és iOS-re elérhető.

A pCloudnak csak két személyes terve van: Premium 500GB és Premium Plus 2TB. Az előbbi havi 4,99 USD, az utóbbi pedig 9,99 $ havonta. Ha egy évre előre feliratkozik, akkor az árak évi 47,88 és 95,88 dollárra csökkennek.

Ha hosszú távon gondolkodik a pCloud használatáról, fontolóra kell vennie egy életre szóló engedélyt, mert ez hosszú távon sok pénzt fog megtakarítani. Jelenleg az árak diszkontáltak, tehát a Premium 500GB licenc 175 USD, a Premium Plus 2TB licenc pedig 375 USD..

A fizetésről való döntés előtt azonban használhatja az ingyenes csomagot, amely 2 GB-ot biztosít számla regisztrációja után, és akár 10 GB ingyenes tárhelyet is biztosít, ha többlépéses folyamatot hajt végre. Ráadásul minden általad említett barát 1 GB-os további helyet foglal el, akár 20 GB-ig is.

Egyéb okok, amiket szeretünk, pCloud

A pCloud AES 256 bites titkosítást használ a fájlok nyugalomban történő védelmére, valamint a TLS / SSL protokollt az átvitel során a fenyegetések, például a közép-ember támadások elleni védelemre.. 

A szolgáltatás nulla tudás nélküli titkosítást biztosít pCloud Crypto formájában, amely egy fizetett kiegészítő, amely havonta 3,99 dollárt fizet. Javasoljuk, hogy szerezze be, mert a pCloud az Egyesült Államokban tartja a fájljait, ezért az Egyesült Államok törvényei és rendeletei kötelezik őket. Ezenkívül az olvasók azt mondják nekünk, hogy a pCloud eltávolítja a feltételeit sértő fájlokat, ha nem használja a Crypto-t.

Vegye figyelembe, hogy a pCloud nem fogja tudni alaphelyzetbe állítani a Crypto mappa jelszavát, ha elfelejtette. Használhatja a legjobb jelszókezelők közül néhányat, hogy ne tegye ezt meg.

A pCloud kétfaktoros hitelesítést használ fiókjának védelmére, ha valaki ellopja az Ön jelszavát. Ez nem azt jelenti, hogy lustának kell lennie, és gyenge jelszót kell létrehoznia. Még mindig erős kell lennie.

A pCloudnak nincs globális szerverhálózata. Az Egyesült Államokban tartja őket. Ez azonban nem befolyásolta az átviteli sebességet, mivel a teszteink más szolgáltatásokkal összehasonlítható sebességeket mutattak. Ezenkívül a blokk szintű átvitel segít a késõbbi feltöltéseknél. Ha az átvitel túl sokat vesz a sávszélességből, korlátozhatja azokat az asztali beállításokban.

A pCloudot a lista tetejére helyeztük, mert versenyképes árakkal, erős biztonsággal, élvezetes és könnyen használható kliensekkel, valamint gyorsaságokkal rendelkezik. Ha meg szeretné tudni a szolgáltatás részleteit, olvassa el a pCloud áttekintést.

2. Tresorit

A Tresorit a legbiztonságosabb felhőalapú tárolási szolgáltatások közé tartozik a nulla ismeretlen titkosításnak és az egyéb biztonsági szolgáltatásoknak köszönhetően. Ennek ellenére drágább.

Asztali kliense Linuxon működik, és egyértelmű és egyszerűen használható. Ez a piac egyik legcsábítóbbja. Ugyanakkor a felhasználói élmény összetettebb, mivel a fájlok szinkronizálásához különálló szinkronizálási mappákat kell létrehoznia „tresors” néven.. 

Tresorit-homepage-2019

A Tresorit webalkalmazást a felhőalapú tárhely eléréséhez is használhatja. Vonzó és minimális kialakítású, könnyű navigálni.

A Tresorit okostelefon-alkalmazása Androidon és iOS-en működik. Használhatja azt a felhőalapú tároláshoz, a fájlok offline használatra való elérhetővé tételéhez, valamint a fényképeket és videókat feltöltheti a telefonjáról. Ezenkívül biztonságosabbá teszi a hozzáférési kódot.

A Tresorit legolcsóbb csomagja a Premium, amely havonta 10,42 dollárt fog visszavonni, és csak 200 GB tárhelyet biztosít Önnek. A másik személyes terv, a Solo, 2TB helyet biztosít havonta 24 dollárért.

Ha tárolásra van szüksége vállalkozása számára, használhatja a Tresorit egyik üzleti tervét. A kisvállalatok számára havonta 20 USD / felhasználó, 1 TB tárhely minden felhasználó számára. A vállalkozás jelenleg 50% -kal diszkontálva van, ami havonta egy felhasználónként 12 USD-t tesz ki. Ha 100 vagy több felhasználót kell befogadnia, akkor szüksége van az vállalati tervre, amely havonta 24 dollár felhasználónként. 

Nincs ingyenes terv, de ingyenes próbaverzióval is tesztelheti a szolgáltatást.

Más okok, amire tetszik a Tresorit

A Tresorit AES 256 bites titkosítást használ a fájlok nyugalomban történő védelmére, a nulla ismerete nélküli titkosítást az adatvédelem biztosítására, valamint a TLS protokollt a fájlok átvitel során célzó támadások megelőzésére. Ezenkívül kétfaktoros hitelesítés érhető el fiókja védelmére abban az esetben, ha valaki ellopja az Ön hitelesítő adatait.

A Tresorit kiszolgálói vannak a Microsoft Azure adatközpontokban Írországban és Hollandiában. Ezeknek az adatközpontoknak 24 órás biztonsága, biometrikus letapogatása és megfigyelése van. Megfelelnek a legújabb ISO szabványoknak is. Ha többet szeretne tudni az Azure-ról, olvassa el a Microsoft Azure-áttekintést.

A Tresorit átviteli sebességét a Tresorit áttekintés során teszteltük. A feltöltési sebesség átlag volt, de a letöltési sebesség lassabb volt, mint amire számítottunk. Ha úgy találja, hogy a Tresorit megakadályozza a munkát, vagy korlátozott adatszolgáltatási tervvel rendelkezik, korlátozhatja a hálózati sávszélességet.

Magas árai miatt a második helyre helyeztük, de az erős biztonsági funkcióknak és a kellemes felhasználói élménynek köszönhetően kiváló szolgáltatás.

3. MEGA

A MEGA 2013-ban indult, és gyakran a biztonsági körökben szerepel, mivel nulla tudással rendelkezik a titkosításra, amely kiterjed a linkek megosztására is. Ez egyben azon ritka szolgáltatások, amelyek Linux támogatást kínálnak. A MEGA asztali kliense jól játszik a pingvinnal, tiszta és könnyen használható. 

A webes ügyfél egyszerű és felhasználóbarát. Ez is gyors, lehetővé teszi, hogy fájljait bárhová húzza és dobja el, és feltöltheti azokat, valamint gyors hozzáférést biztosít a leghasznosabb szolgáltatásokhoz a jobb egérgombbal rendelkező menü segítségével.

MEGA-honlaphoz 2018

A mobil alkalmazások olyan varázslatban működnek, és elérhetőek Android és iOS rendszerekhez. A képernyő fő nézete lehetővé teszi a fájlok böngészését, az alsó menü pedig a csevegéshez, az offline fájlokhoz, a kamerához, valamint a megosztott mappák feltöltéséhez és megtekintéséhez. Engedélyezheti a fényképek és videók automatikus feltöltését is.

A MEGA négy tervvel rendelkezik: PRO LITE, PRO I, PRO II és PRO III. Havonta 5,69 dollárt kell fizetnie a PRO LITE tervért, amely mindössze 200 GB tárhelyet és 1 TB átutalást eredményez. A PRO I havi 11,20 dollár, és 1 TB tárhelyet és 2 TB átutalást biztosít Önnek. Ez drágább, mint a pCloud 2 TB terve.

A MEGA-nak nincs ezzel egyenértékű terve, ám a PRO II terv 4TB tárhelyet és 8 TB átutalást eredményez havonta 22,41 dollárért. A PRO III 8 TB tárhelyet és 16 TB átutalást kínál havonta 33,62 dollárért. Ha egy évre előre fizet valamelyik tervért, akkor két hónap ingyenes.

Az üzlet édesítésére a MEGA ingyenes tervet kínál, amely kezdetben 50 GB szabad helyet kínál, de egy idő után 15 GB-ra csökken..

Más okok, amik tetszik a MEGA

A MEGA magánélet-védő társaságként hirdet, így nem meglepő, hogy privát, végponttól való titkosítást kínál a felhasználók számára. AES 128 bites AES-t használ, amely nem olyan erős, mint az AES 256 bites, de senki sem tudta megtörni, amennyire bárki is tudja. A MEGA a TLS protokollt is használja az adatok védelmére az átvitel során, és kétfaktoros hitelesítést kínál.

Ráadásul a forráskód nyilvános, így bárki, aki be akar nézni a MEGA biztonságába, megteheti.

A MEGA-nak szerverei vannak Európában, Kanadában és Új-Zélandon, de ez nem segített a várt sebesség elérésében. A MEGA lassabb volt az átlagnál, és nem segít, hogy nem használ blokk szintű fájlmásolást. Ráadásul sok felhasználó panaszkodik a lassú sebességről a MEGA áttekintésünkben.

4. Dropbox

A Dropbox már régóta háztartási név. Népszerű a nagy felhasználói élmény miatt, amely magában foglalja a Linux támogatást.

Linuxon történő használatához telepítenie kell az asztali klienst, amely egy rendszertálca ikonból és egy szinkronizálási mappából áll. Ez a szinkronizálás általános modellje, amelyet a Dropbox 2007-ben talált ki. Az ügyfél vékony, így gond nélkül megtalálja, amire szüksége van..

Dropbox online fájlok Slide1

Dropbox szinkronizálási mappa csúszka

Dropbox File Request Slide4

Dropbox szelektív szinkronizálási dia5

Előző

Következő

A webes ügyfél ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik. Ez világos, könnyen használható és gyors. A fájlok feltöltésének elindításához húzza át és dobja el a fájlokat.

A mobilalkalmazás, amely az Android és az iOS számára készült, szintén szellő. Ez lehetővé teszi a fényképek és videók automatikus biztonsági mentését, a dokumentumok szkennelését, a fájlok offline elérhetőségét és a Dropbox papír elérését. Ha a Dropbox papír újdonság neked, akkor erről többet megtudhat a Dropbox papír áttekintésünkben.

A Dropbox egyszerűen tartja árképzési rendszerét, mivel csak két tervvel rendelkezik a személyes felhasználók számára. Az első, a Plus, havi 11,99 dollár, azaz 119,88 dollár. 2 TB tárhelyet biztosít. Ha ez nem elegendő hely a számodra, akkor a következő terv, a Professional, 3TB-t ad havi 19,99 dollárért vagy évi 199,00 dollárért..

Mielőtt feliratkozásra dönt, kipróbálhatja a Dropboxot ingyenes csomagjának felhasználásával. Kevés 2 GB tárhelyet kínál.

Más okok, amiket szeretünk a Dropbox

A Dropbox a TLS protokollt használja az AES 128-bites bittel a fájlok védelmére az átvitel során, és az AES 256 bites fájlokat a nyugvó helyzetben való kódoláshoz. Ez jó szintű biztonságot nyújt, de a Dropbox dekódolja a fájljait, hogy kibontja a metaadatokat az indexeléshez, amikor elérik a kiszolgálóikat, és utána újra titkosítsa őket.. 

Ráadásul a metaadatok egyszerű szöveges formában maradnak egy különálló szerveren. Ez azt jelenti, hogy a privát titkosítás nem érhető el. Hogy ezt megkerülje, használhatja a Boxcryptorot, egy privát titkosítási kiegészítőt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a Dropboxban senki sem tudja elolvasni az Ön fájljait. Tudjon meg többet róla a Boxcryptor áttekintésből.

Noha nem rendelkezik saját titkosítással, a Dropboxban nincs hiánya két tényezővel történő hitelesítéshez. Ezenkívül figyelemmel kísérheti a kapcsolt eszközöket, az aktív webes munkameneteket és a harmadik féltől származó alkalmazásokat, fiókjának a fiókja biztonsági oldaláról való hozzáféréssel. Ha úgy gondolja, hogy valami gyanús, letilthatja a fiókjához való hozzáférést.

A Dropbox szervereit az Egyesült Államokban tartja, így az átviteli sebesség attól függ, milyen közel állsz hozzájuk. A Dropbox gyors volt az átviteli tesztekben, és még jobban teljesít, ha már feltöltött fájlokat továbbít a blokk szintű szinkronizálásnak köszönhetően. A Dropbox feltalálta, így nem csoda, hogy ilyen jól működik. A sebességteszt eredményeit a Dropbox áttekintésben olvashatja. 

5. Koofr

A Koofr egy szlovéniai felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely megerősíti a Linux támogató szolgáltatások sorát. Az asztali kliens követi a közös szinkronizálási modellt, és ezzel nem lesz problémája, mert egyértelmű és intuitív. 

Ha úton van, megbízhat a web kliensen. Ez is felhasználóbarát. Nagyon sok negatív tere van, ami világossá teszi és gyorsan megtalálja azt, amit keres. Elég gyorsan működik, úgy érzi, mintha egy asztali alkalmazással dolgozik.

Koofr-homepage 2018

Az okostelefon alkalmazás elérhető iOS és Android rendszerre. Használata egyszerű, a felület tiszta és vonzó. Ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint a webalkalmazás, de lehetővé teszi a fájlok offline használatát is. Feltöltheti a meglévő médiafájlokat, valamint a fényképeket és a videókat, amint elvette őket.

A Koofr öt fizetett tervnek köszönhetően jó rugalmasságot kínál a tervben, ám ezek értékével nem kell dicsekedni. 

Az első, S terv csak 57 cent havonta, és 10 GB tárhelyet biztosít Önnek. M költsége havi 1,14 $, 25 GB-os. L 100 GB-ot fog keresni havi 2,28 dollárért. Az XL havi 4.55 dollár 250 GB-os, végül az XXL havi 11,38 dollár az 1 TB helyért..

Az ingyenes csomag, a Starter, 2 GB tárhelyet kínál Önnek, ami kicsi, de elegendő a szolgáltatás teszteléséhez.

Más okok, amik tetszik Koofr

A Koofr az AES 256 bites verziót használja a nyugvó fájljainak és a TLS / SSL protokollnak a kiszolgálókhoz vezető úton történő védelmére. Sajnos nincs magán titkosítás az adatvédelem biztosítása érdekében.

Az, hogy milyen közel állsz Koofr szervereihez, nagy szerepet játszik abban, hogy milyen gyors lesz az átviteli sebesség. Viszonylag közel álltunk a sebesség-tesztek elvégzéséhez, így a sebességeink gyorsak voltak. Ennek ellenére a Koofr nem használ blokk szintű szinkronizálást a későbbi feltöltések felgyorsítására. A Koofr sebességéről és más funkcióiról a Koofr-áttekintésben olvashat bővebben.

Végső gondolatok

Bár nem sok olyan szolgáltatás támogatja a Linuxot, vannak nagyszerű szolgáltatások azok között, amelyek támogatják. Tőlük a pCloud-ot választottuk, hogy kiemelkedő szolgáltatást nyújtsunk erős biztonságának, versenyképes árainak, jó felhasználói élményének és gyors sebességének köszönhetően.

A pCloud a legjobb választásunk, de ez nem jelenti azt, hogy a listán szereplők nem életképes lehetőségek, legalábbis bizonyos használati esetekben. Ha értékeli biztonságát, akkor hajlandó több pénzt feltenni és feliratkozni a drágább Tresoritra. Alternatív megoldásként feliratkozhat a MEGA-ra is, amely olcsóbb és 15 GB-os ingyenes csomaggal rendelkezik, de nincs gyors és stabil átviteli sebessége.

A Dropbox nagy sebességgel működik, és blokk szintű szinkronizálási algoritmust használ, valamint a felhasználói élményt is, amely a felhőalapú tárolási szolgáltatások élvonalában van, de nem tartalmaz annyi biztonsági funkciót, mint a két első választásunk, és nem olcsó. Végül elmehetsz a Koofr-rel, ha nincs szüksége sok tárhelyre, és nem veszi figyelembe a privát titkosítás hiányát..

Mit gondolsz a válogatásainkról? Van kedvence? Van-e olyan szolgáltatás, amelyet elmulasztottunk? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map