A legjobb felhőalapú tárolás a 2020-os megosztáshoz: Legjobb felhőfájl-megosztási megoldások

Az emberek minden nap megosztják a fájlokat online, a mémekről és a videókról az érzékeny dokumentumokig. Noha sok tartalmat megosztanak a közösségi médiában, a felhőalapú tárolási szolgáltatások biztonságosabb helyet kínálnak a fájlok tárolására és megosztására. Mivel sok lehetőség van, összeállítottunk egy útmutatót a legjobb felhőalapú tároláshoz a megosztáshoz.

A fájlok megosztásának és tárolásának a legjobb módja a Sync.com, amely a legjobb választás a nagy fájlok felhőalapú tárolására vonatkozó útmutatónkban, és amelyet általában a Cloudwards.net vezető felhőalapú tárolási megoldásaként tekintünk itt.. 

Olvassa tovább a megosztáshoz használt felhőalapú tárolásról szóló további információkat, de először meg szeretnénk érni néhány olyan funkciót, amelyek kiemelkednek az egyes lehetőségeinkkel.

A legjobb felhőalapú tárolás megosztáshoz

  1. Sync.com – Nagyszerű megosztási funkciók, biztonságos, könnyen használható
  2. pCloud – Egyszerű, biztonságos, élettartamú tárolási tervek
  3. Google Drive – A Google Docs integrációja, együttműködése, megfizethető tárhely
  4. Dropbox – Irodai integráció, robusztus megosztási lehetőségek, korlátlan tárolási lehetőség
  5. Tresorit – Kiváló biztonság, egyszerű megosztás

1. Sync.com

A Sync.com.com online tárolási szolgáltató, biztonságáról, tárolási lehetőségeiről és általában kellemes felhasználói felületéről ismert. Egyéb szolgáltatásai mellett a Sync.com számos megosztási lehetőséget kínál. Amikor a linkeket megosztja a Sync.com-lal, beállíthat jelszavakat és letöltési korlátozásokat. Azt is választhatja, hogy értesítést kap-e e-mailben, ha a megosztott linkeken tevékenységek vannak.

syncshare

A Sync.com ingyenes csomagja 5 GB-nál kezdődik, és további 1 GB-os extra tárhelyet szerezhet a Sync.com útmutatójának kitöltésével. Az ingyenes terv jó ízlést fog adni arról, hogy tetszik-e a Sync.com. 

Ha úgy találja, hogy túlnöveli az ingyenes tárhelyet, a Sync.com három Pro Solo csomagot kínál, amelyek az alapcsomaggal kezdődnek, havonta 2TB-t kínálnak havonta 8 dollárért, ha évente számláznak. A Sync.com rendelkezik a Pro Solo Standard és Plus csomagokkal is, amelyek 3TB és 4TB tárolási lehetőségeket kínálnak.

Ha több felhasználója van, a Sync.com három Business Pro Teams terveket is kínál. Kezdete 1 TB, havonta 5 dollár, havonta a normál tervvel, és 10 TB, havonta 15 USD, havonta a speciális tervvel. Az összes csomag évente számlázásra kerül, tehát az összehasonlítható havi díjverseny versenyképes, és a tárolási lehetőségeknek könnyen el kell tudniuk fogadni a legtöbb felhasználót.

A Sync.com kitűnő biztonsággal rendelkezik, támogatva a nulla ismeretlen titkosítást és a két tényezőhitelesítést, hogy megvédje Önt a külső és a belső támadásoktól. A Sync.com 256 bites AES titkosítást is használ, és biztonságban biztosítja a fájlokat nyugalmi és átmeneti állapotban. Végül, a Sync.com Kanadában található, amely az adatvédelem egyik legjobb országa.

Más dolgok, amelyeket tetszett a Sync.com-nak

A Sync.com egy szolgáltatás, amely jól működik mind az asztalon, mind a mobilalkalmazáson. A felhasználói felülete körülbelül annyira egyszerű, amennyire csak kap, és kényelmes lappal rendelkezik a megosztott fájlok és mappák számára. A Sync.com számos lehetőséget kínál a linkek kezelésére, bár a linkjelszavak csak az ingyenes fiókkal érhetők el.

A Sync.com egyetlen hátránya, hogy nem jó együttműködésre. A biztonságra való összpontosítás miatt a Sync.com feláldozta harmadik fél integrációját, azaz nem kompatibilis sem az Office, sem a Google Dokumentumokkal. Ha többet szeretne megtudni a Sync.com biztonságáról, terveiről és funkcióiról, olvassa el a Sync.com.com teljes véleményét.

2. pCloud

A pCloud egy felhőalapú tárolási szolgáltató, biztonságáról és egyszerű használatáról ismert. Van egy felülete, amely gyengéd tanulási görbével rendelkezik, sőt egész életen át tartó terveket kínál, így egyszer fizethet, és a tárolója örökre a birtokában lehet. Ha még nem járt a pCloudban, kipróbálhatja az ingyenes tervét.

A pCloud ingyenes csomagja elindítja a 2 GB tárhelyet, ami nem sok. Szerencsére a pCloud ezt akár 10 GB-ra ingyen növeli, ha különféle feladatokat hajt végre, például letölt a pCloud alkalmazást és szinkronizálja az ügyfelet..

Az ingyenes csomag mellett a pCloudnak két prémium terve van az egyes felhasználók számára. A pCloud tárolása 500 GB-nál kezdődik, és 2 TB-ra megy. Mindkét terv fizethető havi, éves vagy egyszer az élet során.

Az 500 GB-os prémium csomag havi 4,99 dollárt, évi 47,88 dollárt, vagy egyszeri 175 dolláros összeget fizet az élettartamú tárolásért. A 2 TB Premium Plus terv havi 9,99 USD, évente 95,88 USD, az életért pedig 350 USD.

A fájlok megosztása a pCloud-tal egy egyszerű folyamat. Egy fájl vagy mappa beállításaira kattintva megjelenik a megosztási lehetőség. A mappákkal meghívhatja a pCloud felhasználókat a mappába, vagy megoszthat egy feltöltési vagy letöltési linket. Fájlok esetén a „megosztás” gombra kattintva megnyílik a megosztási lehetőségek, ahol jelszavakat állíthat be, lerövidítheti a linkeket és beállíthatja a lejárat dátumait.

pcloudshare

A biztonsági szolgáltatásokkal kapcsolatban a pCloud nem zavaró. Az AES 256 bites titkosítási protokollt használja a fájlok védelmére, és nyugalmi és tranzit titkosítást is használ.. 

A két tényezővel történő hitelesítés, vagy a 2FA, megóvja Önt attól, hogy megpróbáljon hozzáférni fiókjához a jelszavával. A pCloud nulla tudás nélküli titkosítást is kínál, hogy megvédje Önt a lehetséges belső támadásoktól.

Sajnos a pCloud összes biztonsága nem tartozik a fiókjába. A pCloud által kínált számos biztonsági szolgáltatás része a Crypto kiegészítőnek, beleértve a nulla ismeret nélküli titkosítást is. A Crypto kiegészítő egy további pClouddal indul, és érdemes megszerezni, ha tetszik a pCloud, és értékeli a kiegészítő biztonságot.

Más dolgok, amelyeket tetszett a pCloud-ról

A pCloud-nal történő megosztás egyszerű, és még csak nem is szükséges fiók. A pCloud a pCloud Transfer nevû szolgáltatást kínálja, amely lehetõvé teszi, hogy egyszerűen megadja az e-mail címét és a címzett címét, majd válassza ki, hogy mit szeretne küldeni. Ilyen módon legfeljebb 5 GB-os fájlokat küldhet, így a pCloud az egyik legjobb felhőalapú tároló a fájlmegosztási lehetőségekhez.

A pCloud Transfer mellett a pCloud a média funkciók széles választékát és a nagy biztonságot kínálja, ez általánosságban jó szolgáltatást jelent. Az egész életen át tartó terv azt is jelenti, hogy nem kell havonta vagy évente kifizetéseket fizetnie, így hosszú távon pénzt takaríthat meg, és kiküszöböli a kiegészítő számlát. Ha többet szeretne tudni a pCloud biztonságáról és kiegészítő szolgáltatásairól, olvassa el a pCloud teljes áttekintését.

3. Google Drive

A Google Drive az egyik legjobb online tárolási szolgáltatás megosztásra és együttműködésre. Az iskolák, a munkahelyek és az egyének világszerte használják a dokumentumok távoli együttműködésére, a tartalom megosztására a barátokkal és a családdal, és még sok más. 

Google-fiókod kapcsolódik a Google Fotókhoz is, így ez az egyik legjobb online tárolási lehetőség a családi fényképek megosztására.

A Google 15 GB szabad tárhellyel indítja el, amely elegendő a legtöbb dokumentum és a kis fájlok tárolásához. Ha többet szeretne tárolni, a Google egyszerűsíti három további tervvel. A Google 100 GB-ot, 200 GB-ot és 2 TB-t kínál havi 1,99, 2,99 és 9,99 dollárért.

A megosztás a Google Drive-tal olyan egyszerű, mint a jobb egérgombbal kattintson a fájlra, és válassza a „megosztás” lehetőséget. Megváltoztathatja a felhasználói engedélyeket és azt, hogy kivel osztja meg, de nincs sok általános lehetőség, például jelszó hozzáadása vagy a linkek lejárati dátumának megadása. Annak ellenére, hogy nagyszerű ellenőrzés alatt tartja, hogy a felhasználó mit tehet a megosztott fájljaival, jó lett volna, ha további lehetőségeket látott.

driveshare

A biztonság érdekében a Google 128 bites AES titkosítást használ, és biztonságban biztosítja fájljait nyugalmi állapotban és áthaladás közben is. A Google 2FA-t is kínál, hogy megvédjen Önt valakitől, aki esetleg rendelkezik a jelszavával. Sajnos a Google-nak nincs nulla tudásos titkosítása, bár ezt könnyen javíthatja a Boxcryptor segítségével.

Egyéb dolgok, amelyeket tetszett a Google Drive-ról

Noha a Google Drive általában nagyszerű felhőalapú tároló-szolgáltató, a Google Dokumentumokkal történő integráció több lehetőséget kínál a megosztáshoz és az együttműködéshez. Sajnos a megosztási funkciók hiánya és kevesebb biztonsági elem, mint a verseny miatt, alacsonyabbá tette ezt a listát. 

Ennek ellenére a Boxcryptor sokat pótolhat a biztonsági osztályon, és érdemes megnézni a Google Drive-ot. A Google Drive-ról, a Google biztonságáról és a Google Drive teljes áttekintéséből bővebben olvashat.

4. Dropbox

A Dropbox az egyik legnépszerűbb felhőalapú tárolási szolgáltatás, a Google Drive mellett. Egyszerű felhasználói felületet, irodai integrációt és robusztus megosztási funkciókat kínál. Noha a biztonsági részlegen nincs, összehasonlítva egy olyan szolgáltatással, mint a pCloud, mégis jó a biztonság és a környék legfinomabb megosztási funkciói..

Az ingyenes Dropbox csomag, az Basic, a 2 GB-os indítást kínálja, ami nem sok, bár prémium tervei drága, ha kifogy a tárhely. A Dropbox prémium tervei magánszemélyeknek tartalmaznak egy 2 TB-os tervet és egy 3 TB-os tervet havonta 11,99 és 19,99 USD-ért.. 

A családdal vagy vállalkozással rendelkezők számára szintén van három Dropbox üzleti terv, köztük az Advanced terv, amely korlátlan tárhelyet biztosít havonta 25 dolláronként, legalább három felhasználóval.

A Dropbox használatával történő megosztás egyszerű. Ha bármely fájlra megosztja a megosztási opciót, megnyílik a megosztási beállítások, ahol megoszthatja akár a fájlt, akár egy linket. Egy link megosztásakor létrehozhat jelszavakat, beállíthatja a lejárat dátumait, megváltoztathatja az engedélyeket, letilthatja a letöltéseket, könnyen kiválaszthatja, hogy a link lehetővé teszi-e a felhasználók számára a szerkesztést vagy a megtekintést, és még sok más.

dropboxshare

A Dropbox biztonságos. Védje fájljait nyugalmi állapotban és átutazáskor is. Ezenkívül AES 256 bites titkosítást is használ, és kétfaktoros hitelesítést használ. A Dropbox nem kínál natív nullapontú titkosítást, bár a Boxcryptor kompatibilis a Dropbox-tal, és javíthatja ezt az Ön számára.

Más dolgok, amelyek tetszett a Dropboxról

A Dropbox kiváló szolgáltatás a megosztáshoz. Ez nem csak a megosztás többféle módját és a linkezési lehetőségek széles választékát kínálja, hanem könnyen elérhetővé teszi őket. A megosztás mellett a Dropbox versenyképes tárolási terveket, valamint korlátlan tervet kínál azoknak a családoknak, baráti csoportoknak és több felhasználóval rendelkező vállalkozásoknak is.

A tervek és a megosztási funkciók mellett kedvelik azt is, hogy a Dropbox kompatibilis a Google Docs és a Microsoft Office dokumentumokkal. Ez az üzleti környezetben a dokumentumok megosztását eredményesebbé teszi azáltal, hogy lehetővé teszi a dokumentumokhoz való hozzáférést a Dropboxon belül. Tudjon meg többet a Dropboxról a teljes Dropbox áttekintésünkben.

5. Tresorit

Annak ellenére, hogy nem tartalmaz sok további funkciót, és egy kicsit tanulási görbével rendelkezik, a Tresorit nagyszerű munkát végez a fájlok és mappák biztonságában. Kiváló lehetőség azok számára is, akik fájlokat szeretnének megosztani másokkal. Sajnos a Tresorit magas költségei miatt a rangsor nem emelkedett, bár ez még mindig jó lehetőség, amelyet érdemes megfontolni.

A Tresorit Basic csomag ingyenesen 3 GB tárhelyet kínál Önnek, hogy érezze magát a szolgáltatásért. Annak ellenére, hogy szinte annyi tárhelyet kínál, mint a listán szereplő többi szolgáltatás, elegendő néhány fájl tárolásához. 

Ha úgy dönt, hogy további tartalmat szeretne tárolni a Tresorit-ban, akkor két további egyedi terv is létezik. A 200 GB-os prémium csomag havi fizetés esetén 12,50 USD-tól kezdődik, a 2TB Solo terv pedig 30 USD-tól kezdődik.

A Tresorit-tal való megosztás nagyon egyszerű, és teljes egészében megtehető a linkek lapon, ha új fájlt tölt fel, vagy a Tresorit-ban már tárolt egyedi fájl vagy mappa menüjéből. Egy fájl megosztásakor a Tresorit számos praktikus funkciót tartalmaz, például a linkek jelszavait, a linkeken szereplő lejárati időket és a letöltési korlátozásokat.

tresoritshare

A szokásos megosztási funkciók mellett a Tresorit lehetővé teszi a részletes naplók – beleértve az IP-címet és a hozzávetőleges helyet – megtekintését a megosztott hivatkozásokat elérő felhasználók számára. A Tresorit lehetővé teszi azon személyek e-mail címeinek megtekintését, akik megpróbálják elérni az Ön linkeit.

A Tresorit 256 bites AES titkosítással, átmeneti és nyugalmi titkosítással, valamint nulla tudás nélküli titkosítással biztosítja a fájljait, és 2FA-t is kínál. Mivel a nulla ismeretlen titkosítás megakadályozza a Tresorit hozzáférését a jelszavához, azt javasoljuk, hogy olvassa el a legjobb ingyenes jelszókezelők útmutatóját.

Más dolgok, amelyek a Tresoritról tetszettek

A Tresorit az egyik legbiztonságosabb online tárolási szolgáltatás. Habár enyhe tanulási görbével rendelkezik, a fájlok megosztása rendkívül egyszerű, és a tárolási lehetőségek összehasonlíthatók a többi pályázóval. Az egyetlen ok, amiért nem tudjuk a Tresorit-ot magasabbra sorolni, a meredek árképzés és a kis mennyiségű ingyenes tárhely.

Összehasonlításképpen: a Google Drive 2 TB tárhelyet kínál 9,99 dollárért havonta, míg a Tresorit ugyanazt a tárolást kínálja háromszor ennél a költségnél, 30 dollárnál.. 

Ennek ellenére, ha a biztonság előtt áll a fejedben, amikor a legjobb online tárolási szolgáltatást keresi a megosztáshoz, akkor nem fog csalódni a Tresorit. A Tresoritról, valamint annak terveiről és szolgáltatásairól bővebben a Tresorit teljes áttekintésében olvashat.

Végső gondolatok

Amikor meghatározták a megosztáshoz szükséges legmegfelelőbb felhőalapú tárolást, elsősorban a tartalmak megosztásához kapcsolódó funkciókat és biztonságot vizsgáltuk. Bár bármilyen online tárhely-szolgáltatótól bármit meg lehet osztani, néhányuknak robosztusabb lehetőségei vannak és biztonságot nyújtanak. Például kedvezően játszották el a jelszavak hozzáadását vagy a linkekre vonatkozó lejárati időt.

Azt is szeretnénk ellenőrizni, hogy az online tárolási szolgáltatás jó élményt nyújt-e. Ha dokumentumait, képeit és videóit tárolja a felhőben, olyan szolgáltatást szeretne, amelyben könnyen navigálhat, és olyan funkciókkal és biztonsággal rendelkezik, amelyek az Ön számára előnyösek.

Végül megvizsgáltuk az egyes szolgáltatások költségeit és a tárolási lehetőségek körét. Úgy gondoljuk, hogy egy nagyszerű felhőalapú tárolási szolgáltatás nyújt tárolási lehetőségeket minden költségvetéshez. Bónusz pontokat kaptunk azokért a szolgáltatásokért, amelyek ingyenes tervvel, vagy legalább ingyenes próbaverzióval rendelkeztek, hogy érezze magát a szolgáltatás előtt, mielőtt elkötelezi magát azzal..

A listán szereplő összes online tárolási szolgáltatás remek lehetőségek, nem csupán a megosztáshoz, hanem a fájlok tárolásához, eléréséhez és védelméhez. Összességében a Sync.com a legjobb felhőalapú tárolóhely a fájlok és mappák megosztására az egyszerűség, a robusztus megosztási funkciók és a biztonság miatt. De ne habozzon megnézni a többi lehetőséget.

Mint mindig, szeretnénk hallani rólad. Írjon nekünk egy megjegyzést, és tudassa velünk, mit gondol. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me