A legjobb fájlátviteli ügyfelek 2020: FTP, WebDAV és Cloud Explorers

Ha ma a piacon a legjobb fájlátviteli ügyfelekre keres, akkor a megfelelő helyen landolt. Az alábbiakban részletezzük a fájlok tömeges feltöltésére és letöltésére vonatkozó válogatásait a helyi számítógépek és a felhőkiszolgálók között.


A hagyományosan FTP-kliensekként ismert szoftveres lehetőségek ma már régóta túlmennek a korai protokolltól, hogy nemcsak az FTPS-t és az SFTP-t, hanem a WebDAV- és API-kapcsolatokat támogassák olyan felhőszolgáltatásokhoz, mint az Amazon S3, a Google Cloud és a Rackspace Cloud Files. A fájlok mozgatása mellett a legjobb ügyfelek számos funkciót sportolnak, a könyvtárak összehasonlításától a fájl titkosításig.

Míg a kedvenc általános szolgáltatásunk a népszerű – és ingyenes – Cyberduck, azok számára, akiknek kevés pénzt költenek, a CloudBerry Explorer Pro még nagyobb funkciókkal és kielégítőbb felhasználói élményekkel szolgál. Mindkettőről beszélünk egy perc alatt. Először beszéljünk általában a fájlátviteli protokollokról, és vessünk egy pillantást arra, hogyan választottuk meg.

Egyébként mi az FTP?

Az FTP megértésének kulcsa a kezdőbetűkben található, amelyek a „fájlátviteli protokoll” kifejezést jelentik. Ez egy általánosan használt kommunikációs protokoll vagy szabálykészlet, amelyet a számítógépek a TC / ICP hálózaton (például az interneten) keresztül kommunikálnak egymással..

Az FTP kommunikációban két végpont van: FTP szerver és kliens számítógép. A szerver meghallgatja a csatlakozási kérelmeket, miközben az ügyfél kezdeményezi a kapcsolatot. Miután a kapcsolat létrejött, az ügyfél fájlokat tölthet fel a kiszolgálóra, letölthet fájlokat róla és végrehajthat különféle egyéb műveleteket, például fájlok törlését és áthelyezését.

Míg a cikkben említett ügyfeleket gyakran FTP-ügyfeleknek hívják, az FTP valójában elavult, főleg azért, mert egyszerű szöveges adatot küld. Ez a 80-as években rossz ötlet volt, és ma sokkal rosszabb ötlet, figyelembe véve, hogy a kifinomult számítógépes bűnözés miként vált be. Mint ilyen, valószínűbb, hogy a két kapcsolódó protokoll, az FTPS vagy az SFTP egyikét fogja használni.

Az FTPS és az SFTP közötti különbség

Az FTPS és az SFTP biztonságosabb kommunikációs protokollok, mint az FTP, titkosítva a továbbított adatokat és a kommunikációs csatornák megnyitásához használt hitelesítő adatokat (felhasználónév és jelszó)..

Az FTPS-t először fejlesztették ki, elsősorban az adatbiztonság magasabb szintű szabályozási igényeire válaszul, a HIPAA-hoz hasonló cselekedeteknek köszönhetően. Alapvetően FTP, de SSL titkosítással védi az adatokat a TC / ICP hálózaton keresztül történő mozgatásával. Az SFTP, bár gyakran összekeverik az FTPS-vel, egy teljesen más protokoll, biztonságos shellre (SSH) épül.

Az FTPS „FTP over SSL” és az SFTP „FTP over SSH” néven is hallható.

Az FTPS és az SFTP között ez utóbbi egyszerűbben megvalósítható. Ennek oka az, hogy az adatok folyamatos továbbításához a tűzfalon keresztül csak egyetlen portot kell megnyitni.

Az FTPS esetében viszont minden egyes fájlátviteli kérelem hívásának fogadásakor további portot kell nyitni. Ahelyett, hogy biztonságosabb lenne, ha több portot kell nyitni a kommunikációhoz, valójában biztonsági kockázatot jelenthet a hálózatára.

Mint ilyen, a kettő között az SFTP lett a leggyakrabban alkalmazott. Ez könnyebben megvalósítható, gyorsabb és biztonságosabb.

WebDAV és Cloud IaaS API-k

A legmegfelelőbb FTP-ügyfelek az FTP, FTPS és SFTP használatával csatlakozhatnak a kiszolgálókhoz. A jobb ügyfelek más biztonságos kapcsolati típusokat is létrehozhatnak.

Az egyik leggyakoribb a WebDAV, amely a World Wide Web Distributed Authoring and Versioning kifejezést jelenti. A WebDAV valójában a HTTP-hez hozzáadott kiterjesztések, amelyek elősegítik az együttműködést az interneten keresztül azáltal, hogy lehetővé teszik a webszervereknek, hogy fájlkiszolgálókként működjenek.

Számos felhőalapú tárolási szolgáltatás támogatja a WebDAV-ot, köztük a Dropboxot, a Google Drive-ot, a OneDrive-t és a négyünk kedvencét, a pCloud-t (olvassa el a pCloud-áttekintésünket). A WebDAV támogatással elérheti, szerkesztheti és törölheti a felhőalapú meghajtón tárolt fájlokat anélkül, hogy a szolgáltatás webes felületét kellene használnia..

A fent említett összes csatlakozási protokollon kívül egyes FTP-ügyfelek API-kkal is kapcsolódhatnak a szerverhez, rövidítve: „alkalmazásprogramozási felület”. Az FTP-ügyfelekben az API-kapcsolatok speciális felhő-szolgáltatókra épülnek, általában a felhő IaaS (infrastruktúra mint szolgáltatás) fajtájára.

A Cloud IaaS megoldások távoli szerver megoldások, amelyek fájlok tárolására használhatók (többek között adatbázisok létrehozására vagy webes alkalmazások tárolására). Néhány közismert példa erről az Amazon S3, a Rackspace Cloud Files és a Google Cloud.

Az összes kedvencünket a legjobb felhőalapú IaaS útmutatónkban futtatjuk, ezért győződjön meg róla és ellenőrizze, hogy szeretné-e egy pillanat alatt felhasználni az átvitt klienseket..

A legjobb fájlátviteli kliens kiválasztása

Mindez a cikk lényegéhez vezet, és ajánlásokat fogalmaz meg a fájlátviteli ügyfelek számára, amelyek véleményünk szerint a lehető legjobban elérhetőek. A legfontosabb ügyfelek, amint talán már kitaláltad, sokkal több kapcsolódási opcióval is rendelkeznek, mint az FTP. Az FTPS és az SFTP általában megadott, míg a WebDAV támogatás és az API-kapcsolatok bizonyos felhőszolgáltatásokhoz ritkábbak.

A csatlakozási lehetőségeken kívül a könnyű használatot is megkíséreljük keresni. A felső FTP-kliens megkönnyíti a kapcsolat létrehozását, a fájlok böngészését, feltöltését és letöltését, és remélhetőleg további hasznos funkciókkal is rendelkezik, mint például a kapcsolatjelzők, a mappák összehasonlítása, a fájlok szinkronizálása és a fájl titkosítása..

Platform támogatást is keresettünk. Számos FTP-ügyfél, köztük az alábbiakban említettek közül néhány, csak Windows és Mac esetén érhető el, és mások csak egyikükre állnak rendelkezésre. Csak kevés kínál Linux támogatást, például a CloudBerry Explorer.

Az érték is megfontolás volt. Sok ingyenes fájlátviteli ügyfelet talál, és néhányat egyszeri licencdíjakkal, bár ezek általában nem haladják meg a 40 vagy 50 dollárt..

Most, hogy rendeztük az összes kritériumunkat, nézzük meg a fájlátvitel kedvenc ügyfelét, a Cyberduck-ot.

Legjobb fájlátviteli kliens: Cyberduck

Csalások lennénk, ha nem választanánk a Cyberduck-et a legfontosabb választásunknak a fájlátvitelhez. Nagyon mindent megtesz, nemcsak az FTP, az FTPS, az SFTP és a WebDAV támogatását, hanem az API-kapcsolatok több felhőmeghajtóhoz. Ezek a meghajtók tartalmazzák az IaaS beállításokat, a Rackspace Cloud Files, az Amazon S3, a Microsoft Azure, a Google Cloud és a Backblaze B2 lehetőségeket..

A Cyberduck emellett lehetővé teszi a Dropboxhoz, a Google Drive-hoz vagy a OneDrive-hez való közvetlen csatlakozást e szolgáltatások bejelentkezési adataival. Van egy útmutatónk a Cyberduck használatához, a részletekkel együtt.

A Cyberduck asztali kliens verziói elérhetőek Windows és MacOS rendszerekhez. Sajnos a Linux-felhasználókat kihagyják a hideg, csúnya kiskacsák közül. (Ha Ön Linux felhasználó, akinek szüksége van átvételre, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási útmutatónkat a Linuxhoz).

Az általunk kedvelt cyberduck-funkciók között szerepelnek a várt képességek, például mappák és fájlok létrehozása, feltöltés és letöltés, valamint néhány váratlan finomság. Közülük a privát titkosított mappák létrehozása a felhőben, valamint a helyi és távoli mappák szinkronizálásának lehetősége..

A Cyberducknek rendkívül hasznos „könyvjelző” funkciója is van, amely tárolja a kapcsolat részleteit, hogy később gyorsan hozzáférjen. A könyvjelzők megoszthatók más felhasználókkal is. A fájlokhoz URL-linkeket is létrehozhat, hogy megosszák azokat másokkal.

A Cyberduck ingyenes, nyílt forráskódú szoftver. Ha igazán szereti a terméket, akkor adományt küldhet a fejlesztői csapatnak, hogy támogassa azt. 10 dolláros adomány esetén regisztrálhatja szoftverét az adományozási gomb letiltásához az ügyfélen. Van még egy fizetett Cyberduck verzió is, amely a Mac App Store-ban elérhető 24 dollárért.

CloudBerry Explorer Pro

A CloudBerry elérhetővé teszi a rendelkezésre álló legjobb fájlátviteli szoftvereket, köztük egy olyan szolgáltatásba csomagolt online biztonsági mentési ügyfelet is, amely több mint 50 különböző felhőszolgáltatáshoz képes fájlokat küldeni. A biztonsági mentési eszközről bővebben olvassa el a CloudBerry biztonsági másolat áttekintésünket.

A társaság egy sor felhőfelfedező eszközt is gyárt, ingyenes és fizetett módon. Az FTP és az SFTP átvitelhez meg kell vásárolnia a szoftver licencelt „Pro” verzióját, egyszeri díjért, 39,99 USD / számítógép, amely mellett sok más funkcióval is rendelkezik..

Az is fontos, hogy ha az ügyfelet felhőalapú IaaS szolgáltatással kívánja használni, akkor meg kell vásárolnia azt a verziót, amely a választott szolgáltatónál működik:

 • CloudBerry Explorer az Amazon S3-hoz
 • CloudBerry Explorer a Google Cloud számára
 • CloudBerry Explorer a Microsoft Azure-hoz
 • CloudBerry Explorer az OpenStack számára

Minden verzió legalább néhány további felhőszolgáltatóhoz is kapcsolódhat. Például az Amazon S3 verzió használható a Backblaze B2-vel vagy a Wasabi-val (olvassa el a Wasabi-áttekintésünket).

Ennek ellenére, mivel arra kényszeríti a felhasználókat, hogy külön licencet vásároljanak az egyes fő felhőszolgáltatásokra, a CloudBerry Explorer elveszíti részét fényességéből, ezért soroljuk be a Cyberduck mögé (azzal a ténnyel, hogy természetesen minden pénzbe kerül) ).

Ha ezek a pontok nem űznek el téged, a CloudBerry Explorer Pro rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik, amelyek általánosabbá teszik az ügyfelet, és egyes felhasználók számára megtérítik a kiadásokat. A note jellemzői közé tartozik az ügyféloldali titkosítás, a fájl tömörítése, a többszálú feltöltések, a mappák összehasonlítása, a mappák szinkronizálása és a feltöltési szabályok..

Az összes felülvizsgált FTP- és felhőalapú ügyfél közül ez is egyszerűen a legszórakoztatóbb használata, és a CloudBerry sokkal erősebb támogatási hálózattal rendelkezik, mint amit a Cyberducknál kapsz. Ez jobb választást tesz lehetővé, különösen az informatikai szakemberek és az üzleti tulajdonosok számára.

Végül, a Cyberduck-kel ellentétben, a CloudBerry Explorer Linux verzióval érkezik.

FileZilla Pro

A közelmúltban a FileZilla nem számított nagyszámú Cyberduck alternatívának, mivel csak az FTP-t, az SFTP-t és az FTPS-t támogatta. A vállalat azonban 2018 januárjában WebDAV-támogatást nyújtott a FileZilla Pro klienséhez, az Amazon S3-hoz, az Azure-hoz és a Google Cloud-hoz való kapcsolódás mellett.

Az ügyfél felhasználható több ezer fájl tömeges átvitelére a számítógépről a távoli kiszolgálóra, vagy fordítva, és a sebességre van optimalizálva, bár szükség esetén csökkentheti a felhasznált sávszélességet. Az ügyfél korszerűsített, füles felülettel rendelkezik, amely megkönnyíti a kapcsolatok létrehozását és a fájlok böngészését.

A note jellemzői között megtalálhatók a gyors kapcsolatok könyvjelzői, a fájlnév szűrők, a delták azonosításához szükséges könyvtár-összehasonlítások, a könyvtár szinkronizálása, a drag and drop, a fájl szerkesztése és a fájlméret korlátozása.

A Filezilla Pro nem rendelkezik olyan titkosítási funkcióval, mint amilyeneket a Cyberducknél kapott, és nincs Linux kliens sem. Talán még ennél is fontosabb, hogy nem ingyenes: a Windows verzióért 19,99 dollárt, a MacOS esetén pedig 13,99 dollárt kell felszámolnia. Van egy alapvető Filezilla-ügyfél, amely nem fizet egy cent, de nem közel olyan nagy teljesítményű, mint a Filezilla Pro, ezért javasoljuk, hogy maradjon távol.

CuteFTP 9

Az CuteFTP az FTP kliensek negyedik választéka. Nagyon fontos szempontból sokkal kevésbé képes eszköz, mint a mi első három választásunk. Például szigorúan az FTP, az FTPS, az SFTP és a WebDAV ügyfele. Nincs más Amazon S3, Google Cloud vagy csatlakozási támogatás más felhőalapú IaaS szolgáltatók számára.

Valójában az CuteFTP egy nagyon alapvető FTP-ügyfél, de néha ez minden, amire szükséged van vagy akar, ezért döntöttünk úgy, hogy ad egy helyet ebben a cikkben. Néhány alapvető funkciót támogat, mint például a könyvjelzők, a fájlok tömörítése és a fájlok titkosítása.

A szoftver beépített HTML-szerkesztővel is rendelkezik, amely HTML-dokumentumokat írhat elő mind a számítógépen, mind a távoli szerveren.

A fájlok biztonsági mentése és a szinkronizálás a fájlátviteli ütemezés mellett szerepel. Ennek ellenére nincs olyan fájl-összehasonlítási szolgáltatás, mint ahogyan a Cyberduck vagy a CloudBerry Explorer használatával kapja.

A szoftver azonban 100% -ban ingyenes, mint az eredeti kiadása óta, 1996-ban. Sajnos csak Windows és Mac operációs rendszerekre érhető el, Linux támogatás nélkül.

5. átvitel

A Panic Inc. által kifejlesztett Transmit egy kizárólag Mac felhasználók számára tervezett fájlátviteli kliens. Noha ez a tény valószínűleg arra vezet, hogy kihagyjuk a „legjobb” szolgáltatások listájáról (kivéve, ha a Mac speciális, mint például a legjobb felhőalapú tárolónk a Mac-cikkhez), elegendő ahhoz, hogy szeretjük a Transmit-et, és kevés olyan kiváló alternatívát, amelyeket úgy döntöttünk, hogy adunk ez az ötödik és utolsó pontunk.

A szoftver legújabb verziója a Transmit 5. A Transmit a WebDAV és az Amazon S3 támogatás hozzáadásával egy ideje túlmutatott, hogy FTP-kliens lenne. A legújabb verzió még tovább megy, és most több mint 10 felhőszolgáltatást támogat.

E szolgáltatások közé tartoznak az IaaS szolgáltatók, a Backblaze B2, az Azure és a Rackspace CloudFiles, bár nem a Google Cloud. Néhány felhőalapú tárolási szolgáltatás is csatlakoztatható, többek között az Amazon Drive, Box, Dropbox, Google Drive és OneDrive (olvassa el a OneDrive áttekintést).

Az összes felülvizsgált szolgáltatás közül a Transmit 5 lehet a legszebb kliens, ami szégyen, hogy nincs Windows vagy Linux verzió. A helyi fájlok az interfész egyik oldalán vannak elrendezve, a távoli fájlok pedig a másik oldalon.

A Panic kliensének legújabb verziója tartalmaz egy teljesen átírt fájlátviteli kódot is, amely sokkal gyorsabb, mint az előző verzió, így kiválóan alkalmas fénykép- és videófeltöltéshez. A megjegyzés egyéb jellemzői között szerepel a helyi mappák szinkronizálása a felhővel és a nulla tudású titkosítás.

Steve Jobs szellemében igaz, hogy a szoftver kissé izmos, 45 dolláros árat tartalmaz.

Említésre méltóak

Van néhány maroknyi FTP-ügyfél, akiket nem vettünk fel, mivel valószínűleg a WinSCP (csak Windows) és a Fetch (csak Mac) volt a két legnépszerűbb. Mindkét ügyfél támogatja az FTP, FTPS, SFTP és WebDAV programokat. Ugyanakkor sem az Amazon S3, sem más felhőszolgáltatások nem támogatottak, kissé elmaradva az időtől.

A spektrum másik oldalán a Dragondisk, egy ingyenes fájlátviteli menedzser, amely támogatja az Amazon S3-ot és a Google Cloud-ot, de furcsa módon nem FTP, SFTP vagy FTPS. A Dragondisk átfogó tervezése is kissé keltezettnek tűnik, de legalább létezik egy Linux kliens.

Végső gondolatok

Az Ön igényeinek leginkább megfelelő fájlátviteli kliens megkeresése megkönnyíti a tömeges fájlok mozgatását a felhőbe és a felhőből, akár manuálisan, akár szinkronizálás útján. Míg az FTP, az SFTP és az FTPS a régi készenléti protokollok, a legjobb eszközök a WebDAV támogatást is támogatják, a felhőinfrastruktúra-szolgáltatások, például az Amazon S3 támogatása mellett..

Azoknak az ügyfeleknek a között, akikkel játszhattunk, a Cyberduck azt látja, hogy a szolgáltatások és az érték legjobb kombinációját nyújtja. Azok számára, akik nem bánnak pénzt költeni, a CloudBerry Explorer nagyon nehéz szolgáltatás.

Ossza meg saját gondolatait a fájlátviteli ügyfelekkel kapcsolatban az alábbi megjegyzésekben, és mondja el nekünk a bevált lehetőségeket. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map