A legjobb DIY felhőtároló eszközök: Személyes felhőalapú tárolás 2020-ra

Ha a saját felhőalapú tároló létrehozásának gondolata nem ijeszt meg, akkor a megfelelő helyen vagy. Saját megoldás kidolgozása révén több irányítást biztosít a felhő felett, és jobban védheti magánéletét. Ebben az áttekintésben megvitatjuk a legjobb DIY felhő-tároló eszközöket.


Nem szabad összetéveszteni a személyes felhőalapú tárolóeszközökkel, ezek olyan szoftver eszközök, amelyek segítenek a személyes felhőalapú tároló beállításában.

A hardvert a berendezés megvásárlásával vagy a virtuális gazdagépbe történő beruházással kell kezelnie. Ha nem oly lelkes a DIY felhőtároló eszközökhöz, miután elolvasta ezt, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási útmutatónkat az egyszerűbb megoldásért.

Mi a személyes felhőalapú tárolás??

A DIY felhőtárolás általában kliens-szerver szoftver, nyílt forrású vagy fizetett, amely segít a saját felhő beállításában és karbantartásában. Beállíthatja egy fizikai kiszolgálón, amelyet karbantart egy felhőtárhely-szolgáltatással, például DigitalOcean. Ez a világ harmadik legnagyobb felhő hosting szolgáltatója, a második helyen álló Alibaba és az Amazon vezetője mögött (olvassa el az Amazon S3 áttekintésünket).

Beállíthat néhány DIY felhő-tárolási megoldást a hálózathoz csatlakoztatott tárolóeszközökön, vagy felhasználhatja a legjobb webtárhely-szolgáltatók által kínált lehetőségeket.

A telepítés nehéz lehet, de olyan alkalmazásokat választottunk, amelyek megkönnyítik a folyamatot, még akkor is, ha mainstream felhasználó. Ez magában foglalja a kiszolgálószoftver telepítését és az ügyfélszoftver letöltését a számítógépekhez és a mobil alkalmazások okostelefonjaihoz.

Az ügyfélszoftver hasonlóan működik, mint a Google Drive vagy a pCloud. Ez azt jelenti, hogy létrehoz egy szinkronizálási mappát a merevlemezen. A mappába dobott mappák vagy fájlok szinkronizálódnak a felhőalapú tárolóhelyre, majd más eszközökre, amelyekre telepítve vannak az ügyfelek.

Számos DIY felhőtároló eszköz rendelkezik webes felülettel, így böngészővel hozzáférhet tartalmához. Ezzel megtakaríthatja az ügyfélszoftvernek a nem a számítógépeken történő telepítésével kapcsolatos problémákat. A fájlok megosztása böngésző alapú szoftverekkel és mobilalkalmazásokkal is egyszerűbb.

Most, hogy áttekintettük azokat a DIY felhőtároló eszközöket, vessünk egy pillantást a rendelkezésre álló legfontosabb lehetőségekre.

1. Nextcloud

A Nextcloud a cikk második részétől, a ownCloud-tól, 2016-ban szétválasztva..

nextcloud-home

Karlitschek „nehéz tapasztalatokkal és döntésekkel” szembesült, amelyek motiválták a társaság elhagyására. A felosztás okai a pénz körül mozognak, és finom egyensúlyt teremtenek a közösség és a vállalat érdekei között. A döntés hatással volt, és a Nextcloud ma több zümmögést kap. A TU Berlin a Nextcloudba költözött és felére csökkentette az adatbázis betöltési idejét.

A Nextcloud vállalati kiadás 50 felhasználótól 10 millióig bárhol elfér. A háztartások és a kisvállalkozások azonban használhatják a Nextcloud Standard vagy a nyílt forráskódú kiadásokat is. Ez utóbbi nem fizet egy fillért.

Az alapcsomag előfizetéséhez, amely akár 50 felhasználót támogat, évente 2180 dollárt kell elköltenie. Több felhasználó számára feliratkozhat a Standard tervre évi 3 902 dollárért. Mindkettő kedvezményt kínál, ha több felhasználóért fizet. Az utolsó csomag, a Premium, 50 vagy több felhasználót képes befogadni, és fejlett funkciókat kínál, évi 5623 dollárért.

nextcloud-desktop

A Nextcloud használatához be kell állítania a Nextcloud szervert úgy, hogy letölt egy kiszolgálóra és telepíti. Ezután le kell töltenie a Nextcloud asztali klienst, amely együttműködik a szerverrel. Windows, MacOS és Linux rendszeren fut, okostelefon-alkalmazásai iOS-on és Android-on működnek. A fájlokat bármilyen kompatibilis böngészőből is elérheti.

Ha nem akarja elkészíteni a munkát, akkor előre konfigurált hardvert vásárolhat, például Nextcloud Box, Spreedbox vagy Syncloud.

A saját felhőszolgáltatásokhoz hasonlóan a Nextcloud lehetővé teszi a fájlok megosztását másokkal. Az összes standard funkcióval rendelkezik, beleértve a megosztást felhasználói, e-mail, link vagy közösségi médián keresztül, jelszóvédelmet és lejárati időket. Láthatja, mit osztott meg másokkal, vagy amit mások megosztottak veled. A fiók nélküli felhasználók is szerkeszthetnek egy dokumentumot.

Egy másik érdekes szolgáltatás a „biztonságos csepp”, amely lehetővé teszi mások számára a fájlok feltöltését a szerverre. A Nextcloud szoftver lehetővé teszi a fájlok korábbi verzióinak visszaállítását is, és lehetővé teszi a fájlok kommentálását. Teljes szövegű keresés is elérhető.

A Nextcloud versenytársai hasonló funkciókkal rendelkeznek, de kiegészítői segítenek abban, hogy kitűnjön. 162 alkalmazás található a Nextcloud alkalmazásboltban. Például javíthatja a munkafolyamatot a Collabora Online segítségével, amely a Google irodai csomagjának nyílt forrású versenytársa. A multimédia alkalmazások audio- és videolejátszókat tartalmaznak, valamint a Talk, amely lehetővé teszi a videokonferenciák beállítását.

Nextcloud biztonság

A biztonságnak sem hiányzik. A Nextcloud támogatja az LDAP, az Active Directory és az egyszeri bejelentkezés szolgáltatást. A kéttényezős hitelesítés segít megvédeni a hitelesítő adatokat. A megvalósítás a Universal 2nd Factor hardver tokeneket és az időalapú egyszeri jelszót használja. A második tényező támogatása magában foglalja az NFC-t és az átjárót, a jelet, a táviratot vagy az SMS-t.

A Nextcloud az SSL / TLS protokollt használja a fájlok védelmére az átvitel során. Ráadásul az adatokat nyugvó állapotban is titkosítja, 256 bites AES titkosítással, szerver alapú vagy egyedi kulcskezeléssel.

Van egy lehetőség arra is, hogy bizonyos mappák között végpontok közötti titkosítást engedélyezhessen, miközben a kiszolgáló segítséget nyújt a megosztásban és a kulcskezelésben egy nulla tudású modell segítségével. Ha nem biztos benne a Nextcloud megvalósításában, olvassa el a legjobb nulla ismeretű szolgáltatási cikket, amelyben megismerheti a hagyományos felhőalapú tárolási szolgáltatásokat, amelyek privát titkosítást kínálnak..

Ez azonban nem egészen rózsás, mert a Nextcloud harmadik féltől származó biztonsági ellenőrző vállalatokat vonzott fel a felhasználói szerverek biztonsági szkennelésére. Egy képviselő jobban megvilágította a reddit kérdését. Szerintük a harmadik fél által végzett szkennelés az egyik olyan stratégia, amelyet a felhasználók védelme érdekében használnak, de sokan árnyas üzleti vállalkozásnak tekintik.

A vállalatnak most van saját biztonsági szkennerje, amely ellenőrzi, hogy naprakész-e a szerver, és értesíti Önt, ha szükséges. A Nextcloud elkötelezett amellett, hogy hibákat találjon, ezért fenntart egy HackerOne oldalt, amely felkéri az embereket, hogy nyújtsanak be jelentéseket az általuk talált hibákról és hackekről. A Nextcloud szervereinek legsúlyosabb megsértése akár 5000 dollárt is eredményezhet.

A Nextcloud megfelel a HIPAA-nak és az általános adatvédelmi rendeletnek is. A GDPR-ről többet megtudhat a leírásban.

A Nextcloud-ot a tetején helyeztük el, köszönhetően a gyártók széles körű könyvtárának és az erős biztonságnak.

2. sajátCloud

A Nextcloud legközelebbi versenytársa az elődje, a ownCloud. Tekintettel arra, hogy sok kód osztozik, nem csoda, hogy végrehajtása hasonló. A ownCloud szintén nyílt forráskódú, és egy erős közösség támogatja. Van egy vállalati kiadása is, amely népszerű a vállalkozások körében. Vannak azonban különbségek, amelyeket alább érintünk.

owncloud-vállalkozás

A Nextcloudhoz hasonlóan először le kell töltenie és telepítenie a sajátCloud szerveroldali szoftverét. Ezt megteheti otthoni szerveren, vagy bérelhet. A ownCloudnak számos közszolgáltatója is van, amelyek közül választhat.

Az asztali kliensek elérhetőek Windows, macOS és Linux rendszerekhez. A mobil kliensek elérhetők Android és iOS rendszerekre. Mint sok felhőalapú tárolási megoldás esetében, az okostelefon-alkalmazások egyszerű és barátságos felhasználói élményt nyújtanak, valamint olyan hasznos funkciókkal, mint például az automatikus fényképfeltöltés. A ownCloud lehetővé teszi a fájlok elérését egy böngésző felületen keresztül is.

Mint a legjobb választásunk, a ownCloud pénzt keres prémium előfizetési terveivel. Ezek drágábbak, mint a Nextcloudé, ám 3600 dollárba kerül a szokásos előfizetésért. Az Enterprise 9000 dollárral kezdődik, és márkás okostelefon-alkalmazásokat, vállalati alkalmazásokat és gyorsabb támogatási reakcióidőt tartalmaz.

Az egyéni előfizetés több felhasználót támogat, és tovább csökkenti a támogatási reakcióidőt, de árajánlatért vegye fel a kapcsolatot a ownClouddal..

A ownCloud számos funkcióval rendelkezik, beleértve a fájlok szinkronizálását, megosztását, az együttműködő szerkesztést és a teljes szövegű keresést.

Fájlokat és mappákat aggodalom nélkül megoszthat, mivel a ownCloud biztonságos megközelítést alkalmaz a fájlmegosztásban, amely magában foglalja a jelszóval védett linkeket, az automatikus hivatkozás lejártát és a mobil megosztási értesítéseket. A fájlmegjegyzés, a fájlcímkék, a fájlszerkesztések és a videokonferencia lehetőségei támogatják az együttműködést.

A Nextcloudhoz hasonlóan a Files Drop szolgáltatás lehetővé teszi a névtelen felhasználók számára, hogy húzzanak egy fájlt, és közvetlenül feltöltsék a sajátCloudba..

Több, mint 70 alkalmazás található a ownCloud alkalmazáskönyvtárában. Ide tartoznak a népszerűek, például a Collabora Online, a OnlyOffice Connector, a Workflow App, a PDF Viewer, a Naptár, a Névjegyzék és egyebek..

A biztonsági oldalon a ownCloud nem késik. Ransomware védelemmel, végpontok közötti titkosítással és egy jelszó házirenddel rendelkezik, amely lehetővé teszi az adminisztrátorok számára a jelszóigények meghatározását.

A ownCloud végpontok közötti titkosítással rendelkezik, így a felhasználók mappákat hozhatnak létre az ügyféloldali titkosított belső vagy külső adatcseréhez. Sem a ownCloud rendszergazda, sem harmadik felek nem tudják elolvasni a mappa tartalmát, csak a készítő tudja.

Plusz, egyedi vagy központi kulcskezelés áll rendelkezésre, valamint a kulcsszolgáltatás alkalmazás, amely lehetővé teszi a professzionális kulcskezelést azzal a lehetőséggel, hogy USB-tokeneket, HSM-et vagy intelligens kártyákat és más eszközöket használjon az adatok visszafejtéséhez..

ownCloud Delta Sync

A művek másik érdekes tulajdonsága a delta szinkronizálás, amely csökkenti az időt a már feltöltött fájlok átvitelekor. Ez akkor történik meg, ha csak a fájl megváltozott részét továbbítja. A bejelentés a „Virtuális fájlrendszer” elnevezésű funkció híreivel érkezett. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára a fájlok és mappák közvetlen szinkronizálását fájl böngészőjében.

A ownCloud a feltöltött fájlokat beolvassa a ClamAV segítségével, hogy megakadályozzák a fertőzött fájlok automatikus terjesztését. Felismeri a vírusokat, a rosszindulatú programokat, a trójai programokat és más veszélyeket. A kisebb testreszabási lehetőségek lehetővé teszik a vírusvédelem külső víruskeresőkkel történő kibővítését, amelyek fájlokat szkennelhetnek a választott szerveren.

A kiszolgálókra történő bejelentkezéshez használhatja az Active Directoryt, az LDAP-t vagy az OpenLDAP-t. Más felhasználói attribútumok, például kvóta, e-mail, avatár, külső könyvtárból is integrálhatók a sajátCloud-ba..

Két tényezővel történő hitelesítéssel tovább védheti a felhasználók hitelesítő adatait. Használhatja a szokásos időalapú egyszeri jelszót, vagy kibővítheti a szolgáltatást további hitelesítő eszközök támogatásához a privateIDEA ownCloud App segítségével. A ownCloudnak van egy oldala a HackerOne-on, de az nem küld beadványokat.

Ha a betegekkel kapcsolatos információkkal foglalkozik, biztos lehet benne, hogy a sajátCloud nem fogja megakadályozni, hogy a munkáját elvégezze, mert a HIPAA-nak megfelelő. Ha értékeli a magánéletét, akkor megkönnyebbül, ha tudod, hogy a ownCloud betartja a GDPR-t.

Noha a sajátCloud erős szolgáltatás, a Nextcloud mögé helyeztük, mert kevesebb kiegészítővel rendelkezik, nem vigyáz a biztonságra, és drágább prémium csomagokkal rendelkezik..

3. Tengeri

Az előző két megoldáshoz hasonlóan a Seafile egy nyílt forrású felhőalapú tárolási megoldás, amelynek ingyenes közösségi kiadása van, és egy vállalkozási, amely a nyereségét táplálja. Üzleti megoldásként bármit megcsinálhat a legjobb vállalati fájlok szinkronizálásával és megosztás-szolgáltatókkal, bár sokkal inkább.

seafile-home

A Seafile lehetővé teszi a fájlok külön könyvtárakba rendezését, amelyeket szinkronizálhat és megoszthat külön. Noha ez széles körű testreszabást biztosít, eleinte zavarba ejtő lehet.

Az asztali szinkronizálási ügyfelek elérhetőek Windows, macOS és Linux rendszerekhez, míg az okostelefon-alkalmazások Android és iOS rendszereken működnek. A Seafile használatának megkezdése előtt le kell töltenie és telepítenie kell a szerver kiadást a szerverre.

A Seafile számos funkcióval rendelkezik, de ezeknél többet fenntart, mint más megoldásokat a fizetett vállalati kiadáshoz. A vállalati kiadás azonban olcsóbb a Nextcloudhoz és a sajátCloudhoz képest. Valójában ingyenes, ha három vagy annál kevesebb felhasználó van. Kilenc felhasználó esetén 100 dollárt kell fizetnie felhasználónként. 10 és 249 felhasználó között ez egy felhasználónként 44 dollárba kerül.

Az ár csökken, amint a felhasználók száma növekszik, mindaddig, amíg el nem éri az 1000 felhasználót, ezt követően a Seafile-rel kell felvennie a becslést. Ha egy oktatási intézményhez tartozik, kedvezményt kap felhasználói felhasználónként és évente.

A Seafile szelektív szinkronizálással is rendelkezik, így az egyes mappák szinkronizálását kikapcsolhatja. Ha inkább nem használ szinkronizáló ügyfelet, a Seafile virtuális meghajtó leképezést kínál a meghajtó ügyfélén keresztül. Ez lehetővé teszi a fájlok offline elérését is. A böngésző alapú hozzáférés akkor is elérhető, ha szinkronizáló kliens nélkül gépről érkezik. A WebDAV támogatás szintén elérhető.

Seafile Sync

Fájlok szinkronizálásakor a Seafile apróra vágja őket, ami lehetővé teszi a gyors szinkronizálást, különösen sok kis fájl kezelése esetén. Ez azonban bonyolultabbá teszi a szerver fájljainak elérését.

Megoszthatja a könyvtárakat és mappákat a felhasználók vagy csoportok számára, csak írásvédett vagy írásos engedélyekkel. A külső felhasználók megosztási hivatkozások révén férhetnek hozzá a fájlokhoz. A jelszavak és a lejárat dátumainak beállításával javíthatja a védelmet.

A Seafilenek van verziószáma is, így a felhasználók könnyedén visszaállíthatnak egy fájlt vagy mappát egy korábbi verzióra. A fájlok zárolása szintén elérhető a fájlok egyidejű szerkesztésének és a konfliktusok kiváltásának megakadályozására. A felhasználók a webes felületen vagy az asztali klienseken keresztül fájlokat zárolhatnak. A megjegyzés további szolgáltatásai közé tartozik a teljes szövegű keresés és az adatok deduplikálása.

A Seafile integrálódik a Microsoft Office Online Server és a Collabora Online szerverhez, így online szerkesztheti a fájlokat. Beépített előnézetek vannak a videók, audio, .pdfs, képek és szöveges fájlok számára is. A Seafile azonban nem rendelkezik azokkal az alkalmazáskönyvtár-lehetőségekkel, amelyek a Nextcloud és a ownCloud rendelkeznek.

A Seafile kétfaktoros hitelesítést használ a hitelesítő adatok biztonságához, pillanatfelvételeket készít a ransomware védelmére és víruskeresést végez. Távoli törléseket és naplózási naplókat is végrehajthat.

A végpontok közötti titkosítás elérhető, de ne feledje, hogy nem titkosítja a metaadatokat. Arra utal, hogy a jövőben is így lesz.

Az ügyféloldali titkosítás nem működik a webböngészővel vagy az asztali kliens fájlböngészőjével.

Ha fő problémája a gyors fájlszinkronizálás, anélkül, hogy sokat kellene fizetni a vállalati kiadásért, a Seafile remek lehetőség. Ennek ellenére a többi megoldás közösségi kiadásai nem annyira korlátozottak, és biztonságuk erősebb.

4. Pydio

Pydio-t korábban AjaxPlorernek hívták, 2007-ben Charles du Jeu készítette. A korábbi megoldásokhoz hasonlóan ez egy nyílt forráskódú alkalmazás a fájlok szinkronizálására és tárolására a saját szerveren.

pydio-web

A Pydio lehetőséget kínál a nyilvános felhőkiszolgálókra, például a Scaleway, az Amazon AWS és a Microsoft Azure telepítésére. Ha érdekli a Microsoft felhőinfrastruktúrája, olvassa el a Microsoft Azure áttekintését.

A legújabb Pydio kiadást Pydio Cells néven hívják fel, és fokozott együttműködési és megosztási lehetőségekkel büszkélkedhet. Könnyedén megoszthatja fájljait másokkal, ha a cellába helyezi őket.

pydio-részvény

A cella úgy működik, mint egy megosztott mappa, amelybe további felhasználókat adhat hozzá, miközben megadja számukra konkrét engedélyeket, például olvasást és írást. Össze lehet hasonlítani a nyilvános felhőmegoldásokkal a legjobb felhőalapú tárolási cikkben.

A Cells Home kiadás Linuxon és macOS-on működik. Windows esetén dokkoló képet kell használnia. Az Enterprise kiadás tükrözi, hogy miközben kibővíti a verziók listáját egy virtuális gépek OVF csomagjával és a Pydio régebbi verziójával, Pydio Enterprise 8 néven. A fájlok eléréséhez útközben használhatja Android vagy iOS alkalmazásokat..

Az okostelefon-alkalmazások lehetővé teszik a képek készítését és feltöltését, a fájlok gyorsítótárba helyezését és a fájlok helyi szinkronizálását az offline eléréshez.

A nyílt forráskódú verzió az AGPL v3 licenc alatt áll, és nem nyújt támogatást. Jellemzői az alapvető megosztásra és a hitelesítésre korlátozódnak. Az Enterprise kiadás fejlett megosztási és adminisztrációs funkciókkal rendelkezik, valamint az adminisztráció biztonsági és szerep-alapú és biztonsági politikáival.

Pydio Enterprise

Vegye fel a kapcsolatot Pydio-val, hogy árajánlatot kapjon az Enterprise kiadásra, de van egy 30 napos ingyenes próbaverzió, amely lehetővé teszi a szolgáltatás tesztelését..

A Pydio segítségével megoszthatja a megosztott fájlokat jelszavakkal, hivatkozási időpontokkal és letöltési korlátozásokkal. Kommentálhat a fájlokra és értesítést kaphat, ha valami új is történik. Ha úgy találja, hogy a megjegyzések elhagyása és az e-mailek küldése lassú, használhatja a közvetlen csevegési kommunikációt. Csevegőszoba több ember számára is rendelkezésre áll.

Meghívhatja a felhasználókat csevegésre vagy teremt szobákat meghatározott fájlok körül. Ha Ön vagy egyik csapattársa hibát követett el, a verziózás segít visszaállítani a fájl korábbi verzióját.

Ha a felhasználókkal foglalkozik, számos változóval ellenőrizheti az engedélyeket, így csak láthatják, megoszthatják és szerkeszthetik az engedélyt. A Collabora Online segítségével együttműködhet a csapattársaival a dokumentumok kidolgozásában. A Pydio lehetővé teszi a képfájlok előnézetét és szerkesztését, valamint audio- és videofájlok lejátszását az integrált lejátszók segítségével.

A vállalati előfizetők testreszabhatják a Pydio felületet logójuk hozzáadásával, színek megváltoztatásával, új gombok hozzáadásával és egyebekkel.

A Pydio AES 256-bites titkosítja a fájlokat nyugalmi helyzetben és az SSL-t, hogy megvédje őket az átvitel során. Ha valami rosszul fordul elő, akkor a naplókat könnyű elemezni és ellenőrizni. Az LDAP segítségével segítséget nyújthat a felhasználóknak a bejelentkezéshez. Pydio megfelel a GDPR-nek is.

5. Resilio

A Resilio nem működik ugyanúgy, mint a korábbi megoldások. Ehelyett csak az eszközöket szinkronizálja az eszközökön, és nem tárolja azokat szerveren. Ez nem is lehetőség. Az sem ingyenes.

resilio-home

Asztali kliense Windows, MacOS és Linux rendszereken működik, míg a mobilalkalmazások Androidon vagy iOS rendszeren működnek. Telepíthető NAS eszközökre is (olvassa el a NAS legjobb online biztonsági mentésének útmutatóját).

A szelektív szinkronizálás egy lehetőség. Használhatja a NAS-eszközön maradó tartalom, valamint a számítógépén tárolt tartalom kiválasztásához. A Dropboxhoz hasonlóan a Resilio szelektív szinkronizálási helyőrzőket is használ, amelyek lehetővé teszik a fájlok megtekintését a számítógépen anélkül, hogy azokat ott kellene tárolniuk. Ha szeretné megtudni, hogyan működik a Dropbox, olvassa el a Dropbox áttekintést.

resilio-tervek

A Sync Home Resilio terve személyes használatra. Ez megköveteli 59,99 USD egyszeri díj fizetését. Ez a standard funkciók, beleértve az eszközök közötti szinkronizálást, engedélyeket, szelektív szinkronizálást és a sávszélesség-használat vezérléseit.

A Sync Family legfeljebb öt tagot képes befogadni, és rendelkezik a Sync Home terv összes szolgáltatásával. Az egyszeri díj 99,99 USD. Az üzleti terv havi 29 dollárban kezdődik, és több felhasználót és prémium támogatást tartalmaz.

Resilio azt állítja, hogy gyorsabban képes szinkronizálni a fájlokat, mint a hagyományos felhőszolgáltatások, mivel nem kell a tartalmat távoli szerveren keresztül irányítani. Inkább „peer-to-peer” megközelítést alkalmaz.

A Resilio segítségével fájlokat vagy mappákat is megoszthat. A mappáknak engedélyek lehetnek, amelyek lehetővé teszik a tulajdonjogok megadását egy másik felhasználó számára, a hozzáférés visszavonását vagy az olvasási és írási jogok megváltoztatását. A 128 bites AES védi a fájlokat és mappákat nyugalmi állapotban.

A Resilio segíthet a fájlok automatikus biztonsági mentésében egy másik eszközre. Beállíthatja például, hogy biztonsági másolatot készítsen fényképeiről laptopjára vagy NAS-eszközére.

Noha a Resilio nem helyettesítheti a hagyományos felhőalapú tárolási szolgáltatásokat, ez egy érdekes eszköz, amely elősegíti a fájlok szinkronizálását, miközben peer-to-peer kapcsolat.

Végső gondolatok

A DIY felhőtároló eszközökkel nem könnyű kezelni, mivel a hagyományos felhőtároló szolgáltatásokkal ellentétben a telepítés függvényében sok munkát igényelhetnek. Ennek ellenére semmi érdeme nélkül. Ha önmaga elvégzi a munkát, és személyes kiszolgálóját tárolja, akkor átveszi az irányítást a magánéletén, és mindent megtehetsz saját kedve szerint.

A Nextcloud a legjobb kutya, kiterjedt könyvtára és erős biztonsága miatt. Az ő elődeje, a omaCloud nem messze van, de a könyvtárában nincs annyi alkalmazás, és nem is olyan biztonságos. Ugyanakkor megígéri, hogy blokk szintű szinkronizálási támogatást fog hozzáadni, tehát erre van szüksége.

A Seafile a jobb választás azok számára, akiknek gyors szinkronizálásra és olcsó vállalati kiadásra van szükségük. A Pydio nagyszerű lesz azok számára, akiknek erős megosztási lehetőségekre, valamint intuitív és vonzó felületre van szükségük.

Azok számára, akik szeretnének megkerülni a szervereket, és olyan peer-to-peer megközelítést alkalmaznak, amely a NAS-eszközökre összpontosít, a Resilio jó lehetőség, ám ez nem hasonlítható másokhoz, amennyiben a hagyományos felhőalapú tárolási szolgáltatások helyébe lép.

Mit gondolsz a barkácsolás tárolóeszközeiről? Túl komplexek, vagy megéri-e az erőfeszítéseket? Használ egy másik szolgáltatást, amelyről elmulasztottunk? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map