A dokumentumok legjobb felhőalapú tárolása 2020-ban: Offline munka

Kép a jelenetről: Beírt egy fontos dokumentumot a számítógépére, és hirtelen összeomlik. A merevlemez meghibásodott, és elvesztette adatait. Ez egy olyan helyzet, amely túl gyakran fordul elő, de ezt el lehet kerülni, ha a felhőben tárolja a dokumentumait.


A dokumentumok legjobb felhőalapú tárolójába történő befektetés azt jelenti, hogy biztos lehet abban, hogy ha hardverhiba vagy számítógépes támadás miatt elveszíti adatait, helyreállíthatja azt, és gyorsan folytathatja a munkát. A legjobb szolgáltató kiválasztásának elősegítése érdekében összeállítottuk az öt legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatás listáját az írott fájlokhoz.

Mi a legjobb felhőalapú tárolás a dokumentumokhoz??

 1. Sync.com – Nagyszerű biztonság és ingyenes terv
 2. OneDrive – Office Online integráció
 3. Google Drive – Leginkább ingyenes, és hozzáférés a Google Dokumentumokhoz
 4. Dropbox – gyors szinkronizálás
 5. iCloud – Jól működik a Mac-ekkel

Rengeteg nagyszerű felhőalapú tároló szolgáltató található a dokumentumokhoz, de a Sync.com könnyen az egyik kedvencünk. A mobil és asztali kliensek közötti zökkenőmentes fájlszinkronizálásnak köszönhetően a Sync.com segítségével útközben is elérheti a dokumentumfájlokat, kihasználva a lenyűgöző biztonsági fókuszt..

Az OneDrive és a Google Drive a dokumentumok szerkesztését is szem előtt tartja, az Office és a Google Docs integrációjának köszönhetően, míg a Dropbox és az iCloud mindkettő megkönnyíti a dokumentumok szerkesztését Windows, Mac és mobil eszközökről.

Vizsgáljuk meg az egyes szolgáltatókat, hogy segítsenek eldönteni, melyik a legmegfelelőbb a dokumentum tárolási igényeihez.

1. Sync.com

Nem félünk beismerni, hogy a Sync.com nagy rajongói vagyunk. Állandóan közel áll a rövid listánk tetejéhez, többek között a képek egyik legjobb felhőalapú tárolási lehetőségének tekinthető. Amint azt a Sync.com áttekintésünk mutatja, ez szintén az egyik legjobb (ha nem a legjobb) felhőalapú tároló a fontos dokumentumokhoz.

sync.com-sync-web-app

Sync.com biztonság

Először beszéljünk a biztonságról. Ha aggódik az érzékeny dokumentumok miatt, a Sync.com a két tényezővel történő hitelesítésnek, a fájl jelszóvédelemnek és az AES 256 bites titkosításának köszönhetően gondoskodik a problémáról, ami erősen csökkenti a fájlokhoz való hozzáférés elvesztésének esélyét, vagy őket veszélyeztette a hackerek.

Ez a biztonsági szint teszi számunkra a Sync.com-ot a piac legjobb nulla ismeretű felhőalapú tároló-szolgáltatójává, és a listán az egyetlen szolgáltatót, amely biztosítja ezt a biztonsági szintet. 

A Sync.com nem kínál integrációt más szolgáltatásokkal, mint például az Office vagy a Google Docs, hanem inkább a biztonságot részesíti előnyben a termelékenység felett, és elkülönül a többi szolgáltatótól a folyamat során.

Ez azt jelenti, hogy ez nem jó lehetőség a fájlokkal való együttműködéshez, tehát ha csapatként szeretne dokumentumokat létrehozni és szerkeszteni, akkor meg kell néznie a legjobb felhőalapú tárolót az együttműködés rövid listájára..

A Sync.com azonban mint dokumentumok biztonsági mentési szolgáltatása nem hibás. Még egy ingyenes Sync.com-fiókkal is, a felhasználók kihasználhatják a 30 napos fájlverzió előnyeit is, amelyek lehetővé teszik, hogy visszaállítsák a dokumentumfájlok módosításait, ha hibát követ el, vagy ha a ransomware megüt..

A fájl redundáció miatt sem kell aggódnia. A Sync.com az RAID segítségével védi az adatközpontokban található hardverhibákat, hogy a fájlok végleges elvesztésének kockázata rendkívül kicsi legyen..

Sync.com árképzés

A Sync.com emellett meglehetősen ésszerű, 5 GB-os ingyenes tárhelyet is tartalmaz, így jelentős számú dokumentumot tárolhat, mielőtt fizetni kellene. Ezt az összeget is növelheti, ha új felhasználókat utal a Sync.com webhelyre. Minden új felhasználó további 1 GB-ot tárol neked tárhelyen, legfeljebb 20 GB-os korlátot.

Ha a Sync.com webhelyet szeretné használni elsődleges online tárhelyként, akkor ellenőrizze a 200 GB-tól 4 TB-ig terjedő fizetett terveket, amelyek évente 60–180 dollárba kerülnek..

2. OneDrive

A Sync.com-szal ellentétben, ahol a biztonság a prioritás a termelékenység felett, a Microsoft más megközelítést alkalmazott a OneDrive segítségével, amely a Microsoft felhőben való tárolása. Amint azt a OneDrive áttekintésünkben megemlítjük, ez a szolgáltatás all-in, integrálódik az Office alkalmazásokkal online és az asztalon. 

OneDrive webes felület fájlok

OneDrive és Office integráció

Az integráció zökkenőmentes, így méltó belépést jelenthet a rövid listánkba. Még az ingyenes felhasználók is kihasználhatják az Office dokumentumok tárolását, köszönhetően az Office Online szolgáltatásnak, amely az Office 365 előfizetési szolgáltatás funkciós változatának megfelelő verziója.

Ez azt jelenti, hogy bárhová is megy, fájlokat hozhat létre és szerkeszthet az Office programcsomag segítségével. Word-dokumentumok, Excel-táblázatok és PowerPoint-bemutatók: Mindegyik létrehozható, menthető és szerkeszthető egy OneDrive tárolómeghajtón. A OneDrive blokk szintű fájlmásolással érkezik, így a számítógépén lévő fájlokkal kapcsolatos változtatások gyorsan feltöltődhetnek. 

Ha OneDrive for Business alkalmazást használ, akkor számos együttműködési funkció előnyeit élvezheti, így a csapatmunka egyszerű folyamat. Megoszthatja a fájlokra mutató linkeket e-mailben vagy közösségi médián keresztül, valamint bizonyos felhasználók számára korlátozhatja a fájlokhoz való hozzáférést.

Akár Skype-hívásokat kezdeményezhet a OneDrive webalkalmazáson keresztül, további funkciókkal bővítve a dokumentum-együttműködést kereső felhasználók számára.

OneDrive biztonság

A Microsoft nem mindig helyezte a biztonságot a OneDrive napirendjére, de ez mind megváltozott. Most támogatja az AES 256 bites titkosítást a maximális biztonság érdekében. A OneDrive a TLS protokollt is felhasználja a középtávú támadások sikeres megakadályozására. 

Ez nem azt jelenti, hogy a fájlok teljesen biztonságban vannak. A Microsoft egy egyesült államokbeli társaság, amelyre a törvények vonatkoznak, amelyek a magánélet vonatkozásában különösen drasztikusak. Valószínűtlen a kormányügynököktől való snoopolás, de potenciálisan lehetséges. Ha ez aggodalomra ad okot, akkor esetleg meg kell vizsgálnia a listán szereplő más dokumentumtároló szolgáltatókat.

OneDrive árképzés

Mint a Sync.com, az OneDrive 5 GB tárhelyet is tartalmaz ingyenesen. A drágább tervekhez további tárhely és Office 365 előfizetés tartozik, amely teljes Office hozzáférést biztosít. Ezek évi 69,99 USD-t tesznek ki 1 TB tárhely esetén, és 99,99 USD-t tesznek ki 6 TB tárolására. A OneDrive tervek szintén elérhetők havonta, 6,99 és 9,99 USD között.

3. Google Drive

Ha ez egy numerikus játék lenne, a Google kiszabadítja a parkból, kb. 1 milliárd felhasználó feliratkozott a szolgáltatásra. Nem meglepő, miért, mivel a Google Drive integrálódik a teljes Google Docs termelékenységcsomaghoz, valamint más Google-szolgáltatásokhoz, például a Gmailhez. A teljes képet megtekintheti a Google Drive áttekintéséből.

A Google Drive webes felülete

Ez az integráció azt jelenti, hogy dokumentumokat hozhat létre minden nagyobb formátumban, közvetlenül a Google Drive tárhelyéből. Készíthet szövegesen feldolgozott dokumentumokat, táblázatokat és prezentációkat azzal a lehetőséggel, hogy exportálhatja azokat Office-barát formátumokba, ha tetszik.

Google Drive és együttműködés

Ha együttműködési funkciókat keres üzleti üzleti előfizetés nélkül, akkor érdemes fontolóra vennie a Google Drive-ot a Google Dokumentumokkal. A fájlokat egyszerre szerkesztheti másokkal, beleértve a hozzászólásokat. 

Visszaállíthatja a fájlok régebbi példányait egy kiterjedt verziórendszerrel is, amely elmenti minden elvégzett szerkesztést, és megnézheti a korábbi változásokat. A Google Drive tárhelyét integrálhatja más harmadik fél szolgáltatásain is.

A Google Drive lehetővé teszi a fájlok könnyű megosztását másokkal, bár nem biztosítja a link lejárati vagy a fájljelszó-védelmi funkciókat. 

Google Drive biztonság

Mint egy másik amerikai székhelyű vállalat, általában habozzuk, ha túl sokat dicsérünk a Google-t a biztonság vagy a magánélet vonatkozásában. Ennek ellenére a cég rendszeresen független biztonsági ellenőrzést végez Cloud Platform szolgáltatásaival, ideértve a Google Drive-ot is. Jutalmazási programot kínál továbbá a behatolási tesztelők számára is, akik felismerik a lehetséges biztonsági kockázatokat.

A Google titkosítja a fájljait, de a gyengébb AES 128 bites titkosítást használja, bár a TLS segítségével állítja le a középtávú támadásokat. A hátránya, hogy tartja a titkosítási kulcsot, tehát a Google Drive nem jelenti a nulla ismeretekkel bíró szolgáltatót.

Kétfaktoros hitelesítéssel azonban fiókját is biztosíthatja. Ennek csökkentenie kell a fiókja feletti ellenőrzés elvesztésének esélyét, bár ez nem bolondbiztos megoldás.

Az egyik nagy figyelmeztető jel, amely eltilthatja a Google Drive-t, a Google részvétele a PRISM projektben. Ha ez nem elég ahhoz, hogy elbocsátja Önt, akkor a Google marketing és marketing célokra is beolvassa a fájljait és tartalmát (beleértve a Gmail e-maileidet is)..

Szerencsére a Google Drive jól működik a Boxcryptorral, így titkosíthatja a fájljait, és magának is tarthatja a titkosítási kulcsot, mielőtt feltöltené őket kiegészítő védelem céljából (lásd a Boxcryptor áttekintését).

Google Drive árképzés

Bőséges, 15 GB-os ingyenes tárhelyével a Google Drive továbbra is az egyik legjobb ingyenes felhőalapú tároló-szolgáltató a piacon. A lenyűgöző ingyenes tárhely használatához csupán annyit kell tennie, hogy regisztráljon egy Google-fiókot.

Ha ez nem elég, frissíthet 100 GB-tól egészen egy óriási 30 TB-ig terjedő tervekre; 100 GB tárhely havonta 1,99 USD (vagy 19,99 USD évente), 30 TB tárhely esetén pedig havonta 299,99 USD kerül..

4. Dropbox

Mivel az egyik legkorábbi felhőmeghajtó eléri a fogyasztói piacot, a Dropbox méltó választás a dokumentum felhő tárolására. Elsősorban a személyes felhasználókra összpontosít, amint azt a Dropbox áttekintésünk mutatja, de funkciókat és terveket kínál az üzleti felhasználók számára is.

dropbox-web-app

A Dropbox nem próbálta követni a Google modelljét, amellyel fejleszti saját termelékenységi csomagját a Dropbox Paper-en túl, egy olyan együttműködő szövegszerkesztő alkalmazásban, amely fényt vet a szolgáltatásokra. Ehelyett a Dropbox teljes integrációt kínál az Office Online szolgáltatással, lehetővé téve a dokumentumok szerkesztését és létrehozását útközben a Word, az Excel vagy a PowerPoint használatával..

Dropbox szolgáltatások

A legfontosabb funkciók – mint például a blokk szintű szinkronizálás és az Intelligens szinkronizálás (a fájlok és mappák kiválasztásához, amelyeket a számítógéphez szinkronizálni szeretne anélkül, hogy a merevlemez tárhelyét fel kellene használni) – mutatják be a Dropbox származási helyét, mint az első felhőfájl-szinkronizálási szolgáltatást. Az üzleti felhasználóknak még több funkciója van, ahogy a Dropbox Business áttekintésünk magyarázza.

Ha a Plus fizetett csomagban részesül, akkor kihasználhatja a fájl verziózásának előnyeit, így 30 napon belül visszaállíthatja a törölt vagy megváltoztatott fájlokat. Hosszabb időtartamok állnak rendelkezésre a szakmai és üzleti tervekben.

Noha a dokumentumok tárolása nem prioritást élvez, a Dropbox médialejátszási lehetőségeket is kínál, elősegítve, hogy a lehető legjobb felhőalapú tárolókat készítsük a videóslistára. 

Ha meg akarja osztani a fájljait másokkal, a Dropbox jó együttműködési funkciókkal rendelkezik, plusz azzal, hogy beállíthatja a fájlok és mappák hozzáférési szintjét, valamint megosztási linkeket generálhat e-mailben vagy közösségi médiában..

Dropbox biztonság

A Dropbox nem jelent nulla ismeretekkel bíró szolgáltatót, ám 256 bites AES titkosítást kínál a fájljainak, bár dekódolja a fájljait, hogy feltöltsék a metaadatokat, amikor feltöltik őket.. 

A Google Drive-hoz hasonlóan, ha javítani szeretné a Dropbox fájl biztonságát, kombinálhatja a Boxcryptorral, hogy teljes mértékben ellenőrizze a fájl titkosítását. Ez biztonságban fogja tartani a dokumentumait, még akkor is, ha a Dropbox újabb adatsértéssel szembesül.

Dropbox árképzés

2 GB ingyenes tárhelyével a Dropbox nem a legjobb ingyenes tárhely-szolgáltató. A Dropbox ingyenes csomagja megakadályozza, hogy a fent említett funkciók, a fájlmegosztás kivételével, sok funkcióját használja.

Két fizetett terv az egyének számára drasztikusan növeli a Dropbox tárhelyét és a szolgáltatásokhoz való hozzáférést: a Dropbox Plus magában foglalja a 2 TB tárolót és a 30 napos fájlverziót, amely havonta 9,99 USD-t kezd.. 

A drágább Dropbox Professional terv 3 TB tárhelyet és számos kiegészítő funkciót tartalmaz, beleértve az AutoOCR-t a dokumentum szkenneléséhez, havonta 16,48 USD-tól.. 

A tervek egyike sem a legolcsóbb, főleg az olyan alternatívákhoz képest, mint a Google Drive. Ha azonban korlátlan online tárhelyet keres, a Dropbox ezt havonta 25 dollárért kínálja.

5. iCloud

Sok olyan termékünk, amelyre kiterjedünk, jól működik (vagy ésszerűen jól) a macOS rendszeren, de csak az egyiket az Apple szem előtt tartásával építettük fel. Az iCloud az Apple felhőalapú tárolási szolgáltatása, amelyhez minden Apple eszköztulajdonos hozzáférhet, ahogy az iCloud áttekintésünk tovább magyarázza.

iCloud

Sajnos az iCloud legnagyobb értékesítési pontja is a legnagyobb probléma, főleg, ha valaki olyan szeret, aki keveri és illeszti a moduljait. Ennek oka az, hogy az iCloud a legjobban az Apple eszközökön működik, amelyekre tervezték, megnehezítve a Windows vagy más mobil eszközök, például az Android használatát.

iCloud integráció

Az iCloud legnagyobb előnye az integráció. Az iCloud beállításához nem kell külön tennie, mert az előny az Apple-fiókok tulajdonosai számára. Az iCloud külön tárolómeghajtóként érhető el a macOS Finder alkalmazásban, valamint az iOS beállításokban az eszköz biztonsági másolatainak készítéséhez.. 

Ha dokumentumokat készít, akkor nem lehet egyszerűbb használni, mivel közvetlenül iCloud tárhelyére mentheti az Office for Mac vagy az Apple iWork alkalmazásokat. Ha a fájlokat máshol mentette el, akkor úgy helyezheti át őket az iCloud meghajtóba, mintha fájlokat helyezne át egy másik mappába.

A biztonság prioritása az Apple számára, az Apple felhasználói fiókok kétfaktoros hitelesítésére való áttéréssel. Az újabb Apple-termékekkel rendelkező felhasználók kihasználhatják a Touch ID használatát az iCloud bejelentkezéshez és a fiók bármilyen módosításához.

Az Apple továbbra is amerikai vállalat, ezért továbbra is azt javasoljuk, hogy titkosítsa a legérzékenyebb fájljait, mielőtt feltöltné azokat az iCloudba, minden esetre. Az Apple 128 bites AES titkosítást kínál, de – hasonlóan más szolgáltatókhoz, mint például a Google Drive – ez nem egy nullapontú rendszer, vagyis az Apple dekódolhatja az Ön adatait.

Ugyanakkor az Appleről ismert, hogy keményen játszik a bűnüldözésben, mivel a cég rendszeresen megtagadta az eszközök és adatok feloldására vonatkozó kérelmek teljesítését. Ez jó jel, bár továbbra is kissé óvatosnak kell lenned.

iCloud tárolási tervek

Az 5 GB ingyenes tárhely révén az iCloud felhasználóknak elegendő helyük van a legfontosabb fájlok mentésére. Frissíthet fizetős csomagokra, 50 GB-ról 2 TB-ra, azzal a képességgel, hogy megoszthatja a tárhelyet a családtagokkal a drágább csomagoknál.

Ezek a tervek visszaadnak havonta 0,99 dollárt 50 GB tárhelyért és havonta 9,99 dollárt a 2 TB megvásárlásáért. 

Hogyan választottuk meg szolgáltatóinkat

Ha elolvasta a korábbi felhőalapú tárolási véleményeinket és körleveleinket, akkor tudni fogja, hogy nem azért vagyunk itt, hogy cukorbevonattal foglalkozzunk. Ha egy szolgáltató jó, akkor azt ajánljuk, és ha nem az, akkor nem fogjuk megtenni – olyan egyszerű.

Az egyes szolgáltatókat saját érdemeik alapján mérlegeljük, mielőtt felveszik őket a listáinkba, megvizsgálva a tárolási kapacitást, az általános tulajdonságokat, a biztonság minőségét, az árazási terveket és az, hogy mennyire könnyű használni. Ezért javasoljuk itt a Sync.com alkalmazását, de örömmel ajánljuk ingyenes felhőalapú tároló szolgáltatóit is, mint például a Google Drive.

Végső gondolatok

A listán szereplő öt felhőalapú tárolószolgáltató bármelyike ​​jól működik a dokumentumok tárolásában, de a Sync.com megkapja a legjobb szavazást, mivel a nulla ismeretlen titkosításnak köszönhetően a fájlok biztonsága ellenőrzés alatt áll.. 

Az olyan nagynevek, mint a OneDrive és a Google Drive, nem maradnak messze, bár a beépített integrációnak köszönhetően az Office és a Google Docs elérhető. Ha olyan megoldásra van szüksége, amely jól működik a Mac-en, akkor az iCloud jó alternatíva lenne, bár a platformok közötti felhasználók úgy találják, hogy a Dropbox nagyszerű felhőmeghajtó fontos fájlokhoz.. 

Ha vannak saját gondolatai és véleményed, ne félj megosztani azokat – hagyj megjegyzést az alábbiakba. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map