A 2020-as legjobb ingyenes adat-helyreállítási szoftver: Az Ön adatai ingyenesen állnak rendelkezésre

A véletlen fájlok törlése vagy a fájl sérülései fájdalmat okozhatnak, különösen akkor, ha nem felhőalapú tárolást vagy online biztonsági mentést használ. Mindkettő általában támogatja a törölt fájlok helyreállítását és a verziók készítését, hogy megkönnyítse az ilyen elakadásokat. Abban az esetben, ha nem használja a felhőt, gyakran az egyetlen esélye az elveszett vagy sérült adatok visszaszerzésére, ha a kockát dobja adat-helyreállítási szoftverrel.


Két probléma van ezzel a megközelítéssel. Az első az, hogy az adat helyreállítási szoftver nem mindig működik. A második az, hogy az adat-helyreállítási szoftver drága lehet, a legfontosabb eszközök pedig körülbelül 100 dollárt vagy ennél többet fizethetnek licencért.

Ebben az útmutatóban a legjobb ingyenes adat-helyreállítási lehetőségeket ismertetjük. A másodlagos választás helyett az említett legtöbb eszköz professzionális eszközök próbaverziója, például a Stellar Data Recovery és a Prosoft Engineering Data Rescue: azok a nevek, amelyeket kiemelünk a legjobb adat-helyreállítási szoftver útmutatónkban.

Mielőtt eljutnánk a listához, beszéljünk még néhány olyan funkcióval és tulajdonsággal kapcsolatban, amelyeket az összeállítása során keresettünk.

Mi teszi a legjobb adatmentő szoftvert

Számos dolgot kell keresni egy adat-helyreállítási eszközben, és csak azért, mert ingyenes opciót keres, még nem jelenti azt, hogy el kell számolnia hibás vagy ügyetlen szoftverért.

A legjobb lehetőségek közül sok csak lehetővé teszi egy bizonyos mennyiségű adat helyreállítását, mielőtt fizetős verzióra vált. Leggyakrabban azonban az emberek ingyenes adat-helyreállítási megoldásokat keresnek, mert nem rutinszerűen szükséges eszköz.

Ezt szem előtt tartva úgy döntöttünk, hogy korlátozott helyreállítási szoftvert is bevonunk annak érdekében, hogy olyan lehetőségeket tudjunk javasolni, amelyek általában nem csak könnyebben használhatók, hanem képesek is, mint a legtöbb esetben ingyenes megoldások..

Ebben a megjegyzésben nagy súlyt fektetünk a teljesítményre, mind a helyreállítási idő, mind a helyreállítási siker szempontjából. Azt is megvizsgáltuk, hogy milyen fájltípusokat lehet helyreállítani, ideértve a dokumentumokat, videókat, képeket és audio fájlokat.

Végül figyelembe vettük a felhasználói élményt. Számos adat-helyreállítási eszközt teszteltünk, és túl sok hanyag, nehezen navigálható eszközbe ütköztünk be. Csak azért, mert a szoftvert segédprogramnak tervezték, ez nem azt jelenti, hogy annak 1990-ben kifejlesztettnek kell lennie.

Az EaseUS Data Recovery varázsló

Az EaseUS Data Recovery Wizard-ot neveztük el az adott cikk legfelsõbb opciójának. Ennek oka az, hogy míg az EaseUS licenc körülbelül ugyanolyanba kerül, mint az iparági vezető Stellar, kétszer annyi adatot állíthat vissza ingyen, mielőtt fizetnie kell érte..

A 2 GB-os adatmentés megszabadíthatja a sok elakadást. Az EaseUS támogatja a legtöbb fájltípus, beleértve a dokumentumokat, a zenét, a képeket és a videókat is, helyreállítását. Noha az adat helyreállítási varázsló nem képes adatgyűjtésre az optikai adathordozóktól, támogatja a külső merevlemez, az SD-kártya és a flash meghajtó helyreállítását a számítógép merevlemezével végzett munka mellett.

Az EaseUS használatával azonban a szkennelés nem korlátozható bizonyos fájltípusokra, és csak partícióval szkennelhet, nem pedig a teljes merevlemezt egyszerre. Az eredményeket azonban fájltípus szerint rendezheti, és a helyreállítás előtt megnézheti azokat. Ez segít a lehető legtöbbet kihozni a 2 GB ingyenes helyreállításból.

A gyors szkennelés az EaseUS segítségével körülbelül két másodpercet vett igénybe az 518 GB-os partíció tesztelésében, míg a mély szkennelés körülbelül két órát vett igénybe. Az összes tesztelés eredményesen helyrehozta a teszt fájljainkat, amiről az EaseUS Adat-helyreállítási varázsló teljes ismertetőjében olvashat..

Egyéb okok, amik tetszik az EaseUS Data Recovery varázsló

Az EaseUS túlmutat a támogatással, a legérzékenyebb és legpontosabb technikusokkal, akikkel találkoztunk. E-mail és élő csevegés is elérhető. Az önsegítés érdekében a társaságnak alapos és kereshető tudásbázisa is van.

Azoknak a felhasználóknak, akik hajlandók licencet vásárolni, a kiszolgálók és a hálózathoz csatlakoztatott tároló (NAS) eszközök RAID helyreállítása is támogatott.

Piriform Recuva

Bár a Piriform Recuva nem olyan képzeletbeli vagy funkciókkal teli, mint a legmodernebb megoldások, például a Stellar és az EaseUS, sokkal költségvetés-barát. Ez az értékelés magában foglalja az eszköz 100 százalékos ingyenes verzióját is, amely az e top-line megoldásokkal ellentétben nem korlátozza azt, hogy mekkora adatot lehet visszaállítani, mielőtt engedélyt kell vásárolni..

Amint azt a teljes Piriform Recuva áttekintésünkben tárgyaltuk, a szoftver ingyenes verziója nem támogat, ezért kényelmesen kell élnie egyedül. Az ingyenes verzió nem tartalmazza az automatikus szoftverfrissítéseket vagy az optikai adathordozók helyreállítását.

Ha ezekre a szolgáltatásokra van szükséged, a jó hír az, hogy a Recuva Pro licencének évente csak 20 dollárba kerül. Noha nem ajánljuk ezt a szoftvert az informatikai szakemberek számára, évente 35 dolláros üzleti licenc is van.

A Piriform Recuva nem érhető el a Mac felhasználók számára, de a Windows verziója jól teljesített teszteinkben. Csak meghatározott fájltípusokat kereshet, és elvégezhet partíciókat vagy teljes meghajtóval történő beolvasást. A külső meghajtók és cserélhető adathordozók fájljait is helyreállíthatjuk. Az SD-kártyák nem támogatottak, és a Recuva nem használható visszavitt partíciók helyreállításához, például a két első választásunkhoz.

A gyors letapogatás csak néhány másodpercig tart, míg az 518 GB-os partíció mély letapogatása kétszer olyan gyorsan futott, mint a Stellar és az EaseUS. Az összes tesztfájlunk sikeresen bekerült, tehát feltétlenül működik.

Egyéb okok, amik tetszik Piriform Recuva

A Recuva-ról valójában nincs sok más mondani. Működik és teljesen ingyenes, és sok felhasználó számára elegendő. Az ügyfél azonban nem túl jól megtervezve, és a támogatás – még ha fizet a licencért is – átlag alatt van.

IOBit Undelete

Az IOBit Undelete egy másik funkcionális adat-helyreállítási eszköz, amely soha nem kerül pénzbe egy fillért. Videóval, képekkel, zenével és dokumentumokkal működik, és rendelkezik minden olyan eszköz egyszerűbb felületével, amelyet játszottunk.

Ez az egyszerűség jó választást jelent azon otthoni felhasználók számára, akiknek nincs szükség funkciókkal ellátott eszközre. Beolvashat bizonyos fájltípusokat, és a beolvasott fájlok gyakran megtekintethetők a helyreállítás befejezése előtt, ami önmagában egy jelölőnégyzet bejelölésével és egy gombnyomással kapcsolatos..

Az IOBit Undelete nagy kopogtatása az, hogy nem képes mély beolvasást végezni, vagyis általában kevésbé lesz sikeres, mint más lehetőségek. Ugyanakkor jól működik a véletlen fájlok törlésekor, és általában a partíciók formázásakor és a fájlok sérülésein is.

Egyéb okok, amik tetszik az IOBit Undelete

Míg teljesen ingyenes, az IOBit Undelete továbbra is tisztességes támogatási hálózattal rendelkezik, köszönhetően annak a ténynek, hogy a vállalat pénzt keres más termékekkel, ideértve az Advanced SystemCare Pro és a DriveBooster Pro szoftvereket is. A súgó lehetőségei között szerepel az e-mail és a tudásbázis.

PhotoRec

Ne hagyja, hogy a név becsapjon: a PhotoRec nemcsak a fényképek helyreállítására szolgál, bár erre a célra nagyon jól működik. A szoftver valójában több száz különféle fájltípust támogat, ideértve a dokumentumokat, az audiót és a videót is.

Néhány embert azonban hátráltat az, hogy a szoftver parancssori alapú. Nincs olyan divatos vagy nem túl divatos (rád nézve, Remo) felület, amely megkönnyíti az életet.

De a parancssori felület nem olyan nehéz, hogy a legtöbb felhasználó nem tudja kitalálni. Ennél is fontosabb, hogy a PhotoRec-et egy erős algoritmus-készlet támogatja, amely még a nagyon sérült fájlokat is összeillesztheti egymással..

A PhotoRec nyílt forráskódú és teljesen ingyenes. Annyi adatot állíthat vissza, amennyit csak akar, anélkül, hogy soha nem kellene fizetnie egy fillért sem. Az ingyenes, nyílt forrású eszköz létezésének hátránya azonban, hogy a támogatás meglehetősen vékony.

Egyéb olyan okok, amelyek tetszetősek vagyunk a PhotoRec-re

A PhotoRec az eszközök széles választékával működik, nem csak a számítógépekkel. Ide tartoznak a digitális kamerák, okostelefonok, táblagépek, memóriakártyák és CD-ROM-ok. Noha a partíció helyreállítását nem kínálják, a TestDisk nevû társszoftver segíthet ott.

Mint a PhotoRec, a TestDisk kissé félelmetesnek tűnhet a parancssori megközelítés miatt, de ingyenes, és ami még fontosabb, nagyon jól működik..

Tiszteletbeli említés: Wondershare

Mint a Piriform Recuva, a Wondershare egy másik költségvetés-barát adat-helyreállítási megoldás, amelyet igazán szeretünk az otthoni felhasználók számára, bár nem az informatikai szakemberek számára. A Piriform Recuva-tól eltérően azonban a szoftver megvásárlása előtt 100 MB adat-helyreállításra van korlátozva..

Az élethosszig tartó licenc 40 dollárba kerül egy számítógépért, ami nem befolyásolja a kapott funkciókat. Ide tartoznak a gyors és mély szkennelés, a fájltípus szerinti szkennelés, a nagyszerű válogatási funkciók és még a klónozás is. A Wondershare külső meghajtókra és a legtöbb cserélhető adathordozóra is működik, bár nem SD-kártyák esetén.

A szoftver legnagyobb hátránya, hogy a mély szkennelés elég hosszú időt vesz igénybe. A Wondershare Data Recovery áttekintésünkben részletezett teszteinkben egy 518 GB-os szkennelés hét órát vett igénybe.

Végső gondolatok

Azok számára, akiknek nincs sok helyrehozható adata, vagy akik nem gondolnak arra, hogy fejletlenül fejlett szoftverrel dolgoznak, egy sor ingyenes adathelyreállítási lehetőség közül választhat, amelyeket kipróbálhat. Kiemeltünk öt kedvencünket, melyeket az osztályunk két legjobb lehetőségének tekintünk, akár ingyenes, akár nem: Stellar Data Recovery és Prosoft Engineering Data Rescue.

Sokkal több lehetőség van azonban azon kívül, amelyekre szálltunk. A trükk az, ha olyan eszközt találunk, amely hatékony szkennelési algoritmusokkal rendelkezik, különben valószínűleg pazarolja az idejét, és néhányunk számára az idő pénz.

Természetesen a legjobb tét a megelőzés, és ehhez javasoljuk, hogy tekintse át a legjobb online biztonsági mentési útmutatónkat, ahol olyan megbízható megoldásokat talál, mint a Backblaze, IDrive és CrashPlan. Nyugodtan lépjen be saját válogatásaiba az ingyenes adat helyreállítás érdekében, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map