2020 legnépszerűbb Dropbox alternatívája: melyik a legbiztonságosabb?

500 millió regisztrált felhasználóval, köztük 11,9 millió fizető felhasználóval a Dropbox az egyik legnépszerűbb felhőalapú tárolási szolgáltatás. Ennek köszönhetően szinte mindenki meg tudja nevezni a feje tetejét.


Ez egy jó felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely nem meglepő, mert nem sok felhasználó van a füst és a tükrök alapján. Azonnal megszerezheti őket, ha szolgáltatásának egyszerű és intuitív használatát teszi lehetővé, miközben számos együttműködési funkciót, képes megosztási lehetőségeket és gyors szinkronizálást biztosít. Ráadásul a Dropbox erős felhasználói támogatással rendelkezik.

Azt mondta, hogy nem hibái nélkül. A Dropbox árazási tervei nem versenyképesek vagy a felhőalapú tárolás legjobb ajánlatainak közelében. Ráadásul hiányzik a tudás nélküli titkosítás és zavaró adatvédelmi politikája van. Ennek ellenére továbbra is látni kell, hogy a Dropbox a legjobb felhőalapú tárolási platform. Ez attól függ, hogy mit akar kiszabadítani egy felhőalapú tárolási szolgáltatásból.

Ebben az áttekintésben áttekintjük a 11 legjobb Dropbox alternatívát . Ebben a rangsorban a legtöbb válogatott esetleg nem rendelkezik a Dropbox felhasználói bázissal, de azt találtuk, hogy egyik vagy másik kategóriában kiszolgálják a szolgáltatást. Mielőtt elkezdenénk a listát, beszéljünk részletesebben a Dropboxról. Ha szeretne olvasni egy vitát, miért nem ideális a Dropbox, olvassa el az alábbiakban. 

Ha még nem ismeri a felhőtároló terminológiát, javasoljuk, hogy oktatja magát a felhőtároló könyvtár felkeresésével.

A 11 legjobb Dropbox alternatíva a felhőtároláshoz

A legtöbb ember számára a legjobb dropbox alternatíva a Sync.com. Ha olyan szolgáltatást lát, amely megfelel az Ön igényeinek, azt javasoljuk, hogy regisztráljon egy ingyenes próbaverzióra, hogy megnézze, hogy tetszik. Semmi nem győz meg egy adott szolgáltatással való tapasztalatot. Itt van egy rövid áttekintés: 

 1. Sync.com – A legjobb alternatíva, ha a biztonság a legfontosabb gond
 2. pCloud – A legjobb alternatíva nagylelkű 10 GB-os ingyenes tervvel
 3. Tresorit – A legjobb alternatíva sokféle lehetőséggel rendelkező vállalkozás számára
 4. Doboz
 5. MEGA
 6. Egy meghajtó
 7. Google Drive
 8. Amazon Drive
 9. Koofr
 10. SpiderOak
 11. Én vezetek

1. Sync.com

A torontói Sync.com egy ideje a legjobb felhőalapú tárolási összehasonlító listán van. Ha szeretné megtudni, miért olvassa el a Sync.com áttekintést. Emellett magas rangú az öt legnagyobb szolgáltatónk számára, akiknek nagy ingyenes szolgáltatási tervei vannak, és a legjobb helyet foglalja el a legjobb nulla ismeretű felhőalapú szolgáltatások listáján. Ezek a kulcskategóriák, amelyek a Dropbox legyőzéséhez szükségesek.

Sync.com Web-Control Panel-csúszka-1

Sync.com-Share-fájl-Link-Slider-2

Sync.com-Sync-Folder-Slider-3

Sync.com-Speed-fojtószelep-Slider-4

Sync.com-Two-Faktor-Authentication-csúszka-5

Előző

Következő

Látogasson el a szolgáltatóra

A Sync.com csak 5 GB-ot biztosít a regisztrációhoz, ami nem sokkal jobb, mint a Dropbox 2 GB-ja. Ugyanakkor az áttételi program segítségével meghívhatja barátait csatlakozni. Mindegyik gigabájtnyi további tárhelyet kap, akár 20 GB-ig is. Bónuszként a barátaid extra gigabájtot is kapnak.

A Sync.com emellett jobb értéket képvisel. A Personal Pro 2TB csomagja havi 8 dollárra csökken egy éves előfizetésnél, ami olcsóbb, mint a Dropbox Plus csomagja, és kétszer nagyobb tárhelyet biztosít. Plusz, a Dropbox-szal ellentétben, a Sync.com 500 GB-os személyes tervet kínál, ami rugalmasabbá teszi.

A jó érték mellett a Sync.com erős biztonsággal rendelkezik, beleértve az ingyenes nulla tudású titkosítást is, ami azt jelenti, hogy csak a Dropbox esetétől eltérően tudja elolvasni adatait. A Sync.com a TLS protokollt is használja az átmenő fájlok védelmére fenyegetések, például a közepén zajló támadások, és AES 256 bites titkosítás segítségével a fájlok nyugalomban történő védelme érdekében..

Ráadásul a Sync.com kanadai helyzete lehetővé teszi, hogy fogyasztóbarát adatvédelmi törvényeket élvezhessen, mint a Dropbox az Egyesült Államokban. Ez távol tartja fájljait az NSA-től és más amerikai ábécé ügynökségektől..

A szinkronizálás a Dropboxéhoz hasonló módon működik. A Sync.com lehetővé teszi, hogy a Sync.com „boltozatának” hívott oldalt használjon a szinkronizáló mappa helyett. A Vault biztonságos fájl-archívumként működik.

Bár a szinkronizálás hasonló, a Sync.com átviteli sebessége nem olyan gyors, mint a Dropboxé. Ez részben azért van, mert a Sync.com nem használ blokk szintű másolást.

Ennek azonban jó oka van. A nulla tudású titkosítás és a blokk-szintű másolás nem játszanak jól együtt, mivel a blokk-szintű másoláshoz a szolgáltatásnak képesnek kell lennie a fájlok olvasására.

Sync.com biztonság

A biztonság megosztása nem marad le a többi funkciótól. A Dropbox Professional előfizetéshez hasonlóan a Sync.com lehetővé teszi a jelszóval védett linkek létrehozását, amelyeket e-mailben generálhat vagy küldhet. Ez a szolgáltatás azonban nem korlátozódik a fizető ügyfelekre.

Ennek megfelelően szükség van egy Sync.com Pro előfizetésre a link lejárati idejének beállításához. A Sync.com Pro terve lehetővé teszi a letöltési korlátok beállítását és a fájlkérések létrehozását.

A leghasznosabb szolgáltatás messze az a lehetőség, hogy a nulla tudás elleni védelmet kiterjesszük minden megosztandó linkre. Csak meg kell jelölnie a „fokozott adatvédelem” négyzetet, amikor megosztást hoz létre.

2. pCloud

A pCloud a legjobb felhőalapú tárolócikkünk tetején is szerepel. A felhőbiztonságnak köszönhetően szerepel ebben a listában, de rengeteg más funkcióval is rendelkezik.  

pCloud webes felület fájlok

pCloud szinkronizáló mappa

pCloud File File Link megosztása

pCloud letöltési linkek

pCloud Drive Client

Előző

Következő

A pCloud ingyenes terve 10 GB tárhelyet biztosít, ami ötször annyi, mint a Dropboxé. Ez azt jelenti, hogy mindezek eléréséhez bizonyos feladatokat végre kell hajtania. Ezenkívül 1 GB tárhelyet is hozzáadhat minden hivatkozott baráthoz.

Ha ennél több tárolóra van szüksége, akkor a pCloudnak jó érték-tervei vannak, amelyek közül választhat. A Premium 500 GB-os havi 4,99 USD-os terv nagyszerű ajánlat, de ezt elhomályosítja a Premium 2TB terv, amely havi 8 dollár éves előfizetéssel. Olcsóbb, mint a Dropbox 1 TB terve.

A Sync.com-szal ellentétben a nulla ismeret nem ingyenes, de havi 3,99 USD összeggel hozzáadhatja bármilyen tervhez. Ha úgy gondolja, hogy a pCloud az Ön számára működni fog, akkor az egész életen át tartó előfizetés pénzt fog megtakarítani hosszú távon.

A nulla tudás nélküli kiegészítő mellett a pCloud 256 bites AES-t is használ a fájlok titkosításához nyugalmi helyzetben, és a TLS protokollt az átvitel védelmére.

pCloud Sync

A pCloud a szinkronizálás általános modelljét valósítja meg, de a pCloud Drive nevű funkciót is biztosítja. Ez lehetővé teszi a pCloud-ban tárolt tartalmak elérését anélkül, hogy letöltenie kellene őket a számítógépre.

A pCloud blokk-szintű szinkronizálást használ a későbbi feltöltések felgyorsítására, és ez a mi legjobb választásunk a legjobb felhőalapú tároláshoz a zenéhez, valamint a legjobb felhőalapú tárolás a képekhez és videókhoz.

A fájlok megosztásához linkeket kell létrehoznia, e-mailben el kell küldenie, vagy közvetlenül a közösségi hálózatokba kell elküldenie. A pCloud lehetővé teszi a megosztás biztonságát jelszavak és lejárati idő felhasználásával. Ugyanúgy, mint a Dropbox esetében, ezen szolgáltatások használatához előfizetnie kell egy prémium tervre. Olvassa el a teljes pCloud vs Dropbox összehasonlítást.

3. Tresorit

A Tresorit az egyik legbiztonságosabb felhőtárolási szolgáltatás, amelyet korábban összehasonlítottunk a Dropbox-tal a Tresorit vs. Dropbox cikkben. A Tresorit a cikk tetején jelent meg, elsősorban biztonsági funkcióinak köszönhetően.

tresorit vs dropbox-tresorit-web

Nem kétséges, hogy a Tresorit drágább. A legolcsóbb csomag, a Premium, havi 10,42 USD, és 200 GB-os szűkös tárhelyet biztosít. Ahhoz, hogy megfeleljen a Dropbox professzionális tervének, amely 2 TB tárhelyet biztosít, havonta 24 dollárt kell fizetnie..

Ennek ellenére a Tresorit a magas árakat kiváló biztonság biztosításával igazolja. A magánélet védelme érdekében nulla ismeretlen titkosítást használ, a TLS protokollt az átvitt fájlok biztonságos védelmére, valamint AES 256 bites titkosítást a fájlok titkosításához. Ez csak a biztonsági jéghegy csúcsa. A többiről részletesen a Tresorit ismertetőnkben olvashat.

Tresorit Sync

A Tresorit lehetővé teszi a tartalom szinkronizálását a felhővel, de használhatja annak hálózati meghajtóját is. Más felhőalapú tárolási szolgáltatásoktól – például a Dropboxtól eltérően – a Tresoritnak nincs egyetlen szinkronizálási mappája. Ehelyett minden “szinkronizálni kívánt mappához” tresor-ot kell létrehoznia. Ez bonyolultabbá teszi a használatát.

A fejjel az, hogy bármilyen mappát szinkronizálhat, amit nem lehet megtenni a Dropbox segítségével. Szelektív szinkronizálás szintén elérhető. Használhatja, ha csak a tresor egyes mappáit szinkronizálja.

A Tresorit sebessége gyors volt a tesztekben, de a blokk szintű szinkronizálás nem érhető el. A Tresoritnak nincsenek termelékenységi tulajdonságai, mivel, mint a Sync.com, privát titkosítást is használ.

Fájlokat megoszthat olyan link segítségével, amelyet védhet lejárati dátum, jelszó vagy hozzáférési határ megadásával. Ha sokat oszt meg, akkor a „linkek” nézet segítségével áttekintheti részvényeit. Ehhez hasonlóan a „névjegyek” nézet megmutatja azokat az embereket, akikkel megosztottad. Ugyanakkor nem lehet olyan feltöltési linkeket létrehozni, mint a Dropbox.

4. Doboz

box-business-homepage

A Box egy felhőalapú tárolási szolgáltatás vállalkozások számára, és jó alternatíva azok számára, akik jobb adat- és felhasználói szerepkezelési lehetőségeket keresnek. Sok harangot és sípot kínál a Dropboxban. De úgy gondoljuk, hogy a használhatóság szenved: túl sok lehetőség zavarhatja meg, hogy megtalálja, amire szüksége van. 

Ennek ellenére a titkosítás a 256-AES csúcsminőségű, így a fájlok biztonságban vannak a kíváncsi szemtől vagy versenytársaktól. 

5. MEGA

A MEGA rengeteg ingyenes tárhelyet adott ki, ám azóta elkezdte, hogy néhány hónap múlva nagy része eltűnjön. Erről a MEGA áttekintésünkben olvashat. A listánkban szereplő korábbi szolgáltatásokhoz hasonlóan nulla tudás nélküli titkosítást is kínál.

MEGA-honlaphoz 2018

Az ingyenes csomag 15 GB tárhelyet és további 35 GB tárolót biztosít, amely végül lejár. Vissza lehet kapni, de csak korlátozott ideig. Ennek ellenére a 15 GB-os sokkal több, mint amit a Dropbox kínál. Ha további szüksége van, a MEGA négy személyes terv közül választhat.

Ezek közül a Pro I tervnek van a legmegfelelőbb értéke, mert 1 TB tárhelyet kínál havi 11,38 dollárért. Ez azonban drágább, mint a Dropbox és a korábbi listánk. A MEGA figyelembevételének egyetlen oka az, ha kevesebb, mint 1 TB tárhelyre és ingyenes nulla tudású titkosításra van szüksége.

A nulla tudás titkosítása kötelező a MEGA esetén. A fájlok megosztására is használják. Úgy működik, mint a jelszóvédelem, azzal a különbséggel, hogy biztonságosabb. A nyugalmi titkosítás szintje AES 128 bites, és a TLS protokoll védi az átvitt fájlokat.

MEGA Sync

A MEGA szinkronizálása nem olyan elegáns, mint a Dropboxé, de elvégzi a munkát, ha nem bánja a bonyolultsággal. Ennek fordító oldala az, hogy a Dropbox-szal ellentétben bármilyen mappát szinkronizálhat.

Sok felhasználó lassú és instabil átviteli sebességet jelez. Ráadásul a MEGA nem használja blokk-szintű másolást, hogy felgyorsítsa őket. Hiányzik a Dropbox termelékenységi integrációi sem.

Megoszthatja a linkeket generáló vagy e-mailben küldött fájlokat. Mint a Dropbox esetében, a jelszó vagy a lejárat dátumának megadásához prémium előfizetés szükséges, de ebben az esetben a legolcsóbb csomagmal kapja meg. Meghívhat másokat is, hogy osszák meg Önnel, és van egy oldal, amely röviden bemutatja ezeket a megosztásokat. Olvassa el a Dropbox vs MEGA cikket.

6. OneDrive

A Microsoft OneDrive egyértelmű választás e listához, de megosztja a Dropbox néhány gyengeségét.

Ingyenes csomagja csak 5 GB-ot kínál, de ez még mindig felülmúlja a Dropboxot. További információért regisztrálnia kell a három prémium terv egyikét.

OneDrive webes felület fájlok

OneDrive Sync mappa csúszka

OneDrive App Launcher

OneDrive Link-fájlmegosztás létrehozása

OneDrive Word Online

Előző

Következő

Az 50 GB-os terv jó lehetőség, havonta csak 1,99 USD-ért, de a másik két terv a legtöbb értéket kínálja. Az Office 365 Personal 1 TB tárhelyet biztosít havi 6,99 dollárért, vagyis évente 69,99 dollárért. Sőt, még jobb, ha az Office 365 Home 6 TB tárhelyet kínál hat felhasználónak, csupán havi 9,99 dollárért vagy 99,99 dollárért évente. Mindkét terv kedvezőbb árakat kínál, mint a Dropbox 1 TB terve.

A Dropboxhoz hasonlóan nincs nulla tudású titkosítás. A OneDrive minden fájlt AES 256 bites titkosítással titkosít, és a TLS protokollt használja a támadások megelőzésére az átvitel során.

OneDrive Sync

A OneDrive a Dropbox által kifejlesztett szinkronizálási modellt használja. Ez sem hagyja szinkronizálni az egyes mappákat. Csak a közös mappák közül választhat, amely nem olyan hasznos. A szelektív szinkronizálás elérhető, de nem olyan praktikus, mint a Dropbox intelligens szinkronizálása.

A OneDrive átviteli sebessége lehetővé teszi a fájlok gyors szinkronizálását, és ez még gyorsabbá teszi a blokk szintű szinkronizálást.

A OneDrive rendelkezik jegyzetelő alkalmazással, és integrálódik az Office Online és sok más Microsoft alkalmazáshoz, olvassa el mindent a OneNote ismertetőnkben. Ez megkönnyíti az átállást a Dropbox termelékenységi funkcióiról.

Fájlok megosztása érdekében létrehozhat egy linket, küldhet e-mailben, vagy elküldheti a közösségi hálózatokra, például a Facebook, a Twitter, a Linkedin vagy a Sina Weibo. Mindenesetre engedélyezheti a szerkesztést és megvédheti a linkeket jelszó megadásával vagy a lejárat dátumának hozzáadásával. Van egy „megosztott” oldal is, amely megmutatja, amit megosztott másokkal.

7. Google Drive

Beszéltünk a Dropbox népszerűségéről, de közel milliárd felhasználóval a Google Drive még népszerűbb.

A Google Drive 15 GB ingyenes tárhelyet és korlátlan tárhelyet biztosít a fényképek számára, ha 16 megapixelesre tömörítve tárolja őket. Az ingyenes csomag mellett a Google rugalmas fizetési csomagból áll.

A Google Drive webes felülete

Google Drive Sync mappa

Google Drive Google Docs

Google Drive Link létrehozása

A Google Drive hálózati beállításai

Előző

Következő

Az első pár terv 100 GB-ot, illetve 200 GB-ot havonta 2, illetve 3 dollárért kap. Jó lehetőségek, ha nincs szüksége sok tárhelyre, és a Dropbox nem kínál hasonlókat. Ennélfogva a legjobb megoldás a 2 TB-os terv, amely havonta 9,99 dollárt vagy évente 99,99 dollárt fizet. A Dropbox Plus ára megegyezik, de a Google terve kétszer nagyobb tárhelyet biztosít.

Amíg a fájlok tárolódnak, a Google Drive 128 bites AES titkosítással titkosítja azokat. Ezt kezdte megtenni, miután csatlakozott a PRISM projekthez. A Google elismeri, hogy beolvassa az Ön tartalmát. Adatvédelmi politikája szerint személyre szabott keresési eredményeket, testreszabott hirdetéseket, valamint spam és rosszindulatú programok észlelését teszi lehetővé. A TLS protokoll védi az átvitt fájlokat.

A Google Drive asztali kliense követi a szinkronizálás általános modelljét, de folyamatos biztonsági mentéssel gazdagítja azt. Az ügyfelet arra is használhatja, hogy szinkronizálja a mappákat a felhőből és bármely mappát a felhőbe. Az ügyfélnek csúfolódása volt, amikor teszteltük a Google Drive-beszámolónkra, és néhány régebbi hozzászólás a rossz szinkronizálásról panaszkodik..

Google Drive Sync

A Google Drive gyors szinkronizálási sebességgel rendelkezik, de hiányzik a blokk szintű másolás, így nem fogja meggyorsítani a későbbi feltöltésekkel.

A Google Drive termelékenységi funkciói között szerepel a Google irodai csomagja, a Naptár, a Keep és így tovább. A szabadalmaztatott alkalmazásokon kívül a Google számos harmadik féltől származó alkalmazással integrálódik. A szolgáltatások száma sokkal szélesebb, mint a Dropbox által beállított.

A fájlok megosztásához létre kell hoznia egy linket, majd lemásolni és beilleszteni, vagy e-mailben elküldeni. Azt is elküldheti közvetlenül a Facebook vagy a Twitter. Azok az emberek, akikkel megosztod, a megadott engedélyek függvényében megtekinthetik, megjegyzéseket fűzhetnek és szerkeszthetnek. Van egy táblázat, amely megmutatja, ki férhet hozzá a linkhez.

Nem állíthat be jelszót, nem küldhet feltöltési linkeket, és nem korlátozhatja a letöltések számát. Amit megtehetsz, határozza meg a lejárati dátumot minden egyes személy számára, akivel megosztja. Ha meg szeretné látni, amit mások megosztottak veled, nyissa meg a „megosztott velem” mappát.

8. Amazon meghajtó

Az Amazon Drive nincs a legjobb felhőalapú tárolásról szóló véleményünk csúcsán, de kiváló értékkel rendelkezik, ami elősegíti a lista létrehozását.

Ha ki akarja próbálni a szolgáltatást, iratkozzon fel az ingyenes csomagra, amely 5 GB tárhelyet biztosít Önnek. Ez nem sok, de még mindig több, mint amit a Dropbox nyújt. Az Amazon Drive azonban korlátlan fotótárolással édesíti az üzletet.

Ez hasonló a Google Drive-hoz, de a hasonlóságok itt nem érnek véget. Az Amazon Drive rugalmas előfizetési rendszerrel rendelkezik. 13 tervet kínál, amelyek felülmúlják a Google Drive-ot, nem is beszélve a Dropboxról. Mértéke is méltányos.

A 100 GB-os terv csak 1 dollár havonta, ami nagyszerű azoknak a felhasználóknak, akiknek nincs szükségük sok tárhelyre. Havonta 5 dollárért 1 TB tárhelyet kapsz. Ez az üzlet a 10 dollár alatti tervek nagy részét legyőzi. Havonta 10 dollárért az Amazon Drive 2 TB tárhelyet biztosít, ami meghaladja a Dropbox ajánlatát.

A kiváló érték ellenpontja a nyugalmi titkosítás hiánya. Ha ezt el szeretné kerülni, akkor a Boxcryptor segítségével titkosíthatja a fájljait, mielőtt feltöltené azokat az Amazon Drive-ra. Erről bővebben a Boxcryptor áttekintésben olvashat.

Amazon Drive Sync

Az Amazon Drive a szinkronizálás általános modelljét, valamint a blokk szintű szinkronizálási képességeket használja, és lehetővé teszi a szelektív szinkronizálást. Nem szinkronizálhat egyetlen mappát sem.

Az Amazon adatközpontokkal rendelkezik szerte a világon, így nem csoda, hogy az Amazon Drive gyors szinkronizálási sebessége. Az Amazon Drive áttekintésében milyen gyorsan láthatja.

A Dropbox-nal ellentétben az Amazon Drive-nak nincsenek termelékenységi funkciói. Miután feltöltötte a fájljait, megoszthatja azokat az alapvető megosztási funkciókkal. Létrehozhat egy linket, elküldheti e-mailben, vagy megoszthatja fájljait közvetlenül a Facebook-ra vagy a Twitter-re.

Vigyázzon, amit megoszt, mert nem tudja jelszóval védeni a linkeket, vagy elhelyezni rájuk a hozzáférés lejárati dátumait. Az egyetlen dolog, amit megtehetsz, akkor lépjen a „megosztott” fülre, és hagyja abba a konkrét linkek megosztását. A Dropbox többet fizet, ha meg akarja használni a megosztási védelmi funkciókat, de legalább rendelkezésre állnak.

9. Koofr

A Koofr egy szlovéniai szolgáltatás, amely nem kínál sok tárhelyet, de ez nem jelenti azt, hogy nem képes szolgáltatás.

Érdekes módon a Koofr ingyenes terve ugyanannyi helyet biztosít, mint a Dropbox terve. Az árazási hasonlóságok mindazonáltal véget érnek, mert a Koofr számos olyan tervvel rendelkezik, amelyek kevesebb, mint 1 TB helyet kínálnak. Ezek sem drágák, ami jó, ha nem akar túlfizetni. 100 GB-ra havonta 2,28 dollárt kell kiosztania, míg a 250 GB-os havi összeget 4.55 dollárra kell felszámolni.

koofr-share-with-emberek

A tervek nem jó értékek, tekintve, hogy sokkal többet szerez, ha feliratkozik a Google Drive-ra vagy az Amazon Drive-ra. Az 1 TB-os terv szintén drágább, mint a Dropboxé. Ahol a Koofr jobban ragyog, mint a Dropbox, ott a biztonság és a magánélet.

Koofr Biztonság

A Koofr az SSL / TLS protokollt használja az átvitt fájljainak és az AES 256 bites titkosításának védelme érdekében, hogy fájljait nyugodtan összekeverje. A Dropboxhoz hasonlóan nem nyújt nulla ismeretlen titkosítást, de nem kibontja a metaadatokat, vagy az adatvédelmi politikájában sem gyanús záradékokat tartalmaz.

A Dropboxhoz hasonlóan a Koofr sem engedi meg egyetlen mappa szinkronizálását, de a szelektív szinkronizálás elérhető. A használatához azonban előfizetnie kell egy prémium tervre. A Koofr hálózati meghajtóval is rendelkezik.

A szinkronizálási sebesség gyors volt a tesztünkben. Ennek ellenére Koofr-nek nincs blokk-szintű szinkronizálása, amit a Dropboxról nem lehet mondani. A Koofr-nek szintén nincsenek termelékenységi tulajdonságai.

A megosztás lehetővé teszi egy link e-mailben való elküldését, másolását és beillesztését, vagy közvetlenül a Facebook, a Twitter, a Reddit vagy a Tumblr megosztását. A közösségi hálózatokkal történő megosztáskor nem védhet jelszavakkal a linkeket, ellenkező esetben megteheti. Lehetőség van arra is, hogy a linkek lejárjanak. Számos szolgáltatástól eltérően, beleértve a Dropboxot, a Koofr ezeket a tartalomvezérlő funkciókat biztosítja az ingyenes felhasználók számára is.

10. SpiderOak ONE

A SpiderOak One Dropbox alternatívának minősül, mivel biztonságos felhőalapú tárolást kínál a felhő biztonsági mentése mellett. Ha nem biztos benne, mi a különbség a kettő között, olvassa el a magyarázó cikket.

A SpiderOak ONE nem kínál ingyenes tervet, tehát ebben a tekintetben nem jobb, mint a Dropbox. Ennek ellenére az online biztonsági mentési szolgáltatások esetében nincs általános ingyenes terv. A SpiderOak ONE tervei is drágák. A Dropbox 1 TB-os terve havonta 9,99 USD, összehasonlítva a SpiderOak ONE 400 GB-os tervével, havonta 11 USD-ért..

SpiderOakONE-DesktopDashboard-Slider1

SpiderOakONE-Backup-Files-Slider2

SpiderOakONE-Download-file-Slider3

SpiderOak Hive Sync mappa

SpiderOakONE webes felület

Előző

Következő

A dolgok viszont a SpiderOak ONE javára fordulnak, amikor elérjük a 2 TB tervet. Terve havi 14 USD, míg a Dropbox’s 19,99 USD. Ennek ellenére azok a felhasználók, akiknek kevesebb tárhelyre van szüksége, a Dropboxot vonzóbb üzletnek fogják találni. Ezen felül, ha csak felhőalapú tárolást keres, akkor valószínűleg nem tartja a SpiderOak ONE életképes alternatíváját a Dropbox-nak.

SpiderOak ONE biztonság

Másrészt, ha tárolásra és biztonsági másolatra van szüksége, a SpiderOak ONE nagyszerű hibrid. Biztonságos még azért is, mert a magán titkosítást az AES 256 bites verzióval titkosítja a fájlok előtt, mielőtt elhagynák a számítógépet. Az SSL protokoll biztonságos fájlokat szállít.

A privát titkosítás mellett a SpiderOak ONE még nem tart fenn központi adatbázist a fájl metaadatairól. A biztonságával kapcsolatos további információkért olvassa el a SpiderOak ONE áttekintését.

A SpiderOak ONE szinkronizáló mappát telepít, amelyet „kaptárnak” nevez, amely ugyanúgy működik, mint bármely más szinkronizálási mappa. Nem használhat szelektív szinkronizálást a szinkronizálandó fájlok kiválasztásához, és nem szinkronizálhat egyetlen mappát sem. További részletek a SpiderOak ONE útmutatóban találhatók. Segít navigálni az interfészen.

Bármely fájlhoz megosztási hivatkozást hozhat létre, de három nap elteltével automatikusan lejár. A jelszót sem adhatja meg. A „ShareRoom” funkció lehetővé teszi a mappák megosztását és a megosztás jelszóval történő védelmét. Vegye figyelembe, hogy a ShareRooms-ban elhelyezett fájlok nem részesülnek privát titkosítás előnyeiben.

11. IDrive

A SpiderOak ONE-hez hasonlóan az IDrive egy szolgáltatás, amely biztonsági mentést és szinkronizálási helyet kínál. A legjobb online biztonsági mentés összehasonlításának tetején is található. Ha hibrid megoldást keres, akkor versenyző, és olcsóbb, mint a SpiderOak ONE és a Dropbox..

Meglepő módon ingyenes 5 GB-os csomagja van. A prémium tervek 2TB vagy 5TB biztonsági mentési helyet és azonos mennyiségű szinkronizálási helyet biztosítanak. Az évet előre kell fizetnie, de az árak versenyképesek. A 2 TB terv havi 4,34 dollárra csökken, míg az 5 TB terv 6,22 USD havonta. Ha két évig fizet előre, akkor kedvezményt kap.

IDrive-Client-Backup-Slider1

IDrive-Client-visszaállítás-Slider2

IDrive-Client-ütemező-Slider3

IDrive-Client-Sync-Slider4

IDrive-Client-Disk-Image-Slider5

Előző

Következő

Az IDrive 256 bites AES-t használ, és a regisztrációkor engedélyezheti a privát titkosítást. Az IDrive biztonságáról az IDrive áttekintésben olvashat bővebben.

IDrive Sync

A szinkronizálás bekapcsolásakor az IDrive mappát hoz létre a számítógépen a szinkronizáláshoz. Úgy működik, mint egy normál szinkronizáló mappa. Használhat szelektív szinkronizálást, de nincs lehetőség további mappák szinkronizálására.

Meghívhatja az embereket a webes klienssel történő megosztásra. Ezenkívül meghatározhatja az egyes megosztások engedélyének szintjét, de a jelszó vagy a lejárat dátumát nem lehet beállítani. Ellenőrizheti, hogy mit osztott meg másokkal, és mások mit osztottak meg veled.

Mitől jó a Dropbox

Megvizsgáljuk, hogy a Dropbox mit csinál jól, hogy meghatározzuk, mi teszi jobbá egy másik szolgáltatást.

A Dropbox népszerű az erős szinkronizálási és megosztási képességek, a beállított szolgáltatások és a jó felhasználói élmény miatt. Ez az a hely, ahol a felhőalapú szolgáltatások által általánosan használt szinkronizálási modellt fedezték fel. A Dropbox áttekintésünkben hosszan beszélünk ezekről a kategóriákról.

A szinkronizálás általános modelljének központi pontja a szinkronizálási mappa. A szinkronizálási mappa úgy működik, mint bármely más mappa, de bármit, amit beteszel, szinkronizálja a felhővel, és bármi, ami a felhőben van, elérhető lesz tőle. A Dropbox továbbfejleszti ezt a koncepciót az intelligens szinkronizálási funkcióval, és ezért a szinkronizáláshoz a legjobb felhőtároló.

Az intelligens szinkronizálás lehetővé teszi a felhőfájlok elérését anélkül, hogy először szinkronizálná őket a számítógéppel. Ennek hátránya, hogy offline állapotban nem férhet hozzá fájljainak. A Dropbox szinkronizálási modelljének egyik problémája a szinkronizációs mappától eltérő mappák szinkronizálásának képessége.

A verseny nagy része ugyanazt a modellt használja, de csak részben is kivitelezi azt. Össze lehet hasonlítani a Dropbox szinkronizálási képességeit a két legszorosabb versenytársával, a Google Drive-val és a Microsoft OneDrive-vel, és ez jobb, mint a kettőnél, legalábbis akkor, ha a felhőalapú tárolóba már másolt fájlok módosításainak szinkronizálása a blokk szintű szinkronizálásnak köszönhető..

Dropbox megosztása

A Dropbox erős tartalommegosztási funkciókkal is rendelkezik. A linkeket megoszthatja a web klienssel, vagy e-mailben is elküldheti azokat. A Dropbox lehetővé teszi a linkek védelmét jelszó vagy lejárati dátum megadásával, a letöltések letiltásával vagy csak bizonyos személyek számára történő hozzáférés biztosításával. De nem küldheti el közvetlenül a közösségi hálózatokba.

Vegye figyelembe, hogy a megosztás tartalomvezérlési lehetőségei a Dropbox Professional csomag számára vannak fenntartva, amely nem a legolcsóbb csomag. Erről bővebben a következő szakaszban fogunk beszélni.

Láthatja, amit megosztott másokkal, egy dedikált oldalon. Ha meg akarja hívni másokat, hogy osszák meg Önnel, használhatja a “fájlkérés” funkciót.

Ráadásul a Dropbox integrálódik a Microsoft Office Online-hoz, amely lehetővé teszi a Word, Excel és PowerPoint dokumentumok szerkesztését a Dropbox webes felületéről. Ezenkívül a Dropbox rendelkezik egy Dropbox papír nevű hasznos jegyzetelő alkalmazással, amely lehetővé teszi jegyzetek készítését és még sok minden mást, amelyet a Dropbox papír áttekintésünkben fedezünk fel..

Ha sok fájl van a Dropboxban, és át kell keresnie rajta, akkor ezt teljes szövegű kereséssel is megteheti. A keresés a mobilalkalmazással beolvasott dokumentumokat is tartalmaz, ami szokatlan szolgáltatás a felhőalapú tárolási szolgáltatások között. A Dropbox lehetővé teszi egy dokumentum szkennelését, és .pdf vagy .jpeg fájlként feltöltheti a felhőbe.

Mi nem jó a Dropboxnál

A Dropbox az egyik legnépszerűbb felhőalapú tárolási szolgáltatás, de vannak még sokan. Sokan nem minden kategóriában vannak jobbok, mint a Dropbox, ám ezek egy vagy két fontos területen legyőzhetik. Az Ön számára mennyire fontos ez a felhőtárolási prioritásoktól. Ha azokban legyőzik a Dropboxot, akkor elég lehet, ha elhagyja a hajót.

Dropbox biztonság

A Dropbox indulása óta viharos története van a biztonsággal kapcsolatban. A legnagyobb és leginkább beszélt jogsértés több mint 68 millió Dropbox-felhasználó e-mail és jelszavainak 2012. évi lopása.

Az ellopott jelszavak körülbelül felét bcrypt használatával hasítottuk fel, ami ezeket olvashatatlanná tenné. A másik felét sokkal gyengébb SHA-1 nevű algoritmussal hasítottuk. Ami még rosszabb, hogy a Dropbox nem fedte fel a hack mértékét 2016-ig, amikor néhány ellopott hitelesítő adat megjelent az interneten történő eladásra..

A Dropbox állítólag szigorította az irányítást, és 2012 óta többször megváltoztatta a jelszó-kivonási algoritmusait. Az AES 256-bites fájlokat nyugvó állapotban védi, a TLS protokollt pedig az AES 128 bites fájlokat az átvitel során. Ennek ellenére dekódolja az adatait, mihelyt felhőben van, hogy metaadatokat nyisson az indexeléshez, majd újra titkosítsa azokat..

Az alábbi listában számos olyan biztonságos alternatívát talál, amelyek ezt nem teszik meg.

Dropbox adatvédelem

A problémás biztonság mellett a Dropbox adatvédelme is aggodalomra ad okot. A Dropbox részt vett az Egyesült Nemzetek Biztonsági Ügynökségének PRISM projektjében. A PRISM egy olyan megfigyelő program, amelynek célja a terroristák felkutatása. Ennek érdekében azonban az NSA az USA Patriot Act hatásainak köszönhetően mindenktől gyűjt adatokat.

A Dropbox letilthatja és megakadályozhatja bizonyos fájlok megosztását az Egyesült Államok digitális millenniumi szerzői jogi törvényének iránymutatása alapján. A Dropbox nem vizsgálja meg a felhőalapú tároló fájljait erre a célra, de megnézi a tartalmát, amikor megosztja, ami nem olyan rossz. Ennek ellenére néhány felhőalapú tárolási szolgáltatás nulla tudás nélküli fájlmegosztást biztosít, ami ezt megakadályozza.

Ráadásul egyes szolgáltatások, amelyeket javasolni fogunk, az adatvédelem szempontjából kedvezőbb helyeken vannak, mint az Egyesült Államokban. Ez releváns, mivel az internetszolgáltatók törvényesen engedélyezik a felhasználói adatok kémkedését és harmadik fél számára történő eladását anélkül, hogy a fogyasztók számára lehetőséget adnának a kilépésre..

Mellékesen megjegyezzük, hogy ha értékeli az adatvédelmet, akkor nézd meg az ön magánéletének védelmét szolgáló ingyenes eszközöket és a legjobb VPN-szolgáltatásainkat.

Dropbox ingyenes terv és árképzés

Egyes szolgáltatásoktól eltérően a Dropbox csak 2 GB-ot biztosít az Ön szabad tervjének felhasználásához, amely nem lesz elég, ha nagyfelbontású fényképeket és videókat kell tárolnia..

A prémium tervek nem sokkal jobbak, mert drágák. A Dropbox legolcsóbb terve a Plus, amely havi 9,99 dollárt vagy 99 dollárt fizet, és 1 TB tárhelyet biztosít. A következő terv a Professional, amely 2TB tárhelyet biztosít Önnek havi 19,99 dollárért, vagy ha hónapért 16,58 dollárért fizet, ha az évért fizet. Ezenkívül olyan funkciókat is nyújt, amelyek megóvják részvényeit.

Végső gondolatok

A Sync.com versenyképességi tervei, erőteljes biztonsága, beleértve a nulla ismeret nélküli titkosítást, a megosztható funkciók és a kanadai adatvédelmi törvények betartása révén, a lista elején áll. A többi válogatott is jó jelöltek, és a legtöbb kritériumunkban azok, akik magasabb rangúak, jobbak, mint a Dropbox. A többi legalább egy dolgot jobb, mint a Dropbox.

A záró szolgáltatások jó alternatívák bizonyos esetekben. Például a Tresorit megfelelhet Önnek, ha hangsúlyozni akarja a biztonságot, míg a SpiderOak ONE és IDrive azok számára, akik hibrid megoldást akarnak használni..

Ennek ellenére talán kimaradtunk egy-két szolgáltatásról, tehát ossza meg velünk az alábbi megjegyzésekben. Melyik szolgáltatás érdekli Önt a legjobban? Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map