2020-as legjobb adat-helyreállítási szoftver: Fájlok gyors helyreállítása

A Cloudwards.net küldetés nagy része a felhőeszközök népszerűsítésére irányul, mint az adatvesztés megelőzésére szolgáló eszköz. Különösen a felhőalapú biztonsági mentési megoldások ideálisak annak biztosításához, hogy mindig megkapta a legértékesebb tartalmának másolatát. Ugyanakkor megértjük az ilyen intézkedések meghozatalának fontosságát is, amíg az adatvesztési hiba meg nem harapja Önt. A legjobb adat-helyreállítási szoftverrel végzett körünk bemutatja, hogy mely gyártókra támaszkodhat.


A jó hír az, hogy ha úgy találja magát, hogy kitépte a haját, mert véletlenül törölt egy fájlt, vagy sérült, törölt vagy formázott partícióval foglalkozik, akkor lehet, hogy akkor is van kiút, ha elhanyagolta a biztonsági mentési terv létrehozását. Ezen körfolyamat alatt bemutatjuk olvasóinkat néhány kedvenc adat-helyreállítási szoftverünkről.

A mező tetején álló három márka közül érdemes figyelni: Stellar, Prosoft Engineering és EaseUS. Ezek a vállalatok mindegyik terméket gyártanak adatkezeléshez, számítógépes diagnosztikához és egyéb informatikai tevékenységekhez. Az egyes gyártók fájlmentő eszköze úgy épült, hogy vonzó legyen a műszakiak számára, de annyira egyszerű, hogy bárki számára használható legyen.

Közvetlenül ezen eladók mögött, de a kiegészítő termékek kínálata nélkül a Cleverfiles. Adat-helyreállítási megoldása, a Disk Drill, egy szinte tökéletes költségvetési megoldás a Windows PC-felhasználók számára (a Mac verzió többet fizet).

Más, az általunk célzott eszközöknek még kifejezettebb gyengeségei vannak, akár használhatóság, megbízhatóság, támogatás, akár mindhárom kombinációja szempontjából. Ennek ellenére egy vagy másik okból sikerült megfigyelniük őket, és mintegy harminc közművel szemben felsoroltuk őket, amelyeket ezen körút előkészítésekor megtekintettünk..

A legjobb adat-helyreállítási szoftver véleménye 2020

Mit tehet az adat helyreállítási szoftver?

Az adatok elvesztésének számos módja van, és a legjobb adat-helyreállítási eszközök mindegyiket kezelni tudják.

Az adatvesztés leggyakoribb okai a következők:

 • Véletlen törlés: törölt egy fájlt a kukából vagy a kukából
 • Program törlése: egy program vagy vírus törölte a fájlt
 • Törölt partíció: törölt egy adatmennyiséget
 • Formázott partíció: újraformázta az adatkötetet
 • RAW partíció: egy adatkötet valamilyen okból elvesztette fájlrendszerét
 • Nem illeszthető partíciók: az adatmennyiség fájlrendszer sértetlen, de még mindig nem fér hozzá
 • Nem indító számítógép: amikor a rendszerindító partíció megsérül

Ezeknek a problémáknak egy része a felhasználó által létrehozott, és néhány a normál kopás következménye; másokat vírusfertőzések vagy súlyosabb hardverproblémák okozhatnak.

A sérült meghajtók különféle figyelmeztető jelzései vannak, amelyekkel előfordulhat. Ide tartoznak a következő hibaüzenetek:

 • A lemez nincs formázva. Szeretné most formázni??
 • Érvénytelen médiatípus-olvasó meghajtó. Megszakítás, Újra, Fail?
 • Nem található az ágazat

A fájlnevekben furcsa karaktereket is láthat, ha a partíciónak problémái vannak. Vagy a partíció fájlrendszere egyszerűen „RAW” -ként jelenik meg.

Noha az adat-helyreállítási eszközökkel gyakran elvégezhető a munka, ne hibáztassa azt, ha azt gondolja, hogy golyóálló. Nagyon gyakran a törölt adatokat nem lehet helyreállítani, ha azokat más fájlok már felülírták. Ezenkívül a partíciók olykor annyira sérülnek, hogy adatait nem lehet menteni.

Az adat-helyreállítási eszközre támaszkodva megmentheti az adatvesztést, ez nem a legjobb módszer. Különösen igaz ez, ha figyelembe vesszük, hogy a megbízhatóbb eszközök 75 dollárba esnek és felfelé. A felhőalapú biztonsági mentési megoldások gyakorlatilag garantált helyreállítást kínálnak. Ráadásul a legtöbb legjobb felhőalapú biztonsági szolgáltatás csak havi 5 dollárba kerül.

Adat-helyreállítási szoftver áttekintési folyamata

A rendelkezésre álló adat-helyreállítási eszközök száma a tucatban. Egyesek nagy teljesítményű segédprogramok, amelyek informatikai szakembereknek és más energiafelhasználóknak szólnak, mások egyszerű költségvetési eszközök, amelyek egy törölt fájlt egy csipetnyi helyreállítással eredményezhetnek..

Joseph Gildredről

Az adatokkal való munka és a szoftverek elemzése évek óta megélhetésem. Mint korábbi adatanalitikus, adatkezelési folyamatokat és adat-helyreállítási műveleteket hajtottam végre, fejlesztettem és terveztem mind a VLDB (nagyon nagy adatbázisok), mind a kisebb rendszerek számára. Minőségbiztosítási elemzőként az eszközöket a felhasználói élmény és az általános hatékonyság szempontjából értékelem.

Munkám során gyakran használok adat-helyreállítási eszközöket, hogy az adatokat kiszivárogjam a meghibásodott és sérült tárolástól. Mint ilyen, ismerem az adatmentő eszközöket. Mindig a legjobb eszközöket és megoldásokat keresek minden adott helyzetre, és ezen körút során megosztom veled néhány megállapításomat.

Annak érdekében, hogy megtaláljuk a legjobb helyreállítási lehetőségeket, amelyek képesek bármilyen adatvesztési forgatókönyv kezelésére, áttekintettük a funkciókat és az árterveket, miközben előzetes tesztelést végeztünk. Csak ekkor kezdtünk el egy maroknyi szolgáltatást igénybe venni, és mélyebb áttekintést érdemeltünk annak érdekében, hogy az olvasóknak a legjobb ajánlásokat tegyük..

A mélyebb áttekintés részét képezte egy csomó szkennelés futtatása az egyes adat-helyreállítási eszközök használhatóságának és hatékonyságának mérésére. Pontosabban:

 • Vissza tudja állítani az eszköz a létrehozott és törölt tesztfájlokat?
 • Vissza tudja állítani az eszköz a létrehozott és törölt partíciókat?
 • Meddig tart a gyors és mély szkennelés?
 • Mennyit lehet testreszabni a folyamathoz (például bizonyos fájltípusok keresése)?
 • Mennyire könnyű rendezni a visszaállított tartalmat?
 • Mennyire felhasználóbarát az eszköz varázslója?

Ezeken a kérdéseken túl alaposabban megvizsgáltuk a szolgáltatáskészleteket, különös figyelmet fordítva a következőkre:

 • Külső merevlemez helyreállítása
 • Flash meghajtó és SD-kártya helyreállítása
 • RAID helyreállítás
 • Klónozás és helyreállítás a meghajtóról
 • Rendszerindító lemezek

Nem vagyunk elégedettek, és belefoglaljuk az egyes adat-helyreállítási szolgáltatások ügyfél-támogatási lehetőségeit is. Olvassa el a felhasználói útmutatót, a GYIK-ot, a hibaelhárítási útmutatókat és felugrott a felhasználói fórumokra, ha rendelkezésre állnak. Megvizsgáltuk a közvetlen támogatási csatornákat is, például az e-mailt, a telefont és az élő csevegést, és különféle tesztkérdéseket tettünk fel a válaszidő és a pontosság felmérésére.

A legjobb adat-helyreállítási szoftver Windows-hoz

Ebben a szegmensben megvizsgáljuk a Windows PC adatok helyreállítását, hogy ismertetjük a legjobb választásokat. Ebben a szegmensben az első három választásunk nagyon szorosan illeszkedik a csúcskategóriás eszközökhöz. Ennek ellenére van néhány kulcsfontosságú különbség, amelyekről érdemes tudnia, mielőtt kiválasztja.

Három legjobb

Ez a három kedvencünk, egyikükkel sem tévedhetünk.

Stellar Data Recovery Professional

Havonta 50 dollárral kezdődik. Olvassa el a Stellar Data Recovery véleményét a teljes képért.

Előző

Következő

A Stellar Data Recovery árcédulája a legtöbb többi Windows helyreállítási eszköz előtt fut, bár összhangban áll a többi első három oldalunkkal. Vele kapcsolatos tapasztalataink alapján azonban egyetlen más eszköz sem igazolja költségeit.

Ezt az eszközt az első helyen rangsoroltuk, nemcsak a kedves varázsló és a kivételes teljesítmény miatt, hanem azért is, mert a szolgáltatáslistája könnyen felülmúlja a versenyt.

Megkapja az összes alapvető lehetőséget, amelyet elvárhat minden visszaállítási eszköztől, beleértve a gyors és a mély beolvasás módját is a törölt fájlok és az elveszett vagy elérhetetlen partíciók helyreállításához..

Teszteinkben a Stellar sikeresen helyrehozta az összes „véletlenül” törölt fájlt, és helyreállította a törölt partíciókat. A gyors szkennelés visszakapta a fájlokat, és néhány perc alatt elindult. Az 518 GB-os partíció és az 1 TB-os merevlemez mélységi letapogatása kissé hosszú volt az EaseUS és a Cleverfiles által készített PC-analógokkal összehasonlítva, de a többi mező nagy részét könnyen meghaladta..

A Stellar a számítógép merevlemezéről származó adatok helyreállítása mellett ugyanezt teszi a külső merevlemezek, USB flash meghajtók, SD kártyák és még az optikai tároló megoldások esetében is.

Az általánosan nem ajánlott standout funkciók között szerepel a fájltípus szerinti szkennelés és a fájltípus szerinti rendezés, amikor a szkennelés befejeződik. Míg a legtöbb fájltípus támogatott, még újakat is definiálhat, ha néhány eszközt megad az eszközhöz, ahonnan tanulhat.

Egy nagy hiányosság, amelyet érdemes rámutatni: A RAID tárhely helyreállítása drága „technikusok” licencet igényel.

Prosoft Engineering Data Rescue PC4

99 dollárért fizetendő egy életre szóló licencért. Olvassa el a Prosoft Engineering Data Rescue áttekintését a teljes képért.

Előző

Következő

A Prosoft Engineering Data Rescue nem egészen a Stellarig terjed, amikor a helyreállítási lehetőségeket veszi figyelembe. Nem szkennelhet bizonyos fájltípusok szerint, vagy megtaníthatja az eszközt az új fájltípusok helyreállítására. Emellett, a Stellar-lal ellentétben, meg kell várnia, amíg a szkennelés befejeződik a fájlok előnézete és helyreállítása céljából.

De ez a bejegyzés még mindig mérföldnyire van a legtöbb adat-helyreállítási szoftvernél, és megtesz néhány olyan dolgot, amelyet a Stellar nem tesz.

Ezek magukban foglalják az adatok helyreállítási képességét a RAID tárolóeszközökről. A természetüknél fogva a RAID tárolóeszközöknek nem kell gyakran adatgyűjtést igényelniük. “Felesleges”, hogy megvédjenek az adatvesztéstől; A balesetek azonban mindig előfordulhatnak, és a legrosszabb időkben is.

Egy másik, a Stellar által nem támogatott, az Data Rescue szolgáltatásban kedvelt funkció, hogy az eszköz lehetővé teszi egy indítható USB meghajtó létrehozását. Ezt fel lehet használni a gépen lévő adatok elérésére, ha a rendszerindító partíciója sérült.

Egyébként az Data Rescue meglehetősen hasonló a Stellarhoz, mint a következő kedvenc lehetőségünk, az EaseUS.

Az eszköz lehetővé teszi a gyors és a mély szkennelés futtatását is, az igényeinek megfelelően. Ezek a szkennelések felhasználhatók a törölt adatok helyreállítására vagy a sérült, törölt vagy formázott partíciók elérésére. A számítógép merevlemezén kívül adatokat is meghajthat külső meghajtókból, SD-kártyákból és cserélhető adathordozókból. Az optikai adathordozó helyreállítása azonban nem választható.

Az Data Recovery PC4 a tesztelés során nagyon alapos szkennelési algoritmust bizonyított, amely képes visszaállítani az összes tesztfájlt és a tesztpartíciót. Miután megtalálta, mindent megnézhet a végső helyreállítás előtt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kívánt.

Kicsit hosszabb ideig futott, mint a Csillag, de nem sok. Vannak azonban olyan problémák, amelyek lényegesen hosszabb szkennelési időket tartalmaztak, anélkül, hogy először újraindítottuk volna a tesztgépet, ami olyan kérdés, amelyet nem tapasztaltunk más adat-helyreállítási szolgáltatásokkal szemben.

EaseUS Pro + WinPE

99,90 dollárba kezd egy életre szóló engedélyért. Olvassa el az EaseUS adat-helyreállító varázsló áttekintését a teljes képért.

Előző

Következő

Az EaseUS Pro + WinPE licencet azért céloztuk meg, mert az rendszerindító adathordozókat tartalmaz az adatok helyreállításához olyan számítógépektől, amelyek nem indulnak el. Ha azonban rendben van ezzel a lehetőséggel, ha csak az EaseUS Data Recovery varázslót vásárolja, akkor 30 dollárt takaríthat meg. Ez az árcsökkentés valószínűleg elegendő ok arra, hogy egyesek ezt a megoldást a két legfelső szint fölé hozzák.

A harmadik helyezettnek elsősorban az az oka volt, hogy az EaseUS Pro nem képes teljes merevlemez-ellenőrzést végezni. Csak partíciókat szkennelhet. A legtöbb esetben ehhez szükséged van. Előfordulhat azonban, hogy az EaseUS nem fogja észlelni az elveszett partíciót. Amikor ez megtörténik, a teljes meghajtó beolvasása a legjobb módszer.

Három további hiányzó szolgáltatás volt a képtelenség a fájltípus szerinti szkennelésre, új fájltípusok hozzáadására és az optikai tárhely helyreállításának hiányára. Maga a szoftver szintén nem támogatja a klónozást, de az EaseUS kiad egy ingyenes lemezmásoló eszközt ehhez.

Ezen túlmenően a felhasználói élmény nagyon szép, intelligens felülettel rendelkezik, amely professzionális megjelenést mutat. Az egyik dolog, amely kiemelkedett, az, hogy az EaseUS azonnal elkapta a törölt partíciónkat, még mielőtt még egy szkennelést is végeztünk volna.

A folyamat az EaseUS-szal kissé különbözik abban, hogy először automatikusan lefuttat egy gyors vizsgálatot, majd mély vizsgálatot végez. Más megoldások lehetővé teszik az egyik vagy a másik futtatást. Tekintettel arra, hogy a gyors vizsgálat két másodperc alatt elindul, és a mély szkennelés futtatása közben böngészhet és megtekintheti a helyreállított fájlokat, ez a probléma nem jelent problémát.

Az egyik terület, ahol az EaseUS kiemelkedik a két legfontosabb szolgáltatásunkkal (különösen az Data Rescue), az, hogy mennyire könnyű rendezni a visszaállított adatokat. Böngészhet a fájlok között a fájlszerkezet alapján, vagy szűkítheti a fájlokat a fájltípus alapján.

A további helyreállítási lehetőségeket illetően az EaseUS támogatja a külső meghajtó, a cserélhető adathordozók és a RAID helyreállítást, de nem az optikai adathordozók helyreállítását.

Összességében azt találtuk, hogy az EaseUS a leggyorsabb a három legfontosabb szolgáltatás közül, ugyanolyan jó letapogatással.

Runner Ups

Noha a Stellar, a Prosoft Engineering és az EaseUS által kiállított eszközök vonzzák a legtöbb embert, mi nem azt tennénk, hogy az olvasóink igazságszolgáltatást jelentenek, ha nem említenünk néhány más szolgáltatást, amely jó okokból bizonyos felhasználók számára előnyösebb lehet..

CleverFiles lemezfúró

Egy évenkénti licenc esetén 49 dollár, élettartamú licenc esetén 68 dollár. Olvassa el a CleverFiles Disk Drill áttekintését a teljes képért.

Előző

Következő

A CleverFiles Disk Drill valószínűleg jobban meglepte minket, mint bármely más tesztelt adat-helyreállító eszköz. A CleverFiles valószínűleg nem olyan jól ismert az informatikai körökben, mint a három legfontosabb versenyzőnk, mert nem kínál semmilyen kereskedelmi engedélyt. A legtöbb fogyasztó számára azonban ez ugyanolyan jó lehet.

A szolgáltatásból hiányzik két szolgáltatás: az indítólemez helyreállítása nem indító gépeken, a miniatűrök előnézete és az új fájltípusok meghatározásának lehetősége a szkenneléshez. Ugyanakkor nem választhat konkrét fájlmappákat a beolvasáshoz, mint ahogy a Stellar .

Az egyik dolog, ami tetszett, az a, hogy a CleverFiles nemcsak lehetőséget adott nekünk a meglévő partíciók szkennelésére, hanem automatikusan észlelte és hagyta beolvasni a törölt partícióinkat..

Ezen túlmenően a CleverFiles egy erőteljes perfekciós rendszert mutat be, amely magában foglalja a külső meghajtót, cserélhető adathordozót, SD-kártyát és az optikai meghajtó helyreállítását..

Wondershare Data Recovery

39,95 USD-tól kezd egy életre szóló engedélyért. Olvassa el a Wondershare Data Recovery véleményét a teljes képért.

Előző

Következő

A Wondershare Data Recovery varázsló egyszerű, de számos nagyszerű lehetőséget kínál a szkennelések testreszabására, például a fájltípus szerinti szkennelés és az adott mappák beolvasásának képességét. Kiválaszthatja a címkézett partíciók szkennelését vagy az adatok eltávolítását a partíciós táblából az elvesztett partíciók megtalálásához.

Van néhány hiányzó szolgáltatás, amelyek közül Ön esetleg nem is törődik, például a klónozás, a RAID helyreállítás és az optikai tárhely helyreállítása. Nagyobb ok, amiért a Wondershare nem vonzza a tech-hozzáértésű felhasználókat, az az, hogy nem használható adatok visszaállítására a nem indító gépektől, és a szkennelések futtatása nagyon hosszú időt vesz igénybe (egy terabyte-ra 13 óra)..

Ezenkívül a Wondershare nem könnyíti meg az ügyfélszolgálat igénybevételét az élő csevegés hiánya és a lassú e-mail válaszidő miatt (a mi esetünkben két hét).

Ontrack EasyRecovery

Egyéves licencért 79 dollárral kezdődik. Olvassa el az Ontrack EasyRecovery áttekintését a teljes képért.

Előző

Következő

Az Ontrack EasyRecovery egy egyszerű helyreállítási élményt kínál néhány varázsló funkcióval. Az egyik kedvencünk az volt, hogy mennyire könnyű lett a szétváltott tartalom szétválasztása fájltípus-rendezés és miniatűr-előnézeti mód segítségével.

A szoftver azonban néhány nagy szempontból elmarad, megakadályozva ezzel, hogy magasabb rangot szerezzen rangsorunkban.

Az egyik a mély szkennelés kétszer olyan hosszú időt vett igénybe, mint az előző lehetőségek. Összevont ezzel a kérdéssel, az EasyRecovery nem ad lehetőséget fájltípus szerinti szkennelésre. Ráadásul nem mentheti a vizsgálati eredményeket később, ha úgy dönt, hogy elhalasztja a helyreállítást. Végül, az EasyRecoveryhez nem tartozik helyreállító CD vagy klónozási funkció.

A GetData fájlok helyreállítása

Egyéves licencért 69 dollárral kezdődik. Olvassa el a GetData fájlok helyreállítása a teljes képet.

Előző

Következő

A GetData Recover My Files egy hatékony, csiszolt adat-helyreállító eszköz megjelenése, amelyet a szakértők számára terveztek. Tehát érthetően csalódottak vagyunk, hogy egy terabyte-os merevlemezünk teljes beolvasása 17 órát vett igénybe. Ez lassabb, mint bármely más szolgáltatás, amelyet teszteltünk.

A vizsgálat azonban elvégezte a munkát. Az olyan lehetőségek, mint a fájltípus szerinti szkennelés, csökkenthetik az időt is, de egyes felhasználók számára ez nem elég jó.

A Saját fájlok helyreállítása használható adatok visszaállításához a külső meghajtókból, USB flash meghajtókból és SD kártyákból. Azonban nem használható adatok visszaállítására olyan számítógépektől, amelyek még nem indulnak el. A RAID tárhely helyreállításához drágább „profi” licenc szükséges.

GetDataBack Simple

79 dollárral kezdődik, ha egy életre szóló engedélyt kap. Olvassa el a GetDataBack Simple beszámolót a teljes képért.

Előző

Következő

Noha nem olyan szellemes, mint a három legfontosabb választás, a GetDataBack Simple meglehetősen gyors letapogatást végez, és az összes fájlt helyreállította. A listánk miatt kevésbé szerepel azért, mert a legtöbb helyreállítási megoldással összehasonlítva a felhasználói élmény kevés.

Hiányoznak olyan kulcsfontosságú lehetőségek, mint például a fájltípus szerinti szkennelés, az eredmények fájltípus szerinti rendezése és a szkennelési eredmények mentése. Az Simple nem tudja végrehajtani a teljes merevlemez beolvasását: Ön az egyes kötetek beolvasására korlátozódik.

A felület kialakítása szintén nem túl intuitív, ezt a problémát a zavaró és összecsapó színek együttesen jelentik. Költségünkre számíthatunk valami kissé csiszottabban.

Piriform Recuva Pro

Egy évre szóló licencért 19,99 USD-tól kezdődik. Olvassa el a Piriform Recuva Pro áttekintését a teljes képért.

Előző

Következő

A Piriform Recuva Pro költségvetési árainak köszönhetően sok figyelmet szentel. Miközben a támogatásért 19,99 dollárt kell fizetnie, a Recuva ingyenes verziója is elérhető. Noha az árak nyilvánvalóan vonzóak, hajlamosak megszerezni, amit fizetsz ezzel a helyreállítási eszközzel.

Számos szolgáltatás hiányzik a fejlettebb eszközökkel. A szkennelési eredményeket nem rendezheti fájltípus szerint, vagy nem mentheti el a beolvasásokat a későbbi helyreállítás céljából. A klónozás és a helyreállítás nem indító gépekről szintén nem opció. Ezenkívül, még akkor is, ha fizet a Recuvaért, a támogatási hálózata meglehetősen sekély, és nem kínál élő segítséget.

A Recuva Pro elsődleges problémája azonban az, hogy nem tudja helyreállítani az elveszett vagy törölt partíciókat. Mivel a partíció helyreállítása nagyon fontos ok arra, hogy pénzt költenek a helyreállítási eszközre, ez egy jelentős sztrájk a Recuva ellen, bár ez magyarázza az alacsony árat.

Ha éppen a törölt fájlok helyreállítása után jár, Recuva jó munkát végez. A szkennelés gyors és a varázsló nagyszerű. Az összes tesztfájlt visszaállítottuk, és a helyreállítás előtt megtekintettük azokat.

A legjobb adatmentés Mac-hez

Az áttekintett legjobb helyreállítási eszközök többsége a Mac verziókat is tartalmazza. Ezek az eszközök felhasználhatók a törölt adatok és partíciók visszaállítására iMac, MacBook Pro, Air, Mac Mini és Mac Pro számítógépeken.

Bizonyos esetekben ezek a Mac analógok jellemzői és költségei különböznek, ezért úgy döntöttünk, hogy a Mac felhasználók számára más-más rangsorozatot adunk a hivatkozásra. Nem töltünk annyi időt a Mac szoftverről beszélgetésbe, mivel ezeknek az eszközöknek az általános kinézete és működése összehasonlítható a PC verziókkal.

Prosoft Engineering Data Rescue 4

99 dollárért fizetendő egy életre szóló licencért.

Az Data Rescue 4 a legjobb választás a Mac OS-hez, annak ellenére, hogy második helyen állunk a PC-k listáján. Ennek oka az, hogy a Mac szoftver tartalmaz néhány extra funkciót. A listában található a FileIQ, amely lehetővé teszi az eszköz számára új fájltípusok megtanulását, és a Bootwell, amely lehetővé teszi egy másodlagos indító meghajtó létrehozását..

Stellar Mac Data Recovery

Havonta 50 dollárral kezdődik.

Amellett, hogy adatait visszaállítja a Mac-ről, a Mac Data Recovery adatot hozhat a Time Machineből és a titkosított lemezmeghajtókból. Az eszköz ugyanolyan vonzó, mint a PC megfelelője, és ugyanúgy alkalmas a fogyasztókra és az informatikai szakemberekre is.

Az EaseUS adat helyreállító varázslója a Mac Pro-hoz

89,95 USD-tól kezd egy életre szóló engedélyért.

A Data Recovery Wizard for Mac ez a kiadása nem érhető el indító adathordozóval, amely vissza tudja állítani az adatokat azokról a Mac számítógépekről, amelyek nem indulnak el. Ha ezt akarja, van egy drágább 129 dolláros verzió. Az alkalmazás jól néz ki és jól működik, de ugyanazon okok miatt harmadik helyet foglal el, mint a PC-jén.

Nem kereshet bizonyos típusú fájlokat, és nem is képes beolvasni a teljes merevlemezt, csak a partíciókat. Ezenkívül nem taníthatja meg az EaseUS-t, hogy új fájlokat keressen. Ez azonban nem hatalmas hangulat, és ha nincs szüksége rendszerindító adathordozóra, az EaseUS felvétele a Stellar és a Prosoft Engineering segítségével tíz dollárt takarít meg, legalább.

CleverFiles lemezfúró Mac-hez

Kezdődik: 89 dollár egyéves licencért, 118 dollár élettartamért.

A Disk Drill for Mac operációs rendszert kissé korlátozza az a képesség, hogy „csak” 200 plusz fájltípust tudjon helyrehozni, és a két vezető opciótól eltérően nem adhat hozzá új fájltípusokat. Ráadásul az élettartamú licenc kb. 20 dollárba kerül.

Ugyanakkor a Disk Drill Mac verziója a szokásos helyreállítási funkciókon túl néhány jó javallással rendelkezik. Ezek tartalmazzák:

 • Lemez állapot: A SMART figyelése a lehetséges merevlemez-problémák tetején maradás érdekében
 • Mac takarítás: Elemezze és optimalizálja a lemezterületet
 • Másoló kereső: Keresse meg és távolítsa el a másolatot
 • Helyreállítási meghajtó: Hozzon létre egy indítható USB meghajtót az adatok helyreállításához
 • Adat biztonsági mentése: Hozzon létre egy byte-byte by klónt bármely partícióról

A legjobb adat-helyreállítási eszközkészletek informatikai szakemberek számára

Ha informatikus szakember, az adat-helyreállítási csomag fontos beruházás a sikerbe. A kereskedelmi csomagban szereplő licencek lehetővé teszik az adatok helyreállítását mások számítógépein, függetlenül attól, hogy PC-k vagy Mac-ek.

A felülvizsgált adat-helyreállítási megoldások többsége nem kínál ilyen funkciókat. Valójában csak azok a gyártók teszik a választást, akik a mi első három hármasunkba estek, a Stellar, a Prosoft Engineering és az EaseUS. Ez a megalapozott helyükre utal, mint a professzionális technikusok legfontosabb választása.

Stellar Data Recovery Toolkit

CsomagÁr
Bundle-Stellar adat-helyreállítási eszközkészlet-technikus499 $
Windows adat-helyreállítási technikus$ 299
Mac adat-helyreállítási technikus349 $
Linux adat-helyreállítási technikus199 $

A Stellar Data Recovery Toolkit nemcsak egy életre szóló engedélyt szerez, hanem a Linux helyreállítására szolgáló szoftvert is. Még e hozzáadott bónusz nélkül a Stellar ajánlata valószínűleg a legmegfelelőbb pontba került volna, a PC és a Mac szoftver együttes minősége alapján..

A Stellar által kiadott eszközök szélesebb körű helyreállítási lehetőségeket kínálnak, mint bármely más fejlesztő. Az eszközkészlet-licenc lehetővé teszi az adatok helyreállítását a RAID tárolóból is, amit a normál PC-szoftver nem.

Prosoft Engineering Drive Genius 4, Data Rescue 4 & Data Rescue PC3

CsomagÁr
Data Rescue 4, Drive Genius 4, & Data Rescue PC 3499 $
Hajt a Genius 4-re & Adatmentés 4399 $
Adatmentés 4 & Adatmentés 3399 $
Data Rescue PC 3 & A MediaTools törölje699 $
Data Rescue 4, Data Rescue PC 3 & A MediaTools törölje899 $

Ez a csomag tartalmazza a Drive Genius 4 egy diagnosztikai eszközt a merevlemez problémáinak észlelésére és kijavítására. Használhatja adatok visszaszerzésére mind a PC-ről, mind a Mac-ről, de a licenc csak egy évre érvényes, ami nagy oka a Stellar kiválasztására.

Prosoft Eng. van még más professzionális licenccsomag is, amelyek valószínűleg vonzóak egyesek számára. Ide tartoznak a MediaTools Wipe, amely egy olyan eszköz, amely teljesen megtisztítja az adatokat az adattól.

Az EaseUS Data Recovery Wizard technikus

CsomagÁr
Adat-helyreállítási technikus PC és Mac$ 598
Adat-helyreállítási technikus számítógép499 $
Adat-helyreállítási technikus Mac499 $

A Stellarhoz hasonlóan az EaseUS technikus csomag megvásárlásakor korlátlan számú számítógép számára is életre szóló licencet kapsz, tehát csak egy egyszeri költség merül fel. Másrészt kétszáz dollárral drágább, mint a Stellar, és nem olyan jó eszköz.

Az informatikusok számára egyéb lehetőségek között szerepel külön PC és Mac licencek, ám ezek drága.

A legjobb adat-helyreállítási eszközök az Android-hoz

Az Android adat-helyreállítási eszközök lehetővé teszik a törölt szöveges üzenetek, elérhetőségi adatok, képek és egyéb tartalmak visszaállítását a telefonjáról. Általában véve úgy működnek, hogy telefonját USB-n keresztül csatlakoztatják a számítógéphez. Néhány eszköz ugyanakkor egy alkalmazást is nyújt az adatok közvetlen a telefonról történő visszaállításához.

Wondershare Dr. Fone Androidra

Költség: 49,95 USD

A listán a Dr. Fone for Android. Dr. Fone helyreállíthatja a véletlenül törölt adatokat és az üres vagy nem válaszoló képernyőkkel rendelkező telefonok adatait.

Az Fone az adat helyreállításán kívül további képességekkel is rendelkezik, amelyek elősegítik, hogy az EaseUS MobiSaver előtt magasabb árat viseljenek. Ide tartoznak a gyökérzet, a SIM feloldása, a képernyőzár eltávolítása és az adatok törlése. Arra is felhasználható, hogy biztonsági másolatot készítsen a telefonról a számítógépre.

A folyamatok automatikusan működnek, a felület gyönyörű és intuitív.

Vigyázzon, hogy helyreállítási pontosan írja be az eszközmodell adatait, ugyanakkor, ha helytelenül hajtja végre a telefont, az bármilyen célra használhatóvá válik, kivéve, ha papírsúlyként viselkedik.

EaseUS MobiSaver for Android Pro

Költség: 39,95 USD.

A MobiSaver az Android Pro számára a legjobb tiszta Android-helyreállítási eszköz, amelyet felülvizsgáltunk annak a képessége miatt, hogy egyszerre több fájlt gyorsan beolvashat és helyreállíthat. A szoftver visszaállíthatja a véletlenül törölt adatokat és a gyökeres telefonokból származó adatokat. Ez előnézeti módot biztosít, így ellenőrizheti a fájlokat, hogy helyreállítása előtt megbizonyosodjon arról, hogy a kívánt fájlok megfelelnek-e.

A Wondershare-nál alacsonyabban helyeztük el, mert részben azért, mert nem végez néhány egyéb dolgot, például gyökerezi vagy feloldja a telefonját.

A másik probléma az, hogy a telefonját valójában gyökerezni kell a helyreállítás előtt, míg a Wondershare nem osztja ezt a korlátozást. A telefon nem megfelelő gyökérzékelése téglalapra vezethet, ezért győződjön meg róla, hogy tudja, mit csinál.

Jihisoft Android Data Recovery

Költség: 49,95 USD.

A JihiSoft Android Data Recovery lehetővé teszi az adatok helyreállítását anélkül, hogy telefonját gyökerezik, és egy egyszerű visszaállítási folyamatot biztosít. A szkennelés gyorsan fut, és a fájlok előnézete megtekinthető a teljes helyreállítás előtt. A költségek miatt és azért, mert a varázsló nem annyira kedves, az EaseUS-nál kissé alacsonyabban rangsoroltuk. mégis elég közel van.

A legjobb költségvetési adat-helyreállítási eszközök

Ha kötelező érvényű és költségvetéssel rendelkezik, akkor ezek az adat-helyreállítási eszközök a legjobb. Lehet, hogy nem kínálják a csúcskategóriás megoldások összes csengőjét és sípját, de képesnek kell lenniük a véletlenül törölt adatok helyreállítására és legalább a nem szerelhető partíciók elérésére.

CleverFiles lemezfúró

Egyéves licencért 49 dollárral kezdődik.

Ha nincs szüksége hosszú távú licencre, a CleverFiles 49 dolláros ajánlatának annyi szolgáltatása van, mint a márkáknál, amelyek kétszer annyit fizetnek. Ez magában foglalja a fájltípus szerinti szkennelés és az adatok külső meghajtókból, cserélhető adathordozókból, SD-kártyákból és optikai adathordozókból történő visszaállításának lehetőségét.

WonderShare Data Recovery

39,95 USD-tól kezd egy életre szóló engedélyért.

A WonderShare 10 dollárral kevesebbet fizet, mint a CleverFiles, és szinte annyi funkcióval rendelkezik. A legjelentősebb hiányosságok a klónozás és az optikai adathordozók helyreállítása. Az elsődleges ok, amiért alacsonyabb rangsorolást végeztünk, az a, hogy a CleverFiles szkennelések sokkal, sokkal gyorsabban futnak: a teljes merevlemez-vizsgálat a Cleverfiles-szel csak három órát vett igénybe a tesztelés során, míg a WonderShare 13.

Ugyanakkor életre szóló engedélyt kap a WonderShare programmal, így több ideje van várni.

Csillagok otthonában

Havonta 50 dollárral kezdődik.

A Stellar Home különbözik a Stellar Professional-tól, főleg abban, hogy nem tudja visszaállítani az adatokat a RAW merevlemezekről. Ez azonban továbbra is felhasználható a törölt adatok és a hozzáférhetetlen partíciók adatainak helyreállítására. Tehát ez továbbra is a legtöbb helyreállítási forgatókönyvet tartalmazza, és 40 dollárt takarít meg Önnek.

Adatmentési GYIK

Szüksége van adat-helyreállítási szolgáltatásra vagy elég szoftver?
Az adat-helyreállítási szoftver ugyanolyan hatékonyan tudja visszaállítani az adatokat, mint az adat-helyreállítási szolgáltatás. Ez magában foglalja az olyan gépekből származó adatok helyreállítását is, amelyek nem indítanak a rendszerindító partícióval kapcsolatos probléma miatt. A szolgáltatás igénybevételéhez csak akkor kell fizikailag meghibásodni.

Minden adat helyrehozható?
Nem. Ha fájlokat töröl a számítógépről, vagy törli a partíciókat, akkor fennáll az esély, hogy az adatok felülírják az új fájlokat. Ha ez megtörténik, akkor nem lesz képes visszaadni.

Mi lenne, ha formáznám a merevlemezemet, továbbra is használhatom az adat-helyreállítási szoftvert?
A legtöbb jó helyreállítási szoftver, mint például a Stellar, még akkor is képes visszaállítani az adatokat, ha a merevlemez meg lett formázva. Ugyanakkor, ha új adatokkal felülírta adatait, valószínűleg nem ez a helyzet.

Mit számít fel az adat-helyreállítási szolgáltató cég??
Az adat-helyreállítási szolgáltatások ára általában a probléma súlyossága alapján történik. Elég drága lehet. A Best Buy amerikai elektronikai lánc például 200 és 1500 dollár közötti díjat számít fel a professzionális helyreállításért.

Mennyibe kerül az adat helyreállítása?
A legjobb eszközök, amelyeket áttekintettünk – a Stellar, a Prosoft Engineering és az EaseUS – mintegy 100 dollárba kerülnek a zászlóshajójukban lévő PC-szoftverekért. Vannak olcsóbb lehetőségek is, például a Cleverfiles és a Wondershare, bár nem egészen olyan jók.

Szükségem van még felhőalapú biztonsági mentésre, ha van helyreállítási szoftver?
Igen! Az adatok helyreállítása soha nem biztos dolog, miközben az adatok visszatérése a felhőből. Ezenkívül a felhőben történő biztonsági mentés helyreállítása sokkal gyorsabb, és megtehető egy másik számítógépről. Ha jó biztonsági mentési tervünk van, akkor soha nem kell pénzt költenie a helyreállítási szoftverre.

A legjobb adat-helyreállítási szoftver véleményének összefoglalója

A rendelkezésre álló legjobb adat-helyreállítási eszközökre vonatkozó Cloudwards.net első felmérésünk során lenyűgözött minket a rendelkezésre álló jó eszközök száma és az, hogy a nagy szerszámok mennyivel jobbak voltak, mint a következő szint.

Rangsorunk tetején áll a Stellar Data Recovery Pro, amely a tesztelt szerszámok használhatóságának, tulajdonságainak és teljesítményének a legjobb keverékét biztosítja. Noha drágább, mint a kisebb opciók, képességei megéri a költségeket, még akkor sem, ha nem veszi figyelembe azt a tényt, hogy élettartamú licencgel rendelkezik. Csak azt szeretnénk, ha nem kellene külön fizetnünk a helyreállítási CD-ről.

Közelében a sarka volt a Prosoft Engineering. Noha a Data Rescue PC4 nem kínál szinte annyi testreszabási lehetőséget a lapolvasás testreszabásához, a RAID helyreállítással együtt jár – olyasmit, amit meg kell vásárolnia a Stellar drága „vállalati” kiadásához,.

Az első három kerekítése az EaseUS. Az EaseUS és a két kedvenc márkánk közötti szakadék szinte kizárólag annak hiányában rejlik, hogy nem képes a teljes merevlemezt egyszerre beolvasni. Ha nem erre a tényre, akkor talán az első helyet rangsoroltuk.

Nem szabad utoljára megemlíteni, hogy a fájlok mindig elérhetővé válásának legjobb módja az, ha befektet egy felhő biztonsági mentési eszközbe. Az ilyen eszközök olcsók és általában lehetőséget kínálnak a törölt tartalom adott időtartamon belüli helyreállítására. Ha azonban kötésben van, és nem készült biztonsági másolat, az ebben a körben szereplő adathelyreállító eszközök a legjobb megoldás az adatok megmentésére..

Természetesen szeretnénk hallani rólad a saját tapasztalataikat ezen eszközök bármelyikével kapcsolatban. Tehát kérjük, ossza meg velünk a véleményét az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map