10 remek dolog, amit 2020-ban el lehet végezni a felhőalapú tárolással

Annak ellenére, hogy a neve sugallja, a „felhőalapú tárolás” nem csupán a fájlok tárolása. Ellenkező esetben egyszerűen fájlokat tárolhat egy szerveren, és meg lehet csinálni vele, anélkül, hogy külön felhőalapú tárolási szolgáltatásokat kellene használni. 


A mai felhőalapú szolgáltatások azonban sok más funkcióval is bővültek. Ebben a cikkben kiemeljük a 10 fantasztikus dolgot, amelyeket a felhő tárolásával végezhet.

Ha többet szeretne tudni a felhőalapú tárolásról vagy a kedvenc szolgáltatásainkról, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási lehetőségekről szóló cikkünket. Azt is szeretnénk rámutatni, hogy a tárolás és a biztonsági mentés nagyon különféle vadállatok, tehát ha többet szeretne tudni erről, olvassa el a felhőalapú tárolás és az online biztonsági mentési cikk című cikket. 

Most, minden további nélkül, vessünk egy pillantást az összes érdekes dologra, amelyet a felhőalapú tárolással megtehetsz.

1. Fotóalbumok létrehozása és megosztása

A nyomtatott fényképek napjai többnyire eltűntek, most már több száz digitális kép készíthető probléma nélkül. Ha azonban valami történik az Ön készülékével, ez azt jelenti, hogy elveszíti ezeket a fényképeket. Ideális megoldás a felhőben való tárolás.

Bár bármilyen felhőalapú tárolási szolgáltatással egyszerűen feltöltheti fényképeit és létrehozhat albumait, egyesek jobban teszik, mint mások. Össze hasonlítottuk a szolgáltatásokat e kritérium alapján a legjobb online fotótárolónkban, a pCloud egyik kedvencünk.

10-cool-dolog-album

Fotóalbumok létrehozásához és megosztásához először feltöltenie kell a fényképeket. Ezt követően eloszthatja mappáikba az albumainak megfelelően. Ezután megoszthatja ezeket a mappákat másokkal.

2. Töltse fel és titkosítsa érzékeny adatait

Bár a felhőalapú tárolás egyre népszerűbb, továbbra is bizonytalan lehet az érzékeny adatok tárolása a felhőben. A felhőalapú tárolási szolgáltatások azonban tisztában vannak ezzel, és célja a legjobb felhőalapú biztonsági intézkedések biztosítása. A legfontosabb ezen intézkedések között a nulla tudású titkosítás, amely egy másik név a magán, végpontok közötti titkosításnak.

10-cool-dolog-feltöltés

A legtöbb szolgáltatás titkosítást nyújt, de gyakran nem a privát verzió, mert a szolgáltatások megtartják a titkosítási kulcsot. A privát titkosítás azonban biztosítja, hogy Ön csak a kulcsot használja, és becsavarja a fájljait, így senki sem, de el tudja olvasni. 

A „végpontok közötti” rész azt jelenti, hogy a titkosítás a fájlokat mielőtt elhagynák a számítógépet, nem pedig amikor felhőalapú kiszolgálóra érkeznek, a rejtjelez. Összeállítottuk a legjobb nulla ismeretű felhőszolgáltatások listáját, amelyek közül választhat, és megnézheti a legbiztonságosabb felhőalapú tárolási szolgáltatást is..

3. Tárolja a jelszavakat a felhőben

A jelszavak elvesztésének elkerülése érdekében a jelszókezelő segítségével tárolhatja azokat a felhőben. A piacon a legnépszerűbb jelszókezelők – a Dashlane, a LastPass és az 1Password – kissé eltérő funkciókat kínálnak, ezért feltétlenül olvassa el a jelszavak biztonságos tárolására a felhőben című útmutatót, amely további részleteket tartalmaz e három kezelőről. 

Mielőtt ezt megtenné, győződjön meg arról, hogy létrehoz egy erős jelszót. Nincs értelme tárolni a jelszavát, ha olyan gyenge, hogy egyszerű brutális erőszakos támadások feltörjék. 

4. Jegyezze fel és tárolja őket a felhőben

A papíron történő jegyzetek készítése zavaró lehet, és gyorsan rémálommá válhat, ha nem a szervezett típus vagy. Használhatja azonban a felhőt, és elkerülheti, hogy papíron válogasson, hogy összegyűjtse gondolatait. Ezenkívül nem kell attól tartania, hogy elveszíti a jegyzeteit, ha a számítógép összeomlik, mert biztonságosan tárolódnak a felhőben.

10-cool-dolog-google-keep

Különböző eszközök használhatók: A Google Keep és az Evernote a legnépszerűbb lehetőségek, de céljaik eltérőek. A Google Keep a legjobb listák létrehozására és gondolatok lebontására (olvassa el a Google Keep véleményét), az Evernote pedig kiválóan alkalmas mélyreható kutatásokra (olvassa el az Evernote áttekintésünket).

Ha mélyebb összehasonlítást szeretne, olvassa el a legjobb jegyzetkészítő alkalmazásokról szóló cikket. Olvassa el a Dropbox Paper áttekintést arról, hogy mi a különféle állat, amely különféle médiafájlokkal működik.

5. Kezelje a dokumentumokat

Ha dokumentumokkal dolgozik, az igényei magasabbak lehetnek, mint az egyszerű jegyzetkészítés. Szerencsére itt játszik szerepet a Google kiváló G Suite. A G Suite tartalmazza a Google Dokumentumokat, a Google Táblázatokat és a Google Diákat, amelyek lehetővé teszik, hogy dokumentumokkal, táblázatokkal és prezentációs diákokkal dolgozzon..

10-cool-dolog-google-docs

Nem meglepő, hogy a G Suite integrálódik a Google Drive-hoz, ami megkönnyíti a Google Cloud platformon belüli dokumentumok létrehozását. Miután létrehozta a dokumentumot a Google Drive segítségével, meghívhatja mások szinte valós időben történő együttműködését. A G Suite összes alkalmazásának kiegészítői – ezek többsége ingyenes – segít többet elérni.

Ezen felül, ha útközben van, okostelefonjával vagy más, a Google Drive-hoz csatlakoztatott eszközzel felhasználhatja dokumentumainak kidolgozását és hatékonyságának megőrzését (olvassa el a Google Drive áttekintését). A dokumentumokkal jól működő alternatív szolgáltatásokkal kapcsolatban keresse fel a legjobb felhőalapú tárolónkat a dokumentumok körében.

6. Tartalom megosztása

A tartalommegosztás nagy része a felhőalapú tárolási szolgáltatás használatának, mivel lehetővé teszi az együttműködést, és segít elkerülni a nehézkes módszerek – például a flash meghajtók és az e-mail mellékletek – használatát a fájlok átvitelében.. 

A legtöbb szolgáltatás a piacon lehetővé teszi a fájlok megosztását, de különböznek egymástól, mennyire jól csinálják. Ez a legnyilvánvalóbb abban, ahogyan a szolgáltatások lehetővé teszik a részvények védelmét és kezelését. Ha megosztja a jó szolgáltatásokat, keresse meg a megosztási lista legjobb felhőalapú tárolóját.

Fájljait hivatkozások létrehozásával megoszthatja, de a mappák megosztása általában megköveteli a felhasználók meghívását és hozzáférési engedély megadását. Miután megosztotta a tartalmat, előfordulhat, hogy megvédi azt egy jelszó hozzáadásával, a lejárat dátumának beállításával, “csak megtekintésre” jelöléssel vagy akár titkosítással is..

7. Használjon harmadik féltől származó alkalmazásokat az együttműködés javításához

A felhőalapú tárolási szolgáltatások számos alkalmazásba integrálódnak, amelyek javíthatják az együttműködést. Noha a legtöbb felhőalapú tárolási szolgáltatás integrálódik a dokumentumkezelő szolgáltatáshoz és esetleg néhány más alkalmazáshoz is, a vállalati fájl szinkronizálási és megosztási szolgáltatások – vagy röviden az „EFSS” – általában egy nagy külső könyvtár külső gyártói integrációval rendelkeznek, amelyek közül választhat.

10-cool-dolog-egnyte-könyvtár

Az olyan alkalmazások, mint a Trello, Zoho, OneLogin és mások, alapvető opciók számos EFSS szolgáltatással. Másrészt, ha fotókat szeretne szerkeszteni, néhány integráció segít abban is. Azok, akik biztonságot akarnak erősíteni, integrálódhatnak a Boxcryptorhoz, egy titkosítási kiegészítőhöz.

Megneveztük azokat a szolgáltatásokat, amelyek alkalmasak másokkal való együttműködésre a legjobb felhőalapú tárolónkban az együttműködési roundup során, amely a Dropbox for Business egyik legfontosabb választásunknak számít. Ha Ön egy nagy szervezet tagja, feltétlenül nézze meg a piacon található legjobb EFSS szolgáltatások listáját.

8. Zenék és videók közvetítése

Ha hatalmas zene- és filmgyűjteménye van, akkor előnyeit fogja tárolni őket a felhőben, mert ez lehetővé teszi, hogy bárhol élvezhesse őket. A könyvtár méretétől függően azonban szükség lehet előfizetési tervre, amely sok tárhelyet biztosít.

10-cool-dolog-stream-filmek

A szolgáltatások abban is különböznek, hogy milyen jól kezelik a nagy fájlok feltöltését, milyen nagy a fájlméret-korlátozás és mennyire jók a felhő tartalmának lejátszásában. Mindezeket figyelembe vettük a videofelvétel legjobb felhőalapú tárolójában. Ha Ön inkább zenerajongó, keresse fel a legjobb felhőalapú tárolónkat a zeneszámokról.

9. Szabadítson fel helyet a merevlemezen

Noha a szinkronizálás kiváló módja a fájlok átvitelére az eszközökre, a fájlok tárolása a számítógépről a felhőn gyorsan elfogyaszthatja a merevlemez-helyet. Ennek elkerülése érdekében dönthet úgy, hogy néhány felhőalapú tárolási szolgáltatással elérhető hálózati meghajtót használja, vagy úgy dönt, hogy csak a szükséges fájlokat szinkronizálja..

Alapértelmezés szerint a hálózati meghajtó nem tárolja a fájlokat a számítógépen. Ehelyett csak a hálózati meghajtó mappájában jeleníti meg őket, és igény szerint továbbítja őket a számítógépére. Ez azonban azt jelenti, hogy fájljaid csak akkor érhetők el, ha online vagy.

Ha azt szeretné, hogy a fájlok akkor is elérhetők legyenek, ha offline állapotban van, használhatja a szinkronizálási mappát, és támaszkodhat szelektív szinkronizálásra, hogy minimalizálja a merevlemezre gyakorolt ​​hatást. A szelektív szinkronizálás lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa, mely fájlokat szeretné szinkronizálni a felhőből. A szinkronizálási roundup használatával elérhető legjobb felhőtárolónkban olyan szolgáltatásokat találhat, amelyek jól szinkronizálnak.

10. Készítsen saját felhőt a Nextcloud használatával

A Nextcloud egy olyan szoftvermegoldás, amely segít a felhőtároló kiszolgáló beállításában és karbantartásában. Az ilyen szoftvermegoldásokat „DIY felhőtároló megoldásoknak” nevezik. Segítik a felhő létrehozásában azáltal, hogy egyszerűbb módszert kínálnak a szerver beállítására és az ügyfelek szoftvereinek telepítésére az eszközökre.

10-cool-dolog-nextcloud

A Nextcloudnak van egy Enterprise kiadása, amely 50-10 millió felhasználót képes befogadni. Ha erre nincs szüksége, feliratkozhat a Nextcloud Standardra, vagy használhatja a nyílt forráskódú kiadást, amely ingyenes.

Csakúgy, mint a szabadalmaztatott megoldások, a Nextcloud lehetővé teszi a tartalom megosztását, erős biztonságot nyújt, és rendelkezik egy 162 alkalmazást tartalmazó könyvtárral, amelybe integrálható. Ha többet szeretne tudni a Nextcloudról és az egyéb barkácsolás-felhő szolgáltatásokról, olvassa el a legjobb DIY felhő-tároló eszközöket.

Végső gondolatok

Megvizsgáltuk, mi az a felhőalapú tárolás, és hogyan tudja használni. Leírtunk néhány remek dolgot is, amelyeket vele lehet megtenni: köztük albumok létrehozását, jegyzetek készítését, jelszavak tárolását a felhőben, tartalom megosztását és még sok másat.

Mit gondol ezekről a hűvös dolgokról, amelyeket felhőalapú tárolási szolgáltatásokkal végezhet? Elegendőek-e a felhő használatához? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map