Zoho Books Review – Frissítve 2020

Zoho Books Review

A Zoho Books egy megbízható számviteli eszköz, amelynek nincs ragyogása a versenytársaihoz képest. Noha nehéz valójában valami rosszat mondani róla, úgy érzzük, hogy más online számviteli szoftverek egyszerűen jobb munkát végeznek. Nézze meg a Zoho Books teljes áttekintését, hogy megtudja, miért.


A Zoho Books egy online számviteli szoftver, amelyet a kaliforniai Zoho, a kaliforniai székhelyű szoftvercég fejlesztett ki. A Zoho más platformokat is létrehoz, például a Zoho Analytics és a Zoho Payroll, amelyeket integrálhat a Zoho Books fiókjával a tapasztalatok javítása érdekében.

A Zoho Books egy robusztus számviteli szoftver, amely lehetővé teszi üzleti vállalkozása egyetlen helyről történő irányítását. Csakúgy, mint a QuickBooks Online, számos olyan funkciót kínál, amelyek mind termék-, mind szolgáltatás-alapú vállalkozások számára egyaránt alkalmasak. Versenyképes áron, és ha csak pénzügyi helyzetének ellenőrzését szeretné elvégezni, akkor tökéletesen elvégzi a munkáját.

Más platformok használatához viszonyítva a Zoho Books kicsit unalmas lehet. A látott szolgáltatások többnyire alapvetőek, amelyek bármely más könyvelési szolgáltatással elérhetők. A jelentés funkciónak csak néhány testreszabási lehetősége van. Ezen felül, ha nagy illusztrációk rajongója, akkor az egyetlen grafikon és diagram az irányítópulton található.

Ennek ellenére a Zoho Books könnyen megtanulható, és olcsó, ha figyelembe vesszük a megszerzett funkciókat. Ha úgy gondolja, hogy az üzleti vállalkozása számára megfelelő, olvassa el ezt a Zoho Books áttekintést, vagy indítsa el a 14 napos próbaverziót.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Zoho Books-hoz

Jellemzők

A Zoho Books nagyon sok funkcióval rendelkezik, kezdve az időmérővel és a készletkezelő eszközzel. Ez a funkciók széles választéka kiválóan alkalmas bármilyen üzleti vállalkozáshoz. Ez az általános megközelítés azonban zavaróbbá teszi a munkafolyamatot, mint más, a testreszabott funkciókkal rendelkező platformokon, például a FreshBooks, amint azt a FreshBooks áttekintésünkben említettük.

Zoho Books Inventory

A navigációs sáv „tételek” kategóriájára kattintva három lehetőség jelenik meg. A „tételek” oldalon találja a készletét és létrehozhat bejegyzést. 

Az „árlista” oldal az összes különleges árat mutatja, amelyek hasznosak lesznek, ha kedvezményeket vagy ajánlatokat kínál, amelyeket gyakran használ. A „Készletkészlet kiigazítása” oldalon nyomon tudja követni az elemek mennyiségének változásait, amelyekre nincs szükség számlákra, például sérült áruk.

zohobooks-leltár

Zoho Books időmérő

A Zoho Books „időkövetés” szakasza a „projekt” és az „időfüzet” részből áll. A „projekt” oldalon létrehozhat egy új projektet. A „projekt” oldalon a projekt nevére kattintva megtekintheti a naplózott adatokat, feladatokat és időt is.

Az „Időrend” lehetővé teszi az összes naplózott idő nyomon követését, ideértve a számlázási állapotot és a naptár nézetet is, így nyomon követheti, hogy hány órát dolgozott egy nap vagy hét alatt.

Naplózhatja az időt vagy elindíthat egy időzítőt az irányítópult „időkövetés” kategóriájának oldalain. Az időzítő elindításának lehetősége azonban nem érhető el gyors hozzáadás gombként, ezért navigálnia kell az „időkövetés” kategóriába tartozó oldalakhoz..

Az összes bejelentkezett időt hozzá kell rendelni egy projekthez, amely mindent megszervez, de ez nem túl praktikus. 

Automatizált szolgáltatások

A Zoho Books automatizált funkcióit nehezebb beállítani, mint más platformokat. Ez arra kényszeríti Önt, hogy menjen a “Beállítások” oldalra, hogy beállítson minden automatikus fizetési emlékeztetőt, beleértve a számlákat és a számlákat. A fizetési emlékeztetőket a „Beállítások” oldalon található „emlékeztetők” opcióval állíthatja be.

Van egy „munkafolyamat” is, amely hasonló a QuickBooks Online „rutinjaihoz”, amelyekről a QuickBooks Online áttekintésben olvashat. 

A munkafolyamat lehetővé teszi az automatikus funkciók létrehozását a semmiből, ez a szolgáltatás hasznos lehet az emberek számára, akik megértik, amit csinálnak. Nehezebb azok számára, akik újabb könyvelést kapnak a számvitelben, és nem tudják, hogy mely funkciók növelik a munka hatékonyságát.

Integráció

Ha már használja a Zoho más platformjait, például a Zoho CRM-et vagy a Zoho Inventory-t, akkor könnyen integrálható meglévő fiókjába. Ha azonban reméli, hogy integrálódik más harmadik fél platformjaihoz, akkor lehet, hogy nem a legjobb a számodra.

A Zoho Booksnak nagyon sok platformja van, amelyekkel integrálható, de ezek többsége ugyanabba a kategóriába tartozik, például online fizetésekhez vagy adóbevalláshoz.

Megjegyzendő még, hogy ha a Zoho Books könyvelési platformként kívánja használni, az a közelmúltban indított bérszámfejtési platformot, a Zoho Payroll-t. 2020 januárjától azonban csak Indiában és két amerikai államban, Kaliforniában és Texasban érhető el.

Más platformoktól eltérően, mint például a Wave vagy a Sage, a Zoho Books nem kínál integrációt harmadik féltől származó bérszámfejtési szolgáltatásokkal. Ha szüksége van egy megfizethető, bérszámfejtési platformra, olvassa el a Xero áttekintést.

A Zoho Books kiterjedt tulajdonságainak egyik hátránya, hogy általánosnak érzi magát, és nem különösebben egy adott vállalkozástípushoz igazítva. Ez egy megbízható számviteli platform, de más egyértelmű céllal rendelkező platformok, például a FreshBooks, jobb átfogó élményt nyújtanak. 

A Zoho Books funkcióinak áttekintése

Zoho Books logówww.zoho.com

900 havonta kezdődik minden hónapban

Jellemzők

Számlázás

Számlázás

A / R

A / P

Banki hírcsatornák

CC

Befizetni a számlákat

Több valuta

Mobil alkalmazás

Időmérés

Leltár

Payroll

Árazás

Ha úgy érzi, hogy a Zoho Books a vállalkozása számára a legmegfelelőbb – talán az ingyenes 14 napos próba kipróbálása után – három terv közül választhat:.

Az alapterv, amely havonta 9 dollárba kerül, alapvető funkciókat kínál, beleértve számlákat, bank-egyeztetéseket és projekteket. Ez a terv a számviteli szoftver kapacitását 50 névjegyre, két felhasználóra és öt automatizált munkafolyamatra korlátozza. A legjobb tulajdonságok közül néhány, például a számlák és a készletkezelés, csak drágább tervekben érhető el.

A Zoho Books alapcsomagja ugyanazzal az árcímkével rendelkezik, mint a Xero korai terve, amely kiváló lehetőség lenne, ha szüksége van a Xero készletkészletére, és ritkán generál tranzakciókat. Ugyanakkor a Zoho Books alaptervezete jobban szolgálja vállalkozása számára, ha nincs szüksége készletre vagy számlára, mert nem korlátozza tranzakcióinak számát, mint ahogy a Xero.

A szokásos terv havi 19 dollárba kerül. Ez a terv növeli a kapcsolatok számát, a felhasználókat és az automatikus munkafolyamatokat. Ezenkívül lehetővé teszi a számlák funkciót. Ha nincs szüksége a készletkészletre, a szokásos terv jó választás a kisvállalkozások tulajdonosai számára.

A Zoho Books szakmai terve, amely havonta 29 dollárba kerül, hozzáférést biztosít a készletkészlethez. Ez méltányos ár, ha mindenre van szüksége, amit kínál, figyelembe véve, hogy a versenytársak, mint például a QuickBooks Online és a Xero, hasonló tulajdonságokkal sokkal többet fizetnek. 

Ezen tervek mellett dönthet úgy is, hogy integrálódik más Zoho platformokhoz, például a Zoho Payroll, a Zoho Analytics és a Zoho Inventory. 

A Zoho Books az alapfunkciókat minden platformon ingyenesen biztosítja, de ha fejlettebb funkcionalitást szeretne frissíteni, akkor megteheti, meglátogatva az egyes platformok weboldalait. Kézzel is hozzáadhat további felhasználókat havonta 2 dollárért, felhasználónként, vagy 50 beolvasást vásárolhat havonta 5 dollárért.

Felhasználóbarátság

A Zoho Books 14 napos ingyenes próbaverziójához történő regisztrációhoz be kell írnia bejelentkezési adatait, például e-mail címét és jelszavát, valamint a szervezet adatait, ideértve a vállalkozás nevét, a helyét és az adókat is..

Amikor bejelentkezik, egy navigációs sáv jelenik meg az oldal bal oldalán. A navigációs menü tetején válthat a Zoho platformok között, például a Zoho Expense és a Zoho Inventory között.. 

A navigációs sávban nyolc kategória található: „műszerfal”, „cikkek”, „banki szolgáltatások”, „értékesítés”, „vásárlások”, „időkövetés”, „könyvelő” és „jelentések”. A navigációs sáv mellett megtalálható egy gyors hozzáadás gomb is – egy kék gomb plusz jellel – amely a legtöbb tranzakció hozzáadásához használható..

zohobooks-quick-add

Zoho Books képzés és fedélzeti bemutató

Amikor először látogat meg egy oldalt, egy gyors útmutató jelenik meg, amely elmondja, mi a szolgáltatás és hogyan segítheti el vállalkozását..

A Zoho Books ingyenes pénzügyi mesterkurzust kínál, amely egy webinárium-sorozat, amely bemutatja, hogyan lehet a Zoho könyveket felhasználni pénzügyeinek ellenőrzésére. A Zoho Books-nak van egy YouTube-csatornája is, amely oktatóanyagokkal van ellátva, hogy megkönnyítse a platform megismerését.

Számlázás

Kétféle módon lehet manuálisan létrehozni a számlát. Az első a „számlák” opció kiválasztása a gyorscsatlakozás menüben, amely megtalálható a Gyors hozzáadás gombra kattintva, a Zoho Books minden oldalának jobb felső sarkában..

Számlát is létrehozhat a navigációs sáv „eladások” kategóriájának „számlák” oldalán, a „számlák” oldalon. Kattintson az oldal jobb felső sarkában található „új” gombra. Ha becslése vagy értékesítési rendelése van, néhány kattintással számlákká konvertálhatja azokat.

A „vevőnév” szakasz beírásakor számlát rendelhet meglévő ügyfélhez, vagy új felbukkanhat a felbukkanó sávon keresztül. A kitöltendő oszlopok a „vevő neve”, „számla száma”, „számla dátuma” és az elemleírás szakaszai. Fizetési átjárót is választhat az „új számlák” oldal alján található „fizetési lehetőségek” szakaszban.

Mivel sok fizetési átjáróval kapcsolódhat, hitelkártyás fizetéseket fogadhat el ügyfeleitől. Van egy ügyfélportál is, amely segít az ügyfeleknek számlák és projektek kezelésében.

zohobooks-new-számla

A Zoho Books számláiban az a tény, hogy mások nem, az az eladó szolgáltatás, ahol meg lehet jegyezni, hogy ki értékesítette. Ez a szolgáltatás akkor lehet hasznos, ha nyomon kell követnie alkalmazottai eredményeit.

Ismétlődő számla beállításához lépjen az „ismétlődő számla” oldalra az „értékesítés” kategóriában. Ismétlődő számlát a Gyors hozzáadás menüben is létrehozhat, ha rákattint az „ismétlődő számla” elemre. Be kell állítania az ismétlődő számlák ütemezését, amelyet megtehet az „ismételje meg minden” és a „kezdés” oszlop kitöltésével..

zohobooks-ismétlődő-számlát

Beállíthat egy visszatartó számlát. Ezzel ellentétben a FreshBooks visszatartó számláival, amelyek a projekt menedzsmentjéhez kapcsolódnak, a Zoho Books visszatartó számlái csak arra szolgálnak, hogy segítsen nyomon követni a visszatartóikat.

Új számlát is létrehozhat a „projekt” oldalon. Ehhez kattintson a projektre, és válassza a jobb felső sarokban található „új tranzakciós gomb” elemet. A „számla létrehozása” lehetőség kiválasztásával automatikusan kiszámlázhatja a nem fizethető tételeket, ideértve a számlázandó költségeket és a nem működő órákat.

zohobooks számlázható

ráfordításként

A Zoho Books költségkövetése két részre oszlik: költségek és számlák. Mindkettőt megtalálhatja a navigációs sáv „vásárlások” kategóriájában.

Csakúgy, mint a számlázás, kétféleképpen lehet manuálisan létrehozni egy új kiadást, a Gyors hozzáadás gombbal vagy a “költségek” oldalon.

Új költség létrehozásakor töltse ki a vásárlás dátumát, az összeget, a költségszámlát és a fizetési számlát. Ha szeretné, részletesebbé teheti a költségeket is. Feltölthet egy igazolást is, hogy költségeit rendszeresen megőrizze.

zohobooks-new-exp

Ha költséget szeretne hozzárendelni egy ügyfélhez vagy egy projekthez, akkor ezt megteheti az “új költségek” oldal alján található “vevő neve” oszlopban. Ha egy költséget számlázhatóként jelöl meg, akkor ez a projekt részleteiben megjelenik a „vásárlások” lapon.

Számlákat is készíthet, ha bármilyen olyan jövőbeli költsége van, amelyeket nyomon kell követnie. Új számlát generál a gyors hozzáadás gomb segítségével vagy a „költségek” oldalon. A „számlák” oldal segítségével nyomon tudja követni, hogy mennyi pénzt fizet még mindig az eladóinak.

zohobooks-számlák

Csakúgy, mint a számlázás, az új számla létrehozásakor kitöltendő oszlopok a szállítók, a számlák száma, a cikk leírása és a számla dátuma.

Készíthet új ismétlődő költségeket vagy számlákat a Gyors hozzáadás gombbal. Ezt megteheti a „ismétlődő költségek” vagy a „ismétlődő számlák” oldalon is. Csakúgy, mint az ismétlődő számláknál, állítsa be az ismétlődő vásárlás gyakoriságát és kezdési dátumát.

A Zoho Books Payroll használata

A Zoho Payroll a Zoho Books új integrációs lehetősége. 2020 januárjától ez a szolgáltatás csak Indiában és két amerikai államban érhető el: Kaliforniában és Texasban. Ha a szolgáltatási körzetében tartózkodik, akkor a Zoho Books-fiókját összekapcsolhatja a Zoho Bérszámfejtővel az oldal jobb felső sarkában található fogaskerék gombon keresztül a „Beállítások” menüpontba, és az „integrációk” menüpontot választhatja.

Fiókjainak összekapcsolásához kattintson a „Zoho Payroll” elemre a fiók beállításához, majd töltse ki üzleti adatait, adóinformációit és a fizetési ütemtervet. Ezután meglátogatja a Zoho Bérszámfejtési platformot, ahol kezelheti alkalmazottait, kifizetheti az adókat és az adókat.

Csakúgy, mint a QuickBooks bérszámfejtése, a Zoho Books bérszámfejtési platformja is segít kitölteni űrlapjait, így egyenesen el is töltheti azokat.

Jelentés

A jelentés sablonjait a navigációs sáv „Jelentések” elemére kattintva találhatja meg. A Zoho Books-nak nagyon sok jelentéssablonja van, ami normális, tekintve, hogy rengeteg funkcióval is rendelkezik. Szabványos jelentésekkel rendelkezik, beleértve a „beszerzéseket”, „értékesítéseket”, „követeléseket”, „tartozásokat”, „üzleti áttekintést”, „leltárt” és „adókat”.

zohobooks-jelentés

A „vásárlások” és az „értékesítés” szakaszban szereplő jelentések többnyire bizonyos kategóriák – például elem, projekt vagy ügyfél – alapján osztályozzák az értékesítéseket vagy a vásárlásokat. Ezek a jelentések fontosak lesznek bizonyos döntéshozók számára, ám szükségtelennek tűnik ezeket a jelentéseket külön sablonokra elkülöníteni.

Ezekben a jelentéssablonokban nincs sok szűrő, mert ezek már nagyon specifikusak, de a dátumtartomány és a fiókszűrő továbbra is fennáll. Azt is testreszabhatja, hogy mely oszlopokat jelenítse meg ezekben a jelentésekben.

A „követelések” és „tartozások” szakaszban szereplő jelentések megadják az összes generált számla, számla és kiadás részleteit..

A részletek mellett megtalálhatók az egyes kategóriák elöregedő összefoglalója és részletei is, amelyek betekintést nyújtanak a fizetetlen vagy lejárt ügyletekbe az idő múlásával. Ezekben a jelentésekben testreszabhatja az öregedési intervallumot és a dátumtartományt, és kiválaszthatja a megjelenítendő oszlopokat is.

A „leltár” jelentések segítenek nyomon követni a leltárban lévő tételeket. Az „üzleti áttekintés” jelentések segítenek nyomon követni vállalkozásának pénzügyi helyzetét, mint például a cash flow-jelentés. Vannak más szakaszok is, mint például „tevékenység”, „pénznem” és „projektek”.

zohobooks-jelentés

A Zoho Books jelentési sablonjai nem nagyon vizuálisak, mivel nem tartalmaznak táblázatokat vagy grafikonokat, hogy az adatok könnyebben megnézhetők legyenek. Összehasonlítva: a Wave jelentés elrendezése sokkal jobb, ha valami vizuálisra van szüksége.

A Zoho Books API használata

Ha jobban szereti a szöveget, mint a grafikát, akkor a Zoho Books-fiókjait API-n keresztül is kezelheti. A Zoho Books API-dokumentációval rendelkezik az API működtetéséhez.

Támogatás

Ha gyors frissítőre van szüksége a Zoho Books munkájáról, akkor többet megtudhat annak szolgáltatásairól, ha rákattint az oldal bal felső sarkában található kérdőjel gombra, és a „túrázás” lehetőséget választja. 

Ha segítségre van szüksége valami vonatkozásában, kereshet a válaszukban az információs adatbázisban, amelyet a kérdőjel gombra kattintva, majd a „súgó” menüpont kiválasztásával találhat meg. & támogatás.”

zohobooks-help

Ha problémák merülnek fel, élő csevegést folytathat a Zoho Books ügyfélszolgálatával, vagy e-mailt küldhet nekik. A Zoho Books élő csevegése 24 órán keresztül elérhető, és azonnali kiszolgálást kínál, tehát pluszpont azok számára, akik páratlan munkaidőben dolgoznak.. 

Számos megyének telefonszáma is van, amelyre fel lehet hívni, és további információt az ügyfélszolgálat elérhetőségi oldalán talál.

Az ítélet

Összességében a Zoho Books egy szilárd számviteli platform a kisvállalkozások számára. A megjelenés és a funkcionalitás egyértelmű. Ha megbízható platformot keres vállalkozása irányításához, a Zoho Books érdemes kipróbálni.

Az érzék hiánya ugyanakkor más platformokat is érdekesebbé tesz, mint például a Wave a látványával és a QuickBooks Online annak kiegészítő funkcióival (olvassa el a Wave áttekintését).

Egy másik dolog, amelyet érdemes megjegyezni, a Zoho Books integrációs lehetőségei, különös tekintettel a bérszámfejtésre. Ennek korlátozott lehetőségei vannak, és a legtöbbjük szintén a Zoho által kifejlesztett platform. A Zoho Payroll esetében csak Indiában és két Egyesült Államokban érhető el, tehát nem ideális, ha vállalkozása ezeken a területeken kívül található.

A Zoho Books ára méltányos ahhoz, amit kap. Legdrágább terv 29 dollár havonta, ami készletszabályozó és projekt menedzsment funkciókat kínál. Összehasonlítva más, mindkét funkcióval rendelkező platformokkal, mint például a QuickBooks Online és a Xero, megfizethető.

A Zoho Books nagyon sok jelentéssablont kínál, de korlátozott szűrőkkel és testreszabásokkal rendelkeznek. Az adatokat egy standard táblázatban jeleníti meg. Más platformok, például a Wave, gyakran tartalmaznak grafikonokat és diagramokat is, hogy az adatok könnyebben megemlíthetők legyenek.

Meglehetősen könnyű felvenni a kapcsolatot a Zoho Books ügyfélszolgálatával, mivel ez egyike azon kevés könyvelési platformoknak, amelyek élő chat funkcióval elérhetőek a nap 24 órájában. Számos hasznos cikket és videót is megtalálhat a tudásbázisából, amelyek segítenek a Zoho Books használatának megkezdésében.

Próbálta már a Zoho Books-ot? Mondja meg nekünk, mit gondol erről az áttekintésről a megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map