Xero Accounting Review – Felhő alapú könyvek – Frissítve 2020

Xero Accounting Review

A Xero kiváló online számviteli eszköz a legtöbb vállalat számára. Bár nem tökéletes, kiváló rugalmasságot kínál, bár bizonyos típusú társaságoknak esetleg extra be kell fizetniük, hogy a legtöbbet hozhassák ki belőle. Nézze meg a Xero áttekintésünket, hogy megtudja, miért gondoljuk miért ez az egyik legjobb számviteli program ott.


Best-számviteli-Software-vélemény

A Xero egy felhőalapú online számviteli platform, amelyet különféle iparágak kisvállalatainak terveztek. A Xero szolgáltatásai különösen alkalmasak azoknak a vállalkozásoknak, amelyek sok időt töltenek pénzük, készleteik és eszközök nyomon követésére. A Xero időt takarít meg az alapvető szolgáltatások, például a számlák és a banki egyeztetések automatizálásával.

A Xero könyvelés funkciói könnyen kezelhetők, és jól működnek egymással. Készletkövetése hasznos azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek kezelniük kell készleteiket. A hatékonyság javítása érdekében a Xero számos szoftverrel, például HubSpot, ProWorkflow és még sok másnal integrálható..

A versenytársaktól eltérően, még a legolcsóbb árazási tervvel is élvezheti a Xero minden funkcióját, bár az alacsonyabb kategóriájú tervek korlátozzák az elküldhető számlák és számlák számát, és nem engedik meg több valuta használatát. Ha növekvő vállalkozás, gyorsan frissítenie kell.

A Xero „standard” tervére való áttérés megszünteti ezeket a korlátokat, és a Xero kiváló számviteli eszközzé teszi a kisvállalkozásokat. Eközben a Xero legdrágább tervére történő frissítés lehetővé teszi több valuta használatát a Xero-n belül.

Úgy gondoljuk, hogy a Xero az egyik legjobb számviteli lehetőség. Tudja meg, hogy a Xero a legmegfelelőbb vállalkozása számára a 30 napos ingyenes próbaverzióján keresztül, vagy olvassa tovább ezt a teljes Xero számviteli szoftver áttekintést.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Xero Accounting számára

Jellemzők

A Xero olyan funkciókat kínál, amelyek az alapvető funkcióktól kezdve, amelyeket minden más számviteli megoldásban látnak, az extrákig terjednek, amelyeket ritkán lát a versenyén.

A Xero-fiókjába való bejelentkezéskor először az irányítópultot látja, ahol egy pillantással megtalálhatja pénzügyi helyzetét. A Xero irányítópultja sok információt tartalmaz, több, mint a FreshBooks vagy a QuickBooks (további információkért olvassa el a FreshBooks és a QuickBooks Online áttekintésünket). 

A műszerfal először zavarodottnak tűnik, és a bemutatott információ mennyisége túl nagy, de képesnek kell lennie arra, hogy idővel hatékonyan felhasználhassa azt..

Xero-műszerfal

A Xero közvetlen betáplálást kínál bankszámlájára az Ön kimutatásainak minden nap történő importálásához. Az idő és a gyakoriság részleteit a Xero támogatási oldalán találja meg. Ha fiókját összekapcsolja az online banki szolgáltatásokkal, például a dagály és a seregély, akkor valós időben kaphat frissítéseket tranzakcióiról.

Miután beállította a bankszámláját, és elkezdi a hírcsatorna futtatását, elkezdheti a bankszámla és a Xero egyenlegeinek egyeztetését a bankok egyeztetésével.

A banki egyeztetés során átnézi a bankszámlakivonatot, és egyeztet egy tranzakciót egy kimutatással. A bank-egyeztetést a Xero műszerfalán vagy a „bankszámla” oldalon érheti el, amelyhez a „számvitel” alatt található legördülő menüből férhet hozzá. Ez az oldal a bankszámlakivonatból és a tranzakciók összeegyeztetéséhez szükséges műveletekből áll.

xero-bank-megbékélés

Ha gyakran fordul elő tranzakciókkal, időt takaríthat meg a bankok egyeztetésén, ha létrehoz egy bankszabályt, amely automatikusan generálja a tranzakciót. Új bankszabály létrehozásához lépjen a „bankszámlák” oldalra, és megjelenik egy „bankszabály” gomb, amely lehetővé teszi a bankszabályok kezelését..

A Xero „vásárlás” szakaszában megtalálhatók a költségek kezeléséhez szükséges eszközök, a „eladások” szakaszban pedig a számlák kezelésére szolgáló eszköz található..

A „beszerzés” és az „értékesítés” szakaszok egyértelműen áramlanak. Amikor egy cikket idéz, figyelheti az árajánlat állapotát. Ha az ügyfél elfogadta az ajánlatot, akkor néhány kattintással számlát küldhet. Ugyanez vonatkozik a számlákra és a megrendelésekre.

A számlák és számlák állapotát az „értékesítés áttekintése” és a „vásárlás áttekintése” oldalakon ellenőrizheti.

Xero-integrációk

A Xero sokféle szoftverrel integrálható. Ezeket az integrációkat a Xero alkalmazáspiacán találhatja meg, amelyet a legördülő menüben nyithat meg vállalkozása neve alatt.

xero-app-piacon

A Xero készletgazdálkodása olyan vállalkozások számára kényelmes, amelyeknek szemmel kell tartaniuk a készletüket. Ez a szolgáltatás segít az áruk nyomon követésében, és megakadályozhatja, hogy a készleteinél többet értékesítsen. Arra is automatikusan frissítheti az elem mennyiségét, amikor számlát vagy számlát készít.

xero-add-leltár

A Xero egyedülálló tulajdonságainak egyike a „tárgyi eszközök”, amelyek lehetővé teszik a meglévő eszközök kezelését. Könnyedén figyelemmel kísérheti az egyes eszközökre vonatkozó információkat, például a jótállást, az ártalmatlanítást és az értéket. Hasznos, ha van időérzékeny eszköze, például összetett felszerelése, amelyet rendszeresen ki kell cserélni.

A Xero szolgáltatások áttekintése

Xero számviteli logówww.xero.com

900 havonta kezdődik minden hónapban

Jellemzők

Számlázás

Számlázás

A / R

A / P

Banki hírcsatornák

CC
Hozzáad

Befizetni a számlákat
Hozzáad

Több valuta

Mobil alkalmazás

Időmérés
Hozzáad

Leltár

Payroll

Árazás

A Xero árazási terve három rétegre oszlik: „korai”, „növekvő” és „megalapozott”. A következő árazási tervhez való frissítés kis eltéréseket okoz annak jellemzőiben. Az alábbiakban bemutatjuk az Egyesült Államok árait.

A Xero árazási terve az egyes régiókban eltérő. Más országokban a Xero árazása három tervre bontható: „kezdő”, „standard” és „prémium”, ám ezekre a tervekre másképp kerül árazás, mint a Xero amerikai árképzési terveire. A nemzetközi terv alacsonyabb árrésű: az „induló” terv ára 20 USD, a „standard” terv 30 USD, a „prémium” terv 40 USD..

A Xero kezdőterve „korai” feloldja a Xero összes funkcióját, de korlátozza a számlák, számlák és egyeztetések számát havonta. Ha vállalkozása növekszik, akkor ezeket a korlátokat nem haladhatja meg, és frissíteni kell. A Xero „korai” terve még ezeknek a korlátozásoknak a figyelembe vételével is meglehetősen jó üzlet, mivel szinte az összes Xero szolgáltatást megkapja havonta 9 dollárért.

A következő, „növekvő” terv a Xero szokásos terve, amely eltávolítja a tranzakciós korlátokat, de még mindig nem engedi, hogy több valutában végezzen tranzakciókat. Ha kis- és közepes méretű vállalkozás vagy, amelyhez szinte minden a Xero szolgáltatásához szüksége van, akkor a Xero „növekvő” terve tökéletes az Ön számára.

Havonta 30 dollárért a Xero „növekvő” terve nagy versenyt jelent. Mivel a Xero összes szolgáltatása a legolcsóbb árazási tervnél oldódik meg – ami havonta 9 dollárba kerül -, a frissítések drágábbnak tűnnek, mint a FreshBooks vagy a QuickBooks Online, amelyek minden frissítéssel lehetővé teszik az új funkciók használatát. Ha azonban figyelembe veszi a kapott szolgáltatások értékét, az ár ésszerű.

A Xero legdrágább, „létrehozott” terve – amely havonta 60 dollárba kerül – növeli a több valuta kezelésének a képességét. A csomag Xero projektekkel és Xero kiadásokkal együtt szállítandó. Ha feliratkozik a Xero „létrehozott” tervére, akkor a Projekteket és a Kiadásokat felhasználhatja annyi alkalmazott számára, amennyit csak akar..

A „korai” vagy „növekvő” tervhez a Xero további integrációkat is kínál. Használhatja a Xero Projects – munkák költségszámító eszközét – havonta 7 dollártól, és a Xero Exmissions – mobil funkcióját a bevételek rögzítéséhez és igények benyújtásához – havonta 4 dollártól. Van is Xero bérszámfejtés, bár ez csak bizonyos államokban működik.

Az előfizetéseket aktív személyenként számolják. Ha sok alkalmazottnak szüksége van ezekre a szolgáltatásokra, akkor a Xero árai gyorsan emelkedhetnek.

Felhasználóbarátság

Könnyen feliratkozni egy ingyenes, 30 napos próbaverzióra. Csak ki kell kitöltenie az e-mail címét és a kezelt vállalkozást, majd készen áll a továbblépésre.

Mielőtt létrehozná üzleti fiókját, játszhat körül a Xero-val egy demo cég segítségével. Azonnal létrehozhatja fiókját, és saját magaddal vehet körül.

A bankszámlakivonat bevitelének három módja van a Xero-nak. Ha az Ön által használt bank már integrálva van a Xero-ba, beállíthat egy közvetlen feed-et a bankszámlájáról. Az ehhez szükséges lépések a bankjától függnek, de a legtöbbjük számára meglehetősen egyszerű. A Xero támogatási oldalán talál útmutatást bankja összekapcsolásához.

Ha bankja nem a Xero egyik partnere, akkor két lehetőség közül választhat. Összekapcsolhatja Yodlee-fiókját a Xero-lal, vagy manuálisan is importálhatja a kimutatásokat. A Yodlee használatához meg kell adnia online banki bejelentkezési adatait, így a Yodlee exportálhatja a kimutatásokat fiókjából.

Az utolsó lehetőség az állítások manuális importálása, az importált utasításoknak CSV, QIF vagy OFX formátumban kell lenniük.

Ha készen áll a Xero felfedezésére, az ablak tetején megjelenik annak navigációs sávja, amely „irányítópult”, „üzlet”, „számvitel” és „kapcsolat” lapokból áll. A bal oldalon látható a kezelt szervezet neve. A jobb oldalon láthatja a támogatási és a gyors hozzáadási gombokat.

xero-legördülő menü

Van egy tanulási görbe a Xero-val, de alapvető funkcióinak, például számlák és számlák használata egyszerű. Még ha teljes kezdő is vagyunk, a súgóoldal elolvasása után néhány perc elteltével megértheti a Xero funkcióinak legtöbbjét, ellentétben a FreeAgenttel (olvassa el a FreeAgent beszámolót).

A Xero a webalkalmazása mellett olyan mobilalkalmazást is kínál iOS és Android készülékeihez, amely lehetővé teszi pénzének kezelését útközben. Az iOS és az Android alkalmazásokkal egyaránt láthatja az irányítópultot, a vásárlásokat, az értékesítéseket és a névjegyeket. Új számlákat, számlákat, nyugtákat, idézeteket és névjegyeket is létrehozhat.

xero-műszerfal-app

A Xero felülete egyszerű és könnyen használható új számlák, nyugták és számlák hozzáadásakor. Ha bevételeket ad hozzá, azokat kimenő tranzakcióként rögzítik a bankszámláján. Az irányítópult nem olyan komplett, mint amit a webes verzióban látsz, de ez még mindig elegendő egy pillanat alatt a pénzügyi helyzet biztosításához.

xero-számla-alkalmazás

xero-átvételi belüli

Számlázás

Három módon lehet számlát küldeni a Xero használatával. Az első az eszköztár jobb oldalán található „+” ponton keresztül történik. Ezzel a gombbal új számlákat, számlákat, kapcsolattartókat és még sok másat hozhat létre.

xero plusz jel

A második módszer az irányítópulton keresztül, a „számlák neked” fülön található. Ott az „új értékesítési számla” gomb eljuttatja az új számlához.

A harmadik a „számlák” oldalon található, amelyet a legördülő menüben az „üzlet” alatt talál. Ismétlődő számlát is létrehozhat, ha rákattint a gomb melletti nyílra, és az „új ismétlődő számla” lehetőséget választja.

xero-számla-oldal

Az első számla létrehozása előtt érdemes ellátogatnia a Xero „számlabeállítások” oldalára, ahol testreszabhatja a számla témáját, vagy új témát adhat hozzá. A testreszabás magában foglalja a számla formátumát és logóját.

A „Beállítások” oldalon beállíthatja azokat a fizetési szolgáltatásokat, amelyeket a számlájához szeretne használni. A FreshBooks és a QuickBooks Online ellentétben a Xero nem fogadja el a közvetlen hitelkártya-fizetést. 

Ehelyett a hitelkártyás fizetés a Stripe segítségével kerül feldolgozásra. Ha sok hitelkártyás fizetést fogad el, akkor szemmel kell tartania a feldolgozási költségeket. Használhatja a PayPal szolgáltatást is, vagy tartalmazhat egyéni URL-t, ha fizetni szeretne más csatornákon keresztül.

A beállítások oldal lehetővé teszi számlázási emlékeztetők beállítását is. Legfeljebb öt emlékeztetőt hozhat létre, és testreszabhatja a velük küldött e-maileket. Ez a beállítás az összes számlára érvényes. 

Ha van olyan ügyfele, aki nem akarja, hogy folyamatosan emlékeztessenek rá, akkor nincs más választása, mint hogy az összes emlékeztetőt kikapcsolja. Ez egy másik hátránya a Xero számlázási funkciójának, különösen, ha több ügyfeled rendelkezik különböző számlázási politikákkal.

A számla elkészítéséhez szükséges felület egyszerű és könnyen érthető. Adja meg címzettjét a „címzett” mezőbe. Felvehet új névjegyet, vagy felhasználhat egy meglévő ügyfelet a névjegyzékéből, ebben az esetben a kapcsolattartó adatait automatikusan belefoglalja a számla..

Számla létrehozásakor kiválaszthat tételeket a készletéből, vagy manuálisan hozzáadhatja azokat. Ha a számlázni kívánt tétel nem szerepel a készletgazdálkodási listán, akkor az „új számlák” oldalon gyorsan felveheti azokat. Ha készletkészlet-követést használ, akkor az elemmennyiség automatikusan frissül, amikor egy cikkre számlát állít fel.

Az egyes tételekre kedvezményeket és adómértékeket alkalmazunk. Az engedményeket megadhatjuk egy bizonyos áron vagy százalékban. Azt is beállíthatja, hogy az adót belefoglalja-e a számla részösszegébe, vagy sem.

Xero-számla

A Xero számlázásának kisebb hibája az, hogy a számlájához nem adhat megjegyzést az ügyfelének. Ha van fontos információ, akkor csak a számlához mellékelt személyre szabott e-mailen keresztül továbbíthatja.

Xero-ismétlődő-számlát

Összességében a számlák Xero-ban történő létrehozása egyszerű és könnyen érthető. Az „értékesítés áttekintése” oldal, amelyet a legördülő menü „üzlet” kategóriájában talál, megadhatja számlájának állapotát. A heti számlák rövid jelentését az irányítópulton is megtekintheti.

Ha korábban már használta a Xero-t, akkor valószínűleg a Xero „klasszikus” számlázását is használta. A Xero 2019 áprilisában frissítette számlázási funkcióját, hogy javítsa annak rugalmasságát, elrendezését és hozzáadjon egy automatikus mentési funkciót. A normál számlázási oldal alján található „váltás a klasszikus számlázásra” linkre kattintva válthat a Xero „klasszikus” számlázására..

Költségek

A költségek Xero-ban történő kezelése hasonló a számlák kezeléséhez. Számláit a „számvitel” legördülő menüben találja meg.

Amikor megrendelést indít, néhány kattintással számlát készíthet. Készletkövetés esetén az árucikk mennyisége automatikusan frissül a számla létrehozása után.

A számlákhoz hasonlóan új számlákat is létrehozhat néhány különböző módon: az irányítópulton, a navigációs sáv jobb oldalán található „+” jelöléssel vagy a „számlák” oldalon, amely megtalálható az „üzleti” legördülő menüben.. 

A számlák előrehaladását a „fizetendő számlák” oldalon követheti nyomon. Ezen az oldalon keresztül ütemezheti a kifizetéseket, vagy beállíthat tételeket több számlahoz.

xero szakaszos fizetés

Ha új számlát szeretne létrehozni a „számlák” oldalon, akkor nyomja meg az „új számla” gombot. Ismétlődő számla létrehozásához kattintson a nyílra, majd nyomja meg az „új ismétlődő számla” gombot.

xero diszkontkincstárjegy-to-pay

Ha ez egy számlázható költség, akkor a számlát hozzárendelheti egy ügyfélhez. Amikor legközelebb számlázza az ügyfelet a „klasszikus” számlázással, ez a költség automatikusan hozzáadódik a számlához.

Jelentés

Az információcsomaggal ellátott műszerfal mellett átfogóbb jelentéseket is láthat vállalkozásáról. Ezeket a jelentéseket a legördülő menüben a „számvitel” szakaszban találhatja meg, majd a „jelentések” lehetőséget választhatja. Ezen az oldalon megnyithatja jelentéseit és kezelheti kedvenceit a gyors hozzáférés érdekében.

A Xero jelentései nyolc kategóriába sorolhatók: pénzügyi, értékesítés, beszerzések, adó, készlet, könyvelés, fizetés és befektetett eszközök.

Xero-jelentések

Az értékesítési jelentések lehetővé teszik, hogy egy bizonyos időszak alatt sokféle módon megtekinthesse a követeléseit. Ezekből a jelentésekből meg lehet határozni, hogy melyik ügyfelének a leglassabb, és melyiknek van a leghosszabb lejárt számlája.

xero korú-jelentés

A Xero jelentési beállításai hasznosak és több testreszabhatóak, mint a QuickBooks Online és a FreshBooks. Beállíthatja azt a dátumtartományt, amelyet a jelentésekben látni szeretne. Egyes jelentések azt is lehetővé teszik, hogy kiválassza, mely oszlopokat szeretné látni, és szűrőket adhat hozzá a kívánt adatok megtalálásához.

xero-jelentések-beállítások

A „vásárlások” kategóriába tartozó jelentések ugyanúgy működnek, mint az „értékesítés” kategóriában szereplő jelentések. Ezekkel a jelentésekkel láthatja, mely szállítók fizetnek a leglassabban, és melyek tartoznak a legjobban.

Az adó összefoglaló jelentése lehetővé teszi, hogy egy adott időszakban megnézze az összes forgalmi adóját. Ebben a jelentésben két jelentést készíthet: összefoglaló és ellenőrzési jelentés. A megjelenített adókat az adó típusa szerint kategorizáljuk. Adójelentés közzétételekor testreszabhatja a jelentés egyes részeit, például címet, dátumot és láblécet.

Ezen kategóriák mellett vannak „állóeszközök” és „készlet” jelentések is. Az állóeszközökről szóló jelentések az eszköz értékcsökkenésének és elidegenítésének nyomon követésére szolgálnak. A készletgazdálkodási jelentések segíthetnek látni a készletek időbeli változását. Ezekből a jelentésekből megtudhatja, mely elemek a legnépszerűbbek, vagy amelyek nem.

A számviteli jelentések segíthetnek megérteni tranzakcióit. Láthatja a tranzakciókat fiókok, névjegyek vagy dátumok szerint szűrve. A tranzakciók összefoglaló jelentései rövid áttekintést nyújtanak a fiókjában az idő múlásával zajló tevékenységekről. A részletes tranzakciós jelentések részletes jelentést nyújtanak az összes tranzakcióról az idő múlásával.

A pénzügyi kategória 14 különféle jelentésből áll. Nagyjából ezek a jelentések négy típusra oszlanak: költségvetés, saját tőke, teljesítmény és cash flow. A részvényjelentések több vállalkozás tulajdonosával vagy befektetőjével rendelkező vállalkozások számára is felhasználhatók. A teljesítmény és a pénzforgalom megadhatja azokat az adatokat, amelyekre szükség van pénzügyi helyzetének megítéléséhez.

A Xero jelentései sokat foglalkoznak. Nagyon sok jelentés van a FreshBooks-hoz képest, és körülbelül ugyanannyi a QuickBooks Online-hoz képest. Nem furcsa, ha nem használja őket. 

Rendkívüli, amikor először mindent beállít, de miután tudta, hogy melyik segítségével elemzi vállalkozását, a Xero jelentési funkciója hasznos, mivel sok testreszabási lehetőség van.

Támogatás

A „?” Segítségével elérheti a Xero súgóját. szimbólum a navigációs sáv jobb oldalán. A Xero súgója meglehetősen kiterjedt és alapos. Ez a legtöbb technikai kérdésre választ adhat. 

Ha nem találja meg azt, amit keres, a Xero közösségi fórumot is kínál, így megkérdezheti a Xero-tól más felhasználókat, akiknek van megoldása vagy megoldása.

Ön közvetlenül kapcsolatba léphet a Xero ügyfélszolgálatával is. A kitöltendő támogatási űrlap a tárgyból és az e-mailből, valamint a probléma részleteiről áll. Amikor kitölti a témát, a Xero javasol néhány témát a súgó oldalukról, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a feltett kérdés nem található-e a súgóoldalon..

A kérdés elküldése után sorba kerül, tehát nem kap azonnal választ. A Xero ügyfélszolgálati oldala szerint az ügyfélszolgálat 24 órán belül válaszol. 

Amikor feltettük az ügyfélszolgálat kérdését, nyolc órán belül megkaptuk a választ. Az ígért 24 órás ablakon belül volt, de még mindig nem ideális, ha olyan sürgős problémája van, amely akadályozhatja vállalkozását.

Az ítélet

A Xero robusztus felhőalapú számviteli megoldás, sok funkcióval. Jellemzői könnyen kezelhetők, és jól működnek egymással.

Az alapvető funkciók, például a számlák és a számlák, ugyanolyan általános vázlattal rendelkeznek, mint a többi számviteli szoftver, és könnyen érthetők. A fejlett funkciókat, például a készletkövetést és az állóeszközöket meg kell tanulni, de az összes szükséges információ megtalálható a Xero súgó oldalán..

Figyelembe véve az összes tulajdonságát, a Xero „növekvő” árazási terve tökéletesen alkalmazható kis- és középvállalkozások számára. Mivel a Xero csapata folyamatosan fejleszti rendszerét és új funkciókat fejleszt be, a jövőben sokkal többet szerezhet a Xero-tól.

A Xero teljesítménye az Ön vállalkozásától függ. Ha vállalkozása magában foglalja a készletkövetést és az eszközkezelést, akkor a Xero könyvelés tökéletes. Ha Ön szabadúszó, akinek nincs szüksége a Xero legtöbb szolgáltatásaira, akkor jobb, ha egy másik platform, például a FreshBooks.

Javasoljuk, hogy próbálja ki a Xero ingyenes 30 napos próbaverzióját, hogy kiderüljön, a Xero tökéletesen megfelel-e vállalkozása számára. Mit gondolsz Xero-ról? Szeretnénk hallani a megjegyzés rovatban. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map