OneUp áttekintés – Frissítve 2020

OneUp áttekintés

A OneUp-nak sok csengő és síp van, de a használhatóság szempontjából szenved. A leltárrendszere azonban a legjobb, amit valamelyik online számviteli szoftverben láthattunk, ami egyes üzleti vállalkozások számára tökéletes lehet. Olvassa el a teljes OneUp áttekintést a részletekért.

Best-számviteli-Software-vélemény

A OneUp egy egyedülálló online számviteli szoftver, amely tökéletes egy fizikai termékeket értékesítő kisvállalkozás számára. Legerősebb pontjai a készletgazdálkodási funkció és a beépített CRM funkció, valamint a nagylelkű árú tervek. Ha ez számodra megfelelő, úgy olvassa el ezt a teljes OneUp ismertetőt.

Havonta 9 dollárért az OneUp hozzáférést biztosít minden szolgáltatásához, de korlátozza a felhasználók számát és az ügyfélszolgálatoktól kapott támogatást. A OneUp másik hátránya, hogy nem rendelkezik bérszámfejtési funkcióval, és nem kínál integrációt harmadik féltől származó alkalmazásokkal – amely magában foglalja még a Csíkot is, így nem fogadhat el hitelkártya-fizetéseket.

Számlázási funkciója elég jó, és jól működik a készletkészlettel. A számlázáshoz és a számlázáshoz azonban nincs emlékeztető vagy ismétlődő bejegyzés. Az elrendezés sokkal bonyolultabb, mint a versenytársaké, mert sok különböző oldalra oszlik.

A jelentéssablonok, bár elegendőek az egyszerű elemzéshez, hiányzik a mélyebb ellenőrzéshez szükséges testreszabási vagy szűrési lehetőségek.

Ha automata funkciókat és erős számviteli funkciót keres, akkor nézze meg a legjobb könyvelési szoftverről szóló cikket, hogy megtalálja valamit, amely jobban megfelel az üzleti igényeinek.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a OneUp-hez

Jellemzők

A OneUp tökéletes a készlet-alapú kisvállalkozások számára. A kiváló üzletvezetési szolgáltatás mellett az OneUp egy egyszerű beépített CRM funkcióval is kiegészítve. Mindkettő jól működik a OneUp értékesítési és beszerzési funkcióival.

A OneUp azonban nem kínál bérszámfejtési funkciót vagy bármilyen integrációt. Az automatikus készletmegrendelésen kívül nem nyújt sok automatizált funkciót, ami csökkenti annak értékét, ha valamit keres a hatékonyság növelése érdekében. A OneUpnek nincs időkövetési funkciója, amely alkalmatlanná teszi projekt alapú vállalkozások és szabadúszók számára..

OneUp CRM

A OneUp CRM funkcióját a navigációs sávban található „lehetőségek” gombbal találhatja meg. Ez az oldal négy lapra van felosztva: „vezet”, „lehetőségek”, „lehetőségek feladatai” és „hívások”.

A „lead” oldalon keresztül tárolhatja a lead üzleti vállalkozását és elérhetőségét. Az „lehetőség” oldalon az „új lehetőség” gombbal felvehet részleteket egy adott leadhoz. Haladásának nyomon követése érdekében ezen az oldalon valószínűségi tényezőt is felvehet.

oneup_new-opp

A „lehetőségek feladatai” és a „hívások” oldalak lehetővé teszik a feladatok és a hívások szervezését, hogy növeljék a nyerési lehetőségek valószínűségét. A bejegyzések létrehozásakor megjelölheti őket „tennivalóként” vagy „készként” jelöléssel. Ha egy feladatot vagy egy hívást “késznek” kell jelölnie, kattintson a névre, és a váltógombbal változtassa meg az állapotot, amely a változás dátumát is rögzíti.

oneup_new-opp

A OneUp beépített CRM funkciója kiváló, ha sok meggyőző értékesítést hajt végre, így az összes szükséges eszköz egy platformon található. Azonnal konvertálhat egy lehetőséget árajánlattal a „lehetőség” oldalon. A számlázott ügyfelek automatikusan ügyfelekké válnak, így megtakaríthatja az adatok kétszer történõ beírását.

OneUp leltár

A OneUp készletkezelése az egyik legfejlettebb szoftveropció, összehasonlítva a versenytársakkal, például a Sage vagy a Zoho Books.

A készletkezelési funkciót a navigációs sáv „Készlet” gombjára kattintva találhatja meg. A OneUp készletkezelő szolgáltatásának sok funkciója van, ezért időt kell azzal töltenie, hogy megtanulja, hogyan kell helyesen használni..

A „Készlet” lapon láthatja a készletdarabok listáját, azok árát, költségét és mennyiségét. Az elem adatait az elem nevére kattintva módosíthatja. Új elem hozzáadásához azonban el kell lépnie az „új termék” oldalra, ha rákattint a fogaskerék ikonra a készlet navigációs sáv jobb felső sarkában, és kiválasztja az „új termék” lehetőséget.

oneup_new-opp

Az elem mennyiségének módosítása az OneUp-ban kissé nehezebb, mint a versenytársaknál. Lépjen a „készletbejegyzések” vagy a „készletfelvétel” oldalra. Ezután kattintson az „új tétel” elemre, és írja be a végső cikkmennyiséget a módosítások elvégzéséhez.

Az Ön készletét befolyásoló vásárlást vagy eladást a „megrendelés” vagy az „értékesítési rendelés” oldalon rögzítheti. Bejegyzés létrehozásakor adja meg szállítóját vagy vásárlóját, valamint a megrendelés elemeit. Kattintson a „Fogadás” gombra a fogadó jegyzet automatikus generálásához. Automatikusan létrehozhat számlát a „fogadó feljegyzés” oldalon keresztül is, ha rákattint a kártyán található „számla” gombra.

oneup vásárlás-rendelés

Ugyanez a rendszer vonatkozik az „értékesítési megrendelésre” és a „szállítólevéllel” is. Ez a szolgáltatás segít nyomon követni tételeit, és ellenőrizheti, hogy minden tételt elszámolnak.

A OneUp egyike azon kevés platformoknak, amelyek projektmenedzsmentet kínálnak, amelyet megtalálhat az „értékesítés” oldalon a „több” lapon. A bejegyzéseket – például számlákat, számlákat és feladatokat – projekt szerint rendezheti. Ugyanakkor nem kínál időkövetést, tehát nem olyan hatékony, mint versenytársai, például a FreeAgent vagy a FreshBooks.

Árazás

A OneUp öt árképzési tervvel rendelkezik: Self, Pro, Plus, Team és Unlimited. A Xero-hoz hasonlóan az OneUp lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az összes funkcióját közvetlenül a denevérről elérjék. Ez azonban korlátozza az egyes árképzési tervek felhasználói számát, amely tökéletes a növekvő kisvállalkozások számára.

Az Önterv havonta 9 dollárba kerül, de egy felhasználóra korlátozza, és nem engedélyezi a hozzáférést a OneUp ügyfélszolgálatához. Ha úgy gondolja, hogy gyakran kell használnia a OneUp ügyfélszolgálatát, frissítheti a Pro tervre, amely havonta 19 dollárba kerül. Amellett, hogy ügyfélszolgálatot nyújt, a Pro a felhasználók számát is kétszeresére növeli.

A következő tervek csak növelik azon emberek számát, akik használhatják a OneUp alkalmazást, aminek nincs értelme, mivel a tervek között nagy az árkülönbség. 

A Plusz terv havi 29 dollárba kerül, és akár három felhasználót is igénybe vehet. A következő terv, a Team, havi 69 dollárba kerül, és akár hét felhasználót is igénybe vehet. Az utolsó, Korlátlan terv lehetővé teszi korlátlan felhasználók használatát, és havonta 169 dollárba kerül.

Összehasonlításképpen: a Xero legdrágább, létrehozott terve havi 60 dollárba kerül, lehetővé téve korlátlan felhasználói igényt és projektmenedzsment funkciót (további információkért olvassa el a Xero áttekintésünket). Az OneUp készletkészlete azonban fejlettebb, és beépített CRM funkcióval rendelkezik.

A QuickBooks Online legdrágább csomagja, az Advanced havi 150 dollárba kerül, és összességében jobb számviteli program. Fizethet számlákat és feldolgozhatja a hitelkártyás fizetéseket a QuickBooks Online platformon keresztül. Ez a terv tartalmaz egy időmérőt és projektmenedzsert is, és a QuickBooks Online segíthet adójának bejelentésében, ha kisvállalkozásuk az Egyesült Államokban található..

Ha azonban a költségvetése ennél kisebb, a OneUp jobb terveket kínál, mivel havonta 19 dollárért hozzáférhet a OneUp összes szolgáltatásához és ügyfélszolgálatához. A QuickBooks Online tervek havi 25 USD-tól kezdődnek, és még ilyen áron sem kínál készletkövetést vagy számlákat.

Felhasználóbarátság

A OneUp navigációs sávját a képernyő bal oldalán találhatja meg. Nyolc kategóriába tartozik: „otthon”, „lehetőségek”, „értékesítés”, „beszerzés”, „készlet”, „számvitel”, „jelentések” és „alkalmazások”. A legtöbb kategória tulajdonságainak füle az oldal tetején található.

A legtöbb versenytársával ellentétben a OneUp irányítópultja a „számviteli” kategóriában van elrejtve, ami tönkreteszi a műszerfal használatának célját. Ehelyett keresési funkcióval látja el a számlákat, és gyorsan hozzáférhet a „kezdőlap” többi oldalához, ami értelmetlen, mert mindegyiket megtalálhatja a navigációs sávon.

oneup-műszerfal

Ha úgy érzi, hogy a OneUp olyan funkciókkal rendelkezik, amelyekre nincs szükséged a kisvállalkozásában, akkor azokat a navigációs sávban az „alkalmazások” kategóriában is letilthatja..

Összességében az OneUp használata egyszerű, ha megszokja. Van azonban egy csomó extra oldal, amelyeket egyszerűen kicserélhetünk egy egyszerű gombra. Ezek a további oldalak még inkább megzavarják az első induláskor, ezért időt kellene töltenie a OneUp felfedezéséhez, mielőtt tudná, hogyan lehet azt tökéletesen felhasználni üzleti igényeire..

Számlázás

Számla manuális létrehozásához lépjen a navigációs sáv „értékesítés” kategóriájának „számlák” lapjára, majd kattintson az „új számla” gombra. Ezután kitölti a számla részleteit, például az ügyfelet, a dátumot és a tételeket.

oneup-new-számla

Miután rákattintott a „kész” elemre az „új számla” oldal jobb alsó sarkában, a OneUp megkérdezi, hogy frissíti-e a számlázott tételeket. Az állományt nyomon követő számla automatikusan létrehoz egy új szállítólevelet. A számla törlése azonban nem automatikusan törli a szállítólevelet, ami némi keverést okozhat a készletben.

A fizetést rögzítheti az „ügyfelek fizetései” oldalon, az „értékesítés” fül „több” szakaszában. A OneUp lehetővé teszi a fizetés rögzítését a számla oldalán, amelyet a „számla” oldalon lévő kártyára kattintva nyithat meg. A második oldalra léphet, ha rákattint a számlaoldal alján található gombra, majd a „esedékes fizetés fogadása” elemre kattintva.

oneup-invoicep2

A számlát automatikusan hozzáadhatja az „eladások” oldalon található „Idézetek” lapon, a „számlák” oldalon található „szállítási bizonylatokon”..

A OneUp számlázása azonban nem rendelkezik számlakövetővel, ismétlődő számlával vagy integrált fizetési processzorral, és a Stripe-vel sem integrálható. Ezen szolgáltatások némelyike ​​ingyenes könyvelőszoftverekkel is elérhető, például a Wave. 

Számviteli szoftverét tekintve, a szolgáltatások hiánya és a bonyolult munkafolyamat komoly hátrányba helyezte a OneUp-t versenytársaihoz, például a QuickBooks Online vagy a FreshBookshoz képest. Olvassa el a FreshBooks áttekintést itt.

Költségek

A számlákat és a költségeket a navigációs sáv „vásárlások” kategóriájában követheti nyomon. Költség kézi létrehozásához kattintson a „költség” fülre. 

Az „új költség” linkre kattintva manuálisan létrehozhat egy költségkeretet, vagy feltölthet egy igazolást a OneUp-ba. A OneUp Android-alkalmazásán keresztül át is tölthet egy képet a nyugtáról, ami nagyon kényelmes, mert nem kell attól tartania, hogy elveszíti a nyugtát.

oneup-upload-exp

A számlázási funkcióhoz hasonlóan automatikusan generálhat számlát a „Készlet” kategóriában a „Megrendelés átvétele” lapon. Ugorhat a „projektek” oldalra is az „értékesítés” kategóriában, majd kattintson a „számlázási idő” opcióra, hogy számlát készítsen a feladataiért.

Számla manuális létrehozásához kattintson a „több” fülre, és válassza a „számlák” lehetőséget a navigációs sávban a „vásárlás” kategóriában. Új számlát is létrehozhat az oldal jobb felső sarkában található „új számla” gombra kattintva. Új számla létrehozásához az elem, a szállító és az esedékesség dátuma szükséges. A „termékek és szolgáltatások” mellett a „költségeket” tételekkel is felveheti.

oneup-newbill

Csakúgy, mint a „számláknál”, a kifizetések rögzítésének kétféle módja van. Az első a „számlafizetés” oldalra lépés, amely a „vásárlás” kategóriában a „több” fül alatt található. Ellenkező esetben úgy nyithatja meg a számlát, ha rákattint a névre a „számlák” oldalon, és az oldal alján lévő gombok segítségével a második oldalra lép..

oneup-bill

A költségek és a számlák nyomon követése mellett a OneUp számlázási szolgáltatása nem sok. Örülök annak a lehetőségnek, hogy Android-alkalmazásából nyugtát rögzítsen. Ennek azonban nincs ismétlődő számlabeállítása vagy számlaemlékeztetője. Ugyanígy nem fizetheti a számláit online, mint ahogyan a QuickBooks Online. Olvassa el a QuickBooks Online áttekintésünket további információkért.

Üzleti jelentések

A OneUp-nak csak nyolc jelentéssablonja van, ami sokkal kevesebb, mint a versenytársaké. Nincs készletezési funkcióról szóló jelentés, ami meglepő, mivel sokkal fejlettebb, mint versenytársai.

A OneUp jelentési sablonjai a navigációs sáv „Jelentések” kategóriájában találhatók. Ebben a kategóriában három lap van: „számvitel”, „értékesítés” és „beszerzés”. Az „értékesítés” szakaszban két jelentés található: „A / R öregedési követelések jelentése” és „Vevői nyilatkozat”. A „beszerzés” szakasznak csak egy jelentése van: az „A / P öregedés fizetendő jelentése”.

oneup-aging-jelentés

Az „ügyfél nyilatkozat” jelentés az ügyfél számláinak és kifizetéseinek listáját mutatja. Az oldal tetején láthatja az ügyfél által tartozással szemben fennálló teljes egyenleget. Az „ügyfél megváltoztatása” gombra kattintva választhat ügyfelet. A jelentés letöltésén kívül e-mailben is küldheti azt, amely egyedülálló lehetőség ehhez a jelentéshez.

oneup-CUST-nyilatkozat

Az „A / R öregedési követelés jelentése” és az „A / P öregedés fizetendő jelentése” hasonló sablonnal rendelkezik. Mindkét jelentést megosztják a szállítók / ügyfelek és az esedékesség dátumai, beleértve a jelentés jobb oldalán lévő egyes vállalkozások összegét. Ugyanakkor csak három szűrési lehetőség van, beleértve a jelentési időszakot és a formátumot.

Pénzügyi kimutatások

A OneUp pénzügyi jelentései a „Jelentések” kategória „számvitel” szakaszában találhatók. Összesen öt jelentés van: „eredmény és veszteség”, „mérleg”, „főkönyv”, „próbamérleg” és „forgalmi adó-jelentés”. Mégis hiányzik néhány fontos sablon, például a cash flow-jelentés.

A legtöbb jelentés, ideértve a „profitot és veszteséget”, a „próba egyenleg” és az „általános egyenleg” összefoglalót az oldal tetején. A „nyereség és veszteség” és a „mérleg” jelentés lehetővé teszi több időszak hozzáadását, így összehasonlíthatók. Ezen jelentések szűrési lehetőségei sokkal jobbak, mint az üzleti jelentések. 

oneup-profit-veszteség

Noha a jelentés formátumai nem testreszabhatók, a formátum elég egyértelmű, ha csak pénzügyi helyzetére van szüksége áttekintés.

Támogatás

A OneUp támogatása magában foglal egy súgót és e-mail támogatást. A súgóban való kereséshez kattintson az oldal jobb felső sarkában található kérdőjel gombra, és megnyílik egy csevegőablak. Súgócikkre kereshet a keresősáv segítségével. Alternatív megoldásként kattintson a csevegőablak jobb alsó sarkában található „üzenet küldése” elemre a OneUp ügyfélszolgálatának felkereséséhez..

Az OneUp által biztosított anyagok elegendőek az induláshoz. A súgócikkek azonban csak szöveges formában érhetők el, amelyet néhány ember számára nehezen lehet követni. A OneUp súgóját a főoldaláról érheti el, ha az oldal tetején található „Súgó” gombra kattint.

Az ítélet

A OneUp kiváló készletkészlettel rendelkezik, amely sokkal fejlettebb, mint versenytársai, például a QuickBooks Online vagy a Sage. Egyszerű CRM funkciója jó kiegészítője minden könyvelő szoftvernek. Az integráció hiánya azonban egyesek számára megszakító lehet, különösen mivel ez nem biztosítja a bérszámfejtést és a fizetés-feldolgozási szolgáltatást..

Számlázási és számlázási funkciója – bár szépen integrálva van a készletével – hiányzik a jellemzői, és szétszórt jellege miatt nehéz használni. Mindkét szolgáltatáshoz nincs fizetési emlékeztető, és nem ismétlődő bejegyzés.

A OneUp árazási tervei nagylelkűek, mert – hasonlóan a Xero-hoz – minden funkcióját felolvassa a legolcsóbb csomaggal, amely havonta 9 dollárba kerül. Korlátozza azon felhasználók számát, akik használhatják a OneUp szolgáltatásait, de ha Ön egyéni vállalkozó, a OneUp eléggé ellopott.

A OneUp jó megoldás egy termék-alapú kisvállalkozás számára, amelynek csak valahol szüksége van pénzügyeinek és készletének nyomon követésére. Ez azonban nem sokat segít, ha számviteli igényeinek nagy részét automatizálnia kell. Ha ez tökéletesen hangzik a kisvállalkozásod számára, kipróbálhatja a OneUp ingyenes 30 napos próbaverzióját.

Használtad már a OneUp-t korábban? Mondja el nekünk, mit gondol a megjegyzés szakaszban. Köszönjük, hogy elolvasta ezt a OneUp ismertetőt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me