Hullám áttekintés – Frissítve 2020

Hullámszámviteli felülvizsgálat

A Wave egy ingyenes és felhasználóbarát online számviteli program. Rendkívül népszerű, de amint azt a teljes Wave áttekintésünkből elolvashatja, a Cloudwards.net csapata úgy érzi, hogy fizetett versenytársainak csak egy kis extra előnye van a fejlett könyvelésről..


Best-számviteli-Software-vélemény

A Wave az egyik legjobb számviteli szoftveres lehetőség, különösen szabadúszók és kisvállalkozások számára. A Wave előnye a versenytársaival szemben az, hogy ingyenes alapszolgáltatásokat kínál, amelyekért más platformok fizetnek. Az egyetlen szolgáltatás, amelyet fizetnek, a bérszámfejtés és a hitelkártya-fizetés.

A Wave sok funkcióval rendelkezik, és ezek többsége az, amire számíthat bármelyik számviteli platformon. Funkciói elegendőek a kisvállalkozások számára, de ha valami erősebbre van szüksége, akkor a fizetett versenytársak, a QuickBooks Online vagy a FreshBooks továbbra is megéri az árát.

A hullám könnyen használható, még azok számára is, akik nem ismerik a könyvelést vagy a könyvelést. Néhány perc alatt elkészítheti a számlát, és az ügyfelek fizethetnek Önnek közvetlenül a számlájukból, mivel a Wave saját fizetéskezelő rendszerrel rendelkezik. Az elrendezés tiszta és könnyen érthető, és a Wave minden funkciója egyértelmű.

Ha Ön szabadúszó vagy vállalkozó, akinek csak egy egyszerű, de megbízható számviteli platformra van szüksége, akkor sürgetjük, hogy próbálja ki a Wave-t. Nincs vesztenivalója, főleg mivel szinte az összes szolgáltatás ingyenes.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a hullámszámvitelhez

Jellemzők

A Wave tartalmazza azokat az alapvető funkciókat, amelyeknek minden számviteli platformon rendelkezniük kellene, annak ellenére, hogy nem annyira hatékonyak, mint amit fizetett platformokon talál. A Wave funkciói azonban könnyen kezelhetők, és a munka elvégezhető.

Hasonlóan a más könyvviteli szoftverek, például a Sage vagy a Xero „készlet” szolgáltatásához (olvassa el a Sage áttekintést és a Xero áttekintést, ha többet szeretne megtudni), a Wave rendelkezik egy „termékek és szolgáltatások” oldallal, ahol rögzíthet mindent, amit vásárol vagy elad. Ez a szolgáltatás inkább tételekhez hasonlít, mivel csak a termékneveket és az árakat követi nyomon.

Ne feledje, hogy a Wavenek két különféle terméklista van, az egyik az értékesítési számlákhoz és egy a számlákhoz. Mielőtt számlán vagy számlán felhasználhatja, hozzá kell adnia egy elemet a megfelelő „termékek és szolgáltatások” listájához. A „termékek és szolgáltatások” oldalakat az „értékesítés” és a „vásárlás” kategóriákban találhatja meg.

hullám az új termékek

A „termékek és szolgáltatások” oldalon felvehet új elemet, vagy szerkeszthet egy meglévőt. Annak érdekében, hogy egy elem elérhető legyen a számláknál, jelölje be az „ezt eladni” jelölőnégyzetet. Ahhoz, hogy a számlán használható legyen, jelölje be a „vásárold meg” jelölőnégyzetet.

A banki hírcsatornát a Wave-hez is beállíthatja, ha összekapcsolja a bankszámláját vagy a hitelkártyáját. A Wave az online bankszámláján keresi be a bankszámlakivonatokat, így a tranzakciók automatikusan frissülnek.

Egy számla egyeztetésekor az ablak tetején található egy számítás, amely segít nyomon követni a Wave és a bankszámla egyenlegek közötti különbségeket. Ezután elolvashatja a nyilatkozatát, hozzáadva vagy megerősítve a tranzakciókat a Wave-on, ahogy csak megy.

hullám-reconcile-mérkőzés

A Xero-val ellentétben a Wave nem rendelkezik bankszabály-funkcióval, amely automatikusan illeszti a tranzakciókat. Mindent manuálisan kell tennie, beleértve az egyes fiókokhoz tartozó tranzakciók illesztését, valamint a tranzakciók hozzáadását és törlését, ha rossz számlára helyezi őket.. 

hullám reconcile

A Wave nem kínál sok integrációs lehetőséget. Az egyetlen olyan alkalmazás, amellyel a Wave integrálható, a PayPal, az Etsy, a Shoeboxed, a Zapier és a Google Sheets. Ennek ellenére a Zapier segít több platformon a Wave-hez csatlakoztatni.

A Wave robusztus egyszerű funkciókkal rendelkezik, amelyek könnyen kezelhetők, még ha nincs tapasztalata sem a könyvelés, sem a könyvelés területén. Olyan emberek számára készült, akik nem ismerik pénzügyeik kezelését, tehát ha valami fejlettebbet keres, érdemes átnéznie a fizetett versenytársait..

Árazás

A hullám ára az egyik erős pontja. A bérszámfejtési és fizetési feldolgozási rendszerek kivételével a Wave szabadon használható, ami kiváló platformot jelent az újonnan induló vállalkozások számára..

A Wave az Egyesült Államokban és Kanadában székhellyel rendelkező felhasználók számára bérszámfejtési szolgáltatást kínál – amely tartalmazza az éves adóleveleket és a munkavállalók közvetlen befizetését. Az ár a helyétől függően változik. Az USA legtöbb államában és Kanadában a Wave havi 20 dollárt számít fel bérszámfejtési szolgáltatásért, plusz havonta 4 dollár minden alkalmazott vagy független vállalkozó számára..

Ha a kilenc állam egyikében található, ahol elérhető a Wave adószolgáltatása, akkor havonta 35 USD, plusz havonta 4 USD minden egyes alkalmazott vagy független vállalkozó számára a Wave kombinált bérszámfejtési és adószolgálatát kaphatja..

A Wavenek saját fizetési feldolgozási rendszere is van, így az ügyfelek online fizethetnek számlákat hitelkártyával vagy banki átutalással. Hasonlóan a QuickBooks Online és a FreshBookshoz (olvassa el a QuickBooks Online és a FreshBooks áttekintést, ha többet szeretne megtudni), a Wave 2,9 százalékos díjat számít fel, plusz 30 cent hitelkártya tranzakciók és 1 százalék banki átutalások esetén..

Felhasználóbarátság

A Wave-feliratkozáshoz be kell írnia az e-mail címét, valamint a vállalkozás nevét és kategóriáját. Ha azonban használni szeretné a Wave fizetési feldolgozási rendszerét és bérszámfejtési szolgáltatásait, akkor az üzleti és a személyes adatokon kívül további űrlapok is kitölthetők, például bankszámla adatai..

hullám-business-részletek

A Wave tiszta felülettel rendelkezik, és a megjelenített információ mennyisége éppen megfelelő, különösen azok számára, akik nem ismerik a könyvelést. Az ablak bal oldalán található navigációs sávról mindent gyorsan elérhet. A navigációs sávban egyetlen hiányzik a gyors hozzáadás gomb, amelyet csak a műszerfalon talál.

hullám műszerfal

A navigációs sáv tetején található egy gomb, amelyen megtalálható a cég neve, így áttérhet egy másik üzleti fiókra vagy személyes fiókjára..

A Wave egy Android és iOS alkalmazással is rendelkezik, így útközben kezelheti a számlákat és a bevételeket. Ahelyett, hogy mindenre kínálna egy alkalmazást, például a QuickBooks Online vagy a Xero do, a Wave két alkalmazásra osztja: „nyugták”, a nyugták rögzítésére és feltöltésére, és „számlák”, a számlák küldésére és kezelésére.

A Wave jó platform azok számára, akik újak a könyvelésben. Tulajdonságai könnyen kezelhetők, és mindent logikusan megjelenít. Mindent beállítani egyszerű és kevesebb, mint 15 percig tart, ha van minden szükséges információ.

Számlázás

Kétféle módon lehet létrehozni egy új számlát. Az első a műszerfalon keresztül történik, ha rákattint az „Új létrehozása” gombra, majd kiválasztja a „számla” lehetőséget. 

A második módszer a „számlák” oldal – amely megtalálható a navigációs sáv „értékesítés” kategóriájába való belépéskor -, majd kattintson az oldal jobb felső sarkában található „Számla létrehozása” gombra..

Amint a név jelzi, a „számlák” oldalon megjelenik az összes számla és állapotuk. Szűrheti és megjelenítheti a számláit állapot, dátum, szám vagy ügyfelek szerint is, ez segít a számlák gyorsabb megtalálásában. 

A „számlák” oldal tetején található egy doboz, amely áttekintést mutat belőlük, beleértve azt is, hogy mekkora pénz esedékes vagy mennyit esedékes a következő 30 napon belül.

hullám-számlák

Új számla létrehozásakor az „ügyfél hozzáadása” gombra kattintva válasszon ügyfelet. Felvehet egy meglévő ügyfelet az ügyfelek listájából, amelyet a navigációs sávban az “ügyfelek” oldalon találhat “értékesítés” alatt, vagy új ügyfelet is felvehet..

Az elemleírás felett található „Oszlopok szerkesztése” gombra kattintva a menübe juthat, ahol eldöntheti, hogy mely oszlopokat rejtse el, és hogy melyik oszlopot hívja..

Számla tételek hozzáadása hullámban

Számlaelem hozzáadásához kattintson az „új tétel” gombra, hogy kiválassza azt a „termékek és szolgáltatások” listájából. Új elemet is felvehet az „új elem létrehozása” gombbal, amely felbukkan, amikor beírja az „elem neve” mezőbe. Beállíthatja az elem mennyiségét, árát és adómértékét minden elemhez.

hullám-new-számla

Kattintson a „mentés és folytatás” gombra a számlák tervezetként történő mentéséhez. A következő oldalon megtalálja a számla állapotát tartalmazó oldalt, amely tele van a részleteivel. Ezen az oldalon keresztül jóváhagyhatja a vázlatot, elküldheti a számlát és beállíthat emlékeztetőket. Ezen az oldalon akkor is elérheti, ha a „számlák” oldalon az adott számlára kattint.

A vázlat jóváhagyása után számlát küldhet az ügyfélnek a „számla küldése” gombra kattintva. Testreszabhatja az e-mailt, ha szeretné. A Wave a csatlakoztatott e-mail címen keresztül küldi el az e-mailt.

Hullámszámlával kapcsolatos emlékeztetők

Az emlékeztető beállításához három lehetőséget választhat a számla elküldése után: három, hét és az esedékesség napját követő 14 napon. Sajnos ezeket a beállításokat a Wave határozza meg, és nem változtathatók meg. 

Az emlékeztetőket az egyes számlákra állítja be, nem az ügyfelek, tehát minden egyes számla elküldésekor ki kell jelölni őket, ami kényelmetlen lehet, ha sok számot küldenek.

hullám-számla-emlékeztető

Ismétlődő számlát készíthet az irányítópulton, a „ismétlődő számlák” oldalon vagy a számla állapotlapján.

A számlaállapot oldalon kiválaszthatja a „további műveletek” gombot, majd kattintson a „ismétlődő létrehozás” gombra. Ezután a Wave eljut egy ismétlődő számlaállapot-oldalra, ahol beállíthatja az ismétlődő számla ütemezését, a fizetési lehetőségeket és a küldési lehetőségeket..

hullám-ismétlődő-számlát

Az ismétlődő számla állapotát az „ismétlődő számlák” oldalon az „értékesítés” részben találhatja meg. Ezen az oldalon megtekintheti a múltbeli számlákat, megtudhatja, hogy mely ismétlődő számlák aktívak, és megnézheti, hogy mikor lesznek a következő és a korábbi számlák dátumai.

A Xero-tól eltérően, amely lehetővé teszi a számlasablonok szabadon testreszabását az Excel lapokon keresztül, a Wavenek csak három számlasablonja van, amelyeket használhat. Szerencsére még mindig hozzáadhatja logóját, és kiemelhet színű színt választhat a számla személyre szabásához.

hullám-számla-template

Könnyen számlát készíteni a Wave segítségével, és egyértelműen folyik. A Wave „számlák” oldala szintén megkönnyíti a számlák nyomon követését. Ügyfelei a Wave hitelkártya-fizetési processzora segítségével fizethetnek számláikat is. Sajnos a Wave korlátozza az automatikus emlékeztetőket mind mennyiségben, mind időben.

Költségek

Csakúgy, mint a számlák, kétféle módon lehet számlákat készíteni a hullámban. Az első a műszerfalon keresztül történik, kattintson az „Új létrehozása” gombra, majd válassza a „számla” lehetőséget. A második módszer a „számlák” oldal – amelyet az irányítópulton a „vásárlások” kategória alatt talál – és az „Új számla létrehozása” gombra kattint.

Amikor új számlát készít, kiválaszthat szállítót a listájából, vagy hozzáadhat egy új számlát. Csakúgy, mint a számlák, felvehet tételeket a „szolgáltatások és termékek” listájából, vagy létrehozhat új elemeket. Ha kész, kattintson a „Mentés” gombra, és visszatér a „számlák” oldalra. A számlák elkészítése sokkal egyszerűbb, mint a számlák létrehozása, mivel nem kell elküldenie azokat a szállítóknak.

hullám-new-számla

A „számlák” oldalon rögzítheti kifizetéseit és megnézheti fizetési állapotukat. Szűrheti a számlákat szállító vagy dátum szerint is, ami hasznos, ha bizonyos számlákat keres.

hullám-számlák

Sajnos a Wave nem engedi megismételő számla létrehozását, így ha ismétlődő költségei vannak, minden egyes alkalommal új számlát kell létrehoznia..

Költség hozzáadásának másik módja a bevételek. Nyugtát adhat hozzá a Wave iOS, Android vagy webalkalmazásán keresztül. Küldheti el az e-mailt a következő címre is: [e-mail védett]. A Wave feldolgozza a feltöltött nyugtákat az információk kinyerése érdekében. Ezután átnézheti ezeket a bevételeket, és azokat, amelyeket jóváhagytak, költségekként őrzik meg.

Jelentés

A Wavenak csak 12 beszámolósablonja van, beleértve az alapvető beszámolókat is, mint például a cash flow, az idős követelések és az eredmény. Ha összehasonlítjuk a QuickBooks Online vagy a Xero-val, akkor a Wave jelentési sablonjai száma egyértelműen elveszik. 

Amikor megnyitja a Wave „jelentések” oldalát a navigációs sávon, a 12 jelentéssablont öt részre osztja. Az egyes szakaszok és sablonok rövid magyarázatot adnak arról, hogy mi ez és mit tehet az Ön vállalkozása számára. Ez a formázás nagyon hasznos azok számára, akik nem szoktak a könyveléshez.

hullám-jelentések

A „nagy képet kap” szakasz a következőkből áll: „eredmény és veszteség”, „mérleg” és „cash flow”. Ezekkel a jelentésekkel áttekintést kaphat vállalkozása pénzügyi helyzetéről, valamint arról, hogy hová mozog a pénze és honnan indul.

hullám-egyenleg

A „Az adók tetejére maradás” szakasz összeállítja azokat az adókat, amelyeket a számlákon és a számlákon megfizett. A „forgalmi adó” jelentés segít összehozni az értékesítésből beszedett és a vásárlások után fizetett adókat. A „bérszámfejtés és bér” jelentés segít figyelemmel kísérni a munkavállalók béreire és adóira fordított pénzt.

hullám-adó-jelentés

A „ügyfelekre összpontosítva” szakasz tartalmazza az „ügyfelenkénti jövedelem” és az „idős követelések” jelentéseket, amelyek mind segítik a pénz és az ügyfelek közötti kapcsolat nyomon követését. A „vásárlói jövedelem” használatával megtudhatja, mely ügyfelek a legjövedelmezőbbek. Az „idős követelések” segítségével ellenőrizheti a lejárt számlákat és a be nem fizetett számlákat.

hullám korú-követelés

A „vásárlókra összpontosítva” hasonlóan a „szállítókra összpontosítva” szakaszban láthatja a szállítók és a pénz közötti kapcsolatot. Ez a szakasz az „idős szállítók” és a „szállító általi beszerzés” jelentésekből áll.

hullám-report-gyártó

A „mélyebben ásni” szakasz a tranzakciók részleteit tartalmazza. A „számlaegyenleg” jelentés összefoglalja tranzakcióit. A „próba egyenleg” jelentés megadja számláinak általános egyenlegét egy adott napon. Végül, a „számla tranzakciók” jelentés az összes tranzakció és az összes számla részletes listája.

hullám-jelentések-fiók

A Wave jelentési funkciója nem olyan testreszabható, mint a QuickBooks Online vagy a Xero. Az egyetlen dolog, amelyet beállíthat, a jelentési időszak. Nincsenek szűrők, és a jelentések oszlopait sem módosíthatja.

Egy másik megjegyzés: a Wave jelentés sablonjai nagyon felhasználóbarátak. A Wave minden jelentéssablonja úgy lett optimalizálva, hogy tiszta és könnyen érthető legyen, még azok számára is, akik nem szoktak látni ezeket a jelentéseket.

Támogatás

A Wave támogatási központjához a navigációs sáv alján található „Súgó” gombbal lehet hozzáférni. Kattintson a „támogatás” elemre, és megjelenik egy mező, amely lehetővé teszi a kérdés felkutatását a Wave súgójában.

hullám-támogatás

A súgón kívül a Wave egy közösségi fórummal is rendelkezik, ahol kérdéseket tehet fel a többi felhasználó számára. Mielőtt felveszi a kapcsolatot a Wave ügyfélszolgálatával, érdemes megkérdezni a közösség hasonló kérdéseit, ha gyorsabban szeretne megoldást találni a megoldásra..

Ha nem talál megoldást, akkor e-mailben vegye fel a kapcsolatot a Wave támogatási csoportjával, ha rákattint a „Súgó” ablak alján található „email email” gombra. A fizető felhasználók rákattinthatnak a navigációs sáv „élő csevegés” gombjára is, hogy azonnali választ kapjanak a Wave támogatási csoportjától. Vegye figyelembe, hogy az élő csevegés az első 60 nap során minden felhasználó számára elérhető.

Az ítélet

A fizetett versenytársakhoz képest a Wave felhasználóbarát, még a könyvelés előtt új emberek számára is. Az összes olyan funkcióval rendelkezik, amelyre szükséged van pénzügyeinek megszervezéséhez. A szolgáltatások könnyen kezelhetők, egyszerűbbek, mint a legtöbb más könyvelési platformon. Elrendezése tiszta és könnyen érthető.

Az egyszerűség és a tény, hogy ingyenes, a Wave-től tökéletes választást kínál azoknak az új üzleti tulajdonosoknak vagy szabadúszóknak, akiknek nincs szükségük az egyéb számviteli szoftverek hatékony funkcióira, például az időkövetés vagy a készletkövetés.

Lehetséges, hogy ezek a funkciók nem elégségesek azoknak a nagyobb vállalkozásoknak, amelyeknél nemcsak egyszerű pénzkezelőre van szükség. Ha nagyobb teljesítményű szolgáltatásokra van szüksége – például számlák ismétlésére, időkövetésre vagy több jelentéskészítési sablonra – érdemes megnézni a Wave fizetett versenytársait.

Összességében a Wave robusztus egyszerű eszközkészletet nyújt Önnek, amely segít kezelni pénzügyeit, még akkor is, ha nem könyvelő. Még jobb, ha ingyenes, tehát a kipróbálásnak nincs ártalma.

Próbálta már a Wave-t korábban? Szeretnénk hallani az Ön véleményét az alábbi megjegyzés szakaszban. Köszönöm hogy elolvastad. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map