FreeAgent áttekintés – Frissítve 2020

FreeAgent áttekintés

A FreeAgent egy nagyszerű eszköz az Egyesült Királyságban működő szabadúszók számára, akiknek nyomon kell követniük idejukat. Ha nem ebben a meglehetősen specifikus zárójelben található, érdemes máshol keresni. Ennek ellenére ez egy robusztus és kompakt szolgáltatás, amely jól szolgálja az egyedi közönséget. Olvassa el a teljes FreeAgent áttekintésünket, hogy megtudja, mi tetszett és mi nem tetszett.


Best-számviteli-Software-vélemény

A FreeAgent egy az Egyesült Királyságban kifejlesztett felhőalapú számviteli platform, amely bárhonnan lehetővé teszi a kisvállalkozás pénzügyi igényeinek kezelését.

A FreeAgent funkcióinak köre elegendőnek tűnik minden típusú kisvállalkozás számára. A készlet-nyomkövető azonban szinte használhatatlan, és bár a projektmenedzser jó, az időmérőt nehéz használni.

Ugyancsak nincs külön dedikált fizetési processzora, mint amilyen a QuickBooks Online, de integrálódhat a Stripe segítségével a hitelkártya-kifizetések elfogadásához.

A számlázási szolgáltatás jó, de két oldalon kell átmennie egy számla elkészítéséhez, amely ránckeltővé teszi a kötegelt számlázást. A jelentéskészítő szolgáltatás is jól működik, de a döntéshozáshoz nehéz használni, mivel hiányzik a testreszabási lehetőségek és a szűrők.

Ha projekt-alapú kisvállalkozása van, próbálja ki az ingyenes 30 napos próbaverziót, vagy használat előtt olvassa el a FreeAgent áttekintését. Előfordulhat azonban, hogy a számviteli szoftver csalódást okoz, ha összehasonlítja azt más platformokkal, különösen, ha vállalkozása az Egyesült Királyságon kívül található. Olvassa el a legjobb könyvelőszoftver-cikket, hogy jobban megfeleljen kisvállalkozása számára.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a FreeAgent számára

Jellemzők

Első pillantásra a FreeAgent tűnik olyan funkciókkal, amelyek minden kisvállalkozás számára kielégíthetők. A készletkészlet azonban nem olyan hasznos, mint amit más könyvelési platformokkal, például a Zoho Books vagy a Sage segítségével találhat. A projektmenedzser és az időkövető felhasználható, de a FreshBooks összességében jobb élményt nyújt.

Leltár

A FreeAgent készletkészlet-funkciója el van rejtve a „beállítások” oldalon, amelyhez hozzáférhet, ha a nevére kattint az oldal jobb felső sarkában, majd kiválasztja a „beállítások” lehetőséget. Miután eljutott a beállítások oldalra, kattintson az „árlista & készlet ”link az„ e-mail, számlák ”alatt található & becslések ”kategóriában.

Az „készlet” lapon nyomon követheti a készletmennyiséget. A szolgáltatás aktiválásához válassza ki az „készlet” számlaelem egységét, amikor új számlát készít. Az „árlista” akkor hasznos, ha ugyanazokat a tételeket gyakran számlázza, mivel számlázáskor automatikusan kitölti tételeinek adatait.

freeagent_stock

A FreeAgent készletkészlet-funkciója sokkal több erőfeszítést igényel, mint más platformok használata. Nehéz hozzáférni, mert nem szerepel a navigációs sávban. Nem tudja hozzáadni a készletmennyiséget a számlákon keresztül, és nincs megrendelési pontja, amely más platformon általában megvan, például a Sage és a Zoho Books. Olvassa el a Zoho Books és a Sage áttekintéseinket további információkért.

Projektmenedzsment

A projektkezelési funkciókat a navigációs sáv „munka” kategóriájában találhatja meg. Kattintson a „projektek” elemre, ha projektjeit szeretné kezelni, vagy kattintson az „időkövetés” elemre, ha meg szeretné tekinteni az munkaidő-nyilvántartást vagy naplózni az órákat..

Projekt létrehozásához kattintson az „új projekt hozzáadása” gombra a „projektek” oldal jobb felső sarkában. Ezzel az „új projekt” oldalra jut, ahol kitölti a projekt részleteit, például az ügyfelet, a projekt nevét és a költségvetést.

freeagent_newproject

A „projektek” oldal gyors áttekintést nyújt projektjeinek állapotáról. A projekt nevére kattintva a projekt részleteit fülre bontva látja el, beleértve a számlákat, az időt és a profit-veszteségi jelentést. Ha valamit hozzá kíván adni egy projekthez, használhatja a projekt új oldalának jobb felső sarkában található „Új hozzáadása” gombot.

freeagent_projectdetails

Az „időkövetés” oldalon látni fogja a naplózott idő táblázatát. Új időbejegyzést is hozzáadhat ezen az oldalon, akár az időzítő elindításával a “Start időzítő” gombbal, akár az oldal tetején lévő űrlap kitöltésével és az „Időtáv hozzáadása” gombra kattintással.

freeagent_timetracking

Arra is hetente jelentkezhet, hogy az oldal jobb felső sarkában található „heti időszámlap hozzáadása” gombra kattint. A naplózott időnek ugyanahhoz a feladathoz kell lennie, tehát ha egy héten belül több feladaton dolgozik, külön kell hozzáadnia azokat..

freeagent_weeklytime

Az időzítő elindításához menjen az „időkövetés” oldalra, amely bosszantóvá válhat. Összehasonlítva a FreeAgent más könyvelő szoftverekkel, a FreshBooks időmérője és projektmenedzsment funkciója összességében jobb élményt nyújt. Ha jobb időkövetésre van szüksége, akkor további információkért olvassa el a FreshBooks áttekintést.

Integráció

A FreeAgent harmadik féltől származó platformokba integrálható, ha a nevére kattint a navigációs sáv jobb felső sarkában, és kiválasztja a „kapcsolatok” lehetőséget. Csatlakoztathatja Stripe-fiókját a hitelkártya-fizetések elfogadásához a „kapcsolatok” oldalon.

freeagent_connections

A FreeAgent segítségével bankszámlához is csatlakozhat, ha felmegy a „bank” oldalra vagy a „kapcsolatok” oldalra. Csatlakozás után a FreeAgent automatikusan importálja a banki hírcsatornákat, így a FreeAgent segítségével kezelheti tranzakcióit. Ha automatikus banki hírcsatornákat fogad a bankszámlájáról, megkönnyíti a tranzakciók összeegyeztetését.

A FreeAgent az Egyesült Királyságban fejlesztették ki, tehát egyes szolgáltatások még nem érhetők el az Egyesült Államokban vagy a globális verzióban, ideértve a bérszámfejtési funkciót. Ha szüksége van bérszámfejtési funkcióra – a FreeAgent összes többi szolgáltatásával együtt – javasoljuk, hogy olvassa el a QuickBooks Online áttekintést.

Árazás

A FreeAgent egy árat kínál az Egyesült Államokban székhellyel rendelkező felhasználók számára, amely havonta 24 dollárba kerül. Ez meglehetősen drága, főleg, ha még csak vállalkozását indítja. Emellett havonta 24 dollárért jobb könyvelési szoftvert is használhat.

Havonta 25 dollárért a FreshBooks Plus csomag kiváló projektmenedzserrel és időmérővel rendelkezik, amelyet sokkal könnyebben lehet használni, mint a FreeAgentét. A FreshBooks számlázási szolgáltatása szintén jobb élményt nyújt, mivel felveheti a késedelmes fizetési díjakat és a visszatartó számlákat.

A FreshBooks azonban havi 10 dollárral számol minden további felhasználót, míg a FreeAgent lehetővé teszi a felhasználók ingyenes hozzáadását. A FreshBooks nem rendelkezik a „számlák” funkcióval, amely segítséget nyújthat a közelgő fizetések nyomon követésében, ellentétben a FreeAgenttel.

Egy másik hasonló árú csomag a QuickBooks Online Essentials csomag, amely havonta 20 dollárba kerül. A QuickBooks Online jobb adatszolgáltatási eszközt kínál a FreeAgenthez képest, szűrői és testreszabási lehetőségei miatt.

A QuickBooks Online számlázási funkciója szintén fejlettebb a FreeAgenthez képest, és további díj ellenében befizetheti adóit annak platformjáról. Ez a terv azonban nem fog neked készletet vagy projektmenedzselt szerezni, amelyek a FreeAgentben elérhetők. A QuickBooks Online emellett korlátozza azon felhasználók számát is, akiknél legfeljebb három használhatja ezt a tervet.

Felhasználóbarátság

A FreeAgent nem a legjobb szoftver, ha fontos az Ön számára a könnyű használat. Noha van egy gyors hozzáadás gomb, csak az „áttekintés” oldalon érhető el. Időbe telhet, amíg hozzászokik a szokatlan elrendezéshez, ha átvált más számviteli szoftverekről, és vannak olyan funkciók, amelyeket csak nehéz használni.

A regisztráció a FreeAgent 30 napos ingyenes próbaverziójára egyszerű. Öt ablakot kell kitöltenie, beleértve a bejelentkezési adatokat és az üzleti információkat, például a forgalmi adó opciót és a vállalkozás nevét.

Az első bejelentkezéskor az „áttekintés” oldal jelenik meg, ahol a pénzügyi adatok grafikonokba kerülnek, így egy pillanat alatt megértheti a helyzetét. Az „áttekintés” oldal jobb felső sarkában található egy „gyors hivatkozások” gomb is, amely lehetővé teszi új bejegyzések létrehozását, beleértve számlákat, számlákat és névjegyeket.

freeagent_overview

Az ablak tetején található a FreeAgent navigációs sávja. Úgy van beállítva, mint a többi platformon, így ha átvált egy másik platformról, akkor nehezen találhatja meg annak egyes funkcióit.

A leltár a „beállítások” oldalon található. A „projektek”, az „időrészletek”, a „becslés”, a „számlázás” és az „ismétlődő számlák” oldalak a navigációs sáv „munka” kategóriája alatt találhatók..

Számlázás

A „számlázás” oldalt a navigációs sávban a „munka” kategóriában találhatja meg. Ezen az oldalon megjelenik az összes számla és azok részletei, például „esedékes összeg” és „állapot”. A számla nevére kattintva megnyílik a számla, és lehetővé teszi a fizetés rögzítését.

freeagent_invoicing

Számla generálása

Kétféle módon lehet manuálisan elkészíteni a számlát: az „áttekintés” oldalon a „gyors hivatkozások” gombbal vagy az „új hozzáadása” gombbal a „számlázás” oldalon.

Az első „új számla” oldal tartalmazza a számla beállításait, például a kapcsolattartót, a projektet és a számla dátumát. Az e-mail emlékeztetőket aktiválhatja a „számla részletei” szakaszban található jelölőnégyzetek kiválasztásával. Vegye figyelembe, hogy az e-mailek emlékeztetõinek aktiválása elõtt a beállítások segítségével testre kell állítania e-maileit.

A második „új számla” oldalon hozzáadhat tételeket számlájához az „számla elem hozzáadása” gombra kattintással. Az „számla elem hozzáadása” ablakban kiválaszthat egy elemet az árlistából, ha rákattint az „automatikus kitöltés az ön árlistájából”, vagy hozzáadhat új elemet az ablakban lévő űrlapon keresztül, amely tartalmazza az árat, a leírást és a forgalmi adót.

freeagent_invoiceitem

A készletkövetés aktiválásához változtassa meg a „mennyiség” mezőben lévő egységet „készlet” -re. Bejegyzést is hozzáadhat az árlistához, ha bejelöli az „ezt hozzáadja az árlistához” jelölőnégyzetet. Ilyen módon, ha ugyanazt a számlaelemet kell hozzáadnia, akkor ezt gyorsan megteheti az „automatikus kitöltés az árlistából” gomb segítségével.

Noha ez a fajta beállítás részletesebbé teszi a beállításokat, nem ideális, ha egyszerre több számlát kell generálnia.

Ismétlődő számlák

A számlát megismételheti a „számlázás” oldalon. Nyissa meg a számlát a hivatkozási számra kattintással, kattintson az „Új hozzáadása” gombra, majd válassza az „ismétlődő számlaprofil” lehetőséget. Alternatív megoldásként lépjen a „ismétlődő számlák” oldalra, amelyet a navigációs sáv „munka” kategóriájában talál, és kattintson az „ismétlődő profil hozzáadása” gombra..

Mindkét gombbal az első „új számla” oldalhoz hasonló oldalra juthat, ahol módosíthatja a számla beállításait. Az ismétlődő számla gyakoriságát és kezdési dátumát a „számla részletei” szakaszban található űrlapon keresztül módosíthatja.

freeagent_recurring

Más módon is új számlát adhat hozzá. Ha becsléseket használ, akkor egy kattintással konvertálhatja számlássá, ha megnyitja a becslést a „becslések” oldalon, és kiválasztja a „számlához konvertálás” linket..

A számla elkészítésének másik módja a projekt oldala. Kattintson az „új hozzáadása” elemre, és válassza a „számla” lehetőséget, hogy automatikusan számlát hozzon létre a nem-beépített tételekről.

Költségek

Kétféle típusú költség létezik a FreeAgentben: „számlák” és „költségek”. Mindkét szolgáltatás fel van tüntetve a navigációs sávon, így gyorsan megtalálhatják azok oldalát.

Bills

Új számlát hozhat létre az „áttekintés” oldalon, ha rákattint a „gyorshivatkozások” gombra, majd az „új számla” menüpontra kattint. Alternatív megoldásként a navigációs sáv segítségével léphet a „számlák” oldalra, és kattintson az „Új számla hozzáadása” gombra.

freeagent_newbill

A számlákkal ellentétben nem kell tételeket felvennie a számlákra, így csak egy oldal van kitöltve. Az „új számla hozzáadása” oldalon kitölti a számla adatait, hozzárendelheti egy projekthez – és számlázhatóvá teheti -, vagy ismétlődő számlát állíthat be. Ha szükséges, mellékletet is hozzáadhat a számlájához, például egy elemlistát.

A fizetés rögzítéséhez lépjen a „számlák” oldalra, nyissa meg a számlát a hivatkozási számra kattintva, majd kattintson a „Kézi fizetés hozzáadása” gombra..

A FreeAgent nem enged tételeket hozzáadni a számlájához, így nincs lehetőség automatikusan nyilvántartani a részvényvásárlást. A készletmennyiséget az „árlista” segítségével kell módosítania & készlet ”oldal. Ezáltal a FreeAgent rosszul illeszkedik a kisvállalatok számára, amelyek készletleírást igényelnek.

Költségek

A számlákhoz hasonlóan költségeket is hozzáadhat a „költségek” oldalon, amelyet a navigációs sávban talál, vagy az „áttekintés” oldalon, a „gyors hivatkozások” gombra kattintva..

Az „új költség” oldalon található űrlap majdnem megegyezik az „új számla” oldalon található űrlapmal, azzal a különbséggel, hogy választhat egyfajta költséget, akár fizetést, akár visszatérítést.

Továbbá, ha igazolást szeretne feltölteni, akkor manuálisan kell beírnia a részleteket. A nyugtából származó információk automatikus olvasása a többi könyvelési platformon, köztük olyan ingyenes platformon is, mint például a Wave. Olvassa el a Wave áttekintését további információkért.

Üzleti jelentések

A FreeAgent jelentési sablonjai a „jelentések” oldalon találhatók, a navigációs sáv „számvitel” kategóriája alatt. A FreeAgentnek nincs sok jelentéssablonja, és csak három jelentéskategória létezik: „magas szintű”, „bontás” és „részletes”.

Két elöregedési jelentés van: „idős adósok” és „idős hitelezők”. Az „idős adósok” jelentés felsorolja vevőit és a fennálló számlákat, valamint a számlák esedékességének időpontját. Hasonlóképpen, az „idős hitelezők” jelentés felsorolja a szállítókat és a fennálló számlákat, plusz mikor esedékesek.

freeagent_aged

Az „ügyfélértékesítés” jelentés megmutatja az egyes ügyfelek eladásait – akár hónap, akár év szerint megszervezve. A „kiadási kategóriák” jelentés megmutatja az összes számviteli kategória vásárlásait, amelyeket havonta vagy évente is meg lehet szervezni.

freeagent_sales

A „tranzakciók megjelenítése” jelentés megadja tranzakcióinak listáját, szűrve a számviteli év és a számla szerint. A „próba egyenleg” jelentés megadja az egyes számviteli kategóriák teljes egyenlegét.

freeagent_trialbalance

A legtöbb jelentés lehetővé teszi a dátumtartomány testreszabását, de nincs más, amit testreszabhat. Exportálhatja jelentéseit CSV- vagy PDF-fájlba a jelentésoldal jobb felső sarkában található „Jelentés exportálása” gombbal..

Pénzügyi kimutatások

A FreeAgent két pénzügyi jelentést kínál: „profit & veszteség ”és„ mérleg ”. Háromféle „profit” van & veszteség ”jelentések: havi, éves és összehasonlító. Az összehasonlító jelentés csak az éves jelentésekre korlátozódik, így csak akkor használhatja az összehasonlító jelentést, ha több mint két éve van adat a FreeAgentben.

freeagent_profitloss

A „mérleg” rögzített formátumú, négy kategóriába sorolva: „tőke vagyon”, „forgóeszköz”, „rövid lejáratú kötelezettségek” és „saját tőke”. Testreszabhatja a jelentés dátumát, de nem hasonlíthatja össze az egyes időszakokat, ahogy a „profit & veszteség ”jelentés.

Csakúgy, mint az üzleti jelentések, a FreeAgent pénzügyi kimutatásaihoz sem sok testreszabási lehetőség van. Az időszak nagy részét testreszabhatja, de nincs elérhető szűrési lehetőség.

Támogatás

A FreeAgent ügyfélszolgálatának eléréséhez minden oldal jobb alsó sarkában kattintson a „Súgó” gombra. Ezzel csatlakozhat egy chatbothoz, amely segít a FreeAgent tudásbázisában található cikkek megkeresésében.

freeagent_help

Ha nem találta meg azt, amit keresett, e-mailben kapcsolatba léphet az ügyfélszolgálat képviselőjével, ha a csevegőablak „kapcsolatba lép” gombjára kattint. A FreeAgent támogatási csapata e-mailen keresztül felveszi Önnel a kapcsolatot, ha választ kap a kérdésére.

A FreeAgent tudásbázisához is elérheti az egyes oldalak láblécén található „tudásbázis” linkre kattintva. A tudásbázist olyan cikkek töltik meg, amelyek segítenek abban, ha elakad a szoftver használata közben.

A tudásbázison keresztül 20 perces hívást is foglalhat a FreeAgent ügyfélszolgálatának. A cikkek mellett a FreeAgent tudományos adatbázisán keresztül video oktatóanyagokat, webináriumokat és blogbejegyzéseket kínál.

Az ítélet

A FreeAgent kiváló lehetőség az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező kisvállalkozások számára, de sokkal korlátozottabb, ha máshol tartózkodik, mert az amerikai verzió és a globális változat nem kínál bérszámfejtési funkciót.. 

Az amerikai verziónak csak egy ára van, amely tisztességtelen lehet, különösen az éppen induló kisvállalkozások számára.

A FreeAgent kielégítő funkciókkal rendelkezik, de ezek nem olyan jók, mint a versenytársak által kínált szolgáltatások. A készletkészletnek sok hibája van más könyvelési platformokkal összehasonlítva, mint például a QuickBooks Online vagy a Sage. A projektmenedzser jó, de nem olyan hatékony, mint a FreshBooks vezetője.

Számla létrehozásához két oldalt kell kitöltenie, így a kötegelt számlázás nehéz lesz. A legtöbb jelentéssablon nem hasznos. Nincsenek szűrési lehetőségek, amelyek általában más könyvelő szoftverekkel rendelkeznek, és a testreszabás nagyon korlátozott.

Ha kis vállalkozása az Egyesült Államokban található, nehéz lesz segítséget kapni a FreeAgent ügyfélszolgálatától, mivel az Egyesült Királyságban található, és csak bizonyos időpontokban érhető el..

Figyelembe véve a megszerzett szolgáltatásokat, a FreeAgent kiválóan alkalmazható szabadúszóként vagy projekt-alapú kisvállalkozásként az Egyesült Királyságban. Ha azonban nem tartozik ebbe a szűk kategóriába, akkor más platformok jobbak, mint a FreeAgent.

Ha tetszik, amit eddig hallott, próbáld ki a FreeAgent 30 napos ingyenes próbaverzióját, hogy kiderüljön-e ez a legjobb számviteli platform az Ön számára. Próbálta már a FreeAgent korábban? Mondja el nekünk, mit gondol a hozzászólásokban. Köszönjük, hogy elolvasta ezt a FreeAgent értékelést.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map