BrightBook Review – Frissítve 2020

Brightbook áttekintés

A Brightbook olyan könyvelési megoldás, amely könnyű a funkciók szempontjából, csak asztali, de mégis képes lenyűgözni. Bár valószínűtlen, hogy valaha is széles körű vonzereje lesz, a kisvállalkozások és a szabadúszók is teljesen elégedettek lehetnek ezzel az ingyenes számviteli szoftverrel.


Best-számviteli-Software-vélemény

A Brightbook alapítói olyan online számviteli lehetőséget választottak, amely szabadúszókat, vállalkozókat és egyéni vállalkozókat szolgálta ki. Olyan megoldást hoztak létre, amelyet pontosabban online számlázási programnak lehet nevezni. A Brightbook csak asztali számítógépre telepíthető, így a felhasználók nem férhetnek hozzá könyveikhez a felhőn keresztül.

Ez nem teljes szolgáltatású számviteli csomag. Nem végez kettős bevitelű elszámolást, nem engedi a felhasználók számára naplóbejegyzések bevitelét, vagy pénzügyi kimutatások felvételét. Alapvető funkciókat hajthat végre a számlázás, a számlák fizetése és a bankszámla összeegyeztetése érdekében.

Ha ez minden, amire szükséged van, és a felhő-hozzáférés nem nagy ügy, akkor a Brightbook ingyenes szoftvere az Ön számára lehet. Ha még többet szeretne keresni, nézzen meg néhány javaslattal a legjobb könyvelő szoftverünket, például a QuickBooks Online.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Brightbook számára

Jellemzők

A Brightbook olyan általános könyvelési funkciókkal rendelkezik, mint a számlázás és a költségek. A szolgáltatás azt állítja, hogy „bankszintű biztonságot” és SSL-titkosítást kínál, de ezen túlmenően semmilyen részletet nem ad. A Wave részletesebb részleteket szerez annak érdekében, hogy megnyugtassa a felhasználókat adatbiztonságukról, amint azt a Wave áttekintésünkben olvashatja.

Mind a Wave, mind a Brightbook ingyenes szolgáltatásokat kínál.

Alapvető

Ha csupán számlákat kell küldenie, és fizetnie kell, és nyomon kell követnie a számlákat, akkor a Brightbook fedezi Önt. Számla- és költséglapjai csak néhány percet vesznek igénybe, de nem állíthatja be, hogy ismétlődjenek.

A Brightbook nem szinkronizálja a bankszámláit. Ehelyett feltöltened kell a nyilatkozatokat. Az importálás után soronként át kell lépnie, hogy megfeleljen a programban szereplő tranzakcióknak. Ha vállalkozása sok banki tevékenységet folytat, akkor ez gyorsan időigényes és bosszantó folyamat lesz.

Ennek ellenére a Brightbook korlátlan felhasználást tesz lehetővé, ellentétben a Xero-val vagy a QuickBooks Online-lal.

Külön

A Brightbook azonban túlmutat az egyszerű számlázáson. Ez lehetővé teszi becslések küldését és számlákká konvertálását, miután jóváhagyták őket. Mint a Wave és a Xero esetében, a számlákat több valutában is el lehet küldeni.

A Brightbook csak fizetett szolgáltatásai lehetővé teszik, hogy eltávolítsa a márkáját a számlákból és kimutatásokból, és saját sablonokat készítsen.

Korlátozott funkcionalitással, alapvető weboldallal és megtévesztő dizájnnal a Brightbook nem tűnik ki a versenytársaitól.

Árazás

Mint a Wave, a Brightbook semmit sem számít fel az alapvető számviteli csomagért. Ehelyett pénzt keres azáltal, hogy felszámolja a kiegészítő szolgáltatásokat.  

A Brightbook által kínált egyetlen fizetési folyamat a PayPal, amelyet a „Beállítások” menüben állított be. Ez azt jelenti, hogy Önnek ki kell fizetnie a díját, ha használja.

Felhasználóbarátság

Miután regisztrált egy új fiókot, hagyhatja jelölve a jelölőnégyzetet, ha demo adatokat szeretne hozzáadni fiókjához. Így tanítja a Brightbook a szoftver használatára, és bármikor eltávolítható. A főképernyőn nincs oktatóprogram, és nincsenek olyan tippek, tippek vagy előugró ablakok, mint amilyeneket a FreshBooks vagy a Zoho Books alkalmazásban kap..

Olvassa el a FreshBooks és a Zoho Books áttekintést erről bővebben.

Az irányítópult tetején lévő gombokkal a képernyőkhez juthat, ahol új költségeket vagy számlákat adhat hozzá.

Brightbook-Portál

Az irányítópult oszlopdiagramot mutat a számlákról, a kifizetésekről és a számlákról egy Ön által meghatározott időszak alatt. Jó érzés, ha vizuális pillanatképe van vállalkozásáról, ez nem mutatja a nettó jövedelmet. Beállíthatja és nyomon követheti a növekedési célt is vállalkozása számára, de úgy gondoljuk, hogy ez kevésbé fontos, mint a többi jelentési lehetőség, amelyeket szeretnénk látni, például a pénzügyi kimutatások.

műszerfal-bar-chart

A programban való navigálás során szinte mindig vissza kell térnie a fő műszerfalra vagy a menübe, hogy további kapcsolódó jelentéseket láthasson. Javítható a számlák, a beszámolók és a költségek összekapcsolása. Noha kitalálható, hogy hol kell kattintani olyan feladatok elvégzéséhez, mint például a számlázás és a számlák rögzítése, a Brightbook nem szinte olyan intuitív, mint más számviteli szoftverek. Olvassa el a FreeAgent áttekintését egy másik, a felhasználóbarát könyvelő szoftver számára.

Számlázás

Új számla hozzáadásához kattintson a műszerfal tetején az „új számla” elemre. Csak így lehet számlát hozzáadni. A Brightbookban nincsenek legördülő menük. Ha egy kapcsolódó képernyőn tartózkodik, például klienst ad hozzá, akkor nem kap lehetőséget számla hozzáadására. Vissza kell térnie a kezdőképernyőre.

A Brightbook arra kéri, hogy válasszon ügyfelet, mielőtt a számlázás fő képernyőjére is eljutna, ez felesleges lépésnek tűnik.

Első-New-számla-Screen

A számla bevitelének folyamata intuitív. Kiválaszthatja a kívánt kifejezéseket, felvehet jegyzeteket vagy mellékleteket, valamint az elem részleteit. Lehetőség van az adó mértékének kiválasztására, de kedvezmények nem alkalmazhatók.

Számla-Screen

Ha elkészült, mentheti a számlát, elmentheti és elküldheti e-mailben, vagy kinyomtathatja. A „Mentés és nyomtassa ki a szállítólevelet” gombra kattintva letölt egy .pdf fájlt az asztalra, amelyet kinyomtathat. Nincs kötegelt nyomtatás. Ha elmenti a számlát, ahelyett, hogy az összes fennálló számla összefoglalójává tenné, akkor megjelenik az ügyfél összes fennálló számlájának kimutatása..

Számla-nyilatkozat-for-Customer

A nyilatkozaton megadhatja, hogy megérkezett-e fizetés, hozzáadhat jóváírást vagy visszatérítést, e-mailt küldhet, kinyomtathatja vagy másolhatja. Ismétlődő számlát készíthet egy fő négyzet bejelölésével a fő számla űrlapon, amely után az egyetlen lehetőség annak kiválasztása, hogy hány napig kívánja kiküldeni..

Semmilyen módon nem állíthatjuk be a lejárat dátumát vagy annak visszatérésének korlátozásait.

make-visszatérő

A Brightbook azonban robusztus becslési folyamatot kínál. A becslési forma támogatja a kedvezmények és adók, a több sor és a megjegyzés hozzáadását. Az „árajánlat állapota” legördülő menüben kiválaszthatja, hogy az árajánlat elkészült-e, tárgyalás alatt áll-e, jóváhagyták-e vagy más állapotban van-e. Az „ajánlat átalakítása számlává” négyzet bejelölésével időt takaríthat meg.

Becsült-Form

A legtöbb versenytársával ellentétben a Brightbook nem rendelkezik olyan számlák műszerfalával, amely egy pillanat alatt megjeleníti a fennálló számlákat a számla képernyőn. Ha a fő műszerfalon tartózkodik, és a „esedékes pénz” felirat fölé kattint a „Minden értékesítés megtekintése” gombra, akkor a számlák és kifizetések listájára kerül..

lásd-all-értékesítés

Alternatív megoldásként az „ügyfelek” képernyő felsorolja az ügyfeleket és az ügyfeleket. Ez azonban nem azt mutatja, hogy az ügyfél milyen hosszú lejárt összeget fizetett ki. Nem integrálja sem az e-mail fizetési emlékeztetőket, a késedelmes értesítéseket, sem pedig automatikus késedelmi díjakat.

A fő műszerfal alján található egy esedékes számlák lap, amely szintén tartalmazza az információkat. Ha megszokta, hogy pillanatképként látja el a követeléseket a számviteli szoftver számlák szakaszában, mint például a QuickBooks Online vagy a Wave esetében, akkor a Brightbook bemutatása zavaró lehet (olvassa el a QuickBooks Online áttekintésünket).

számlák-due-lapot

Nincs bérszámfejtés és nincs harmadik fél által készített alkalmazás a hozzáadáshoz. A Brightbook nem követi a leltárt, ezért nem tudja azt kiválasztani a számlán. Összességében a számlázási funkció lehetővé teszi számlák küldését vagy kinyomtatását, és erről szól.

Költségek

A számlákat beírhatja az irányítópulton az „új számla” linkre kattintva. Ugyanakkor nem találtunk módot számla hozzáadására az ügyfél profiljából vagy menüjéből. Az új számlalapon vannak dobozok legördülő lehetőségekkel, vagy manuálisan adhat meg részleteket.

Új-bill

Noha a Brightbook legördülő menüiből kategorizálhatja a költségeket, nem adhat hozzá saját kategóriákat. Ha fizetett adót, válassza ki az adót, és a szolgáltatás kiszámítja azt az Ön számára. A Brightbook lehetővé teszi számlák vagy nyugták feltöltését és csatolását .pdf formátumban, ami jó szolgáltatás azoknak a vállalkozásoknak, amelyek költségeiket áthárítják ügyfeleikre..

add-bill-to-létező-számla

A költségek a fő műszerfal alján jelennek meg a „be nem fizetett számlák” lapon.

kifizetetlen váltók képernyőn

A legtöbb vállalkozásnak olyan számlái vannak, amelyeket havonta fizetnek, például bérleti díj vagy áram. A Brightbook használatával újra és újra be kell írnia azokat, mert nem tudja automatizálni a költségeket vagy a kifizetéseket, ahogy a Xero esetén (olvassa el a Xero áttekintésünket).

A számlázási funkciókhoz hasonlóan a költségtérítési lehetőségek sem haladják meg az alapokat.

Üzleti jelentések

A Brightbookban csak hat jelentés található, kevesebb, mint a FreshBooks és a Wave.

Az első jelentés fül a „jelentések” alatt infographic. Válasszon egy éves diagramot vagy egy éves tortát a számlák, a kifizetések és a számlák megtekintéséhez. Ugyanakkor nem mutatja a nettó nyereséget, és az egyetlen dátumtartomány az elmúlt 12 hónap vagy a felhalmozott.

Infografika

A következő jelentések fül, az „eredmény és veszteség”, tartalmazza az eredménykimutatást és a követelések elöregedésének elemzését. Az „idős adós elemzése” 0–30, 30–60 60–90 és 90 napot meghaladó időtartamot foglal magában az esedékes követelésekkel kapcsolatban. Exportálható, de nem fúrható le a vödörre az ügyfél-specifikus információk megtekintéséhez.

öregedés-kötelezett-elemzés

Az „Openinsight” fül összehasonlítja a vállalat eladásait és költségeit a vállalkozási kategóriában szereplő más vállalatokkal. A Brightbook azonban nem mondja meg, hogy honnan származnak az összehasonlítási adatok, és nem látjuk az értéket, ha más, hasznosabb jelentések helyett ezeket szolgáltatjuk..

OpenInsight-tab

Az „összes értékesítés” alatt a Brightbook az értékesítést és a kifizetéseket mutatja, amely alapvetően a készpénz vagy az eredményszemlélet közötti különbség. A számlaszám fölé mutató mutató megmutatja annak részleteit, ami jó érzés. A jelentés kiszámítja a nettó különbséget az eladások és a kifizetések között, hogy megmutatja a fennálló összeget.

All-értékesítés

A költségek beírására szolgáló űrlapra való felhelyezés helyett a „minden számla és költség”, amely megjeleníti a beszállítók számláit vagy az ügyfelek nevében megvásárolt termékek költségeit, a jelentési területen található.

minden számla-és ráfordítások

Az utolsó „jelentések” lap egyáltalán nem jelent. Ez a képernyő egy új számla vagy költség beírására. Ez kiváló példa a Brightbook képernyőinek, lapjainak és menüinek részleges elrendezésére.

Pénzügyi kimutatások

Mivel a Brightbook nem teljes körű szolgáltatást nyújtó számviteli szoftver, csak egy pénzügyi kimutatást nyújt Önnek. Az eredménykimutatás csak hetente, havonta vagy évente elkészíthető, és nem exportálható. Nem tudja összehasonlítani az időszakokat egymással, hogy nyomon tudja követni vállalkozása teljesítményét, és nem számítja ki a százalékos változásokat.  

nyereség-veszteség-jelentés

A Wave-del ellentétben nem kínál mérleget vagy cash flow kimutatást.

Támogatás

Nem fog erős támogatást találni a Brightbook számára. A GYIK oldal válaszol a szoftver használatával kapcsolatos alapvető kérdésekre, de nincs képernyőképe vagy videó. Sőt, még rosszabb, hogy 2017 óta nem frissítik. A YouTube-on történő keresés sem eredményezett oktatóvideókat..

A vállalatnak van kapcsolatfelvételi űrlapja és e-mail támogatása. Tesztelő e-mailt küldtünk munkaidőben, és 20 percen belül választ kaptunk.

Összességében azt a benyomást hagytuk számunkra, hogy ha a Brightbookot használja, akkor egyedül vagy.

Az ítélet

A Brightbook könyvelőszoftvere inkább úgy érzi és működteti alapítóinak, mint egy hobbit, mint egy teljes értékű vállalkozás. Hiányzik a versenyben megtalálható számos funkció, és a szoftverben való navigálás nem intuitív. Majdnem úgy érzi, hogy a szolgálat elkezdett beállítani, majd a folyamat felénél elindult.

Tekintettel arra, hogy az összes többi lehetőség több jelentést, alkalmazást, adatainak bárhonnan való hozzáférését, valamint jobb támogatási és súgódokumentumokat kínál, nem látjuk, miért jelentkezne egy vállalkozás a Brightbook szolgáltatásához.

Használja a Brightbookot? Mit gondolsz róla? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map