A Sage Business Cloud számviteli áttekintése – frissítve 2020-ban

Sage Business Cloud számviteli áttekintés

A Sage Business Cloud Accounting egy megfelelő szoftver, amely elvégzi a munkát, de nem igazán tűnik ki a tömegből. Bár biztosan láthatjuk, hogy az emberek nagyon elégedettek vele, gyanúnk van, hogy a versenytársak jobban érzik az édes helyet. A részletekért olvassa el a teljes zsályaszámviteli áttekintést.


Best-számviteli-Software-vélemény

A Sage Accounting kiváló platform azoknak a vállalkozásoknak, amelyek rendszeresen kezelik tőzsdei listájukat. Kényelmes készletkészlettel és nyomkövetővel rendelkezik az árucikk mennyiségének kezelésére. A Sage Intelligence, a Sage Accounting egyik ingyenes kiegészítője, olyan vállalkozások számára is alkalmas, amelyeknek jelentéseiket színekkel és táblázatokkal kell előkészíteniük..

Annak ellenére, hogy könnyen kezelhető, és magában foglalja a többi szabványos szolgáltatás legtöbbjét, korlátozott automatizálási lehetőségekkel rendelkezik. Ezenkívül a legolcsóbb terv, a Accounting Start funkciói nem érik meg az árát, mivel legtöbbjük ingyenesen megszerezhető versenytársával, a Wave Accounting segítségével..

Ha a Sage Accounting a legjobb platformnak tűnik, nézd meg az ingyenes 30 napos próbaverziót, vagy folytassák a további részleteket a Sage Accounting szoftverről..

Ha azonban a Sage Accounting nem az Ön számára megfelelő, böngészhet a legjobb könyvelési szoftverről szóló cikkünkben, hogy megtalálja vállalkozása számára legmegfelelőbbet.

Mi az a zsálya??

A Sage olyan cég, amely szoftvert nyújt, hogy segítse a vállalkozásokat az erőforrások kezelésében. A Sage Business Cloud Accounting, vagy a Sage Accounting annak a felhőalapú számviteli platformjának a célja, hogy segítse a kisvállalkozásokat pénzügyeik kezelésében. 

A Sage Accounting mellett a Sage támogató eszközöket is kínál szolgáltatásokhoz és platformokhoz nagyobb vállalkozások számára. Most azonban beszéljünk a Sage legolcsóbb platformjáról, a Sage Accounting-ról.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Sage Business Cloud Accounting számára

Jellemzők

A Sage funkciói könnyen kezelhetők, és a készlet-nyomkövető nagyon hasznos. Hiányzik azonban néhány alapvető jellemző, például a bérszámfejtés és az ismétlődő számlák, ami miatt Sage-nak hiányzik a versenytársakhoz szükséges extra ütés..  

A Sage automatizálási lehetőségei szinte nem léteznek, ami miatt Sage gyenge választás, ha növelni szeretné a hatékonyságot. További funkciókat hozzáadhat a Sage kiegészítőinek és integrációinak a segítségével.

A Sage legjelentősebb tulajdonsága a készletkövető. A Sage lehetővé teszi, hogy háromféle tételt tároljon a készletben: készlet, nem készlet és szolgáltatás. Ha elemet szeretne hozzáadni a készletéhez, akkor kattintson az „új elem” gombra a Sage szolgáltatásaiban & termékek ”oldalon, vagy kattintson a navigációs sáv jobb oldalán található„ + ”gombra a gyors hozzáadás menü megnyitásához.

Sage nyomon követi az elem mennyiségét a létrehozott számlák és számlák alapján. A készlet átfogó állapotát a „termékek” segítségével is figyelemmel kísérheti & szolgáltatások ”oldal, amely megjeleníti az elemek részletes táblázatát.

Sage-leltár

Új készletkészlet létrehozásakor vagy hozzáadásakor a Sage menü segítségével kiválaszthatja azokat a részleteket, amelyeket a számlák és a számlák tartalmaznak. Egy termékhez legfeljebb három eladási árat adhat hozzá, így egy kattintással válthat az árak között, amikor új számlát készít.

zsálya-new-leltár

Beállíthatja az átrendezési pontot is. Összefoglaló található a „termékek & szolgáltatások ”oldal, amely megmutatja a készlet állapotát. A QuickBooks Online alkalmazásával ellentétben azonban a Sage nem engedi, hogy újból álljon ezen az oldalon. Az elemeket manuálisan kell újrakészíteni, kiszámlázva azt a „költségek” oldalon.

Sage Payrolling

A Sage Számvitel szolgáltatásai mellett a Sage más alapvető funkciókat is kínál, mint például a bérszámfejtés és a fizetéskezelés. Ezek a szolgáltatások azonban kiegészítők a fiókjában. Más platformok, mint például a Xero, ezeket a szolgáltatásokat egy előfizetési tervben kínálják, amelyekről többet megtudhat a Xero áttekintésünkben.

Annak ellenére, hogy a Sage-nak saját fizetési feldolgozási szolgáltatása van, továbbra is elfogadhatja a hitelkártya-fizetést, ha összekapcsolja a Sage-számviteli tervet a Stripe-rel a „Beállítások” oldalon, amelyet más platformok, például a Wave és a FreshBooks is tesznek. Ne feledje, hogy a hitelkártyák Stripe-n keresztüli feldolgozása külön díjat számít fel.

zsálya-beállítások

Árazás

Annak ellenére, hogy a Sage Accounting ára első pillantásra alacsonynak tűnik, a Sage szolgáltatásai kevesebb értéket képviselnek, mint más platformok. A számviteli kezdési terv csak lehetővé teszi a Sage számláinak és bankkapcsolat-funkcióinak használatát. Összehasonlításképpen: a Wave lehetővé teszi mindkét szolgáltatás ingyenes használatát (további információkért olvassa el a Wave áttekintését).

Arra is fel kell vennie a kapcsolatot a Sage támogatásával, hogy megkaphassa a kiegészítő szolgáltatások árát, így nem tudja megbecsülni, hogy mennyi pénzt fog fizetni a Sage teljes szolgáltatásáért.

A Sage Accounting ára alacsonyabb, mint a legtöbb könyvelési platformon. Két árképzési tervvel rendelkezik: számviteli kezdés és számvitel. Az egyetlen olyan könyvelési platform, amelyben alacsonyabb az indulási terv ára, a Xero, amelynek kezdőtervében havonta 9 dollár van, és a Wave, amely alapszintű változatához ingyenes.

Ha azonban a szolgáltatásokra összpontosít, akkor rájössz, hogy a Sage nem olyan olcsó, mint más platformok. Például a számviteli indítási terv, amely havonta 10 dollárt fizet, csak hozzáférést biztosít a Sage számlázási és bank-egyeztetési szolgáltatásaihoz.. 

Sage vs Xero

Összehasonlításképpen: a Xero kezdőterve feloldja a Xero összes funkcióját (bizonyos korlátozásokkal), beleértve a leltárt és a jelentéseket. A Sage alkalmazásával ezek a szolgáltatások elérhetők a következő, a Számviteli tervben, amely havi 25 dollárba kerül. Ez a frissítés feloldja a további funkciókat, beleértve a becsléseket és a számlákat. 

A Sage az egyik legjobb szoftverlehetőség a készletkövetéshez – a QuickBooks Online és a Xero mellett – tehát ha készletkészlet-funkcióra van szüksége, az ár méltányos. Ellenkező esetben a Sage funkcióinak legtöbbjét ingyen letöltheti a Wave segítségével.

Ha hozzáférést szeretne kapni a Sage kiegészítőéhez a bérszámfejtés és a fizetés feldolgozása érdekében, kérjen bemutatót a Sage webhelyén. Más számviteli platformok is gyakran járulékként adnak hozzá bérszámfejtést. Mivel azonban kapcsolatba kell lépnie a Sage ügyfélszolgálatával, nem világos, hogy mennyi pénzt kell fizetnie a Sage teljes potenciáljának teljesítéséért.

Felhasználóbarátság

Könnyen létrehozni egy fiókot a Sage Accounting ingyenes 30 napos próbaverziójával; csak ki kell kitöltenie e-mail címét, személyes adatait és üzleti adatait. 

Ha azonban most először próbálja ki a Sage-t, ez kissé zavaró, mert nagyon sokféle szoftver közül lehet választani. A Sage külön szolgáltatásait kínálja kiegészítő szolgáltatásaival, így további információkért lépjen kapcsolatba a Sage ügyfélszolgálatával.

Ingyenes próbaverzió beállításához válassza ki az „ingyenes próbaverzió” gombot az „árképzés” oldalon, majd az űrlapok sorozatát ki kell töltenie, beleértve az e-mail címét, jelszavát, üzleti adatait és adóadatait..

Az első bejelentkezéskor megjelenik egy üdvözlő oldal, ahol Sage javasolja, hogy mit kell tennie a fiók beállításához. A FreshBookshoz vagy a QuickBooks Onlinehoz képest a Sage üdvözlőlapja nem olyan felhasználóbarát vagy intuitív. Mint a Xero-ban, nagyon sok a szöveg és a kattintásra mutató linkek, ami új felhasználót elboríthat.

zsálya üdvözlő

Annak ellenére, hogy az üdvözlő oldal zsúfolt, a többi oldal könnyebben érthető, tisztább és profi. Minden oldalon rengeteg hely van, és az adatok részletes táblázata jelenik meg. Testreszabhatja a táblázatokat az oszlopfej bal oldalán található fogaskerékikonon keresztül, így kiválaszthatja, hogy az egyes táblákhoz mely oszlopot szeretné látni..

Az ablak tetején a Sage navigációs sávja található, amely tartalmazza a Sage összes funkcióját, a súgó linket és a beállításokat. A Sage szépen rendezi a navigációs sávot, a funkciókat funkcióik szerint csoportosítva. A navigációs sáv jobb oldalán található „+” gomb segítségével gyorsan hozzáadhat bejegyzéseket, például számlákat vagy számlákat.

zsálya quickadd

Az „összefoglaló” oldal egy helyen áttekintést nyújt pénzügyeiről. Ez az oldal az Ön adatait több kategóriába sorolja: „értékesítés”, „költségek”, „cash flow kimutatások” és „cash flow előrejelzések”. Az összefoglaló az üzleti adatok grafikonon keresztül mutatja be, így könnyebben megérthető.

zsálya-összefoglaló

Számlázás

A Sage számlázási funkciója egyszerűen használható. Az „számlák” oldalon megjelenik a számlák részletes táblázata és a bal felső részen egy „új számla” gomb. A számla elkészítése gyors és egyszerű, ha már van ügyfelei és tételei a Sage névjegyzékében és készletében. 

A Sage „számla” oldalán található táblázat kissé részletesebb, mint a Xeroé, mivel az az ügyfelek telefonszámát mutatja. Ha elsősorban telefonon lép kapcsolatba az ügyfelekkel, akkor ez a formátum hasznos, mert nem kell minden számlát megnyitnia az ügyfél kapcsolattartási adatainak beolvasása érdekében..

zsálya-számla-oldal

A Sage azonban nem engedélyezi számlaemlékeztetők vagy ismétlődő számlák beállítását, amelyek elősegíthetik a vállalkozás hatékonyabb működtetését.

Új számla létrehozásához kattintson a navigációs sáv „+” gombjára és válassza az „értékesítési számla” lehetőséget, vagy kattintson az „új számla” gombra a „számlák” oldalon. Ha elfogadott árajánlatokat vagy becsléseket, akkor gyorsan létrehozhat számlát a „számla létrehozása” gombbal az egyes árajánlatok vagy a becslések állapota oldalakon.

zsálya-quote-statuspng

A Sage eljuttatja az „új számlák” oldalra, miután rákattintott az „új számla” opcióra a „+” menüben vagy a „számlák” oldalon. A számla adatait ezen az „új számla” oldalon töltheti ki, ideértve a tételeket, az ügyfelet és a dátumot. Beírhatja az „ügyfél” űrlapot, hogy vevőt válasszon meglévő kapcsolatai közül, vagy hozzon létre egy újat az „ügyfél hozzáadása” gombbal. 

Tétel kiválasztásához a számlához írja be a „tétel” megjelölésű mezőbe, és válasszon egy elemet a készletéből, vagy adjon hozzá egy újat az „elem létrehozása” gombbal..

zsálya-new-számlákat

Ha az elem már szerepel a készletben, a Sage automatikusan kitölti a készlet részletei szerint mindent, kivéve a „kedvezmény” oszlopot. Nincs reteszelve, így ha egy adott eladáshoz speciális feltételek vonatkoznak, akkor manuálisan is megváltoztathatja. 

A Sage „számla” funkciójának hátránya, hogy nem készíthet ismétlődő számlákat vagy számlaemlékeztetőket. Egyes vállalkozások számára ezek a funkciók fontosak, különösen akkor, ha fő célja az, hogy vállalkozásának pénzügyeit nagyrészt automatizálja. A Sage azonban lehetővé teszi a számlákhoz tartozó nyomtatványok kinyomtatását, ami akkor hasznos, ha gyakran kell ügyfélmegrendeléseit küldenie..

zsálya-számla-státusz

Költségek

A „számlák” funkcióhoz hasonlóan a Sage „számlák” funkciója is könnyen használható, de hiányzik az automatizálási funkciók, amelyek segítenek a költségkövetés kezelésében.

Kétféle módon hozhat létre új számlát: a „+” gombra a navigációs sávon vagy az „eladó számlák” oldalon az „új számla” gombra kattintva, amely az „új szállítói számla” oldalra viszi. 

zsálya-számlák

A számlákhoz hasonlóan új szállítót is létrehozhat, vagy kiválaszthat egyet a szállítói listából, amikor rákattint a „szállító” mezőre. Amikor beírja az „elem” űrlapot, kiválaszthat egy elemet a készletéből, amely az űrlap alatt jelenik meg. A Sage automatikusan kitölti az elem részleteit, ha a készletét használja.

zsálya-new-számlák

Sage sajnos ez minden, amit Sage „költségei” szolgáltatásból szerezhet. Nem állíthat be ismétlődő számlát vagy számlaemlékeztetőt, mint ahogyan a QuickBooks Online esetében, és nem fizeti ki a számlákat online (ha többet szeretne tudni, olvassa el a QuickBooks Online áttekintésünket). 

A Sage „számlák” funkciója nagyszerűen segíti a költségek nyomon követését, de a hasonló platformok, mint például a QuickBooks Online vagy a Xero, egy lépéssel tovább haladnak, és automatizálási funkciókat biztosítanak, például számlák ismétlését vagy emlékeztetőket. Olvassa el a Xero vs. a QuickBooks Online összehasonlítást, hogy megtudja, melyik platform jobb.

Jelentés

A Sage 23 jelentéssablont és hozzáférést biztosít a Sage Intelligence-hez, a jelentéskészítő szolgáltatáshoz. A Sage Accounting jelentési funkciója önmagában semmi különös. Ez korlátozza a jelentés testreszabási lehetőségét a legtöbb jelentés dátumtartományára és rendezési sorrendjére. 

A Sage Intelligence kiegészítője azonban a Sage jelentéseinek vonzóbbnak tűnik, és létrehozhat egyéni jelentéssablont is.

A Sage 23 jelentéssablonja hét kategóriába van osztva: „alapvető jelentések”, „részletes jelentések”, „készpénzjelentések”, „adójelentések”, „termék & szolgáltatási jelentések ”,„ online fizetési jelentések ”és„ adatjelentések ”.

zsálya-jelentési

Az „alapvető jelentések” kategória tartalmazza azokat a fő jelentéseket, amelyeket vállalkozásának nyomon követésére használ, például „profit” & veszteség ”,„ mérleg ”és„ követelések ”. 

A „részletes jelentések” opció mélyebb ismereteket nyújt pénzügyeiről, például „főkönyv”, „profit elemzés” és „értékesítési bevétel”.

A „készpénzjelentések” jelentéseket tartalmaznak – például „pénzforgalmi kimutatást” – a cash flow-ról és a tranzakciókról, hogy láthassa, hová halad a pénz.

Az „adójelentések” kategóriában két jelentés található, az „adóbevallás jelentése” és az „1099 szállítói jelentés”, amelyek hasznosak, ha az Egyesült Államok adószezonja közeledik.

A termékek & szolgáltatások ”opciónak csak egy jelentése van,„ készletmozgások ”, amely lehetővé teszi a készlet állapotának egy adott időszakra vonatkozó állapotának megtekintését.

Az „online fizetési jelentések” -nek is csak egy sablonja van, a „Paya”, amely egy olyan fizetési szolgáltatás, amelyet a Sage felhasználhat a Paya segítségével végrehajtott fizetések megtekintésére.. 

Az utolsó kategória, az „adatjelentések”, tartalmazza a „névjegyek személyes adatai” jelentést, amely lehetővé teszi az olyan névjegyek eltávolítását, amelyekre már nincs rá szüksége..

zsálya-számviteli-állomány

A Sage Accounting jelentési funkcióján kívül a Sage Intelligence programhoz is hozzáférhet a „jelentés intelligencia” link segítségével, a „jelentés” oldal jobb felső sarkában. A Sage Intelligence jelentésformátumai vonzóbbak, mint a Sage Accounting szokásos jelentései.

A Sage Intelligence sablonjainak színei és diagramjai jobban néznek ki, mint a Sage Accounting standard jelentése. A Sage Intelligence lehetővé teszi a jelentések exportálását XLSX vagy PDF fájlba.

zsálya-intelligencia-állomány

2019 decemberétől kevesebb mint 20 jelentéssablon használható. Azonban létrehozhat egyéni jelentést, ha belép a „Saját jelentések” fülre, és kattint az „egyéni jelentés létrehozása” gombra.

zsálya-intelligencia-állomány

Támogatás

A Sage rengeteg információt kínál a felhasználók számára a felfedezéshez, ideértve egy blogot, súgóoldalakat és fizetett tanfolyamokat.

A Sage támogatásának eléréséhez kattintson a navigációs sáv jobb oldalán található „súgó” gombra, amely megnyitja profilját a Sage vevői közösségén. A legfelső sávban egy keresőmező jelenik meg, ahol mind a beszélgetéseket, mind a cikkeket a Sage ügyfélközösségben megkeresheti.

zsálya-support-közösség

A Sage vevőközösségén keresztül hozzáférhet a Sage súgócikkeihez, megbeszélésekhez és a Sage Egyetemen, ahol megvásárolhatja a Sage által kínált tanfolyamokat. Vannak tanfolyamok a Sage termékeiről, de vannak olyan általános ismeretek tanfolyamai is, mint például a könyvelés és a könyvelés.

Ha el akarja érni a Sage támogatását, kattintson a profiloldal jobb oldalán található zöld, „offline csevegés létrehozása esetén” gombra. Ezután töltse ki az űrlapot, hogy tisztázza a problémát, és a Sage ügyfélszolgálata 48 órán belül megkapja Önnel a kapcsolatot.

zsálya-támogatás

Az ítélet

A Sage-nek hiányzik a versenytársak legyőzéséhez szükséges kiegészítő szolgáltatások. Az emlékeztetők és az ismétlődő számlák vagy számlák hiánya üzletkötő lehet bizonyos vállalkozások számára, különösen azok számára, akik hatékonyságát kívánják növelni.. 

A készletkészlet azonban nagyszerű, és rendelkezik nyomkövető funkcióval, amely más platformon ritkán van. A Sage Intelligence – jelentési kiegészítője – kiválóan megjelenő jelentéseket készít, és egyedi jelentéseket készíthet.

A Sage ára eleinte olcsónak tűnhet, de 10 dollárért nem kínál sok funkciót. Az áron kínált számos szolgáltatás elérhető a Wave, egy ingyenes, kisvállalkozási számviteli eszköz segítségével is. 

A Sage oldalainak tiszta felülete van, amely megkönnyíti a navigációt. Egyes oldalak azonban zsúfoltak linkekkel, ami túlterhelheti a felhasználókat. A Sage Accounting támogatása nagyon sok tartalmat kínál, beleértve fizetett tanfolyamokat, súgócikkeket és egy fórumot.

Ha tetszik az, amit eddig olvasott, próbálkozzon a Sage ingyenes 30 napos próbaverziójával, hogy kiderüljön, vajon a Sage jól használható-e vállalkozása számára.

Használtad már a Sage-t korábban? Szeretnénk hallani az Ön véleményét az alábbi megjegyzés szakaszban. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map