Sync.com vs Dropbox: Epska bitka u oblacima

Kao i diva, Dropbox ima polarizirajući učinak. Neki se zaklinju u njega, drugi se u njega zaklinju. Daleko od rješavanja rasprave, mislili smo da ćemo malo goriva baciti na vatru s sinkronizacijom bez zabrane. Kandidat: nišni uređaj usmjeren na privatnost Sync.com.


I Dropbox i Sync.com često su predstavljeni na našem popisu najboljih usluga za pohranu u oblaku. To i činjenica da su ovdje zaslužili naše poštovanje na Cloudwards.net-u iz vrlo različitih razloga čini ono što smo smatrali vrlo uvjerljivim kontrastom.

Također smo i dojilje za nedoraslu priču, tako da postoji to. Nakon što pročitate, ne zaboravite provjeriti našu biblioteku recenzija za pohranu u oblaku, gdje ćete pronaći i naš potpuni pregled Sync.com i Dropbox pregled.  

Bitka za najbolju pohranu u oblaku: Sync.com vs Dropbox

Dropbox je već dugo jedan od vođa polja oblaka za pohranu. Osnivač Drew Houston izumio je model mape za sinkronizaciju koji se danas često koristi, a Dropbox je jedan od najboljih alata za pohranu u oblaku za suradnju i produktivnost. To je dijelom iz tih razloga što Dropbox danas tvrdi preko 500 milijuna korisnika.

Sync.com je, u međuvremenu, u posljednjem izvješću imao 260 000 korisnika, uključujući tvrtke. Iako se broj korisnika Sync.com udvostručio u 2016., za Dropbox je u natjecanju za popularnost očito daleko plakati.

Međutim, sveukupno aktivni korisnici nisu sve. Iako nećemo poreći da Sync.com zaostaje za Dropbox-om u značajkama produktivnosti, baš kao što to čine Google Drive i OneDrive, ona ostaje intrigantna opcija za pohranu u oblaku vrijedna ozbiljnog pregleda.

Kako dalje nastavljamo, brzo ćete vidjeti zašto Cloudwards.net svrstava Sync.com kao jednu od najboljih Dropbox alternativa. Usporedili smo usporedbu u četiri kruga: trošak, sinkronizacija datoteka, dijeljenje datoteka i sigurnost. Započnimo.

1

Trošak skladištenja

Započet ćemo stvari usporedbom troškova osobne pohrane u oblaku za svaku uslugu. Iako dno crta nije sve, ni to nije ništa.

Sync.com

Kućni korisnici mogu koristiti Sync.com bez ikakvih troškova uz 5 GB besplatne pohrane. Povrh svega, možete predložiti Sync.com prijateljima da zarade 1 GB dodatnog prostora za pohranu po preporuci. I vaši će prijatelji dobiti dodatnih 1 GB.  

Možete uputiti vezu preporuke na svoj blog ili Twitter kako biste zaradili više, a nema ograničenja na koliko besplatnih gigabajta možete zaraditi. Ova velikodušna pravila preporuke učinila je da Sync.com visoko svrstane u naš izbor za najbolju besplatnu pohranu u oblaku.

Ako trebate više prostora nego što možete besplatno, možete se odlučiti za jedan od dva osobna plana: 500 GB ili 2TB.

Oba se plana moraju plaćati na godišnjoj razini i unaprijed, ali to je stvarno jedina mana. 500 GB prostora za pohranu za 49 USD mjesečno radi malo više od 9 USD mjesečno, dok 2TB za 96 USD godišnje radi do 8 USD mjesečno. To je i jedno od ponuđača, mada je plan 2TB sigurno bolji.

Ako završite sa zamjerkom kupca, imate i 30 dana da zatražite svoj novac natrag, bez pitanja. Nismo čuli nijednu pritužbu vezanu za Sync.com zbog nepoštovanja tih uvjeta.

Dropbox

Kao i Sync.com, Dropbox nudi besplatni osobni plan. Međutim, nije baš tako velikodušan sa samo 2 GB.

Isto je i s Dropboxov referalnim programom, koji vam nudi 500 MB dodatnog prostora za pohranu, za maksimalnih 16 GB na besplatnom planu. Pretplatite se, međutim, i dobivate 1GB prostora za pohranu po preporuci, a čep ide do 32 GB.

Dropbox ima dva osobna plana za odabir, poput Sync.com, ali dobiva vam samo 1TB prostora za pohranu u oblaku. Ne postoji opcija više ili manje.

Dropbox Plus je plan koji većina korisnika ima, a košta 9,99 USD mjesečno ili 99,99 USD ako platite za godinu dana unaprijed. Godišnja opcija se isplati do 8,12 USD mjesečno, a uštede koje zapravo ne opravdavaju obvezu.  

Dropbox Plus zapravo nedostaje neke ključne značajke, uključujući selektivnu sinkronizaciju i napredne značajke dijeljenja. Dotaknut ćemo se oba kada pokrivamo sinkronizaciju u drugom krugu i dijeljenje u trećem krugu.

Prednosti plaćanja 19,99 USD za Dropbox Professional uključuju 120-dnevnu verziju datoteka, napredne značajke dijeljenja, pretraživanje teksta, pretraživanje slika i “pametnu sinkronizaciju”, značajku koju ćemo dodirnuti u sljedećem krugu.

To su lijepe značajke, ali znatno manje, tako da uzmete u obzir činjenicu da udvostručuju troškove.

Prve okrugle misli

Sync.com vam daje više besplatne pohrane u oblaku od Dropboxa. No, poantu u korist govori njegov plan od 2 TB. To je jedan dolar manje od Dropbox Plus-a za dvostruko više prostora za pohranu. Sync.com ne samo da je bolji od Dropboxa, već je i jedan od najboljih ponuda u oblaku za pohranu.

Runda: Trošak skladištenja za Sync.com

Sync.com Logo
Dropbox logotip

2

Sinkronizacija datoteke

Sinkronizacija datoteka ili samo kratka sinkronizacija omogućuje vam povezivanje više uređaja u oblaku radi dijeljenja datoteka između njih. Cilj je napraviti uređivanje datoteka na jednom uređaju i automatski prenijeti na druge uređaje kako ne biste imali prepirku s USB pogonima.

U ovom ćemo krugu pogledati kako se Sync.com i Dropbox približavaju sinkronizaciji i koliko dobro to rade. Uključit ćemo neke rezultate brzine da bismo odredili pobjednika.

Ovi su testovi provedeni preko WiFi mreže brzine interneta od 10 Mbps i 22 Mbps s testnog mjesta u jugoistočnoj Aziji. Vaše će se brzine vjerojatno uvelike razlikovati ovisno o mjestu na kojem se nalazite i internetskoj vezi, ali to bi vam trebalo dati nekakvu predstavu o relativnoj izvedbi.

Sync.com

Sync.com upravlja sinkronizacijom putem mape za sinkronizaciju, poput većine usluga pohrane u oblaku. Instalirajte stolni klijent i ta se mapa dodaje u vaš datotečni sustav.

Povucite datoteke u mapu za sinkronizaciju kako biste ih poslali u svoj oblak i druge uređaje. U dizajnu nema ništa posebno, ali to treba biti: jednostavno.  

Važno je koliko brzo se datoteke kopiraju. Evo rezultata naših testova brzine sa Sync.com:

Prvi pokušaj:
Drugi pokušaj:
Prosjek:
Vrijeme prijenosa:16 minuta, 32 sekunde14 minuta, 03 sekundi15 minuta, 29 sekundi
Vrijeme preuzimanja:6 minuta, 56 sekundi6 minuta, 42 sekunde6 minuta, 49 sekundi

Te brzine nisu strašne ako uzmete u obzir da se podatkovni centar Sync.com nalazi u Kanadi, na drugoj strani svijeta. U najmanju ruku, usporedive su s drugim uslugama koje smo testirali. Imajte i na umu da obično nećete prenositi i preuzimati datoteke od 1 GB, osim ako ne radite s videozapisima.

Brzo je obično najbolje, ali sinkronizacija može usporiti druge aktivnosti ako vaše računalo radi s ograničenim resursima. Sync.com po zadanom automatski prilagođava širinu pojasa tako da ne ometa druge procese. Međutim, možete je i ručno zatvoriti.

Samo idite na ikonu trake Sync.com, odaberite “postavke” i idite na karticu “mreža” prozora koji se otvori.

Ne postoji opcija za “neograničenu” propusnost iako se čini da se na temelju naših gornjih testova brzine Sync.com učinkovito koristi onim što je dostupno.

Iako je sinkronizacija korisna značajka, mogućnost uključivanja sinkronizacije bit će važnija nekim korisnicima. To je zato što s uključenom sinkronizacijom spremate datoteke i na tvrdi disk i u oblak. Ako želite koristiti oblak za pohranu da biste oslobodili prostor na tvrdom disku, sinkronizacija je kontraproduktivna.

Da bi se zadovoljila ova potreba, Sync.com pruža ono što je poznato kao selektivna sinkronizacija. Pristupite ovoj značajki sa ikone alatne trake Sync.com odabirom “postavki” i otvaranjem kartice “Napredno”.   

Poništite mape i više se neće pohranjivati ​​na vaš tvrdi disk.

Jedan od nedostataka Sync.com-ove integracije ove značajke je taj što više nećete moći vidjeti ne-sinkronizirane mape u vašem datotečnom sustavu. Morat ćete koristiti sučelje preglednika Sync.com. Dropbox ima rješenje za taj problem – ako ste voljni platiti za njega.

Dropbox

Kao i Sync.com, Dropbox također instalira mapu za sinkronizaciju u vaš datotečni sustav kada instalirate klijent. Kao što je spomenuto, ovo je zapravo mehanizam koji je Dropbox izumio.

Obavili smo iste testove brzine sinkronizacije s Dropboxom kao i sa Sync.com, putem iste WiFi mreže. Tablica u nastavku prikazuje rezultate.

Prvi pokušaj:
Drugi pokušaj: Prosjek:
Vrijeme prijenosa:16 minuta16 minuta16 minuta
Vrijeme preuzimanja:6 minuta6 minuta, 30 sekundi6 minuta, 15 sekundi

Čini se da Dropbox mnogo bolje koristi raspoloživu širinu pojasa od Sync.com. Dropbox ima poslužitelje u SAD-u i Europi, iako samo poslovni korisnici mogu koristiti europske sadržaje. Ipak, više podatkovnih centara u SAD-u trebalo bi pomoći u izbjegavanju uskih grla.

Dropbox vam također omogućuje ograničenje brzine prijenosa i preuzimanja pristupom postavkama klijenta putem ikone radne površine na programskoj traci. (Izbornik alatne trake Dropbox zapravo je puno bolje osmišljen od Sync.com-a, iako u ovaj članak ne uklapamo ukusnost).  

Propusna mreža mreže Dropbox

Dropbox prema zadanom, poput Sync.com, automatski prilagođava brzine prijenosa kako ne bi ometao ostale aktivnosti. Također poput Sync.com, možete i ručno prebacivati ​​brzine. Za razliku od Sync.com, Dropbox također ima postavku “bez ograničenja” koja će povećati propusnost bez obzira na sve što se događa.

Tamo gdje Dropbox stvarno nadmašuje Sync.com, u korištenju je kopiranja datoteka na razini bloka. Ova metoda kopiranja znači da kada uređujete datoteku, samo uređeni dio datoteke prepisuje se u oblak, a ne da se ponavlja cijela datoteka.

Ovaj pristup uvelike povećava brzinu sinkronizacije, što ga čini pomalo iznenađujućim što više rješenja za pohranu u oblaku nisu slijedila taj model. Trenutno su jedini koji nude blok kopiranje od kojih znamo i Amazon Drive, OneDrive (za MS Office datoteke) i Egnyte, naš izbor za najbolju sinkronizaciju i dijeljenje usluga u poduzeću..   

Dropbox pruža i standardne mogućnosti sinkronizacije odabira i, spremni ste za isticanje na Dropbox Professional računu, poboljšanu verziju, Smart Sync.

Selektivnom sinkronizacijom upravlja se na kartici “sinkronizacija” alata za postavke desktop računala.  

Uz standardnu ​​selektivnu sinkronizaciju sve mape koje ste odabrali za sinkronizaciju više se neće prikazivati ​​u vašoj Dropbox mapi za sinkronizaciju. Smart Sync omogućuje vam da ih i dalje vidite i pristupite, poput mrežnog pogona. To je veliko unapređenje, ali jedno koje želimo uključeno je besplatno.  

Dva okrugla razmišljanja

Dropbox nije samo izumio moderni pristup sinkronizaciji koji svi danas koriste, tvrtka nastavlja postavljati traku. Brzi su početni prijenosi datoteka, a značajke poput sinkronizacije na razini bloka i pametne sinkronizacije uvelike poboljšavaju korisničko iskustvo.

Sync.com, unatoč imenu, ne mjeri se baš tako. Međutim, to ne znači da djeluje loše. Osim toga, barem prema onome što nam je rekao Sync.com, zaštita šifriranja nulteg znanja o kojoj ćemo govoriti u četvrtoj rundi sprječava je da implementira sinkronizaciju na razini bloka.

Povrh svega, stvarni postupak privatnog šifriranja datoteka vjerojatno usporava stvari. No, najveći proizvođač razlika vjerojatno je da Sync.com jednostavno nema infrastrukturu Dropbox-a koji kao više podatkovnih centara stoji na raspolaganju.

Izvinite na stranu, ako tražite tekuću sinkronizaciju uređaja, Dropbox je vaša najbolja ponuda.

Okruglo: Točka sinkronizacije datoteka za Dropbox

Sync.com Logo
Dropbox logotip

3

Dijeljenje datoteka

Dijeljenje datoteka omogućuje drugima da pregledavaju ili preuzimaju datoteke u vašem oblaku. Kao i sinkronizacija, većina tvrtki slijedi isti osnovni pristup implementaciji, a to je generiranje veza koje upućuju na mape i datoteke. I opet, neke tvrtke rade bolje od drugih.

Pogledajmo kako to rade Sync.com i Dropbox.

Sync.com

Možete dijeliti pohranjene datoteke sa Sync.com i putem sučelja preglednika i putem mobilnih aplikacija Sync.com, dostupnih za Android i iOS.

Datoteke možete zajednički koristiti u pregledniku klikom na pridruženi gumb “dijeljenje”.

Ovo generira vezu koja upućuje na tu datoteku, a koju možete kopirati za ručnu distribuciju ili dijeljenje e-poštom.

Jedna od stvari koja je Sync.com učinila favoritom Cloudwards.net-a je to što se tu ne zaustavlja. Usluga vam omogućuje da na veze dodate i lozinke i datume isteka, sve dok ste korisnik plaćanja.

Neke se usluge počinju snalaziti u tom pojasu nudeći iste značajke, iako većina to ne čini. Sync.com ide još dalje, ali tako što vam omogućuje postavljanje ograničenja za preuzimanje veza, primanje obavijesti o aktivnosti veze i provjeravanje statistike preuzimanja.

Što je još bolje, korisnici Sync.com mogu dodati “poboljšanu privatnost” vezama, što ih čini nulom. Opet ćemo govoriti o nultom znanju u našem krugu sigurnosti, ali u osnovi je to sredstvo za osiguranje da niko osim vas i onih s kojima dijelite svoje datoteke ne može ih dešifrirati..

Sa Sync.com možete dijeliti pristup mapi što djeluje na isti način kao i dijeljenje pojedinačnih datoteka. Kada dijelite mapu, svaka datoteka unutar sadrži zasebnu vezu. Oni s pristupom mapi mogu ih pojedinačno preuzeti ili ih sve zajedno preuzeti u obliku .zip datoteke.

Također možete pozvati korisnike da pristupe mapama na temelju njihove adrese, a ne da stvaraju vezu. Time osobama možete dati dopuštenja kao što su samo pregled, uređivanje i pozivanje. Veze su druge mogućnosti koje omogućavaju drugima da prenose datoteke u vaš oblak.

Opcije dijeljenja s vašeg pametnog telefona slične su zahvaljujući poboljšanjima koja su napravljena u rujnu 2017. Prije toga mobilna aplikacija nije mogla dijeliti datoteke.

Dropbox

Dropbox vam također omogućuje dijeljenje datoteka i iz njezinog sučelja preglednika i Android ili iOS aplikacija. Dropbox ima dodatnu prednost nad Sync.com i dijeljenjem izravno iz mape za sinkronizaciju na radnoj površini.

Dijeljenje na temelju preglednika izvodi se klikom na gumb “dijeli” povezan s bilo kojom mapom ili datotekom. Otvara se prozor u koji možete unijeti adrese e-pošte ili kopirati vezu za ručno dijeljenje.

Dijeljenje mapa dodaje dodatne mogućnosti dopuštenja za uređivanje sadržaja. Oni koji imaju dopuštenja za uređivanje također možete dati mogućnost upravljanja mapama.

Dropbox ima i postavke veze i isteka, ali za pristup njima je potreban Dropbox Professional, koji se čini pomalo škrtim na dijelu Dropboxa.

Dropbox ne dopušta vam ograničavanje preuzimanja veza ili primanje obavijesti o aktivnostima, ali ima nekoliko korisnih povezanih povezanih prikaza.

Prvi je prikaz “dijeljenja” gdje možete dobiti brzi pregled mapa i datoteka koje dijelite, kao i veze koje su stvorene. Drugi je prikaz “zahtjev za datotekom” koji omogućuje traženje datoteka od drugih i prijenos na njih na svoj Dropbox račun, čak i ako sami nisu kupci..

Mobilna aplikacija Dropbox omogućuje vam i dijeljenje sadržaja, ali ne dopušta vam da zaštitite lozinkom ili dodate datume važenja, čak ni s Dropbox Professional-om. Aplikacija također ne sadrži dva spomenuta pogleda (“dijeljenje” i “zahtjevi za datoteke”).  

Tri okrugle misli

Dijeljenje datoteka s Dropboxom je prikladno, posebno sa mogućnošću dijeljenja datoteka izravno iz vašeg datotečnog sustava. Međutim, nema sumnje da korišteni pristup nije siguran kao pristup Sync.com i ne bi bio čak i ako su za Dropbox Plus uključeni lozinka za vezu i datumi isteka.

Sync.com upravo ima vrlo solidan pristup dijeljenju datoteka koji se trenutno ne podudara s bilo kojom drugom uslugom pohrane u oblaku – ne samo Dropboxom. Slično kao što Dropbox postavlja trendove pri sinkronizaciji, Sync.com postavlja trendove s dijeljenjem datoteka.

Iz tog razloga smo izabrali Sync.com kao najbolju pohranu u oblaku za dijeljenje datoteka, prebijajući Dropbox. Vjerojatno je razumljivo da Sync.com također ruši Dropbox u trećem kolu.

Okrugla: Točka dijeljenja datoteka za Sync.com

Sync.com Logo
Dropbox logotip

4

sigurnosti

Čuvanje datoteka u oblaku je prikladno, ali za neke je i razumljivo zastrašujući prijedlog. Krivica za visokoprofilne hake poput zloglasnog “fappeninga” i drugih sličnih često se postavlja na vrata tehnoloških tvrtki, dok su obično više rezultat slabih lozinki, a ne loše sigurnosti u oblaku.   

No, još uvijek može dosta usluge pohrane u oblaku da bude vaš najgori neprijatelj, osim što osigurava da čak i ako su njihove usluge na neki način prekršene, vaše datoteke ostaju privatne. Pogledajte internetski vodič za privatnost Cloudwards.net za više načina kako ostati siguran.  

Sync.com

Sync.com radi ono što bi trebalo očekivati ​​za bilo koju uslugu pohrane u oblaku šifriranjem datoteka kako u tranzitu, tako i u mirovanju..

Vrlo malo tvrtki za pohranu oblaka još uvijek ne šifriraju korisničke datoteke pohranjene na njihovim poslužiteljima, s tim da su Amazon Drive i OneDrive (svejedno za kućne korisnike) dva najveća imena koja još uvijek nisu započela svoj rad.  

Metoda enkripcije koja se koristi je 256-bitni AES, što bi većini procjena trebalo da dešifrira čak i najbrže svjetske superračunala milijarde godina. Sync.com također štiti prijenos podataka pomoću TLS / SSL i 2048-bitnog RSA kako bi se spriječilo uspješno prisluškivanje putem interneta.

Opet, većina je ovih dana standardna cijena. Tamo gdje se Sync.com odvaja od paketa, ostavljajući korisnicima da vise na ključeve za dešifriranje tih datoteka, umjesto da se drže za njih same.

Datoteke su šifrirane prije nego što ikada napuste uređaj i ne dešifrirati ih dok ih ne preuzmete. Upotrijebljena šifra šifriranja stvara se na temelju lozinke koju ste postavili, a koju Sync.com nikad ne zna.

Nazvano šifriranje nultih znanja, to je najbolji način zaštite datoteka. To znači da nitko na Sync.com ne može čitati vaše datoteke, bilo u marketinške ili pravne svrhe, bilo kao rezultat kršenja podatkovnog centra.

Loša strana je da, ako zaboravite zaporku, Sync.com to također ne može resetirati umjesto vas, tako da ćete izgubiti pristup svojim datotekama. Ako se odlučite za Sync.com, obavezno pohranite zaporku negdje na sigurno, poput upravitelja zaporki za oblak.

Ako se ne želite sjetiti, možete dopustiti Sync.com da pohranjuje zaporku umjesto toga ili da navedete nagovještaj zaporke da tvrtka zadrži datoteku.  

Čak i ako postoji enkripcija nulteg znanja i 256-bitni AES, slaba se lozinka može lako hakirati. Poželjno je da poduzmete korake za stvaranje snažne lozinke, ali možda biste trebali iskoristiti i mogućnost dvostruke faktorke provjere autentičnosti Sync.com.

Dvofaktorska provjera autentičnosti znači da čak i ako netko ukrade ili nagađa vašu lozinku, neće se moći prijaviti na vaš račun s vlastitog računala bez unosa posebnog koda.

Kad se prijavite s nepoznatog uređaja, Sync.com će vam poslati ovaj kôd putem e-poruke, tako da možete dobiti pristup. Također možete koristiti Google Autentifikator.

Još jedna prednost korištenja Sync.com je lokacija tvrtke u Torontu. To znači da se njime upravlja kanadskim zakonima o privatnosti određenim u PIPEDA (Zakon o zaštiti osobnih podataka i elektroničkim dokumentima).

Dropbox

Datoteke se šifriraju tijekom prijenosa i u mirovanju s Dropboxom, ali taj postupak nije kraj do kraja. Jednom kada stignu u Dropbox centar podataka, prije nego što budu pohranjeni na poslužitelju, dešifriraju se i zatim ponovno šifriraju.

Razlog zbog kojeg Dropbox koristi ovaj pristup je odvajanje sadržaja vaših datoteka od metapodataka, što se odnosi na elemente poput naziva datoteka, vrsta i veličina datoteka.

Dropbox ove podatke povlači za indeksiranje, što ubrzava pristup datotekama. Iako je izvedba naopaka, ona djeluje ne zato što Dropbox odvaja metapodate, nego zato što ga ne šifrira ponovo kao što je to slučaj sa sadržajem vaše datoteke.

Postoji vrlo malo drugih koji mogu reći o vama samo iz vaših metapodataka datoteka. Dobra vijest je da Dropbox barem pohranjuje metapodatke na odvojeni poslužitelj od sadržaja datoteka.

Razina enkripcije koju Dropbox koristi za osiguranje sadržaja datoteka je 256-bitni AES. U tranzitu koristi 128-bitni AES zajedno s TLS / SSL tunelima. 128-bitni AES je slabiji, ali i brži i poput 256-bitnog AES-a trebalo bi mu nepraktično vrijeme da se pukne sila.

Dropbox također podržava dvofaktorsku provjeru autentičnosti za zaštitu od krađe lozinke. Kada se prijavite na svoj račun na nepoznatom računalu, možete zatražiti Dropbox da potvrdi svoj identitet ili putem tekstualne poruke ili putem mobilne aplikacije za provjeru autentičnosti.

Dropbox sa sjedištem u SAD-u, koji nažalost nema najsličniji ugledu s obzirom na privatnost korisnika. Program NIS-a za nadzor PRISM, otkriven velikim istraživanjima javnosti u 2013., još uvijek traje. Godine 2016., FBI je izveo Apple na sud kako bi pokušao prisiliti kompaniju da razvije stražnju enkripciju koja omogućuje pristup podacima iPhone-a.

FBI je izgubio slučaj, ali i on i PRISM ukazuju na spremnost za upad u privatne podatke pohranjene u elektroničkom obliku. To bi mogao biti razlog da neki radije pohranjuju svoje podatke izvan Sjedinjenih Država.

Četvrte četvrte misli

Neće se svi brinuti o NSA-u koji pristupa njihovim podacima, a za većinu ljudi neće biti važno gdje se njihovi podaci pohranjuju. Sync.com mjesto u Kanadi prednost je privatnosti, ali daleko veća prednost koju ima Dropbox je njegova upotreba enkripcije nulteg znanja.

Možete prilično istaknuti da Dropbox ne bi bio usluga pohrane u oblaku kakva je uz privatno šifriranje. Činjenica da se zadržava na vašim šifriranim ključevima omogućuje indeks datoteka, što povećava performanse. Brzi pristup datotekama značajan je dio zašto usluga ima 500 000 korisnika.

Međutim, malo je sumnje da je Sync.com sigurniji. Nismo otkrili ni činjenicu da je Dropbox imao 68 milijuna korisničkih lozinki ukradenih u 2012. godini.

Krug: Sigurnosna točka za Sync.com

Sync.com Logo
Dropbox logotip

5

Presuda

Sync.com je izveo tri od četiri runde, ali bilo bi u pravu i pogriješiti. Afterall, nismo predstavili jednu od najvećih prednosti Dropboxa u odnosu na Sync.com, a to su njegove integrirane aplikacije za produktivnost.

Dropbox ima sposobnu aplikaciju za bilješke pod nazivom Dropbox Paper koja omogućuje snimanje misli i minuta sastanka te ih drži u oblaku. Omogućuje vam i pregled datoteka s vašeg preglednika i uređivanje dokumenata Microsoft Office zahvaljujući integraciji s Office Online.

Sync.com vam ne daje ništa od toga, makar samo zato što je pristup zaključavanju šifriranja otežan integracijama sa preglednika. Međutim, u vakuumu će mnogi korisnici odabrati alate Dropbox over Sync.com za svoje alate.

Srećom po nas, ne živimo u vakuumu. Na primjer, i Google Drive i OneDrive imaju više i bolje integrirane aplikacije za produktivnost od Dropboxa. Činjenica da vam Google Drive također daje 15 GB besplatnog prostora za pohranu u oblaku pomogla mu je da ubrza mimo Dropboxa ukupni broj korisnika s posljednjim brojem 800.000 (pročitajte našu recenziju na Google disku).

Razlog zbog kojeg sve to objašnjavamo u članku o Sync.com i Dropboxu je taj što pomoću svojih alata za produktivnost i velikodušnog besplatnog prostora za pohranu možete koristiti i Google Drive i Sync.com da biste iskoristili prednosti oboje za manje od Dropbox-a. pretplata.

Zapravo se čini tako ispravnim da smo napisali članak o potencijalnom partnerstvu. Romantično, zar ne?

Kad se sve svodi na to, jedini istinski uvjerljiv razlog za korištenje Dropbox-a preko Sync.com ili bilo koje druge pohrane u oblaku je taj što on tako dobro upravlja s sinkronizacijom datoteka. Pored toga, Sync.com nudi puno bolju vrijednost s 2TB prostora za pohranu 8 USD mjesečno i mnogo sigurniji pristup dijeljenju i šifriranju datoteka.

Konačni pobjednik: Sync.com

Sync.com je naš izbor, ali pozdravljamo različita mišljenja. U komentarima ispod navedite malo uvida u tu temu. Radimo i pitanja.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map