Posredni vodič za korištenje WordPress-a

WordPress je danas najpopularniji CMS (sustav za upravljanje sadržajem) i trenutno pokreće preko 30 posto svih web stranica na mreži. To je nevjerojatno raznolika platforma koja vam omogućuje da pažljivo napravite web mjesto u skladu sa svojim potrebama.


U ovom privremenom vodiču za korištenje WordPressa, dublje ćemo otvoriti zečji otvor pomoću platforme. Idemo pogledati optimizaciju tražilice, smanjujemo vrijeme učitavanja na vašoj web lokaciji, bavimo se WordPressom svakodnevno i rješavamo neke uobičajene probleme sa WordPressom..

Ovisno o tome gdje se nalazite, ovaj je vodič možda previše jednostavan ili previše složen. Imamo još dva vodiča za WordPress, pa se obavezno provjerite nakon što prođete kroz ovaj:

 • Vodič za upotrebu WordPressa za početnike
 • Napredni vodič za korištenje WordPress-a

WordPress i optimizacija za tražilice

Iako nije specifično za WordPress, SEO (optimizacija za tražilice) je ogroman dio korištenja CMS-a. Kao što je spomenuto u našem WordPress vodiču za početnike, Yoast SEO dodatak je ključan alat za osiguravanje organskog prikupljanja prometa s tražilica. Pritom ćemo se upoznati s osnovama dodatka, kao i nekim najboljim praksama za SEO općenito.

Indeksiranje na tražilicama

Prije nego što učinite bilo koji SEO, morat ćete poslati svoje web mjesto na indeksiranje. Mi ćemo posebno trčati preko Google indeksiranja, ali postoje posebni koraci za ostale tražilice. Prvo idite na Google Search Console i prijavite se s Google računom.

Jednom unutra, kliknite na “dodaj svojstvo” i pošaljite ga na indeksiranje. Imajte na umu da ćete morati upisati cijeli URL vaše web stranice, uključujući protokol. Na primjer, ako imate SSL certifikat, na prednjoj strani URL-a morat ćete dodati “https: //”..

Otvorit će se novi prozor s dvije kartice. Kliknite na “alternativne metode” i potvrdite okvir “HTML tag”. Vidjet ćete cijelu skriptu za postavljanje u zaglavlje, ali ne treba vam sve za Yoast SEO. Umjesto toga, kopirajte kôd u zagrade nakon “sadržaj =.”

S tim kôdom još uvijek u međuspremniku, vratite se na WordPress i provjerite imate li instaliran Yoast SEO dodatak. Na lijevoj strani alatne trake kliknite karticu s oznakom “SEO”. Na sljedećem zaslonu kliknite na “alate za webmastere”.

Zalijepite ga u “Google potvrdni kod” i spremite promjene. Postoje također mjesta za Bing i Yandex kodove. Vratite se na Google Search Console i kliknite “potvrdi”. Nakon toga ste službeno potvrdili da ste vlasnik domene, ali zapravo niste poslali svoju web lokaciju na indeksiranje. Za to ćete morati poslati sitemap.

Yoast SEO automatski stvara sitemap za vas. U osnovi, to je indeks svih vaših web stranica koji Googleovim botovima dopuštaju indeksiranje vaše web stranice i pronalaženje informacija za indeksiranje.

Dodavanje iste u Google Search Console je jednostavno kao i uvijek. Vratite se na svoju konzolu i izbrišite sve zastarjele ili nevažeće Sitemapove. Zatim u gornjem desnom kutu kliknite “dodaj / testiraj Sitemap”. Unesite “sitemap_index.xml” i pošaljite je. Tijekom nekoliko dana Google će početi pretraživati ​​vašu web lokaciju i indeksirati stranice i objave u rezultatima pretraživanja.

Indeks Sitemapova koji Yoast stvara uključuje sve o vašoj web lokaciji, uključujući teme, kategorije i forume. Ako ne želite da se u rezultatima pretraživanja sve pokaže, tada možete konfigurirati svoj Sitemap u programu WordPress.

Vratite se na Yoast SEO karticu i kliknite na “izgled izgleda”. Zatim kliknite na “vrste sadržaja” da biste vidjeli sve različite Sitemapove u vašem indeksu. Možete pojedinačno isključiti bilo koji sitemap, kao i postaviti naslov i meta predložak opisa. Morat ćete malo bolje zaobići ovo područje jer ima postavke za prikazivanje u rezultatima pretraživanja i RSS feedovima.

Optimizacija za tražilice

Sada kad ste indeksirani, možete početi optimizirati svoje postove za ocjenu pretraživanja. Ovo je prilično gusta tema, pa ćemo tek sada pregaziti osnove kako možete upotrijebiti Yoast SEO dodatak za pomoć u vašem pretraživanju..

Ispod svakog posta i stranice imat ćete okvir za SEO. Postoje dvije kartice: ključna riječ i čitljivost. Čitljivost je automatizirana analiza jednostavnosti čitanja vašeg sadržaja s nekim preporukama o tome kako poboljšati rezultat. Kvaliteta čimbenika sadržaja na Googleovoj ljestvici pazite na ovaj odjeljak.

Slijedi Vaša ključna riječ. Ovo je središte svih SEO, ključnih riječi ili fraza koje tražilicama govore o vašem sadržaju. Željeli biste odabrati nešto što je relevantno za vašu temu, ali ne previše široko. Na primjer, ako ste pisali post o tome kako napraviti domaću pizzu, „domaća pizza“ bila bi daleko bolja ključna riječ nego samo „pizza“ i „kako napraviti domaću pizzu“ još boljom.

Morat ćete koristiti svoju ključnu riječ na nekoliko područja. Naslov, URL, meta opis i stvarni sadržaj trebaju sadržavati ključnu riječ. Međutim, nemojte ga ugurati u sadržaj u pokušaju da postigne viši rang pretraživanja jer je Google poduzeo korake za ublažavanje ovakve prakse.

intermedijer vodljivi-wordpress-6

Nakon što sve postavite za SEO, dobit ćete ocjenu, crvenu, narančastu ili zelenu. Nekoliko je prijedloga ispod područja sadržaja o tome što možete učiniti kako biste poboljšali SEO određene teme, iako biste trebali uzeti nekoliko zrna soli.

Na primjer, web stranica s vijestima koja objavljuje članke ispod 300 riječi često će se nalaziti u Yoast ocjeni jer je sadržaj prekratak. U ovom slučaju, problem koji Yoast navodi nije nužno problem, stoga koristite svoju najbolju prosudbu dok ih čitate.

To je otprilike osnovno razumijevanje SEO-a koje možemo dati u ovom vodiču. Googleov se sustav neprekidno mijenja, stoga je važno da budete uvijek u toku s onim što Google botovi traže prilikom skeniranja sadržaja na vašoj web lokaciji..

Optimiziranje WordPress-a

Postoji jedno goruće pitanje iz sve snage WordPressa. Platforma se lako može usporiti i napuzati kada je napune previše dodataka, ekstravagantnih tema ili nepotrebnih elemenata dizajna. U ovom ćemo dijelu pomoći da smanjite masnoću tako da WordPress radi bez problema, a da ne zastarje.

Optimizacija slike

Slike su vaš najgori neprijatelj kada je u pitanju vrijeme učitavanja. Mogli biste imati desetljeća vrijedne članke na zalihama na vašoj web lokaciji i još uvijek ne biste napravili toliko prepreka kao hrpa slika. Morate optimizirati svoje slike da biste smanjili veličinu datoteke što je više moguće, a da ne žrtvujete kvalitetu.

To počinje sa slikama koje stvarno snimate. Preporučujemo .png datoteke za snimke zaslona ili bilo koju digitalnu sliku. Visoka razlučivost većine modernih ekrana osijat će komprimiranjem .jpg, što će dovesti do nejasnih slika koje je teško pročitati. Ako dizajnirate grafiku, .jpg funkcionira, ali preporučujemo .svg (vektorsku) datoteku.


© Cloudwards.net


© Cloudwards.net

prijašnji

Sljedeći

Slijede dimenzije datoteke. Međutim, dimenzije nisu iste kao rezolucija. Malo ćemo razgovarati o tome. Ovisno o vašoj temi, vaše će područje teksta imati maksimalnu širinu. Za većinu to je negdje oko 600-800 piksela.

Tema bi trebala promijeniti veličinu svake velike slike kako bi odgovarala širini područja sadržaja. Unatoč tome, puna datoteka je pohranjena na vašem poslužitelju. Da biste smanjili veličinu datoteke što je više moguće, spustite širinu na najmanje 800 piksela. To možete učiniti u bilo kojem uređivaču slika, čak i onom koji je uključen u sustavu Windows.

Ipak, razlučivost nije jednaka dimenzijama. Vaša se razlučivost odnosi na broj piksela na slici. Za većinu korištenja na webu, 72 PPI (piksela po inču) djeluje u redu. Malo je vjerovatno da će se vaša datoteka ikada ispisati i, stoga, ne treba veću rezoluciju. Veća razlučivost dovodi do veće datoteke i dužeg vremena učitavanja iako na kvalitetu uopće ne utječe.

Do sada smo konkretno razgovarali o bilo kojoj digitalnoj slici bilo da je riječ o snimku zaslona ili grafičkoj. Ako koristite fotografije, mentalitet je malo drugačiji. jpgs bolje radi za fotografije. Boje su mnogo složenije, što širok prostor u boji .jpg idealan za kompresiju. Za razliku od digitalnog rada, ni vi se ne bavite ultra-ravnim linijama i tekstom.

Prije nego što čak i prenesite svoju sliku, obavezno je prethodno optimizirajte tako što ćete smanjiti veličinu datoteke rezolucijom i dimenzijama. U pravilu, svaka digitalna slika dimenzija 800 × 500 piksela rezolucije 72 PPI spremljena u obliku .png trebala bi biti dobra za upotrebu na webu. Ako vam je potrebna velika značajka slike, smanjite dimenzije dok ne izgleda dobro na vašoj temi.

Bitka, međutim, nije gotova. Na kraju je WordPressa još uvijek potrebno uštede. Pomoću dodatka za optimizaciju slike možete obrezati veličinu datoteke, obično uštedevši 30 posto ili više. Evo nekoliko preporuka:

 • WP Smush
 • Alat za optimizaciju slike ShortPixel
 • reSmush.it

Optimizacija baze podataka

Slike su najveći počinitelj kada je riječ o optimizaciji, ali postoji još nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste još više ubrzali web mjesto. Dodatak WP Optimize čisti sve ostatke na vašoj web lokaciji, smanjujući vrijeme učitavanja za vaše posjetitelje i ubrzavajući radni tijek unazad WordPressa.

U osnovi, WordPress pohranjuje sve što vaša web stranica kreira. To je lijepo što ne gubite posao, ali to povećava vaš sustav. Postupci poput revizija posta, neprihvaćenih i neželjenih komentara, pingback-ova, trackback-a i prolaznih opcija prolaze, zauzimaju prostor u vašoj bazi podataka.

WP-Optimize omogućava automatsko brisanje svih ovih gumba jednim gumbom. Možete provjeriti što želite spremiti, a što želite otići i pustiti da dodatak obrađuje ostalo.

Važna stvar ovog dodatka je da skenira tablice vaše MySQL baze podataka. Kako dodajete, brišete i krećete se po sadržaju na svojoj web stranici, stol će vam postati zbijeniji i manje fokusiran. WP-Optimize ulazi i čisti sve smeće tako da imate maksimalnu učinkovitost.

Postoji, međutim, šansa da izbrišete nešto presudno za vaše web mjesto. Iako je vrlo malo vjerojatno, dodatak je potpuno automatiziran, a pogreške se ponekad dogode. Srećom, uključuje značajku sigurnosnog kopiranja stranice putem UpdraftPlus-a prije optimizacije.

UpdraftPlus se integrira s platformama kao što su Google Drive, Dropbox i Rackspace, tako da možete povoljno pristupiti sigurnosnim kopijama u slučaju da nešto postane neobično. Da biste saznali više o tim pružateljima pohrane u oblaku, pročitajte našu recenziju Google diska i Dropbox pregled.

Optimizacija baze podataka nema toliki utjecaj kao optimizacija slike u pogledu brzine. Međutim, čini se da se WordPress pozadina osjeća fluidnije dok otvara prostor na vašem poslužitelju.

Optimizacija web hostinga

Posljednji korak u optimizaciji vaše web stranice jest pogled na dom u kojem ona živi. Web hosting je presudan dio načina na koji glatko rade WordPress web stranice, a glavni je razlog zašto je dobra ideja ugostiti vlastitu web stranicu. Optimizacija na strani poslužitelja može vam pomoći u bržem vremenu učitavanja i povećanoj sigurnosti.

Većina WordPress planova, izvan izrazito skupe stranice Pagely (pročitajte naš Pagely pregled), koristi zajedničku arhitekturu u kojoj na istom poslužitelju živi više korisnika, prosljeđujući resurse. Ako je to slučaj, tražite poslužitelj niske gustoće, jedan s manjim brojem korisnika kako biste imali veći pristup resursima. Na primjer, Bluehost (pročitajte našu recenziju Bluehost) koristi zajedničke poslužitelje male gustoće za WordPress planove.

Neki pružatelji usluga, kao što je DreamHost (pročitajte naš DreamHost pregled), nude VPS (virtualni privatni poslužitelj) planove za WordPress. To je poput zajedničkog poslužitelja, ali dobivate statičku količinu resursa za svoju web lokaciju povećavajući dosljednost u vremenima učitavanja.

Zatim ćete trebati pronaći dodatak za predmemoriju. Mnogi pružatelji web hostinga sadrže dodatak za predmemoriranje s WordPress pretplatom, poput SiteGround (pročitajte našu recenziju SiteGround). Privremeno pohranjuje podatke kako bi se ubrzala učitavanja, posebno na mjestima udaljenim od poslužitelja.

Predmemoriranje je ogroman dio optimizacije vaše web stranice. U osnovi poslužuje statičku verziju vaše web lokacije tako da poslužitelj ne treba dohvaćati sadržaj svaki put kad unese vaša domena. Iako su vaši najbolji ulošci za predmemoriranje razvijeni od strane web-domaćina, postoje neki besplatni u direktoriju WordPress dodataka:

 • WP Super predmemorija
 • W3 Ukupan predmemorija
 • Optimizacija brzine stranica hummingbird

Ovdje želite koristiti najbolji web hosting za WordPress kako biste pronašli bilo kakav dobitak od performansi, čak i ako je njegov mali. Često brijanje frakcija od milisekundi može pomoći u pretraživanju ljestvica i učiniti vaše web mjesto osjećajući mnogo osjetljivijim.

Upravljanje vašim WordPress web mjestom

Svakodnevna upotreba WordPress-a zahtijeva nekoliko vještina izvan izrade postova i optimizacije sadržaja. U ovom ćemo dijelu pregledati kako dobiti sve statistike za vašu web lokaciju, urediti izgled s podređenim temama i riješiti se neželjene pošte.

Instaliranje Google Analyticsa

Google Analytics ključan je alat za pokretanje bilo kojeg web mjesta. Google Analytics donosi sveobuhvatan pregled vaše web stranice i pruža duboke informacije o sastavu vašeg čitatelja. Da biste u potpunosti iskoristili uslugu, preporučujemo besplatno preuzimanje Google Analytics certifikata.

Instaliranje Google Analyticsa na vašu web lokaciju nekada je bila noćna mora. No dodatak Google Analytics MonsterInsights znatno je jednostavniji. Prije nego što to instalirate, prvo se morate prijaviti na Analytics račun.

Idite na “anayltics.google.com” i prijavite se za račun ako to već niste. Obavezno unesite sve točne podatke za svoju web lokaciju kao i vremensku zonu jer mogu imati utjecaja na vaše statistike. Nakon što učinite, kliknite na “pribavite ID praćenja.”

Ostavite ovaj odjeljak za sada, ali karticu držite otvorenom. Vratite se na svoju WordPress nadzornu ploču i instalirajte i aktivirajte MonsterInsights dodatak. Nakon što je dovršen, uđite u njegove postavke i kliknite “provjeri autentičnost s Google računom.” Budite sigurni da ste prijavljeni na Google račun povezan s vašim Analyticsom.

Slijedite upute i pokazat će vam kôd koji treba kopirati. Kopirajte i zalijepite na pravo područje, a Analytics će sada biti vezan za vaš WordPress račun. Ne trebate ID za praćenje za ovu metodu, ali rekli smo vam da ga otvorite s razlogom.

Drugi način za instaliranje Analyticsa je dodatak Insert Headers and Footers. Ovaj je dodatak osobito koristan jer vam omogućuje da u zaglavlje umetnete bilo koju skriptu bez da se miješate s vašom temom. Na primjer, ako želite praćenje analitike i Facebook piksela, ovdje možete staviti obje skripte.

Otvorite karticu Google Analytics i kopirajte kôd za praćenje. Natrag na nadzornu ploču WordPressa, slijedite „postavke > umetnite zaglavlja i podnožja | Zalijepite kôd u vrh odjeljka zaglavlja, pričekajte nekoliko minuta i kôd će početi izvještavati Google.

Ako ubuduće želite još skripti u svom zaglavlju, samo ih smjestite ispod Google Analytics koda. Ostavite prazno poput “” i zalijepite ga ispod.

Suočavanje s dječjim temama

Ako ste ažurirali temu treće strane, vjerojatno ste primijetili frazu “dječja tema” koja se baca okolo. Ova izvedenica glavnog stila vaše web stranice omogućuje sigurno okruženje koje mijenja cjelokupne funkcije i stil vaše web stranice, a istovremeno održava sigurnost. Ako želite izvršiti bilo kakvu estetsku izmjenu, onda vam toplo preporučujemo da koristite dječju temu.

Ideja o dječjoj temi prilično je jednostavna. U osnovi, to je zasebno područje za datoteke function.php i style.css koje za svoju skriptu gleda prema roditeljskoj temi. Omogućuje vam da napravite promjene u skripti vašeg web mjesta dok još uvijek nasljeđujete sve ostalo od nadređene teme. S ovim možete izvršiti sve promjene na svojoj web lokaciji uz zadržavanje mogućnosti nadogradnje i vraćanja roditeljske teme.

Stvaranje teme za djecu, ako je prilično jednostavno, iako nije za sve. Malo ćemo govoriti o nekim nedostacima, pa pročitajte ovaj odjeljak da biste saznali trebate li stvoriti jedan.

Sve što trebate za podređenu temu je datoteka style.css da biste se vratili prema roditeljskoj temi. Pristupite svom WordPressu putem FTP-a i stvorite novi direktorij u “public_html / wp_content / themes.” Izradite novi direktorij s imenom teme i “-child”. Za ovaj ćemo udžbenik koristiti WordPress-ovu temu Dvadeset petnaest i stvoriti direktorij pod nazivom „dvadeset petnaest djeteta“.

Otvorite NotePad ili bilo koji uređivač teksta i zalijepite sljedeće:

/ *

Naziv teme: Dvadeset petnaesto dijete

URI teme: http://example.com/twenty-fifteen-child/

opis: >-

 Tema dvadeset petnaest djeteta

Autor: John Doe

URI autora: http://example.com

Predložak: dvadeset petnaest

Verzija: 1.0.0

Licenca: GNU General Public License v2 ili noviji

URI licence: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html

Oznake: svijetlo, tamno, dvo stupci, desna bočna traka, prilagodljivi izgled, spreman za pristup

Domena teksta: dvadeset i petnaest djeteta

* /

Naravno, zamijenite sve relevantnim informacijama o svojoj temi. No, ovdje nije potrebno sve. Licenca, URI licence, oznake, tekst domena i URI autora sve su retke koje možete izostaviti iz datoteke tablice stilova. Samo se koriste za pružanje podataka o temi na nadzornoj ploči WordPressa.

Postoji samo šest važnih elemenata prilikom stvaranja dječje teme koji su neophodni za njezino funkcioniranje:

 • Naziv teme: To je naziv koji će se vašoj temi prikazati na nadzornoj ploči WordPressa. Nije kritično, ali trebate način da pronađete svoju temu djeteta.
 • URI teme: To ukazuje na demonstraciju dotične teme. U većini slučajeva vaš bi pružatelj tema trebao imati testno mjesto koje ovdje možete unijeti. WordPress neće prihvatiti temu ako ne postoji ova linija.
 • Opis: Kao i naziv teme, i ovaj sadrži detalje o vašoj temi kada na WordPress nadzornoj ploči kliknete na “detalji teme”.
 • Autor: Osoba koja je stvorila tim koji bi mogao biti vi ili programer vašeg okvira.
 • predložak: Ovo je najvažniji pojedinačni redak datoteke. To je matična tema koju će tema djeteta gledati. Unesite ime nadređene teme koju želite koristiti kako je prikazano na FTP-u. U ovom slučaju to nije „Dvadeset petnaest“, već „dvadeset petnaest“.
 • Verzija: Samo naznaku koje verzije teme imate na nadzornoj ploči WordPressa.

Spremite i prenesite ovu datoteku u imenik podređene teme i osvježite web stranicu da biste vidjeli promjene odražene u WordPressu. Ako ste skočili naprijed i aktivirali temu, i dalje ćete vidjeti svoju web lokaciju, ali može izgledati polomljeno. To je zato što mapa tema djeteta također ima funkciju.php datoteku.

U osnovi, ova datoteka bitno mijenja način na koji vaša web stranica WordPress izgleda i kako se ponaša. Trebate stvoriti zasebnu temu za dijete kako biste vratili sve funkcionalnosti svoje web lokacije. Čak i ako sve izgleda u redu, preporučuje se da to učinite.

Otvorite uređivač teksta i zalijepite sljedeću skriptu:

<?pHP

// * Kod ide ovdje

To je to. Spremite ga kao function.php i uspješno ste stvorili datoteku. Međutim, trebate dodati funkciju da biste povezali teme svojih roditelja i djece. U odjeljak “Kod ide ovdje” zalijepite sljedeće:

dodavanje (‘wp_enqueue_scripts’, ‘enqueue_parent_styles’);

function enqueue_parent_styles () {

  wp_enqueue_style (‘roditeljski stil’, get_template_directory_uri (). ‘/ style.css’);

}

Spremite datoteku i sve bi se trebalo vratiti u normalu. Ako to ne uspije, možete naslijediti stil roditelja kroz datoteku style.css, iako WordPress ovu metodu službeno ne preporučuje. Otvorite datoteku style.css i prije zatvaranja zalijepite sljedeće:

@import url (“../ dvadeset petnaest / style.css”);

Ovdje zapravo ne morate staviti potpunu hijerarhiju direktorija. Jednostavno zamijenite “dvadeset petnaest” s direktorijom roditeljske teme i trebali biste biti dobri. Ovo je stari način da se riješe stvari i mogu uzrokovati neke poteškoće u izvedbi, ali i dalje djeluje ako se osnovna metoda ne riješi.

To su dvije glavne datoteke koje ćete urediti za svoju podređenu temu, ali možete kopirati bilo koju drugu datoteku u mapu tematske mape za uređivanje. Na primjer, za izmjene zaglavlja i podnožja potrebna je posebna datoteka u mapi s podređenom temom.

Kad ne biste trebali koristiti temu djeteta

Sada stvaranje dječje teme nije najbolja opcija za sve. Ako zaista ne želite ništa mijenjati na svojoj web lokaciji što se tiče teme, nema razloga da je kreirate. S druge strane spektra, ako želite previše promijeniti, onda je najbolje samo razviti temu od nule koristeći okvir.

Okvir je temelj za bilo koju WordPress temu i trebate osigurati da vaš ima jak okvir prije nego što krenete u duboki razvoj. Primjerice, tema magazina Gloria koristi okvir Redux koji ima puno mogućnosti prilagodbe. Više ćemo govoriti o okvirima i razvijanju vlastite teme u sljedećem vodiču.

Morat ćete znati neki CSS / HTML da biste uredili temu djeteta i, nažalost, ovdje vas ne možemo u potpunosti naučiti. Željeli smo, međutim, pružiti kratak udžbenik koji će pokazati snagu dječje teme. Zamijenit ćemo zadani logotip WordPressa na nadzornoj ploči bilo kojim logotipom.

Prvo izradite svoj logotip i spremite ga kao .png datoteku veličine 16 × 16 piksela. Za ovaj ćemo udžbenik nazvati “custom-logo.png.” Možete ga imenovati kako god želite, samo obavezno ažurirajte skriptu u skladu s tim.

Spojite svoju web lokaciju putem FTP-a i uđite u direktorij tema vašeg djeteta. Stvorite novu mapu pod nazivom “slike”. Otvorite datoteku function.php da biste je uredili. Zalijepite sljedeće ispod svih prilagođenih skripti koje već imate:

funkcija custom_logo () {

jeka ‘

#wpadminbar # wp-admin-bar-wp-logo > .ab-item .ab-icon: prije {

background-image: url (‘. get_bloginfo (‘ stylesheet_directory ‘).’ /images/custom-logo.png)! važno;

pozadina-pozicija: 0 0;

boja: rgba (0, 0, 0, 0);

}

#wpadminbar # wp-admin-bar-wp-logo.hover > .ab-item .ab-ikona {

pozadina-pozicija: 0 0;

}

„;

}

// udica u izlaz za administrativno zaglavlje

dodavanje (‘wp_before_admin_bar_render’, ‘custom_logo’);

Osvježite svoju WordPress nadzornu ploču i trebali biste vidjeti vaš novi prilagođeni logotip u gornjem desnom kutu.

Utvrđivanje neželjene pošte

Komentar neželjene pošte dio je života bilo koje WordPress web lokacije. Ne biste vjerovali broju koji svakodnevno dobivamo ovdje na Cloudwards.net-u. No, postoje neki načini filtriranja komentara kako biste imali što manje neželjene pošte koja se prikazuje na vašoj WordPress nadzornoj ploči..

Obično je neželjeni komentar rezultat pokušaja prikupljanja povratnih veza. Neželjeni botovi ići će na čitav Internet, komentirajući postove s povratnim vezama u njima u pokušaju poboljšanja ljestvice pretraživanja. Google je već učinio puno kako bi se osiguralo da ovakva vrsta SEO s crnim šeširom ne poboljšava ocjenu, ali neželjeni poštu i dalje neželjena pošta.

Svaka verzija WordPressa zadana je s Akismet Spam Filter, dodatkom koji prolazi kroz sve komentare na vašoj web stranici i smeće sve što smatra sumnjivim. Koristi strojno učenje, prikupljanje podataka sa svih mjesta pomoću dodatka kako bi stalno otkrivanje bilo inteligentnije.

U osnovi, to će ići naprijed i staviti u karantenu sve komentare za koje misli da su neželjeni. Zbog toga je važno da prođete i da ih svaki označite kao neželjenu ili neželjenu poštu. Na taj način, sustav može postati inteligentniji osiguravajući prolazak neželjenih komentara, a neželjene komentare na stranu.

Izvan Akismet-a postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da biste se riješili neželjene pošte i pojednostavili postupak za stvarne komentatore. Prva je vaša crna lista komentara. Ovaj će se alat automatski ukloniti i označiti kao neželjene komentare ako sadrže određene ključne riječi. Crnu listu možete pronaći u postavkama > rasprava.”

Ovdje budite vrlo oprezni, jer filtar traži ne samo ključnu riječ, već i riječi slične ključnoj riječi. Unos u WordPress Codex daje primjer riječi “tramadol”. Crni popis automatski će izbrisati sve komentare koji sadrže tramadol, tramadols, bigtamadol itd. Međutim, ako na crnoj listi dodate riječ poput “dupe”, filter će automatski ukloniti komentare riječima poput pomoći, strasti, pretpostavke itd..

Iako to može potrajati mnogo vremena, također je dobra ideja moderirati sve komentare na vašoj web lokaciji. Morat ćete ih ručno odobriti, ali to osigurava da neželjena pošta ne prođe. Slijedite postavku “put” > rasprava “na vašoj WordPress nadzornoj ploči i potvrdite okvir” administrator mora odobriti komentar (bez obzira na bilo koje podudaranje u nastavku). “

U tom istom području možete omogućiti WordPressu da automatski odobrava komentare komentatora koji su prethodno odobreni. Potvrdite okvir “autor komentara mora imati prethodno odobreni komentar” i ti se komentari neće pojaviti na vašoj ploči za moderiranje.

Ako nemate Akismet ili što biste mogli eksperimentirati s drugim dodacima za rješavanje neželjene pošte, postoji mnoštvo opcija. Evo nekoliko naših preporuka:

 • CleanTalk zaštita od neželjene pošte i vatrozid
 • Akismet Anti-Spam
 • WordFence sigurnosni vatrozid, zaštita od zlonamjernog softvera i neželjene pošte

Česte pogreške WordPress-a

Iako volimo pokriti svaku moguću grešku koju WordPress može ponuditi, to jednostavno nije moguće. Previše je okolnosti i previše pogrešaka da biste čak i pronašli ono što trebate bila noćna mora. Umjesto toga, pokrit ćemo neke od najčešćih WordPress pogrešaka i što možete učiniti kako biste ih riješili. Ako ovdje ne pronađete ono što vam treba, svakako se upišite na WordPress Codex unos o ovoj temi.

Interna pogreška poslužitelja

Najčešća pogreška na koju naiđete je interna pogreška poslužitelja. Kada se pokušate povezati s domenom, vidjet ćete stranicu s “pogreškom unutarnjeg poslužitelja” ili “500 pogrešaka unutarnjeg poslužitelja.” Dobra vijest je da vaša web lokacija nije nestala. Loša vijest je da je to generalizirana pogreška, jer WordPress ne može prepoznati problem.

Ipak, možete riješiti nekoliko stvari. Prvo područje koje treba provjeriti je .htaccess datoteka jer je vjerojatno oštećena. Prijavite se na svoju web lokaciju putem FTP-a i pronađite svoju .htaccess datoteku. To bi trebao biti smješten u korijenskom direktoriju vaše web stranice, unutar “public_html.” Ako nedostaje, pročitajte .htaccess datoteke u WordPress Codexu.

Preimenujte datoteku u “.htaccess_old” i pokušajte ponovo učitati web mjesto. Ako djeluje, idite na “postavke > permalinks “i resetirajte svoje permalinks. To će generirati novu .htaccess datoteku i zamijeniti oštećenu. Ako to ne uspije, nastavite dalje.

U slučaju da je vaša .htaccess datoteka u redu, vjerojatno je problem jedan ili više dodataka. Prijavite se na svoju web lokaciju putem FTP-a i pomaknite se do mape “wp-content”. Pronađite mapu nazvanu “dodaci” i preimenujte je u “dodaci.”

Vratite se na svoj web preglednik i idite na “www.yourdomain.com/wp-admin.plugins.php.” Na taj ćete način onemogućiti sve vaše dodatke, ali zadržati njihovu instalaciju i postavke. Vratite se FTP menadžeru i preimenujte “plugins.hold” u “plugins”. Nakon toga trebali biste ponovo dobiti pristup.

Ponovno aktivirajte dodatke jedan po jedan i pogledajte gdje leži greška.

Ako to želite učiniti bez FTP pristupa, idite na svoj webhost i koristite phpMyAdmin. Pronađite tablicu pod nazivom “wp_options.” U stupcu “ime_mogućnice” pronađite redak “aktivni_plugovi”. Promijenite polje “option_value” u “a: 0: {}” i pokušajte se ponovno prijaviti.

Isti postupak vrijedi i za teme. Pronađite mapu s temama u svojem upravitelju datoteka i pokušajte prenijeti zadanu dvadeset šesnaest WordPress tema, obrišući vašu trenutnu.

Ako sve drugo ne uspije, obratite se podršci svog web-domaćina i oni će vam moći pomoći da napravite novu instalaciju WordPress-a ili povećate ograničenje memorije kako biste vidjeli hoće li to vratiti vašu web lokaciju na mrežu.

Veza je istekla

Ako dobijete zaslon s “pogreškom u uspostavljanju veze s bazom podataka”, to znači da vaša web lokacija ima problema s povezivanjem s bazom podataka s kojom je povezana. Tri su glavna razloga za to:

 • Pogreška web hostinga
 • Netočne informacije o wp-config.php
 • Hakirana web stranica

U većini slučajeva ova greška dolazi iz jednostavnog problema s web hostingom. Čak i najbolji davatelji web hostinga povremeno imaju problema i vjerojatno se nešto pokaže ako vidite ovu pogrešku. Jedna od dvije stvari se događa: ili je vaša baza podataka ispunila kvotu i web domaćin je zatvorio ili je vaš web hosting poslužitelj isključen.

U oba se slučaja obratite podršci web-domaćina i provjerite postoje li poznati problemi. U slučaju da vaša baza podataka bude isključena, web domaćin će vam vjerojatno vratiti privremeni pristup da biste obavili neko čišćenje kuće.

Drugi vjerojatni scenarij je da datoteka wp-config.php ima netočne podatke. Prijavite se na FTP klijent i pronađite datoteku pod nazivom “wp-config.php.” Trebao bi biti smješten u vašem korporativnom direktoriju “public_html”.

Otvorite datoteku i provjerite je li ispravno sljedeće:

 • Naziv baze podataka
 • Korisničko ime baze podataka
 • Lozinka baze podataka
 • Domaćin baze podataka

Te informacije možete pronaći unutar cPanela web hostinga. Za davatelje usluga koji čine ove informacije lako dostupnim, pogledajte naš najbolji web hosting sa cPanelom. Spremite datoteku s točnim podacima i trebali biste biti dobri.

Malo je vjerovatno, ali moguće je da je vaša web lokacija hakirana ako nijedno od ta dva popravka ne funkcionira. Da biste osigurali da je ugrožena, pretražite vašu domenu na Sucuri SiteCheck. Ako je vaša web lokacija hakirana, možete učiniti nekoliko stvari.

Prvo je kontaktirati svog davatelja web hostinga. To može pružiti uslugu čišćenja, da, ali želite im dati pomoć u slučaju da poslužitelj ugrozi. Nakon toga vratite se na svoje web mjesto i pokušajte smanjiti što više štete.

To znači zaključavanje svih trenutno prijavljenih korisnika i prisiljavanje na resetiranje zaporke. Postoji nekoliko dodataka koji vam pomažu u tome:

 • Prisilite snažne lozinke
 • iThemes Sigurnost

Nakon što zaključate sve, najbolje što možete učiniti je njuškati. Pokušajte pronaći nove dodatke ili nedavne izmjene CSS-a vaše web lokacije. Također možete pregledati podatke svoje web lokacije putem upravitelja datoteka vašeg web-poslužitelja da biste vidjeli je li išta čudno.

Nažalost, nema nijednog odgovora za čišćenje hakirane web lokacije. Često je puno pokušaja i pogrešaka i tražiti odgovor od zajednice. Sucuri ima vodič za rješavanje problema s hakiranom web mjestom koji vam preporučujemo da prođete prije nego što platite uslugu čišćenja.

Nakon što ste pronašli napad i očistili web mjesto, obavezno promijenite zaporke. Ovo je najveće pitanje za ponovljene napade na web mjestu. Nakon što je sve svježe, napravite sigurnosnu kopiju web lokacije i razmislite o pokretanju forenzike alatom poput Splunk-a da biste zakrpili bilo kakvu ranjivost u vašem sustavu.

Pogreška u održavanju

Posljednja na redu za naš popis najčešćih WordPress pogrešaka zapravo je prilično jednostavna. Nakon ažuriranja WordPress-a, vidjet ćete „kratko nedostupan za planirano održavanje. Provjerite za trenutak. ” Prvi je korak dobro slušanje upozorenja. Pričekajte nekoliko minuta i provjerite je li se vaša web lokacija vratila u normalu.

Ako nije, tada je WordPress zaboravio ukloniti sve instalacijske datoteke nakon ažuriranja. Kad se WordPress ažurira, na vašu web lokaciju instalira .management datoteku. Ako se ta pogreška nastavi, to znači da datoteka nije uklonjena.

Sve što trebate učiniti je prijaviti se na svoje mjesto putem FTP programa i ukloniti .mainurance datoteku. Trebao bi biti smješten u korijenskom direktoriju.

Ta je datoteka odgovorna za prikazivanje ove poruke o pogrešci. Iako je vrlo malo vjerovatno da ćete ikada vidjeti ovu pogrešku izvan ažuriranja programa WordPress, desile su se čudnije stvari. Kad god ga vidite, provjerite vaš korijenski imenik za datoteku.

Završne misli

Nadamo se da vam je ovaj posredni vodič za korištenje WordPressa pomogao na vašem putu s CMS-om. U našem sljedećem vodiču pregledat ćemo teme poput dodataka i razvoja tema, kao i neke napredne mogućnosti optimizacije kako biste malo smanjili vrijeme učitavanja..

Ako imate još nekih osnovnih pitanja, onda je naš vodič za početnike (koji je povezan na vrhu ovog članka) vjerojatno najbolji za vas. Dajemo vam osnove instaliranja i postavljanja WordPress-a, tako da imate čvrste temelje za nastavak učenja o toj platformi.

Za sva određena pitanja o WordPressu budite sigurni da ih obavijestite u donjim komentarima. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map