Najbolji pružatelji datoteka za sinkronizaciju i dijeljenje datoteka (EFSS) – ažurirano 2020

Dobrodošli u pregledni program za sinkronizaciju i dijeljenje datotečnih datoteka Cloudwards.net (EFSS). Ovaj je vodič namijenjen pomaganju vlasnicima malih i srednjih poduzeća u pronalaženju najbolje usluge pohrane u oblaku za svoje poslovanje. Proveli smo nekoliko tjedana testirajući neka od najvećih imena na terenu, osim što smo posvetili pažnju i za neke manje poznate opcije.


Programirali smo i rangirali svaku uslugu na temelju ključnih značajki suradnje, uključujući sinkronizaciju, dijeljenje datoteka, upravljanje korisnicima i integraciju produktivnosti rada. Zatim smo, uz sve raspoložive sve informacije, sagledali snage i slabosti, raspravljali se naprijed i natrag, razgovarali s nekoliko vlasnika poduzeća i napravili naš izbor za najbolju EFSS uslugu u cjelini.

S obzirom na njegovu reputaciju, bilo bi opravdano pretpostaviti da bi izbor bio Dropbox Business. Box Business, jedno od najvećih naziva za pohranu oblaka među poslovnim korisnicima, bilo bi još jedno dobro nagađanje. No, naš pobjednik iznenađenja je Egnyte Connect, gotovo besprijekorno dizajnirana oblačna platforma koja kombinira sjajnu sinkronizaciju i dijeljenje funkcija s dubokom bibliotekom aplikacija, snažnom oblakom i povoljnim cijenama..

Budući da potrebe svih vlasnika tvrtki nisu iste, također ćemo otkriti rezultate naših najboljih EFSS odabira za razne druge kategorije kako bismo vam pomogli da donesete pravu odluku za svoj tim.

Najbolji dobavljači sinhronizacije datoteka i dijeljenja

Osnove EFSS-a

EFSS je kratica za “sinkronizaciju i dijeljenje datoteka poduzeća”. Zamislite to kao pohranu u oblaku za posao. Cilj platforme EFSS je omogućiti zaposlenicima slobodu da rade s bilo kojeg mjesta, a istovremeno poboljšati rad na mreži sa skupinom ljudi razbacanih po cijelom svijetu..

O zaslugama daljinskog rada razgovaralo se godinama. Neki poslodavci prihvaćaju to jer otvara bazen talenta uklanjanjem regionalnih ograničenja zapošljavanja i štedi novac na uredskom prostoru. Drugi favoriziraju rad na daljinu jer to može dovesti do boljeg zadovoljstva radnika, što rezultira manjim prometom.

Za neke se radi o izlasku ispod treperećih fluorescentnih svjetala i mogućnosti uključivanja s mjesta koja kreativnije njeguju, bilo da je to kafić u centru grada ili morska kućica.

Što donosi EFSS rješenje

Uz nekoliko iznimaka, osnovni elementi većine alata EFSS slični su od usluge do usluge. Središnji mehanizam je mapa za sinkronizaciju, koja je u osnovi posebna mapa koja sjedi u datotečnom sustavu vašeg uređaja, ali je također povezana s oblakom. Sav sadržaj koji stavite u ovu mapu šalje se u udaljeni podatkovni centar, a zatim na bilo koje druge sinkronizirane uređaje.

Rezultat je, u idealnom slučaju, da zaposlenik može izvršiti promjenu datoteke na svom uređaju, a svi ostali će vidjeti da se datoteka promijeni gotovo na vlastitim uređajima. Većina alata EFSS omogućuje vam stvaranje radnih grupa i zajedničkih mapa te pozivanje ostalih da gledaju određene datoteke generiranjem veza koje upućuju na te datoteke.

Uz mnogo toga zajedničkog, oprostit ćete se jer mislite da zapravo nije važno idete li s OneDrive for Business of Box ili Dropbox Business preko Egnyte Connect-a ili slično. Kao takav, za mnoge vlasnike malih i srednjih poduzeća odluka se uvijek svodi na dno, što možda i nije uvijek najpametniji kurs, kao što ćete vidjeti malo kasnije..

No, istina je u tome što, iako su osnovne značajke uglavnom jednake između platformi, izvršenje jako ovisi. Lakše je pokazati, nego reći, pa prije nego što smo došli do naših najboljih ukupnih odabira u prostoru EFSS-a, odlučili smo da vrijedi dati našim SMB čitateljima malo više informacija za rad.

Ako ne možete dočekati da saznate tko su sveukupni pobjednici, slobodno prijeđite na kraj članka. Također smo objavili detaljne recenzije o nekoliko EFSS platformi koje smo pogledali tijekom našeg postupka pregleda.

 • Egnyte Connect recenzija
 • Pregled poslovne kutije
 • Dropbox pregled poslovanja
 • Pregled usluge OneDrive for Business
 • Citrix ShareFile pregled
 • IBM Connections pregled
 • Pregled sinkronizacije
 • Pregled zagrljaja
 • Pregled eFolder Anchor

Ako uživate u napetosti i spletkama, a želite znati malo više o tome što tražite u vašem rješenju za pohranu u oblaku, preporučujemo vam da pročitate. Bez obzira koji ste put odlučili krenuti, hvala što ste nam se pridružili, pogledajmo što vas čeka.

Najbolji EFSS za sinkronizaciju datoteka

Sinkroniziranje datoteka ili samo kratka sinkronizacija omogućuje korisnicima da rade na istom sadržaju s različitih uređaja, idealno u skoro stvarnom vremenu. Ideja je da možete urediti datoteku na svom računalu i suradnici mogu vidjeti da se promjena odražava gotovo trenutno na njihovim vlastitim uređajima.

Većina platformi za pohranu oblaka danas slijedi model sinkronizacije koji je razvio osnivač Dropboxa Drew Houston, a koji treba osigurati mapu za sinkronizaciju na radnoj površini koja pohranjuje sadržaj i na tvrdom disku uređaja i u oblak. Međutim, iako mnogi oponašaju model, rijetki ga povlače kao i Dropbox.

Razlika je u tome što Dropbox uključuje ključnu značajku sinkronizacije koja se zove prijenos datoteka na razini bloka. Uobičajena među većinom naših najboljih sigurnosnih sigurnosnih kopija, ali ne u industriji pohrane u oblaku, ova vrsta prijenosa datoteka znači da se sinkroniziraju samo dijelovi datoteka koji se zapravo promijene, a ne cijela datoteka (ako ste zbunjeni, otkrili ste razliku između sigurnosne kopije u odnosu na pohranu).

Ovakav pristup štedi značajno vrijeme. Možda ćete vidjeti sinkronizaciju na razini bloka koja se ponekad naziva i “diferencijalna sinkronizacija” ili “delta kopiranje.” Svi pojmovi znače istu stvar.

Još jedna sjajna značajka sinkronizacije s kojom su se ukrcali mnogi drugi servisi za pohranu u oblaku je selektivna sinkronizacija. Selektivna sinkronizacija omogućuje vam da isključite sinkronizaciju za sadržaj tako da se njegova pohranjuje samo u oblaku, a ne na vašem uređaju. Ova značajka nam se sviđa poslovnim korisnicima zbog trenda ka ultradesnim prijenosnim računalima s malim SSD uređajima.

Prvo mjesto: Dropbox Business

Dropbox je izumio sinkronizaciju i nastavlja voditi put. Iako početni prijenosi i preuzimanja datoteka s Dropbox-om možda ne utječu na konkurenciju, isto se ne može reći za promjene izvršene na postojećim datotekama zahvaljujući pristupu na razini bloka.

Također volimo Dropboxov pristup selektivnoj sinkronizaciji koju tvrtka naziva “pametnom sinkronizacijom”. Na većini EFSS platformi kad isključite sinkronizaciju za neku mapu, više je ne možete vidjeti u mapi za sinkronizaciju. Pomoću Dropboxa možete ih vidjeti i dalje im pristupiti. Jedina mana je to što taj sadržaj nije pohranjen na tvrdom disku, nije dostupan izvanmrežno.

Maksimalne veličine datoteka za sinkronizaciju Dropboxa su 20 GB, što bi većini vlasnika SMB trebalo biti više nego dovoljno.

Konačno, Dropbox vam omogućuje da ugasite stope preuzimanja i učitavanja tako da sinkronizacija ne utječe negativno na sistemske resurse koje želite posvetiti drugim radnim zadacima. U našem testiranju to se nikada nije dogodilo, ali svejedno je dobra opcija.

Drugo mjesto: Egnyte Connect

Egnyte Connect jedina je druga platforma EFSS-a koju smo pronašli tijekom naše analize koja uključuje sinkronizaciju na razini bloka za sve vrste datoteka. U našem testiranju izvedeno je jednako dobro kao i Dropbox Business, smanjujući prijenos datoteka za ogromne datoteke s nekoliko minuta pri početnom prijenosu na nekoliko sekundi kada su izvršene promjene.

Egnyte također podržava selektivnu sinkronizaciju, ali kad je isključite za zadanu mapu, tu mapu više ne vidite u mapi za sinkronizaciju. Morate ili otići na Egnyte sučelje preglednika da biste ga vidjeli ili možete instalirati Egnyte Drive koji u vašem datotečnom sustavu djeluje poput mrežnog pogona. Egnyte zaostaje za Dropboxom kada je u pitanju maksimalna veličina datoteke, s ograničenjem od 10 GB.

Možete zaustaviti prijenos i preuzimanje brzina sinkronizacije s programom Egnyte ili možete postaviti raspored sinkronizacije ako radije ne želite stalno raditi. No, za poslovnu suradnju to ne bismo preporučili, jer negdje možete prekrižiti žice.

Treće mjesto: OneDrive for Business

U jednom je trenutku Microsoft naveo sinkronizaciju na razini bloka za sve vrste datoteka u svom putokazu za razvoj OneDrive for Business kao da je stigao na scenu u drugom tromjesečju 2017. Međutim, Q2 se pojavljivao i odlazio, značajka nikada nije pokrenuta i više nije navedena kao biti u djelima.

Iako nas to čini tužnim, OneDrive barem podržava sinkronizaciju na razini bloka za Microsoft Office datoteke. To je više nego što može reći većina servisa za pohranu u oblaku.

Podržana je sinkronizacija s OneDrive for Business za datoteke do 10 GB, iste kao i Egnyte. Selektivna sinkronizacija je također opcija, kojom možete upravljati klikom desne tipke miša na ikonu OneDrive na traci sa zadacima i odabirom „postavki“.

Kao i naše dvije najbolje opcije sinkronizacije, OneDrive vam omogućuje i ručno podešavanje koliko se širina pojasa koristi za prijenos i preuzimanje datoteka u slučaju da stvara probleme s drugim zadacima.

Najbolji EFSS za dijeljenje datoteka

Kao i sinkronizacija, dijeljenje datoteka značajka je namijenjena za jednostavno dijeljenje sadržaja s drugim korisnicima bez potrebe za slanjem e-pošte s većim prilozima datoteka ili izmjenjivim medijima. Kao i sinkronizacija, osnovni pristup ovoj značajki postoji vrlo malo varijacija. Većina alata EFSS omogućuje dijeljenje sadržaja i u mapi dodavanjem korisničkog pristupa i na razini datoteke bilo pozivom putem e-pošte ili generiranjem veze.

Umjesto toga, dijeljenje datoteka može biti rizično poslovanje dok radite s osjetljivim intelektualnim vlasništvom, a dobri alati EFSS uključuju postavke dijeljenja datoteka kako biste zaštitili poslovne interese. Ključne postavke uključuju zaporke za vezu, datume isteka, obavijesti o pristupu i mogućnosti izvješćivanja za praćenje sadržaja koji je zajednički.

Iako se neke od ovih značajki mogu činiti kao da ne misle, većina rješenja za pohranu u oblaku nedostaje jedne ili više njih. OneDrive for Business, na primjer, ne dozvoljava postavljanje zaporke za vezu i ne daje vam mogućnost revizije svih veza koje ste stvorili u jednom prikazu.

Dijeljene mapeVeze datotekaPovežite lozinkeDatum isteka vezeRevizija veza
Egnyte Connect
Dropbox Business
Box Business
eFolder sidro
OneDrive for Business
Citrix ShareFile
Syncplicity
IBM Connections

Ovdje su naša prva tri izbora za alate EFSS koji ispravno dijele datoteke.

Prvo mjesto: Egnyte Connect

Egnyte Connect označava sve okvire kada je u pitanju dijeljenje datoteka, a zatim i neke. Bilo koju mapu možete dijeliti dodavanjem korisnika na razini pojedinca ili grupe ili jednostavno stvaranjem veze koja upućuje na tu mapu. Također možete stvoriti veze za pojedinačne datoteke koje možete poslati e-poštom ili distribuirati ručno.

Poslovni korisnici zadržavaju kontrolu nad svojim vezama s opcijama poput lozinki za veze, datuma isteka i obavijesti za svaki put kada se ta veza koristi. Također možete ograničiti pristup vezi na osnovu toga da li pojedinac vašeg licenciranog vlasnika računa ili ne i ograničiti mogu li oni koji imaju vašu vezu preuzeti datoteku ili samo pregledati nju.

Egnyteov pristup dijeljenju sadržaja promišljeniji je i osmišljeniji od bilo kojeg drugog koji smo koristili, što olakšava odabir najboljih u ovoj kategoriji.

Drugo mjesto: Dropbox Business

Dropbox Business sličan je Egnyte Connect po tome što vam omogućuje stvaranje zajedničkih mapa i uključuje sjajne mogućnosti postavki za datoteke veze. Ove opcije uključuju zaštitu lozinkom i datum isteka, plus mogućnost ograničavanja pristupa vezama na temelju toga je li pojedinac član vašeg tima ili ne..

Zaista jedini nedostatak je to što vam Dropbox Business ne daje opciju obavijesti za dijeljenje veza niti vam omogućuje sprječavanje preuzimanja datoteka.

Platforma, međutim, pruža neke lijepe mogućnosti izvještavanja i za zajedničku mapu i za veze. Na kartici “dijeljeno” u administracijskoj konzoli možete brzo provjeriti koje su mape i datoteke dijelile vaš tim i koje su veze kreirane..

Treće mjesto: Box Business

Box Business uključuje i lozinku i postavke isteka za veze kako biste dobili određenu kontrolu nad svojim sadržajem. Usluga, međutim, postaje kratka jer ne uključuje način jednostavne revizije veza koje su stvorene. To je osnovni razlog što smo Box Business malo rangirali iza Egnyte Connect i Dropbox Businessa.

Da biste vidjeli koje su veze stvorene pomoću okvira Box, morate skenirati svoje mape i potražiti ikonu veze pored naziva datoteka. Kao sredstvo revizije veza, ovaj je pristup dugotrajan i sklon greškama.

Sigurnije je postavljanje zajedničkih mapa s Boxom za vaš tim i samo pristupanje sadržaju na taj način. Ipak, uključivanje opcije lozinke više je nego što dobivate sa većinom drugih alata, uključujući velika imena poput eFolder Anchor, Citrix ShareFile i IBM Connections.

Najbolji EFSS za alate za produktivnost

Sinkronizacija i dijeljenje su primarni atributi bilo koje EFSS platforme. Iako sigurno postoji velika razlika između toga kako usluge dobro implementiraju te značajke, mnogi poslovni korisnici možda nikada neće primijetiti te razlike ako rade samo na malim datotekama i radije se drže korištenja zajedničkih mapa. Mogućnosti produktivnosti, međutim, ili njihov nedostatak, mnogo je teže zanemariti.

Postoji nekoliko različitih načina na koje se EFSS platformi može pristupiti integrirajući paket produktivnosti. Obično ćete vidjeti značajke poput upravljanja zadacima i chata ugrađene izravno u platformu. Ostali pružatelji usluga omogućuju vam pristup izvornim aplikacijama razvijenim u kući. OneDrive for Business, koji vam omogućuje korištenje Office Onlinea bez dodatnog postavljanja, dobar je primjer.

Možda je najveća prednost jedne platforme nad drugom u njenim integracijama trećih proizvođača. Na primjer, mnogi alati koje smo pregledali, poput Syncplicity, uopće nisu imali takvu integraciju. I drugi, poput naša tri pobjednika u ovoj kategoriji, napravili su impresivan posao uspostavljajući tehnološka partnerstva koja bi trebala uvelike koristiti poslovnim korisnicima.

Takve integracije mogu uključivati:

 • Upravljanje projektima: Trello, Wrike i Asana
 • Izrada dokumenata: Office Online i Google Docs
 • Zbirka e-potpisa: DocuSign, HelloSign i Adobe Sign
 • Komunikacija: Slack, HipChat i Hootsuite
 • Tijek rada: Zapier, IFTTT i ugrađen.io

Evo tri naša pobjednika.

Prvo mjesto: Dropbox Business

Dropbox je napravio bolje partnerstvo u tehnologiji zapošljavanja od bilo koje druge EFSS platforme koju smo ocjenjivali tijekom razdoblja pregleda. Možete sami razmotriti opcije posjetom biblioteci usluge za pretraživanje usluge.

Biblioteka vam omogućuje pretraživanje po nazivu dobavljača ili pregledavanje širokog raspona kategorija. Opcije uključuju Slack, Trello Microsoft Office, Asana i mnoge, mnogo više.

Dropbox također ima izvornu aplikaciju za bilješke pod nazivom Dropbox Paper. Usporedili smo Paper s Google dokumentima i otkrili smo da je to dobar alat za stvaranje ideja ideja ili snimanje bilješki o sastancima, iako nije u istoj ligi kao neke od najboljih aplikacija za bilježenje tamo. Zapravo, jedno područje u kojem Dropbox Business znatno opaža su integracije s tim proizvodima. Međutim, možete postaviti Dropbox i Evernote integraciju pomoću IFTTT-a ako je to nešto što stvarno trebate.

Drugo mjesto: Box Business

Box Business impresionira integracijama s Office Onlineom, Office 365 i Google dokumentima. Mnogi EFSS alati rade s Microsoftom, ali vrlo malo njih radi s Google dokumentima, a kamoli s Microsoftom i Google dokumentima.

Kao i Dropbox, Box također ima svoju aplikaciju za bilješke, koja se naziva Box Notes. Također poput Dropbox-a, Box ima biblioteku opcija integracije trećih strana za povećanje vaše produktivnosti.

Razlog zbog kojeg smo Box svrstali niže od Dropboxa je taj što je, iako je bolja od većine, Box knjižnica manja od one koju nudi Dropbox Business (iako ne mnogo).

Treće mjesto: IBM Connections

Opširno smo raspravljali dajući treće mjesto Egnyteu, koji ima dobru biblioteku aplikacija za treće strane i, poput Boxa, integrira se s Google dokumentima i Office Online. Na kraju smo ipak odlučili poći s IBM Connections.

To se može činiti čudnim izborom s obzirom na to da vam Connections daje samo dodatak za Office 365 i ne integrira se s Office Onlineom ili Google dokumentima. Ima slabiju knjižnicu trećih proizvođača od Egnytea. Međutim, toliko smo bili impresionirani inovativnim pristupom suradnje IBM Connections u suradnji na suradnji, da smo samo morali dati mjesto.

Connections se gotovo više sviđa kao platforma društvenih medija nego platforma EFSS. Na početnoj stranici možete ostaviti ažuriranja statusa, provjeriti one svojih suradnika i pregledati spomene.

Povezivanje vam također omogućuje postavljanje stranica u zajednici, koje su poput radnih skupina s prepunjenim gorivom. Zajednice mogu interno dijeliti sadržaj, lakše se povezivati ​​s drugim članovima, koristiti forum, pa čak i izrađivati ​​wikije.

Pored svojih društvenih aspekata, Connections također ima mogućnosti upravljanja zadacima i omogućuje vam domaćin sastanka uživo s do 200 sudionika.

Veze neće biti dobro za svaku tvrtku, pogotovo ako već koristite alate poput Trello, Slack i Skype for Business. Međutim, za vlasnike malih i srednjih poduzeća koji žele upravljati glavnom brzinom i istovremeno stvarati duboku vibraciju tima, puno se toga može svidjeti ovoj usluzi.

Odabir najbolje vrijednosti EFSS

Smanjenje troškova uvijek je velika briga za vlasnike malih i srednjih poduzeća koji pokušavaju ostati u crnom. Iako je važno, nemojte dozvoliti da vas taj cilj zavede u skok u uslugu s niskom cijenom naljepnica. Uz mnoge EFSS-ove povoljne proračunske alate, dobivate ono što plaćate.

Dobar primjer za to je Syncplicity. Iako je godišnji trošak od 60 USD po korisniku atraktivan, Syncplicity vam daje samo 300 GB zajedničkog pohranjivanja u oblaku i nema biblioteku integracije aplikacija.

Tri odabira ispod svakog nude kombinaciju niskih cijena i dobrih karakteristika, što ih čini idealnim rješenjima za posao u potrazi za čvrstim, jeftinim rješenjem za pohranu u oblaku.  

Mjesečni trošakMinimalni korisniciUkupno skladištenje
OneDrive for Business5 USD po korisniku11TB
Egnyte Connect Office8 USD po korisniku55TB (zajednički)
IBM Connections Social6 USD po korisniku11TB (zajednički)

Prvo mjesto: OneDrive za posao

Na prvom mjestu je OneDrive for Business. Pet dolara po korisniku osigurava im 1 TB prostora za pohranu, a za razliku od većine dobavljača, Microsoft vas prisiljava da prijavite minimalni broj korisnika. Što je još bolje, ako prijavite pet ili više korisnika, Microsoft vam smeta do neograničenog prostora za pohranu. To je daleko najbolja vrijednost bilo kojeg EFSS alata koji smo pogledali kada smo razmotrili samo troškove i skladištenje.

Uz ovaj plan, Microsoft ima još nekoliko dostupnih, što ga čini i najfleksibilnijim EFSS alatom koji smo testirali u pogledu skalabilnosti. Neki planovi čak omogućuju preuzimanje punih verzija sustava Office 365. Najjeftinija takva opcija je Office 365 Business, koji mjesečno košta samo 8,25 USD po korisniku i daje svakoj od njih 1 TB prostora za pohranu.

Drugo mjesto: Egnyte Connect

Ovo mjesto ide u Egnyte Connect Office. Za plan je potrebno najmanje pet korisnika, što je potez, ali to je ipak bolje od mnogih drugih mogućnosti. I cijena od 8 dolara vrlo je dobra, posebno za pohranu od 5TB. Za razliku od OneDrive-a, to je zajednička pohrana, tako funkcionira većina EFSS platformi.

Dodane licence ne daju vam više prostora osim ako naletite na manje razuman Egnyte Connect poslovni plan, za koji je potrebno najmanje 25 korisnika i troškovi 15 USD po korisniku za 10TB zajedničkog prostora.

Treće mjesto: IBM Connections Social  

Kao i kod Egnyte-a, prostor za pohranu koji dobivate uz IBM Connections Social dijeli se između vašeg tima. Međutim, to postaje problematičnije s obzirom na činjenicu da imate samo 1TB prostora umjesto 5TB. Svaki licencirani korisnik dobiva 1 GB osobnog prostora za pohranu s vezama, ali s tim nije mnogo posla.

Da biste malo bolje pogledali zašto smo izabrali najbolju tri, evo pogledati najnižu razinu cijena za neke druge alate EFSS koje smo gledali, ne određenim redoslijedom … osim ako zadnji put zaustavimo mrtve.   

Mjesečni trošakMinimalni korisniciUkupno skladištenje
Dropbox Business Standard15 USD po korisniku32TB (zajednički)
Box Business Starter5 USD po korisniku3100GB
Citrix ShareFile15 USD po korisniku51TB (zajednički)
Druženje bitno20 USD po korisniku15100 GB (zajednički)

S 20 USD po korisniku s minimalno 15 korisnika i samo 100 GB zajedničke pohrane u oblaku za rad, Huddle osvaja nesretnu razliku ukupne najniže vrijednosti.

Najbolje sigurnosne ponude EFSS

Pronalazak najsigurnijeg rješenja za pohranu u oblaku jedna je od tema o kojoj najviše znamo od naših čitatelja na Cloudwards.net. Razumna je zabrinutost s obzirom na to koliko cyber kriminala ima u vijestima ovih dana. Upozorenja uključuju kršenje Dropbox-a iz 2012., hakiranje iPhonea iz 2014. i osakaćeni napadi zlonamjernog softvera poput WannaCry i Petya.   

Osim proboja podataka i otkupne podrške, u porastu su napadi “čovjek u sredini” i “čovjek u oblaku”, koji su oblik prisluškivanja u prijenosu podataka, što čini snažnu sigurnost u tranzitu važniju nego ikad prije.  

Većina današnjih EFSS alata, uključujući sve preporuke koje smo dali u ovom pregledu, uključuje i enkripciju tijekom prijenosa i u mirovanju kako bi loši dečki spriječili čitanje vaših datoteka. Međutim, iako je za dobro šifriranje u sve praktične svrhe nemoguće grubo nasilno hakirati, postoje drugi načini na koje bi se vaši podaci mogli ugroziti, počevši od slabih lozinki zaposlenika.  

Sigurne platforme EFSS nude niz funkcija koje pomažu da vaš sadržaj bude dalje od neželjenih očiju. Takve značajke uključuju dvofaktorsku provjeru autentičnosti, maramice s udaljenih uređaja, očvrsnute podatkovne centre i integraciju s krajnjim aplikacijama za šifriranje poput Boxcryptor-a.

Box BusinessDropbox BusinessCitrix ShareFileEgnyte ConnectIBM veze
ŠifriranjeAES 256AES 256AES 256AES 256AES 128
Dvofaktorska provjera autentičnosti
Zahtjevi za prilagođene zaporke
Daljinsko brisanje
Prikvačivanje uređaja
Integracija SSO-a*
Integracija Boxcryptor-a

* Dropbox Business Advanced uključuje SSO integraciju; Dropbox Business Standard ne.

Prvo mjesto: Egnyte Connect

Egnyte koristi 256-bitnu AES enkripciju za skeniranje podataka dok su u tranzitu i u mirovanju u oblaku. Mnoge financijske institucije i vladine organizacije koriste samo 128-bitnu enkripciju, premda je 256-bitna enkripcija prilično standardna usluga za pohranu u oblaku.

Ono što je Egnyteu zaista privuklo našu pažnju bili su svi dodani sigurnosni detalji koji vam daje. Na primjer, Egnyte vam omogućuje da zaštitite svoj sadržaj od prijetnje slabih lozinki uz mogućnost:

 • Postavljanje obaveznih zahtjeva za čvrstoću lozinke
 • Zahtijeva rutinske resetiranja zaporke
 • Obustavi korisničke račune nakon više neuspjelih prijava
 • Zahtijeva dvofaktorska provjera autentičnosti

Egnyte Connect integrira se i s Boxcryptor-om, koji vam omogućuje da sami šifrirate datoteke prije nego što ih pošaljete u oblak. Na taj način, Egnyte ne može pomoću vaših ključeva za šifriranje, koje pohranjuje, dešifrirati datoteke. To, sa svoje strane, sprečava službu da vaše podatke preda državi vladi u skladu s programima nadzora ili potjernicama.

Za veću kontrolu nad lozinkama zaposlenika, Egnyte možete integrirati i s uslugom s jednom prijavom (SSO). Ove usluge ne samo da omogućuju detaljnije upravljanje prijavama, ako koristite druge platforme koje su integrirane s istim SSO-om, vaši zaposlenici mogu koristiti istu lozinku za sve njih. Egnyte nudi nekoliko različitih opcija integracije SSO: OneLogin, Bitium, Okta i Ping identitet.

Egnyte vam također omogućuje praćenje uređaja zaposlenika koji se sinkroniziraju u vaš oblak za pohranu i prekidaju vezu. Na taj način, ako se neki uređaj izgubi ili ukrade, možete umanjiti šanse za neovlašteni pristup podacima.

Konačno, Egnyte Connect omogućuje vam postavljanje hibridnog pristupa pohrani u oblaku. Pomoću hibridnog prostora možete neke podatke zadržati u oblaku, a neke podatke na svojim privatnim poslužiteljima. Na taj način, ako imate posebno povjerljive podatke, možete zadržati potpunu kontrolu nad tim sadržajem i postaviti vlastite sigurnosne protokole.

Drugo mjesto: Box Business

Box Business ima sigurnosne mogućnosti slične Egnyteu, uključujući 256-bitnu AES enkripciju i prilagođene zahtjeve za zaporku. Međutim, mogućnosti zahtjeva za zaporku nisu toliko različite kao što je slučaj s Egnyteom i ne možete postaviti obavezne resetiranja. Box vam također ne omogućuje brisanje udaljenim uređajima. Možete prekinuti veze za sinkronizaciju s uređajima, ali to neće izbrisati sadržaj na odspojenom uređaju.

Box ima sustav upravljanja ključevima (KMS) koji vam omogućava postavljanje i održavanje vlastitih ključeva za šifriranje. Međutim, ove su opcije dostupne samo za Enterprise kupce. Integracija SSO-a je još jedna opcija, ali ne na standardnim računima.

Općenito, usluga pruža veliku sigurnost, ali zadržava neke od najboljih funkcija za svoje Fortune 500 klijente, a ne male tvrtke.

Treće mjesto: Citrix ShareFile

Citrix ShareFile radi sve što Egnyte i Box rade, minus Boxcryptor integraciju i prikvačivanje uređaja. Čak i u svjetlu tih propusta, na neki način možete tvrditi da je ShareFile najsigurnija platforma od triju zahvaljujući mogućnostima prilagodbe uloga. No, odlučili smo pokrenuti ShareFile za onaj aspekt njegove platforme u našem odjeljku za upravljanje korisnicima, koji će biti sljedeći.  

Opcije zahtjeva za lozinku u ShareFileu su izvrsne i omogućuju vam ne samo postavljanje minimalne dužine i datuma isteka, već i diktiranje koliko brojeva i posebnih znakova moraju biti uključeni.

Najbolji izbor za upravljanje korisnicima EFSS

Usko povezano s temom zaštite u oblaku je upravljanje korisnicima. Snažne mogućnosti upravljanja korisnicima omogućuju vam nadzor onoga što korisnici mogu, a što ne mogu. Barem ćete vidjeti opcije kojima korisnicima možete uređivati ​​ili dokazivati ​​datoteke samo za pregled. Bolji alati nude snažniju prilagodbu uloga. Ostali atributi koje volimo vidjeti su sposobnosti stvaranja i upravljanja grupama i pokretanja izvještaja o korištenju i aktivnosti korisnika.

Odaberite alat s dobrim kontrolama za upravljanje korisnikom ako radite s posebno osjetljivim intelektualnim vlasništvom. Najčešći uzrok kršenja podataka su nemarni i zlobni zaposlenici. Dobar nadzor i ograničavajuće mogućnosti ograničavaju taj rizik.

Prvo mjesto: Citrix Sharefile

Kada je u pitanju prilagođavanje uloga, Citrix Sharefile stvarno ide izvan konkurencije. Unutar administracijske konzole možete detaljno pregledati korisnička dopuštenja kako biste omogućili ili onemogućili značajke poput mogućnosti stvaranja mapa na razini korijena, pristupa alatima za izvješćivanje i korištenja osobnog prostora za pohranu.

ShareFile vam također omogućuje postavljanje zajedničkih i osobnih adresara, grupa i mapa tima.

Na kraju, pomoću programa ShareFile možete generirati širok spektar izvještaja za praćenje aktivnosti. Opcije izvješća uključuju pokretanje izvješća za određene korisnike ili grupe te odabir raznih radnji poput prijava, preuzimanja i brisanja.

Drugo mjesto: Box Business

Box Business najbliži je ShareFileu u pogledu upravljanja korisnicima. Sviđa nam se što možete kontrolirati koliko pohrana pojedini korisnici mogu iskoristiti. Možete postaviti i opća korisnička dopuštenja koja ograničavaju njihovu mogućnost brisanja, uređivanja i učitavanja datoteka. Postoje i mogućnosti da se isključe mogućnosti sinkronizacije i da se korisnicima ograniči dijeljenje sadržaja izvana.

Naprednijim dopuštenjima pristupa upravlja se na razini mape gdje se može odobriti sedam različitih vrsta razine pristupa:  

 • Suvlasnik: može učiniti sve uključujući sve zadatke administratora
 • Uređivač: može učiniti sve osim ograničenja pozivnica
 • Uploader Viewer: osnovni korisnik s mogućnostima prijenosa
 • Previewer Uploader: ograničeni korisnik s mogućnostima prijenosa
 • Preglednik: osnovni korisnik bez mogućnosti prijenosa
 • Preglednik: ograničeni korisnik bez mogućnosti prijenosa
 • Pošiljatelj: može učitati sadržaj i stvarati podmape

Iako su neke od najboljih funkcija upravljanja korisnicima rezervirane za korisnike Box Enterprise-a, postoji i mnoštvo kontrola koje pomažu vlasnicima malih i srednjih poduzeća da se čvrsto pridržavaju svog sadržaja..

Treće mjesto: Egnyte Connect (posao)

Egnyte Connect ima naprednu prilagodbu uloga korisnika, ali morate biti korisnik Naprednog plana da biste im pristupili. Budući da ta razina plana zahtijeva najmanje 25 korisnika, možda i nije najbolja opcija za mala i srednja poduzeća.

Na bilo kojoj razini pretplate možete stvoriti standardne korisnike, napredne korisnike i administratore. Administratori mogu upravljati mapama i grupama dodavanjem korisnika i postavljanjem dozvola. Korisnici napajanja mogu sinkronizirati i dijeliti sadržaj, pregledavati korisnike i pozivati ​​standardne korisnike da pristupe sadržaju. Standardni korisnici su ograničeni korisnici koji su ograničeni na web sučelje.  

Bez obzira jeste li na standardnom ili naprednom planu, Egnyte vam omogućava pristup dobar, ali ne i ShareFile dobar način izvještavanja za praćenje korištenja vašeg računa. Iz centra za izvješća možete pristupiti općoj nadzornoj ploči, plus karticama za veličinu poslužitelja datoteka, veličinu mape, sažetak veze, status sinkronizacije, sažetak zaključavanja i korisnička dopuštenja. Tu je i opcija “izvješća o reviziji” za pokretanje detaljnih izvještaja o stvarima poput upotrebe datoteka i prijava.

Najbolji ukupni pregledi EFSS-a

Uzeli smo sve gore navedeno i pregledali osnovno korisničko iskustvo i korisničku podršku kako bismo generirali našu listu najboljih cjelokupnih EFSS platformi. Ove su ocjene pogodne da pokrenu malo rasprave, kao što to čine. To je zato što ne postoji “prava” platforma za pohranu oblaka za svakog pojedinog vlasnika tvrtke.

Iako postoji mnogo točaka u pogledu sinkronizacije, dijeljenja datoteka, alata za produktivnost, vrijednosti, sigurnosti i upravljanja korisnicima koji su uglavnom objektivni, tu je i dosta subjektivnih, posebno kada je riječ o korisničkom iskustvu.

Tada, naravno, tvrtke imaju različite potrebe kada je riječ o stvarima poput prostora za pohranu u oblaku. Nekima će možda trebati 10TB, dok će drugima biti u redu sa 100 GB. Isto vrijedi i za brzinu sinkronizacije. Ako ne radite aktivno sa suradnicima, možda biste bili u redu da će vam prethoditi mogućnosti sinkronizacije na razini bloka Dropbox Business i Egnyte Connection u korist neke druge značajke, kao što su zajednice IBM Connection i značajke hostiranih sastanaka..

Dakle, slobodno se ne slažite. U stvari, mi pozdravljamo vaša mišljenja u komentarima ispod. Različite perspektive pomoći će vašim vlasnicima malih i srednjih poduzeća i pomoći nam da prilagodimo ovo izvješće za buduće ponavljanje.

Bez dodatnog divljanja, evo naših šest najboljih tipova za najbolje EFSS platforme za vlasnike malih i srednjih poduzeća. Uključujemo kratki sažetak nekih točaka odozgo, zajedno s još nekoliko napomena o tome zašto volimo svaku uslugu.

Prvo mjesto: Egnyte Connect

Egnyte Connect čini sve u redu, počevši od najvažnijih mogućnosti EFSS-ovog alata, sinkronizacije datoteka i dijeljenja. Egnyte je jedini drugi alat EFSS osim Dropboxa za koji smo pregledali da nudi sinkronizaciju na razini bloka, što ga stavlja na drugo mjesto u toj kategoriji. To je ujedno i najnapredniji alat koji smo pregledali kada je riječ o značajkama dijeljenja mapa i datoteka. Zatim smo ga označili kao broj jedan u sigurnosti, broj dva u vrijednosti i broj tri u upravljanju korisnicima.

Jedina kategorija koju nismo nazvali Egnyte tri najbolje usluge su alati za produktivnost, gdje ih je IBM Connections zauzeo za treće mjesto, ali jedva.

Također volimo korisničko iskustvo Egnyte. I web sučelje i mobilna aplikacija savršeno su dizajnirani i estetski ugodni. Egnyte također ima integrirane mogućnosti upravljanja zadacima i dobru biblioteku aplikacija trećih strana.

Za vlasnike malih i srednjih poduzeća koji kupuju snažan alat oko sebe, Egnyte vrijedi probati. Usluga možda nema korisničku bazu podataka Dropbox Business and Box, ali ne bismo bili iznenađeni da vidimo takvu promjenu u skoroj budućnosti.

Drugo mjesto: Dropbox Business

Kao i svaka velika korporacija, Dropbox povremeno dobiva svoj dio lošeg tiska. Neki su to zaslužili, uključujući kršenje podataka iz 2012. zbog kojih je preko 68 milijuna korisničkih računa ugroženo. Pogoršavajući stanje, Dropbox nije izvjesio o cijelom obimu kršenja sve do četiri godine kasnije.

To je razlog zašto mnogi korisnici vole ovu uslugu. Dropbox se nalazi na vrhunskoj mogućnosti sinkronizacije od svog osnivanja 2008. godine. Jedna od najčešćih primjedbi o Dropboxu koju čujemo od korisnika je koliko je brža i pouzdanija njegova sinkronizacija od ostalih usluga pohrane u oblaku, poput Google diska i OneDrive. To je sve zahvaljujući arhitekturi sinkronizacije na razini bloka i zato smo Dropbox Business ocijenili najboljim EFSS alatom za sinkronizaciju.

Dropbox također ima veliku biblioteku aplikacija za produktivnost, čime je zaradio prvo mjesto u toj kategoriji.

Ako se brinete da vaše datoteke nisu sigurne pomoću Dropboxa, možete poduzeti puno koraka da to popravite. Dropbox Business omogućuje vam omogućavanje dvofaktorske provjere autentičnosti i daljinsko brisanje uređaja. Također, Dropbox se integrira s Boxcryptor-om ako želite postaviti šifriranje od početka do kraja. Imajte na umu da pri tome značajka sinkronizacije na razini bloka Dropbox više neće raditi jer se te dvije značajke međusobno isključuju.  

Treće mjesto: Box Business

Box Business svojim klijentima Enterprise nudi mnogo veću vrijednost od SMB korisnika, ali to je snažan odabir. Usluga se nije nalazila na prvom mjestu u niti jednoj kategoriji, ali zauzela je drugo mjesto po alata za produktivnost, upravljanje korisnicima i sigurnost, a treće za dijeljenje datoteka. Osobito nam se sviđa što se Box integrira s Office Onlineom i Google dokumentima te vam pruža napredne mogućnosti prilagođavanja korisnika.

Kao i Dropbox Business i Egnyte Connect, Box korisničko iskustvo je izvrsno i ne bi trebalo predstavljati značajne prepreke za pojednostavljenje vaših suradnji. Doista, jedini udarac na Box je njegov nedostatak sinkronizacije na razini bloka, koji nude naša dva prva dva izbora.

Četvrto mjesto: Citrix ShareFile

Više od bilo kojeg drugog alata koji smo pregledali, ShareFile se pokazao izvrsnim u korisničkoj ulozi i mogućnostima prilagodbe izvještaja. Te su značajke pogodile našu glavnu klimu u kategoriji upravljanja korisnicima. Da biste maksimalno iskoristili te mogućnosti, morat ćete se prijaviti za poslovni plan Citrix ShareFile.

Svidio nam se i cjelokupni pristup ShareFilea sigurnosti, koji je u toj kategoriji osvojio tri mjesto. Želimo vidjeti kako ShareFile proširuje biblioteku aplikacija trećih strana kako bi odgovarao onome Dropboxa, Boxa i Dropboxa. Također bismo voljeli da se smanji broj odgovora na podršku. Konačno, korisničko iskustvo, iako je u redu, nije ni približno toliko snažno kao što ste dobili sa Dropbox, Box, Egnyte i nekolicinom drugih alata.

Peto mjesto: Microsoft OneDrive for Business

Ako tražite proračunski alat EFSS, najbolja je ponuda OneDrive for Business. Ne samo da se pohrana u oblaku ne dijeli, prosječni trošak korisnika općenito je jeftiniji od većine drugih alata. Što je još bolje, integriran je s Office Onlineom, a neki planovi vam nude Office 365.

Međutim, dosta je malo što zadržava OneDrive da prijeđe na naš popis. Opcije korisničkog izvješćivanja su tjedni, a iako su vani, Microsoft ne olakšava pronalaženje integracija trećih strana. Sigurnost je također slaba ili, čini se, uostalom. Dokumentacija za OneDrive sigurnost (i većina drugih Microsoftovih proizvoda, po tom pitanju) je također rijetka.

Sviđa nam se kako OneDrive podržava inkrementalnu sinkronizaciju za Office datoteke, ali želimo da se ta funkcija proširi na sve vrste datoteka, kao što je Microsoft ranije rekao da će to učiniti.

Šesto mjesto: IBM Connections

IBM Connections je neobičan popis, a mi slični tome. Većina alata EFSS izgleda kao klonovi Dropboxa. Ne postoji, to je zbog njegovih društvenih mogućnosti.

Ažuriranja statusa, zajednice, wikiji i mrežni sastanci će se svidjeti vlasnicima malih i srednjih poduzeća koji žele izgraditi osobniji pristup upravljanju timom. Što je još bolje, to je jeftino, što mu je pripalo treće mjesto na našoj ljestvici “najbolje vrijednosti”.   

Međutim, postoje neke slabosti u službi koje bismo željeli ispraviti. Oni ne uključuju zaštitu lozinkom za dijeljenje veza i gotovo nepostojeći portfelj integracija trećih aplikacija.

Trkači gore: Syncplicity, gužva, eFolder Anchor.

Završne misli

Prema našem mišljenju, malo je pitanja koja je upravo bitka za prevlast nad EFSS-om trka s tri konja između Egnyte-a, Dropbox-a i Box-a..

Sve tri tvrtke pružaju usluge prvenstveno poslovnim klijentima. Prema vlastitom priznanju, Egnyte se povijesno fokusirao na SMB klijente, što je dio razloga što je tako dobro prošao u ovom pregledu. Čini se da Box, u međuvremenu, više voli ciljati Enterprise korisnike. Dropbox … Pa, Dropbox želi sve.

Za rješenja izvan okvira, Citrix ShareFile i IBM Connections vrijedi pogledati, iako iz različitih razloga. Za proračunske korisnike OneDrive je vjerojatno najbolja opklada.

Naravno, voljeli bismo čuti više SMB korisnika o njihovim preferiranim EFSS-ovim odabranicima, tako da nam ne zaboravite baciti bilješku u odjeljku komentara u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map