Najbolje ponude u Cloud Storage: kako dobiti više za manje

Tražite li jeftinu pohranu u oblaku? Imate sreće Konkurencija na tržištu skladištenja u oblaku je žestoka i s obzirom da je to nešto što se tiče robnog proizvoda, za uviđavne štrebere može se pronaći puno vrijednosti..


Umjesto da plaćate 10 USD mjesečno za 1TB prostora za pohranu pomoću Dropboxa, možete dobiti dvostruko veći iznos za 2 USD manje ako znate gdje potražiti. Ili, ako vam treba samo 500 GB, zaista nema potrebe za plaćanjem prostora za pohranu koji nećete koristiti.

U nastavku smo povukli iz naše biblioteke recenzija za pohranu u oblaku kako bismo pronašli najbolje ponude za pohranu u oblaku danas. Više od samo jeftine alternative za Dropbox, svako rješenje za pohranu u oblaku nudi svoje korisno iskustvo, što ih čini savršenim odabirom za proširenje vašeg prostora za pohranu bez smanjivanja vašeg bankovnog računa.  

Ako zaista želite uštedjeti, ne zaboravite provjeriti naše ponude za najbolje planove za pohranu u oblaku.

Najbolje ponude u Cloud Storage 2020

Ono što čini pohranu u oblaku najboljim?

U odlučivanju nismo baš započeli s osnovnim crtama. Istina je da postoji mnogo jeftinih opcija koje privlače svojom cjenovnom oznakom, ali ne isporučuju kada je u pitanju kvaliteta.

Dobar primjer je MEGA pohrana u oblaku. Iako uz MEGA možete dobiti 50 GB pohrane u oblaku, sama usluga je puna grešaka, teška za uporabu i više od malo spori kada je u pitanju brzina sinkronizacije, o čemu možete čitati u našem cjelovitom MEGA pregledu.

Imajući na umu kvalitetu, započeli smo se fokusirati na rješenja koja su dobro osmišljena i dostojna da se spominju u našem najboljem oknu za pohranu u oblaku. Tek tada smo razmotrili cijenu usluge u usporedbi s količinom primljene pohrane.

Uz cijenu, dali smo i malo težine raznolikosti, jer neke usluge pohrane u oblaku nude više različitih cjenovnih bodova, dok vas drugi, poput Dropboxa, prisiljavaju da prijeđete s besplatnih na 1TB i ne nude ništa više od toga.

Ipak, idemo do dobrih ponuda.

Najbolje ponude u Cloud Storage: Sync.com

Sync.com je skočio na nas kao jednostavan izbor za najbolju ponudu u oblaku za pohranu. Plan 2TB vratit će vam samo 8 USD mjesečno. To je veliki razlog zašto ga preporučujemo i kao jedan od najboljih odabira prostora za pohranu slika u oblaku, koji zauzimaju puno prostora.

Iako je to teško rešiti, Sync.com također nudi jeftiniji plan od 500 GB za one za koje ne treba toliko prostora za pohranu. Iako nije baš dobra ponuda, cijena samo djeluje na nešto više od 4 dolara mjesečno.

Nedostatak Sync.com-a je u tome što usluga zapravo ne nudi mjesečne mogućnosti: morat ćete platiti godinu dana unaprijed. Međutim, ako se bilo koja usluga pohrane u oblaku može opravdati obvezu, to je vjerojatno ta.

Možete isprobati Sync.com prije nego što platite registracijom za besplatni račun od 5 GB. Sync.com također ima jedan od najboljih referalnih programa u oblaku skladištenja, s 1 GB dodatnog prostora za pohranu svima koji se uvjere da su se prijavili i bez ograničenja koliko preporuka možete napraviti.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Sync.com

Sync.com stoji kao jedna od najsigurnijih opcija za pohranu u oblaku, ako ne i najsigurnija. Djelomično, to je zahvaljujući činjenici koja pruža privatno šifriranje na kraju klijenta, što znači da samo vi ili oni s kojima odlučite dijeliti sadržaj mogu dešifrirati vaše datoteke. Uvrstili smo ga u naš izbor za najbolju pohranu u oblaku nula znanja.

Sync.com Dropbox Alternativa

Također, kao što možete pročitati u našoj recenziji Sync.com, usluga ima izvrsne značajke dijeljenja datoteka koje pomažu da vaše dokumente, slike i videozapise ne zadržite. Oni uključuju razumne dodatke koje previše drugih rješenja za pohranu u oblaku zanemaruju, poput veza zaštićenih lozinkom, datuma isteka veze i ograničenja preuzimanja.

U osnovi, to je poput oblaka Fort Knox za pohranu u oblaku, ali mnogo jeftinije. Također ima odličan besplatni plan od 5 GB.

pCloud

pCloud zapravo nudi isti aranžman za pohranu u oblaku od 8, 2TB kao Sync.com. To i ne čudi s obzirom da je Sync.com vjerojatno njen najbliži suparnik, o čemu možete čitati u našem usporednom tekstu Sync.com vs pCloud.

Razlog zbog kojeg pCloud rangiramo niže je taj što morate dodatno platiti za šifriranje nultih znanja. Dostupno putem dodatka zvanog pCloud Crypto, koštat će vas najmanje 3,99 dolara mjesečno.

Dobra vijest je, međutim, da za razliku od Sync.com, možete ići mjesečno s pCloud-om ako se plaćanje za godinu dana unaprijed ne slaže s vama. Trošak pCloudovog plana od 2 TB u tom se slučaju povećava na 9,99 USD mjesečno.

pCloud također ima plan od 500 GB koji iznosi 4,99 USD mjesečno ako idete mjesečno ili nešto manje od 50 USD ako plaćate za godinu unaprijed. Naravno, postoji i besplatni plan koji vam osigurava 10 GB besplatne pohrane.

Ako se na pCloudu zaista prodaje kao najbolje rješenje za pohranu u oblaku, usluga nudi čak i cjeloživotne planove. Taj 2TB možete zaključati na neodređeno vrijeme za 350 USD, što je otprilike 2,5 godine redovnog plaćanja pCloud-om.  

Ostali razlozi koji nam se sviđaju pCloud

Budući da nije baš tako zaključan kao Sync.com, pCloud može raditi neke stvari koje njegov suparnik ne može. To uključuje pregled pohranjenih datoteka s pCloud sučelja preglednika, pa čak i reprodukciju glazbe i videa. Mi ga rangiramo kao vrhunski odabir oblaka za pohranu glazbe.

pCloud pregled

U stvari, opće korisničko iskustvo s pCloud-om izvrsno je zahvaljujući elegantnom internetskom sučelju. Detalje opisujemo u našem pCoud pregledu ako želite znati više prije prijave. Postoji i besplatni plan od 5 GB koji možete koristiti za testiranje. 

Amazon Drive

Amazon Drive naš je popis zahvaljujući činjenici da nudi 13 različitih planova za pohranu. To znači da ne morate kupiti više prostora za pohranu nego što vam je potrebno da biste uštedjeli novac za druge stvari, poput dobrog VPN-a.

Za izravnu usporedbu sa Sync.com i pCloud, plan Amazonskog pogona od 2 TB koštat će vas 120 dolara godišnje, što je oko 2 dolara više mjesečno od bilo koje od tih usluga. Međutim, za razliku od njih, Amazon nudi i plan od 1 TB, što je samo 60 dolara godišnje.

Slatkajući posao, pretplatnici Amazon Prime dobijaju neograničeno pohranjivanje fotografija, što će za neke korisnike opravdano učiniti Amazon Drive najboljom ponudom za njih.

Iako dolari imaju smisla, Amazon Drive nije ni približno toliko siguran kao Sync.com ili pCloud. To je zato što datoteke nisu kriptirane u mirovanju na Amazonovim poslužiteljima. Zbog toga, ako se odlučite koristiti Amazon Drive, svakako preporučujemo da ga razmotrite s uparivanjem s uslugom šifriranja datoteka poput Boxcryptor.

Ostali razlozi koji volimo Amazon Drive

Iako nam nedostatak šifriranja čini stanku, fer je reći da se Amazon Drive posljednjih godina znatno poboljšao, o čemu govorimo u našoj cjelovitoj recenziji Amazon Drive.

Amazon Cloud Drive pregled

Jedna od naših najdražih promjena je da Amazon Drive sada podržava sinkronizaciju na razini bloka, što znači da se samo izmjenjeni dijelovi datoteka ponovno kopiraju prilikom uređivanja, a ne da kopiraju cijelu datoteku iznova. Sinkronizacija na razini bloka znatno ubrzava procese sinkronizacije, ali trenutno ih koristi samo nekoliko usluga pohrane u oblaku, uključujući Dropbox i Egnyte (pročitajte naš Egnyte pregled).  

OneDrive

OneDrive je jedina usluga pohrane u oblaku koja se možemo sjetiti i koja zapravo nudi obiteljski plan i njegov dobar. Za samo 9,99 USD mjesečno dobivate pet planova za pohranu od 1 TB. Povrh toga imate i pristup radnoj verziji Microsoft Officea, Office 365.

Pojedinačni korisnik OneDrivea, 1TB plan također vam omogućuje pristup Office 365, a mjesečno košta samo 6,99 USD. Iako to nije tako dobar posao kao Sync.com, jeftiniji je od dva najveća rivala, Dropboxa i Google Pokreta. Imamo članak Dropbox vs Google Drive vs OneDrive ako želite dodatne savjete s te strane.  

Slaba strana usluge OneDrive ista je kao kod Amazona: nema šifriranja na strani poslužitelja, osim ako niste poslovni korisnik (pročitajte našu recenziju OneDrive for Business). Međutim, kompatibilan je s Boxcryptor-om ako želite preuzeti privatnost u svoje ruke.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju OneDrive

OneDrive je lako jedan od najboljih alata za pohranu oblaka koji su danas dostupni kada je u pitanju produktivnost. To je zahvaljujući integraciji s Office Onlineom i nekim zgodnim značajkama dijeljenja datoteka koje omogućuju mrežnu suradnju. Također smo obožavatelji Microsoftovog OneNotea, jednog od najboljih dostupnih internetskih alata za bilježenje.

Kao što je spomenuto u našem pregledu OneDrive, Microsoftova usluga pohrane u oblaku može ograničiti kopiranje na razini bloka, primjenjujući tu značajku na Microsoft Office datoteke datoteka. To znači da ako koristite Office, super je za sinkronizaciju datoteka.  

OpenDrive

Ovaj popis ne bi bio potpun bez pohvale prema jedinoj dostupnoj neograničenoj usluzi pohrane u oblaku, OpenDrive. Trošak tog neograničenog prostora za pohranu također je odličan i iznosi samo 9,95 USD mjesečno ili 99 dolara godišnje.

S obzirom na to da imate neograničenu količinu prostora za pohranu ne više od cijene pretplate za 2TB Sync.com, razumno je zapitati se zašto nismo napravili OpenDrive broj jedan na ovom popisu, a ne broj pet.

Probleme koje imamo s njim detaljno opisujemo u našem cjelovitom OpenDrive pregledu, ali ukratko, otkrili smo da se OpenDrive sinkronizira s malo previše buggy, korisnik doživljava previše nespretno, a podrška previše tanko. 

OpenDrive također ima plan od 500 GB za 5 USD mjesečno, ali ako nemate neograničen prostor za pohranu, svakako ćemo vam predložiti isprobavanje drugih opcija.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju OpenDrive

OpenDrive podržava šifriranje nultih znanja, a ne košta skupo kao što je to slučaj s pCloud-om. To znači da ćete dobiti prilično sigurnu uslugu, iako ne podržava dvofaktorsku provjeru autentičnosti ili lozinke za dijeljenje datoteka kao što je Sync.com.

OpenDrive pregled

Uz OpenDrive dobijate i integriranu aplikaciju za bilježenje i upravljanje zadacima. Također, možete dodati do još četvero korisnika na neograničenom planu, uzimajući još veću vrijednost od usluge.

Časni spomen: IDrive

Važno je prepoznati razliku između pohrane u oblaku i sigurnosne kopije na mreži, o čemu možete pročitati u našem članku o toj temi. Međutim, ako postoji jedna usluga koja uspijeva oba dobro, to je IDrive.

IDrive pregled

Iako kategoriju IDrive kategoriziramo kao internetsku sigurnosnu kopiju, jedna pretplata zapravo vam daje i 2TB rezervnog prostora i 2TB prostora za pohranu u oblaku. To je ukupno 4TB. IDrive može učiniti mnogo onoga što tradicionalna pohrana u oblaku može učiniti, uključujući oslobađanje prostora na tvrdom disku, sinkronizaciju uređaja i dijeljenje datoteka.

Naš cjelovit pregled usluge IDrive omogućit će vam bolji pregled ove usluge, no ako želite testirati sami, možete se prijaviti za besplatni račun od 5 GB. Kao sigurnosna kopija, također je izuzetno svestrana, omogućava vam zaštitu neograničenih računala i pametnih telefona. To je i njegova vrijednost zašto se IDrive istaknuto ističe u našem najboljem mrežnom vodiču za izradu sigurnosnih kopija.

Završne misli

Tu ste, naš izbor, za najpovoljnije ponude u oblaku za pohranu. Iako smo posebno voljeli Sync.com i pCloud kao odlična cjelokupna rješenja, uvijek imamo to škakljivu stvar. Uostalom, različiti ljudi imaju različite potrebe. 

Veliki dio našeg popisa temeljili smo na pronalaženju najboljih ponuda u vrijednosti dolara koje su izvučene iz najboljih usluga pohrane u oblaku. Međutim, ovdje ima puno mjesta za raspravu, pa slobodno dodajte svoje misli u komentare u nastavku, ako ne mislite da smo zaradili.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map