Najbolja pohrana u oblaku za Enterprise 2020

Usluge pohrane u oblaku eksponencijalno su porasle u posljednjih deset godina i postale su izuzetno isplative. Zbog toga ih oni najviše odabiru za tvrtke na razini poduzeća koje žele učinkovito koristiti oblak. A mi smo danas tu da predstavimo pet najboljih pružatelja poslovnih oblaka 2020. godine.


U ne tako dalekoj prošlosti, jedina opcija koju su poduzeća imala za pohranu podataka bila je kupovina, podešavanje i administracija njihovih privatnih poslužitelja za pohranu ili farmi. Ali ova metoda imala je nekoliko nedostataka.

Prvo, fizički hardver jednostavno košta previše novca. Drugo, uvećao je donji dobit poduzeća povećanjem režijskih troškova, kao što su troškovi osoblja i održavanja, a pojelo je puno vremena pokušavajući upravljati prilagođenom unutrašnjom infrastrukturom..

No danas su se stvari drastično promijenile. Tehnologije skladištenja u oblaku postale su toliko učinkovite i sveprisutne da se mnoštvo poduzeća odlučuje uštedjeti vrijeme i novac prelaskom u oblak.

Naš najbolji izbor na ovom popisu je Egnyte. Zadovoljstvo nam je bilo vidjeti značajke koje IT profesionalcima olakšavaju upravljanje datotekama zaposlenika, postavljanje dozvola i kontrolu Active Directorya. Pročitajte naš popis za popunjavanje usluga.

Najbolja pohrana u oblaku za Enterprise 2020

1. Egnyte

Egnyte je odličan izbor za poduzeća, pogotovo jer je dizajniran s obzirom na tvrtke. Egnyte tvrtkama omogućuje prilagođavanje zaglavlja, logotipa i čak URL-a volumena za pohranu poruka u oblaku.

Brendiranje je važno aspekt za poduzeća, ali postoje još funkcionalne prednosti o kojima treba razmišljati. Iako Egnyte ima korisne značajke dijeljenja i suradnje, koje korisnicima omogućavaju neometano dijeljenje informacija, sigurnost se uzima u srcu.

Ostali razlozi zašto volimo Egnyte

Osim standardne enkripcije, uključuju i korisnička i grupna dopuštenja za pristup, koja su ključna za poduzeća koja upravljaju funkcionalnim jedinicama kao što su pravni odjel, odjel za ljudske resurse, računovodstveni odjel, PR odjel i IT odjel.

intro.mobile.access.egnyte
intro.mobile.access.egnyte

Egnyte također štedi administratorima puno vremena, dopuštajući im da primijene dozvole pristupa skupinama korisnika odjednom, a njihov sustav revizije vremenski označi aktivnosti korisnika.

Pročitajte recenziju

2. Tresorit

Glavna prodaja probalbyja Tresorita je da se njegovi podatkovni centri nalaze u Europi, što ga čini idealnim izborom za tvrtke koje moraju ostati GDPR kompatibilne i jednostavno se brinu zbog toga što će njihovi podaci biti pohranjeni na američkim poslužiteljima. 1

Tresorit-stranica-2019

cijena: od aprox. 10 $ mjesečno po korisniku za timove s više od 10 korisnika i otprilike potrebe za pohranu od 1 TB. Poduzetnički kupci plaćaju aprox. 25 $ po korisniku, ali biste dobili više značajki poput API pristupa. 

URL: www.tresorit.com

3. Kutija

Box također ima stroge sigurnosne mehanizme. Oni ne samo da pružaju alate za upravljanje korisničkim dozvolama, već su i pružatelji sigurnosti nula znanja. Za poduzeća koja moraju održavati sukladnost s HIPAA-om, Box vas neće iznevjeriti.

Startarska verzija njihove usluge košta samo 5,00 USD po korisniku mjesečno, ali poduzeća bi trebala biti više zainteresirana za Poslovni paket koji košta 15,00 USD po korisniku mjesečno.

Ostali razlozi zašto nam se sviđa box

Box pruža neke značajke koje se odnose isključivo na poslovne korisnike, kao što su sigurna suradnja, alati za upravljanje projektima i skupovi pravila za automatizaciju radnih tokova.

Box također nudi alate za integraciju koji se lijepo spajaju s drugim uslugama, poput Google dokumenata, a oni će vam omogućiti prilagođene logotipove, zaglavlja poruka i URL da biste stvorili profesionalni izgled.

Pročitajte recenziju

4. Citrix Sharefile

Sharefile je rješenje za pohranu oblaka poslovne klase tvrtke Citrix i dobro je poznato u komercijalnoj industriji softvera i usluga. Značajne značajke programa Sharefile uključuju sustav revizije koji generira izvješća o aktivnostima, integraciju s jedinstvenom prijavom, upozorenja o preuzimanju i dvofaktornu provjeru autentičnosti.

Time se smanjuje vrijeme potrebno za ispis dokumenta, potpisivanje i skeniranje u oblak. Iako imaju ograničenje veličine datoteke, ograničenje je prilično veliko (10 GB), što bi trebalo primiti većinu poslovnih korisnika.

Ostali razlozi zašto nam se sviđa Citrix Sharefile

Kako bi zaštitili podatke poduzeća, postavili su mjesta obnove od katastrofe i u SAD-u i u Europi. Također osiguravaju prijenos podataka uz AES-256-bitnu enkripciju i SSL / TLS (iako oni nisu nula znanja).

Citrix ShareFile pregled

Ne samo da povećava produktivnost značajkama suradnje, već pomažu i uštedu vremena, pomoću značajke elektroničkog potpisa (RightSignature).

Pročitajte recenziju

5. Dropbox za posao

Dropbox for Business ima puno više prednosti od usluge pojedinog korisnika, a nije posebno skup. Za početak, poslovna verzija Dropboxa ima neograničen kapacitet pohrane.

Dropbox za posao

Za razliku od njihove usluge jednog korisnika, poslovna usluga uključuje alate koji pomažu administratorima u kontroli korisničkih računa i grupnim dozvolama pristupa, što je osnov moderne sigurnosti poduzeća. Ovi alati mogu čak ograničiti pristup korisnika određenim mapama, što može pomoći poduzeću u organiziranju podataka u funkcionalne jedinice kao što su pravna, IT, HR itd..

Ostali razlozi zašto nam se sviđa box

Jedna korisnička verzija omogućuje oporavak datoteka samo do 30 dana. Ali poslovna verzija uključuje neograničeno obnavljanje i verziju datoteka, tako da nema brige!

Dropbox pregled poslovanja

Iako pružaju značajke dijeljenja i suradnje radi poboljšanja produktivnosti, zaključavaju pristup datotekama vezama zaštićenim lozinkom. Osim toga, Dropbox for Business ima alate za integraciju sustava Office 365.

Pročitajte recenziju

Prednosti pogodnosti skladištenja u oblaku za tvrtke

Najveći problem većine usluga pohrane u oblaku je nedostatak odgovarajućih sigurnosnih kontrola. Naravno, mnogi oblačni servisi dizajnirani za pojedince uključuju mehanizme isteka vremena i datuma koji upravljaju kada vanjski korisnik može pristupiti datotekama, ali ovo je rješenje neadekvatno..

Zbog toga što poduzeća često obrađuju osjetljive podatke o kupcima iz pravnih odjela, medicinske prakse, pa čak i tehnoloških tvrtki. Ako je došlo do curenja podataka i nenamjerne stranke bi ih vidjeli, posljedice bi mogle biti uistinu štetne.

To je razlog zašto je odgovarajuća sigurnosna kontrola toliko kritična za usluge pohrane u oblaku. S tim u vezi, većina računalnih rješenja za pohranu oblaka sadrži strukturu računa, tako da administrator ima visok stupanj kontrole nad kojim datotekama mogu pristupiti pojedini korisnici..

Nadalje, najbolje korporativne usluge omogućuju administratorima da objedine korisnike u funkcionalne skupine, dopuštajući im da primijene grupna pravila i dozvole pristupa radi boljeg upravljanja i sigurnosti. Da biste napravili korak dalje, ova rješenja za pohranu u oblaku nude čak i alate za reviziju. Svako poduzeće će razumjeti koliko su vrijedne revizije za organizaciju, a to će pomoći administratorima da pronađu rupe u konfiguracijama svojih korisničkih dozvola.

Vremenski pečat najboljih sustava revizije označava svaku korisničku aktivnost. Od prijenosa datoteka, radi čitanja i pisanja, administrator će moći kontrolirati sve što svaki korisnik učini pomoću usluge pohrane u oblaku. Ovim danima poduzeća trebaju pohranu u oblaku da bi učinkovitije upravljali odnosima s partnerima, povećali produktivnost i omogućili mobilni pristup.

Neke od prednosti su sljedeće:

 • Poboljšani daljinski pristup datotekama
 • Poboljšana produktivnost kroz suradnju
 • Poboljšani odnosi s klijentima putem razmjene podataka
 • Višeslojna sigurnost putem enkripcije & grupne kontrole
 • Eliminira potrebu za hostom internih podatkovnih centara 
 • Smanjena upravljačka potrošnja IT resursa

Zaključak

Spremanje u oblaku za poduzeća nudi daleko veće prednosti u odnosu na stvaranje, implementaciju i upravljanje internom infrastrukturom za pohranu. Pomaže uklanjanju tereta upravljanja nudeći suradnju, sigurno dijeljenje datoteka i veću produktivnost.

Kroz centraliziranu uslugu oblaka. Brinući se o zahtjevima za sigurnost i oporavak od katastrofe, poduzeća se mogu usredotočiti na ono što je najvažnije – vođenje poslovanja.

IT je usluga podrške koja može umanjiti osnovnu vrijednost poduzeća, ali pohrana u oblaku pomoći će uštedi vremena i novca uz istodobno poboljšanje brzine i učinkovitosti rada zaposlenika. Što ste mislili o naših pet najboljih tipova? Podijelite sve misli ili ideje koje imate u odjeljku s komentarima u nastavku.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map