MEGA vs Google Drive vs Dropbox vs OneDrive vs SugarSync i više

Sve više važnih podataka pohranjujemo u oblak, a ne na tvrde diskove. Većina nas danas se oslanja na brzu širokopojasnu i mobilnu širokopojasnu vezu, pa je računalstvo u oblaku svakim danom sve jače. To se olakšava ratovima s cijenama i neprestanim usavršavanjem različitih usluga pohrane u oblaku.


Otkako smo posljednji put ažurirali ovaj članak, uređaji za pohranu u oblaku su se razvili i ustupili mjesto novim značajkama, tako da je definitivno vrijeme da ga ponovo pregledate..

MEGA je sada etabliranije ime kada je riječ o uslugama pohrane u oblaku i dobro je propala kod korisnika, dobivajući pozitivne povratne informacije. MEGA želi biti jedna od najsigurnijih usluga i čak je izdvojila 10.000 eura za ljude koji otkriju sigurnosne propuste. 

MEGA je jedinstvena po tome što nije dizajnirana samo kao davatelj internetske pohrane. Umjesto toga, djeluje kao platforma na kojoj se aplikacije mogu razviti kako bi se poboljšala njegova osnovna funkcionalnost. Kao i uvijek, mi na Cloudwards.net želimo znati kako se MEGA uspoređuje s ostalim uslugama.

Usporedba natjecatelja

Stoga smo sastavili grafikon koji MEGA uspoređuje s raznim tvrtkama kao što su Google Drive, OneDrive, SugarSync, SpiderOak i Dropbox. Koji su najpoznatiji pružatelji usluga na ovom polju.

 • Ako želite pročitati detaljnu usporedbu programa SugarSync i Dropbox, kliknite ovdje ili pročitajte naš Dropbox vs Google Drive vs OneDrive komad
 • Da biste saznali kako MEGA ili druge usluge uspoređuju, pogledajte našu usporednu tablicu za pohranu u oblaku
 • Kad bude dostupno više informacija, grafikon ćemo još više poboljšati, pa dodajte ovu stranicu da biste se kasnije vratili!

1. MEGA

MEGA je usluga pohrane u oblaku. Možete učitati datoteke na njihove poslužitelje i pristupiti im gdje god idete. To nije ništa posebno u vezi s MEGA-om koji upravo rade usluge pohrane u oblaku: one čine datoteke dostupnima. NIJE rezervno rješenje.


© Mega

Mi smo snažni zagovornici stvarnih sigurnosnih rješenja kada je riječ o sigurnosti podataka. Usluge pohrane u oblaku, MEGA ili ne, ne mogu zamijeniti pravi sustav sigurnosnih kopija datoteka. MEGA ima tri značajke koje ga izdvajaju iz gomile.

Vrhunska enkripcija od početka do kraja: Podaci se kodiraju i dešifriraju tijekom postupka prijenosa, za razliku od ostalih usluga pohrane u oblaku, od strane povezanih uređaja klijenta. Sigurni globalni pristup: MEGA omogućuje korisniku pristup podacima bilo gdje i bilo kada, ali svima drugima onemogućuje pristup.

Sigurna suradnja: mrežna suradnja prilično je privatna i sigurna s postojećim značajkama MEGA-e. Omogućuje dijeljenje i pregled ažuriranja kontakata u stvarnom vremenu, što ga čini korisnim za korisnike.

Pomoću sustava za pohranu u oblaku poput MEGA, korisnici mogu uživati ​​u nekoliko prednosti. MEGA-ove mobilne aplikacije omogućuju pristup datotekama i mapama s korisničkih pametnih telefona i tableta. Također možemo prenositi i sinkronizirati medije s bilo kojeg mjesta u oblak. MEGA-in klijent za sinkronizaciju osigurava laku automatizaciju sinkronizacije između sustava i MEGA pogona u oblaku.

MEGA e-pošta i chat. Ova će značajka uskoro biti dostupna i omogućava chat, slanje e-pošte, pozive i video konferencije. MEGA Browser Apps omogućuju instalaciju proširenja preglednika za brže učitavanje i veću otpornost na napade.

Privatnost s odgovornošću – Ne potpuna anonimnost

Ono zbog čega se MEGA ističe (dobro, barem je to ono što tvrde) je da pružaju visoku razinu sigurnosti. Kad se prijavite oni stvaraju 2048-bitni RSA javni / privatni ključ koji bi trebao čuvati vaše podatke – siguran znači da teoretski nitko drugi, osim vi, nemate pristup svojim datotekama, čak ni vlastima. Međutim, kako navodi Kimdotcom – niste posve anonimni. 

Većina usluga pohrane ili sinkronizacije u oblaku, poput Dropboxa, kriptirat će vaše datoteke samo u prijevozu, ali ne i prije nego što ih prenesete. 

Ova usluga pohrane u oblaku definitivno je dobro započela, nudeći 50 GB besplatne pohrane u oblaku u početku – pokušava integrirati razne značajke. Nudi propusnu širinu od 96 TB, a nudi i do 4 TB šifrirane pohrane sa svojim pro paketima već od 9,87 USD / mjesečno.

2. Google pogon

Google pogon jedna je od atraktivnijih usluga koje Google trenutno nudi. 15GB slobodnog prostora dostupno je kada je Google račun postavljen – ili je povezan s postojećim. U stvari, trenutnom nadogradnjom Googlea objedinio je svoje usluge pod jednim ID-om za prijavu ranije ove godine, tako da postoje šanse da račun na Disku već postoji ako koristite Gmail, Google kalendar ili čak YouTube.

Dropbox vs Google pogon
© Google pogon

Prostor za pohranu od 15 GB dijeli se na sve ove usluge, tako da ako korisnici imaju velike privitke u e-porukama, tada će se oni brojati, a omogućavanje automatske sigurnosne kopije fotografija sa pametnog telefona na Google+ djeluje na isti način.

Prostor za pohranu i slike

Jedna je prednost što Google odbacuje sve fotografije ispod rezolucije 2048 × 2048 i videozapise kraće od 15 minuta, tako da se postavke na pametnim telefonima i uređajima uvijek mogu u skladu s time prilagoditi kako bi se dobilo neograničeno prostora za pohranu jer ne ulaze u ograničenje od 15 GB. Google dokumenti, tablice, dijapozitivi, prezentacije, crteži i datoteke koje su drugi podijelili s korisnikom ne računaju se ni.

Google pogon ne pruža dodatni prostor za pohranu putem preporuka niti povezuje korisnički račun s društvenim medijima, za razliku od OneDrive i Dropbox.

Bilo je dosta promocija koje nudi Google, a koje uključuju 10 GB besplatno za korisnike koji preuzimaju Quick Office i druge ponude mobilnih telefona. Gigant pretraživanja nudi 100 GB besplatno dvije godine ako korisnik kupi Chromebook. Odvojena usluga poznata kao Google Music namijenjena je isključivo za pohranu glazbenih datoteka i omogućava korisnicima da besplatno čuvaju 20 000 pjesama u oblaku.

Podaci pohranjeni na Disku kriptirani su u 128-bitnom AES-u, a ne u 256-bitnim zaposlenicima Box, OneDrive i Dropbox i prilično je sličan Appleu.

Google pogon osigurava postupak provjere u dva koraka i uvjerava da neće ulaziti u sadržaj korisničke mape Diska, osim ako to ne obvezuju agencije za provođenje zakona. U cjelini ima pametno sučelje koje je jednostavno za navigaciju i osnovno stablo datoteka koje pokazuje gdje se podaci čuvaju. Određene datoteke mogu se odabrati kako bi bile dostupne izvanmrežno na mobilnim verzijama i te datoteke se mogu uređivati.

3. OneDrive

OneDrive (ranije SkyDrive) Microsoftov je odgovor na Google pogon, koji u suštini čini isto: na tvrdom disku stvara mapu koja se sinkronizira s drugim računalima na kojima se prijavljujete s istim računom.


© Cloudwards.net

Slično kao na Google disku, OneDrive nudi 15 GB besplatnog prostora za pohranu, a poticaj za preporuku mu je minimalno 500 MB ograničen na 5 GB. Korisnici Office 365 dobivaju 1 TB za pohranu OneDrive kao dio mjesečne pretplate, što je najnoviji dodatak ponudama OneDrivea.

Međutim, prošlog listopada Microsoft je obećao da će korisnicima Office 365 ponuditi neograničenu pohranu u oblaku.

Privatnost i sigurnost OneDrivea

Kada je riječ o privatnosti korisnika, Microsoft je osigurao pravo na skeniranje korisničkih datoteka i dokumenata te izbjegava neprimjereni sadržaj u skladu sa svojim pravilima. Ovo je pravilo slično Appleu i uključuje eksplicitni sadržaj zajedno s materijalima zaštićenim autorskim pravima.

Stoga OneDrive stvara novu nišu i donosi nekoliko novih značajki iOS-u. Ova oblačna usluga Microsofta, koja je ranije bila poznata kao SkyDrive, izvrsna je opcija za spremanje datoteka. Pruža mogućnost pregledavanja korisničkih datoteka, stvaranja mapa i pregledavanja sličica. Datoteke prikazuju i na popisu gdje imate ugodno upravljanje datotekama.

Prelazite prstom ulijevo i dobit ćete mogućnost brisanja datoteka. Gumbi dostupni u aplikacijama omogućuju vam sortiranje po sigurnosnim kopijama, nedavnim datotekama i dokumentima koji se dijele s drugima. Možete omogućiti dijeljenje više datoteka pomoću gumba izbornika, koji također omogućuje dodavanje datoteka.

OneDrive vam nudi i značajku automatske izrade sigurnosnih kopija za fotografije i videozapise. Dijeljenje je lakše uz ovaj oblačni servis i uključuje slanje datoteka i datoteka putem e-pošte. Još jedna zanimljivost je mogućnost prijenosa datoteka u OneDrive izravno iz vašeg preglednika.

Ne radi na IE i Firefoxu, ali dobro funkcionira i na Chromeu. Sve što trebate učiniti je otići na OneDrive.com u Chromeu, prijaviti se, otvoriti Windows Explorer, a zatim povucite i ispustite svoju mapu u otvoreni OneDrive, to je to. Iako je Chrome jedini preglednik koji trenutno može upravljati prijenosima mapa, to se može promijeniti s izdavanjem sustava Windows 10 kasnije ove godine.

4. Dropbox

Dropbox zadovoljava široko područje standarda operativnog sustava koji uključuju uobičajene Windows, Mac OS X, Android i Blackberry. Dropboxov besplatni račun nudi mali prostor za pohranu od 2 GB koji bi mogao biti dovoljan za pohranu dokumenata, ali nedovoljan za bilo kakve medijske datoteke – fotografije, glazbu ili videozapise, pogotovo kada pomoću MEGA možete dobiti 15 GB (pročitajte naš Dropbox vs komad MEGA).


© Dropbox

Korisnici pribjegavaju 1TB s Dropbox Pro, koji se nudi za oko 9,99 USD mjesečno, za spremanje datoteka veće veličine. Da biste osigurali i povećali prostor za Dropbox račun, on se može povezati s Facebookom, Twitterom i drugim profilima na društvenim mrežama.

Što je sa Dropboxovom sigurnošću?

Pa, imamo cijeli članak o 10 najboljih sigurnih alternativa za Dropbox. Ukratko, sve datoteke na Dropbox poslužiteljima slijede AES 256-bitnu enkripciju SSL-om, pružajući sigurnu sigurnost i privatnost i zahtijeva dvostupanjski postupak provjere autentičnosti.

Dakle, bez obzira na tehnologiju na kojoj sustav funkcionira, Dropbox osigurava sigurne podatke kojima korisnici mogu pristupiti bilo kada i bilo gdje. Kad korisniku treba dodatna sigurnost, nadogradnja usluge na Dropbox Pro je obavezna jer omogućuje korisnicima postavljanje dozvola i lozinki za gledatelje, što nije moguće s osnovnim računom.

Osim stvaranja i sinkronizacije važnih korisničkih dokumenata u lokalnoj mapi na računalu ili na najnovijem pametnom uređaju, izvanmrežna funkcija Dropboxa omogućit će izvanmrežne dostupne datoteke. Dakle, to ne ovisi uvijek o internetskoj vezi. Ista funkcionalnost omogućuje i uređivanje i ažuriranje korisničkih datoteka i dokumenata. Jednostavnim povezivanjem i dijeljenjem, datoteke i mape dijele se i s korisnicima koji nisu Dropbox.

Ova usluga pohrane također omogućuje slanje poziva za suradnju na datoteku.

5. SugarSync

SugarSync je jedina usluga pohrane u oblaku koja ima mogućnost prilagođenih planova cijena prema zahtjevima kupca. Ovo je jedan od naših omiljenih servisa za sinkronizaciju datoteka jer ima više značajki od Dropboxa. Nudi besplatno probno razdoblje 30 dana prije nego što zahtijevate nadogradnju na plaćenu verziju.


© Cloudwards.net

Potreban je jednostavan desni klik u bilo kojoj mapi da biste ga dodali u SugarSync nakon registracije i postavljanja računa s ovom uslugom pohrane..

Čitava se mapa koju sinkronizirate s ovom pohranom kontinuirano izrađuje sigurnosna kopija u stvarnom vremenu, pružajući korisnicima pristup svojim mapama bilo kad i bilo gdje, s bilo kojeg računala, Mac-a, iOS-a ili Android uređaja. SugarSync omogućava uređivanje korisničkih datoteka na uredskom računalu, a zatim ih korisnici mogu završiti kod kuće. Također, SugarSync misli “izvan okvira”, jer omogućava višestruku sinkronizaciju mapa.

Mobilna upotreba i sigurnost

SugarSync ima zasebnu mobilnu aplikaciju namijenjenu korisnicima mobilnih uređaja koja omogućuje sinkronizaciju, pristup i pregledavanje datoteka na svim pametnim uređajima u pokretu. Pruža ekskluzivnu značajku sigurnosne kopije na mreži koja tiho radi u pozadini bez ometanja vašeg rada.

To zauzvrat omogućava obnavljanje podataka kad je potrebno. Ova opcija automatske sigurnosne kopije datoteka također omogućuje kontrolu i obnavljanje verzije datoteke. Osim što sinkronizira više mapa odjednom s različitih uređaja na mreži, omogućuje sinkronizaciju više mapa tijekom izvanmrežnog pristupa datotekama. Također sinkronizira zajedničke mape tijekom neprimjerenog mrežnog dijeljenja datoteka s drugim korisnicima, održavajući sigurnost.

Jednostavna mrežna zaštita podataka i oporavak podataka dvije su različite značajke SugarSync-a. Stoga je razmjena datoteka 100-postotno sigurna s ovom uslugom pohrane. To omogućuje jednostavnu obnovu ne samo jedne datoteke, već i svih sigurnosnih kopija podataka. Također pruža sigurnost tijekom prijenosa i preuzimanja datoteka.

Kada se datoteke sinkroniziraju sa SugarSync-ovim poslužiteljima, one se prenose putem Interneta pomoću TLS (SSL 3.3) enkripcije, što je industrijski standard za sigurnu web komunikaciju. To znači da sustav i poslužitelj prolaze kompatibilni postupak provjeravajući svaki podatak premješten između njih kao sigurnu komunikaciju, bilo da se podaci prenose ili preuzimaju.

Isti rigorozni standardi primjenjuju se kada pristupate datotekama s bilo kojeg računala ili mobilnog telefona, a svi se podaci šifriraju prije napuštanja poslužitelja SugarSync. SugarSync pruža mnoštvo opcija za dijeljenje mapa, uključujući mogućnost uređivanja datoteka i dokumenata.

6. SpiderOak ONE

SpiderOak ONE svojom politikom „privatnosti s nulom znanja“, za razliku od Dropboxa i OneDrivea, šifrira podatke na svojim poslužiteljima, pružajući organizirani i slojeviti pristup šifriranju kombinacijom 2048-bitnog RSA i 256-bitnog AES-a.

Online izrada sigurnosnih kopija i sinkronizacija SpiderOak
© SpiderOak

Poboljšana s trostrukim funkcijama, SpiderOak je uvjerljiva internetska kopija sigurnosnih kopija, sinkronizacije i dijeljenja datoteka jer povezuje broj izvornih računala s kojih te datoteke mogu doći. Ta neograničena računala mogu pokrenuti sve aplikacije i operativne uređaje kao što su Windows, Mac OS ili Linux.

Ostale ekskluzivne značajke SpiderOak uključuju pohranu neograničene verzije korisnikovih modificiranih datoteka, a troškovi su ograničeni na komprimirane, duplicirane datoteke pohranjene na njegovim poslužiteljima..

Pojačanje nulteg znanja

Tvrtka se također može pohvaliti svojom politikom privatnosti „zero-znanje“, što znači da zaposlenici SpiderOak-a i državni službenici nemaju pristup korisničkim podacima osim korisnika. U usporedbi sa suparničkim uslugama pohrane u oblaku, SpiderOak pruža najniži prostor za pohranu, jer osnovni račun nudi 2 GB besplatnog prostora za pohranu, što se može povećati poticajem preporuke koji korisniku i njenom prijatelju pruža 1 GB kada se prijave na uslugu do maksimalno 10 GB.

Jednostavni dizajn SpiderOak-a specijaliziran je samo za pružanje sigurne pohrane umjesto da služi širokoj produktivnosti kao što su Dropbox i OneDrive.

Budući da ovoj usluzi pohrane oblaka koji je opsjednut nedostaje u nekoliko osnovnih područja, na primjer, ne nudi aplikacije u stilu Office ili suradnju s kolegama na mreži, ne sviđa se većini korisnika.

Zaključak

Kao što vidite, usluge pohrane u oblaku uglavnom se razlikuju po pouzdanosti ili besplatnoj pohrani koju nude. Mnoge su značajke iste: neke usluge sinkroniziraju datoteke na više računala, dok druge nude samo oblačni prostor kojem možete pristupiti putem web klijenta, kao što to MEGA radi.

S nadograđenim značajkama, MEGA želi biti izmjenjivač igara i započinje novo doba kada je u pitanju besplatna ponuda za pohranu u oblaku. 50GB je velikodušan iznos i bit će više nego što većini ljudi zapravo treba za svoje dnevne potrebe. 

Koji vam je najdraži? Bilo koju drugu točku koju želite dodati? Slobodno dijelite svoje iskustvo i hvala na čitanju!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map