Kako koristiti pohranu u oblaku poput profesionalca

Bilo je vremena kada se u oblaku za pohranu govorilo upravo o prijenosu i preuzimanju datoteka iz oblaka. Ovih dana možete učiniti puno više s tim – poput sinkroniziranja datoteka s lokalnim sustavom, suradnje na dokumentima, bilješki i integriranja podataka u oblaku s aplikacijama trećih strana.

Ali veliko je pitanje – koristite li pohranu u oblaku svoj puni potencijal? U ovom ćemo članku raspravljati o tome kako možete koristiti pohranu u oblaku kao profesionalac, povećavajući slobodan prostor, integrirajući pružatelje prostora za pohranu u oblaku s vašim preferiranim radnim alatima, osiguravajući podatke u oblaku i još mnogo toga.

Ovdje je sve što trebate znati, kako biste koristili pohranu u oblaku kao profesionalac.

1. Dobijte maksimalno besplatno skladištenje

Većina pružatelja usluga pohrane u oblaku ima postavljeno ograničenje pohrane za besplatne korisnike, no ovdje je mala, no važna tajna: možete prijeći tu granicu i proširiti količinu osigurane besplatne pohrane.

Sve što trebate učiniti je potražiti prave ponude. Na primjer, Dropbox nudi 2 GB prostora za pohranu, koji se može proširiti na preko 16 GB, preusmjeravanjem usluge prijateljima i preuzimanjem radne površine i mobilnih aplikacija. Možete dobiti i besplatnu pohranu ako ste upravo kupili novi uređaj Lenovo, HP ili Samsung.

Slično tome, Google Drive pruža besplatnu pohranu za korisnike Chromebooka ili Asusa, a OneDrive također nudi ponudu za nove kupce Seagatea.

Ovi ugovori vrijede samo ograničeno vrijeme i na određenim uređajima. Ali ako ipak planirate kupiti novi gadget, bolje je potražiti ponude za pohranu u oblaku prije konačne kupnje.

2. Potražite plaćene planove koji nadilaze prostor za pohranu

Ako ste odlučili platiti za pohranu u oblaku, onda se odlučite za davatelja usluga koji nudi dodatne značajke, osim što nudi samo prostor za pohranu u oblaku.

Na primjer, pomoću plaćenih planova na Google disku (G Suite) imate pristup cjelokupnom Googleovom paketu proizvoda i besplatnoj domeni poslovne e-pošte. Dakle, ako želite dobiti profesionalnu domenu e-pošte, trošeći 5 USD mjesečno, dobivate personaliziranu adresu e-pošte, pristup e-porukama putem Gmaila i 30 GB prostora za pohranu na Google disku..

Slično tome, Microsoft pruža 1TB prostora za pohranu OneDrive za sve korisnike Office 365. Dakle, za 70 dolara godišnje dobivate 1TB prostora u oblaku i Microsoft 365 koji je moguće preuzeti na 1 PC / Mac i jednom pametnom telefonu. Usput, kupnja 1TB prostora na OneDrive košta 60 dolara godišnje, tako da tehnički plaćate samo 10 dolara dodatnog za cijeli Office 365 paket.

3. Pošaljite privitke e-pošte iz oblaka

Jedan od glavnih razloga zašto se korisnici odluče za pohranu u oblaku je to što mogu dijeliti datoteke putem interneta, bez potrebe za stalnim prijenosom iste datoteke, svaki put kad je trebaju poslati novoj osobi. Mnogi istaknuti pružatelji usluga pohrane u oblaku omogućuju korisnicima da izravno pripoje datoteke kao privitke e-pošte, a zatim ih primatelj može izravno preuzeti bez prijave na bilo koju uslugu pohrane u oblaku.

Google Pogon, naravno, ima ugrađenu Gmail integraciju, omogućavajući korisnicima direktno slanje datoteka s Diska kao veze ili privitke.

Dropbox također nudi integraciju Gmaila, s dodatkom Dropbox za Gmail Chrome. No za razliku od Google diska, Dropbox omogućuje korisnicima samo dodavanje datoteke, a ne stvarni privitak datoteke. Slično tome, korisnici programa Microsoft Outlook mogu izravno priključiti datoteke OneDrive na bilo koju adresu e-pošte ili spremiti privitke e-poštom na OneDrive..

4. Suradnja na dokumentima na mreži

Dijeljenje i suradnja na mreži nevjerojatno su povoljni zahvaljujući pohrani u oblaku, no prije nego što počnete dijeliti kritične datoteke, ključno je razumjeti kako funkcioniraju kontrola pristupa i dozvole datoteka.

Postoje tri razine dozvola:

  • Samo prikaz
  • Pogledajte i komentirajte samo
  • Samo uređivanje

Prva razina dozvola savršena je za dijeljenje iste datoteke s velikim brojem korisnika i ne želite da oni uređuju ili mijenjaju datoteku čak i greškom.

Druga razina dozvola korisna je kad trebate povratne informacije korisnika, ali ipak ne želite da korisnici na bilo koji način mijenjaju datoteku. Također, ako u datoteci već imate komentare koje želite da vide korisnici, odaberite se za dopuštenje samo za komentare. Privilegije za uređivanje dajte samo ako želite da korisnici mijenjaju datoteke ili surađuju s vama.

5. Selektivna sinkronizacija za pristup podacima na više uređaja

Selektivna sinkronizacija omogućuje pristup podacima u oblaku kao da se nalaze na lokalnom pogonu. Obično imamo puno datoteka na našim računima za pohranu u oblaku i sinkroniziranje svih s lokalnim pogonom može dovesti do problema s prostorom na vašem računalu. S selektivnom sinkronizacijom, nedostatak prostora nikad neće biti problem, a i dalje možete pristupiti važnim datotekama s više uređaja.

Da biste aktivirali selektivnu sinkronizaciju, morat ćete preuzeti klijent za desktop vašeg davatelja usluga oblaka. Nakon što učinite, označite sve mape koje želite sinkronizirati s lokalnim pogonom. Sve promjene izvršenih datoteka lokalno se sinkroniziraju u oblaku kad god se sustav poveže s Internetom, a promjene su tada vidljive na svim sinkroniziranim uređajima.

6. Uključite alate za produktivnost

Alat za produktivnost temeljen na oblaku postao je nužnost, posebno za slobodnjake i udaljene timove koji imaju članove iz cijelog svijeta. Neki pružatelji prostora za pohranu u oblaku imaju ugrađene alate za produktivnost, a drugi podržavaju veliki broj dodataka drugih proizvođača.

Na primjer, Google Drive nedavno je predstavio Googleovu aplikaciju za vođenje bilješki Keep – kao ugrađenu značajku za Google dokumente. Dakle, svaki put kada radite s dokumentom, možete otvoriti Keep, bilježiti i pregledavati ga svaki put kada ga ponovo otvorite..

Dropbox je svoj novi alat za uređivanje teksta, Dropbox Paper, pretvorio u alat za upravljanje zadacima. Korisnici sada mogu dodati potvrdne okvire, dodijeliti ih korisniku, ostaviti komentar pa čak i staviti rok.

Evernote, aplikacija za produktivnost koja bilježi bilješke, također sportska integracija Google diska. Tako se svaki put kada zalijepite vezu na Google pogon u Evernote, automatski počinje prikazivati ​​informacije o vezi.

Alati za upravljanje projektima poput Asane i Trello također podržavaju pružatelje prostora za pohranu u oblaku, omogućujući korisnicima da izravno prenose datoteke s oblačnog računa.

7. Dijeljenje slika putem oblaka

Kad je u pitanju dijeljenje slika putem oblaka, potražite pružatelja prostora za oblak s dovoljno prostora jer slike mogu zauzeti puno prostora, posebno ako koristite digitalne fotoaparate visokih performansi. Google pogon nudi neograničenu pohranu u oblaku za fotografije, sve dok je kvaliteta slike niža od 16 megapiksela.

I naravno, tu je i Flickr, koji pruža prostor za pohranu od 1 TB za slike bez ograničenja veličine datoteke ili vrste. Ako samo želite pohraniti slike u oblak za svrhe dijeljenja, učinit će to gotovo svaki dobavljač pohrane u oblaku. Profesionalni fotograf možda želi koristiti dobavljača poput OneDrive ili Flickr.

Budući da prikazuju metapodatke svake slike i mogu dodavati oznake (iako se Flickr ne kvalificira kao davatelj prostora za pohranu u oblaku, jer je to više platforma za fotografe da pokažu svoje radove).

8. Šifrirajte podatke u oblaku

Sigurnost je važna briga kada je u pitanju pohranjivanje podataka u oblaku. Da biste osigurali da su vaši podaci uvijek sigurni u oblaku, odaberite dobavljača oblaka za pohranu s privatnim enkripcijama za kraj i do kraja i nultom politikom znanja.

Kod privatne enkripcije ključ šifriranih podataka ostaje s vama, a ne s dobavljačem. Dakle, tehnički čak ni pružatelj usluga oblaka ne može znati koje podatke pohranjujete na njihove poslužitelje. Međutim, istovremeno, ako izgubite ili zaboravite šifrirani ključ, tada više nema načina za pristup podacima.

Također, s privatnom enkripcijom, ne postoji način da pregledate datoteke. Najprije morate preuzeti datoteke, unijeti ključ za šifriranje i tek onda ih možete pregledati. Da, to je nezgodno, ali to je cijena privatnosti.

U zaključku

Sigurno je reći da lakoća pristupa i mobilnost koju pohrana iz oblaka donosi stolu nema premca. Također, kao što ste vjerojatno do sada otkrili, davatelji usluga pohrane u oblaku nude mnogo mogućnosti, osim samo preuzimanja i preuzimanja datoteka.

Razumijevajući svaki aspekt ovih značajki, možete koristiti pohranu u oblaku poput stručnjaka i istražiti njegov stvarni potencijal. Dakle, koji od ovih savjeta ste već znali?

Javite nam se u komentarima.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me