GoodSync pregled

Iako većina najboljih rješenja za pohranu u oblaku dolaze s vlastitim klijentima za sinkronizaciju, ponekad tehnofil jednostavno želi autonomniji, uradi sam. U tim je slučajevima jedno rješenje rolanje s alatom za sinkronizaciju u oblaku, a jedan od najboljih alata za sinkronizaciju u oblaku je GoodSync.


GoodSync nije usmjeren na laika, iako nije ni približno toliko težak kao što se čini, ni. Ono malo krivulje učenja dobro je vrijediti i malih napora da ga nadvlada, jer GoodSync surađuje s različitim pružateljima usluga oblaka poput Amazon S3, Backblaze B2 i Microsoft Azure.

Povrh toga, GoodSync podržava P2P sinkronizaciju, višeslojnu sinkronizaciju, privatno šifriranje od kraja do kraja, WebDAV i nekoliko drugih izvrsnih značajki. U osnovi, to je ono što oni u neuhvatljivom demonu štićenika vole nazivati ​​”zli cool”.

Prilazeći ovom pregledu GoodSync, razmotrit ćemo troškove licenciranja, značajke i korisničko iskustvo kako bismo vam pomogli da odlučite želite li je dodati u svoj oblačni alatni okvir. Za one koji to žele isprobati, možete se prijaviti na besplatnu verziju GoodSync online. Za one kojima je potreban jednostavniji pristup sinkronizaciji, naša biblioteka za recenzije u oblaku ima mnoštvo rješenja sve u jednom koja će učiniti trik. 

Značajke 80/100

GoodSync nije rješenje za pohranu u oblaku, već alat za sinkronizaciju u oblaku. Od usluga spomenutih u našoj najboljoj pohrani u oblaku s vodičem za sinkronizaciju razlikuje se u tome što nema kupnje prostora na poslužitelju. Umjesto toga, GoodSync je univerzalna aplikacija za sinkronizaciju koja vam omogućuje povezivanje s više različitih pružatelja usluga oblaka, sinkroniziranje sadržaja između njih i vaših uređaja.

Nekoliko je prednosti ovog pristupa, kao što su pohranjivanje svih podataka u oblaku na jednom mjestu, što zauzvrat olakšava konfiguriranje planova sigurnosnih kopija pomoću usluga poput onih navedenih u našem najboljem mrežnom vodiču za izradu sigurnosnih kopija..

GoodSync može učiniti i više nego samo sinkronizirati datoteke između računala i oblaka. Jedna od naših najdražih značajki je P2P tehnologija koja će vam omogućiti sinkronizaciju datoteka izravno između računala, rezanje oblaka kao posrednika. Ovaj pristup dovodi do bržih sinkronizacija, a pruža i malo više sigurnosti za one koji radije drže određene datoteke izvan oblaka.

Također možete uspostaviti odnose izravno između usluga u oblaku, slično onome što možete učiniti s MultCloud i drugim rješenjima za sinkronizaciju od oblaka do oblaka.

Jednosmjerne veze s kopiranjem datoteka također su opcija koja vam omogućuje sigurnosno kopiranje datoteka. No, kao sigurnosno kopiranje rješenje GoodSync nema gotovo toliko vatrene snage za taj zadatak kao još jedna usluga odabira – svoj oblak – CloudBerry sigurnosna kopija (pročitajte naš pregled CloudBerry sigurnosne kopije).

Jedan od naših najvećih problema sa GoodSync-om je nepostojanje mobilnih klijenata za Android i iOS. I dalje možete sinkronizirati te uređaje, ali to zahtijeva izravnu USB vezu s računalom. Pogledajte naš najbolji oblak za pohranu u Androidu za neke korisničke mogućnosti sinkronizacije mobilnih uređaja.

Još jedna briga GoodSync-a je da popis podržanih oblačnih usluga nije jako dug. Za oblačne IaaS usluge taj popis uključuje Amazon S3, Backblaze B2 i Azure. Također možete sinkronizirati Wasabi (pročitajte naš osvrt na Wasabi), jedno od najpovoljnijih rješenja za pohranu vrućih uređaja, korištenjem mogućnosti priključka Amazon S3.

Uz to, postoji nekoliko usluga pohrane u oblaku s kojima se možete povezati s GoodSync-om, uključujući Dropbox, Google pogon, OneDrive i Box.com.

Cjelokupni je popis razočaravajući, ali zahvaljujući WebDAV opciji možete svoje mogućnosti proširiti na cloud servise s podrškom za WebDAV, poput pCloud i HiDrive (pročitajte našu recenziju HiDrive). Podržani su i FTP / SFTP, a na svoj poslužitelj možete instalirati GoodSync klijent da biste izgradili interni sustav za sinkronizaciju, ako imate novca (pogledajte cijene u sljedećem odjeljku).

Kao sigurnosna mjera, klijent GoodSync može se koristiti za šifriranje datoteka na strani klijenta pomoću protokola AES koji je postavljen na 256 bita.

Ako aktivirate ovu opciju, datoteke će se šifrirati kraj do kraja i samo ćete znati lozinku za šifriranje. To znači da pružatelj usluga oblaka koji koristite neće moći sam dešifrirati datoteke, bilo da skeniraju za sadržaj zaštićen autorskim pravima, predaju datoteke vladinim programima nadzora poput PRISM ili u druge svrhe.

Jedna stvar koju biste željeli imati na umu je da je GoodSync prilično isključivo alat za sinkronizaciju. Za dijeljenje datoteka ili druge opcije suradnje, morat ćete potražiti negdje drugdje, poput Storage Made Easy, sjajan oblačni alat za suradnju koji također ima mnogo više mogućnosti pohrane nego GoodSync. Više informacija potražite u našem pregledu Storage Made Easy.

Mi ćemo detaljnije obraditi opći postupak postavljanja GoodSync kada pogledamo korisničko iskustvo, uključujući i neke dodatne značajke poput višeslojne sinkronizacije i kompresije datoteka..

Cijene 73/100

GoodSync ima licence za osobnu i poslovnu upotrebu. Svaka licenca je dobra za život, ali i dobra samo za jedan uređaj.

GoodSync Personal: GoodSync2Go: GoodSync Linux / NAS: GoodSync za server: GoodSync datotečni poslužitelj:
Cijena:$ Cijena: 29,95$ 39.95$ Cijena: 29,95$ 1.194$ 2.995
Bilješka:Dobro za jedno računaloDobro za jedan prijenosni pogonDobro za jedno računalo ili NAS uređajDobro za jedan Windows ili Linux poslužiteljNeograničen broj korisnika i veza. Jedna licenca po računalu

Osobni su troškovi razumni, mada očito ako namjeravate postavljati P2P sinkronizaciju s više uređaja, a cijena će brzo rasti.

Troškovi poslužitelja znatno su skuplji. Ako niste potpuno zaokupljeni P2P sinkronizacijom, ako tražite poslovno rješenje vjerovatno ćete pronaći veću vrijednost (i svestranost) jednim od naših najboljih preporuka za sinkronizaciju i dijeljenje s tvrtkama..

Korisničko iskustvo 75/100

GoodSync nije za tehnofob. Za razliku od tradicionalne usluge skladištenja u oblaku, potrebno je malo lakatne masti da bi djelovao. Međutim, s malo pluta, možete to proći netaknuto. Došavši, pomoći ćemo vam u postavljanju temelja da to i učinimo, premda nećemo gledati postavljanje poslužitelja u ovom dijelu..

Da biste sinkronizirali datoteke pomoću vašeg pružatelja usluga oblaka kao posrednika, pokrenite aplikaciju GoodSync. Ako još nemate postavljanje poslova, od vas će se zatražiti da to učinite s dvije mogućnosti: sinkronizacijom i sigurnosnom kopijom.

Unesite naziv zadatka, odaberite sinkronizaciju i kliknite “sljedeći” za nastavak. Time će se otvoriti glavna aplikacija GoodSync, gdje zabava zaista počinje.

Da biste odredili sinkronizacijski odnos između računala i oblaka, morat ćete koristiti ikone dviju mapa blizu vrha klijenta.

U stvari, ikona mape zapravo ima na raspolaganju više opcija. Dok ćemo uspostaviti put između mape na tvrdom disku i mape u oblaku, mogli biste postaviti P2P sinkronizacije (GoodSync Connect), sinkronizirati u oblaku u oblak, povezati s mobilnim uređajima itd..

Za lijevu mapu odabrali smo novu mapu na tvrdom disku koju smo stvorili i nazvali je „GoodSyncTest“.

Ako želite, možete odabrati više mapa za sinkronizaciju odjednom, što će vas spasiti od potrebe postavljanja nekoliko različitih poslova sinkronizacije..

Za pravu ikonu mape odabrali smo pružatelja usluga oblaka koji smo odlučili koristiti za svoje testove, Amazon S3. Da biste uspostavili vezu, GoodSync mora dobiti ID pristupnog ključa i pristupni ključ koji se može dobiti izravno s vašeg Amazon AWS računa putem veze “sigurnosne vjerodajnice” blizu vrha GUI-ja.

Imamo vodič za početnike za Amazon S3 ako želite malo više pomoći pri dobivanju tih vjerodajnica. Postupak je sličan za povezivanje s Azure i Backblaze B2, dok ako koristite tradicionalnu uslugu pohrane u oblaku za uparivanje s GoodSync-om, poput Google diska, nema API ključ za unos: samo se morate prijaviti sa svojim uobičajenim vjerodajnicama računa.

Jednom kada su uneseni ključni akreditivi Amazon S3, samo je pitanje pritiska zelene strelice “idi” u gornjem desnom kutu klijenta GoodSync radi uspostavljanja veze. Ako je to uspješno, prikazat će se sve Amazon S3 kante koje ste stvorili.

Ako još niste stvorili nijednu kantu u S3, morat ćete to učiniti, jer djeluju kao skladišta vaših oblačnih mapa i datoteka. Naš vodič za Amazon S3 pokazat će vam kako to možete učiniti i.

Odaberite kantu koju želite ili, još bolje, bušite i odaberite mapu u toj posudi. Kliknite “u redu” kada ste spremni za put, put će se uspostaviti.

Sljedeći je korak kliknuti gumb “analiziraj”, a klijenta ćete natjerati da ispita sadržaj mapa vašeg datotečnog sustava i mape oblaka tražeći razlike u sadržaju.

Nakon dovršetka GoodSync donosi korisno izvješće o razlikama između lijeve i desne mape.

S donjeg popisa datoteka možete desnim klikom miša kliknuti i isključiti predmete iz zadatka sinkronizacije ako želite, kao i određene vrste datoteka. Za širu kontrolu, možete kliknuti i na gumb “opcije”, a zatim na izborniku s desne strane odaberite “filtri”. To će vam dati mogućnost dodavanja inkluzija i izuzetaka na temelju nizova teksta, poput sufiksa datoteke (npr. .Txt, .docx, .tmp). To je prednost koju nećete dobiti s većinom klijenata za sinkronizaciju u oblaku za pohranu.

Dostupne su i mnoge druge mogućnosti. Na primjer, možete onemogućiti dvosmjernu sinkronizaciju da biste postupak tretirali kao sigurnosno kopiranje, odaberite da spremite izbrisane stavke u koš za smeće (zadnja verzija) ili mapu povijesti (više verzija), uključite kompresiju datoteke i postavite kašnjenje u sinkronizaciji , GoodSync vam također omogućuje postavljanje ograničenja brzine za smanjenje utjecaja na širinu pojasa ili pokretanje paralelnih brzina sinkronizacije kako bi se proširile stvari.

Nakon što sve ispravite točno, kliknite gumb “sinkroniziraj” kako biste započeli postupak. Klijent će vas informirati o napretku. Ako nema potrebe da čekate oko sebe, možete zatvoriti klijenta i GoodSync će se nastaviti pokretati u pozadini.

U naprijed, sve što trebate je unijeti datoteke u mapu koju ste stvorili na računalu da biste ih sinkronizirali s oblakom i svim ostalim uređajima na koje ste povezani. Vidite, to nije bilo tako teško, je li?

Podrška 77/100

Ako naiđete na probleme, GoodSync pruža nekoliko načina za pomoć u pronalaženju vašeg puta. To uključuje telefonsku podršku od 8:00 do 20:00. EST, od ponedjeljka do petka za plaćanje klijentima. Za one koji preferiraju pismenu korespondenciju, nudi se i podrška putem e-maila 24 × 7.

Isključili smo testnu e-poštu kako bismo podržali testiranje vremena odziva u nedjelju, a odgovor smo dobili u roku od 12 sati, što je prilično dobro. Za one koji preferiraju više uradi sam, GoodSync održava bazu znanja na mreži. Resursi uključuju stranicu vodiča, stranicu FAQ i detaljniji priručnik, iako ga nije moguće pretraživati.

Konačna presuda

GoodSync je dobar izbor za “uradi sam” koji trebaju samo alat za sinkronizaciju. Sučelje se malo navikava, ali mogućnosti za računalom u oblak, oblak u oblak i posebno P2P sinkronizaciju su impresivne. Nismo testirali mogućnosti za sinkronizaciju na poslužitelju, ali izgledaju kao dobra osobina za sve koji žele sastaviti unutarnji sustav za usklađivanje.

GoodSync nije rješenje za korisnike koji traže šire mogućnosti oblaka poput dijeljenja datoteka. Zbog toga ćemo još jednom ukazati na Storage Made Easy kao rješenje ako želite povezati gomilu pružatelja usluga oblaka ili bilo koju od preporuka u našem najboljem vodiču za pohranu u oblaku ako želite poboljšati život. Također bismo željeli da korisnici GoodSync ponude pametne telefone, kao i GUI sa preglednikom.

Ionako smo zauzeti. Javite nam što mislite o GoodSync-u u komentarima ispod i hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map