SMB Backup Mega-Battle: CloudBerry Backup vs Acronis Backup 12 vs StorageCraft ShadowProtect SPX vs Macrium Reflect 7

Το να μην δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων της επιχείρησής σας στη σημερινή οικονομία βάσει δεδομένων είναι σαν να παίζετε ένα παιχνίδι ρωσικής ρουλέτας με δύο επιπλέον σφαίρες. Είναι μόνο θέμα χρόνου προτού τα πράγματα πάνε.


Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές συναρπαστικές επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εκεί έξω για SMBs, που κυμαίνονται από απλά, αλλά αποτελεσματικά εργαλεία έως πιο εξελιγμένο λογισμικό ικανό να φιλοξενήσει κρίσιμα περιβάλλοντα παραγωγής. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που, ακόμα και αν είστε έμπειρος διαχειριστής πληροφορικής, η ταξινόμησή τους μπορεί να είναι σημαντική ταλαιπωρία.

Πώς αποφασίζουμε ποια είναι η καλύτερη εδώ στο Cloudwards.net; Απλός. Τους κάνουμε να αγωνίζονται για την αγάπη μας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της αξιολόγησης, θα ρίξουμε μια ματιά σε τέσσερις κορυφαίες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που έχουν δημιουργηθεί για χρήστες ενέργειας: CloudBerry Backup, Acronis Backup 12, StorageCraft ShadowProtect SPX και Macrium Reflect 7. Εισάγονται τέσσερις εφεδρικές λύσεις, αφήνει μία λύση αντιγράφων ασφαλείας.

Ειδοποίηση Spoiler: αυτό που απομένει είναι το CloudBerry Backup. Και δεν είναι μια ιδιαίτερα δίκαιη μάχη. Για μια γρήγορη επισκόπηση, δείτε το βίντεο παρακάτω.

Contents

The Battle: CloudBerry Backup vs Acronis Backup 12 vs StorageCraft ShadowProtect SPX εναντίον Macrium Reflect 7

Και οι τέσσερις προτεινόμενες λύσεις είναι ικανές να υποστηρίξουν εταιρικούς πελάτες. Ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ακόμη και μεμονωμένους προγραμματιστές. Λοιπόν, μην νομίζετε ότι πρέπει να διευθύνετε ένα τμήμα IT Fortune 500 για να τα πάρετε για δοκιμαστική κίνηση.

Για να διατηρήσουμε τα πράγματα οργανωμένα, χωρίσαμε την ανάλυσή μας σε τέσσερις ξεχωριστούς γύρους: κόστος, εφεδρικές δυνατότητες, ασφάλεια και υποστήριξη. Μετά από κάθε γύρο, θα συζητήσουμε τα αποτελέσματα και θα επιλέξουμε έναν νικητή. Στη συνέχεια, στο τέλος του άρθρου, θα ρίξουμε μια ματιά στα αποτελέσματα και θα στεφτούμε τον βασιλιά.

Γύρος πρώτος: Κόστος

Εάν διευθύνετε ένα τμήμα πληροφορικής, είναι πιθανό να ακούτε πάρα πολύ για τη σημασία του ελέγχου των γενικών εξόδων. Έτσι, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τα πράγματα με μια ματιά στην κατώτατη γραμμή.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας CloudBerry

Το CloudBerry Backup μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για επιτραπέζιους υπολογιστές Windows, Mac και Linux, καθώς και Windows Server, SQL Server και Exchange. Μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστές λειτουργικές μονάδες με δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας οποιασδήποτε από αυτές τις πλατφόρμες ή μπορείτε να αγοράσετε CloudBerry Backup Ultimate έκδοση, η οποία περιλαμβάνει όλες αυτές.

ΣχέδιοΠεριγραφήΆδεια ζωής
Επιφάνεια εργασίας των WindowsΔημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για Windows.29,99 $
ΜακΔημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για Mac.29,99 $
LinuxΔημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για Linux.29,99 $
Διακομιστής WindowsΔημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει αρχείων και εικόνας για επιτραπέζιο υπολογιστή και διακομιστή Windows.119,99 $
Διακομιστής SQLΔημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει αρχείων και εικόνων για Windows Server και SQL Server.149,99 $
ΑνταλλαγήΔημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει αρχείων και εικόνας για Exchange.229,99 $
ΤελικόςΔημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει αρχείων και εικόνας για Windows Server, SQL Server και Exchange.299,99 $

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το λογισμικό πριν το αγοράσετε, το CloudBerry Backup προσφέρει δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών. Το επιτραπέζιο λογισμικό διαθέτει επίσης μια δωρεάν έκδοση για προσωπική χρήση. Ωστόσο, αυτή η έκδοση δεν διαθέτει ορισμένες προηγμένες λειτουργίες όπως συμπίεση και κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη, οι οποίες μπορούν να επιβραδύνουν τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και να την κάνουν λιγότερο ασφαλή.

Ενώ οποιαδήποτε άδεια λογισμικού CloudBerry είναι καλή για τη ζωή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε έναν υπολογιστή τη φορά. Εάν θέλετε να μεταφέρετε την άδεια μεταξύ δύο υπολογιστών, μπορείτε να το κάνετε απελευθερώνοντας την άδεια από το ίδιο το λογισμικό ή επικοινωνώντας απευθείας με το CloudBerry Lab.

Το CloudBerry Lab δεν εκτελεί τους δικούς του διακομιστές αποθήκευσης cloud, αν και υποστηρίζει τοπικά αντίγραφα ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει επίσης να βρείτε και να πληρώσετε για αποθηκευτικό χώρο εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε απομακρυσμένο αντίγραφο ασφαλείας στο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Παρόλο που μπορείτε να λάβετε ένα μικρό ελεύθερο χώρο από πολλούς προμηθευτές, γενικά δεν θα είναι αρκετό για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των δεδομένων σας.

Αν και αυτό σημαίνει ότι έχετε ένα πρόσθετο, συνεχές κόστος με το CloudBerry Backup, αυτό ισχύει σχεδόν για οποιαδήποτε υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Η ομορφιά του CloudBerry Backup είναι ότι μπορεί να ενσωματωθεί σε περισσότερες από 20 διαφορετικές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, όπως το Amazon S3, το Microsoft Azure, το Google Cloud και πολλά άλλα.

Το πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι ότι μπορείτε να αγοράσετε τον καλύτερο συνδυασμό απόδοσης και αξίας για τις ανάγκες σας. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι θα πληρώσετε τα χαμηλότερα ποσοστά αποθήκευσης χωρίς σήμανση προμηθευτή, καθώς και θα έχετε ευελιξία να αλλάζετε προμηθευτή όποτε θέλετε.

Οι επιλογές είναι πολύ ευρείες για να εξερευνήσετε εντελώς, αλλά εδώ είναι μια απλοποιημένη ματιά σε μερικές κοινές επιλογές και τι θα πληρώσετε κατά μέσο όρο για αποθήκευση.

ΠολυπεριφερειακόΠεριφερειακόΨυχρή αποθήκευση
Κυανός0,0458 $0,0208 $0,0152 $
Amazon S3ΟΧΙ0,023 $0,004 $
Google Cloud0,026 $0,020 $0,007 $
Backblaze B2ΟΧΙ0,005 $ΟΧΙ

Το κόστος στα παραπάνω παραδείγματα είναι ανά GB ανά μήνα. Έτσι, για εφεδρικό αντίγραφο 1 TB, θα αναζητούσατε περίπου 20 $ για περιφερειακό χώρο αποθήκευσης με Azure, S3 και Google Cloud. Το BackBlaze B2 κοστίζει περίπου 5 $ το μήνα.

Αυτή είναι μια πολύ απλοποιημένη ματιά στην τιμή. Με τα Azure και S3, έχετε μια μικρή έκπτωση όσο περισσότερο αποθηκεύετε. Επιπλέον, κάθε μία από αυτές τις υπηρεσίες έχει επίσης χρεώσεις χρήσης για συναλλαγές δεδομένων.

Για μια καλύτερη ιδέα αυτών των τεσσάρων υπηρεσιών που συγκεντρώνονται ως προς το κόστος, το Azure vs Amazon S3 εναντίον Google Cloud έναντι Backblaze B2 μπορεί να βοηθήσει.

Αντίγραφο ασφαλείας Acronis 12

Όπως το CloudBerry, η Acronis διαθέτει ξεχωριστά πακέτα λογισμικού για διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Οι άδειες προορίζονται επίσης για έναν υπολογιστή και μπορούν να μεταφερθούν. Ωστόσο, είναι πολύ πιο ακριβά.

Σταθμός εργασίαςΔιακομιστής WindowsΕικονικός κεντρικός υπολογιστής
Άδεια ενός έτους69 $499 $599 $
Μόνιμη άδεια89 $999 $1.199 $
Υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματαΥπολογιστής με Windows, MacWindows Server, Linux Server, Exchange, SQL Server, Active DirectoryVMware vSphere, Microsoft Hyper-V

Σε αντίθεση με το CloudBerry Backup, η Acronis διαθέτει τα δικά της κέντρα δεδομένων αποθήκευσης cloud. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνεται χώρος αποθήκευσης στο cloud με την άδειά σας. θα πρέπει να πληρώσετε μηνιαία κόστη αποθήκευσης.

ΑποθήκευσηΕτήσια συνδρομήΣυνδρομή δύο ετώνΤριετής συνδρομή
250 GB24,92 $ / μήνα20,79 $ / μήνα18,03 $ / μήνα
500 GB41,58 $ / μήνα33,29 $ / μήνα29,14 $ / μήνα
1 TB74,92 $ / μήνα58,29 $ / μήνα52,75 $ / μήνα
2 TB145,75 $ / μήνα116,63 $ / μήνα102,75 $ / μήνα
5 TB358,25 $ / μήνα279,13 $ / μήνα249,97 $ / μήνα

Η τιμή εδώ δεν είναι σχεδόν αυτό που έχετε με την προσέγγιση CloudBerry Backup. Αντί να πληρώνετε 20 $ το μήνα για 1 TB αποθηκευτικού χώρου με το Amazon S3 ή 5 $ με το Backblaze, θα πρέπει να πληρώσετε 74,92 $ για το Acronis Cloud Storage.

Ίσως το πιο σημαντικό σημείο είναι ότι με μια υπηρεσία όπως το Amazon S3, πληρώνετε μόνο για αυτό που χρησιμοποιείτε. Με το Acronis Cloud Storage, πρέπει να πληρώσετε για ολόκληρο τον κάδο εκ των προτέρων και να μην σας επιστραφούν χρήματα για τυχόν αχρησιμοποίητο χώρο.

Πρέπει επίσης να πληρώσετε για 12 μήνες κάθε φορά. Μπορείτε να λάβετε μικρές εκπτώσεις για πληρωμή για 24 ή 36 μήνες εκ των προτέρων, αλλά εκτός εάν είστε απολύτως βέβαιοι ότι πρόκειται να κολλήσετε με το Acronis και να χρησιμοποιήσετε τα περισσότερα από αυτά που πληρώνετε, αυτό πιθανώς δεν είναι το έξυπνο παιχνίδι.

StorageCraft ShadowProtect SPX

Μπορείτε να αγοράσετε το ShadowProtect SPX από έναν μεταπωλητή ή να μεταβείτε απευθείας στο StorageCraft. Αν και μπορείτε γενικά να αποκτήσετε μια καλύτερη τιμή μέσω ενός μεταπωλητή, σας συνιστούμε να αγοράσετε από το StorageCraft. Η ενασχόληση με μεσάζοντες παρουσιάζει άλλα προβλήματα που οι επιχειρηματικοί χρήστες μπορεί να θέλουν να αποφύγουν.

Ακολουθεί μια ματιά στο άμεσο κόστος άδειας αποθήκευσης StorageCraft για το ShadowProtect.

ΣχέδιοΆδεια ζωής
Επιφάνεια εργασίας Windows ShadowProtect SPX100 $
Διακομιστής ShadowProtect SPX Windows1.095 $
Διακομιστής ShadowProtect SPX Linux1.095 $
ShadowProtect SPX Windows Virtual Server395 $
Μικρή επιχείρηση ShadowProtect SPX549 $

Ο παραπάνω πίνακας είναι για το ShadowProtect SPX. Αν κάνετε αγορές, θα δείτε επίσης το ShadowProtect v5 να πωλείται. Το SPX είναι βασικά v6 και αυτό που θέλετε να ακολουθήσετε, καθώς το v5 δεν ενημερώνεται πλέον.

Το ShadowProtect δεν συνοδεύεται από αποθήκευση στο cloud. Επίσης, δεν ενσωματώνεται εύκολα με το cloud storage όπως το CloudBerry Backup. Δεν είναι αδύνατο να ρυθμιστεί, αλλά χρησιμοποιείται καλύτερα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε εξωτερικό τοπικό χώρο αποθήκευσης.

Ανεξάρτητα από το ποιον πηγαίνετε, θα πρέπει να λάβετε υπόψη αυτά τα πρόσθετα κόστη αποθήκευσης πέρα ​​από την άδεια χρήσης λογισμικού.

Macrium Reflect 7

Όπως και με τις τρεις επιλογές, το Macrium πωλεί άδειες Reflect 7 για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για επιτραπέζιους και διακομιστές. Οι άδειες είναι ανά υπολογιστή, καλή για τη ζωή και μεταβιβάσιμες.

ΣχέδιοΠεριγραφήΆδεια ζωής
Σπιτική έκδοσηΑντίγραφο ασφαλείας καταναλωτή για υπολογιστή με Windows70 $
Αντανακλάστε το σταθμό εργασίαςΕπιχειρηματικό αντίγραφο ασφαλείας για υπολογιστή με Windows75 $
Reflect ServerΔημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για διακομιστή Windows275 $
Reflect Server PlusΔημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για Exchange και SQL Server599 $

Το Macrium δεν υποστηρίζει επί του παρόντος λειτουργικά συστήματα Mac και Linux.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να οδηγήσετε το λογισμικό όπως κάναμε με μια δοκιμή 30 ημερών, αν και η επαναφορά αρχείων δεν είναι επιλογή με τη δοκιμαστική έκδοση.

Όπως και με το StorageCraft, το Macrium διαθέτει το δικό του δίκτυο αποθήκευσης cloud και δεν παίζει καλά με άλλες λύσεις αποθήκευσης cloud, όπως το S3 και το Azure. Επομένως, θα πρέπει να υπολογίσετε τη λύση αποθήκευσης χωριστά και να συμπεριλάβετε και αυτό στο κόστος.

Στρογγυλές σκέψεις

Το να κάνουμε σύγκριση κόστους-με-κόστος με αυτές τις τέσσερις υπηρεσίες καθίσταται δύσκολο από το γεγονός, ενώ το καθένα έχει τον ίδιο βασικό στόχο (δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας), καθένας ακολουθεί πολύ διαφορετική προσέγγιση. Τούτου λεχθέντος, εδώ ρίξτε μια ματιά στο βασικό κόστος λογισμικού (άδειες ζωής) για το επιτραπέζιο και το λογισμικό διακομιστή:

ΠρομηθευτήςΕπιφάνεια εργασίαςΥπηρέτης
Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας CloudBerry30 $120 $
Αντίγραφο ασφαλείας Acronis 1290 $1.000 $
ShadowProtect SPX100 $1.095 $
Macrium Reflect 775 $275 $

Το CloudBerry Backup είναι μακράν η φθηνότερη επιλογή.

Με οποιονδήποτε από τους τέσσερις προμηθευτές θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το κόστος αποθήκευσης. Μόνο το CloudBerry Backup παρέχει εύκολη ενσωμάτωση με πολλούς τρίτους προμηθευτές αποθήκευσης cloud. Αυτό το καθιστά εύκολα την πιο ευέλικτη και οικονομική λύση – και επίσης τον πρώτο μας νικητή.

Νικητής: CloudBerry Backup

Δεύτερος γύρος: Χαρακτηριστικά αντιγράφων ασφαλείας

Τώρα που έχουμε μια ιδέα πλατφορμών και κόστους για κάθε υπηρεσία, ας στρέψουμε την προσοχή μας στις δυνατότητες. Θα εξετάσουμε την εμπειρία χρήστη και τον τρόπο δημιουργίας ενός εφεδρικού σχεδίου στη διαδικασία. Κατά την αξιολόγηση αυτών των εργαλείων, εξετάσαμε τα πακέτα λογισμικού επιτραπέζιου υπολογιστή και δημιουργήσαμε σχέδια δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας CloudBerry

Το CloudBerry Backup μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει αρχείων και εικόνας του σταθμού εργασίας ή του διακομιστή σας.

Τα αντίγραφα ασφαλείας με βάση την εικόνα είναι ιδανικά για ανάκτηση καταστροφών. Λαμβάνοντας μια πλήρη εικόνα ενός τόμου δεδομένων, μπορείτε να επαναφέρετε ένα ακριβές αντίγραφο του συστήματός σας σε άλλο μηχάνημα σε περίπτωση σφάλματος. Οι εξαιρετικές δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του CloudBerry Backup, οι οποίες περιλαμβάνουν αποκαταστάσεις γυμνού μετάλλου, στην πραγματικότητα το τοποθετούσαν στην κορυφή της λίστας μας για καλύτερα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με βάση την εικόνα (το Acronis είναι ένα μακρινό δευτερόλεπτο).

Ωστόσο, η εκτέλεση αντιγράφων ασφαλείας με βάση την εικόνα απαιτεί το πιο ακριβό λογισμικό Windows Server. Εάν χρησιμοποιείτε το CloudBerry Backup Desktop ή την έκδοση δωρεάν λογισμικού, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μόνο βάσει αρχείων.

Πέρα από αυτό το σχετικά μικρό πρόβλημα (οι περισσότεροι χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών χρειάζονται μόνο αντίγραφο ασφαλείας βάσει αρχείων), η συνολική εμπειρία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με το CloudBerry Backup είναι υπέροχη. Χρησιμοποιήστε τη διεπαφή επιφάνειας εργασίας για λίγα μόνο λεπτά και γίνεται σαφές το CloudBerry ξοδεύει πολύ χρόνο για να σκεφτεί την εμπειρία του χρήστη.

Μόλις ξεκινήσετε, δημιουργήστε ένα σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας κάνοντας κλικ στα κουμπιά “αρχεία” (αντίγραφο ασφαλείας βάσει αρχείου) ή “βάσει εικόνας” στην επάνω αριστερή γωνία. Το CloudBerry θα ξεκινήσει έναν οδηγό για να σας καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία εγκατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, θα σας ζητηθεί να συνδέσετε το CloudBerry Backup σε έναν λογαριασμό αποθήκευσης. Για να το κάνετε αυτό συνήθως απαιτείται να λάβετε κλειδιά από την πύλη της πλατφόρμας αποθήκευσης. Οι περισσότερες υπηρεσίες το κάνουν μια σχετικά απλή διαδικασία.

Το CloudBerry Backup σάς επιτρέπει να ορίσετε αντίγραφα ασφαλείας σε επίπεδο μπλοκ αν προτιμάτε. Με δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε επίπεδο μπλοκ, μετά την αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός αρχείου, από τότε και στο εξής μόνο τα μέρη των αρχείων που έχουν τροποποιηθεί δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας. Αυτό μειώνει τόσο τον χρόνο που χρειάζονται τα εφεδρικά αντίγραφα όσο και τον χώρο αποθήκευσης.

Μια άλλη βασική δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι ότι το εργαλείο σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας για συγκεκριμένους φακέλους και αρχεία ή να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας ανά τύπο αρχείου. Αντί να επιλέξετε συγκεκριμένους τύπους αρχείων για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε συγκεκριμένους τύπους αρχείων για να μην δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας.

Το αντίγραφο ασφαλείας τύπου αρχείου είναι ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν παραβλέπετε σημαντικά αρχεία. Το μειονέκτημα είναι ότι για τους περισσότερους σημαίνει τη χρήση πολύ περισσότερου χώρου αποθήκευσης. Το CloudBerry Backup σάς βοηθά να μειώσετε αυτόν τον αντίκτυπο αποκλείοντας συγκεκριμένους φακέλους.

Το CloudBerry Backup σάς επιτρέπει να σχεδιάσετε το δικό σας πρόγραμμα εκδόσεων. Η εκδοχή σημαίνει ότι το αντίγραφο ασφαλείας σας διατηρεί αντίγραφα αλλαγμένων αρχείων. Οι προσαρμοσμένες επιλογές διατήρησης περιλαμβάνουν:

 • Ορισμός πόσων εκδόσεων διατηρείτε
 • Διαγραφή εκδόσεων παλαιότερων από μια συγκεκριμένη ημερομηνία
 • Διαγραφή αρχείων που έχουν διαγραφεί τοπικά
 • Καθυστέρηση εκκαθάρισης παλαιότερων εκδόσεων κατά έναν ορισμένο αριθμό ημερών

Ένα βασικό συστατικό κάθε καλό εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι ένας προγραμματιστής. Το CloudBerry Backup’s είναι τόσο καλό όσο οποιοδήποτε έχουμε χρησιμοποιήσει χωρίς να είμαστε υπερβολικά περίπλοκοι.

Ενώ ρυθμίζετε το πρόγραμμά σας στον οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να επιλέξετε από πολλές διαφορετικές επιλογές:

 • Χωρίς χρονοδιάγραμμα: εκτελέστε όλα τα αντίγραφα ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο
 • Συγκεκριμένη ημερομηνία: εκτελέστε ένα αντίγραφο ασφαλείας σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία
 • Επαναλαμβανόμενα: εκτελέστε αντίγραφα ασφαλείας καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία
 • Σε πραγματικό χρόνο: εκτελέστε συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για να διασφαλίσετε ότι τα αρχεία προστατεύονται πάντα

Μπορείτε να πείτε στο CloudBerry να ακυρώσει αντίγραφα ασφαλείας που εκτελούνται περισσότερο από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα και να εκτελέσετε χαμένα αντίγραφα ασφαλείας κατά την εκκίνηση.

Το CloudBerry Backup υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δικαιωμάτων αρχείων NTFS, οπότε όταν κάνετε επαναφορά, δεν χρειάζεται να εφαρμόσετε ξανά τα απαραίτητα δικαιώματα σε ένα αρχείο ή φάκελο.

Άλλες επιλογές CloudBerry Backup για να διευκολύνετε τη ζωή σας περιλαμβάνουν:

 • Μόνο τα εφεδρικά αρχεία τροποποιήθηκαν πριν ή μετά από μια συγκεκριμένη ημερομηνία
 • Περιορίστε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε αρχεία κάτω από ένα συγκεκριμένο μέγεθος
 • Συμπίεση αρχείων πριν από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για μείωση του χώρου
 • Εκτελέστε προσαρμόσιμες εντολές πριν και μετά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας
 • Λήψη εφεδρικών ειδοποιήσεων μέσω email (για παράδειγμα, σε περίπτωση αποτυχίας)
 • Δημιουργήστε και στείλτε μηνύματα μετά από δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας
 • Δημιουργήστε αυτόματα διαγνωστικά αρχεία καταγραφής για αντιμετώπιση προβλημάτων
 • Περιορίστε το ποσό των εφεδρικών χρήσεων εύρους ζώνης
 • Περιορίστε την ποσότητα των εφεδρικών χρήσεων μνήμης
 • Αλλαγή κομματιού των μεταφορτωμένων αρχείων (5MB σε 5GB)
 • Αλλάξτε πόσα εφεδρικά νήματα εκτελούνται ταυτόχρονα
 • Αλλάξτε την προτεραιότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε σχέση με άλλες διαδικασίες
 • Αποτρέψτε τον υπολογιστή σας από τον ύπνο κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας
 • Δημιουργήστε μια εκκινήσιμη συσκευή USB για επαναφορά γυμνού μετάλλου

Η λίστα είναι εξαντλητική και αφήνουμε μερικά τακτοποιημένα χαρακτηριστικά. Σε τελική ανάλυση, έχουμε άλλα κάποια εφεδρικά εργαλεία για να συζητήσουμε.

Αντίγραφο ασφαλείας Acronis 12

Το Acronis Backup 12 χρησιμοποιεί μια κονσόλα που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης για να ορίζει διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αντί για επιτραπέζια. Ωστόσο, θα πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Acronis Backup 12.

Από άποψη εμπειρίας χρήστη, η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι απλούστερη από ό, τι με το CloudBerry Backup. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή έχετε λιγότερες επιλογές με το Acronis. Έχετε περιοριστεί στη χρήση του Acronis Cloud Storage και το εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Acronis δεν διαθέτει σχεδόν τόσες δυνατότητες για να παίξετε.

Για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας για τον υπολογιστή σας, απλώς συνδεθείτε στην κονσόλα ιστού και κάντε κλικ στην επιλογή “ενεργοποίηση αντιγράφων ασφαλείας”.

Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο από τη δεξιά πλευρά του προγράμματος περιήγησης, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Στο πεδίο “τι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας”, μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρης της μονάδας δίσκου, συγκεκριμένων κατατμήσεων, συγκεκριμένων φακέλων και αρχείων ή της κατάστασης του συστήματός σας.

Εάν επιλέξετε φακέλους και αρχεία, μπορείτε να περιηγηθείτε στον κατάλογό σας με βάση τη δομή των αρχείων σας. Ωστόσο, εάν έχετε μια μικρή οθόνη υπολογιστή, η κονσόλα μπορεί να κόψει το τέλος των ονομάτων αρχείων καθιστώντας δύσκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Η σμίκρυνση με το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν επιλύει το πρόβλημα. Μια καλύτερη προσέγγιση θα ήταν αν το Backup 12 χρησιμοποιούσε την εξερεύνηση αρχείων του λειτουργικού σας συστήματος όπως κάνουν οι περισσότερες άλλες εφαρμογές.

Ο προγραμματιστής του Acronis είναι απλός στη χρήση, αλλά λίγο λιγοστός στις δυνατότητες. Τα αντίγραφα ασφαλείας μπορούν να ρυθμιστούν να λειτουργούν καθημερινά, σε συγκεκριμένες ημέρες, μία φορά το μήνα ή ανά ώρα.

Μπορείτε είτε να πάτε με σταδιακά ή πλήρη αντίγραφα ασφαλείας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κάνετε καθημερινά αυξητικά αντίγραφα ασφαλείας και εβδομαδιαία πλήρη αντίγραφα ασφαλείας, κάτι που είναι πιθανώς ο τρόπος να πάτε. Ευχόμαστε να υπάρχει περισσότερη λεπτομέρεια εδώ, ωστόσο: Το CloudBerry Backup σάς επιτρέπει να ορίζετε ακριβώς πότε και συχνά εκτελούνται πλήρη αντίγραφα ασφαλείας.

Μπορείτε επίσης να κατευθύνετε το Acronis Backup 12 για να διατηρείτε αντίγραφα ασφαλείας για συγκεκριμένο αριθμό ημερών ή να διατηρείτε έναν συγκεκριμένο αριθμό εκδόσεων.

Μόλις δημιουργηθεί το αντίγραφο ασφαλείας σας, μπορείτε να ορίσετε επιλογές σε:

 • Δημιουργία ειδοποιήσεων μέσω email
 • Δοκιμάστε ξανά το αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση σφαλμάτων
 • Ορίστε διάφορα επίπεδα συμπίεσης αρχείων
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή όχι για συγκεκριμένους τύπους αρχείων
 • Δημιουργήστε εντολές πριν και μετά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Οι βασικές λειτουργίες που λείπουν περιλαμβάνουν την αδυναμία να επιταχύνει το εύρος ζώνης και τη χρήση μνήμης, να αλλάξει το μέγεθος των κομματιών αρχείων που μεταφορτώθηκαν, να αλλάξει τον αριθμό των νημάτων που εκτελούνται και να ορίσετε την εφεδρική σας προτεραιότητα.

StorageCraft ShadowProtect SPX

Το αντίγραφο ασφαλείας με το ShadowProtect SPX ξεκινά με την εγκατάσταση του εργαλείου επιφάνειας εργασίας. Όταν συνδεθείτε, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης, τους οποίους ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να θεωρήσουν σύγχυση, επειδή το StorageCraft δεν σας ζητά ποτέ να το ρυθμίσετε.

Εντάξει, οπότε ίσως χρειαζόταν πάρα πολύ χρόνο για αυτόν τον αναθεωρητή και έναν καλό ύπνο πριν το καταλάβω.

Θα σας απαλλάξω από τον πόνο μου: τα διαπιστευτήρια χρήστη είναι ένα νέο χαρακτηριστικό StorageCraft που προστίθεται κατά την ενημέρωση από το ShadowProtect 5 στο ShadowProtect. Πρέπει να εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια των Windows, τα οποία θα λειτουργούν όσο έχετε δικαιώματα διαχειριστή. Επίσης, το όνομα χρήστη σας είναι στην πραγματικότητα το email που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας Microsoft και όχι το όνομα χρήστη των Windows.

Πολύ απλό, σωστά; Βλάτε στην άκρη, η διεπαφή ShadowProtect είναι αρκετά απλή. Λοιπόν, σε σχέση με τη χειρουργική επέμβαση εγκεφάλου, ούτως ή άλλως.

Ξεκινήστε να δημιουργείτε το αντίγραφο ασφαλείας σας κάνοντας κλικ στο κουμπί “συν” στην επάνω αριστερή γωνία.

Θα ανοίξει ένα παράθυρο “νέα δουλειά”. Επιλέξτε ένα όνομα εργασίας και ορίστε ένα φάκελο προορισμού. Ο προορισμός μπορεί να είναι ένας τοπικός φάκελος, εξωτερική μονάδα δίσκου ή κοινή χρήση δικτύου.

Το ShadowProtect σας εμποδίζει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στον ίδιο δίσκο με τον οποίο προσπαθείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, κάτι που έχει νόημα, αλλά σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε κάποια ανατροπή εάν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε ένα φάκελο συγχρονισμού cloud. Βασικά, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό διαμέρισμα και να μετακινήσετε το φάκελο συγχρονισμού σε αυτό το διαμέρισμα.

Δυστυχώς, το StorageCraft δεν σας επιτρέπει να ενσωματώσετε γρήγορα και εύκολα το ShadowProtect με υπηρεσίες cloud όπως το CloudBerry Backup, πράγμα που περιορίζει σημαντικά την ελκυστικότητά του.

Το StorageCraft διαθέτει μια ξεχωριστή υπηρεσία Cloud Backup που είναι εντελώς ξεχωριστή από το SPX και ενσωματώνεται με το G Suite και το Office 365. Δεν έχουμε ακόμη βάλει αυτήν την υπηρεσία με τους ρυθμούς της, καθώς εξακολουθεί να είναι ένα κάπως νέο προϊόν που δεν είναι ιδιαίτερα καλά ανεπτυγμένο ακόμη.

Γιατί το StorageCraft δεν έκανε τη διαδρομή απλώς να σας αφήσει να ανεβάσετε από το ShadowProtect στην υπηρεσία cloud του είναι εικασία όλων.

Αφού επεξεργαστείτε τον προορισμό σας, θα πρέπει να επιλέξετε αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Το StorageCraft σάς εξοικονομεί την ταλαιπωρία της λήψης αποφάσεων επιτρέποντάς σας να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρων τόμων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει αρχείων.

Μόλις κάνετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στην καρτέλα “χρονοδιάγραμμα” για να σχεδιάσετε πότε θα εκτελείται το αντίγραφο ασφαλείας σας. Εδώ οι επιλογές είναι πολύ καλύτερες. Μπορείτε να εκτελέσετε ένα συνεχές αντίγραφο ασφαλείας, στοιχειώδες αντίγραφο ασφαλείας, πλήρες αντίγραφο ασφαλείας ή συνδυασμό των τριών. Υπάρχει επίσης η επιλογή εκτέλεσης ενός πλήρους μη αυτόματου αντιγράφου ασφαλείας.

Προτιμούμε τη μεικτή προσέγγιση, καθώς παρέχει το καλύτερο επίπεδο προστασίας.

Μπορείτε να προγραμματίσετε το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όποτε θέλετε. Αυτό περιλαμβάνει τη ρύθμιση ημερήσιων, εβδομαδιαίων ή μηνιαίων αντιγράφων ασφαλείας, καθώς και περιορισμό των συνεχών αντιγράφων ασφαλείας σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Μπορείτε να πείτε στο ShadowProtect να συμπιέσει τα αρχεία σας πριν από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για να μειώσει επίσης τον αποθηκευτικό χώρο.

Η καρτέλα για προχωρημένους σάς επιτρέπει να ορίσετε επιπλέον επιλογές όπως:

 • Περιοριστικό εύρος ζώνης που χρησιμοποιείται για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας
 • Δημιουργήστε σενάρια πριν και μετά την εργασία
 • Διαχωρίστε τις εικόνες σε μικρότερους τόμους
 • Διατηρήστε προηγούμενες εκδόσεις εικόνας
 • Διατηρήστε πλήρη αντίγραφα ασφαλείας και διαγράψτε σταδιακά

Συνολικά, η λίστα δυνατοτήτων που προσφέρει το ShadowProtect είναι εντάξει παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να κάνει δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει αρχείων. Χωρίς καλύτερη ενσωμάτωση στο cloud, ωστόσο, εκτός εάν αναζητάτε ένα τοπικό εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η χρησιμότητά του είναι περιορισμένη.

Macrium Reflect 7

Το Reflect 7 σάς επιτρέπει να εκτελείτε αντίγραφα ασφαλείας βάσει αρχείων και εικόνας από το εργαλείο επιφάνειας εργασίας. Αν και δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο οι διεπαφές των CloudBerry Backup και Acronis Backup 12 (είναι boxy, pixelated και χρησιμοποιεί πολλά μεγέθη γραμματοσειρών), παρουσιάζει μια πολύ καλύτερη εμπειρία χρήστη από το ShadowProtect.

Με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει αρχείων, μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες σε συγκεκριμένους φακέλους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αλλά δεν μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες σε αρχεία. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για συγκεκριμένους τύπους αρχείων ή να εξαιρέσετε συγκεκριμένους τύπους αρχείων εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων.

Το Macrium δεν διαθέτει τη δική του υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Επίσης, το εργαλείο δεν σας επιτρέπει να ενσωματωθείτε σε προηγμένες επιλογές αποθήκευσης cloud όπως το Amazon S3. Έτσι, όσον αφορά τις επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, είστε αρκετά περιορισμένοι σε ό, τι μπορείτε να κάνετε.

Κατά τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε έναν φάκελο προορισμού για τα αντίγραφα ασφαλείας σας. Αυτό μπορεί να είναι ένας τοπικός φάκελος ή μια εξωτερική θέση μονάδας δίσκου.

Εάν θέλετε πραγματικά να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο cloud storage, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια θέση φακέλου συγχρονισμού. Αυτό θα σας επιτρέψει να προωθήσετε το περιεχόμενό σας στη λύση αποθήκευσης cloud, είτε πρόκειται για Dropbox, OneDrive, Sync.com ή άλλη υπηρεσία που δημιουργεί ένα φάκελο συγχρονισμού (το Amazon S3, το Azure και το Google Cloud δεν το κάνουν).

Δοκιμάσαμε τη διαδικασία αποστέλλοντας ορισμένα αρχεία στο Microsoft OneDrive και δεν αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση είναι αρκετά αδέξια σε σύγκριση με τις πιο εξελιγμένες δυνατότητες ενσωμάτωσης του CloudBerry Backup.

Ένα ωραίο πράγμα για το Macrium είναι ότι μπορεί να εκτελεί πλήρη, διαφορικά και σταδιακά αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας και μπορείτε να το πείτε να διατηρεί όσες εκδόσεις καθεμίας θέλετε.

Τα πλήρη αντίγραφα ασφαλείας είναι προεπιλεγμένα μία φορά το μήνα, διαφορικά μία φορά την εβδομάδα και σταδιακά καθημερινά. Ωστόσο, το Reflect 7 σάς επιτρέπει να προγραμματίσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας όπως θέλετε.

Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 • Συμπίεση αρχείων πριν από την αποστολή τους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας
 • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για να μειώσετε τον αντίκτυπο στους πόρους του συστήματος
 • Κλωνοποιήστε τον σκληρό σας δίσκο σε άλλη μονάδα δίσκου
 • Δημιουργήστε μια μονάδα δίσκου USB με δυνατότητα εκκίνησης για την ανάκτηση μη αυτόματων μηχανών εκκίνησης

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Αν θέλετε να το διατηρήσετε παλιό σχολείο, το Reflect 7 είναι το εργαλείο για εσάς. Κάνει καλή δουλειά με τοπικό αντίγραφο ασφαλείας και παρουσιάζει μια συνολικά ωραία εμπειρία χρήστη σε σύγκριση με το ShadowProtect.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι οι περιορισμοί και των δύο υπηρεσιών που κάνουν τον γύρο δύο έναν αγώνα δύο αλόγων.

Τόσο το CloudBerry Backup όσο και το Acronis Backup 12 προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες χρήστη. Οι χρήστες που θέλουν να σηκωθούν και να τρέχουν γρήγορα μπορεί να νιώθουν αδιάφοροι για το γεγονός ότι η Acronis διαθέτει τη δική της πλατφόρμα αποθήκευσης cloud, οπότε δεν χρειάζεται να πάτε για ψώνια.

Όσοι προτιμούν την επεκτασιμότητα και την επιλογή, ωστόσο, θα θεωρήσουν ότι το CloudBerry Backup είναι ένα πολύ ανώτερο προϊόν. Επιπλέον, το CloudBerry Backup έχει περισσότερες δυνατότητες για να περιορίσει τον αντίκτυπο των πόρων από τις διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Νικητής στον δεύτερο γύρο: CloudBerry Backup

Γύρος τρίτος: Ασφάλεια

Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τις δυνατότητες κρυπτογράφησης. Η κρυπτογράφηση σάς επιτρέπει να ανακαλύψετε τα δεδομένα σας πριν τα στείλετε σε τοπικό ή απομακρυσμένο χώρο αποθήκευσης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό με το cloud storage. Ενώ οι περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud αποθηκεύουν δεδομένα σε κέντρα δεδομένων που έχουν κατασκευαστεί για να αντέχουν σε παραβιάσεις, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο αυξάνεται.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας CloudBerry

Το CloudBerry Backup μπορεί να κρυπτογραφήσει το περιεχόμενό σας πριν το στείλει σε cloud ή τοπικό χώρο αποθήκευσης. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ AES-128, AES-192 και AES-256. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό για σύζευξη με υπηρεσίες cloud που δεν κρυπτογραφούν για εσάς, όπως το Backblaze B2.

Αυτή η κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να βασίζεστε στην υπηρεσία αποθήκευσης cloud για να διατηρείτε το περιεχόμενό σας ασφαλές. Εσείς ελέγχετε το κλειδί κρυπτογράφησής σας και η υπηρεσία δεν ξέρει ποτέ τι είναι.

Εάν η υπηρεσία αποθήκευσης cloud προσφέρει κρυπτογράφηση από τον διακομιστή, μπορείτε να διαμορφώσετε αυτές τις επιλογές και από τον οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Οι περισσότερες καλές λύσεις αποθήκευσης cloud για επιχειρήσεις χρησιμοποιούν επίσης το AES. Αυτό περιλαμβάνει τα Amazon S3, Azure και Google Cloud.

Ένα άλλο πλεονέκτημα ασφαλείας του CloudBerry Backup είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία διαχείρισης κλειδιών (KMS) εάν ο πάροχος αποθήκευσης cloud προσφέρει μια.

Το KMS σάς επιτρέπει να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε τα κλειδιά αποθήκευσης cloud του οργανισμού σας. Ενώ ο πάροχος διατηρεί ακόμα τα κλειδιά, το KMS σάς επιτρέπει να τα αλλάζετε γρήγορα και να παρακολουθείτε τη χρήση των κλειδιών. Για βιομηχανίες με αυστηρούς κανονισμούς συμμόρφωσης, το KMS είναι συχνά απαραίτητο χαρακτηριστικό.

Τόσο η Amazon (Amazon KMS) όσο και η Google (Cloud KMS) προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα σε μικρή τιμή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Azure εργάζεται σε ένα.

Αντίγραφο ασφαλείας Acronis 12

Το Acronis Backup χρησιμοποιεί επίσης AES. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ κρυπτογράφησης 128-, 192- και 256-bit, αλλά μπορείτε να κάνετε αυτήν την επιλογή μόνο όταν δημιουργήσετε για πρώτη φορά το αντίγραφο ασφαλείας σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μην κρυπτογραφείτε καθόλου τα αρχεία σας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι εάν ενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση με το Backup 12, πρέπει να ορίσετε τον δικό σας κωδικό πρόσβασης. Αυτό σημαίνει ότι είναι διαθέσιμη μόνο κρυπτογράφηση από πελάτη και όχι κρυπτογράφηση από διακομιστή.

Ενώ προτείνουμε να ορίσετε το δικό σας κλειδί κρυπτογράφησης, προτιμούμε επίσης τις επιλογές. Το κεντρικό πρόβλημα με το κλειδί κρυπτογράφησης από την πλευρά του πελάτη είναι ότι εάν χάσετε το κλειδί σας, το Acronis δεν μπορεί να το ανακτήσει ή να το επαναφέρει: θα κλειδωθείτε από τα δεδομένα σας για πάντα.

Το Acronis επίσης δεν διαθέτει KMS, που σημαίνει ότι δεν είναι ιδανικό για συμμόρφωση.

StorageCraft ShadowProtect SPX

Το ShadowProtect SPX σάς επιτρέπει να κρυπτογραφείτε όλα τα δεδομένα σας πριν τα στείλετε στον αποθηκευτικό χώρο. Οι επιλογές κρυπτογράφησης περιλαμβάνουν AES-128 και AES-256. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για κρυπτογράφηση RC4-128, η οποία, ενώ δεν είναι τόσο ασφαλής, σας δίνει ταχύτερες ταχύτητες μεταφοράς από την AES.

Εάν ρυθμίσετε κρυπτογράφηση, θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης.

Εάν δεν προσθέσετε κρυπτογράφηση κατά τη ρύθμιση, το ShadowProtect δεν θα σας αφήσει να το προσθέσετε αργότερα. Δεν υπάρχει επίσης επιλογή για κρυπτογράφηση ονομάτων αρχείων.

Macrium Reflect 7

Όπως και τα άλλα τρία προϊόντα, το Reflect 7 χρησιμοποιεί το αγαπημένο πρωτόκολλο AES για να προστατεύσει τα αρχεία σας αν το επιλέξετε. Τα επίπεδα κρυπτογράφησης περιλαμβάνουν 128-, 192- και 256-bit.

Εάν στέλνετε περιεχόμενο στο φάκελο συγχρονισμού, αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να προσθέσετε κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη σε υπηρεσίες που συνήθως δεν την υποστηρίζουν όπως κάνει το Google Drive (ανατρέξτε στην κριτική μας στο Google Drive για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την εξαιρετική υπηρεσία).

Σε αντίθεση με το Acronis και το ShadowProtect, μπορείτε επίσης να επιστρέψετε και να προσθέσετε κρυπτογράφηση αργότερα εάν δεν το κάνετε κατά τη ρύθμιση. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το επίπεδο κρυπτογράφησης και να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Το ShadowProtect SPX και το Acronis Backup 12 σας υποχρεώνουν να ορίσετε τις επιλογές κρυπτογράφησης όταν δημιουργείτε το αντίγραφο ασφαλείας. Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε κρυπτογράφηση αργότερα, θα πρέπει να ξεκινήσετε από το μηδέν. Επίσης, δεν μας αρέσει το γεγονός ότι η Acronis δεν προσφέρει SSE.

Η διαμόρφωση ασφάλειας με το Reflect 7 προσφέρει περισσότερη ευκολία από το ShadowProtect ή το Backup 12, αλλά είναι δύσκολο να το κατατάξετε μπροστά από το CloudBerry.

Το πλεονέκτημα του CloudBerry Backup όταν πρόκειται για ασφάλεια αρχείων προέρχεται από την ευελιξία του εργαλείου. Η δυνατότητα όχι μόνο κρυπτογράφησης αρχείων από την πλευρά του πελάτη, αλλά και σύζευξης του εργαλείου με μια υπηρεσία cloud που προσφέρει επιπλέον πλεονεκτήματα, όπως η διαχείριση κλειδιών κερδίζει το CloudBerry Backup τον τρίτο γύρο του.

Νικητής Γύρου Τριών: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας CloudBerry

Γύρος τέταρτος: Υποστήριξη

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου και του τελευταίου γύρου, θα εξετάσουμε πόσο μακριά κάθε μία από αυτές τις τέσσερις υπηρεσίες υποστηρίζει πελάτες. Θα σκάψουμε βαθιά στις πύλες υποστήριξης, υπολογίζοντας τόσο τα άμεσα σημεία επαφής όσο και το βάθος των πόρων DIY (δηλαδή, σεμινάρια, οδηγούς αντιμετώπισης προβλημάτων και φόρουμ).

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας CloudBerry

Το CloudBerry Lab προσφέρει μια ολοκληρωμένη βάση γνώσεων όπου μπορείτε να περιηγηθείτε και να αναζητήσετε άρθρα υποστήριξης σε μια σειρά θεμάτων που έχουν γραφτεί τόσο από μηχανικούς υποστήριξης όσο και από άλλους χρήστες.

Ενώ η βάση γνώσεων αφορά όλα τα προϊόντα του CloudBerry Lab, υπάρχει επίσης μια σελίδα FAQ και σελίδα τεκμηρίωσης υποστήριξης μόνο για το CloudBerry Backup.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εύρεση απαντήσεων σε αυτούς τους πόρους, το Κέντρο βοήθειας του CloudBerry Lab θα σας επιτρέψει να επικοινωνήσετε με τεχνικούς και την κοινότητα χρηστών. Από αυτήν τη σελίδα, έχετε τρεις επιλογές για να ζητήσετε βοήθεια:

 • Υποβάλετε ένα εισιτήριο υποστήριξης
 • Δημοσιεύστε μια ερώτηση στο Reddit
 • Δημοσιεύστε μια ερώτηση στο σφάλμα διακομιστή

Η υποστήριξη εισιτηρίων προορίζεται μόνο για πελάτες που πληρώνουν και δεν είναι διαθέσιμη τα σαββατοκύριακα. Οι χρόνοι ανακύκλωσης υποστήριξης για τα εισιτήρια είναι αρκετά καλοί, σε λιγότερο από δύο ώρες τις καθημερινές. Τα σαββατοκύριακα, θα εξακολουθείτε να λαμβάνετε απάντηση, αλλά ίσως χρειαστεί να περιμένετε μερικές ακόμη ώρες.

Εκτιμούμε το γεγονός ότι μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του εισιτηρίου σας στη σελίδα υποστήριξης του CloudBerry Lab. Αυτό σας εμποδίζει να αναρωτιέστε εάν το αίτημά σας έχει ληφθεί ποτέ.

Η ανάρτηση των ερωτήσεών σας στο Reddit και το Server Fault συχνά οδηγεί σε ταχύτερη απόκριση, επειδή μπορείτε να λάβετε βοήθεια από χρήστες εκτός από τους τεχνικούς του CloudBerry Lab. Συχνά, πολλές φορές, οι ερωτήσεις για την παροχή πολυμέσων οδηγούν σε πιο δημιουργικές λύσεις, καθώς εστιάζετε περισσότερο στο μυαλό του προβλήματος.

Παρόλο που είμαστε πολύ καλοί, θα θέλαμε να είμαστε σε θέση να έρθουμε σε επαφή με ένα ζωντανό άτομο στο CloudBerry Lab, ακόμα κι αν μόνο κατά τις εργάσιμες ώρες. Έτσι, εκτιμάται η ζωντανή συνομιλία ή η τηλεφωνική υποστήριξη. Ωστόσο, οι χρόνοι ανάκαμψης είναι τέτοιοι που η απουσία αυτών των δύο καναλιών δεν είναι τόσο σημαντική όσο είναι με ορισμένες υπηρεσίες.

Αντίγραφο ασφαλείας Acronis 12

Ενώ η σελίδα υποστήριξης πελατών της Acronis διαθέτει τεκμηρίωση .pdf για όλα τα προϊόντα της, η εύρεση πληροφοριών σχετικά με το Backup 12 γίνεται εύκολη χάρη στην καλή οργάνωση και αναζήτηση. Το Acronis διαθέτει επίσης βίντεο εκμάθησης για όλα τα προϊόντα της για μαθητές με οπτικά μέσα.

Επιπλέον, υπάρχει μια ειδική σελίδα για το αντίγραφο ασφαλείας 12 που περιλαμβάνει έναν πίνακα περιεχομένων και ένα ευρετήριο. Η τεκμηρίωση στην ειδική σελίδα είναι σε HTML και όχι σε PDF.

Για άμεση επαφή, η Acronis διαθέτει τηλεφωνικά κέντρα υποστήριξης πελατών με αποκλειστικούς αριθμούς επικοινωνίας για πελάτες που πληρώνουν σε όλο τον κόσμο. Εάν προτιμάτε να πληκτρολογείτε αντί να μιλάτε, υπάρχει ακόμη και υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας. Και τα δύο κανάλια γενικά σας φέρνουν σε επαφή με ένα ζωντανό άτομο μέσα σε λίγα λεπτά και είναι διαθέσιμα όλο το 24ωρο.

Εάν προτιμάτε να εγκαταλείψετε ιδέες από συναδέλφους χρήστες, η Acronis διαθέτει επίσης ένα φόρουμ χρηστών.

Τέλος, η υποστήριξη μέσω email είναι διαθέσιμη, αν και αν ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή, ενδέχεται να καταλήξετε να περιμένετε δύο ή τρεις ημέρες για μια απάντηση.

Συνολικά, ωστόσο, το Acronis χειρίζεται την υποστήριξη πολύ καλά.

StorageCraft ShadowProtect SPX

Το StorageCraft διατηρεί μια ευρεία πύλη υποστήριξης που περιλαμβάνει ενότητες για μια βάση γνώσεων, συχνές ερωτήσεις, τεκμηρίωση προϊόντων, λευκές βίβλους, αιτήματα λειτουργιών και φόρουμ χρηστών.

Η βάση γνώσεων μπορεί να αναζητηθεί ή μπορείτε να περιηγηθείτε σε άρθρα ανά ημερομηνία δημοσίευσης. Ωστόσο, η κατηγοριοποίηση θα ήταν ωραία, καθώς μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η διαθέσιμη τεκμηρίωση δεν είναι πολύ βαθιά ή γραμμένη πολύ καθαρά. Οι περισσότεροι πόροι γράφονται από τεχνικούς μηχανικούς και διαβάζονται όπως οι οδηγίες της Ikea. Περισσότερες καταγραφές οθόνης και καθαρότερη γραφή θα βελτιώσουν σημαντικά την υποστήριξη προϊόντων.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε, το φόρουμ υποστήριξης χρηστών μπορεί να σας βοηθήσει. Ωστόσο, η δραστηριότητα στο φόρουμ είναι σποραδική, με δημοσιεύσεις από χρήστες να γίνονται μόνο μία φορά κάθε λίγες εβδομάδες. Η σπάνια χρήση μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το StorageCraft φαίνεται αρκετά χαλαρό όταν ανταποκρίνεται στις δημοσιεύσεις.

Ωστόσο, το StorageCraft προσφέρει άμεση υποστήριξη μέσω email. Καταργήσαμε τις δοκιμαστικές ερωτήσεις και λάβαμε μια απάντηση εντός 24 ωρών. Βεβαίως, η απάντηση προήλθε από έναν πράκτορα υποστήριξης χαμηλότερου επιπέδου του οποίου η δουλειά ήταν να μας ζητήσει να “χρησιμοποιήσουμε το ακόλουθο KB για να συλλέξουμε τα αρχεία καταγραφής DTX” (ευχαριστώ, Zach) για τους τεχνικούς υποστήριξης.

Η πραγματική τεχνική υποστήριξη έρχεται πολύ περισσότερο χρόνο, συχνά διαρκεί έως και μία εβδομάδα. Φαίνεται ότι οι τεχνικοί είναι πολύ καταπονημένοι, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου του συνδυασμού του κακού σχεδιασμού διεπαφής χρήστη και των νεφελωδών πόρων.

Μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το StorageCraft δεν προσφέρει ζωντανή υποστήριξη.

Macrium Reflect 7

Το Macrium διατηρεί μια ολοκληρωμένη, εύχρηστη βάση γνώσεων που παρέχει λεπτομερή τεκμηρίωση για το Reflect 7. Οι εξηγήσεις ενισχύονται με οδηγίες βήμα προς βήμα και στιγμιότυπα οθόνης.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε απαντήσεις εκεί, το φόρουμ χρηστών Macrium είναι ένα καλό μέρος για να κοιτάξετε στη συνέχεια. Δεν θα δείτε πολλές απαντήσεις από το Macrium εκεί, αλλά είναι εντάξει. Συνεργάτες χρήστες ανταποκρίνονται ενεργά και είναι πολύ χρήσιμοι.

Για πελάτες που πληρώνουν, η άμεση υποστήριξη παρέχεται μέσω συστήματος εισιτηρίων. Οι απαντήσεις συνήθως φτάνουν εντός 24 ωρών τις καθημερινές.

Εάν χρειάζεστε πιο τακτική υποστήριξη, μπορείτε να αγοράσετε υποστήριξη premium για 13,80 $ το μήνα. Αυτό σας προσφέρει 24/7 απαντήσεις σε εισιτήρια και τηλεφωνική υποστήριξη.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Και οι τέσσερις υπηρεσίες προσφέρουν βάσεις γνώσεων, αλλά το StorageCraft καθυστερεί σαφώς πίσω από τις άλλες τρεις όσον αφορά τη σαφήνεια και το βάθος.

Οι επιλογές υποστήριξης του Macrium είναι αρκετά καλές και εκτιμούμε την επιλογή για τηλεφωνική υποστήριξη 24/7, ακόμα κι αν πρέπει να πληρώσετε. Αυτό θέλουμε να προσφέρει το CloudBerry Lab.

Ωστόσο, εάν καταλήξετε να χρησιμοποιείτε το Amazon S3, Azure ή μια παρόμοια υπηρεσία αποθήκευσης cloud για να κάνετε σύζευξη με το CloudBerry Backup, αυτές οι επιλογές προσφέρουν γενικά ολοκληρωμένη υποστήριξη παραγωγής που περιλαμβάνει τη βοήθεια με εργαλεία τρίτων. Έτσι, η ζωντανή υποστήριξη δεν είναι τόσο απαραίτητη με το CloudBerry Lab όσο και με ένα εργαλείο όπως το Acronis, το οποίο παρέχει το δικό του cloud storage.

Μας αρέσει επίσης πολύ ότι το CloudBerry Lab έχει εργαστεί σε φόρουμ Reddit και Server Fault, καθώς αυτά τα εργαλεία τείνουν να δημιουργούν περισσότερα μάτια από ό, τι ένα φυσικό φόρουμ χρηστών.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να μην απονέμετε αυτό το γύρο στενά στην Acronis μόνο με βάση τη γρήγορη ζωντανή συνομιλία και το ευρύ δίκτυο τηλεφωνικών κέντρων της.

Νικητής γύρου τεσσάρων: Acronis Backup 12

Η ετυμηγορία

Με τρεις νίκες στρογγυλής και τέταρτης μάχης, θα μπορούσαμε ενδεχομένως να δηλώσουμε κάποια από αυτές τις τέσσερις υπηρεσίες εκτός από το CloudBerry Backup ως νικητή; Η απάντηση είναι ένα εμφατικό «όχι».

Το CloudBerry Backup κερδίζει τη διαφυγή ήττα, επειδή το μοντέλο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που έχει δημιουργήσει το CloudBerry Lab δίνει στο χρήστη μεγαλύτερη ευελιξία, επεκτασιμότητα και έλεγχο κόστους από οποιοδήποτε άλλο ανταγωνιστικό εργαλείο στην αγορά. Είναι για αυτούς τους λόγους και είναι φανταστική εμπειρία χρήστη ότι εκτός από το καλύτερο εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που βασίζεται σε εικόνες, ονομάσαμε επίσης το CloudBerry Backup το καλύτερο αντίγραφο ασφαλείας για τον Windows Server.

Ο πραγματικός ξυριστής κεφαλής δεν επιλέγει τόσο πολύ το CloudBerry Backup έναντι του Acronis Backup 12 (και ας είμαστε ειλικρινείς, ο Macrium 7 τερμάτισε ένα μακρινό τρίτο και το ShadowProtect δεν ολοκλήρωσε ποτέ τον αγώνα), αλλά καταλαβαίνοντας ποιες πάνω από 20 υπηρεσίες αποθήκευσης cloud θα ενσωματωθούν σε αυτό.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λειτουργίες ολοκλήρωσης αποθήκευσης στο cloud με το CloudBerry Backup, μπορεί να σας ενδιαφέρει:

 • Ένας οδηγός για αρχάριους για το πώς λειτουργεί το Cloud Backup με το Amazon S3
 • Ένας οδηγός για αρχάριους για το πώς λειτουργεί το Cloud Backup με το Microsoft Azure

Φυσικά, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, μην ξεχάσετε να δείτε την κριτική του CloudBerry Backup.

Ευχαριστούμε που κολλήσατε μαζί μας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Τελικός νικητής: CloudBerry Backup

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map