CrashPlan vs Backblaze: Neograničeni pregled sigurnosne kopije u oblaku

Tražite neograničeno sigurnosno rješenje za vaše poslovanje? Dobra (ili loša) vijest je da postoje samo dva izbora za zamatanje glave: Backblaze i CrashPlan. Većina ostalih sigurnosnih rješenja zadržava pričuvni prostor i prisiljava vas da plaćate više kako biste ga povećali.


Za neke rezervne kupce odluka postaje još lakša – pretplata na Backblaze otprilike je polovica mjesečnog troška CrashPlana. Međutim, kao što je obično slučaj kada je riječ o softverskim rješenjima, dno crta nije cijela priča.

Prethodno smo pisali o čitavom nizu dodatnih kriterija koje pametni poslovni korisnici trebaju uzeti u obzir u našem najboljem mrežnom pričuvnom priručniku za poslovni vodič kupca. Popis uključuje jednostavnost uporabe, sigurnost i podršku, među ostalim kriterijima.

Iako preporučujemo da pregledate i naš Backblaze for Business i pregled CrashPlan-a prije donošenja odluke o sigurnosnoj kopiji i planu za oporavak od katastrofe, odlučili smo da usporedna usporedba može biti korisna i korisna..

Došavši, pogledat ćemo dalje od cijene kako bismo shvatili koja od ove dvije usluge, Backblaze ili CrashPlan, zaslužuje priznanje kao najbolja neograničena sigurnosna kopija za poslovanje danas.

Za i protiv neograničene sigurnosne kopije

Prije nego što prijeđemo na našu usporedbu, prva stvar koju treba učiniti je osigurati da vašoj tvrtki stvarno treba neograničeno sigurnosno kopiranje. To je zato što riječ “neograničeno” ima određenu zavodljivu privlačnost zbog čega se sva ostala razmatranja odjednom čine manje važnima. Lako je usrećiti okidač, a s mrežnim sigurnosnim kopijama to nije dobra stvar.

Razlog za to je što će prvo biti moguće dugotrajno kopiranje datoteka. Ako imate terabajt podataka za slanje u oblak, mogli biste gledati mjesecima. Znači, jednom kada napravite sigurnosnu kopiju podataka, velika je zamjena prebacivanja usluga.

Za mnoge vlasnike malih i srednjih poduzeća postoji stvarna vrijednost neograničenog sigurnosnog kopiranja. Poduzeća danas ne moraju biti poduzeća koja imaju velike baze podataka o klijentima za brže prikupljanje puno podataka. Informacije o kupcima, medijske datoteke, financijska evidencija i sve vrste datoteka čine okosnicu modernih pothvata, velikih i malih.

Ako izgubite te podatke, vaše poslovanje se doista može vezati. S druge strane, backing sve do oblaka može biti skupo, također, kada radite sa skalabilnim opcijama poput MozyPro (MozyPro pregled) ili Amazon Web Services. S jeftinim, neograničenim rješenjem sigurnosnih kopija kao što su Backblaze ili CrashPlan, ne morate se brinuti zbog toga – sve dok su te usluge u skladu s vašim potrebama.

Međutim, za neke tvrtke uključivanje Backblazea ili CrashPlana može koštati prilično puno novca. To je zato što obje usluge podržavaju samo jedan uređaj po pretplati. Ako imate desetak računala za sigurnosno kopiranje, možda će vam biti bolje ako ne koristite ograničenu uslugu koja podržava sigurnosno kopiranje za neograničene uređaje. Dobar primjer je IDrive for Business, koji se, unatoč ograničenju prostora za izradu sigurnosnih kopija, svrstava u najbolju ukupnu vrijednost u našem mrežnom vodiču za izradu sigurnosnih kopija (pročitajte našu recenziju IDrive for Business).

Drugi problem s Backblaze i CrashPlan-om je taj što se niti jedan ne može koristiti za sigurnosnu kopiju NAS-a ili poslužitelja. Ako je to nešto što vam treba, ponovno ćemo ukazati na IDrive, koji se svrstava među najbolje sigurnosne kopije na poslužitelju i koji može sigurnosno kopirati i pametne telefone. CloudBerry sigurnosna kopija je još jedna dobra opcija, posebno ako želite dizajnirati hibridni rezervni plan za vaše poslovanje. Čak radi i s pristupačnom uslugom oblačne infrastrukture Backblaze, Backblaze B2.  

Ako vam ovi upozorenja ne idu na put, prijeđimo na zabavne stvari.

Bitka za neograničenu sigurnosnu nadmoć: Backblaze vs CrashPlan

Ranije smo spomenuli da je Backblaze jeftinija opcija od CrashPlana. Stvarni trošak pretplate na Backblaze iznosi 5 dolara mjesečno za računalo. Ako se prijavite na godinu dana, također dobijate dva mjeseca besplatno. Dvogodišnja pretplata na Backblaze dobit će vam pet besplatnih mjeseci. U međuvremenu, CrashPlan košta 10 dolara po računalu, bez popusta za plaćanje unaprijed. 

Trošak po računalu: Backblaze: CrashPlan:
Mjesečna pretplata:$ 5$ 10
Godišnja pretplata:50 USD (2 mjeseca besplatno)120 USD (bez mjeseci besplatno)
Dvogodišnja pretplata:95 USD (5 mjeseci besplatno)240 USD (bez mjeseci besplatno)

CrashPlan je još uvijek dobar dio u odnosu na popularne, ali skupe internetske sigurnosne kopije poput SOS Online Backupa i MozyPro. No, ne može se zaobići činjenica da je skuplja.

Sljedeće je pomoć u odlučivanju isplati li se vašem poslu trošiti dodatni novac na CrashPlan ili otići s Backblazeom. Na kraju, ne postoji univerzalno točan odgovor na to pitanje. Oba su plana neograničena, ali oni nisu jedna veličina.

CrashPlan vs. Backblaze: Rigi borbe

1

Proces izrade sigurnosne kopije

Prvo ćemo usporediti značajke sigurnosnog kopiranja dostupne sa Backblaze i CrashPlanom. Pregledat ćemo i cjelokupni postupak izrade sigurnosnih kopija, uzimajući u obzir korisničko iskustvo i opću brzinu, kao i mogućnost.

Backblaze

Ono što Backblaze čini nedvosmisleno bolje od bilo koje druge internetske sigurnosne kopije je jednostavnost korištenja – barem kada je u pitanju stvaranje sigurnosnih planova. To je zato što Backblaze klijent obavlja najveći dio posla za vas.

Nakon instalacije softver pregledava vaše računalo i traži datoteke na temelju vrste. To uključuje prilično sve vrste datoteka osim operativnog sustava, aplikacija i privremenih datoteka, iako možete uputiti Backblaze da ih ugrabi ako je potrebno.

Sve što skenira pronađe doda se u vaš sigurnosni plan.

Prednost izrade sigurnosne kopije prema vrsti datoteke jest u tome što nemate ručno označavanje mapa i datoteka kao što je slučaj s većinom sigurnosnih kopija. Ako to učinite, potrebno je više vremena i može dovesti do pregledanja datoteka, što dovodi do kritičnih nedostataka u vašem rezervnom planu.

U tom je smislu Backblaze pravo sigurnosno rješenje za postavljanje i zaboravi. Sve datoteke e-pošte, dokumenti, slike, videozapisi, računovodstvene datoteke i sve ostalo bit će zaštićeni, bez obzira gdje se nalaze na vašem računalu.

Ako postoje određene vrste datoteka koje ne želite sigurnosno kopirati, možete ih dodati na popis za izuzeće, mada s neograničenim prostorom za sigurnosno kopiranje, to većini ljudi neće biti potrebno..

Također možete isključiti određene mape ili pogone. Sam klijent radne površine je složen kao što bi trebao biti, što znači da uopće nije kompliciran. Postoji gumb za pauziranje i pokretanje sigurnosne kopije, drugi za opcije vraćanja i treći za postavke. To je to.  

Značajke pozadinske obrade podrazumijevaju stalnu izradu sigurnosnih kopija, što znači da se datoteke šalju u oblak jer su nedavno dodane na vaše računalo ili izmijenjene na bilo koji način. Ako želite, možete isključiti kontinuirano izradu sigurnosnih kopija i umjesto toga se odlučiti za zakazane sigurnosne kopije, na primjer, ako želite da se to pokrene preko noći, da ne ometa vaš drugi rad.

Opcije zakazivanja Backblaze-a ograničene su u usporedbi s mnogim drugim klijentima sigurnosnih kopija. Na primjer, ne postoji mogućnost pokretanja sigurnosnih kopija samo u određene dane. No, nikad se nismo susreli s bilo kakvim problemima da Backblaze ometa resurse našeg sustava tijekom testiranja, pa je vjerojatno najbolje ostaviti neprekidno izradu sigurnosnih kopija kako bi se osigurala maksimalna zaštita.

Tijekom testova provedenih za najnoviji pregled Backblaze for Business, klijent je označio 90 GB podataka na našem testnom računalu radi sigurnosne kopije. Klijent ima gumb za procjenu početne brzine izrade sigurnosnih kopija, a izračunao bi da će trebati otprilike četiri dana. Preko WiFi veze s brzinom prijenosa od 20 Mbps.

Nakon otprilike 12 sati, sigurnosna kopija bila je devet posto kompletna, manja od 12,5 ili približno tako da bi trebala biti utemeljena na procjeni Backblaze-a, ali ne puno. Iako je teško biti precizan, računamo da će se Backblaze izrađivati ​​oko 16 do 20 GB dnevno.  

Što se tiče performansi u tijeku, Backblaze radi nesmetano zahvaljujući korištenju sigurnosne kopije na razini bloka, što znači da se samo oni dijelovi (blokovi) datoteke koji su promijenjeni šalju u oblak – pod pretpostavkom da je cijela datoteka već sigurnosno kopirana..

CrashPlan

CrashPlan propušta priliku kada je u pitanju jednostavna upotreba ne stvarajući sigurnosne kopije prema vrsti datoteke. To ne znači da je teško sigurnosno kopiranje s CrashPlanom; jednostavno nije tako blaženo jednostavno kao kod Backblaze-a.

Uz CrashPlan morat ćete označiti sve mape i datoteke koje želite sigurnosno kopirati pomoću prikaza sigurnosnih kopija u klijentu radne površine.

To može potrajati neko vrijeme i datoteke su lako propustiti. To je rečeno, budući da vam CrashPlan daje neograničen prostor za izradu sigurnosnih kopija, možete samo označiti mapu pogona za izradu sigurnosnih kopija, što će zgrabiti sve i donekle riješiti problem.

Vjerojatno ćete htjeti izuzeti sistemske i privremene datoteke iz sigurnosne kopije ako to učinite, jer uključivanje njih trošit će propusnu širinu i često se tada ne može upotrijebiti za oporavak bez problema na računalu. Ovo će, opet, trebati vremena, jer morate izuzeće dodati ekstenzijom.

Jednom kada uspostavite sigurnosni plan, CrashPlan pokreće sigurnosnu kopiju kontinuirano kao Backblaze, tako da možete biti sigurni da će sve naprijed biti zaštićeno – sve dok se datoteke čuvaju u mapama koje su dio plana sigurnosnih kopija..

CrashPlan klijent nije toliko minimalan kao što ste dobili sa Backblazeom, ali je još uvijek izvrstan. Navigacijske kartice duž lijeve strane i obilje bijelog prostora daju mu moderan i intuitivan osjećaj.

Pronaći ćete naprednije opcije zakazivanja od onih koje imate uz Backblaze, uz mogućnost postavljanja sigurnosnih kopija samo u određene dane u tjednu. Korisnija je značajka koja omogućuje klijentu da koristi samo postotak CPU-a za izradu sigurnosnih kopija dok se računalo aktivno koristi.

CrashPlan također može automatski zaustaviti izradu sigurnosnih kopija kad vam se baterija prijenosnog računala isprazni, što je lijep dodatak. Pored toga, na raspolaganju je mnoštvo drugih kontrola u postavkama koje Backblaze jednostavno nema, a korisnicima daju veću moć nad onim što se događa.

CrashPlan uključuje i sigurnosnu kopiju na razini bloka, samo kopiranje dijelova datoteka koji su se promijenili. Sve u svemu, njegova relativno nesmetana usluga jednom kada se mimoiđete s početnom sigurnosnom kopijom.

To, međutim, može potrajati neko vrijeme. U našem testiranju uspjeli smo napraviti sigurnosnu kopiju oko 8 GB dnevno pomoću naše 20 Mbps veze za prijenos WiFi. To je samo sram onoga što sam CrashPlan navodi kao prosječnu brzinu slanja korisnika: 10 GB dnevno.  

Prve okrugle misli

Između Backblaze-a i CrashPlana-a nema sumnje da je Backblaze lakši servis za korištenje zahvaljujući dizajnu koji je postavljen i zaboravi. U stvari, vjerojatno je primjerenije nazvati ga instalacija i zaboravi, jer postoji jako malo toga što stvarno zahtijeva podešavanje.

CrashPlan će trebati malo više posla. Međutim, također vam daje više mogućnosti prilagodbe od Backblaze-a, bilo za raspoređivanje ili ograničavanje utjecaja sigurnosnih kopija na procese izrade sigurnosnih kopija..

Ponovno se čini da CrashPlan tako malo koristi dostupnu propusnost i računalnu snagu da se čini pomalo glupim gnjaviti s tim postavkama. Backblaze nije niti jedno od drugoga, ali čini puno bolji posao dobivanjem datoteka u oblak od CrashPlana.

Prva runda ide ka Backblaze-u zbog kombinacije jednostavnosti i bolje sigurnosne brzine.

Okrugla: Backup Process Point za Backblaze

Backblaze Logo
CrashPlan za mali poslovni logotip

2

Postupak oporavka

Dalje ćemo razmotriti suprotan postupak: vraćanje datoteka iz oblaka. Značajke oporavka pomažu tvrtkama da se brzo povuku (upozorenje o punkciji) i brzo pokrenu nakon pada na tvrdom disku.

Backblaze

Dok Backblaze na svom klijentu za stolna računala ima tipku “mogućnosti oporavka”, pritiskom na taj gumb šaljete na Backblaze.com. Sve operacije oporavka odvijaju se tamo, a od vas je potrebno prijaviti se na svoj račun.

Prijavljeni ste, imaju tri mogućnosti za vraćanje datoteka: preuzimanje .zip datoteke, USB flash pogona i USB tvrdog diska.

U većini slučajeva vjerojatno ćete htjeti upotrijebiti prvu opciju. Posljednja dva dijela dio su Backblazeove kurirske usluge oporavka, koja košta 99 dolara za oporavak bljeskalice (do 128 GB) i 189 dolara za oporavak tvrdog diska (do 4TB). Usluga se čini skupom, no dobivate povrat ako uređaj za pohranu vratite natrag u Backblaze u roku od 30 dana.

Oporavak zip datoteka jednostavno preuzima zip datoteku na vaše računalo, koju čine sve datoteke koje ste odabrali za vraćanje. Proces je jednostavan, ali Backblaze ograničenje pojedinačnog ZIP datoteke ograničava na 500GB po datoteci. Također ste ograničeni na pet zahtjeva istovremeno.

Još je neobičnije i nezgodnije što Backblaze ne daje korisnicima mogućnost da vrate datoteke na izvorno mjesto. To znači da nakon što je vaša zip datoteka spremna (Backblaze će vam poslati e-mail da vas obavijesti), sve morate vratiti tamo gdje i sam pripada..  

Ako ste u pokretu, možete pristupiti datotekama koje ste stvorili sigurnosne kopije na svom pametnom telefonu pomoću aplikacija za Android i iOS. Dizajn aplikacije je razumljiv i daje vam mogućnost dijeljenja datoteka s drugima.

Na kraju, Backblaze vam omogućuje da oporavite prethodne verzije datoteka ako trenutna nije ono što tražite. Pristup povijesti inačica zgodan je kada se suočite s neželjenim promjenama datoteka ili korumpiranjem datoteka, uključujući korupcije uzrokovane ransomware-om.

Međutim, prethodne verzije postoje samo 30 dana i nema načina da se mijenjaju pravila o inačicama, što je previše loše jer Backblaze pruža neograničenu količinu prostora.  

CrashPlan

CrashPlan omogućuje vam odabir datoteka i njihovo vraćanje izravno s desktop klijenta, što je plus u njenu korist. Samo kliknite karticu “vrati” i provjerite sve datoteke koje želite. Ne postoji ograničenje broja datoteka koje možete istovremeno preuzeti, kao što je to s Backblazeom.  

Možete odabrati preuzimanje datoteka na novo mjesto ili ih vratiti na njihovo izvorno mjesto, štedeći vas od potrebe rekonstrukcije vašeg datotečnog sustava. CrashPlan vam čak omogućuje promjenu dozvola i imena datoteka kao dijela postupka obnove.

Postoji i preklopka za “verziju” koja vam omogućuje pristup povijesti vaše verzije. CrashPlan svoj novac zapravo stavlja tamo gdje su njegova vrata kada je u pitanju “neograničeno”, omogućavajući vam da pohranite neograničene verzije, ako želite, mijenjanjem pravila o inačici sigurnosnog kopiranja.

CrashPlan također omogućuje oporavak datoteka izravno iz sučelja preglednika, pored mobilnih aplikacija za Android, iOS i Windows Phone.

Dva okrugla razmišljanja

Do početka 2016. godine CrashPlan je ponudio uslugu oporavka kurirske službe. Nadamo se da je sada tvrtka u potpunosti fokusirana na poslovne kupce (kućni korisnici imaju rok za napuštanje prostorija do listopada 2018.), ovlasti koje će razmotriti da će ih ponovo uspostaviti. Kurirska služba može biti izuzetno vrijedna za tvrtke koje su izgubile veliku količinu podataka i trebaju ih brzo vratiti.

Kurirski oporavak je i jedina stvarna prednost koju Backblaze ima u odnosu na CrashPlan kada je u pitanju oporavak. CrashPlan omogućuje obnavljanje datoteka sa desktop računala i na njihove izvorne lokacije; Backblaze ne čini ništa od toga, što vas prisiljava da pokrenete oporavak na mreži, pričekajte zip datoteku koja ne može biti veća od 500 GB i obnovite datotečni sustav nakon što bude spreman.

CrashPlan ima puno bolji pristup verzijama, a štiti stare verzije datoteka neograničeno vrijeme, dok Backblaze zadržava samo 30 dana.

Runda: Točka procesa oporavka za CrashPlan za male tvrtke

Backblaze Logo
CrashPlan za mali poslovni logotip

3

Alati za administratore

Dio implementacije uspješnog rezervnog plana za vaše poslovanje je održavanje dovoljnog nadzora da taj plan ide u skladu s planiranim. Alat za administratore koji vam omogućuje ne samo upravljanje naplatom nego i pregled statistika izrade sigurnosnih kopija i pokretanje izvještaja puno pomažu. Treće kolo brzo će pregledati ove mogućnosti za Backblaze i CrashPlan.

Backblaze

Backblaze pruža nadzor računa putem svog web sučelja. Prijavite se na svoj račun i, ako ste se prijavili za Backblaze for Business, postojat će zaglavlje “poslovne grupe” otprilike na pola lijeve margine. Ispod ovog zaglavlja naći ćete veze za “upravljanje grupama”, “pozvati i poboljšati” i “korisnici / računala”.

Upravljanje grupama omogućuje vam stvaranje grupa koje su za Backblaze zbirke korisnika koji se naplaćuju pod istom kreditnom karticom. U osnovi, kao vlasnik tvrtke morate uspostaviti grupu da biste plaćali uslugu svojim zaposlenicima. To vam omogućuje plaćanje ne samo Backblaze internetske sigurnosne kopije, već i Backblaze B2 usluge.

Jednom kada stvorite svoju grupu, možete generirati vezu pozivnice koju vaša radna snaga može koristiti za prijavu. Kao što vjerojatno pogađate, postupkom pozivnice i odobravanja upravlja se klikom na pozivnicu i odobrenje ispod zaglavlja poslovnih grupa.

Od tamo možete kopirati vezu pozivnice za lijepljenje na drugi kanal poput Slack ili e-poštu na pozivnicu. Postoji i mogućnost udaljenog upravljanja i nadgledanja (RMM) koja omogućuje daljinsko instaliranje sigurnosnog kopiranja softvera za vašu korisničku bazu. Da biste koristili RMM, morat ćete uložiti u RMM alat poput Munkija ili imati odsječke za kodiranje da biste sami skriptirali implementaciju..

Konačna veza poslovnih grupa, korisnici / računala, koristimo nadzorne kopije podataka da bismo osigurali da sve dobro funkcionira. Također vam omogućuje pristup datotekama sigurnosnim kopijama vaše korisničke skupine, sve dok su vam pojedinci iz te skupine dali dopuštenje za to..

Također možete postaviti Backblaze da primate sažetke e-pošte za postupke izrade sigurnosnih kopija. Prema zadanim postavkama oni se šalju samo mjesečno, ali ta se učestalost može promijeniti.

CrashPlan

CrashPlan ima vrlo lijepo dizajniran administrativni portal za upravljanje računalima zaštićenim na vašem poslovnom računu. Primarni je prikaz nadzorna ploča sa statistikama za provjeru iskorištenosti prostora i obnavljanja datoteka tijekom prethodnog mjeseca.

Uz lijevu marginu postoje dodatne kartice za korisnike, uređaje, preuzimanja aplikacija, postavke i račun. Korisnici i uređaji imaju i proširive izbornike s dodatnim karticama. Pod korisnicima ćete pronaći opcije za prikaz aktivnih i deaktiviranih korisnika, upravljanje pozivima na računima i dodjeljivanje privilegija administratora.

U međuvremenu, uređaji imaju neke lijepe mogućnosti za prikaz upotrebe za određene uređaje koji pripadaju svakom korisniku. To uključuje prikaz veze i broj vraćanja, te ukupno iskorištenu pohranu.

Ispod glavnog očitavanja uređaja možete provjeriti postavke klijenta za taj uređaj zajedno s upozorenjima. Možete odrediti postavke klijenta i za svoj tim tako da otvorite prikaz postavki administratora.

Opcije uključuju postavljanje rezervnog rasporeda za računala koja su pod vašom kontrolom i zahtijevaju privatnu enkripciju. Ako se ne želite prijavljivati ​​na administrativnu konzolu za praćenje statusa sigurnosnih kopija za vašu radnu snagu, možete postaviti i isporuku automatiziranih izvješća za uređaje koji nisu nedavno sigurnosno kopirani..

Tri okrugle misli

Backblaze je tek predstavio svoju “grupacijsku” funkcionalnost, što je učinkovito omogućilo njegovo korištenje kao SMB mrežno sigurnosno kopiranje, još početkom 2017. To je razlog zašto se, zbog ovog pisanja, jedanaest mjeseci kasnije, njegovo iskustvo administratora osjeća prilično poprilično. Želimo vidjeti mogućnosti za mandat više postavki i sveobuhvatnije nadzorne ploče.

U međuvremenu, CrashPlan te stvari već radi i čini ih dobro.

Runda: Admin Alati točka za CrashPlan za mala poduzeća

Backblaze Logo
CrashPlan za mali poslovni logotip

4

sigurnosti

Sigurnost podataka u oblaku bila je vruća tema od sredine 90-ih, a niz značajnih kršenja podataka i drugih sigurnosnih pitanja važnih za mala i srednja poduzeća posljednjih godina samo je potaknuo žar.

Potom su tu pitanja poput zloglasne inicijative PRISM NSA-a u kojoj agencija dobiva podatke iz oblačnih usluga radi pretraživanja podataka povezanih s terorističkim aktivnostima. Iako zakonski neće utjecati na većinu ljudi, činjenica da vlada objedinjuje podatke u strogo tajnu bazu podataka dovodi nas u pitanje što se dalje događa o čemu mi ne znamo. Odobreno, moglo bi biti i gore.

Međutim, zabrinutost zbog sigurnosti oblaka neosnovana je sve dok oblačni servisi poduzimaju odgovarajuće mjere opreza pri uklanjanju podataka i osiguravanju njihovih podatkovnih centara te pružaju dodatne značajke kao što su dvofaktorska provjera autentičnosti i šifriranje nultih znanja. U ovom ćemo krugu vidjeti da li je to slučaj sa Backblaze i CrashPlanom.

Backblaze

Backblaze šifrira podatke i u tranzitu i u mirovanju, što je prvi korak za osiguravanje podataka. Korištena razina enkripcije je AES-126. AES, koji označava napredni standard šifriranja, protokol je koji preporučuje NIST i onaj koji danas koristi većina financijskih institucija.

Iako AES-126 nije tako jak kao AES-256, nije poznato da se može probiti, a budući da nije tako složen, brže šifrira i prenosi datoteke. Datoteke sigurnosnih kopija u tranzitu zaštićene su i TLS / SSL kako bi se spriječilo prisluškivanje na mreži. Sve u svemu, vaše bi datoteke trebale biti prilično sigurne koliko su vaši ključevi za šifriranje.

Ti se ključevi prema zadanim postavkama pohranjuju u Backblazeov podatkovni centar. Hipotetski, to znači da bi zaposlenik Backblazea, vladina agencija putem sudskog naloga ili haker provalio poslužitelj na kojem se čuva vaš šifrirajući ključ, mogao dešifrirati i pregledati kopije vaših datoteka u otvorenom tekstu.

Ako vas to zabrinjava, Backblaze će vam umjesto toga omogućiti da se uključite u privatno šifriranje, pretvarajući Backblaze u ono što se obično naziva uslugom nula znanja. Ako je uključeno privatno šifriranje, Backblaze neće moći resetirati vašu lozinku ako je izgubite, ali samo ćete imati pristup ključevima za šifriranje vaših datoteka, što znači da ih jedino možete ikada dešifrirati.

Pa, to je istina, ako netko ne dobije vašu Backblaze lozinku. Slabe lozinke daleko su jednostavnije za izbjegavanje prisilne eksplozije od 126-bitnih ključeva za šifriranje i uobičajeni su sigurnosni jaz za mnoge tvrtke.

Kao lijek za taj problem, Backblaze vam omogućuje uključivanje dvofaktorske provjere autentičnosti za vaše računalo i mandat za suradnike putem administratorske konzole Backblaze. Ovom značajkom, kad god se prijavite s nepoznatog stroja, od vas će se tražiti da unesete poseban sigurnosni kod poslan tekstualnom porukom na vaš mobilni telefon.

Na taj način, ako vam netko ukrade lozinku, morat će vam ukrasti i telefon prije nego što pristupi vašem rezervnom računu – osim ako umjesto njega ukrade vaše računalo, zbog čega biste uvijek trebali kriptirati vaš tvrdi disk.    

CrashPlan

CrashPlan poduzima slične mjere opreza kao i Backblaze, kriptirajući vaše datoteke u tranzitu preko Interneta koristeći AES i TLS / SSL. Razina enkripcije je zapravo jača, jer se CrashPlan opredijelio za 256-bitnu, umjesto za 126-bitnu.

Ista razina enkripcije održava se dok se datoteke pohranjuju u mirovanju u podacima podataka CrashPlan-a, osiguravajući da svako ko krši poslužitelj na kojem se čuvaju vaše datoteke neće ih moći dešifrirati bez vaših ključeva za šifriranje.

Ključevi se čuvaju na zasebnom poslužitelju datoteka nego njihovim odgovarajućim datotekama, što će ograničiti potencijalnu štetu ako se ti ključevi nekako pribave. Međutim, sve to mogao bi poništiti beskrupulozan zaposlenik ili vlastita vladina agencija, tako da je najbolje iskoristiti prednost privatne šifriranja CrashPlan-a.

Kao i kod Backblaze-a, odabir privatne enkripcije znači da ako izgubite lozinku, izgubite i pristup svojim podacima, pa se obavezno i ​​čuvajte negdje na sigurnom poput upravitelja lozinke u oblaku.

Za razliku od Backblaze-a, CrashPlan ne nudi izvornu mogućnost za dvofaktorsku provjeru autentičnosti. S obzirom na to, morat ćete biti sigurni da ste i vi i vaši radni suradnici poduzeli odgovarajuće korake za stvaranje snažnih lozinki.

S druge strane, CrashPlanova verzija inačice, kako smo ranije raspravljali, pruža bolju zaštitu od ransomwarea od 30-dnevnog zadržavanja koje je odobrio Backblaze.

Četvrte četvrte misli

Ovaj krug je težak poziv. CrashPlan-ov jači protokol šifriranja trenutno je prilično nepobitan trenutak, osim činjenice da bi mogao vrlo malo doprinijeti njegovoj maloj brzini prijenosa podataka, što nije sigurnosni problem. Primarne razlike između ove dvije usluge su u tome što Backblaze pruža dvofaktorsku provjeru autentičnosti, a CrashPlan ima mnogo jaču verziju inačice.

I nedostatak dvofaktorske provjere autentičnosti CrashPlana-a i nedostatak Backblaze-a, 30-dnevna verzija inačice prilično su nedostatni. Budući da Backblaze ima ograničenu verziju koja bi vam trebala pomoći u zaštiti od ransomwarea, pod uvjetom da se ponašate dovoljno brzo, mi mu dajemo prednost kada je u pitanju sigurnost.

Okrugla: Sigurnosna točka za pozadinsku zaštitu

Backblaze Logo
CrashPlan za mali poslovni logotip

5

podrška

Brza, kompetentna podrška za tehnička pitanja i druge probleme bitna je za dobar rezervni plan. Većina sigurnosnih rješenja nudi podršku putem e-pošte, ali bez odgovarajućeg osoblja možete potrajati danima čekajući odgovor.

Najbolja sigurnosna rješenja nude i podršku uživo, bilo putem chata ili telefona. U našem posljednjem krugu usporedit ćemo kanale podrške između Backblaze-a i CrashPlana-a, osim što ćemo pogledati njihove internetske baze znanja.

Backblaze

Ako vam je potrebna telefonska podrška, vjerojatno nemate sreće s Backblazeom. Tvrtka pruža podršku putem telefona 24 sata dnevno, ali samo ako koristite njenu oblačnu uslugu, Backblaze B2.

Redoviti korisnici Backblaze sigurnosne kopije na mreži, kako kod kuće, tako i u poslu, mogu koristiti chat chat uživo sa agentima. Nažalost, ovaj kanal podrške ograničen je činjenicom da je otvoren samo u radno vrijeme (od ponedjeljka do petka, od 9h do 17h, PST).  

Iako je sve to razočaravajuće, Backblaze se uistinu otkupljuje uz vrlo brzu, non-stop podršku e-pošte. Tokom testiranja, često smo u roku od dva sata dobijali odgovore na upite. Neki poslovni korisnici to neće raditi, ali za većinu bi to trebalo biti dovoljno.

Pronašli smo interakcije podrške, kako putem live chat-a, tako i putem e-pošte, koji rezultiraju općenito jasnim, on-point odgovorima.

Ako ne možete pričekati nekoliko sati, Backblaze također održava pristojan mrežni centar za podršku. Web lokacija je podijeljena po kategorijama radi lakšeg pronalaženja članaka relevantnih za vaše potrebe. Postoji čak i posebna kategorija za izradu sigurnosnih kopija s pododjeljcima za početak rada, licenciranje i uobičajena pitanja. Web mjesto za podršku također se može pretraživati.

CrashPlan

CrashPlan također pruža podršku za chat uživo i ograničava ga na radno vrijeme, mada su ti sati centralno, a ne pacifičko standardno vrijeme. Točni sati od 07:00 do 19:00, od ponedjeljka do petka, što bi trebalo funkcionirati većem broju korisnika od onih koje pruža Backblaze (barem u SAD-u).

CrashPlan one-ups Backblaze nudeći telefonsku podršku. Tehničari za podršku dostupni su telefonom u toku istog sata u kojem se nudi chat uživo.

CrashPlan također ima sustav prodaje ulaznica za podršku temeljenu na e-pošti koja se nadgleda 24/7. Ulaznice se aktiviraju na temelju utjecaja problema o kojem se izvješćuje, pa se kritični problemi prebacuju na vrh reda čekanja. Vremena odgovora za pitanja s malim prioritetom na temelju naših iskustava u radu sa podrškom za CrashPlan obično su ispod 12 sati, čak i vikendom.  

CrashPlan stranica za podršku nudi i pomoć u obliku vodiča za administratore, općeg korisničkog vodiča, bilješki i izdanja. Traka za pretraživanje omogućava vam da brže pronađete odgovarajuću pomoć. Postoji i CrashPlan zajednica u kojoj možete pronaći najave i ažuriranja statusa usluge.

Pet okruglih misli

Obje sigurnosne kopije pružaju mnogo materijala za one koji više vole sami smisliti stvari. Članci za podršku obično se lako raščlanjuju i pokrivaju širok raspon tema. Oboje pružaju 24/7 odgovore e-poštom, iako se čini da je Backblaze pravovremeniji za povratak kupcima.

Oboje pružaju chat uživo i tijekom radnog vremena, pri čemu CrashPlan održava veći operativni prozor od Backblaze.

Sve u svemu, prilično se ravnomjerno podudaraju. Vjerojatno je najveći proizvođač razlika i onaj koji će zasmetati nekim poslovnim korisnicima činjenica da CrashPlan pruža telefonsku podršku, a Backblaze ne – osim ako niste B2 klijent koji je spreman platiti za to..

Okrugla: Podrška za pozadinsko osvjetljenje

Backblaze Logo
CrashPlan za mali poslovni logotip

6

Presuda

Suština je da su i Backblaze i CrashPlan vrlo dobre sigurnosne kopije za male i srednje tvrtke. To je dobro jer su ujedno i jedine dvije neograničene internetske sigurnosne kopije zasnovane na pretplati koje su trenutačno dostupne tvrtkama..

Odabir između njih nije jednostavan, uprkos činjenici da Backblaze ima pola (ili manje) troškova. Osim što je jeftiniji, Backblaze također pruža i mnogo jednostavniju implementaciju, što ga čini savršenim za one koji vole pojednostavniti stvari, istovremeno osiguravajući da apsolutno sve kritične datoteke budu zaštićene.

Dvofaktorska provjera autentičnosti je još jedna prednost. Backblaze je također brži i pruža uslugu oporavka putem kurira i to će s pravom uvjeriti mnoge vlasnike malih i srednjih poduzeća da je to najbolji izbor za njihovu tvrtku.

Na kraju, ipak, ovu borbu dajemo CrashPlanu. Primarni faktor u donošenju te odluke je puno bolji administratorski portal, koji je ključan za nadziranje pokrivenih uređaja kako bi se osiguralo da je sve u skladu s vašom politikom sigurnosnih kopija. CrashPlan nadmašuje Backblaze i na nekim drugim ključnim područjima, uključujući više postavki za podešavanje klijenta, jednostavniji postupak oporavka, korisniju politiku verzije i telefonsku podršku.

Znači da smo sve krivo shvatili? Uvjerite nas u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju!

Konačni pobjednik: CrashPlan

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map