Tor-selainkatsaus – Solmut ja verkot – Päivitetty 2020

Tor-selaimen arvostelu

Tor-selain on melkein pahamaineinen tapa päästä pimeään verkkoon, mutta mitä tapahtuu, kun arvioit sen vain tavalliseksi selaimeksi? Saat arvion, joka osoittaa, että sillä on suuri turvallisuus, mutta siinä on joitain vakavia käytettävyysongelmia, kuten voit lukea täydellisestä Tor-arvosteluistamme.


Parhaat selainarvostelut

Tor-selain käynnisti vuonna 2002 Tor-projektin selaimena, jolla on sisäänrakennettu tuki Tor-verkkoon. Se perustuu Mozilla Firefoxiin, mutta mukana on useita ylimääräisiä valmiiksi pakattuja tietosuoja- ja suojausominaisuuksia. Tämä Tor-arvostelu selittää parannetun yksityisyyden hyödyt ja haitat ja auttaa sinua päättämään, onko sipuliselain sinulle sopiva.

Kuten huomautimme VPN vs. proxy vs. Tor -artikkelissa, Tor ei ole täydellinen yksityisyyden suhteen, mutta se tarjoaa nimettömyysasetusta oletusasetuksissa, joita et saa muilta selaimilta käyttämättä virtuaalinen yksityinen verkko. Tästä syystä suorituskyky vie merkittävän osuman sen takia.

Huolimatta selaimen vakaista turvaominaisuuksista, Tor-verkossa on luontaisia ​​tietoturvavirheitä, jotka sinun tulee olla tietoinen ennen asentamista. Selaimessa on myös kevyitä ominaisuuksia, mutta yhteensopivuus Firefox-lisäosien kanssa korvaa tämän osittain.

Tor on saatavana Windows XP: lle ja uudemmille, macOS ja Linux. Mukana on myös mobiiliversio, joka on yhteensopiva Android 4.1: n ja uudemman kanssa, mutta ei mitään iOS: lle. Tätä tarkistusta varten käyimme testauksessa Windows 10 -kannettavaa ja Nexus 5X -käyttöjärjestelmää, jossa on Android 8.1.

Mikä on Tor?

Tor on solmujen verkko, joka suojaa yksityisyyttäsi kaikilta, jotka seuraavat sinua. Koska se reitittää selailuliikenteesi kolmen solmun läpi ennen määränpäätä, sinua vakoilevan henkilön on valvottava samanaikaisesti yhteysasi tai tulosolmuasi sekä poistussolmun tai kohdeverkkosivun yhteyttä paljastamaan henkilöllisyytesi ja sijaintisi.

Solmut ovat vapaaehtoisten ylläpitämiä. Tiedot on salattu kunkin solmun välillä, jotta kukaan ei näe, mistä liikenteesi koostuu tai mihin se kulkee seuraavan solmun ohi. Epävarmojen (ei-HTTPS) yhteyksien kautta tapahtuvaa liikennettä ei salata poistosolmun ja kohdepalvelimen välillä, mikä tarkoittaa, että sinun on oltava varovainen käyttäessäsi verkkosivustoja, jotka eivät tarjoa HTTPS-palvelinta.

Tor-toiminnon suhteen voit käyttää verkkoa useimpien selainten kanssa, vaikka se yleensä vaatii laajennuksen tai kolmannen osapuolen sovelluksen, joka tunnetaan nimellä sipulireititin. Torin kanssa tämä toiminnallisuus on rakennettu ja aina päällä.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehtoja Tor-selaimelle

ominaisuudet

Tietosuojaominaisuuksien ulkopuolella ensisijainen syy Torin käyttöön on pääsy ”sipulipalveluihin”, jotka ovat verkkosivustoja, joihin pääsee vain .onion-osoitteen kautta. Voit tehdä sen myös muilla selaimilla. Sinun on jälleen käytettävä ylimääräisiä ohjelmistoja tekemään niin, mutta Tor on ottanut sen käyttöön.

Tor-OnionAddress

Se on Torin osa, jota usein kutsutaan tummaksi verkkoksi, koska verkkosivuston fyysinen sijainti, johon pääsee vain .onion-osoitteen kautta, on piilossa uteliailta silmiltä..

Ominaisuudet työpöydällä

Koska selain perustuu Firefoxiin, se voi hyödyntää useimpia Firefox-markkinoiden lisäosia. Vaikka se ei ole yhtä kattava kuin Google Chromen vastine (lue Chrome-arvostelu), on edelleen saatavana monia lisäosia, joten voit lisätä melkein minkä tahansa ominaisuuden, jota ajattelet.

Siellä on myös lukijatila, joka poistaa lukemasi sivun kaikesta, joka ei liity päätekstiin, ja antaa sinulle kätevän arvion siitä, kuinka kauan sen lukeminen vie.

Tor-lukija

Tor antaa sinun mukauttaa kohtuullisen vähän käyttöliittymää, mutta ei niin paljon kuin Vivaldi tekee (lue Vivaldi-arvostelumme). Voit muuttaa fontteja ja värejä haluamallasi tavalla, ja sinulla on pääsy tuhansiin teemoihin, jotka on luotu Firefoxille. Lisäksi voit järjestää käyttöliittymän siirtämällä painikkeita mihin haluat näytölle.

Ominaisuudet matkapuhelimella

Tor Android tarjoaa saman nimettömyyden kuin työpöytäversio. Saat kuitenkin vähemmän hallintaa, koska et näe Tor-piirin yksityiskohtia. Kyseessä ovat solmut, joita käytät liikenteen piilottamiseen. Et voi helposti luoda uutta piiriä, kuten voit työpöydällä..

Mobiililaitteissa ei ole paljon muita ominaisuuksia, joista puhua. Voit ottaa työpöytätilan käyttöön välttääksesi verkkosivustojen mobiiliversioita. Voit luoda vierasistunnon, joka ei pääse kirjanmerkkeihisi, tallennettuihin kirjautumistiedoihisi jne. Ja joka poistetaan selaintietojensa yhteydessä, kun sovellus suljetaan..

Tor-GuestSession

Helppokäyttöisyys

Käyttöliittymänsä suhteen Tor tuntuu olennaisesti identtiseltä Firefoxin kanssa (lue Firefox-katsauksemme), ja niiden välillä on vain vähän eroja. Se ei kuitenkaan ole huono asia, koska käyttöliittymä on tyylikäs ja helppo navigoida työpöydällä ja mobiililaitteilla.

Suurin helppokäyttöisyysongelma on, että monet verkkosivustot estävät Torin kautta tehdyt yhteydet verkon turvallisuusongelmien takia. Tämä sisältää verkkosivustot, kuten Yelp, FIFA ja monet muut.

Koska kohdeverkkosivusto uskoo lisäksi, että pyyntösi tulee poistosolmusta, joka todennäköisimmin on toisessa maassa, minkä tahansa kielen lokalisoinnin oletusasetuksena on usein kieli, jota et puhu, minkä vuoksi sinun on etsittävä manuaalisia kieliohjauksia paikallisilla verkkosivustoilla.

Helppokäyttöisyys työpöydällä

Työpöydän käyttöliittymä on standardi, jonka olet tottunut näkemään useimmissa selaimissa. Välilehdet käyttävät vaakavieritystä sen sijaan, että minimoidaan, kun saavutat tietyn määrän avoimia välilehtiä, ja ne voidaan kiinnittää välttääksesi niiden vahingossa sulkeutumisen. Oikeassa yläkulmassa on avattava luettelo avoimista välilehdistä, ja napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella voit sulkea kaikki välilehdet sen oikealla puolella..

Kun kirjoitat osoitetta tai hakukyselyä, kaikki vaihtoehtoiset hakukoneet näkyvät pieninä painikkeina, joten haku on helppoa suorittaa millä tahansa hakukoneella, ei vain oletusarvoisella..

Tor-searchengines

Osoiterivin oikealla puolella ovat asetukset, pudotusvalikko latauksille, suojauspainike, joka kertoo, mikä suojaustaso olet ottanut käyttöön, ja Tor-painike, jolla voit luoda uuden identiteetin, palauttamalla selaustiedot.

Helppo käyttö mobiililaitteissa

Tor noudattaa Android-selainten vakioasettelua, osoitepalkki, välilehtivalikko ja asetukset sijaitsevat näytön yläosassa. Navigointiohjaimet on asetettu asetusvalikon yläosaan, ja voit palauttaa henkilöllisyytesi Android-pika-asetusten pudotusvalikossa.

Tor-MobileUI

Esitys

Suorituskyky on Torin suurin heikkous. Ei pitäisi olla yllättävää, että liikenteen reitittäminen kolmen lisäpysäkin kautta hidastaa selainta. Vaikka nopeus vaihtelee paljon, nopeustesteissä se oli yleensä paljon pienempi kuin missään muussa selaimessa, mukaan lukien Microsoft Edge, joka on hitain suurimmista selaimista (lue Microsoft Edge -katsaus).

Tor käyttää myös paljon RAM-muistia, jopa ylittäen Chromen resurssien kulutuksen suhteen. Kaistanleveyden käyttö on myös korkea, mikä voi olla ongelmallinen käyttäjille mitattujen tai rajoitettujen datayhteyksien kautta.

Päivän lopussa Torin suorituskykyongelmat ovat olennaisesti Tor-verkon väistämätön osa, joten sinun on jätettävä tehtäväksi päättää, onko saamasi nimettömyys kompromissin arvoinen..

yksityisyys

Tietosuoja on Torin syy ollaan. Selailuliikenteesi on salattu ja reititetty kolmen erillisen solmun, nimeltään Tor-piiri, läpi sinun ja verkkosivustosi. Näet työpöydällä, missä maassa kukin solmu on, ja voit luoda uuden piirin napsauttamalla painiketta asetusvalikossa, mutta et saa tätä hallintatasoa mobiililaitteissa.

Koska Tor ei salata liikennettä poistosolmun ja kohdepalvelimen välillä, kuka tahansa, joka hallitsee poistosolmua, pystyy seuraamaan lähettämiesi tietojen sisältöä. He eivät kuitenkaan pysty tunnistamaan sinua, koska vain ensimmäisellä solmulla on pääsy IP-osoitteeseesi.

Vaikka suurin osa poistosolmuista on turvallisia, on osoittautunut, että verkkorikolliset johtavat pientä prosenttia varastaakseen kirjautumistietoja tai pistämällä haittaohjelmia. Tiedustelupalvelun ja lainvalvontaviranomaisten on tiedetty käyttävän myös poistosolmuja seurantatarkoituksia varten, mutta se ei anna heidän tunnistaa sinua, elleivät he myöskään toimi tulosolmulla tai tarkkailevat yhteyttä.

Tor yrittää valvoa poistumisnopeuttaan merkitsemällä epäilyttävää toimintaa, mutta on epäselvää, kuinka tehokkaasti se toimii.

Siellä on myös painike uuden identiteetin luomiseen. Se tyhjentää kaikki selaustiedot heti, mikä selain tekee automaattisesti, kun suljet istunnon. Tor ei kerää oletusarvoisesti tietoja käyttäjistä, mutta voit ottaa käyttöön vaihtoehdon lähettää käyttö- ja tutkimustietoja Mozillaan, jolla on hyvät tulokset tiedonkeruun käsittelemiseen.

Tor-MozillaDataCollection

Vaikka voit valita hakukoneesi asetuksista, oletusvaihtoehto on DuckDuckGo, mikä on paras valinta, jos haluat, että haut pysyvät yksityisinä.

Kun maksimoit selainikkunan, varoitus ilmoittaa sinulle tekemästäsi, jotta muut voivat nähdä muiden näytön koon. Vaikka tämä on pieni ominaisuus, se saa kotoa siitä, kuinka huolestunut Tor on yksityisyydestä.

Tor-MaxWindowWarning

turvallisuus

Koska Tor perustuu Firefoxiin, voit estää tunnettujen haittaohjelmien tai tietojenkalastelusivustojen estämisen. Koska Firefox käyttää tätä varten Google-selausta ja Tor on kyse yksityisyydestä, ominaisuus on oletuksena pois käytöstä.

Tor-SafeBrowsing

Selaimeen on asennettu myös NoScript- ja HTTPS Everywhere -laajennukset. Entinen estää komentosarjojen suorittamisen epäluotettavissa verkkotunnuksissa. Jälkimmäinen pakottaa verkkosivustot käyttämään HTTPS: ää mahdollisuuksien mukaan. Jos osoitepalkin vieressä oleva vihreä riippulukko katoaa, se tarkoittaa, että ei ole mitään yhteyttä yhteyden muodostamiseen verkkosivustoon HTTPS: n avulla ja epävarmaa yhteyttä käytetään.

Tor-HTTPSPadlock

Tämä on erityisen tärkeää olla tietoinen käytettäessä Toria muihin selaimiin verrattuna. Kuten mainittiin, koska epävarman yhteyden kautta lähetettyjä tietoja ei ole salattu poistosolmun ja määränpään välillä, se antaa poistosolmun hallitsijoille täydellisen pääsyn siirrettäviin tietoihin, mikä tarkoittaa, että he voivat pistää haittaohjelmia niiden päähän..

Ellet käy yksinomaan verkkosivustoilla, jotka sallivat HTTPS: n, sinun tulee suorittaa virustentorjuntaohjelma Toria käytettäessä suojautuaksesi haittaohjelmilta poistumisolmuilta, joten suosittelemme tarkistamaan listan parhaista virustorjuntaohjelmistoista.

Toinen ratkaisu on käyttää VPN: ää (katso luettelomme parhaista VPN-palveluntarjoajista) Torin kanssa, koska silloin tietosi säilyvät salattuina tapahtuman viimeisessä vaiheessa, mutta tämä tekee jo hitaasta selaimesta vielä hitaamman..

Lisäksi voit asettaa Tor: n yhdelle kolmesta suojaustilasta: “vakio”, “turvallisempi” ja “turvallisin”. Mitä tiukempi asetat sen, sitä useammat verkkosivustoominaisuudet, jotka voivat mahdollisesti sisältää haittaohjelmia, poistetaan käytöstä.

Tuomio

Jos etsit nimettömyyttä käyttämättä VPN: tä, ei ole selainta, joka tekisi sen paremmin kuin Tor. Tämä nimettömyys heikentää suorituskykyä hitaina nopeuksina, RAM: n ja kaistanleveyden suurena kulutuksena sekä vakavina turvallisuusongelmina, kun selaat epävarmaa yhteyttä.

Vaikka se on kevyt sisäänrakennettuihin ominaisuuksiin, yhteensopivuus Firefox-lisäosien kanssa on pitkä matka kompensoimaan tätä ja selain on tyylikäs ja helppo käyttää. Valitettavasti on monia verkkosivustoja ja palveluita, jotka estävät Toria, joten et todennäköisesti voi käyttää sitä kaikkiin selaustarpeisiisi.

Mitä mieltä olet Tor-selaimesta? Kannattaako nimettömyyskerros kauheita suorituskyky- ja turvallisuusvirheitä? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map