Tenta Review – Suojattu selain – Päivitetty 2020

Tenta arvostelu

Tenta on suhteellisen uusi selain, joka keskittyy vahvasti turvallisuuteen. Vaikka se on erittäin turvallinen, nopeus kärsii ja edistyneet ominaisuudet lukitaan, kunnes maksat. Oikealle henkilölle se on loistava selain, kuten voit lukea koko Tenta-arvosteluistamme.


Parhaat selainarvostelut

Vuonna 2016 lanseerattu Tenta on suhteellisen uusi lisä selainalueelle. Sen painopiste on tarjota käyttäjille laaja tietosuoja ja tietoturva, ja menestyy siinä hyvin. Tässä Tenta-katsauksessa annamme sinulle yleiskuvan sen hinnoista verrattuna muihin selaimiin.

Vaikka Tentan selausnopeudet ovat keskinkertaisia, sisäänrakennettu VPN ja innovatiivinen käyttöliittymä korvaavat sen, mikä sillä puuttuu suorituskyvystä. Valitettavasti tietojasi ei voida synkronoida laitteiden välillä, ja edistyneemmät VPN-ominaisuudet lukitaan maksetun tilauksen taakse.

Tenta on saatavana vain Android 5.5: ssä ja uudemmissa, mutta Windows- ja iOS-versiot ovat valmisteilla, ja niiden odotetaan julkaistavan vuonna 2019. Tätä tarkistusta varten testisimme Nexus 5x -käyttöjärjestelmää, joka käyttää Android 8.1: tä..

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehtoja Tennalle

ominaisuudet

Tentan suurin ominaisuus on, että sen mukana tulee sisäänrakennettu VPN. Voit muodostaa yhteyden 22 palvelimen kautta, jotka sijaitsevat kaikkialla mantereella ja sijaitsevat 17 maassa, mukaan lukien Etelä-Korea, Australia, Uusi-Seelanti ja Etelä-Afrikka. Niitä on useita Yhdysvalloissa ja myös Euroopassa. Lisäksi se ei aseta kaistanleveysrajoja tai käyttäjän rajoituksia, mikä on erinomainen ilmaiseen VPN: ään.

Tenta-VPNServers

Valitettavasti, ellet päivitä maksulliseen Pro-versioon, sinulla on pääsy vain palvelimeen, joka tarjoaa nopeimman yhteyden. Tämä tarkoittaa, että jos haluat käyttää VPN: tä kiertääksesi palvelujen, kuten Netflixin, sijaintirajoituksia, sinulla on rajoitettu pääsy, jota voit käyttää päivittämättä. Jos haluat jotain VPN: stäsi, lue paras VPN for Netflix -artikkeli.

Tavallisille käyttäjille VPN suojaa vain selaimesta tulevaa liikennettä, joten jos haluat käyttää Tentaa koko laitteen VPN-verkkoon, sinun on päivitettävä Pro: ksi. Vaikka hinta 1 dollaria kuukaudessa on kohtuullinen, suosittelemme tutustumaan oppaamme parhaisiin VPN-palveluntarjoajiin useiden laitteiden suojaamiseksi..

Tentasta puuttuu kill-kytkin, joka on ominaisuus, joka suojaa tietosi ja nimettömyyssi pysäyttämällä Internet-liikenteesi automaattisesti, jos yhteys VPN: ään putoaa. Voit myös sammuttaa VPN: n kuten mikä tahansa muu.

Tenta Media Holvi

Toinen Tentan hieno ominaisuus on mediaholvi. Siellä voit ladata ja tallentaa paitsi mediaa, myös kaikenlaisia ​​tiedostoja. Kaikki holviin tallennetut tiedot on salattu yksityisellä avaimellasi, mikä tarkoittaa, että vain sinä voit käyttää sitä riippumatta siitä, mitä tapahtuu. Holvi lajittelee latauksesi automaattisesti kansioihin tiedostotyypin mukaan järjestettyinä, mutta voit luoda myös mukautettuja kansioita.

Tenta-MediaVault

Kun avaat sivun, jolla on video, Tenta tunnistaa sen automaattisesti ja näyttää osoiterivin vieressä latauspainikkeen, mikä helpottaa online-videoiden lataamista mediavarastoon tai paikalliseen tallennustilaan. Valitettavasti ominaisuus on poistettu käytöstä YouTubessa, koska Google valvoo tätä rajoitusta sovelluksissa Google Play Kaupassa.

Tenta-VideoDownload

Siellä on sisäänrakennettu mainosten estäjä, mikä on hienoa, koska Tenta on edelleen uusi selain, mikä tarkoittaa, että se ei voi luottaa kolmansien osapuolten, kuten Mozilla Firefoxin tai Google Chromen, luomiin mainosten estolaajennuksiin (lue Google Chromen arvostelu).

Tentassa on myös “nukehistoria” -painike, joka on epätavallinen ominaisuus, jonka avulla voit poistaa välittömästi kaikki samaan sivustoon tai toimialueeseen liittyvät historiatiedot. Jos löydät itsesi verkkosivustolta, josta et halua jäljittää selaimesi, napsauta vain nuke-painiketta ja se katoaa.

Siellä on myös sisäänrakennettu QR-koodinlukija, johon pääset napsauttamalla QR-symbolia osoitepalkissa.

Helppokäyttöisyys

Tenta jakaa selaamisen vyöhykkeiksi. Jokaisessa vyöhykkeessä on ryhmä välilehtiä ja asetuksia, joita voidaan säätää vyöhykekohtaisesti eikä selaimenlaajuisina. Voit valita VPN-palvelimesi (jos sinulla on Pro) ja DNS-palveluntarjoajan, ottaa käyttöön Älä seuraa, kytke mainosten estäjä päälle tai pois, valita oletushakukoneen ja kertoa selaimelle, suljetaanko välilehdet poistuessaan.

Se antaa sinulle paljon hallintaa selaimen käyttäytymisen suhteen, jolloin voit luoda vyöhykkeitä, joiden nimettömyys ja yksityisyys ovat erityyppisiä käyttötarkoituksen mukaan.

Tenta-ZoneSettings

Osoiterivi sijaitsee näytön yläosassa yhdessä QR-lukijan, laajennusvalikon ja lipun kanssa, joka näyttää, mihin VPN-palvelimeen olet yhteydessä. Napauttamalla lippua saat pääsyn vyöhykkeenlaajuisiin asetuksiin ja mahdollisuuden kytkeä VPN päälle tai pois päältä.

Tenta-VPNOnOff

Jos napsautat vyöhyke-painiketta ruudun vasemmassa yläkulmassa, saat esiin luettelon kaikista vyöhykkeistäsi ja kussakin sijaitsevista välilehdistä. Valikon alaosassa voit käyttää yleisiä asetuksia, joissa voit asettaa PIN-koodisi, ottaa käyttöön selaimen peittämisen, palauttaa selaimen ja nähdä tilitietosi.

Tenta-GlobalSettings

Näytön alareunasta löydät navigointiohjaimet, luettelon käyttämäsi vyöhykkeen välilehdistä ja pikavalikon. Tässä valikossa pääset helposti historiaasi, kirjanmerkkeihisi ja mediavarastoonsa sekä painikkeisiin, joiden avulla voit jakaa, päivittää, yhdistää historiaa, ottaa työpöytätilan käyttöön ja avata uuden välilehden.

Tenta-QuickAccess

Esitys

Yksi Tentan suurimmista haitoista on sen nopeus. Vaikka se ei olekaan tässä suhteessa yhtä paha kuin Tor-selain (lue Tor-selaimen arvostelu), nopeus on silti keskinkertainen ja hitaampi kuin Chrome ja Firefox (lue Firefox-arvostelu).

Selain käyttää myös melko vähän laitteen RAM-muistia, ja paikallisesti tallennetusta välimuistista voi nopeasti tulla suuri.

turvallisuus

Selaimessa on paljon hyviä turvaominaisuuksia. Kuten mainittiin, mainosten estäminen on sisäänrakennettu, joka voi suojata sinua haitallisilta skripteiltä, ​​jotka ovat naamioituneet mainoksiksi. HTTPS Everywhere on myös esiasennettu. Se pakottaa selaimen käyttämään HTTPS-yhteyttä kaikissa verkkosivustoissa, jotka tarjoavat sellaisen.

Tenta-SecurityExtensions

Jos muodostat edelleen turvattoman yhteyden, mikä voi tapahtua jopa HTTPS Everywhere -sovelluksella, jos verkkosivusto ei tarjoa HTTPS: ää, varoitus koostuu selvästi näkyvästä oranssista huutomerkistä.

Tenta-HTTPSWarning

Tenta on myös salattu selain. Tarvitset pääkäyttäjän pääsyn Android-laitteellesi edes asennuskansion näkemistä varten. Jos näin on, huomaat, että tiedot on salattu. Siksi laitteesi käyttöoikeuden omaavien henkilöiden on mahdotonta päästä selaustietoihisi ilman PIN-koodia..

Turvallisuuden lisäämiseksi PIN-koodia ei tallenneta Tennan palvelimille, mikä suojaa sitä paljastamisesta vuotojen tai yrityksen hyökkäysten takia. Jos laitteessa on sormenjälkitunnistin, voit korvata sen sormenjälkitunnistuksella. 

Toinen fiksu turvaominaisuus on ”naamaselain” -vaihtoehto, joka estää ruutukuvien käytön selainta käytettäessä.

Tenta-MaskBrowserSetting

Selain käytti alun perin VPN-verkkoon OpenVPN: ää, mutta hitaasta nopeudesta tehtyjen valitusten jälkeen yritys kehitti oman protokollansa nimeltään “MimicVPN”. Se tarjoaa paremman nopeuden ja jäljittelee säännöllistä liikennettä, jolloin kukaan ei saa sinua tarkkailemaan VPN: n käyttämistä. Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää VPN-protokollista, lue VPN-protokollajaotumme.

Tietosi on salattu käyttämällä AES 256-bittistä salausta, mikä on erinomaista. Jos haluat tietää miten se toimii ja miksi se on hyvä salausakseri, tutustu salauskuvaukseen.

yksityisyys

Todellisesta selaushistoriastasi ei ole lokit. Ainoa Tentan keräämä tieto on joitain kokonaistietoja käytöstä, mukaan lukien tilastot, kuten käyttäjien kokonaismäärä ja liikennetiedot, mutta mikään ei ole sidottu yksittäisiin käyttäjiin tai jota voidaan käyttää tunnistamaan sinua.

Se antaa sinulle toisen tason hallita yksityisyyttäsi antamalla valita DNS-palveluntarjoajien välillä, jolloin etusijalla nopeus tai yksityisyys.

Tenta-DNSChoices

Yrityksen tietosuojalausunto on selkeä ja tiivis, ja siinä kerrotaan, mitä se kerää, mitä se tekee mainituilla tiedoilla ja mitä ei kerää. Vaikka Tenta on lainvalvonnan alainen, se ei voi luovuttaa henkilökohtaisia ​​tietojasi, koska se on salattu yksityisellä avaimella, mikä tarkoittaa, että yrityksen on mahdotonta salata se ja luovuttaa se.

Lisäksi suurin osa Tentan koodista on julkaistu julkisesti, jolloin asiantuntijat voivat käydä sen läpi ja tarkistaa yrityksen yksityisyyttä ja turvallisuutta koskevat väitteet. Verrattuna Oopperan selaimen VPN: ään (lue Opera-arvostelu), Tennan tuntuu olevan paljon enemmän laidan yläpuolella.

Tuomio

Tenta on loistava selain yksityisyyttä ja turvallisuutta kiinnostaville sisäänrakennetun selaimen VPN: n, mainosten estäjän ja monien muiden suojaavien ominaisuuksien takia. Huono nopeus on haittapuoli, mutta ei niin paha, että se haittaa merkittävästi selaimen helppokäyttöisyyttä. Vyöhykkeet-ominaisuus on innovatiivinen lähestymistapa välilehtiin ja selausasetuksiin. Selain on puhdas ja helppo käyttää.

Selaimen ylivoimaisesti suurin ongelma on, että se on saatavana vain Androidilla, eli et voi synkronoida mitään laitteidesi välillä, mutta se toivottavasti korjataan pian julkaisemalla Windows- ja iOS-versiot.

Mitä mieltä olet Tentasta? Korvaako fantastinen yksityisyys ja turvallisuus sekä innovatiivinen muotoilu keskinkertaisen nopeuden ja laitteiden välisen synkronoinnin puuttumisen? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map