Puffin-selainkatsaus – palvelinpuolen selaaminen – päivitetty 2020

Puffin-selaimen arvostelu

Puffin-selain on mielenkiintoinen lintu siinä mielessä, että se tekee palvelinpuolelta, mikä tekee siitä turvallisemman, mutta on toisinaan hieman hidas. Se maksaa myös rahaa, mikä tekee siitä todellakin rara avisin. Lue täydellinen mielipiteemme tästä Puffin-selaimen arvosteluista.


Parhaat selainarvostelut

Puffin on Internet-selain, jonka CloudMosa aloitti vuonna 2010 ja jonka tarkoituksena on miettiä käyttäjien lähestymistapaa verkkoselaamiseen tarjoamalla verkkosivustoja palvelinpuolelta. Vaikka tämä on mielenkiintoinen lähestymistapa selaukseen, josta on hyötyä sekä turvallisuudelle että yksityisyydelle, pöytätietokoneiden ja mobiiliversioiden välillä on valtava laatuero. Tämä Puffin-arvostelu kertoo sinulle, kuinka sitä verrataan muihin selaimiin.

Puffin-työpöytäversio vaatii maksetun tilauksen, joka maksaa sinulle joko 2 dollaria kuukaudessa tai 12 dollaria vuodessa, mutta voit kirjautua yhden kuukauden ilmaiseen kokeiluversioon. Mobiililaitteissa on ilmainen versio ja pro-versio (joka maksaa noin 5 dollaria alueestasi riippuen). Suurin ero on siinä, että entistä tukee mainokset ja siinä ei ole sisäänrakennettua mainostajia.

Puffin on yhteensopiva Windows 7: n ja 10: n, macOS X 10.12: n ja uudemman sekä Android 4.1: n ja uudemman kanssa. Selain on saatavana myös iOS 8.0: ssa ja uudemmissa, mutta tämä versio lopetetaan lokakuussa 2019. Tätä tarkistusta varten käytimme kannettavaa tietokonetta, jossa on Windows 10, ja Nexus 5X, Android 8.1: n kanssa..

vahvuudet & heikkoudet

Puffin-selaimen vaihtoehdot

ominaisuudet

Puffinin merkittävin ominaisuus on, että verkkosivusto toimii ja näyttää pilvellä. Vaikka tämä tarjoaa erinomaisen tietoturvan ja yksityisyyden, sillä on myös huomattava vaikutus työpöytälaitteiden suorituskykyyn, jota käsittelemme myöhemmin tässä katsauksessa.

Vaikka Puffin toimii Chromiumin Blink-moottorilla (lue Chromium-arvostelu), selain ei ole yhteensopiva minkään Chromen laajennuksen kanssa, eikä sillä ole omaa. Tämä on valtava haittapuoli selaimessa nykyaikana, koska vaihtoehdot, kuten Firefox (lue Firefox-arvostelu) tai Chrome itse, hyötyvät suuresti lisäominaisuuksista, joita voit lisätä laajennuksilla.

Laitteiden välillä ei myöskään ole synkronointitapaa, mitä voi odottaa selaimesta sekä mobiili- että työpöytäversioiden kanssa. Puffin mukana tulee sisäänrakennettu adblocker, mutta se on saatavana vain mobiilisovelluksen maksetussa pro-versiossa tai pöytäkoneversiossa, joka vaatii tilauksen.

Ominaisuudet työpöydällä

Puffinin työpöytäversiosta puuttuu monia yleisiä ominaisuuksia, jotka ovat nykyaikaisten selainten vakiovarusteita. Voit valita vain neljästä oletushakukoneesta – Google, Bing, NAVER ja Yandex – eikä välilehtiä voi mykistää tai hallita automaattisen täytön asetuksia muulla kuin niiden tyhjentämisellä..

Puffin-searchengines

Aina kun lataat tiedoston Puffinin kautta, sinulla on mahdollisuus tallentaa se suoraan pilveen. Tämä ominaisuus tukee Dropboxia, Google Drivea ja OneDrivea, ja voit asettaa latauksen oletusasetukseksi minkä tahansa näistä tai valita jokaisen lataamisen yhteydessä.

Puffin-SaveToCloudDesktop

Ominaisuudet matkapuhelimella

Puffin on matkapuhelinominaisuuksillaan paljon parempi. Siellä on sisäänrakennettu peliohjain, joka, kun se on päällä, sisältää virtuaalisen ohjainsauvan ja neljä selattavaa painiketta, jotka on päällekkäin selaimen käyttöliittymässä. Voit myös kytkeä päälle kursoritilan, joka näyttää virtuaalikohdistimen, missä viimeksi kosketit näyttöä.

Puffin-GamePad

Mobile Puffinillä on myös teatteritila, joka on videosoitin, joka voi kiertää usein kauhistuttavia pelaajia, joita löytyy verkosta. Soitin on yksinkertainen, mutta toimiva ja antaa sinun säätää äänenvoimakkuutta helposti ja selata videota pyyhkäisemällä ylös / alas tai oikealle / vasemmalle katselun aikana. 

Kuten useimmatkin selaimet, myös sen mukana tulee työpöytätila. Jos et halua koskaan saada verkkosivuston mobiiliversiota, voit asettaa työpöytätilan oletusasetukseksi, mikä säästää sinua ottamasta sitä käyttöön aina, kun selain sulkeutuu.

Puffin-WebsitePreference

Puffinin matkapuhelinversio tarjoaa myös mahdollisuuden tallentaa suoraan pilveen. Lisävaihtoehtoja voidaan säästää paikallisessa tallennustilassa tai SD-kortilla. Olet rajoittunut samoihin neljään oletushakukoneeseen kuin työpöydällä, mikä on valitettavaa.

Puffin-DownloadToCloudMobile

Helppokäyttöisyys

Puffin-toiminnon takia tietyt sivustot tunnistavat sen välityspalvelimeksi, joka voi jättää sinut lukitsematta joiltakin sivustoilta. Useat maat, kuten Kiina, Iran, Qatar ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat, estävät puffin suoran suoran käytön. Useimmat Ison-Britannian Internet-palveluntarjoajat estävät sen myös osittain pahamaineisen ikärajoituksen vuoksi, mutta voit poistaa sen käytöstä ottamalla yhteyttä palveluntarjoajaan..

Puffin-ChineseWebsite

Helppokäyttöisyys työpöydällä

Vaikka Puffinin työpöydän käyttöliittymä on tuttu, jos olet käyttänyt muita Blink-moottoriin rakennettuja selaimia, kuten Opera (lue Opera-arvostelu), siitä puuttuu myös melko vähän toiminnallisuutta. Välilehtiä ei voida ryhmitellä, ja et voi valita useampaa kuin yhtä välilehteä kerrallaan. Lisäksi et voi kiinnittää välilehtiä, eikä historiaa ole pudotusvalikossa, kun napsautat hiiren oikealla painikkeella Takaisin-painiketta.

Puffin-BasicDesktopUI

Selaimen ulkoasun mukauttamiseen on myös käytännössä nolla vaihtoehtoa. Puhelimen työpöytä ei edes anna sinun asentaa teemoja. Yhdessä kolmansien osapuolien laajennusten puuttumisen kanssa tämä tarkoittaa, että olet melko juuttunut selaimen ulkoasuun. Voit muuttaa vain kielen ja näyttääkö kotipainikkeen vai ei.

Puffin-Räätälöinti

Helppo käyttö mobiililaitteissa

Mobiiliversiota on paljon helpompaa käyttää kuin Puffin PC: lle. Siinä on melko tavallinen käyttöliittymä, jossa Takaisin-painike, osoitepalkki, välilehtivalikko ja yleinen valikko on järjestetty näytön yläreunaan vasemmalta oikealle.

Puffin-BasicMobileUI

Yleisen valikon avaaminen antaa sinun nähdä tietosäästösi ja antaa sinulle pääsyn asetuksiin, kirjanmerkkeihin, latauksiin ja historiaan. Täältä löydät pikavalinnan ja uutislukijan, vaikka et voi muokata lähteitä.

Puffin-GeneralMenuandSpeedDial

Toisin kuin työpöytäversiossa, Puffin antaa sinulle kaksi teemaa – vaaleaa ja tummaa -, joista valita mobiililaitteissa, jolloin voit ainakin jonkin verran hallita selaimen ulkoasua ja vaikutelmaa..

Puffin-teemat

Ainoa kiinnitys, jolla selainta on helppo käyttää mobiililaitteissa, on valintatyökalu. Yrittää valita tekstiä, varsinkin jos haluat vain muutaman sanan tai kirjaimen, voi olla melko hieno. Lisäksi selain reagoi hitaasti sormesi pitämiseen näytöllä.

Esitys

Tämä on jälleen yksi luokka, jossa Puffinin pöytätietokone- ja mobiiliversioissa on huomattava ero. Puhelimessa Puffin on uskomattoman nopea – nopeampi kuin mikään muu tarkistamamme selain. Se on kuitenkin tuskallisen hidas työpöydällä, vain Edge (lue Edge-arvostelu) ja Internet Explorer ovat huonompi.

Toinen ongelma työpöytäversion suorituskyvyssä on taipumus viivästyä, kun olet vuorovaikutuksessa verkkosivuston sisällön, kuten painikkeiden tai linkkien, kanssa. Tämä on erityisen yleistä hitaammissa yhteyksissä, kun napsautusten tai kohdistimen liikkeiden ja verkkosivuston reaktion välinen viive on erittäin havaittavissa.

Puffin säästää myös huomattavan määrän tietoja. Pakkaamalla verkkosivusto ja poistamalla turhaa sisältöä ja paisuttamalla, käytät paljon vähemmän kaistanleveyttä kuin normaalisti. Lisäksi voit valita, käytetäänkö tätä pakkausta vain mobiiliverkkoyhteyksiin vai myös WiFi-verkkoon. 

Tietosäästö sisältää kuvan pienentämisen. Kun haluat nähdä kuvan täyden laadun tietosäästötilassa, voit napsauttaa “hienosäädä kuvaa” -painiketta yleisessä valikossa. Tätä ominaisuutta ei kuitenkaan ole saatavana työpöydällä.

Puffin-DataSavings

RAM-muistin kulutus on myös huomattavan alhainen. Tämä ei ole kovin yllättävää, koska Puffinin palvelimet pilvellä tekevät suurimman osan raskaasta nostamisesta. Resurssien kulutuksen rajoittamisessa tietokoneella tämä ominaisuus kannattaa ehdottomasti, koska selain käyttää vain 25 prosenttia Chromen resursseista (lue Google Chromen arvostelu).

turvallisuus

Puffinin pilvipohjainen lähestymistapa tarjoaa sinulle vertaansa vailla olevan suojauksen ja suojan haittaohjelmilta ja muulta haitalliselta sisällöltä. Koska mikään ei lataudu laitteeseesi, ei ole vaaraa, että joku tarttuu siihen.

Liikenne on kuitenkin edelleen haavoittuvainen, jos sinulla on suojaamaton HTTP-yhteys. Tämä johtuu siitä, että kun kolmannet osapuolet poistuvat Puffinin palvelimelta, ne voivat silti poimia ja analysoida liikennettäsi. Valitettavasti Puffin ei juurikaan ilmoita käyttäjille, kun näin tapahtuu. 

Ulkopuolella ei ole mitään varoitusta siitä, että osoitepalkissa ei ole vihreää riippulukkoa. Lisäksi et voi napsauttaa lukkoa nähdäksesi verkkosivuston suojaustodistusten yksityiskohdat.

Puffin-HTTPSPadlock

Kuten aina, sisäänrakennettu mainosten esto on toinen turvallisuuden plus, joka suojaa käyttäjiä itseltään ja mainosteihin piilotettuja skriptejä ja jäljittäjiä. Tämä on erityisen tärkeää Puffinin kaltaisilla selaimilla, joissa ei ole kolmansien osapuolien laajennuksia tämän tarpeen täyttämiseksi.

yksityisyys

Koska Puffin salaa liikenteesi ja reitittää sen omien palvelimiensa kautta, sen pitäisi toimia paljon kuin VPN – vaikka vain selaimesi, eikä koko laite. Koska Puffin välittää IP-tietosi millä tahansa sivustolla, jonka kanssa olet yhteydessä, sinun on silti käytettävä yhtä parhaimmista VPN-palveluntarjoajista, jos haluat nimettömyys surffailun aikana..

Kaikkien VPN-verkkojen tavoin sinun on voitava luottaa siihen, että palveluntarjoaja käsittelee tietojasi. Teoriassa CloudMosa voisi kerätä kaikenlaisia ​​tietoja sinusta, koska kaikki selailusi tapahtuvat sen palvelimilla, mutta tämä pätee kaikkiin VPN- tai välityspalvelimiin.

CloudMosan tietosuojakäytännössä kuitenkin todetaan, että se pitää lokit, mukaan lukien lähdeosoitteet (IP-osoitteesi), kohdeosoitteet ja URL-osoitteet. Nämä lokit auttavat luomaan yhdistettyjä raportteja, jotka CloudMosa puhdistaa 100 päivän välein. Vaikka raportit pysyvätkin kiinni, CloudMosa väittää, että mikään ei voi tunnistaa käyttäjiä yksilöllisesti ja että raportit on tarkoitettu puhtaasti sisäiseen analyysiin.

Tuomio

Jos ensisijainen huolenaihe verkkosi selaamisessa on tietoturvasi ja yksityisyytesi, Puffin on erinomainen valinta, koska selaimen innovatiivinen lähestymistapa verkkosivustojen tarjoamiseen omille palvelimille suojaa sinua sekä snoopingilta että haitalliselta sisällöltä. Jos etsit vain mobiiliselainta, et voi todella mennä pieleen Puffinin kanssa, sillä Androidilla se toimii hyvin kaikissa luokissa. 

Puffinin työpöytäversio on kuitenkin sen Akilles-kantapää, koska se kamppailee sekä kauhean suorituskyvyn että ominaisuuksien puutteen kanssa. Tämä on erityisen vakava, koska tämä selaimen osa vaatii maksetun tilauksen, toisin kuin mobiililaitteissa, joissa sinulla on kaksi versiota, toinen ilmaiseksi ja toinen saatavana kertaluonteisena maksuna.

Mitä mieltä olet Puffinista? Onko sen huipputasoinen tietoturva ja yksityisyys sen arvoista, vai onko työpöydän huono suorituskyky ja niukkuus riittävät kääntämään sinut pois? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map