Operakatsaus – Sisäänrakennettu selain VPN – päivitetty 2020

Opera-arvostelu

Opera on ollut olemassa jo pitkään ja on vuosien mittaan rakentanut pienen, mutta uskollisen fanirakenteen. Muutama vuosi otsikoita siitä, että se oli ensimmäinen selain, jolla oli sisäänrakennettu VPN, mutta äskettäinen omistajuuden muutos on antanut sen turvallisuuden ja yksityisyyden uudessa valossa. Lue lisätiedot täydellisestä Opera-arvosteluista.


Parhaat selainarvostelut

Opera-selain on ollut toiminnassa yli kaksi vuosikymmentä. Vaikka se on aina ollut alakoira, sen käyttäjäkunta on pysynyt vakaana suurimman osan ajasta huolimatta selaismarkkinoiden valtavista muutoksista. Tässä Opera-arvosteluissa kerrotaan, kuinka sitä verrataan muihin selaimiin auttaaksemme sinua päättämään, kannattaako vaihtaa.

Opera on monipuolinen selain, jolla on vahvat mukautusvaihtoehdot. Koska se on rakennettu Chromiumille, se voi hyödyntää suurimman osan Google Chromen laajennuskirjastokokoelmasta, mukaan lukien jotkut parhaimmista VPN-valinnoista.

Omistajuuden ja arkkitehtuurin muutokset ovat kuitenkin johtaneet yksityisyyden suojaan, ja selain on resursseja nälkäinen. Se on myös hitaampi kuin kilpailijat, kuten Google Chrome tai Mozilla Firefox, mutta ei suurella marginaalilla.

Operalla on työpöytäversio Windows 7: lle ja uudemmalle, macOS X 10.10 ja uudemmat sekä Ubuntu 16.04 ja uudemmat. Mobiililaitteissa on kaksi sovellusta: Touch ja Mini. Molemmat ovat saatavilla iOS 11: lle ja uudemmalle sekä Android 5.1: lle ja uudemmalle. Tätä tarkistusta varten testasimme selainta Windows 10 -kannettavalla ja iOS 12.3 -käyttöjärjestelmää käyttävällä iPhone-laitteella.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehtoja Operalle

ominaisuudet

Opera tarjoaa paljon hienoja ominaisuuksia säilyttäen yksinkertaisen ja hallittavan käyttöliittymän. Viestintäsovelluksille, kuten Facebook Messenger ja WhatsApp, on sisäänrakennettu tuki, joka säästää sinua käyttämästä pirteitä verkkoliittymiä tai kolmansien osapuolien laajennuksia niiden käyttämiseen.

Opera- MessagingApps

Selaimen asennus on niin yksinkertaista kuin mahdollista. Jos asennat sen ensimmäistä kertaa, Opera tunnistaa automaattisesti oletusselaimesi ja tuo kirjanmerkkisi, selaimesi historian ja tallennetut salasanat. Voit myös synkronoida asetukset, kirjanmerkit, salasanat ja historian laitteiden välillä, jos kirjaudut Opera-tilille.

Lisäksi voit lähettää salattuja linkkejä ja sisältöä, mukaan lukien artikkeleita, videoita, kuvia ja henkilökohtaisia ​​muistiinpanoja, laitteiden välillä käyttämällä ”minun virtaani”. Osoiterivin vieressä on painike verkkosivujen ja YouTube-videoiden lähettämiseen. Kaikki muu on yhtä helppoa kuin tekstin, linkin tai kuvan valitseminen, napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla “lähetä virtaani”.

Oopperan laajennukset

Selaimen mukana tulevien toimintojen lisäksi Operalla on kunnollinen laajennuskirjasto. Vielä tärkeämpää on, että koska se perustuu Chromiumiin, se on yhteensopiva monien Chrome-laajennusten kanssa (lue Chrome-arvosteluamme). Tämä tarkoittaa, että voit lisätä Operaan melkein minkä tahansa ominaisuuden, jonka voit ajatella, Chromen valtavan kirjaston avulla, joka tarjoaa kolmansien osapuolien toimintoja.

Mainosten estäjät ovat todennäköisesti eniten käytetty laajennustyyppi, mutta tämä ominaisuus sisältyy jo Operaan. Sinun on vain otettava se käyttöön manuaalisesti asetuksissa, kun määrität selaimen.

Opera- uutistenlukija

Siellä on myös uutislukija, joka vetää artikkeleita valitsemastasi lähteestä. Sen avulla voit valita monista julkaisuista ja uutissivustoista ja esittää uutisia ja artikkeleita puhtaalla ja sulavalla tavalla.

Opera-selaimen VPN

Sisäänrakennettu VPN on hieno lisäys, mutta se on rajoitettu siinä suhteessa, että se ei anna sinun valita tiettyä maata. Sen sijaan sen avulla voit valita esiintymisen välillä Amerikassa, Euroopassa tai Aasiassa.

Tämä yhdistettynä tunnelointiprotokollan tai salauksen puuttumiseen HTTPS: n ulkopuolella tarkoittaa, että se ei ole erityisen hyödyllinen yksityisyyden suojaamiseksi tai palveluiden, kuten Netflixin, alueellisten rajoitusten kiertämiseksi. Tutustu geoblocking-oppaaseemme parempien vaihtoehtojen löytämiseksi.

Opera-VPN

Kuten Firefox (lue Firefox-arvostelu), Operalla on tilannekuvatyökalu, jonka avulla voit kaapata kuvakaappauksen näytöstä tai sivun osasta, mutta puuttuu kyky luoda yksi valtava kaappaus koko verkkosivusta pituudesta riippumatta.

Opera- Snapshot

Viimeinkin, kun valitset tekstin, joka sisältää valuuttaa, mittayksiköitä tai aikavyöhykkeitä, Opera muuntaa ne automaattisesti puolestasi ja näyttää muuntamisen pienessä ponnahdusvalikossa valintasi yläpuolella. Vaikka tämä on pieni ominaisuus, se on hyödyllinen usein ja se on jotain, jota haluaisimme nähdä muiden selainten käyttöön.

Opera- Conversion

Opera Mini ja Touch

Operalla on selaimessa kaksi mobiiliversiota: Touch ja Mini. Touchilla ei ole monia ominaisuuksia. Siellä on sisäänrakennettu mainosten estäjä, jota pyydetään aktivoimaan sovelluksen avaamisen yhteydessä ensimmäisen kerran, sekä evästeiden ja seurannan suojaus. Jos vaihdat “työpöytäsivusto” -asetusta asetuksissa, selain palvelee sinua verkkosivustojen työpöytäversiota oletusarvoisen mobiiliversion sijasta..

Mini: llä on “turbo” ja “mini” -tiloja, joiden tarkoituksena on vähentää tiedon käyttöä ja lisätä nopeutta hitaissa yhteyksissä alentamalla kuvia ja poistamalla tarpeeton sisältö. Mini pitää jopa juoksevana taulukkona, kuinka paljon tietoja olet tallentanut yhdessä tilassa.

Opera- SavingsEnabled

Helppokäyttöisyys

Kaikista Operaan leivotuista ominaisuuksista huolimatta se tarjoaa selkeän ja hallittavan käyttöliittymän, jota on helppo selata työpöydällä ja mobiililaitteilla.

Opera Windows-käyttöjärjestelmässä

Suuri osa käyttöliittymän suunnittelusta on työpöydällä vakiona, ja välilehdet, haku- ja osoitepalkki sekä kirjanmerkit ovat näytön yläreunassa..

Tilannekuvapainike on oikeassa yläkulmassa, samoin kuin viimeisimpien latausten pudotusvalikko ja ”helppo asennus” -valikko, jonka avulla voit mukauttaa selaimen ulkoasua teemaineen, käyttää vaaleita ja tummia tiloja ja kytkeä käyttöliittymän elementit päälle tai vinossa. Valikon avulla voit myös tyhjentää selaushistorian ja muuttaa latauspaikkaa.

Opera- EasySetup

Näytön vasemmassa reunassa on muokattava pikavalinta, jolla pääset käyttämään integroituja viestisovelluksia ja uutislukijaa sekä selaushistoriaasi, latauksia ja laajennuksia.

Välilehdet on erotettu toisistaan ​​selvästi, ja vaikka vaakavieritystä ei ole, siellä on pudotusvalikko, joka näyttää avoimien ja äskettäin suljettujen välilehtien otsikot. Välilehden esikatselut ovat myös älykäs ominaisuus, jonka avulla päälle päälle voi siirtyä välilehden päälle nähdäksesi sen sisällön, mikä helpottaa sen määrittämistä, mikä välilehti on mikä, jos sinulla on paljon niitä auki.

Opera- TabDropdown

Jos tämä ei riitä välilehdissä liikkumiseen, voit myös avata sivupalkin pikahakutoiminnon etsiäksesi niistä tiettyjä sanoja tai ilmauksia. Voit käyttää pikahakua myös verkosta hakemiseen, mutta se ei ole hyödyllinen verrattuna pelkän tavallisen hakupalkin käyttämiseen. Toinen haluamme toiminto on kyky vierittää sivun yläosaan napsauttamalla aktiivista välilehteä.

Opera- InstantSearch

Kun katsot videota, Opera antaa sinun irrottaa videon verkkosivulta ja muuttaa sen kokoa ja siirtää sitä minne haluat. Video pysyy tällöin paikallaan riippumatta siitä, mitä välilehteä katsot tai vaihdatko toiseen ikkunaan.

Opera- DetachedVideo

Opera iOS: lla

Opera Mini: llä on yksinkertainen käyttöliittymä, joka ei eroa paljon muista mobiiliselaimista. Osoite- ja hakupalkki ovat ylhäällä, navigointiohjaimet, välilehtivalikko ja alaosassa olevat asetukset. Välilehdet on ryhmitelty normaaleihin ja yksityisiin välilehtiin samoin kuin luettelo muiden laitteiden avoimista välilehdistä.

Opera- MobileTabs

Kosketus on hankala miniin verrattuna. Sen sijaan, että antaisi sinulle painikkeita näytön alaosassa, se piilottaa välilehdet ja navigointiohjaimet painikkeen taakse, jota sinun on pidettävä painettuna. On turhauttavaa, ettei heillä ole välitöntä pääsyä näihin painikkeisiin.

Esitys

Opera on nopea selain. Pöydällä tehdyt testimme asettivat sen vain Chromen ja Firefoxin taakse, mutta huomattavasti nopeammin kuin Edge (lue Microsoft Edge -arvostelu).

Mobiililaitteen selaimen Mini-versio tuli viimeisimmällä nopeudella, mutta Touch-variantin tulokset olivat samanlaiset kuin Chromen, Firefoxin ja Safarin, jotka ovat suurin piirtein samassa paikassa matkapuhelimen nopeuden suhteen..

Opera on myös resursseja nälkäinen, ja sen RAM-kulutus on verrattavissa Chromen kanssa, josta se on pahamaineinen.

turvallisuus

Kuten useimmat selaimet, Opera antaa varoituksen, kun siirryt sivustoille epävarmoilla yhteyksillä. Se ei kuitenkaan ole niin hyvä suojaamaan sinua haitallisilta verkkosivustoilta, koska se ei käytä Google-selausta näihin palveluihin, vaan valitsee sen sijaan Yandexin ja PhishTankin haittaohjelmien ja phishing-verkkosivustoille, jotka eivät tarjoa samaa suojaustasoa..

Opera- HTTPWarning

Lisäksi Opera päivitetään noin joka neljä tai kuusi viikkoa, mikä on suunnilleen puoleen niin usein kuin Chromium-pohja, joka saa päivityksen kahden tai kolmen viikon välein. Tämä tarkoittaa, että Chromiumissa löydetyt ja korjatut tietoturvaongelmat voivat pysyä Oopperassa useita viikkoja.

yksityisyys

Vuonna 2016 Opera myytiin ryhmälle kiinalaisia ​​yrityksiä ja sijoittajia. Koska skandaalit koskivat Kiinan hallituksen halua pakottaa teknologiayrityksiä tarjoamaan takaovia ohjelmistoihinsa, se oli iso isku selaimen yksityisyydelle.

Tietosuojakäytäntönsä mukaan Opera kerää tietoja käyttäjistään, mukaan lukien nimet, IP-osoitteet ja hakutermit. Se varaa myös oikeuden jakaa nämä tiedot kolmansien osapuolten sovellusten kanssa, mutta se ei anna yksityiskohtia.

Teoriassa VPN: n sisällyttämisen selaimeen pitäisi parantaa sen yksityisyyttä, mutta VPN-palvelua ylläpitävä yritys SurfEasy kerää käytännössä kaikkensa käyttäjiltä, ​​mukaan lukien selaushistorian, IP-osoitteen ja kaistanleveyden käytön VPN: ää käytettäessä. Yhtiö sijaitsee myös Kanadassa, joka on osa Five Eyes-vakoojaohjelmaa.

Voit kuitenkin poistaa tietyn tiedonkeruun käytöstä poistamalla tietyt ominaisuudet asetuksista, mutta on epäselvää, kuinka suuri vaikutus sillä on. Tutustu nimettömään selausoppaaseemme, jossa on ohjeita siitä, kuinka parantaa yleistä online-tietosuojaasi.

Opera- PrivacySettings

Tuomio

Opera on vankka, mutta puutteellinen selain, jolla on paljon hienoja ominaisuuksia saatavana get-go-palvelusta. Asiat, kuten automaattinen yksikön muuntaminen, välilehden esikatselut, kyky irrottaa videoita ja integroidut viestisovellukset erottavat sen kilpailusta ylikuormittamatta sinua painikkeilla ja käyttöliittymäelementeillä.

Selaimessa on kuitenkin vakavia tietosuojahuolenaiheita, eikä se suojaa sinua verkkorikollisilta kuin muut selaimet, kuten Chrome ja Firefox. Se on myös yhtä paljon resursseja nälkäinen kuin Chrome, ja se kuluttaa paljon RAM-muistia riippumatta siitä, onko paljon välilehtiä avoinna.

Kuinka voit suhtautua Operaan? Riittääkö älykkäiden ominaisuuksien ja liukas esitystapa vastapainottamaan yksityisyyden ja turvallisuuden ongelmia? Kerro meille mielipiteesi alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map