Opera Neon Review – Testauspaikat – Päivitetty 2020

Opera Neon arvostelu

Oletko kiinnostunut selaamaan verkkoa tavoilla, joita et ole koskaan kuvitellut? Kokeile sitten Neonia, Opera-todistusta konseptiselaimesta erittäin omituisin ideoin. Tästä huolimatta on myös hienoja ominaisuuksia, kuten voit lukea täydellisestä Opera Neon -arvostelustamme.

Parhaat selainarvostelut

Opera Neon on todiste konseptista, joka julkaistiin tammikuussa 2017, luotu etsimään uusia tapoja selata verkkoa. Vaikka sen ei koskaan ollut tarkoitettu korvaamaan Operan lippulaivatuotetta (lue Opera-arvostelu täältä), se toimi ominaisuuksina, joista jotkut siirrettiin myöhemmin yrityksen päätuotteeksi.. 

Tässä Opera Neon -katsauksessa käydään läpi tämän kokeellisen selaimen vahvuudet ja heikkoudet.

Vaikka selaimen yleinen suunnittelu ja asettelu on varmasti mielenkiintoinen, siinä ei myöskään ole tiettyjä tärkeitä ominaisuuksia, kuten laitteiden välinen synkronointi ja kolmansien osapuolien lisäosat. Lisäksi on joitain merkittäviä tietoturva- ja tietosuojaongelmia, jotka sinun tulisi olla tietoinen ennen päätöksen tekemistä Opera-konseptin käyttämisestä.

Opera Neon on saatavana vain työpöydällä ja on yhteensopiva Windows 7: n ja uudemman sekä MacOS X 10.9: n ja uudemman kanssa. Tätä arviota varten testasimme selainta kannettavalla tietokoneella, jossa oli Windows 10.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehtoja Opera Neonille

ominaisuudet

Neon mukana tulee joitain erinomaisia ​​pieniä ominaisuuksia. Näytön vasemmalla puolella olevassa tehtäväpalkissa on upotettu videosoitin, jonka avulla voit toistaa videoita YouTubesta tai Vimeosta katsellessasi muita välilehtiä tai jopa vaihtaessasi toiseen sovellukseen.

Opera-Neon-VideoPlayer

Samassa valikossa on myös kuvakaappaus-työkalu, mutta se ei ole yhtä joustava kuin tavallisen Opera-selaimen tai Firefoxin käyttämät työkalut (lue Firefox-arvostelu), koska sen avulla voit rajata ja kaapata vain tietyn verkkosivuston sijaan koko juttu.

Kun otat kuvakaappauksen työkalun avulla, se tallentuu automaattisesti galleriakansioon, johon pääset helposti saman valikon kautta näytön vasemmalla puolella. Kuvan katseleminen gallerian kautta kertoo myös, mikä on kuvakaappauksen lähde-URL-osoite, mikä on erinomainen tapa seurata kuvan sieppaamiseen..

Opera-Neon -galleria

Kuten tavallinen Opera-selain, Neon perustuu Chromiumiin (lue Chromium-arvostelu), mutta selaimen rakennustavan vuoksi se ei ole yhteensopiva minkään Chrome-laajennuksen kanssa, toisin kuin muut selaimet, joilla on sama arkkitehtuuri, kuten Brave (lue rohkea arvostelu). 

Mikä pahempaa, se ei myöskään ole yhteensopiva minkään erillisen Opera-lisäosan kanssa, mikä tarkoittaa, että olet rajoitettu selaimen alkuperäisiin toimintoihin.

Perus PDF-katseluohjelma on peritty Chromiumilta, mutta siitä puuttuu edistyneitä ominaisuuksia, kuten allekirjoituksia ja tukea dynaamisille PDF-tiedostoille.

Selaimessa ei ole myöskään mobiiliversiota, ja Neon ei pysty synkronoimaan Oranan muiden mobiiliselaimien, kuten Touchin tai Mini, kanssa. Itse asiassa laitteiden välillä ei ole synkronointia ollenkaan, joten jos käytät useita tietokoneita ja haluat, että selauskokemuksesi siirtyy niiden välillä, sinun kannattaa etsiä muualta.

Helppokäyttöisyys

Mielenkiintoisin osa Opera Neonista on sen innovatiivinen käyttöliittymäsuunnittelu. Välilehdet on lueteltu näytön oikeassa reunassa vieritettävässä valikossa, ja jokainen niistä esitetään kuplana, joka osoittaa verkkosivuston näyttämisen, mikä tekee niistä helpon tunnistamisen. 

Selain käyttää myös algoritmia, jonka Opera kutsuu “gravitaatioksi”, joka määrittää, mitä välilehtiä käytät eniten, ja vetää ne luettelon kärkeen.

Opera-Neon-Tabs

Sen sijaan, että käyttäisit perinteistä aloitussivua, Neonilla on muokattava aloitusnäyttö, joka kopioi tietokoneesi työpöydän tausta, jolloin se tuntuu paremmalta integroituneena laitteeseen. 

Täältä löydät kaikki verkkosivut, joissa vierailet useimmin, samoin kuin kirjanmerkit. Voit helposti avata minkä tahansa näistä verkkosivuista napsauttamalla vastaavaa kuplia tai vetämällä sen yli välilehtipalkkiin.

Opera-Neon-Homescreen

Toinen suuri mukavuusominaisuus Neonissa on jaetun näytön tila. Tämä jakaa näytön kahden erillisen välilehden välillä, mikä helpottaa monitoimintaa huomattavasti. Valitettavasti selaimen verkkosivujen näyttämisen vuoksi ne eivät ole koskaan kokonaan koko näytöllä, joten ne näyttävät hieman normaalia pienemmiltä.

Opera-Neon-Splitscreen

Kun välilehti toistaa ääntä, välilehden kuvakkeen päällä näkyy vihreä kaiutinkuvake, joka toimii myös mykistyspainikkeena. Lisäksi Neon antaa sinun lisätä minkä tahansa haluamasi hakukoneen sen sijaan, että rajoittaisi sinua valittuun ennalta määrättyyn luetteloon.

Opera-Neon-searchengines

Kun asetat selainta, sinulla on mahdollisuus tuoda asetuksia Internet Explorerista (lue Internet Explorer -arviointi) tai Firefoxista, mutta omituista kyllä, ei Chromesta tai Operasta.

Voit myös helposti asettaa ja muuttaa verkkosivustojen käyttöoikeuksia – kuten sijaintipalveluita, JavaScriptiä, ponnahdusikkunoita ja kuvia – napsauttamalla vihreää riippulukkoa oikeassa yläkulmassa. Valitettavasti riippulukko katoaa, kun muodostat yhteyden HTTP: n kautta, joten nämä asetukset eivät ole aina saatavilla.

Esitys

Neon ei ole erityisen nopea selain. Nopeustesteissämme se sai pienemmän hinnan kuin useimmat muut suuret selaimet, mukaan lukien tavallinen Opera, Chrome ja Firefox. Se on myös vain hieman nopeampi kuin Edge (lue Edge-arvostelu), joka on yksi hitaimmista selaimista, joita olemme tarkistaneet.

Selain käyttää kuitenkin myös hyvin vähän RAM-muistia, ja se vie noin puolet Google Chromen muistin kulutuksesta (lue Chromen arvostelu). Valitettavasti prosessorin käyttö on epätavallisen suuri riippumatta siitä, kuinka monta välilehteä olet avannut.

Kuten kaikki Chromiumiin perustuvat selaimet, Opera sisältää erillisen tehtävähallinnan, jonka avulla on paljon helpompi tunnistaa, mitkä välilehdet käyttävät eniten resursseja, jos sinun on rajoitettava selaimen jalanjälkeä. Voit myös poistaa kaikki kuvat käytöstä, mikä on hieno tapa säästää tiedon käyttöä, jos kaistanleveys on rajoitettu.

Opera-Neon-Taskmanager

turvallisuus

Turvallisuus on Neonin suurin ongelma. Koska selain oli tarkoitettu ensisijaisesti konseptin todisteeksi, se ei ole saanut päivityksiä sen julkaisemisen jälkeen 2017, joten se on uskomattoman alttiina hyväksikäytölle, haittaohjelmille ja muulle verkkorikollisuudelle.. 

Kuten huomautimme artikkelissamme, joka selain on turvallisin, päivitystaajuus on yksi selaimen turvallisuuden tärkeimmistä näkökohdista, joten tämä on suuri ongelma.

Toisin kuin tavallinen Opera, Neonissa ei ole sisäänrakennettua mainosten estoa. Vaikka tämä ei yleensä ole ongelma useimmille selaimille, koska kolmansien osapuolten mainosten estäjät on helppo löytää, Neonin täydellisten lisäosien puute tarkoittaa sitä, että mainoksia ei voida lainkaan estää.. 

Koska mainokset ovat yleinen haittaohjelmien levittäjä, tämä on suuri turvallisuusongelma. Mukana on kuitenkin ponnahdusikkunoiden esto, joten siinä on jotain.

Lisäksi Neon varoittaa todella huonosti käyttäjiä siitä, että he muodostavat yhteyden verkkosivustoon suojaamattoman HTTP-yhteyden kautta. Vaikka tämä kuvake näyttää vihreän riippulukon HTTPS-yhteyksille, tämän kuvakkeen puuttuminen on ainoa osoitus siitä, että yhteytesi ei ole turvallinen, mikä on vähemmän kuin ihanteellinen.

Opera-Neon-HTTPSPadlock

Vaikka useimmat selaimet käyttävät Googlen Turvallisen selauksen tietokantaa käyttäjien suojelemiseksi haittaohjelmilta ja tietojenkalastelujärjestelmiltä, ​​Neon valitsee sen sijaan Yandex- ja PhishTank-tietokannat. Vaikka tämä on parempi kuin ei mitään, ne eivät ole yhtä tehokkaita kuin Googlen vaihtoehto.

yksityisyys

Neonilla on samat tietosuojahuolet kuin tavallisella Opera-selaimella. Kiinalaiset sijoittajat ostivat yrityksen vuonna 2016, mikä on uskomattoman huolestuttavaa, kun otetaan huomioon Kiinan hallituksen halu vahvistaa yksityisiä yrityksiä tarjoamaan niille takaovia ja käyttäjätietoja.

Sen tietosuojakäytäntö on myös kauhea, koska siinä todetaan selvästi, että Opera pidättää oikeuden kerätä mitä tahansa käyttäjän tietoja – nimistä IP-osoitteisiin ja selaushistoriaan – ja jakaa tai myydä niitä kenelle tahansa haluamalleen.

Lisäksi on paljon oletuksena käytössä olevia palveluita, jotka vaarantavat yksityisyytesi, kuten haun ennustaminen, URL-osoitteen automaattinen valmistuminen ja muut. Teoriassa voit kytkeä ne pois päältä, mutta on vaikea sanoa varmasti, kuinka yksityinen tämä tekee selaimesta.

Opera-Neon-PrivacyServices

Koska kaikki nämä Neoniin liittyvät tietosuojaongelmat ovat suositeltavia, tutustu tuntemattomaan selausoppaaseemme varmistaaksemme, että olet suojattu selaimesi käytön aikana. Haluat myös harkita VPN: n käyttöä, joten siirry parhaiden VPN-luetteloomme, jos sinulla ei vielä ole sitä tai epäilet, että tarvitset päivityksen.

Tuomio

Neon on varmasti mielenkiintoinen konsepti, mutta vaikka käyttöliittymäsuunnittelu on raikasta ilmaa usein pysähtyneillä selainmarkkinoilla, on joitain vakavia puutteita, joita on vaikea sivuuttaa. Selaimen päivitysten puute on valtava ongelma, samoin kuin useat muut tietoturvaongelmat, kuten mainosten estäjän puuttuminen tai epävarmoja yhteyksiä koskevat varoitukset.

Tietosuoja on myös suuri huolenaihe, mutta tämä ei eroa monista muista selaimista, kuten perinteisestä Opera-selaimesta tai Chromesta. Pienet ominaisuudet – kuten jaetun näytön tuki, kuvagalleria ja videosoitin – ovat kaikki hienoja ideoita, jotka haluaisimme nähdä, että niitä käyttävät selaimet, joita tuetaan asianmukaisesti.

Mitä mieltä olet Opera Neonista? Onko tarpeeksi hyvin suunniteltu ja innovatiivinen käyttöliittymä ja hyödylliset pienominaisuudet, jotta voit jättää huomioimatta yksityisyyden ja turvallisuuden vakavat ongelmat samoin kuin lisäosien ja laitteiden välisen synkronoinnin täydellisen puuttumisen? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me