Internet Explorer -katsaus – Päivitetty 2020

Internet Explorerin arvostelu

Jos et tiennyt, Internet Explorer on edelleen olemassa ja toimii lähinnä todistuksena siitä, kuinka pitkälle olemme saavuttaneet 90-luvulta lähtien. Se on kipu käyttää, sotkua katsoa ja et pääse useille sivustoille, kuten voit lukea tästä Internet Explorer -arvostelusta.


Parhaat selainarvostelut

Internet Explorer julkaistiin vuonna 1995, ja se oli pitkään selainten kuningas, ainakin käyttäjien lukumäärällä. Google Chromen nousu vuonna 2008 irrotti sen määräävästä asemastaan, ja se on laskenut siitä lähtien, ja lopulta se korvattiin Microsoft Edgellä vuonna 2015 (lue Edge-arvosteluamme). Tämä Internet Explorerin arvostelu selittää selaimen etuja ja haittoja.

Selain on vanhentunut sotku, ja sillä on vakava ominaisuuksien puute, vanhentunut ja ruma käyttöliittymä ja huono suorituskyky, se on yksi huonoimmista käyttämistäsi selaimista. Internet Explorerin ainoa haittapuoli on, että tietyt muinaiset verkkosivustot ja intranet-järjestelmät on edelleen rakennettu vain sitä varten, mikä tarkoittaa, että joudut joskus käyttämään sitä.

Internet Explorer 11 -selaimen, viimeisimmän ja viimeisen, selaimen toisto on saatavana vain Windows 7: lle ja uudemmalle. Se on myös ainoa selainversio Windows 10-, 8.1- ja 8. -käyttöjärjestelmissä. MacOS: n Internet Explorer oli olemassa, mutta se lopetettiin vuonna 2003 Applen Safari-version julkaisun jälkeen. Tätä tarkistusta varten testisimme Windows 10 -käyttöistä kannettavaa tietokonetta.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehtoja Internet Explorerille

ominaisuudet

Internet Explorerista puuttuu monia ominaisuuksia, joita nykyisin pidetään selaimissa vakiona. Vaikka voit lisätä Google ja muutama muu hakupalvelu hakupalkkiin, oletushakukone on lukittu Bingiin. 

Muita puuttuvia ominaisuuksia ovat teemat ja kyky mykistää välilehdet. Vaikka siellä on alkeellinen automaattinen täyttö, se ei voi säästää maksutapoja, ja kaikkea muuta kuin salasanoja ei voida hallita tai muokata, vain tyhjentää.

IE-AutoFill

Internet Explorerissa on lisäosia, mutta valinta on huono verrattuna Chromen ja Mozilla Firefoxin versioon (lue Firefox-arvostelu). Onneksi Adblock Plus -versiosta on olemassa versio, mutta se on vähimmäisvaatimus, jonka haluat selaimen laajennettavuudesta. Koska selain ei perustu Chromiumiin (lue Chromium-arvostelu), se ei voi käyttää Chromen laajennuskirjastoa.

IE-InternetExplorerAddons

Selaimen mukana toimitetaan Bing Translate, jonka avulla voit kääntää verkkosivuja yli 45 kieleen napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla käännösvaihtoehdon pikavalikosta. Vaikka Bing Translate onkin parempi kuin ei mitään, se ei ole läheskään yhtä hyvä kuin Google Translate, joka sisältää enemmän kieliä ja suuremman tarkkuuden kääntäessään.

Internet Explorer integroituu hyvin muiden Microsoft-tuotteiden kanssa. Voit tuoda verkkosivustot Excel- tai OneNote-ohjelmiin, mikä tallentaa tekstin luomalla automaattisesti Excel- tai OneNote-sivun. Se on hyödyllinen työkalu, jos joudut kopioimaan paljon tietoja, kuten taulukoita, paikallisiin tiedostoihin, mutta voit tehdä sen muilla selaimilla, joilla on laajennus.

IE-ImportToExcel

Helppokäyttöisyys

Internet Explorerin käyttöliittymän perusrakenne näyttää samanlaiselta kuin muilla selaimilla, joiden osoite- ja hakupalkit ovat yläreunassa ja välilehdet ja kirjanmerkit niiden alla, mutta siinä on aivan liian paljon valikkoja ja painikkeita. Käyttöliittymä tuntuu vanhalta, ja selauskokemusta ei voida hallita, sillä puuttuvat yksinkertaiset asiat, kuten kiinnittäminen tai useiden välilehteiden valitseminen.

IE-BasicInterface

Muita kuin tekstin koon ja värin perusasetuksia, et voi muokata selaimen ulkoasua. Koska nykyaikaiset selaimet, kuten Vivaldi (lue Vivaldi-arvostelu), antavat sinun muuttaa lähes kaikkia selaimen ulkonäön ja ulkonäön näkökohtia, joten Internet Explorerin räätälöintivaihtoehdot näyttävät valitettavasti riittämättömiltä.

Asetusvalikko tuntuu myös vanhentuneelta jäännökseltä, ja selaaminen etsimäsi vaihtoehdon löytämiseksi on usein työlästä ja vaikeaa, koska pienten muutosten tekeminen usein vaatii pitkiä pitkälle edenneisiin luokkiin piilotettuja tarkistuslistoja..

IE-Internet-asetukset

Yhteensopivuuden kannalta monet sivustot eivät testaa Internet Exploreria, joten joudut nopeasti ongelmiin selaamisen aikana, ja ne pahenevat vain ajan myötä. Tämä johtuu siitä, että Internet Explorerilla on vähän käyttäjiä eikä se tue monia nykyaikaisia ​​verkkostandardeja, minkä vuoksi verkkosivustojen optimointi siihen on tuskallinen tehtävä web-kehittäjille.

Toisaalta, jotkut vanhat verkkosivut käyttävät edelleen vanhoja kehyksiä, kuten ActiveX, joka on sisäänrakennettu Internet Exploreriin. Lisäksi selaimeen tehdään joskus yritysten sisäisesti käyttämiä intranet-verkkosivustoja ja sovelluksia.

Esitys

Internet Explorer on hidas, saavuttaen samanlaiset nopeudet kuin korvaava selain Edge, joka on paljon hitaampi kuin kaikki muut testaamamme selaimet, Tor-selainta lukuun ottamatta (lue Tor-selaimen arvostelu). RAM-muistin käyttö on myös suurta, sillä selain kuluttaa yhtä paljon järjestelmäresursseja kuin Chrome, vaikka se onkin paljon hitaampaa.

Internet Explorer -sovelluksessa on suorituskykyinen kojetaulu, jonka voit tuoda esiin jokaisella välilehdellä mitataksesi sen suorittimen ja RAM-muistin käytön sekä maalausajan, ruudunopeuden ja verkkopyyntöjen määrän. Valitettavasti se toimii vain yksittäisillä välilehdillä, joten se on tehoton, jos haluat verrata kaikkien avoimien välilehtien tehokkuutta tai löytää verkkosivun, joka kuluttaa eniten resursseja.

IE-PerformanceDashboard

turvallisuus

Internet Explorerin tietoturvan suurin ongelma on, että se ei ole enää aktiivisessa kehittämisessä tai Microsoftin prioriteettina. Vaikka selain saa edelleen tukea, se saa tietoturvapäivityksen vain noin kerran kuukaudessa, mikä on harvoin verrattuna muihin selaimiin, kuten artikkelissamme käsiteltiin, mikä selain on turvallisin.

Toisin kuin useimmat selaimet, se ei varoita sinua, kun käytät verkkosivustoa epävarman yhteyden kautta. Osoitepalkin vieressä on riippulukko, kun olet yhteydessä HTTPS: ään, mutta sen puuttuminen on helppo ohittaa ja voi jättää tietämättä, että lähetät henkilökohtaisia ​​tai tärkeitä tietoja epävarmalla yhteydellä, mikä voi johtaa siihen, että kolmas kerää tietoja -parties.

IE-HTTPSPadlock

Suojaustasoja on kolme, joista kumpikin keskittyy useiden komentosarjojen estämiseen tai pyytämään sinulta lupaa ennen niiden suorittamista. Lisäasetusten avulla voit valita yksittäisiä suojaustoimenpiteitä, mutta ne ovat mutkikkaita ja aiheuttavat tuskaa verkkosivustojen asetusten ja käyttöoikeuksien hallinnassa.

IE-AdvancedSecurity

Internet Explorer käyttää Microsoft Defender SmartScreen -sovellusta suojatakseen käyttäjiä haitalliselta sisällöltä, kuten haittaohjelmilta tai tietojenkalasteluohjelmilta. Se varoittaa käyttäjiä, kun he aikovat avata verkkosivuston, joka tunnetaan haittaohjelmista ja palvelee samaa tarkoitusta kuin Googlen turvallinen selaus monille muille selaimille. Defender SmartScreen on kuitenkin nopeampi kuin turvallinen selaaminen.

yksityisyys

Yksityisyyden suhteen Internet Explorer tekee vähintään, mutta ei paljon muuta. Voit ottaa seurannan suojauksen käyttöön asetuksissa ja käyttää “inPrivate-selaamista”, joka on vain yksi nimi kaikille selaimille tarkoitetuille tavallisille yksityisille ikkunoille. Voit kuitenkin asettaa selaimen poistamaan kaikki tiedot, mukaan lukien selaushistorian, evästeet jne. Poistumisen yhteydessä, mikä on hieno kosketus.

IE-TrackingProtectionSettings

Internet Explorerin tietosuojakäytäntö on pitkä ja monimutkainen, ja asiaankuuluvat tiedot ovat piilotettu loppuun saakka, missä se paljastaa, että vaikka sinulta kerätyt tiedot pysyvät suurimman osan ajasta Microsoftin kanssa, ne voidaan luovuttaa tietyissä tapauksissa olosuhteissa, ja yritys käyttää aina tietojasi kokemuksesi mukauttamiseen ja ”parantamiseen”.

Jos olet tosissasi yksityisyyden suojelemisesta, sinun tulisi käyttää toista selainta ja lukea tuntematon selausopas, joka sisältää paljon hyödyllisiä vinkkejä ja temppuja kuinka suojautua uteliailta silmiltä online-tilassa.

Tuomio

Suoraan sanottuna Internet Explorer on kauhea selain. Se oli kaukana kilpailusta jo ennen Chromen nousua 2000-luvun lopulla (lue Chromen arvostelu) ja se ei ole parantunut paljon. Huono suorituskyky, ominaisuuksien puute ja vanhentunut muotoilu lisäävät yhtä markkinoiden vähiten hyödyllisistä selaimista. Jopa Microsoftin tietoturvapäällikkö on käskenyt ihmisiä olemaan käyttämättä sitä enää.

Se, että Edge siirtyi Microsoftin ensisijaiseksi selaimeksi vuonna 2015, ei ole auttanut, ja jos tunnet jostain syystä tarpeen käyttää Windows-tietokoneesi kanssa sisäänrakennettua selainta, niin sinun pitäisi käyttää.

Mitä mieltä olet Internet Explorerista? Onko olemassa pakottavaa syytä käyttää sitä, jota emme ole käsittäneet tässä selvityksessä, joka kompensoi sen monia puutteita? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map