Google Chromen arvostelu – päivitetty 2020

Google Chromen arvostelu

Google Chrome on upea selain, joka oli todellinen vallankumous, kun se ilmestyi. Siinä on kuitenkin joitain vakavia yksityisyysongelmia, ja se syö RAM-muistia aamiaiseksi. Lue yksityiskohdat täydellisestä Google Chromen arvosteluista.


Parhaat selainarvostelut

Google Chrome on markkinoiden suosituin selain, ja hyvästä syystä. Se tarjoaa helppokäyttöisen ja puhtaan käyttöliittymän, vankan yhteyden laitteiden välillä ja massiivisen laajennuskirjasto. Se on resursseja nälkäinen ja sillä on täsmällinen tulos yksityisyyden suhteen. Tämä Google Chrome -arvostelu näyttää sinulle sen ominaisuudet ja puutteet.

Google Chrome toimii melkein missä tahansa, työpöytäversioilla, jotka ovat yhteensopivia Windows 7, 8, 8.1 ja 10: n, macOS OS X 10.10: n ja uudemman kanssa, samoin kuin Linuxin Ubuntu-, Debian-, openSUSE- ja Fedora-jakeluilla. On myös mobiiliversioita iOS: lle ja Androidille. Tätä arvostelua varten käytimme Windows 10 -kannettavaa tietokonetta ja iPhonea, jossa on iOS 12.3.

vahvuudet & heikkoudet

ominaisuudet

Oletuksena Google Chrome ei pommitse sinua ominaisuuksilla, vaan valitsee puhtaan ja yksinkertaisen käyttöliittymän, joka koostuu vain yhdistetystä haku- ja osoitepalkista, jota kutsutaan omnibariksi, navigointiohjaimista ja pienestä tilasta laajennuksillesi.

Tämä laajennuskirjasto on yksi selaimen suurimmista vahvuuksista, koska kukaan kilpailija ei tarjoa yhtä paljon kolmannen osapuolen ominaisuuksia. Haluatpa sisäisiä muistiinpanoja, ylimääräisiä kirjanmerkkipalkkeja, automaattisen päivityksen tai muun edistyneen ominaisuuden, siellä on todennäköisesti tarpeisiisi sopiva laajennus.

Selaimessa on myös vaikuttava ristisidonnaisuus laitteiden välillä. Niin kauan kuin synkronoit Google-tilisi kanssa, asetukset, kirjanmerkit ja hakuhistoria tulevat mukaasi, kun asennat selaimen uuteen tietokoneeseen tai laitteeseen. Tästä syystä selaimen asettaminen on nopeaa ja helppoa.

Google Chrome Sync

Lähes kaikki Google Chromessa tekemäsi toiminnot voidaan varmuuskopioida Googlen pilveen, aivan avoinna oleviin välilehtiin saakka. Se antaa sinulle vankan joukon vaihtoehtoja valitaksesi synkronoitavan. Jos haluat hienosäätää näitä asetuksia, katso oppaamme Google Chromen varmuuskopioinnista.

Kirjanmerkkien siirtäminen muille selaimille on yhtä helppoa, koska kirjoitat vain kirjanmerkkien hallintaan ja viet ne HTML-tiedostona. Lisätietoja tästä prosessista oppaassamme, kuinka viedä ja tuoda Google Chromen kirjanmerkkejä.

Ei ole yllättävää, että Google Chrome on integroitu hyvin myös Googlen muihin palveluihin. Pikakuvakkeita sovelluksiin, kuten Google Docs ja Gmail, löytyvät kirjanmerkkipalkin “apps” -valikosta. Tämä integrointi ulottuu Google Translate -sovellukseen, jonka avulla voit kääntää minkä tahansa sivun toiselle kielelle yhdellä napsautuksella.

Google Chromen mukana tulee myös sisäänrakennettu .pdf-lukija, joka on mukava saada, vaikka se on kevyt ominaisuuksista verrattuna omaan lukijaan, kuten Adobe Acrobat, ja jolla ei ole tukea esimerkiksi dynaamisille PDF-tiedostoille ja virtuaalisille allekirjoituksille..

Google Chromen lisäominaisuudet

Pienempi ominaisuus, jota on helppo hukata, on Google Chromen tarjoamat kätevät kontekstivalikkovaihtoehdot. Ne sisältävät vaihtoehdon korostetun tekstin googlemiseen, jota myös muut selaimet, kuten Mozilla Firefox, tarjoavat, sekä vaihtoehdon suorittaa käänteinen kuvahaku, joka säästää kuvan lataamisen ja uudelleenlataamisen aikaa.

Google Chrome-ContextMenus

Google Chrome tukee myös useita käyttäjiä, erillisillä pikakuvakkeilla kunkin käyttäjän selaimen esiintymään. Se on hyödyllinen jaetuille tietokoneille tai niille, jotka tarvitsevat erilliset selaimen esiintymät työhön ja henkilökohtaiseen käyttöön.

Chrome Mobile -ominaisuudet

Google Chrome säilyttää mobiiliversiossa yksinkertaisen ja intuitiivisen käyttöliittymän. Mobiilikohtaisista ominaisuuksista ei ole paljon puhuttavaa, mutta Pyydä työpöytäsivusto -painike on mukava käsitellä verkkosivustoja, joissa on huonompi mobiiliversio. Se huijaa heitä ajattelemaan, että olet työpöydällä, ja saada heidät lähettämään sinulle työpöytäversion mobiilisivun sijasta.

Mobiililaitteiden Google Chromen mukana tulee myös lukuluettelo, jonka avulla voit lisätä minkä tahansa URL-osoitteen myöhempää lukemista varten. Luetteloon lisätyt verkkosivustot ovat sitten saatavana offline-tilassa, mikä on hieno tapa järjestää lukumateriaalia lennoille tai muihin tilanteisiin, joissa sinulla ei ehkä ole Internet-yhteyttä.

Google Chrome-ReadingList

Osoiterivin vieressä on myös jako-painike, jonka avulla voit jakaa verkkosivuston melkein millä tahansa ajatuksella.

Helppokäyttöisyys

Puhtaan ja yksinkertaisen käyttöliittymän ansiosta Google Chrome on helppo käyttää pöytätietokoneissa ja mobiililaitteissa.

Chrome työpöydällä

Google Chromen työpöytäversioissa on helppo selata. Kaikki selaamasi tarvikkeet on pakattu tyylikkääksi tehtäväpalkkiksi näytön yläosassa, josta löydät omnibarin, kirjanmerkit ja navigointiohjaimet.

Google Chrome-BasicDesktopUI

Välilehdet erotetaan toisistaan ​​selvästi sävymuutoksella, ja monien välilehtien avaaminen samanaikaisesti aiheuttaa niiden skaalan vaakatasossa. Jopa kun kymmeniä välilehtiä on avoinna, on helppo kertoa, mikä kukin välilehti on, koska selvästi näkyvät faviconit pysyvät näkyvissä. 

Edellä mainitut ”etsi Google-hakuja” ja “etsi Google-kuvia” -valikkovaihtoehdot yksinkertaistavat käyttöä, samoin kuin tavallinen “liitä ja siirry / etsi” -vaihtoehto liitettäessä tekstiä omnibariin.

Chrome mobiililaitteissa

Google Chromen mobiiliversioilla pyritään myös suunnittelun yksinkertaisuuteen, mikä tekee niistä aivan yhtä helppokäyttöisiä kuin heidän työpöydän vastaavat. Omnibaari on ylhäällä ja navigointiohjaimet, välilehtivalikko ja asetukset sijaitsevat näytön alareunassa.

Google Chrome-MobileTabs

Kun avaat välilehden valikon matkapuhelimella, sinulle annetaan kolme puhdasta yleiskatsauksen säännöllisistä välilehdistä, inkognito-välilehdistä ja viimeisimmistä välilehdistä kaikilla laitteillasi. Tämän avulla on helppo vetää pöytätietokoneellasi avattu välilehti mobiililaitteella, jos sinun on tehtävä niin.

Esitys

Suorituskyvyn suhteen Google Chrome on sekoitettu laukku. Se on edelleen yksi markkinoiden nopeimmista selaimista, ja testimme tekevät siitä Mozilla Firefoxin, Operan ja Microsoft Edgen edessä (lue Microsoft Edge -katsauksemme). Mobiililaitteissa se on hitaampaa kuin Mozilla Firefox ja Safari, vaikka ero on pieni.

Selaimen työpöytäversio on resursseja nälkäinen, mutta syö paljon enemmän RAM-muistia kuin mikään sen kilpailijoista. Siitä voi nopeasti tulla ongelma, jos joudut pitämään useita välilehtiä tai ikkunoita auki samanaikaisesti, ja koneet, joilla on vähän RAM-muistia, vaivaavat tarjotakseen Google Chromelle tarvitsemansa resurssit.

turvallisuus

Google Chrome tekee hyvää työtä suojelemalla käyttäjiään mahdollisesti harhaanjohtavilta verkkosivustoilta, kuten osoitimme artikkelissamme, mikä selain on turvallisin. Se oli kerran ainoa selain, joka käytti hiekkalaatikkoa, eli yksittäiset välilehdet jaettiin erillisiin prosesseihin, rajoittaen niiden pääsyä toisiinsa ja käyttöjärjestelmääsi..

Jos vierailet verkkosivustolla, jolla on virheellinen tietoturvavarmenne tai yli tavallisen HTTP-protokollan, toisin kuin turvallisemmalla HTTPS: llä, Google Chrome asettaa yleispalkin viereen varoituksen, joka kertoo, että verkkosivusto voi olla vaarallinen. Suurempi varoitus, joka täyttää selainikkunan, estää verkkosivustot, joissa on tunnettuja haittaohjelmia tai tietojenkalastelujärjestelmiä, käyttämällä Googlen “turvallisen selaamisen” palvelua.

Google Chrome-NotSecure

Lisäksi Google Chrome estää oletuksena ponnahdusikkunat sekä mainokset, joiden tiedetään sisältävän haittaohjelmia. Suojaa napsautukseen tyytyväisiä käyttäjiä avaamasta mainoksia, jotka saastuttavat heidän laitteensa.

Toinen tärkeä osa selaimen turvallisuutta on päivitykset. Koska verkkorikolliset hyödyntävät nopeasti koodin virheitä, kehittäjien on jatkuvasti ajauduttava selaimen tietoturvapäivityksiin ja kannustettava käyttäjiä päivittämään asiaan mahdollisimman pian. Google Chrome tekee tämän hyvin, koska se päivitetään muutaman päivän välein ja selain tarkistaa uuden päivityksen viiden tunnin välein.

Paikallisesti selaimeen tallennetut salasanat on suojattu järjestelmän suojauksella, kuten Windows-käyttäjänimesi ja salasanasi tai vastaavat muilla laitteilla. Jos päätät synkronoida nämä salasanat, ne salataan Google-tililläsi tai voit luoda ”synkronoinnin salasanan”, joka estää myös Googlea pääsemästä synkronoituihin tietoihin.

Silti sinun on parasta käyttää sen sijaan yhtä parhaista salasanahallinnoijista.

yksityisyys

Google Chromen kanssa on luontainen tietosuojaongelma, koska Googlen ydinliiketoiminta perustuu mainontaan. Vaikka Google ei myy tietojasi suoraan, se käyttää niitä räätälöidaksesi mainoksia sinulle. Vaikka sitä voitaisiin pitää hyödyna, ja Google haluaa sinun ajattelevan, että sinun on syytä siirtyä toiseen selaimeen, kuten Mozillan Firefox, jos olet huolissasi yksityisyydestä..

Teoriassa voit rajoittaa Google Chromen keräämiä tietoja poistamalla käytöstä muutamat ominaisuudet. “Automaattisen täydennyshaun ja URL-osoitteen” ja “näytä ehdotuksia samankaltaisille sivuille, kun sivua ei löydy” poistaminen käytöstä estää heitä keräämästä hakutermejä kirjoittaessasi niitä ja poistamalla petollisen nimeltään “tee hakuja ja selaamista parempia” käytöstä jakamalla selaushistorian Googlen kanssa.

Google Chrome-SyncSettings

Kaikki nämä ominaisuudet ovat kuitenkin oletuksena päällä, ja niiden kytkeminen pois päältä vaikuttaa saamiesi haku- ja verkkosivustoehdotusten merkityksellisyyteen. Niiden sammuttamisen lisäksi selaimen asetusten ulkopuolella on muutamia temppuja, joita voit käyttää yksityisyytesi parantamiseksi, kuten anonyymissä selausoppaissamme kerrotaan.

Kysymys on myös siitä, kuinka paljon näiden ominaisuuksien poistaminen käytöstä tekee, kuten selvisimme viime vuonna, että huolimatta sijaintihistorian sammuttamisesta monilla Google-sovelluksilla oli silti pääsy aikaleimattuihin sijaintitietoihin.

Onneksi sinulla on mahdollisuus poistaa joitain tietoja, joita Google kerää sinusta, käymällä sen “toimintani” -sivulla, kuten oppaassamme yksityiskohtaisesti kuinka poistat Google-historian.

Google Chrome-CookieSettings

Googlelle yritykselle ominaisen tietosuojaongelman lisäksi Google Chrome tarjoaa sinulle vahvan valikoiman tietosuoja-asetuksia. Voit rajoittaa jäljittäjiä ja evästeitä yleensä tai verkkosivustoittain, sekä sanoa, että selain lähettää “ei seuraa” -pyynnön kaikille verkkosivustoille, mutta se on tehokasta vain niin kauan kuin verkkosivustot eivät jätä sitä huomiotta..

Kaiken kaikkiaan suosittelemme, että käytät yhtä parhaista Chromen VPN-verkoista. Google on ehdottomasti kulkenut pahaa polkua viime vuosina, ja meillä ei ole aavistustakaan, missä tietosi loppuu. Lue kuukausitilanne Pilvi-sarakkeesta esimerkkejä.

Tuomio

Jos haluat sivuuttaa sen tietosuoja- ja RAM-käyttöongelmat, Google Chrome on upea selain. Sen tyylikäs ja yksinkertainen muotoilu tekee siitä helpon käytön, ja laajan laajennuskirjastonsa ansiosta voit lisätä lähes kaikki toiminnot, joita haluat selaimesta..

Laitteiden välinen ristikytkentä helpottaa asennusta ja käyttöä pöytätietokoneissa ja mobiililaitteissa, ja jokaiselle suurelle käyttöjärjestelmälle on Google Chrome -sovellus..

Käyttäjät, jotka ovat epävarmoja siitä, kuinka paljon henkilökohtaisia ​​tietoja Googlen mielestä on heistä, saattavat haluta harkita selainta, jolla ei ole voittoa tavoitteena kerätä tietojaan, kuten Mozilla Firefox tai Vivaldi. Ne, joilla on vanhoja pöytätietokoneita, joilla on vähän RAM-muistia, haluavat myös etsiä muualta, koska Google Chrome tulee nopeasti resurssien nälkäiseksi.

Mitä mieltä olet Google Chromesta? Riittääkö tyylikäs ja helppokäyttöinen käyttöliittymä ja vaikuttava laajennuskirjasto, jotta voit jättää huomioimatta räikeät yksityisyyden suojaan liittyvät ongelmat? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map