Firefox Review – Nopeus, suojaus ja yksityisyys – Päivitetty 2020

Firefox-arvostelu

Firefox on yksi nopeimmista selaimista ympäri, mutta tarjoaa samalla erinomaisen turvallisuuden ja yksityisyyden. Vaikka käyttöliittymä ei ole kaikkien kuppi teetä, se on silti loistava vaihtoehto useimmille ihmisille ja kannattaa kokeilla. Lue lisää siitä täydessä Firefox-katsauksessa.


Parhaat selainarvostelut

Mozilla Firefox on ollut olemassa jo pitkään, ja se tarkoittaa, että se on käynyt läpi monia iteraatioita vaihtelevalla menestyksellä. Vuonna 2017 se käynnisti kvanttipäivityksen, joka paransi nopeutta ja uudisti suunnittelun. Tämä Firefox-arvostelu antaa sinulle kuvan siitä, kuinka se pinottuu muihin selaimiin nähden.

Firefox on nopeimpia selaimia. Se tarjoaa paljon hienoja ominaisuuksia ulkona, samoin kuin vankan lisäosien kirjaston ja laajat mukautusvaihtoehdot. Lisäksi se sisältää vahvan yksityisyyden suojan ja koska Mozilla on voittoa tavoittelematon organisaatio, sillä ei ole juurikaan kannustinta kerätä ja myydä tietojasi..

Firefox on saatavana useimmissa laitteissa ja käyttöjärjestelmissä, mukaan lukien Windows 7, 8, 8.1 ja 10, macOS X 10.9 tai uudempi, Android Jelly Bean ja uudemmat sekä iOS 11.0 ja uudemmat. Tätä arvostelua varten käytimme kannettavaa tietokonetta, jossa on Windows 10, ja iPhonea iOS 12.3 -käyttöjärjestelmässä.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehdot Firefoxille

ominaisuudet

Oletuksena Firefox urheilee puhdasta ja yksinkertaista käyttöliittymää, joka ei eroa paljon muista tärkeimmistä selaimista, kuten Google Chromesta. Välilehdet, osoite / hakupalkki ja kirjanmerkkipalkki on kerrostettu päälle, ja vasemmalla on tilaa navigointiohjaimille.

Toisin kuin Chrome, Firefoxissa on paljon käyttöliittymän mukautusvaihtoehtoja. Jokaista peruskäyttöliittymän elementtiä voidaan siirtää, ja useita painikkeita voidaan lisätä mihin tahansa haluat yksinkertaisella vetämällä ja pudottamalla..

Firefox-UICustomization

Firefox oli ensimmäinen suuri selain, joka tarjosi ulkoisia lisäosia, ja vaikka Chromen kirjasto on sittemmin varjostanut sen koon, se tarjoaa silti monenlaisia ​​toimintoja, kuten välilehtiryhmiä, salasananhallintaa, sisäänrakennettuja muistiinpanoja ja paljon muuta.

Selaimen asettaminen ja synkronointi laitteiden välillä on nopeaa ja helppoa. Niin kauan kuin luot Firefox-tilin, kirjanmerkit, asetukset, hakuhistoria, kirjautumiset, lisäosat ja jopa avoimet välilehdet synkronoidaan laitteiden välillä. Tutustu oppaamme Firefox-kirjanmerkkien varmuuskopioimiseen saadaksesi lisätietoja prosessista.

Firefox-SyncSettings

Firefox varoittaa kuitenkin, että se ei ole varmuuskopiopalvelu, joten jos et synkronoi useampaa kuin yhtä laitetta, mitään ei tallenneta, jos laite rikkoutuu tai poistat selaimen. Tutustu parhaiden pilvipalveluiden luetteloomme, jos etsit tapaa kiertää tämä.

Tämä saattaa kuulostaa rajoitukselta, mutta se tarkoittaa, että Mozilla ei pidä jättiläisiä kirjauksia käyttäjiensä synkronoiduista tiedoista, mikä on loistavaa yksityisyydelle, etenkin verrattuna Chromeseen, jossa Google kerää tietoja sinusta..

Osoiterivin oikealla puolella on pieniä, mutta hyödyllisiä ominaisuuksia. Napsauttamalla alas osoittavaa nuolta osoiterivi laajenee näyttäen sinulle viimeksi tehdyt 10 hakua sekä vaihtoehtoiset hakukoneet, kuten Wikipedia, Amazon tai Twitter. Voit mukauttaa myös näitä ylimääräisiä hakukoneita. Firefox antaa sinulle monia vaihtoehtoja, joiden avulla voit helposti käyttää niitä.

Firefox-HistoryAndSearchEngines

Toinen fantastinen ominaisuus on näytön kaappaustyökalu. Se sijaitsee osoiterivin vieressä olevassa kolmen pisteen valikossa. Sen avulla voit ottaa ruudun koko web-sivulta vierittämättä. Voit myös valita tiettyjä sivun osia näytölle, mikä säästää vaivaa valitsemalla ja rajaamalla manuaalisesti, kun haluat jakaa vain osan sivusta..

Firefox-ScreenshotTool

Toinen kätevä jakamisominaisuus samassa valikossa on ”sähköpostin linkki” -vaihtoehto, joka luo automaattisesti sähköpostin käyttämällä oletusviestipalveluntarjoajaasi, jota voit mukauttaa linkin lähettämiseen. On myös painike linkin kopiointiin, vaikka se on vähemmän hyödyllistä, sekä mahdollisuus lähettää linkki toiseen laitteeseesi.

Siellä on myös lukijanäkymä, joka nauhoittaa artikkelit, jotka eivät liity toisiinsa, ja muotoilevat ne helposti sulavaan tyyliin, ja tarjoavat sinulle arvio kuinka kauan niiden lukeminen kestää. Sisäänrakennettu .pdf-lukija on myös hyödyllinen, mutta siitä puuttuu edistyneitä ominaisuuksia, kuten asiakirjan allekirjoittaminen tai dynaamisten .pdfs-tuki.

Firefox-ReaderView

Firefoxissa on myös sisäänrakennettu Pocket-tuki, joka on sovellus, jonka avulla voit löytää ja tallentaa artikkeleita kaikille laitteille.

Firefox-mobiiliominaisuudet

Mobiililaitteille tarkoitettu Firefox on paljon vähemmän raskas kuin työpöytäversio, mutta se sisältää silti käteviä työkaluja. Oikeassa alakulmassa olevassa valikossa voit poistaa kaikki kuvat käytöstä, mikä sopii erinomaisesti niille, joilla on pieniä datasuunnitelmia tai hitaita yhteyksiä, sekä ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä yötilan ja seurannan suojauksen..

Avaamalla osoiterivin vieressä olevan valikon voit pyytää minkä tahansa sivuston työpöytäversiota, jakaa tai kopioida URL-osoitteen ja lisätä nykyisen sivun luetteloosi, joka antaa sinulle offline-käytön siihen. Kun napautat hakupalkkia, valikko korvataan QR-koodilukijalla.

Firefox-MobileMenus

On myös versio iOS- ja Android-selaimista, nimeltään Firefox Focus. Se on suunniteltu minimaaliseksi, siinä on paljon vähemmän ominaisuuksia ja se keskittyy yksityisyyden suojaamiseen. Sanoin, että yksityinen tila tavallisessa Firefoxissa tekee saman työn, joten sen pääasiallinen vetovoima on irrotettu käyttöliittymä ja minimalistinen lähestymistapa selailuun.

Firefox-Focus

Helppokäyttöisyys

Firefoxilla on tyylikäs ja helposti ymmärrettävä käyttöliittymä, joka tekee selaamisesta yksinkertaisen ja mukavan kokemuksen. Toisin sanoen, vaikka vanhemmat verkkosovellukset toimivat joskus paremmin Firefoxin kuin Chromen kanssa, viimeksi mainitun markkina-asema tarkoittaa, että joudut joskus joutumaan virheisiin ja ongelmiin nykyaikaisten verkkosovellusten kanssa, kun käytät Firefoxia.

Helppokäyttöisyys työpöydällä

Firefoxin työpöytäversiossa on vakioasettelu. Hakupalkki ja kirjanmerkit on sijoitettu näytön yläosaan, navigointiohjaimet vasemmalla ja valikot oikealla. Avattava haku, joka näyttää aiemmat haut ja vaihtoehtoiset hakukoneet, on hyödyllinen myös, jos joudut käyttämään useita hakupalveluita.

Välilehdet on erotettu selvästi ja sen sijaan, että ne minimoidaan pelkästään faviconeiksi, Firefox valitsee vaakasuuntaisen vierityksen, jolloin välilehdet ovat riittävän suuret, että voit silti lukea osan nimikkeestä.

Firefox-ScrollingTabs

Helppo käyttö mobiililaitteissa

Firefox on aivan yhtä helppo käyttää mobiililaitteissa. Osoiterivi on näytön yläosassa, painikkeen vieressä lukijatilaa varten ja valikko, jossa on vaihtoehdot jakamiseen, kirjanmerkkien lisäämiseen ja työpöytäsivustojen pyytämiseen.

Navigointiohjaimet ja välilehtivalikko ovat näytön alareunassa, ja välilehdet näkyvät kahdessa erillisessä yleiskatsauksessa tavallisista ja yksityisistä ikkunoista, joiden välillä voit vaihtaa.

Firefox-MobileTabs

Esitys

Firefox on yksi nopeimmista tärkeimmistä selaimista, kelloen aivan Chromen takana työpöydällä ja edessä Microsoft Edge ja Opera (lue Microsoft Edge -katsauksemme). Mobiililaitteissa testimme osoittivat sen olevan nopeampaa kuin Chrome ja Safari, mutta ei suurella etäisyydellä.

Järjestelmäresurssien suhteen Firefoxilla on korkea alkuperäinen jalanjälki, ja se käyttää paljon RAM-muistia, kun vain muutama välilehti on avoinna. Toisin sanoen, mitä enemmän välilehtiä avaat, sitä tehokkaampaa verrataan sen kilpailijoihin, ja se käyttää huomattavasti vähemmän RAM-muistia kuin Chrome, kun sinulla on paljon välilehtiä samanaikaisesti auki.

turvallisuus

Firefox saa korkeat arvosanat turvallisuudesta, mutta kuten artikkelissamme pääteltiin, mikä selain on turvallisin, se ei tee aivan yhtä hyvin kuin Chrome.

Firefoxissa on ponnahdusikkunoiden esto sekä esto tunnetuilta haitallisilta verkkosivustoilta käyttämällä Googlen turvallisen selaustietokannan avulla. Se varoittaa myös, kun vierailet verkkosivustolla turvattoman HTTP-yhteyden kautta, vaikka varoitus on vaikeampi havaita kuin se on Chromessa.

Firefox-HTTPWarning

Toinen tärkeä näkökohta ohjelmistoturvallisuudessa on päivitysten tiheys, ja myös Mozilla menee hyvin tässä suhteessa. Yleensä, jos tietoturvavirhe havaitaan, se vastaa ja vapauttaa korjauksen päivän sisällä. Oletuksena selain käyttää taustapalvelua päivitysten automaattiseen tarkistamiseen ja lataamiseen, mikä tarkoittaa, että et vahingossa jatka vaarallisen version käyttöä.

Paikallisesti tallennetut salasanat voidaan suojata pääsalasanalla, vaikka tämä on oletuksena pois käytöstä, joten sinun on lisättävä yksi manuaalisesti, jotta salasanasi eivät ole kaikkien käytettävissä, joilla on fyysinen pääsy tietokoneeseesi..

yksityisyys

Tietosuoja on Firefoxin suurin vahvuus. Sen mukana on tiukat seurannan hallintalaitteet, joiden avulla voit estää jäljittäjiä kaikissa ikkunoissa ja jopa muokata, mitä estää. Voit esimerkiksi estää jäljittäjät ja salaustekniikat, mutta jättää evästeet sallittuiksi. Yksityisessä tilassa kaikki nämä estetään oletuksena.

Firefox -TrackerSettings

Firefoxilla on myös hieno tiedonkeruukäytäntö. Se kerää tietoja kehittämistä varten, mutta se ei sisällä selaus- tai hakuhistoriaasi ja tietoja, jotka on sidottu satunnaiseen numeeriseen tunnisteeseen nimesi tai käyttäjätilisi sijaan. Jos se on sinulle edelleen liikaa, selaimen avulla voit sammuttaa sen vaikuttamatta suorituskykyyn tai toimintoihin.

Firefox -DataCollectionSettings

Koska Mozilla on voittoa tavoittelematon organisaatio ja koska sen liiketoimintaa ei voida ennustaa käyttäjiensä tietojen keräämiseen ja myyntiin, on paljon helpompaa luottaa siihen tietosuojatoimenpiteisiin. Yhtiö julkaisee jopa vuosittaisen taloudellisen raportin, jossa selitetään mistä sen raha tulee ja miten se käytetään.

Vaikka Firefox menee hienosti yksityisyyteen, jos haluat tehdä enemmän nimettömyksesi takaamiseksi, tutustu tuntemattomaan selausoppaaseemme.

Tuomio

Firefox on loistava selain, varsinkin jos olet huolissasi yksityisyydestäsi. Sinusta kerätään oletuksena vähän tietoa, ja se voidaan myös poistaa käytöstä. Saat myös vahvan yksityisen selaustilan tiukalla seurannalla ja evästeiden suojauksella.

Selainta on myös helppo käyttää, selaimeen on pakattu hienoja, pieniä ominaisuuksia, kuten kuvakaappaus-työkalu ja vaihtoehtoiset hakukoneet. Lisäksi suuri lisäosakirjaston avulla voit lisätä kaikenlaisia ​​ominaisuuksia, jotka selaimesta puuttuu.

Firefoxin pääongelmia ovat satunnaiset yhteensopivuusongelmat uudempien verkkosovellusten kanssa ja suuri RAM-muistin käyttö alhaisen kuormituksen aikana. Vaikka nämä ovat todellisia ongelmia, erinomainen yksityisyys, muotoilu ja ominaisuudet tekevät niistä enemmän.

Mitä mieltä olet Mozilla Firefoxista? Ovatko vahvat tietosuojaominaisuudet yhteensopivuusongelmien ja suuren RAM-muistin käytön mukaisia? Kerro meille ajatuksesi alla olevissa kommenteissa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map