Brave Browser Review – Suojattu surffaus – päivitetty 2020

Brave Browser -katsaus

Brave-selain on suhteellisen uusi tulo markkinoille, ja meidän on sanottava, että se on vain upea. Se on turvallinen, nopea ja siinä on jopa uusi tapa palkita sinua siitä. Siellä on joitain haittapuolia, mutta ei mitään merkittävää, kuten voit lukea täydellisestä Brave-arvostelumme.


Parhaat selainarvostelut

Brave lanseerattiin tammikuussa 2016. Chromium perustuu siihen, että se korostaa turvallisuutta ja yksityisyyttä samalla, kun ei uhrata ominaisuuksia tai suorituskykyä. Tämä rohkea arvostelu antaa sinulle kuvan siitä, saavuttaako nämä tavoitteet.

Selaimessa on vaikuttava luettelo ominaisuuksista, ja sen suorituskyky on huippuluokkaa, nopeuksilla ja alhaisella RAM-kulutuksella. Mainitsimme Brave-nimettömässä selainoppaassa ja hyvästä syystä. Siellä on monia käteviä turvallisuus- ja yksityisyysominaisuuksia, kuten sisäänrakennettu adblocker, “suojat”, jotka estävät evästeet ja seurantalaitteet sekä sormenjäljet, ja jopa Tor-tilan.

Brave on saatavana työpöydällä Windows 7: ssä ja uudemmissa sekä macOS X 10.10: ssä ja uudemmissa, samoin kuin Linuxin Ubuntu, Debian, openSUSE ja Fedora -jakeluissa. Mobiililaitteissa selain vaatii vähintään Android 4.1 tai iOS 12.0. Testaamiseen käyimme kannettavaa tietokonetta, jossa on Windows 10, ja iPhonea, jossa on iOS 12.3.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehtoja Brave Browserille

ominaisuudet

Braven matkapuhelin- ja työpöytäversioissa on sisäänrakennettu adblocker, mikä säästää kolmannen osapuolen laajennuksen asentamisen vaikeuksia. Voit myös asettaa ”synkronointiketjun” laitteiden välillä, jotta ne jakavat kirjanmerkkisi keskenään. 

Sen sijaan, että pakottaisit luomaan tilin, kuten useimmat selaimet, Brave suorittaa sen kertaluonteisten vahvistuskoodien avulla, jotka ovat saatavilla teksti- ja QR-muodossa. Valitettavasti ”synkronointiketju” on kuitenkin rajoitettu kirjanmerkkeihin.

Brave-SyncChain

”Brave rewards” on luultavasti mielenkiintoisin ominaisuus Bravessa. Yrityksen aloite on muuttaa mainonnan toimintaa verkossa, ja se on ajatteleva idea. Se maksaa käyttäjille, jotka päättävät katsella mainoksia, 70 prosenttia tuloista, jotka saadaan Ethereum-pohjaisella kryptovaluutalla, nimeltään Basic Attention Tokens, jota voidaan käyttää Bravessa rekisteröityjen sisällöntuottajien vihjeeksi.. 

Voit myös perustaa automaattisia lahjoituksia vierailemillesi verkkosivustoille, määrittää kuinka monta mainosta haluat nähdä tunnissa ja muokata kuinka paljon sivuaika lasketaan käyntiin.

Koska käyttäjät valitsevat, mainokset räätälöidään paikallista tietoa käyttämällä, jolloin kolmansien osapuolien jäljittäjien tarve ei ole tarpeen ja yksityisyytesi paranee mainosalueella. Järjestelmä on oletuksena poissa käytöstä, joten jos et pidä ideasta, sinun ei tarvitse osallistua.

Ominaisuudet työpöydällä

Koska Brave perustuu Chromiumiin (lue Chromium-arvostelu), se voi hyödyntää laajaa laajennuskirjastoaan. Kaikki eivät toimi, mutta yleensä niin kauan kuin laajennus ei tee mitään käyttöliittymän kanssa, se toimii. Tämä lisää eksponentiaalisesti selaimen mahdollisuuksia, koska voit lisätä joukon ominaisuuksia laajennusten kautta.

Selaimeen on myös sisäänrakennettu laajennuksia. WebTorrent antaa selaimelle ladata torrentteja käyttämättä erillistä asiakasohjelmaa. Se on kätevää, jos lataat torrentteja vain satunnaisesti, mutta useammat lataajat suosittelevat jotain uTorrent-tapaa, koska WebTorrent-toiminnallisuus on perustiedot, joka antaa sinun vain käynnistää ja pysäyttää torrentin.

Brave-WebTorrent

Muut sisäänrakennetut laajennukset ovat Google Hangouts ja IPFS Companion. 

Hangouts-laajennuksen avulla voit saada ilmoituksia eri välilehdiltä laiturilta ja jatkaa keskusteluja muilla laitteilla. 

IPFS Companion -sovelluksen avulla voit ladata sisältöä planeettojenväliseen tiedostojärjestelmään, joka on vertaisverkkodataprotokolla, joka on suunniteltu tekemään suurten tiedostojen lataamisesta hajautetumpi..

Brave-BuiltInExtensions

Mukava, mutta epätavallinen Braven-ominaisuus on kyky estää muille verkkosivustoille upotettu sosiaalisen median sisältö. Se sisältää Google-ja Facebook-sisäänkirjauspainikkeiden yksilölliset asetukset sekä upotetut viestit Facebookista, Twitteristä ja LinkedInistä. Se on erityisen hyvä, jos asetat selaimen toimimaan ja haluat poistaa häiriötekijät.

Brave-SocialMediaBlock

Siellä on myös lukutilatoiminto, nimeltään “tislisivu”, joka poistaa kaiken muun sisällön kuin tekstin ja esittää sen puhtaalla ja luettavalla tavalla.

Brave-DistilledPage

Ominaisuudet matkapuhelimella

Braven mobiiliversion hieno ominaisuus on mahdollisuus muuttaa mikä tahansa verkkosivusto verkkosivustosta .pdf-tiedosto. Vaikka useimmat verkkosivut kääntävät huonosti .pdf-muotoon, siirtyminen lukijatilaan ennen muuntamista parantaa muuntamista huomattavasti. Voit jopa muokata .pdf-tiedostoa selaimessa perustoiminnolla, mukaan lukien lisäämällä allekirjoituksen.

Brave-PDF

Siellä on myös työpöytätila, joka estää verkkosivustoja antamasta sinulle mobiililaitteille optimoitua versiota. 

Vaikka voit lisätä haluamasi hakukoneen työpöydälle, mobiililaitteissa olet rajoitettu Googleen, Bingiin, DuckDuckGo, Qwantiin ja StartPageen, mutta se ei ole huono valinta.

Brave-searchengines

Helppokäyttöisyys

Pöytätietokoneissa ja mobiililaitteissa Brave urheilee liukas ja reagoiva käyttöliittymä, joka on helppo ymmärtää ja selata. Kaikki on loogisesti sijoitettu eikä mikään ole liian tuntematonta, mutta Brave puristuu silti joihinkin innovaatioihin, etenkin mobiililaitteissa.

Helppokäyttöisyys työpöydällä

Pöytätietokoneen käyttöliittymässä ei ole mitään liian epätavallista, ja jokainen, joka on käyttänyt Chromium-pohjaisia ​​selaimia, kuten Chromea tai Operaa (lue Opera-arvostelu), löytää rohkean tutun. 

Välilehdet ovat yläosassa, jota seuraa osoitepalkki, jota reunustavat navigointiohjaimet toisella puolella ja painikkeet asetuksille, profiilillesi, rohkeille palkinnoillesi ja kilpeille (enemmän suojausosiossa oleville). Välilehtiä ei vieritä, ja vaikka voit kiinnittää välilehtiä, et voi laittaa niitä ryhmiin.

Voit mukauttaa osia selaimen ulkoasusta ja vaikutelmasta, koska voit käyttää monia Chrome-teemoja (lue Chromen arvostelu) ja muuttaa selaimen värimaailman vaalean ja tumman välillä tai tehdä siitä sama kuin käyttöjärjestelmäsi..

Brave-CustomizationSettings

Helppo käyttö mobiililaitteissa

Mobiililaitteella kirjanmerkit, historia ja asetukset ovat vasemmassa yläkulmassa valikossa osoitepalkin vieressä. Verrattuna muihin mobiiliselaimiin, kirjanmerkkejä on helppo hallita, muokata ja poistaa sekä luoda kansioita heille.

Brave-MobileBookmarks

“Kilvet” -valikko on osoitepalkin toisella puolella ja antaa sinulle samantyyppisiä tietoja kuin työpöydällä, mukaan lukien mainokset, seurantalaitteet ja skriptit estetty, sekä mahdollisuus kytkeä suojausasetukset päälle ja pois päältä.

Brave-MobileShields

Voit ottaa käyttöön välilehtipalkin, joka näkyy osoitepalkin alla, mikä on erinomainen ominaisuus, joka puuttuu muista mobiiliselaimista. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse siirtyä välilehtivalikkoon navigoimiseksi, mikä on hienoa. Voit myös asettaa välilehden palkin näyttämään vain, kun laite on vaakatilassa. Lisäksi voit sulkea kaikki välilehdet pitämällä tavallisen välilehden valikkopainiketta muutaman sekunnin ajan.

Brave-TabBar

Esitys

Brave on nopea selain. Pöytätietokoneella se saavuttaa suuremman nopeuden kuin Chrome ja Mozilla Firefox, mutta hitaampi kuin Vivaldi (lue Vivaldi-arvosteluamme). Toisaalta mobiililaitteissa Brave on yhtä nopea kuin kaikki kilpailunsa, ajaen vain hiukan hitaammin kuin Firefox iOS: lla (lue Firefox-arvostelu).

Selain saavuttaa nämä nopeudet paljon pienemmällä RAM-muistin kulutuksella kuin useimmat selaimet, mikä on vaikuttavaa, koska Chromium-pohjaisilla selaimilla on pahamaineisuus resurssien tarpeesta.

turvallisuus

Selaimeen on pakattu paljon hienoja tietoturvaominaisuuksia. Osoiterivin oikealla puolella oleva “kilvet” -valikko antaa sinulle suuren määrän kaikkea avoimen sivun estämistä tai sallimista. Lisäksi voit hallita perusturva-asetuksia, kuten seurantasuojausta, HTTPS-yhteyksien pakottamista ja komentosarjojen estämistä, evästeet ja laitteen tunnistus.

Brave-ShieldsMenu

Oletuksena selain käyttää HTTPS Everywhere -sovellusta verkkosivustojen käyttämiseen suojattuihin yhteyksiin. Jos sammutat sen tai siirryt verkkosivustoon, joka ei tarjoa protokollaa, sinulle annetaan selkeä varoitus, joka sisältää symbolin ja tekstin, jossa sanotaan “ ole turvassa. ”

Brave-HTTPSWarning

Sisäinen sisäänrakennettu esto on myös erinomainen turvallisuudelle, koska luonnosteltavat mainokset voivat usein olla haittaohjelmien tai jäljittäjien ajoneuvoja. Voit asettaa pääsykoodin suojaamaan myös tallennettuja kirjautumistunnuksia myös mobiililaitteilla, mikä pitää tietosi turvassa, jos puhelimesi katoaa tai varastetaan..

Brave-LoginPasscode

Vaikka Chromium päivitetään kahden viikon välein, Brave saa päivityksiä vain kolmen tai neljän viikon välein. Se ei ole huono asia, mutta se voisi olla parempi, koska niin kauan kestäminen ilman päivitystä antaa verkkorikollisille enemmän mahdollisuuden vaarantaa selaimen.

Selaimen mukana tulee myös Google-selaus, joka tarkistaa käymäsi URL-osoitteet mahdollisten haittaohjelmien tai tietojenkalastelujärjestelmien varalta. Tämä on kuitenkin yksityisyyden suojaa kompromissi, kun käsittelemme alla.

yksityisyys

Vaikka Brave perustuu Chromiumiin, joka lähettää tietoja Googlelle, kehittäjät ovat poistaneet sen kyseisestä toiminnosta, kuten UnGoogled Chromium -projekti.

Bravessa on palveluita, jotka keräävät tietojasi, mutta suurin osa on oletuksena pois käytöstä, kuten hakujen ennakointipalvelu ja verkkosivujen lataaminen. Kuten mainittiin, selain käyttää Google-selausta, joka on oletuksena käytössä ja lähettää osan selaustiedoista Googlelle analysoitavaksi.

Teoriassa nämä tiedot ovat nimettömiä, mutta Googlen on täysin mahdollista vertailla useita pyyntöjä määrittääksesi, mitä verkkosivustoja olet käynyt. Siksi sinun on päätettävä, onko suojaus yksityisyyden menettämisen arvoinen.

Brave-PrivacySettings

Selain tukee Toria, mikä on harvinaista. Toisin kuin Tor-selain (lue Tor-selaimen arvostelu), se ei kuitenkaan anna sinun nähdä, missä kaikki Tor-releessä olevat solmut ovat, tai antaa sinulle saman tason yhteyden hallinnan. Silti, se on hieno lisä, ja Brave on tor-selaimen voittanut useimmissa muissa suhteissa.

Brave-Tor

Rohkea suojaa sinua jäljittäjiltä ja estää oletusarvoisesti kolmansien osapuolien evästeitä ja sormenjälkiä. Kätevä “kilvet” -valikko helpottaa näiden suojausten kytkemistä päälle ja pois päältä ja valvoa heidän tekemäänsä.

Yrityksen tietosuojalausunto on selkeä ja tiivis. Sanotaan, että Brave ei koskaan kerää tietojasi, lukuun ottamatta turvallisia selaus- ja ennakointipalveluita, jotka voidaan poistaa käytöstä. Jopa mainoksen mukauttaminen Brave Rewards -ohjelman kautta tapahtuu paikallisesti laitteella lähettämättä analyysituloksia Bravelle tai mainostajalle.

Tuomio

Brave on erinomainen selain, joka yhdistää laajat ominaisuudet ja helppokäyttöisen käyttöliittymän erinomaisella suorituskyvyllä ja vankalla tietoturva- ja yksityisyyden suojauksella. Hitaan päivitystaajuuden lisäksi ei ole merkittäviä haittapuolia, ja suosittelemme koko sydämestäsi Bravea kenellekään.

Mitä mieltä olet rohkeasta? Kaipaisimmeko merkittäviä selaimen haittoja? Kerro meille alla olevissa kommenteissa! Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map