VeraCrypt-arvostelu – päivitetty 2020

VeraCrypt-arvostelu

Todennäköisesti yksi tunnetuimpia esimerkkejä avoimen lähdekoodin salausohjelmista, VeraCrypt on tehokas ohjelma, jolla on enemmän ominaisuuksia kuin voit ravistaa keppiä. Tästä huolimatta sinun on tiedettävä, mitä teet käyttäessäsi sitä, kuten voit lukea tästä täydellisestä VeraCrypt-arvosteluista.


veracrypt-Slider1

veracrypt-slider2

veracrypt-slider3

veracrypt-slider4

veracrypt-slider5

Edellinen

Seuraava

VeraCrypt on ilmainen, avoimen lähdekoodin salaussovellus, jonka rakentaa kahden hengen ryhmä: pääkehittäjä Mounir Idrassi ja vapaaehtoinen kehittäjä. Vaikka laajuudeltaan pieni – VeraCrypt on keskittynyt lähinnä paikallisten tiedostojen suojaamiseen – se on yllättävän vahva ominaisuuksien suhteen. Tässä VeraCrypt-katsauksessa selvitetään, onko se oikea palvelu sinulle. 

VeraCryptin perusta on peräisin TrueCryptistä, toisesta ilmaisesta, avoimen lähdekoodin salausohjelmistosta, joka lopetettiin vuonna 2014. Idrassi käytti TrueCryptin lähdekoodia parantamalla joitain tietoturvan näkökohtia VeraCryptin luomiseen. Itse asiassa se on paras valinta parhaille TrueCrypt-vaihtoehtoisille palveluille. 

Vaikka VeraCrypt ei ole oikea tuote useimmille kuluttajille, se on silti parhaiden salausohjelmistojen valintojen joukossa. Vaihtoehdot ovat vertaansa vailla, joten voit salata ja tallentaa tiedostoja millä tahansa mielestäsi. Lisäksi VeraCrypt sisältää useita ainutlaatuisia ominaisuuksia, joita emme ole koskaan nähneet. Lue lisätietoja niistä.

Vahvuudet ja heikkoudet

ominaisuudet

VeraCryptillä on paljon ominaisuuksia, joista monet eivät ehkä ole merkityksellisiä sinulle. Kuten alla olevasta ”helppokäyttöisyys” -kohdasta nähdään, VeraCryptissä on kyse vaihtoehdoista, joiden avulla voit mukauttaa ja suojata tiedostojasi monella eri tavalla. On myös joitain suojausominaisuuksia, jotka ylittävät tavanomaisen salauksen. 

Alkaen VeraCrypt toimii luomalla koneellesi levyjä, jotka näkyvät erillisinä levyinä. Voit luoda uusia levyjä ja vetää tiedostoja tai salata olemassa olevat osiot. Yksi hienoista asioista, joka erottaa VeraCryptin maksettuista vastaavista, on sen kyky salata kokonaisia ​​levyjä, jopa silloin, kun käyttöjärjestelmä on asennettu. 

Jos luot uuden taltion, sinun on määritettävä koko. Tämä on tärkeätä huomata, koska salattu tiedosto ei näytä sen kokoa. Jos esimerkiksi luot 500 Gt: n taltion, mutta sillä on vain 200 Gt tietoa, VeraCrypt-tiedosto näyttää silti 500 Gt: n koon, kun sitä ei asenneta.. 

Koko järjestelmän salaus lisää ylimääräistä suojaustasoa ennen kuin käyttöjärjestelmäsi jopa latautuu. Kaikki tämä tapahtuu myös paikallisesti, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse olla Internet-yhteyttä tai muodostaa yhteyttä VeraCrypt-sovellukseen todennusta varten.

VeraCrypt-pelastuslevy

Valitettavasti järjestelmän salaus voi aiheuttaa ongelmia. Jos kantoraketissa on jotain vikaa, koneesi ei käynnisty ja sinut lukitaan kokonaan. Onneksi VeraCryptillä on epävarmuus paikallaan. 

Kun asetat järjestelmäosion tai aseman salausta varten, voit luoda pelastuslevyn, jonka voit tallentaa CD / DVD- tai USB-asemaan. Mistä tahansa syystä, jos VeraCrypt Boot Loader on vaurioitunut tai salauksen purkamiseen liittyviä tietoja puuttuu, pelastuslevysi voi korjata nämä ongelmat ja saada takaisin käyttöoikeudet. 

Sinun pitäisi luoda pelastuslevy, mutta siihen liittyy joukko vastuuvapauslausekkeita. Muista lukea VeraCryptin kirjoitus tästä ominaisuudesta varmistaaksesi, että olet suojattu. 

VeraCrypt-piilotettu äänenvoimakkuus ja käyttöjärjestelmä

VeraCryptillä on muutama ominaisuus, jotka liittyvät uskottavuuteen. Jos sinulla on esimerkiksi arkaluontoisia asiakirjoja ja kiristys uhri, sinut saatetaan joutua luovuttamaan talletussanasi, mikä tekee salauksesta hyödytöntä. VeraCryptillä on pari temppua täsmälliseen skenaarioon. 

Kun luot taltioa, voit määrittää piilotetun taltion. Kuten mainittiin, VeraCrypt täyttää kaikki tilavuuden tilavuudet, joita et käytä, satunnaisilla tiedoilla, joten se näyttää määrittämäsi koon. Piilotettu levy toimii siinä vapaassa tilassa. Pohjimmiltaan luot tilavuuden levyn sisällä. 

Yleinen prosessi toimii näin: Luo vakiolevyn ja sijoitat sisälle arkaluontoisia tietoja, joita et muista, jos joku löytää. Sen takana sijoitat suojattavat tiedot. Asetat jokaiselle salasanan, ja kun asennat taltiota, syötetty salasana määrittää, mikä tietojoukko avataan. 

Voit tehdä saman asian käyttöjärjestelmien kanssa. VeraCrypt Boot Loader voi erottaa kaksi käyttöjärjestelmän asennusta erillisiin levyihin. Asetat jälleen jokaiselle eri salasanan, ja antamasi salasana määrittää, mikä käyttöjärjestelmä ladataan. 

VeraCrypt-ominaisuuksien yleiskatsaus

hinnoittelu

Kuten mainittiin, VeraCrypt on ilmainen, avoimen lähdekoodin projekti. Lahjoitettavia lahjoja ei ole saatavilla tai ketään halveksittavaa. Voit ladata sovelluksen Windows-, macOS- ja Linux-järjestelmiin maksamatta penniäkään. Vaikka se on hienoa, ilmaiseksi liikkuminen aiheuttaa joitain ongelmia muilla alueilla.

Nimittäin VeraCryptillä ei ole Boxcryptorin kaltaisen palvelun pilvitallennusintegraatioita. Kuten voit nähdä Boxcryptor-katsauksestamme, tämä palvelu vaatii kohtuudella korkean hinnan, vaikka sen varmuuskopiointiin sisältyy ominaisuuksia. Boxcryptor tarjoaa myös ilmaisen suunnitelman, joka voidaan integroida yhteen pilvitallennuspalveluun. 

VeraCrypt ei kuitenkaan näytä olevan kohdistettu niille, jotka haluavat synkronoida salattuja tiedostoja pilvitallennuspalveluiden välillä. Pikemminkin se on keskittynyt paljon enemmän paikalliseen salaukseen, koko tiedostojärjestelmän sekoittamiseen pelkän tiedostodatan sijasta. 

Jos käytät VeraCrypt-ohjelmaa ja päätät siitä pitäväsi, voit aina lahjoittaa projektille. IDRIX, VeraCryptin takana oleva tiimi, ottaa vastaan ​​lahjoituksia PayPalin kautta, pankkisiirrolla, bitcoineilla ja muilla salaustekniikoilla.

turvallisuus

VeraCryptin tietoturva on todella melko yksinkertainen. Sinun ei tarvitse todentaa palvelimen kanssa käyttääksesi tiliäsi, joka pääsee eroon valtavasta esteestä, jota useimmat salausohjelmistopalvelut kohtaavat. Lisäksi ei ole suoraa jakamismahdollisuutta, joten avainparien käyttäminen valtuutettujen käyttäjien sovittamiseksi ei ole huolenaihe. 

Ohjelmisto on kaikki paikallista. Oletuksena VeraCrypt käyttää AES-256-tiedostoa tiedostojärjestelmän salaamiseen (lue lisää salauskuvauksestamme saadaksesi lisätietoja siitä). Se sisältää tietoja, tiedostonimiä ja kaikkea muuta salattuihin tietoihin liittyviä tietoja. Vaikka AES on oletus ja VeraCrypt suosittelee, on olemassa myös muita algoritmeja. 

Huomattavia algoritmeja ovat Camellia, jonka ovat kehittäneet Mitsubishi ja Japanin NTT, sekä Kuznyechik, jonka on kehittänyt Venäjän federaatio. Siitä huolimatta jokaisella algoritmilla on 256-bittinen avainkoko ja 128-bittinen lohko. Voit myös yhdistää useita algoritmeja. Esimerkiksi VeraCrypt tukee AES-Twofish-Serpent-tilaa. 

Kun luot salasanan, VeraCrypt käyttää yhtä viidestä hajautusalgoritmista, generoimalla näennäissatunnaisia ​​avaimia useiden tekijöiden perusteella, mukaan lukien hiiren liikkeet ja näppäinpainallukset. Tästä prosessista luodaan pääavain, toissijainen avain ja suola, jonka avulla voit salata tietosi tunnistetulla pääsalasanalla. 

Kaikki tämä tapahtuu melko nopeasti, varsinkin jos sinulla on Intel-suoritin. VeraCrypt tukee laitteistokiihdytettyä AES-salausta käyttämällä Intel AES-NI -ohjeita. Vaikka nopeuserolla tuskin on merkitystä nykyaikaisissa moniytimisissä prosessoreissa, se voi nopeuttaa prosessia vanhemmilla koneilla.

Helppokäyttöisyys

VeraCrypt-verkkosivustolla on kyse siitä, mitä voit odottaa avoimen lähdekoodin salausohjelmistopalvelulta, eli näyttää siltä, ​​että sen ovat kehittäneet kryptografia-asiantuntijat kuin verkkosivustojen suunnittelijat. Päiväntynyt ilme ei ole helppo silmissä, mutta se on silti toimiva, jos pystyt erottelemaan latausversiot. Jos et voi, VeraCrypt ei todennäköisesti ole sinulle. 

veracrypt-review-sivusto

Luotavaa tiliä tai syötettäviä tietoja ei ole. Sinun tarvitsee vain siirtyä “lataukset” -sivulle, valita käyttöjärjestelmän asennusohjelma ja päästä salaamaan. Voit myös ladata lähdekoodin ja SHA256 / SHA512-tarkistussummat, jos olet niin taipuvainen. 

VeraCrypt Portable

Asennusohjelma on melko yksinkertainen, vaikka se kysyy, haluatko asentaa tai purkaa tiedostot. Useimmille ihmisille asennus on hienoa, mutta purkaminen voi olla hyödyllistä kannettavissa kokoonpanoissa. Jos purkaat tiedostot, voit suorittaa VeraCryptin asentamatta sitä järjestelmään. Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on suorittaa purettu suoritettava tiedosto. 

veracrypt-review-asentaja

Kun asennusohjelma on valmis, VeraCrypt kysyy, haluatko avata aloittelijan oppaan, jota suosittelemme. Viitepisteenä VeraCrypt-säilön luominen kestää 19 vaihetta aloittelijan oppaan mukaan. Mikään vaiheista ei ole kova, ota huomioon, mutta lukuisat vaihtoehdot voivat tehdä etsimisen minne sinun on vaikeaa. 

veracrypt-review-aloittelijoille-opas

Vaikka vaiheita on paljon, yleinen prosessi on yksinkertainen, varsinkin jos olet luonut kiintolevyosioita. Voit luoda uusia asemien määrää joko luomalla salatun tiedostosäiliön, salaamalla järjestelmäosion tai salaamalla järjestelmän ulkopuolisen osion, kuten toissijaisen kiintolevyn tai flash-aseman.. 

Useimmille ihmisille kontin luominen on paras valinta. VeraCryptillä on paljon vaihtoehtoja, mutta ohjattu taltion luominen ohjaa sinut vaiheiden läpi ohjeiden avulla. Kun säilö on luotu, VeraCrypt kysyy sinulta, mitä salausalgoritmia haluat käyttää. Tällä sivulla voit myös vertailla prosessoriasi. 

veracrypt-review-tilavuus-luonti-ohjatun

Lopuksi sinun on määritettävä äänenvoimakkuus – joko kilotavuina, megatavuina, gigatavuina tai teratavuina – ja asetettava salasana. VeraCrypt alkaa tuottaa salausavaimia hiiren liikkeen perusteella, joten muista pitää se liikkeessä. 

VeraCrypt-volyymin asennus ja salaus

Kun olet luonut levyn, olet nyt valmis salaamaan tiedostosi. Pääikkunassa näkyy luettelo käytettävissä olevista aseman kirjaimista. Sinun on hiiren kakkospainikkeella napsautettava yhtä ja asennettava luomaasi levy, jotta voit lisätä tiedostoja salattuun säilöön. Asennettuaan levyn näkyy valitun aseman kirjaimen kanssa Windowsin Resurssienhallinnassa. 

veracrypt-review-drive asennettu

Sieltä on vain vetää tiedostoja asemaan ja irrottaa se. Tiedostot ovat aina salattuja, mutta ne salataan järjestelmämuistissa käyttäessäsi niitä, joten voit muokata salattuja tiedostoja salaamattomana kokonaisen levyn.. 

VeraCrypt ei ole luonnostaan ​​vaikea käyttää. Itse asiassa asennusprosessi selitetään perusteellisesti, ja tiedostojen vetäminen ja pudottaminen asennettuun taltioon on helppoa. Käytettävyyden kannalta vaihtoehdot ovat ongelma. 

Käyttöliittymästä voi saada hämmentävää nopeasti niille, jotka eivät tiedä mitä he tekevät, mikä tekee käyttäjäystävällisemmistä vaihtoehdoista, kuten NordLocker, houkuttelevampia aloittelijoille (lue NordLocker-katsauksemme).

Tiedostonjako & varastointi

VeraCrypt kaipaa iso osaa tästä osiosta. Siinä ei ole jakamisominaisuuksia tai pilvitallennusintegraatioita. Se on tiedosto, joka on rakennettu tiedostojen salaamiseen paikallisesti, ei muuta. Jos sinulla on pilvitallennuspalvelu, voit pudottaa taltion helposti ja synkronoida sen yhteistyökumppaneiden kanssa, mutta suoraa integrointia ei ole. 

Vaikka VeraCrypt on ilmainen palvelu – ja siinä hyvä -, sen rajoitettu laajuus näkyy tässä. Verrattuna palveluun, kuten AxCrypt, joka maksaa rahaa, VeraCrypt jää alle jakamisosastolle (lue AxCrypt-arvosteluamme). Painopiste on eri alueella. 

Se riippuu tarpeistasi, mutta on kiistatonta, että VeraCryptistä puuttuu jakaminen. Toisin sanoen, jos kaikki kyseessä on salaus paikallisesti tai koko käyttöjärjestelmäsi salaus, se on silti hieno valinta.

Tuki

Kuten useimpien avoimen lähdekoodin ohjelmistotyökalujen tapauksessa, olet yhteisön armoilla, kun kyse on tuesta. VeraCrypt-tiimi tarjoaa laajan – ja tarkoitamme laajan – sovelluksesta dokumentoinnin, mukaan lukien ihanan kirjoitetun aloittelijan oppaan. Suuri osa muusta dokumentaatiosta on kuitenkin erittäin teknistä.

veracrypt-review-dokumentaatio

Jos olet salaustekniikan aloittelija, suurin osa artikkeleista menee pään yli. VeraCrypt-tiimillä ei ole ongelmia päästä rikkakasveihin, mikä on tekniikan kannalta hienoa, mutta huono käytettävyydestä. Paikallisten sovellusten tavoin, dokumentaatio tarkoittaa sitä, että annat sinulle resursseja ja pyydät sinua ymmärtämään niitä. 

Siellä on myös foorumi, joka toimii ainoana suorana tukimuotona. Onneksi yhteisö on aktiivinen, ja VeraCrypt-kehittäjät vastaavat ja luovat säiettä usein. Viimeisimpiä ketjuja tarkastelemalla olimme yllättyneitä siitä, kuinka hyödyllinen suurin osa yhteisöstä on. Tietenkin on joitakin huonoja munia, mutta useimmissa säikeissä oli pohdittu ja hyödyllinen keskustelu. 

Siltä osin kuin tukea myönnetään avoimen lähdekoodin projektille, VeraCryptillä on vankka yhteisö. Se ei kuitenkaan pysty kestämään kaikkia maksettujen ohjelmistotyökalujen tarjoamia tukijärjestelmiä. Jos tarvitset kädensijaa koko salausprosessin ajan, VeraCrypt ei ole sinua varten. Jos kuitenkin olet osaava tekniikan suhteen, yhteisö voi luultavasti auttaa sinua.

Tuomio

VeraCrypt ei ole erityisen markkinoitavissa oleva salauspalvelu, mutta se ei oikeastaan ​​ole sen tavoite. Vaikka palvelusta puuttuu tuki ja tiedostojen jakamisominaisuudet, verrattuna kaupallisiin vastaaviin palveluihin, palvelu loistaa silti paikallisen salauksen yhteydessä. Jos et halua hankkia tekniikan rikkakasveja ja haluatko ilmaisen, avoimen lähdekoodin ohjelmistojen, VeraCrypt on sinua varten. 

Aiotko ladata sen? Kerro meille kokemuksestasi alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map