Cryptomator Review – Päivitetty 2020

Cryptomator Review

Cryptomator on yksi parhaista ilmaisista salausohjelmista siellä, mutta sen ominaisuuksien tarkka tutkiminen osoittaa, että se jää maksettujen kilpailijoidensa taakse. Silti, vaikka se onkin erinomainen työkalu niille, jotka haluavat turvallisuutta halvalla, kuten voit lukea koko kryptomatorikatsauksesta.


cryptomator-Slider1

cryptomator-slider2

cryptomator-slider3

cryptomator-slider4

cryptomator-slider5

Edellinen

Seuraava

Cryptomator on ilmainen, avoimen lähdekoodin salausohjelma, joka kuuluu parhaimpiin TrueCrypt-vaihtoehtoihimme. Se sai myös nyökkäyksen parhaaseen salausohjelmisto-oppaaseemme helposti ymmärrettävän käyttöliittymänsä takia. Se on erinomainen useimmilla alueilla, mutta Cryptomator jää vielä muutamissa paikoissa verrattuna maksettuihin salauspalveluihin. 

Tässä Cryptomator-katsauksessa aiomme syvällisesti sukeltaa palveluun puhumme sen ominaisuuksista, turvallisuudesta ja käyttökokemuksesta. Sen sijaan, että määrittäisimme, kuinka turvallinen kryptominaattori on, näemme myös kuinka helppoa sitä on käyttää, mikä on avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kannalta tärkeää. 

Cryptomator on vaikuttunut meistä vakavasti ilmaisena ohjelmistonä. Se on yllättävän helppo käyttää, ja sen mukana tulee huippuluokan suojaus käynnistykseen. Sen vapaa luonne kuitenkin vuotaa muille alueille. Cryptomatorista puuttuu ominaisuuksia, kuten jakaminen ja suora pilvitallennusintegraatio, jotka saattavat olla sinulle kaupanpitäjät.

vahvuudet & heikkoudet

ominaisuudet

Cryptomator on keskittynyt sovellus, ja siksi se on kevyt ominaisuuksiin. Jakaminen ei ole vaihtoehto, ja siellä on vain kourallinen asetuksia. Lisäksi Cryptomator ei voi salata kokonaisia ​​levyjä, mitä jotkut maksetut kilpailijat tarjoavat. 

Asetukset keskittyvät enimmäkseen organisaatioon. Voit muuttaa aseman asennuspaikkaa, nimetä se uudelleen ja määrittää sille mukautetun kiinnityskohdan, mutta siinä on se. Jos olet edistynyt käyttäjä, voit myös määrittää mukautetut asennusliput, jotka voivat muuttaa virtuaalisen aseman asennustapaa. Vaikka siisti nähdä, emme usko, että monet ihmiset hyödyntävät tätä ominaisuutta. 

Cryptomatorin käyttö iOS: ssä ja Androidissa

Cryptomator tarjoaa iOS- ja Android-sovelluksen sekä asennuksen Linuxiin konsolin kautta. Kuten monet muut tiedostojen salauspalvelut, voit myös käyttää Cryptomatoria eräänlaisena “kannettavana” -tilassa, vaikka se ei ole yhtä sujuvaa kuin jotkut maksetut vastineet.. 

Esimerkiksi Boxcryptor tarjoaa asennuksen nélküli sovelluksen, jota voit käyttää missä tahansa tietokoneessa. Lataa tiedosto vain USB-asemaan, kytke se tietokoneeseen ja tee kaikki tarvittava. 

Cryptomator pystyy tunnistamaan olemassa olevat holvit, mutta se ei tarjoa asennusta sisältämätöntä sovellusta. Toisin sanoen, voit hyppysellisesti ladata Crytomatorin uudelleen ja käyttää silti holvojasi toisella tietokoneella. 

Mobiilisovellukset tarjoavat todellisuudessa enemmän toimintoja kuin työpöytäsovellus, koska ne integroituvat suoraan Dropbox-, Google Drive-, OneDrive- ja WebDAV-pohjaisiin pilvitallennuspalveluihin (lue Dropbox-arvostelu ja Google Drive -katsaus). 

Lisäksi voit tallentaa salattujen tietojen paikallisen kopion, jos käytät toista pilvipalvelua, kuten Sync.com (lue Sync.com-arvosteluamme). 

Cryptomator puhdistuslaite

Ainoa Cryptomatorin ominaisuus on Sanitizer, vaikka se on paljon vähemmän mielenkiintoinen kuin miltä se kuulostaa. Sanitizer on holvien vianmääritykseen rakennettu konsoli-työkalu. Jos holvissa on jostakin syystä vioittuneita tiedostoja tai et voi purkaa salasanaa pääsalasanalla, voit käyttää Sanitizeria havaitsemaan salatun kansion ongelmat. 

cryptomator-review-käsihuuhde

Tarvitset vain Java 9: ​​n tai uudemman ja Sanitizer JAR-tiedoston, jonka voit ladata Cryptomatorin verkkosivustolta. Kun olet määrittänyt polun ja kirjoittanut salasanasi, Santizer tarkistaa holvin mahdollisten ongelmien varalta ja ilmoittaa sinulle kriittisten virheiden, yleisten virheiden ja varoitusten määrän..

Sanitizer ei kuitenkaan korjaa holviasi. Se on yksinkertainen työkalu virheiden löytämiseen, ei niiden korjaamiseen. Onneksi se pyyhkäisi pois muutamia tiedostoja, jotka voit lähettää Cryptomatorille jatkaa vianetsintää. 

Cryptomator yleiskatsaus

hinnoittelu

Cryptomator on lahjoitusväline, mikä tarkoittaa, että vaikka ohjelmisto on teknisesti vapaa, lahjoituksia hyväksytään ja kannustetaan. Toisin kuin VeraCrypt, Cryptomator on hiukan eteenpäin lahjoitusten pyytämisessä (lue VeraCrypt-arvostelu). En tiedä, kuinka helppoa verkkosivustojen käyttö on.

Se on eteenpäin, kyllä, mutta ei ärsyttävää. Cryptomatorin verkkosivuston etusivulla on lahjoitusosasto, ja jos et halua lahjoittaa, he kysyvät sen vielä kerran. Kun olet ladannut sovelluksen, sitä ei kuitenkaan ole huijaa. Arvostamme tätä lähestymistapaa paljon; Cryptomator kysyy mitä se tarvitsee ilman, että kerralla kerjää. 

Jos haluat lahjoittaa, voit maksaa PayPalilla, luottokorteilla, pankkisiirrolla tai kryptovaluutalla. Verkkosivuston avulla voit määrittää lahjoituksesi puntina, euroina tai Yhdysvaltain dollareina, joten jos käytät toista valuuttaa, joudut tekemään muunnoksen omallasi. 

Lisäksi voit jättää lahjoituksen kanssa viestin, jos sinusta tuntuu, että välität rohkaisua kehitystyölle.

turvallisuus

Pilvipohjaisena salausohjelmana Cryptomator tekee kaiken voitavansa tiedostojen suojaamiseksi. Sen sijaan, että suojaa tietosi varkauksilta, se keskittyy enemmän suojautumiseen online-tallennuspalveluilta, jotka haluavat sekoittaa tiedostoihisi. Panokset ovat alhaisemmat Cryptomatorilla, mutta se voi silti mennä varpaalta parhaimmillaan, kun kyse on turvallisuudesta.. 

Cryptomator tekee selväksi, että sen painopiste ei ole paikallisessa suojelussa. Sen sijaan se on keskittynyt online-tallennuspalveluihin tallennettujen tiedostojen salaamiseen. Tämän vuoksi tietyt tiedot jäävät salaamattomiksi, mukaan lukien metatiedot tiedostojen ja kansioiden luomisajasta, tallennettujen tiedostojen koko ja tiedostojen ja / tai kansioiden lukumäärä holvissa.. 

Vaikka painopiste ei ole paikallinen, Cryptomator on paikallinen sovellus. Holviin asettamasi salasanaa ei koskaan lähetetä Internetissä. Pikemminkin sitä käytetään avaintiedostojen luomiseen, jotka autentikoivat sinut paikallisesti. Cryptomator ei koskaan synkronoi tiedostojasi, ja siksi sillä ei ole mitään tietoa pääsalasanastasi tai holvin sisällöstä.

Salaus ja salauksen purku

Cryptomator käyttää AES-256-tiedostoa tiedostojen nimien, otsikkojen ja sisällön salaamiseen virtuaalisella asemalla. Se käyttää Windowsissa Dokanyä ja FOS MacOSissa ja Linuxissa käyttöliittymänä, vaikka se varautuu WebDAV: iin, jos yksi näistä käyttöliittymistä ei ole käytettävissä. 

Jos olet kiinnostunut Cryptomatorin tietoturvan teknisistä näkökohdista, lue tämä kirjoitus ja salauskuvaus.. 

Kun käytät Cryptomatoria, tiedostosi salataan ja salataan lennossa, mikä näkyy kaaviossa, kun asennat virtuaalisen aseman. Jopa asennettuna, Cryptomator ei koskaan käytä tai jätä tiedostojen salaamattomia kopioita kiintolevyllesi. Sen sijaan tiedot salataan reaaliajassa tarpeen mukaan ja salataan uudelleen sen jälkeen.

Helppokäyttöisyys

Cryptomator on yllättävän helppo käyttää. Odotamme yleensä, että avoimen lähdekoodin ohjelmistot ovat vaikeita, kun taas maksetut vaihtoehdot korostavat käytettävyyttä (lue esimerkki NordLocker-arvosteluista). Cryptomator tekee molemmat, tarjoamalla helpon asennusprosessin, ilman että tarvitset senttiäkään. 

Kuten mainittiin, Cryptomator pyytää lahjoitusta verkkosivustonsa kotisivulta, mutta voit ohittaa sen ja päästä suoraan lataukseen. Cryptomator tukee Windowsia, macOS: ta, Linuxia, Androidia ja iOS: ää, ja kun asensimme Windows 10 -tietokoneeseen, kaikki meni vikaan. Voit myös tarkastella SHA256-summaa vianmäärityksessä mahdollisissa asennusongelmissa. 

cryptomator-review-download

Asennus on järkyttävän suoraviivainen. Ehkä Cryptomatorin etukäteisluonto antaa itselleen mukavamman kehitystiimin. Siitä huolimatta, että Cryptomator on ilmainen ohjelmisto, se on käytettävyyden kannalta lähellä kilpailua. Tätä vahvistetaan vain edelleen, kun on aika salata tiedostoja.

Tiedostojen salaus salauksenpurkulaitteella

Cryptomator-käyttöliittymä on niin yksinkertainen kuin ne tulevat. Asennuksen jälkeen sinua tervehtii tyhjä luettelo ja nuoli, joka käskee lisäämään holvin. Cryptomator toimii luomalla tietokoneellesi virtuaalisia asemia, jotka voit avata ja purkaa Cryptomator -ohjelmiston avulla. 

cryptomator-review-liitäntä

Sinun ei tarvitse myöskään mennä liian syvälle määritellessään holvin yksityiskohtia. Sinun tarvitsee vain napsauttaa plus-kuvaketta, valita nimi, valita sijainti ja lisätä tiedostoja. 

Tämän jälkeen voit asettaa holvin salasanan. Cryptomator tekee selväksi, että on tärkeää muistaa salasanasi. Laaja tietämättömyyden takia tietoja ei voi palauttaa, jos unohdat salasanasi.

cryptomator-review-salasanan luomiseen

Cryptomator lukitsee holvin automaattisesti. Windowsissa salasanan kirjoittaminen asentaa holvin kiintolevyn tapaan ja avaa Windowsin Resurssienhallinnan. Sieltä tiedostojen salaus koostuu vetämällä ne asennettuun asemaan ja napsauttamalla ”lukitusholvi”, kun olet valmis. Cryptomator näyttää kaavion tiedostoistasi, kun ne salataan ja salataan. 

cryptomator-review-salatun-kansio

Kun holvi on lukittu, voit sekoittaa joitain vaihtoehtoja. Cryptomator antaa sinun nimetä asema uudelleen ja määrittää sille toisen kirjaimen, asentaa sen mukautettuun kohtaan ja avata automaattinen lukitus käynnistyksen yhteydessä. Yksikään vaihtoehdoista ei ole liian voimakas, mutta Cryptomator antaa sinulle vielä muutamia vaihtoehtoja räätälöinnin tapaan. 

cryptomator-review-drive-optiot

On syytä huomata, että Cryptomator voi löytää muihin koneisiin tallennetut holvit. Jos siirryt esimerkiksi toiseen tietokoneeseen, voit siirtää salatun kansiosi päälle ja avata sen millä tahansa Cryptomator-asennuksella. Alla on esimerkki siitä, kuinka kansiot näyttävät salatut. 

cryptomator-review-salaus-kihloissa

Tiedostonjako & varastointi

Cryptomator ei integroidu suoraan pilvitallennuspalveluihin, kuten Boxcryptor tekee (lue Boxcryptor-arvostelu). Salattujen tiedostojen tallentaminen pilvitallennuspalveluihin ei ole vaikeaa, vaikka yhden salatun tiedoston puuttuminen voi vaikeuttaa asetusten tekemistä. 

Kun luot salattua kansiohierarkiaa, luot useita kansioita ja alikansioita minne haluat varastoida. Vaikka Cryptomator pystyy helposti ymmärtämään kunkin tiedoston ja kansion nimen päälle levinneen ahkeruuden, joudut silti käsittelemään hierarkiaa. 

Tästä syystä tiedostojen salaus ja siirtäminen pilvitallennustilaan voi olla hankalaa, koska tärkeän elementin puuttuminen täältä voi tehdä holvista lukemattoman. Paras tapaus on aloittaa salattujen kansioiden tallentaminen pilvitallennukseen get-go-palvelusta. Tällä tavalla Cryptomator voi luoda ja päivittää kansiohierarkian.

Ennen kuin aloitat synkronoinnin, haluamme puhua jakamisesta. Cryptomatorissa ei ole mitään jakamistoimintoa. Vaikka voit lähettää salatun kansion helposti jollekin, he tarvitsevat kopion Cryptomatorista ja pääsalasanastasi avataksesi sen. Et voi jakaa kuten haluaisi NordLockerin tai Boxcryptorin kanssa. 

Cryptomatorin synkronointi Dropboxin, Google Driven ja OneDriven kanssa

Kun käytät Cryptomatoria, haluat luoda virtuaalisen aseman suoraan valitsemassasi pilvipalveluntarjoajassa. Esimerkiksi OneDrive-sovelluksella loimme uuden holvin Windowsin OneDrive-kansioon (lue OneDrive-arvostelu). Tällä tavalla sinun ei tarvitse huolehtia kriittisen tiedoston puuttumisesta, jos siirrät holvin pilvitallennustilaan. 

cryptomator-review-synkronointi

Sieltä on vain vetää tiedostoja, jotka haluat salata, ja lukita holvi. Cryptomator aloittaa tiedostojen salaamisen heti, ja pilvitallennuspalvelusi pitäisi ottaa vastaan ​​muutokset.

Tuki

Cryptomatorilla on yllättävän hyvä tuki avoimen lähdekoodin ohjelmistoille. Yhteisö ja dokumentaatio ovat vahvat, joten sinun pitäisi löytää vastauksia useimpiin kysymyksiin. Yhteysvaihtoehtoja ei ole kuitenkaan käytettävissä. 

Toisin kuin useimmat avoimen lähdekoodin ohjelmistot, Cryptomatorilla on oma tukisivu, johon pääset verkkosivustolta. Sieltä löydät linkit Cryptomatorin dokumentaatioon ja yhteisöfoorumeihin. Voit myös pyytää peruuttamaan toistuvan lahjoituksen tukisivulla, jos sellainen on määritetty. 

Asiakirjat ovat teknisiä, mutta Cryptomator ei tee niistä yhdistäviä. Asennus ja toiminnallisuus on katettu yksinkertaisella tavalla kunkin Cryptomator-tuen alustan kanssa. Tekniset käsittelyt tapahtuvat edistyneemmille aiheille, kuten salaus. Se ei sinänsä ole tietokanta. Pikemminkin dokumentaatio kattaa mitä Cryptomator on ja miten se toimii, ei enempää. 

cryptomator-review-dokumentaatio

Tukien löytäminen salaustekniikkayhteisöstä

Jos tarvitset suoraa tukea, Cryptomator-yhteisö on ainoa vaihtoehto. Yhteysvaihtoehtoja ei ole, ei edes sähköpostina. Onneksi Cryptomator-tiimin jäsenet ovat aktiivisia foorumeilla ja vastaavat ajoissa kysymyksiin sen perusteella, mitä voimme kertoa..

cryptomator-review-foorumit

Viimeisimpien ketjujen läpi kaikkein teknisimpiin kysymyksiin saatiin vastauksia muutamassa minuutissa Cryptomator-tiimin jäseniltä. Jotkut muut aiheet – kuten ”boxcryptor vs. cryptomator” – koostuvat pääosin muiden käyttäjien vastauksista. 

Mitä Cryptomator on, tukivaihtoehdot ovat hyvät. Koska sähköpostituki puuttuu, se ei voi mennä jalat palkkatuille kilpailijoilleen. Avoimen lähdekoodin ohjelmistoina meille vaikuttaa kuitenkin aktiivinen yhteisö ja tekninen, mutta silti saatavissa oleva dokumentaatio.

Tuomio

Cryptomator on hengitys raikkaasta, avoimen lähteen ilmasta. Vaikka se ei ole ainoa laatuaan oleva ohjelmisto, se on ainoa, joka käsittelee salausta niin saumattomasti. Sitä on helppo käyttää, ja vaikka siitä puuttuu ominaisuuksia, emme voi pyytää paljon enemmän ilmaisohjelmista. Jos haluat salata pilvessä tallennetut tiedostosi, Cryptomator on loistava tapa tehdä se ilmaiseksi. 

Mitä mieltä olet kryptomatorista? Aiotko ladata sen? Kerro meille kokemuksestasi alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map