AxCrypt-arvostelu – päivitetty 2020

AxCrypt-arvostelu

AxCrypt on vankka pala salausohjelmistoa, jota nautimme. Se vaatii kuitenkin jonkin verran mukauttamista ja tietotaitoa, jotta se toimisi optimaalisesti, koska voit lukea tästä koko AxCrypt-arvosteluista.


AxCrypt-tilin kojelauta

AxCrypt ladata

AxCrypt-tiedostonjako-

axcrypt-password manager

AxCrypt uusimatta-sivulle

Edellinen

Seuraava

AxCrypt on pitkäaikainen avoimen lähdekoodin salausohjelmisto, jonka Svante Seleborg on kehittänyt vuonna 2001. Vaikka AxCrypt on tehty moniin muutoksiin, se on edelleen omistautunut tiedostojesi suojaamiseen. Verrattuna parhaimpiin salauspalveluihin AxCrypt jää kuitenkin muutaman avainalueen jälkeen. 

Tässä AxCrypt-katsauksessa aiomme yksityiskohtaisemmin kokemuksemme otettuasi tiedostojen ja kansioiden salausohjelmiston kehruuta varten. Matkan varrella keskustelemme ominaisuuksista, hinnoittelusta, turvallisuudesta, helppokäyttöisyydestä, jakamisesta ja tuesta – kaikki ennen tuomion antamista. 

Tiedostojen suojaamiseksi AxCrypt on teknisesti hyvä. Se noudattaa uusinta salausta eikä tarvitse edes Internet-yhteyttä toimiakseen. Joidenkin oletusasetusten mukaan tietyt tiedostot salataan, joten sinun on tehtävä joitain säätämisiä, jotta AxCrypt on niin tehokas kuin se voi olla.. 

Vahvuudet ja heikkoudet

ominaisuudet

AxCryptillä on muutama ainutlaatuinen ominaisuus, mutta mielenkiintoisimmat niistä eivät toimitu toivotulla tavalla. Mielenkiintoisin ominaisuus on tiedostojen pyyhkiminen. Kun valitset tiedoston AxCryptissä, voit purkaa sen pysyvästi, purkaa sen väliaikaisesti tai poistaa tiedoston turvallisesti.. 

Tämä toiminto on samanlainen kuin mikä tahansa murskausohjelma, kuten esimerkiksi Bitdefender Antivirus. Pohjimmiltaan se korvaa poistetut tiedot, jotta tiedostoja ei voida palauttaa kiintolevyn rikostekniikan avulla. 

Tiedoston pyyhkiminen on käytettävissä vain Premium-tilaajille, joilla on pääsy myös muihin AxCrypt-ominaisuuksiin, kuten pilvivarastointitietoihin, salasanojen hallintaan, alikansioiden salaukseen ja avainten jakamiseen. Puhumme enemmän kaikista näistä läpi tämän katsauksen. 

AxCrypt Password Manager

Yksi AxCryptin näkyvistä ominaisuuksista on salasananhallinta, tosin se ei ole parempi kuin oma salasanageneraattorimme ja laskentataulukko. Voit kirjoittaa salasanan tekstikenttään tietoja ja luoda salasanan kirjoittamallesi, mutta siinä se on. Tiedot ovat turvallisia, mutta parhaimmillaan salasanojen hallintaan verrattuna alkeellisia. 

AxCrypt-review-salasana-manager

Ei ole automaattista täyttämistä, ei selaimen laajennusta, ei mitään sellaista. AxCryptin “salasanojen hallinta” on salattu paikka tallentaa salasanoja, jotka voit palauttaa selaimesi kautta. Vaikka se ei ole huono ominaisuus, on paljon parempia vaihtoehtoja, jopa ilmaiseksi (lue Dashlane-arvosteluomme, jos olet sen jälkeen). 

Erot AxCrypt 1.7: n ja 2.x: n välillä

Pari vuotta sitten AxCrypt päivitettiin versioon 2, ja vaikka emme normaalisti huomaaisi tätä, muutoksia oli tarpeeksi mainitsemista varten. Edellisen 1.7-version, joka oli erittäin suosittu, käyttäjät sallivat tallentaa avaintiedostot, jotka avasivat holviensa. Nämä tiedostot voitiin tallentaa USB-asemaan ja käyttää AES-128-avaimen salausta. 

Sen lisäksi, että salattiin AES-256-salausta – enemmän kuin alla olevassa ”turvallisuus” -osiossa -, AxCrypt poisti myös avaintiedostot pääsalasanan hyväksi. Vaikka voit edelleen purkaa version 1.7 tiedostot version 2.x kanssa, sama ei ole totta päinvastoin.

AxCrypt-yleiskatsaus

hinnoittelu

AxCrypt on paljon halvempaa kuin kilpailu ja tarjoaa kunnollisen ilmaisen suunnitelman käynnistykseen. Täydellisen suojauksen vuoksi sinun on päivitettävä Premium-suunnitelmaan. Vaikka on olemassa ilmaisia ​​vaihtoehtoja, jotka tarjoavat paremman turvallisuuden, AxCryptin kysyntähinta ei ole liian korkea.

Valittavana on kolme suunnitelmaa, joista kaksi liittyy yksittäisiin käyttäjiin. Ilmaisen ja maksetun henkilökohtaisen suunnitelman lisäksi AxCrypt tarjoaa liiketoimintasuunnitelman, vaikka se onkin kallis. Sinulta veloitetaan lähes 90 dollaria per jäsen per vuosi. Onneksi AxCrypt tarjoaa jopa 25 prosentin alennuksen joukkueesi koosta riippuen. 

Sama laskutusjakso on läsnä yksittäisissä suunnitelmissa, samoin kuin kuuden kuukauden jakso. Vaikka hinta on kilpailua halvempi, rajoitetut laskutusvaihtoehdot tarkoittavat sen olevan vähemmän joustava kuin NordLockerin kaltainen palvelu (lue NordLocker-arvosteluamme). On myös syytä huomata, että AxCrypt määrittelee vuodeksi 360 päivää, joten ostat teknisesti vähän alle vuoden. 

AxCrypt Free vs. Premium

Useimmat käyttäjät laskeutuvat ilmaisen tai premium-suunnitelman kanssa, vaikka kehotammekin sinua maksamaan vaihtoehtoa. Ilmaisen suunnitelman mukana on rajoittamaton tallennustila ja ei tiedostodatan rajoituksia, mutta siinä käytetään 128-bittistä avainta 256-bittisen sijasta (lue lisää salauskuvauksesta). Lisäksi ilmaisesta suunnitelmasta puuttuu jakaminen, salasanan hallinta ja tiedostonimen salaus. 

Jos et välitä kelloista ja pillistä, tarjolla on paljon ilmaisia ​​vaihtoehtoja, kuten VeraCrypt ja Cryptomator (lue VeraCrypt-arvostelu ja Cryptomator-arvostelu). AxCrypt istuu muiden ilmaisten salausohjelmien takana, joten jos etsit ilmaista edistynyttä salaustyökalua, on parasta pysyä näiden kahden kanssa. 

Maksettu suunnitelma on sen arvoinen. AxCrypt sisältää useita salausvälineitä tiedostojesi suojaamiseksi, mukaan lukien korkealaatuisempi AES-256-salaus, suojatut kansiot ja alikansioiden salaus. Lisäksi voit salata pilvitallennustilaan tallennetut tiedostot automaattisesti Premium-suunnitelmalla, josta puhumme tarkemmin alla olevassa ”tiedostojen jakaminen” -osiossa. 

Voit silti aloittaa ilmaisella suunnitelmalla. Aina kun kirjaudut tilille, AxCrypt käynnistää automaattisesti ilmaisen 30 päivän kokeilujakson, jotta voit nähdä miten pidät siitä ennen rahan laskemista. Jos päätät ostaa heti, AxCrypt noudattaa kysymyksiin vastaamattomia 30 päivän palautuskäytäntöjä. 

turvallisuus

Vaikka AxCrypt käyttää äänien salausalgoritmeja, muutama vaihtoehto sovellustoimintojen avulla voi asettaa tiedostosi vaaraan. AxCrypt on kuitenkin turvallista käyttää niin kauan kuin päivität asianmukaiset asetukset. 

AxCrypt käyttää AES-256-salausta tiedostoihisi niin kauan kuin olet Premium-tilaaja. Kaikki on sidottu pääsalasanasi, jota AxCrypt ei tallenna tai näe, mikä tarkoittaa, että sillä ei ole mitään tietoa siitä, mitä olet salannut. Toisin kuin muut edistyneet salauspalvelut, AxCrypt vaatii vain yhden pääsalasanan. 

Tämä tarkoittaa, että kun olet avannut tilisi lukituksen, kaikki salatut tiedostosi avataan, kunnes kirjaudut ulos. On tärkeää huomata tämä, koska AxCrypt ei automaattisesti kirjaudu ulos. Joko sinun on kirjauduttava ulos manuaalisesti tai asetettava aika, jolloin AxCrypt käynnistää sinut automaattisesti. Tämä on yksi monista pienistä päätöksistä, jotka voivat vaarantaa tietosi. 

Teknisesti AxCrypt on vakaa, kuten sen teknisissä asiakirjoissa on esitetty. Jos jätetään käyttäjän kirjautuneena sisään ja kuten seuraavassa osiossa käydään läpi, alikansioiden automaattinen salaaminen ei voi jättää käyttäjän paljastettua. 

Jos et tiennyt sinun kirjautua ulos ja tarkistaa ”sisällytä alikansioihin” -vaihtoehto, joku voi helposti tarkastella salattuja tiedostojasi salatussa muodossa, kun luulit niiden olevan turvassa.. 

Mitä tehdä, jos unohdat AxCrypt-salasanasi

Kaikki on sidottu pääsalasanasi, joten on tärkeää muistaa se. Pääsalasanallasi on avain, joka on luotu PBKDF2-HMAC-SHA512-avaintunnistustoiminnosta. Tätä avainta käytetään avainten käärintäalgoritmissa suojaamaan pääsalausavainta (käytetään tiedostojen salauksen purkamiseen). 

Vaikka avainten käärintäalgoritmin lisävaihe on samanlainen kuin useimmissa tiedostojen salausohjelmissa, se suojaa sinua raa’alta voimalta. Pääsalasanaasi käytetään todennusta paikallisesti, mutta jos päätät yhdistää AxCryptin palvelimet, sähköpostiosoitteesi, käyttöjärjestelmäsi, IP-osoitteesi ja kielisi kirjataan. 

Jos unohdat pääsalasanasi, olet pahasti onnea. Vaikka AxCrypt sallii salasanan palauttamisen, kaikki aiemmin salatut tiedostot menetetään. 

Voit päivittää pääsalasanasi kirjoittamalla vanhan ja uuden lauseen, joka koskee aiemmin salattuja tiedostoja. Ilman yksityistä puoli RSA-4096-avainta, jota käytetään jakamiseen tai pääavaintiedostoon, tietosi lukitaan. 

Ainoa poikkeus on, jos salasanasi on hyvin lyhyt. AxCrypt sanoo usein kysytyissä kysymyksissään, että se voi kirjoittaa ja mukauttaa tietyn ohjelman, joka pakottaa salasanasi voimakkaasti väkisin. Tämä toimii vain, jos salasanasi voi olla rajoitetusti yhdistelmiä. 

Helppokäyttöisyys

AxCrypt ei ole vaikea käyttää sovellusta, mutta sen epätavallinen lähestymistapa tiedostojen salaamiseen voi tehdä prosessista hämmentävän. Silti, niin kauan kuin otat aikaa oppiaksesi AxCryptin teoista, ohjelmisto on melko suoraviivainen. 

Liittyminen AxCryptiin on yllättävän hämmentävää. Verkkosivusto näyttää ja toimii yksinkertaisesti, mutta vain jos sinulla on jo AxCrypt ID. Jos et, sinun täytyy käydä läpi prosessin, kuten jonkun, joka uusii tilauksensa – napsauttamalla “osta nyt” asianomaisen tuotteen alla – ja kirjautua tilille erikseen. 

AxCrypt-arvostelu uusimatta-sivulle

Sen sijaan, että kirjoittaisi sähköpostiosoitteesi ja asettaisi salasanasi, AxCrypt kysyy vain sähköpostiosoitettasi. Sinulle lähetetään varmennuslinkki, joka napsauttamalla avaa salasanan luontisivun. Ei ole kuin tämä prosessi olisi rikki, mutta se on vähän liian söpö. AxCrypt voisi varmasti antaa sinun asettaa sähköpostin ja salasanan ennen varmennusta. 

Asennuksen jälkeen voit kirjautua hallintapaneeliin, jossa voit aktivoida ilmaisen kokeilujakson tai ostaa Premium-jäsenyyden. Koko prosessi tuntuu hieman taaksepäin. Vahvistat sähköpostiosoitteesi ennen tilin kirjautumista ja kirjaudut tilille ennen tilauksen ostamista. Silti prosessi ei ole liian vaikea. 

AxCrypt-review-tilin kojelauta

Lataa AxCrypt Windowsissa ja Androidissa

Lataaminen on myös outoa, asennusohjelmat ovat saatavilla pääsivustolla, ei kojelaudassa. Lataussivu on silti hienosti järjestetty, mikä on tervetullut muutos tahdissa useimmista avoimen lähdekoodin salausohjelmista (monet TrueCrypt-vaihtoehdot joutuvat uhriksi). AxCrypt näyttää vain uusimman version, ja asennus käynnistyi ilman ongelmia. 

AxCrypt-review-download

AxCryptillä on myös ”kannettava” versio saatavana Windowsille. Sinun ei tarvitse asentaa tätä itsenäistä sovellusta, jotta se voi toimia. Lataa vain suoritettava tiedosto USB-asemaan ja pop-up mihin tahansa tietokoneeseen.  

Latasimme myös Android-sovelluksen, joka on saatavana vain premium-tilaajille. Sovellus toimii, mutta se on enemmän viite kuin mikään muu. Se voi salata tiedostoja ja näyttää tilillesi tallennettuja salasanoja, mutta se ei voi salata puhelimesi tiedostoja. Olemme myös nähneet muutaman käyttäjäarvostelun yhteensopivuusongelmista, vaikka emme ole törmänneet mihinkään itse. 

AxCryptin käytön oppiminen

AxCryptillä on vähän oppimiskäyrää. Se ei toimi samalla tavalla kuin muut salausohjelmat. Sen sijaan, että luot virtuaalisen aseman, johon tallennat kaikki salatut tiedostot, AxCrypt korvaa kiintolevylläsi olevat tiedostot tai kansiot salatulla versiolla. Oletuksena se luo kansion asiakirjoihin sekä kansion koneen jokaiseen pilvitallennuspaikkaan. 

AxCrypt-review-kansio-paikoista

Painikkeita on kourallinen, mutta kokemuksemme mukaan on parasta ohittaa ne ja tutustua hiiren oikealla painikkeella. AxCryptillä on paljon vaihtoehtoja, ja jotkut käytettävissä olevista painikkeista eivät ole merkityksellisiä. Esimerkiksi on painike, joka avaa salasananhallintasivun selaimessa, mutta ei yhtä, jotta voit lisätä salatun kansion.

Voit salata tiedostot tai kansiot niin, että viimeisimmät tiedostot näkyvät ”viimeisimmät tiedostot” -välilehdessä ja kansiot ”suojatut kansiot” -välilehdellä. Uudet tiedostot voidaan salata sovelluksella, mutta tiedoston tai kansion löytäminen on helpompaa Windowsin Resurssienhallinnasta. Napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa tiedostoa tai kansiota, se voidaan salata ja korvata. 

AxCrypt-review-ikkunat

Asiat muuttuvat sotkuisiksi puhuttaessa suojatuista kansioista. Premium-käyttäjät voivat lisätä suojattuja kansioita, joissa kaikki siihen kansioon lisätyt tiedostot salataan automaattisesti. Kaikkia alikansioita ei kuitenkaan ole salattu oletuksena. Sinun on kytkettävä päälle “sisällytä alikansiot” -vaihtoehto valikossa tehdäksesi se. 

Muistutamme, että viettänyt jonkin aikaa yrittää ymmärtää, miksi pilvivarastointikansioitamme ei salattu. Suojatut kansiot salaavat tiedostot, mutta eivät lisäkansioita oletusasetuksilla. Tämä tarkoittaa, että voisit vahingossa vetää kourallisen alikansioiden vain suojattuun kansioon vain huomataksesi, että sisällä olevia tiedostoja ei ole salattu. 

Tiedostonjako & varastointi

Tiedostojen jakaminen ja synkronointi on vain vaihtoehto AxCrypt-tilaajien maksamiselle, mikä pätee useimpiin tiedostojen salausohjelmiin. Jakaminen hoidetaan sopimalla avainparit muiden käyttäjien kanssa. Pohjimmiltaan lähetät joku puolet avainparista, he vastaavat sitä heidän kanssaan ja tiedosto avataan. Tällä tavalla vastaanottava käyttäjä voi käyttää omaa salasanaa avataksesi tiedoston. 

AxCrypt-review-tiedostojen jakamisen

Voit jakaa tiedostoja tai kansioita, mutta vain jos olet premium-tilaaja. Muussa tapauksessa, jos haluat jakaa salattuja tiedostoja, sinun on jaettava tiedosto manuaalisesti ja annettava vastaanottajalle oikea avain salauksen purkamiseen.. 

Synkronoi AxCrypt-tiedostot OneDrive-, Dropbox- ja Google Drive -sovellusten kanssa

Niin kauan kuin sinulla on Premium-tilauksesi, AxCrypt tunnistaa automaattisesti pilvitallennuspalvelut laitteellasi. Prosessi on samanlainen kuin Boxcryptor, jossa kansiot näkyvät heti (lue lisää Boxcryptor-arvosteluesta). AxCrypt ei kuitenkaan tee selväksi, mitä palveluita tuetaan. 

Testaamalla OneDrive-, Dropbox- ja Google Drive -sovelluksilla, AxCrypt otti ne vastaan ​​ilman ongelmia, luomalla automaattisesti kansion jokaisessa sijainnissa. Sama ei välttämättä pidä paikkaansa kaikkia pilvitallennuspalvelujen tarjoajia, mutta näkyvämpien palveluiden, kuten Sync.com, pitäisi näyttää vähällä vaivalla (lue Sync.com-arvosteluamme). 

Automaattinen tunnistus on vain premium-ominaisuus, mutta se ei tarkoita, että ilmaiset käyttäjät eivät voi synkronoida pilvipalveluiden kanssa. Sinun on vain lisättävä pilvitallennuskansiot manuaalisesti ja siirrettävä tiedostoja sinne. Ne salataan automaattisesti ja korvaavat pilvitallennuspalvelussa olevan tiedoston. 

Tuki

Suora tuki live-chatin ja sähköpostin välityksellä on saatavana vain Premium-tilaajille (enemmän live-chatissa minuutissa). AxCrypt asettaa kuitenkin verkkosivuston alatunnisteeseen [sähköpostisuojattu] sähköpostiosoitteensa saataville sanomalla vain, että se priorisoi Premium-tilaajia. 

AxCrypt kertoo, että sillä on live-chatti hinnasivulla, vaikka emme löytäneet sitä mistään. Jopa kirjautuneena, chat-keskustelun aloittamista ei ole mahdollista. Ehkä tämä on yhteysreitti, jota AxCrypt aikoo tukea tulevaisuudessa. Siitä huolimatta sitä ei ole nyt saatavana. 

Jos et halua odottaa sähköpostia, voit kysyä kysymyksiä foorumilla riippumatta siitä, oletko Premium-tilaaja vai et. Foorumi on melko aktiivinen. Muutamia uusia säikeitä ilmestyy viikossa. Moderaattorit eivät vain käsittele foorumiin liittyviä kysymyksiä, vaan myös AxCryptin luoja ja perustaja. 

AxCrypt-review-foorumit

Muussa tapauksessa tietokannan sijasta on UKK-sivu. Usein kysyttyihin kysymyksiin sisältyy paljon vastauksia kysymyksiin siitä, miksi AxCrypt vaatii tiettyjä tietoja ja mitä tehdä, jos unohdat salasanasi. Se on riittävän perusteellinen, vaikka se ei sisällä mitään tietoja sovelluksen vianetsinnästä. 

Tuomio

AxCrypt on edullinen ja tehokas salaustyökalu, vaikka siitä puuttuu muutama alue. Käyttäjäkokemus tuntuu taaksepäin, ja jotkut turvallisuuspäätöksistä saattavat jättää tiedostosi vaarassa. Se sanoi, niin kauan kuin olet halukas ymmärtämään, kuinka AxCrypt toimii, olet halpa ja kannattava tiedostojen salausohjelma.. 

Mitä mieltä olet AxCryptistä? Aiotko hyödyntää 30 päivän kokeilua? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map