Pregled web lokacije – Ažurirano 2020

SiteGround pregled

SiteGround je uvjerljiv web domaćin koji nudi više mogućnosti od konkurencije i po povoljnijoj cijeni. Iako je ažurirana web stranica pomogla u navigaciji, datirani cPanel i dalje ostavlja nešto što želi.


Uvijek smo voljeli SiteGround. Pored toga što je napravio naš najbolji web hosting vodič, svrstao se u naš najbolji web hosting za pregled malih poduzeća. Kao jeftin, neovisan dobavljač s afinitetom za WordPress, SiteGround impresionira čvrstom jezgrom usluge. Rečeno je, grubo je po ivicama.

U ovom pregledu SiteGround detaljno ćemo opisati svoje iskustvo nakon što s njim provedete vrijeme. Tijekom pregleda razmotrit ćemo o značajkama, cijenama, jednostavnosti upotrebe, vrstama hostinga, brzini i produženom vremenu, sigurnosti, privatnosti i podršci prije donošenja presude..

Sve u svemu, SiteGround je solidan web hosting usluga, s impresivnim značajkama i velikom brzinom za pokretanje. Njegova današnja implementacija cPanela ipak dovodi do izvrsnog iskustva, što otežava pronalaženje bitnih značajki ili podrške kad vam trebaju..

SiteGround-Slider1

SiteGround-Slider2

SiteGround-Slider3

SiteGround-Slider4

SiteGround-Slider5

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za SiteGround

Značajke

Jedan od razloga što nam se sviđa SiteGround je taj što sadrži toliko značajki u vašem planu. Nisu ni značajke na zalihama. WordPress planovi dolaze s značajkama specifičnim za WordPress, a zajednički planovi hostinga dolaze s alatima namijenjenim za izgradnju vaše web stranice. Iako su samo male varijacije u vrsti hostinga, postoji veliki izbor prilagođenih paketa koje možete odabrati.

Najbolje je pronaći planove na web lokaciji SiteGround ako želite vidjeti sve njihove značajke – za samo navođenje njih potrebno bi bilo nekoliko tisuća riječi. Za naš pregled pružit ćemo presjek najimpresivnijih i najkorisnijih značajki.

Počevši s dijeljenim hostingom, dobivate web stranicu za izradu web stranica, ali ne i bilo koju web stranicu za izradu web stranica. Za razliku od GoDaddy GoCentral (pročitajte našu recenziju GoDaddy GoCentral), koja se osjeća zategnuta, SiteGround je tražio stručnost jednog od najboljih graditelja web stranica Weebly (pročitajte naš Weebly pregled).

SiteGround uključuje besplatnu verziju Weeblya s bilo kojim planom – naravno, koristeći domenu koju ste registrirali – ali možete nadograditi na drugi nivo ako želite i vi. Na primjer, poslovni planovi Weeblea nude upravljanje zalihama, značke proizvoda i integraciju kvadrata za prodajna mjesta e-trgovine.

opcije s blogom

Svi planovi SiteGround dolaze i s automatiziranim dnevnim sigurnosnim kopijama, koje se, iako dosadno, ne bi trebalo diskreditirati. Još je dobra ideja ručno izraditi sigurnosnu kopiju web stranice, ali imati ulov sve nikada nije loše. Ako nadogradite na jedan od viših slojeva zajedničkog hostinga, možete postaviti i prilagođene sigurnosne kopije na zahtjev.

Značajke SiteGround-a toliko su dobre da se neki od očekivanih integracija osjećaju ukroćenima. Kao i kod drugih vodećih web domaćina, i vi dobijate Cloudflare integraciju, besplatan SSL / TLS certifikat i neograničeno adresu e-pošte na vašoj domeni. U većini smo se pregleda usredotočili na te značajke, ali robusni popis SiteGround čini da se oni osjećaju kao manji dodaci već izvrsnom paketu.

Značajke SiteGround WordPress

Ako vas zanima web stranica WordPress, pokrili ste SiteGround. Svoju krunu u našem najboljem web hostingu za WordPress vodič uzeo je s razlogom, nakon svega. WordPress planira dijeliti planove s ogledalima i dolaze s automatiziranim dnevnim sigurnosnim kopijama, Cloudflare integracijom i besplatnim SSL / TLS certifikatom. To govori, i oni dolaze sa svojim osobinama.

Ono što je najvažnije, WordPress planovi uključuju SuperCacher. Redoviti zajednički planovi imaju i njega, ali aplikacija za WordPress je važna. Predmemoriranje u osnovi pohranjuje verzije vaše web stranice kako bi se mogle brzo učitati kad ih se pozove. SuperCacher predmemorira rezultate upita baze podataka i dinamičkih podataka za poboljšanje brzine vaše web stranice.

SiteGround-pregled-supercacher

Uz to, dobivate i WordPress inscenaciju. Iako je sastavni dio web stranica za izradu web stranica, postavljanje stranica nije najlakše pronaći za WordPress web stranice. U osnovi vam omogućuje testiranje promjena na vašem web mjestu u privatnom okruženju prije nego što ih gurnete na web lokaciju uživo.

Postoje i druge WordPress značajke. Kada se prijavite, WordPress se automatski instalira na vašu domenu besplatno ili ako imate drugog domaćina, možete prenijeti svoju web stranicu. SiteGround će također automatski uvesti ažuriranja WordPressa na vaše web mjesto ako to želite i usmjeriti vas prema predstavnicima podrške koji su specijalizirani za platformu..

Za bilo koji skupi, upravljani WordPress hosting – pročitajte našu recenziju Kinsta da biste vidjeli kako to izgleda – sve je to standardna cijena. SiteGround, međutim, nije skup. Nije samo impresivno što SiteGround uključuje sjajne WordPress značajke. Ono što je impresivno jest da to čini tako jeftino.

Pregled značajki SiteGround

Logotip SiteGroundwww.siteground.com

Počinje od 395 dolara mjesečnoSvi planovi

Vrste poslužitelja

Dijeljeni hosting

VPS hosting

Upravljani WordPress

Cloud hosting

Namjenski hosting

Hosting prodavača

Usablity

FTP pristup

SSH pristup

cPanel

Korijen pristup

Dnevne sigurnosne kopije

Graditelj web stranica

usluge

SEO

Marketing

Dizajn web stranica

sigurnosti

Privatnost domene

SSL šifriranje

Uklanjanje zlonamjernog softvera

Vatrozid web aplikacije

Dvofaktorska provjera autentičnosti

DDoS zaštita

sFTP

podrška

Podrška putem e-pošte

Telefonska podrška

Podrška za chat uživo

Tutoriali

Korisnički forum

Baza znanja

Podrška 24/7

cijena

Kao što ćemo ući u odjeljak “Vrste hostinga”, SiteGround nudi sedam usluga, ali one se svode na tri vrste hostinga: zajednički, cloud i namjenski. Da budemo jasni, možete kupiti WooCommerce i WordPress hosting po istoj cijeni kao i zajednički hosting, s obzirom da su planovi identični izvan nekoliko značajki specifičnih za platformu.

Standardni zajednički planovi SiteGround, koji uključuju izradu web stranica, dnevne sigurnosne kopije i e-poštu, nisu impresivni na njihovom licu. Bluehost nudi usporedive planove za oko 1 USD manje mjesečno (pročitajte našu recenziju Bluehosta), ali dodaci, poput dnevnih sigurnosnih kopija i izrade web stranica, malu premiju vrijede.

Ne treba spomenuti transparentne cijene. Kao i većina web-domaćina, SiteGround nudi uvodnu cijenu koja je puno jeftinija od cijene obnove. Za razliku od, recimo, GreenGeeksa, međutim, ta se cijena ne mijenja na temelju trajanja (pročitajte našu recenziju GreenGeeksa).

Osim naknade za postavljanje u iznosu od 14,95 USD, koja se dodaje mjesečnim računima, možete kupiti jednu do tri godine hostinga za istu mjesečnu stopu, koja je, kao što je spomenuto, u blizini drugih pružatelja usluga najvišeg polica.

Umjesto da koristi prevaru, SiteGround nadahnjuje povjerenje. To je jasno od trenutka kad odaberete plan koliko ćete platiti kad se prijavite i kada obnovite. Umjesto da se skrivate iza jeftinog plana samo da vas obavijestim da ćete morati nabaviti četiri godine hostinga da biste ga dobili – pročitajte našu recenziju Hostingera da biste to vidjeli na djelu – SiteGround polaže svoje kartice na stol.

Oblak i posvećen hosting hostinga SiteGround nisu loši, ali jasan fokus je na zajedničkom, WordPressu i WooCommerce hostingu. SiteGround ima toliko mnogo mogućnosti na svojim jeftinim planovima da kradu emisiju. Ako tražite hosting za oblake, pročitajte našu recenziju Dreamhosta. Za razliku od drugih domaćina, naplaćuje vam samo resurse koje koristite.

Kao sigurnosna mreža, SiteGround nudi 30-dnevno pravilo povrata za zajedničko hosting i 15-dnevno razdoblje povrata za hosting u oblaku. Primjenjuju se uvjeti poput nepovratnih naknada za aktivaciju domene, ali sigurni ste za prvi mjesec. Nažalost, povrat sredstava ne nudi se za namjenski hosting.

Jednostavnost korištenja

Redizajnirana web lokacija SiteGround pojednostavljuje pronalaženje plana i odjavu. Na početnoj stranici predstavljeni ste zajedničkim uslugama, WordPressom, WooCommerceom i hostingom u oblaku, rezervirate namjenski, hosting za poduzeća i prodavače za gornji navigacijski izbornik.

SiteGround-pregled-stranica

Jako nam se sviđa taj sustav. SiteGround pridošlicama postaje jasan što bi trebali odabrati, a napredne opcije su im dostupne, ali ne izmiču. Nije teško zamisliti da se netko spotakne na web stranicu i traži način da pokrene WordPress i smisli što učiniti.

To se odnosi na odabir plana. Tri zajedničke vrste hostinga imaju sve tri razine: StartUp, GrowBig i GoGeek. Umjesto da uspoređuje planove na tehničkoj razini, SiteGround pokazuje za što je svaki nivo koristan. Čak i tehnofobi mogu razumjeti da je 20 GB prostora za pohranu više od 10 GB, a 100.000 mjesečnih posjeta bolje od 10.000.

SiteGround-pregled-plana-izbor

Tehničku usporedbu možete vidjeti klikom na gumb “usporedi” ispod planova, ali ne morate. SiteGround tehničke aspekte svoje usluge prevodi u probavljiv format. Možete pronaći potrebne informacije ako znate što tražite, ali SiteGround ne ugrožava jednostavnost svog pristupa u tom procesu..

SiteGround postiže impresivnu ravnotežu u prilagođavanju korisnicima. To čini sve dostupnim, čak i onima koji malo znaju o web hostingu, a da nikoga ne poštuje, za razliku od, recimo, FatCow-a, koji početnike upućuje s pogrešnim informacijama (pročitajte našu recenziju FatCow-a) ili Pagely, koji svoju kopiju web stranice uguši u tehnološku stvar (pročitajte našu recenziju Pagely).

Nakon plaćanja i postavljanja vjerodajnica za prijavu, možete pristupiti upravljačkoj ploči vašeg računa. Nije to cPanel, imajte na umu – doći ćemo do toga za minutu, nego više o području gdje možete upravljati podacima svog računa i podacima o naplati.

SiteGround-pregled-račun-nadzorna ploča

Većina onoga što biste očekivali postoji, ali SiteGround uključuje i druga područja. Uz podatke o naplati i aktivne usluge, možete se kretati kroz verziju baze znanja unutar nadzorne ploče računa. Članci koje odaberete otvorit će se na novoj kartici, što znači da se ne morate vraćati na nadzornu ploču.

Navigacijom upravlja gornji izbornik, a zadnja opcija, “perketi”, ima dobrote u sebi. Tamo ćete pronaći kodove kupona i posebne ponude za alate za razvoj, WordPress dodatke i još mnogo toga. SiteGround čak nudi besplatne e-knjige za WooCommerce i WordPress.

SiteGround cPanel

Vratite se na “moje račune” i kliknite “idi na cPanel” da biste upravljali svojom web stranicom. Iako je SiteGround jedan od najboljih pružatelja usluga web hostinga, naš web hosting nije bio najbolji sa vodičem cPanel. Provedba je datirana i neprivlačna. Iako je i dalje funkcionalno, drugi web domaćini pojednostavili su kako izgleda.

SiteGround-pregled-cpanel

To je rečeno, nije teško koristiti. SiteGround jasno daje do znanja kakve su vaše IP adrese i poslužitelji imena kao i količina podataka koje upotrebljavate, na primjer. Problem je što cPanelu treba podizanje lica.

Redizajnirana web lokacija SiteGround izgleda predivno, pa je šteta što cPanel ne može pružiti isti osjećaj. Još uvijek možete zaobići i pronaći sve što vam treba, ali cPanel se, nažalost, osjeća kao kompromis koji ne biste trebali napraviti..

Vrste hostinga

Na web lokaciji SiteGround pronaći ćete sedam oblika hostinga, ali stvarno ih je samo pet: zajednički, cloud, preprodavač, poduzetnički i namjenski. Dijeljeni hosting dijeli se na standardni web hosting, WordPress i WooCommerce. Svaka usluga nudi iste planove s istim specifikacijama, izvan karakteristika specifičnih za platformu.

Na primjer, ako ste zainteresirani za izgradnju WordPress web stranice, trebali biste kupiti WordPress plan umjesto standardnog zajedničkog plana hostinga. Specifikacije su iste, ali SiteGround uključuje WordPress instalaciju, postavljanje i SuperCacher s WordPress planovima.

Dijeljeni hosting koristi jedan poslužitelj za ugošćivanje više web stranica, premještanje resursa između web lokacija prema potrebi. Ne iznenađuje, što ga čini najjeftinijim i najdostupnijim web hostingom unaokolo, iako ima neke negativne strane kada je u pitanju brzina i dosljednost.

Sva tri dijeljena okusa dolaze u tri razine: StartUp, GrowBig i GoGeek. Kao što se i očekivalo, što je viši nivo, to će više prometa moći poslužiti. No SiteGround također uključuje skup značajki sa svakim slojem: “bitno” za StartUp, “premium” za GrowBig i “geeky” za GoGeek.

Pojedinosti dodataka specifične su za platformu za koju kupujete plan, ali, na primjer, GoGeek WordPress hosting uključuje prioritetnu podršku i postavljanje za vaše web mjesto.

Dijeljeni planovi su gdje leži srce web-domaćina, a SiteGround vam daje dovoljno fleksibilnosti, a da ne izaziva paralizu opcija. Na primjer, InMotion Hosting ima više vrsta usluga, svaka sa po pet ili više slojeva, što otežava ispravljanje ispravnog izbora (pročitajte našu recenziju InMotion Hosting).

SiteGround Napredni hosting

Ako se želite kretati mimo zajedničkog hostinga, SiteGround vam može ugostiti. Iako linija nije tako robusna kao, recimo, HostGator (pročitajte našu recenziju HostGator), SiteGround i dalje pruža solidnu liniju usluga za napredne korisnike.

Najizravnija nadogradnja dijeljenog hostinga je hosting u oblaku, iako je, kao što možete vidjeti u odjeljku „cijene“, prilično skuplje. Cloud hosting širi vašu web lokaciju putem mreže poslužitelja ili u “oblaku”. Budući da nije centralizirana na jednoj lokaciji, vaša će web stranica biti brža i sigurnija.

Ukratko, postoji mreža virtualnih poslužitelja na kojima vaša web stranica živi i poziva na mrežu fizičkih poslužitelja na kojima je vaša web lokacija pohranjena. Tada su resursi potrebni za vašu web stranicu skalabilni, što znači da imate pristup većoj snazi ​​kada vam je potrebna. Osim toga, jer nije centraliziran, jedan poslužitelj koji radi izvan mreže neće uzeti vašu web lokaciju.

SiteGround nudi četiri preporuke za konfiguracije hostinga u oblaku, no isplati se izraditi vlastiti plan ako znate što radite.

Svoj plan možete konfigurirati tako da ima do 32 jezgre procesorske snage, 128 GB memorije i 1 TB SSD-a. Uvaženo, to je skupa konfiguracija – 2.100 USD mjesečno, ako budemo precizni – ali najljepša stvar hostinga u oblaku je ta što možete dodavati ili oduzimati resurse po potrebi.

SiteGround-pregled oblaka konfiguraciju

Ako radije centralizirate web mjesto i imate veću kontrolu nad tehničkim aspektima hostinga, možete kupiti namjenski poslužitelj. Kao antiteza zajedničkog hostinga, namjenski hosting omogućuje vam da poslužitelj i sve svoje resurse zadržite na sebi. SiteGround nudi tri razine namjenskog hostinga u jednom od svoja tri podatkovna centra širom svijeta.

Trebali biste odabrati lokaciju s koje dolazi većina vašeg prometa, stoga je važno da vam SiteGround pruža opciju. 1&1 Web hosting, na primjer, nudi jeftinije namjenski hosting – s daleko manjim specifikacijama – ali ne dopušta vam da odaberete lokaciju poslužitelja (pročitajte naših 1&1 pregled web hostinga).

I na kraju, postoji poduzeće i prodavač hosting.

SiteGround vam omogućuje preprodaju njegovih usluga na temelju kreditnog sustava. Krediti su dobri za jednogodišnje gostovanje, a možete ih prodati po bilo kojoj cijeni koju želite. U većini slučajeva planovi preprodavača namijenjeni su web dizajnerima koji žele ponuditi svojim klijentima hosting, ali uz mogućnost bijelog etiketa cPanel SiteGround možete pokrenuti i vlastiti web hosting posao..

Enterprise hosting nudi se za one koji zahtijevaju najbolje performanse. Umjesto da dizajnira nekoliko paketa koje možete odabrati, SiteGround surađuje s vama kako bi stvorio uslugu koja odgovara vašim potrebama. Enterprise hosting namijenjen je velikim web lokacijama ili mrežama za koje su potrebna prilagođena rješenja, stoga budite upozoreni da ćete za pristup morati ostaviti popriličan novčić.

Ubrzati & Uptime

Za mjerenje brzine koristimo dva alata: LoadImpact i Test brzine internetske stranice Pingdom. Web lokacija koju testiramo jednostavno je domena učitana WordPressom i ništa drugo, što se nalazi na najjeftinijem zajedničkom planu SiteGround.

Testiranje na najbližem poslužitelju u San Franciscu, učitava se web stranica za 2,98 sekundi, što nije previše impresivno. Međutim, to nije SiteGround.

Kopajući po mjernim podacima, možemo vidjeti da je DNS rezolucija činila većinu vremena učitavanja – 2,4 sekunde, tačno. Vremena povezivanja i čekanja, koja mjere koliko vremena treba da se preglednik poveže i počne primati informacije, činilo je kombiniranih 280 milisekundi.

SiteGround recenzija brzine test

Kao što je prikazano, testiranje brzine web stranice je komplicirano jer postoji puno faktora u igri. Mnogi od njih nisu ni domaćini da se bave. Međutim, iz našeg testiranja možemo utvrditi da SiteGround ima dobro optimizirane zajedničke servere, zarađujući 96 od 100 od Pingdom Web Test Test brzine za brzinu web stranice, što je dostojan našeg najbržeg vodiča za web hosting.

Ipak, test za brzinu internetske stranice Pingdom mjeri web mjesto u izolaciji. Da bismo procijenili web mjesto pod opterećenjem, koristili smo LoadImpact. Poslao je 50 virtualnih korisnika u našu domenu tijekom pet minuta i izmjerio brzinu web stranice kako se korisničko opterećenje povećavalo. Kao što možete vidjeti na donjem grafikonu, SiteGround je bio elastičan tijekom povećanog opterećenja korisnika, što je dobar znak.

SiteGround-pregled-loadimpact

Što se tiče produženja rada, ostali smo na 100 posto tijekom cijelog testiranja. Srećom, SiteGround ima 99,9-postotno jamstvo za produženje vremena i za to. Postoji puno razloga da ne vjerujete jamstvu za produktivno vrijeme svog web-domaćina, ali SiteGround je solidan.

Prema uvjetima usluge, ako vaša web stranica ikad padne ispod 99,9 posto produženog roka, dobit ćete mjesec besplatnog hostinga. To je tek 99 posto. Za svaki dodatnih postotak ispod 99 posto, SiteGround će vam dati još mjesec dana besplatnog hostinga. Što se tiče garancija, ona je najdarežljivija koju smo vidjeli.

sigurnosti

Jedna od najvećih opasnosti s kojom se zajednički hosting nalazi je ta da jedna zlonamjerna web stranica može zaraziti cijeli poslužitelj. SiteGround, međutim, ublažava to pitanje. Svaka web lokacija koja ima dijeljenje ima svoju izdvojenu mapu, što znači da jedan loš račun neće zaraziti ostale.

Tu započinje SiteGround. Sigurnosni paket koji okružuje vaš plan je impresivan, a sastoji se od vatrozida web aplikacije, AI pokretanog anti-bot sustava i automatiziranih dnevnih sigurnosnih kopija. Ako imate plan GrowBig ili novije verzije, možete napraviti i sigurnosne kopije vaše web stranice na zahtjev.

Izvan vaše web stranice, SiteGround nudi besplatnu integraciju sa SpamExpertsom za vašu e-poštu. SpamExperts će skenirati dolazne i odlazne poruke, omogućujući vam filtriranje poruka koje primite. Uz to, može pružiti uvid u statistiku vaše e-pošte.

Postoji alat za skeniranje zlonamjernog softvera, ali nije uključen u zajedničke planove. Nazvan SG Site Scanner, skenirat će svaku vezu koja je dostupna sa početne stranice vaše web stranice na ranjivosti dnevno oko 20 USD godišnje. Također provjerava vašu domenu na crnim popisima kako bi bio siguran da je sve povezano.

Nažalost, to je samo skeniranje. Obavijestit će vas ako postoji problem, ali neće učiniti ništa da to riješi. Uklanjanje zlonamjernog softvera ili zaštita od zlonamjernog softvera nešto što ćete morati sami nabaviti, što bi, iako nije potrebno, bilo lijepo zaštitno obilježje.

U skladu s tim, trenutni se paket osjeća dobro zaokruženim, posebno s besplatnim SSL / TLS certifikatom koji ga nadopunjuju.

Privatnost

Privatnost je obično tema naših VPN recenzija, ali bitna je i za web hosting. Sve započinje s imenom vaše domene koje je registrirano WHOIS zapisom koji sadrži sve vaše osobne podatke. SiteGround nudi registraciju privatne domene, ali ne besplatno. Trebat ćete potrošiti dodatnih 1 USD mjesečno.

Registracija privatne domene zamjenjuje vaše WHOIS podatke lažnim podacima. Budući da su WHOIS datoteke javno dostupne, svatko s internetskom vezom može potražiti tko je vlasnik određene domene i, u mnogim slučajevima, tko posjeduje web mjesto. Cijenimo što SiteGround nudi privatnu registraciju, ali to bi trebala biti besplatna značajka, a ne usluga s plaćanjem.

Što se tiče osobnih podataka koje dajete SiteGround, oni se mogu podijeliti s agencijama za provođenje zakona, trećim dobavljačima i interesima SiteGround, ali samo uz vaš pristanak (koji ste dali pomoću usluge). Nažalost, tako stvari idu s web hostingom.

U skladu s tim, SiteGround u svojoj politici privatnosti jasno kaže da “ni na koji način neće… prodavati, iznajmljivati, dijeliti ili na bilo koji drugi način objavljivati ​​osobne podatke u komercijalne svrhe.” Također se kaže da će “poduzeti sve razumne korake da vas obavijestimo kada i kakve informacije mogu prelaziti trećim osobama i da ćete moći odabrati želite li je dijeliti ili ne.”

Što se tiče privatnosti web hostinga, SiteGround je s dobre strane ograde. U politici privatnosti nema ništa zlonamjerno i zbog svog jasnog stava prema neprodaji vaših osobnih podataka sigurno je koristiti uslugu. Jedina mana je nedostatak besplatne registracije privatnih domena, ali cijena je dovoljno jeftina da nismo previše razočarani..

podrška

Nadzorna ploča vašeg računa olakšava pronalaženje pomoći. Jednostavno kliknite karticu “podrška” na izborniku nadzorne ploče da biste otvorili sažetu verziju baze znanja. Možete potražiti temu ili koristiti preporučene kategorije koje pruža SiteGround. Bez obzira koji ste odabrali, SiteGround će otvoriti novu karticu s člankom podrške.

SiteGround-pregled-baze znanja

Sviđa nam se taj sustav. Način je to da integrirate podršku u nadzornu ploču računa, a da pritom ne poremetite sve što radite na nadzornoj ploči računa. Baza znanja tehnički je na drugom području web stranice, ali kratka referenca za nju od mjesta na kojem ste već vjerojatno bili bi korisni..

Inače možete pregledati ulaznice na području podrške, ali, barem se tako čini, ne možete kontaktirati podršku. Opcije kontakata, koje uključuju telefon, e-poštu i chat uživo, nalaze se u malom odjeljku ispod sažete baze podataka.

To ne znači da je veza korisna. SiteGround od vas će tražiti da odaberete široku kategoriju koja odgovara vašem problemu i, u nekim slučajevima, uputit će vas prema potrebnom alatu, primjerice pri prijenosu web mjesta. Međutim, otvorenije kategorije, poput raznih tehničkih problema, zahtijevaju da opišete svoj zahtjev.

U svakoj situaciji, ali u jednoj, kada smo opisivali naš problem, susretali smo se s ovom porukom: “Molim navedite više detalja o problemu koji imate, kako bismo vam pomogli da brže riješite problem.” Imajte na umu, dali smo detalje o, primjerice, nemogućnosti učitavanja naše testne web stranice.

Jednom kada se probijete, SiteGround će vam pružiti tri opcije podrške. Šteta što morate preskočiti toliko obruča jer je tim njegove podrške odličan. Repsi su obrazovani, prijateljski i susretljivi. Nažalost, zakopani su iza datiranog sustava.

Pukotine koje smo istakli u jednostavnosti upotrebe SiteGrounda ovdje previše utječu. Podrška je izvrsna, ali jednostavno postavljanje metoda kontakta bio bi mnogo učinkovitiji način rješavanja zahtjeva.

Presuda

SiteGround dobiva puno ispravnosti, a što se tiče jeftinih, neovisnih web-domaćina, ne možemo razmišljati o mnogim boljim opcijama. Najveća mu je slabost što se previše daje u određenim područjima. Podizanje lica za cPanel i sustav izravne podrške učinili bi dug put ka poboljšanju čak i dosad.

To su, međutim, nitkopi i lako se mogu nositi s njima. SiteGround je i dalje najviši pružatelj usluga, posebno za WordPress korisnike.

Što mislite o SiteGroundu? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map