Pregled usluge HostPapa – Kanadski web hosting – Ažurirano 2020

HostPapa pregled

HostPapa je dobar web domaćin s velikom privatnošću, pristojan graditelj i više mogućnosti od kojih možete zatresati štap. Jedino što ga sprečava da bude totalni pobjednik su njegove male brzine, kao što možete pročitati u našoj cjelovitoj recenziji HostPapa.


HostPapa je neovisni kanadski web domaćin koji je u poslu već više od deset godina. Iako je tvrtka narasla na to da imaju urede širom svijeta, plan planova i dalje ima za svakoga. U skladu s tim, njegova brzina podmuklog i lagodno korisničko iskustvo znači da nema baš krupnih krugova s ​​najboljim pružateljima usluga web hostinga.

Unatoč tome, vrijedno je razmotriti, posebno s čvrstom politikom privatnosti, razumljivim značajkama i pristojnim graditeljem web stranica. U ovom pregledu HostPapa, idemo na sve to i još više, razgovarajući o našem iskustvu s uslugom nakon pokretanja WordPress web stranice s njezinim najjeftinijim dijeljenim planom.

To je iskustvo bilo dobro većinom, ali bilo je nekoliko pogrešnih koraka na kraju HostPape. Iako za svoj novac dobivate mnogo, cijena je visoka i, s obzirom na to da bi HostPapa mogao bolje u odjelu za brzinu, to nije sjajno.

Hostpapa-Slider1

Hostpapa-slider2

Hostpapa-slider3

Hostpapa-slider4

Hostpapa-slider5

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za HostPapa

Značajke

HostPapa je standardni standard kada su u pitanju cijene, ali, na sreću, ne kada su u pitanju značajke. Duga usporedna shema na svakoj od stranica proizvoda kaplje dobrotom za glupače na web hostingu kako bi umočili zube. U stvari, toliko da je lako previdjeti nekoliko bitnih značajki zbog kojih web hosting označava.

Počevši s onim što dobivate, HostPapa pokušava pružiti uzorak svega. cPanel nije rezerviran ni na koji način, što znači da imate pristup datotekama dnevnika na vašem poslužitelju, WebFTP-u koji se lako koristi, AWStatsu i instalateru aplikacije Softaculous..

Uključen je i besplatni plan Cloudflarea. Kao što možete pročitati u našem vodiču o Cloudflareu, bilo koja web stranica može postaviti besplatnu verziju mreže za dostavu sadržaja, ali novaci će se vjerojatno izgubiti u DNS hooplau. Naš vodič o DNS zapisima može vam pomoći u tome, ali za one koji ne vole postavljanje prilagođenih poslužitelja imena – ili čitanje – integracija iz pokretanja funkcionirat će.

Uz cPanel, postoji i bonafidna smetnja o sigurnosnim značajkama, o kojoj ćemo govoriti u odjeljku “sigurnost” u nastavku. Međutim, iako svatko može zaostati za suvišnim mrežama i vatrozidima web aplikacija, HostPapa nedostaje nešto kritično: dnevno sigurnosno kopiranje.

Da budemo jasni, svakodnevno se izrađuju sigurnosne kopije, ali ne preko planova. Ako odlučite da ne skačete na najviši nivo zajedničkog ili WordPress hostinga, sigurnosne kopije će vam donijeti dodatnih 40 USD godišnje. To je visoka cijena za nešto što bi trebalo uključiti besplatno.

Graditelj web stranica HostPapa

Besplatna verzija alata za izradu web stranica uključena je u sve planove. U redu je, ali nema o čemu pisati kući. Kao i naši najbolji graditelji web stranica, bitni su elementi prisutni za izradu web stranice. Na stranicu možete dodati tekst, slike i više i premještati elemente. Ipak, HostPapa ne podnosi istu finoću kao i naši omiljeni graditelji.

Hostpapa-pregled-web-graditelji

Ukratko, graditelj web stranica ne bi vas trebao prodavati na HostPapa. Wix se nalazi na vrhu popisa (pročitajte našu Wix recenziju).

Pregled značajki HostPapa

Logotip HostPapawww.hostpapa.com

Počinje od 299 dolara mjesečnoSvi planovi

Vrste poslužitelja

Dijeljeni hosting

VPS hosting

Upravljani WordPress

Cloud hosting

Namjenski hosting

Hosting prodavača

Usablity

FTP pristup

SSH pristup

cPanel

Korijen pristup

Dnevne sigurnosne kopije
plaćen

Graditelj web stranica

usluge

SEO

Marketing

Dizajn web stranica

sigurnosti

Privatnost domene

SSL šifriranje

Uklanjanje zlonamjernog softvera

Vatrozid web aplikacije

Dvofaktorska provjera autentičnosti

DDoS zaštita

sFTP

podrška

Podrška putem e-pošte

Telefonska podrška

Podrška za chat uživo

Tutoriali

Korisnički forum

Baza znanja

Podrška 24/7

cijena

HostPapa nije precijenjena, ali slična je Bluehostu jer nećete biti sigurni što plaćate dok ne dođe vrijeme za provjeru (pročitajte našu Bluehost recenziju). Dijeljeni planovi dolaze s višegodišnjim popustima, ali dostupni su samo godinu dana ili više, čime je konačna cijena kupnje znatno viša nego što bi preporučila stranica proizvoda.

Dijeljeni planovi dolaze u jednom, dvogodišnjem ili trogodišnjem trajanju, a kao i kod većine konkurenata HostPape, mjesečna cijena raste kako vrijeme trajanja postaje kraće. Srećom, niste kažnjeni što ćete ići s kraćim trajanjem znatno precijenjenom mjesečnom cijenom kao što je Arvixe (pročitajte naš Arvixe pregled), ali promo stopa bi mogla biti dosljedna tijekom.

Jasno je da je paluba smještena u korist HostPape jer cijena uvijek izgleda kao da je viša nego što bi stranica proizvoda rekla. To vrijedi za većinu web domaćina, ali vidjeli smo davatelji usluga, poput Hostingera i Hosting24, koriste višegodišnje promotivne cijene za izvrstan učinak, tako da nema razloga da HostPapa ne može to učiniti (pročitajte i naš pregled Hostinger i Hosting24 pregled ).

Osim toga, cijene su zbunjujuće, što može biti recept za katastrofe, kao što smo vidjeli u našoj recenziji LunarPages. Na primjer, postoje planovi za izradu web stranica, ali imate pristup besplatnoj verziji izrađivača web mjesta sa standardnim zajedničkim hostingom. Planovi internetske trgovine također koriste i web stranicu za izradu web stranica, ali oni imaju svoju strukturu cijena.

Preferiramo pristup bez gluposti od 1&1 IONOS kada je u pitanju cijena. Kao što možete pročitati u našem 1&1 IONOS pregled, možete ažurirati cijenu na stranici proizvoda u skladu s vašim trajanjem, tako da nema nikakvih iznenađenja na odjavi. Niste se prodavali ni na dodavanju proizvoda u svoju uslugu.

Međutim, HostPapa uključuje više od većine web domaćina po istoj cijeni. Na primjer, najjeftiniji zajednički plan, primjerice, podržava dvije web stranice sa 100 GB SSD-a. Većina web-domaćina nudi samo jednu domenu i oko 50 GB prostora za pohranu na najosnovnijem zajedničkom planu.

Što se tiče povrata novca, imate 30 dana da se predomislite sa HostPapa ako kupite višegodišnji plan. Svi planovi koji nude mjesečne pretplate, poput VPS hostinga, omogućuju vam samo 48 sati da se predomislite. U usporedbi s 90-dnevnim okvirom povrata male Orange, HostPapa nije impresivan (pročitajte našu recenziju Small Orange).

Jednostavnost korištenja

Početak rada s HostPapa teži je nego što bi trebao biti. Web lokacija nije datirana kao FatCow (pročitajte našu recenziju FatCow), ali previše je proizvoda na premalom prostoru. Doživljava slična sudbina GoDaddyja jer svaka usluga ima jednaku težinu u gornjem izborniku, zbog čega je pronalazak željenog paketa teži nego što je potrebno (pročitajte našu recenziju GoDaddy).

Čak i onda, nakon što pronađete željeni paket, proces odlaska je blag. Svijetle i živopisne stranice za plaćanje HostPapa lako su proći, ali morat ćete obratiti pažnju na dodatke odabrane prilikom odlaska. Pri kupnji najjeftinijeg zajedničkog paketa, odabrana je sigurnost web stranice Protection Power i automatizirane dnevne sigurnosne kopije.

Hostpapa-pregled-checkout

Proces odjave sastoji se od tri koraka, što je puno manje neugodno od naizgled beskrajnih koraka u Namecheap-u (pročitajte našu recenziju Namecheap-a). Od vas će se tražiti da unesete novu domenu ili da naznačite svoju vlasnicu, a zatim unesete svoje osobne podatke i način plaćanja.

Vrijedno je napomenuti da će se postupak odjave razlikovati ovisno o odabranom planu.

Za testiranje smo kupili zajednički hosting, pa na tome temelji naše iskustvo, ali prošli smo kroz proces kao da kupujemo i VPS plan. Stranica za naplatu mnogo je datiranija, ali ipak je jednostavna i poput provjere s zajedničkim hostingom morat ćete biti budni da biste poništili dodate koje ne želite..

Nakon obrade plaćanja, HostPapa govori da sjednete čvrsto. Dosadno vas vraćate na početnu stranicu dok čekate niz e-poruka dobrodošlice za pružanje vjerodajnica vašeg računa. Povrh toga, te e-poruke ne stižu odmah.

Nadzorna ploča HostPapa

Područje klijenta HostPapa zbunjuje. Početni zaslon na nadzornoj ploči prikazuje vaše dospjele račune i nedavne ulaznice, ali većina stranice posvećena je ponudi novih registracija domena. Ne postoji odjeljak za domene ili usluge koje trenutno imate na početnoj stranici nadzorne ploče.

Hostpapa-pregled-nadzorna ploča

Svojim uslugama možete pristupiti putem gornjeg izbornika, što je samo po sebi zbunjujuće. Postoje tri kartice koje se mogu koristiti za upravljanje vašom web stranicom: “moj cPanel”, “moje usluge” i “moje web mjesto”. Ispada da se na kartici s uslugama upravo prikazuje ono što ste kupili, a na web lokaciji odnosi se na graditelja web mjesta.

Jedina kartica koja se odnosi na upravljanje vašom web stranicom je kartica cPanel. Općenito, sustav nije loš, ali je neefikasan. Umjesto da početnu stranicu klijentskog područja ispuni oglasom za kupnju više domena, HostPapa bi mogao iskoristiti taj prostor da olakša pregled i upravljanje uslugama.

Umjesto toga, područje klijenta osjeća se neuredno i suvišno. Na primjer, kartice za usluge i naplate pružaju uglavnom iste informacije, dok kartica web mjesta ne odnosi se na one koji ne koriste graditelja web mjesta. Proces razmišljanja možete vidjeti iza nadzorne ploče, ali krajnji rezultat nije idealan.

HoPPapa cPanel

Milost štedljivosti na korisniku je cPanel koji je, kao što možete pročitati u našem najboljem web hostingu s vodičem cPanel, naš omiljeni način upravljanja web hostingom. To je rečeno, to je u prozoru unutar nadzorne ploče koji na nespretan način smiruje sučelje. Na primjer, korisne informacije o poslužitelju koje obično popunjavaju desnu stranu cPanela zaglavile su se na dnu.

Hostpapa-pregled-cpanel

Iako je, u osnovi, isti cPanel, iskustvo je drugačije. Pomicanje gore i dolje u uskom prozoru nije ono o cPanelu se radi, pa doživljaj opada. Sve su mogućnosti tu – dobivate pristup upravitelju datoteka, softverskom instalateru aplikacija i još mnogo toga, ali uvlačenje u maleni prozor nije najbolje.

Vrste hostinga

Kao što je spomenuto, web stranica HostPapa nije najlakše proći. To je zato što nudi dugačak popis usluga. Iako izgleda da ima mnogo vrsta hostinga, nudi samo dvije: zajednički i VPS. Uprkos tome, postoji više planova za svaku vrstu hostinga, što vam omogućuje da prilagodite svoj hosting paket za platformu koju koristite.

Ako vas zanima što znači dijeljenje ili VPS hosting, pročitajte naš pregled vrsta hostinga.

Zajednički planovi, koji se jednostavno nazivaju “web hosting”, dolaze u tri razine. Razlike između slojeva su mnoge, slično kao A2 hosting (pročitajte našu recenziju A2 hostinga), pa preporučujemo da provjerite opsežnu usporedbu HostPapa za detalje. Ukratko, viši slojevi imaju više značajki i bolje performanse.

Postoje i planovi za izradu web stranica. Ako ste preskočili naprijed, pogledajte poglavlje “značajke” za naše misli o sastavljaču web mjesta. Besplatno je uključeno u vaš zajednički hosting paket, ali ako želite u potpunosti iskoristiti alat za izradu web stranica, morat ćete ga nadograditi na jedan od četiri razine graditelja web stranica HostPapa. Slično tome, postoje četiri razine za internetske trgovine.

HostPapa WordPress

HostPapa nudi WordPress planove, koji su samo skuplji zajednički planovi sa značajkama WordPress-a. Nismo protiv pružanja WordPress hostinga na ovaj način – pročitajte našu recenziju InMotion Hosting da biste saznali o davatelju usluga koji to dobro radi – ali nije idealno.

WordPress je fleksibilan, ali općenito web stranice izgrađene na njemu žele prikupiti što više očiju (pročitajte vodič za početnike korištenja WordPress-a da biste vidjeli popularne web stranice koje koriste sustav upravljanja sadržajem). Integracija Jetpack-a i automatsko ažuriranje WordPressa su lijepi, ali zajednička struktura koju HostPapa koristi otežava skaliranje WordPress web stranica.

Umjesto toga, volimo hosting u oblaku za WordPress, a neki se web domaćini, poput MDDHostinga i Kinsta, specijaliziraju upravo u tome (pročitajte našu recenziju MDDHosting i Kinsta recenziju). Hosting u oblaku uobičajen je među našim najboljim web hosting za WordPress tipove jer nudi fleksibilnost, suvišnost i sigurnost na načine na koji tradicionalni hosting ne može.

HostPapa VPS

Ako tražite više soka za svoju web stranicu WordPress ili bilo koju web lokaciju, VPS planovi odgovaraju računu. HostPapa nudi pet slojeva VPS hostinga kojima se ekskluzivno upravlja. Ako tražite neupravljan VPS hosting, A2 hosting je jedan od rijetkih domaćina koji ga nude.

Cijena između slojeva je visoka, ali isto tako su i značajke i specifikacije. Osim toga, iako je uspio, HostPapa nudi korijenski pristup VPS-u koji koristite, što znači da na njega možete instalirati koje god programe želite. Zbog toga možete prodavati svoj VPS račun ako želite, ali HostPapa također nudi namjenske planove za prodavače..

Ubrzati & Uptime

Brzinu web stranice testiramo pomoću Pingdom testa brzine i učitavanja utjecaja. Ti alati omogućuju nam testiranje iskustva za pojedinog korisnika kao i rad web stranice pod opterećenjem. Naše testiranje provodi se s praznom verzijom WordPress-a po najpovoljnijem planu. Na taj način možemo smanjiti varijable koje su uključene u vrijeme učitavanja web mjesta.

Osim toga, ne radimo ništa na web lokaciji izvan instaliranja WordPress-a. Ako se predmemoriranje ili kompresija nastavlja, web domaćin je dodao to, a ne mi. To su, međutim, koraci koje bi bilo koja web stranica trebala poduzeti. Možete saznati kako implementirati predmemoriranje i kompresije na vašu web lokaciju u našem poboljšanju vodiča za vrijeme učitavanja web mjesta.

Pingdom test brzine vratio je manje od idealnih rezultata. Naše je web mjesto postiglo 90 od 100, što, iako izgleda dobro, nije sjajno. Imajte na umu da naša testna web stranica nema ništa, tako da male razlike u rezultatima utječu na to. U ovom slučaju, nedostaje predmemoriranje, što je važno za poboljšanje vremena učitavanja web stranica.

Hostpapa recenzija brzine test

Slično tome, naš test Load Impact dao je razočaravajuće rezultate. Poslužitelju smo poslali 50 korisnika tijekom pet minuta, mjereći vrijeme odziva i broj ispunjenih zahtjeva za svaki. Otprilike četvrtina naših HTTP zahtjeva ispunjeno je s pogreškama, što sugerira da je poslužitelj na granici svojih performansi.

Hostpapa-pregled-load-utjecaj

Unatoč tome, vaš plan je potpomognut 99,9-postotnim jamstvom za produženje rada. HostPapa tvrdi da nudi stranicu na svojoj stranici “Zašto HostPapa”, ali kaže da se za detalje poziva na uvjete pružanja usluge. Nismo uspjeli i nismo našli ništa. Ne spominjete jamstvo produženog roka ili ugovor o razini usluge u uvjetima usluge, što je dobro kao ne imati garanciju za produženje rada.

sigurnosti

HostPapa na svom web mjestu ima poseban odjeljak za sigurnost, ali nećete ga morati posjetiti ako imate osnovnu web stranicu. Tri osnovne sigurnosne značajke koje tražimo prisutne su u planovima, s solidnim nizom plaćenih nadogradnji ako želite zapečati otvori.

Ipak, događa se puno toga što nećete vidjeti Apache-ovi poslužitelji koje HostPapa koristi osigurani su zaštitnim zidom ModSecurity web aplikacije, detekcijom brutalne sile, distribuiranom prevencijom napada zbog odbijanja usluge i Patchman-ovim skeniranjem. Uz to, vaši se podaci pohranjuju u konfiguraciji RAID-10 (pročitajte naš vodič za RAID) i prenose se na suvišne nositelje.

Nažalost, automatizirane sigurnosne kopije nisu uključene u sve planove. Samo najviši Business Pro dijeljeni planovi imaju 1 GB prostora za pohranu za automatske, dnevne sigurnosne kopije. Sigurnosne kopije možete napraviti ručno – pročitajte naš vodič za izradu sigurnosnih kopija WordPress-a da biste saznali kako – ali morat ćete ga nadograditi da bi se automatski dogodile.

Alternativno, možete dodati dnevne sigurnosne kopije u jedan od nižih planova. SiteLock, koji otkriva i uklanja zlonamjerni softver s vaše web stranice, i Protection Power koji uglavnom radi istu stvar, ali također uključuje i značajke kao što su pomoć za uklanjanje CDN-a i zlonamjernog softvera..

Besplatni SSL za HostPapa

Iako bismo željeli svakodnevno izrađivati ​​sigurnosne kopije preko planova, barem HostPapa uključuje besplatni SSL certifikat za sve. To je Let’s Encrypt certifikat, što znači da nije sjajno ako na svom web mjestu sakupljate plaćanja ili puno osobnih podataka, ali preći će vas iz strašnih upozorenja preglednika.

U osnovi, SSL certifikat kazat će pregledniku koji posjećuje vašu web lokaciju kako vam se može vjerovati, što će ga zatražiti da otvori šifriranu vezu između vaše web stranice i korisnika (o čemu više možete saznati u našem SSL vs TLS vodiču).

Certifikat uključen u vaš plan šifrirat će podatke, ali nije prikladan za aplikacije na visokoj razini. Srećom, neki planovi visokog nivoa nude premium Wildcard certifikat, uključujući zajednički plan Business Pro.

Privatnost

Većina web-domaćina zanemaruje vašu privatnost, posebno one u vlasništvu Endurance International Group (pročitajte naš pregled HostGator da biste vidjeli primjer). Srećom, HostPapa više liči na DreamHost nego na HostGator. Kao što možete vidjeti u našoj DreamHost recenziji, privatnost ne brine mnoge web hostove, ali možete se odmoriti u nekoliko slučajeva, poput HostPapa.

Međutim, HostPapa nije zabrinuti koliko je DreamHost kad je riječ o privatnosti domene. Ta značajka omogućuje vam sakrivanje osobnih podataka kod kojih ste registrirali domenu jer je to glavni cilj prikupljanja podataka i neželjene pošte. Besplatno ga nudi samo najviši nivo zajedničkog hostinga. Ako želite negdje drugdje, dobit će vam 10 dolara godišnje.

Plaćanje privatnosti domene nije idealno jer bi ga trebalo uključiti prilikom registracije domene. Uostalom, vidjeli smo domaćine kao što su DreamHost, Midphase i WestHost koji ga besplatno uključuju u čitave planove (pročitajte našu Midphase recenziju i WestHost recenziju).

Unatoč tome, to je mala briga kada je ostatak privatnosti HostPapa odličan. Pravila o privatnosti pružaju HostPapa-u pravo na prikupljanje podataka o naplati, IP adrese, vrste preglednika, vremena pristupa i više, a premda bismo izazvali nered, ako je ovo jedan od naših VPN pregleda, koji je uobičajen za većinu mrežnih domaćina.

Važnije je kako se te informacije koriste. HostPapa dijeli podatke s trećim stranama samo ako vam pružaju uslugu. Uz to, ograničava opseg prenesenih podataka, što znači da treća strana ne može dalje koristiti, zadržavati ih ili dijeliti s drugima.

Suprotstavljena privatnosti, recimo, Site5, vrijednost je jasna (pročitajte našu recenziju Site5). HostPapa očito poštuje vašu privatnost, i iako vas to neće sačuvati, nekoliko web domaćina će.

podrška

HostPapa omogućava vam da kontaktirate tim za podršku na bilo koji način koji želite. Live chat, e-pošta i podrška putem telefona su dostupni, kao što bi to trebalo očekivati ​​od bilo kojeg web domaćina, ali možete se javiti i putem faksa ili putem dobre puževe pošte, iako nismo sigurni da će ih itko htjeti. I pored toga, mogućnosti su tu, što nam je dovoljno.

Međutim, centar za brigu o kupcima pruža mnogo informacija za korištenje usluge. Ondje možete provjeriti status mreže, pregledati popis video vodiča, pokrenuti chat uživo i pretražiti bazu znanja.

Hostpapa-pregled-kupac-care-centar

Što se tiče korištenja tih alata, video vodiči su korisni, ali datirani. Ipak, ima ih jako puno, što rijetko viđamo od domaćina. Isto tako, postoji tona članaka o bazi znanja. HostPapa ima više od 2000 članaka za podršku, uključujući sve od postavljanja računa do korištenja određenih aplikacija.

Pored toga, članci su detaljni, unatoč činjenici da ih ima toliko. U većini slučajeva nalazimo da velike baze znanja dovode do nedostatka kvalitete u člancima, što, na sreću, nije slučaj ovdje.

Ako vam i dalje treba pomoć, možete se uputiti u tjedni webinar HostPapa ili zakazati 30-minutni poziv s predstavnikom podrške. Ta sesija jedan na jedan je besplatna za svakog HostPapa korisnika, bez obzira na razinu vaše vještine. Ako vam trebaju dodatni pozivi, oni također imaju samo 40 USD pop.

Presuda

Clunky, datiran i naizgled pogrešan, HostPapa je mogao učiniti puno bolje. Kosti velikog web domaćina nalaze se tu, s izvrsnim sustavom podrške, velikodušnom ponudom planova i pristojnom politikom privatnosti. Međutim, nezgrapna upravljačka ploča, neusklađene informacije o web mjestu i mala brzina ostavljaju puno željenog.

Da je HostPapa jeftiniji, to bi bio home run, ali s obzirom na to da će vas pokrenuti koliko vodeći web domaćini, standard je drugačiji.

Što mislite o HostPapa? Planirate li ga isprobati? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map