Pregled stranice 5 – Ažurirano 2020

Site5 pregled

Jedan od najkorisnijih nosača iz EIG stabilnika, Site5 je brz i nudi odlično sučelje. Međutim, propuštaju neke značajne značajke, zbog čega se osjećaju precijenjeno. Pročitajte naše cjelovito mišljenje u ovoj recenziji Site5.

Site5 postoji od 1998. godine, ali usluga je snažno zaokrenula nakon što ju je kupila kompanija Endurance International, 2015. Mnogo njenih jakih točaka ostaje, uključujući pristupačnu liniju planova, izvrsnu jednostavnost uporabe i solidnu brzinu. Međutim, neke od njegovih slabih točaka ostavili su nas da se pitamo ima li korporativni šef previše utjecaja.

U ovom pregledu Site5 usporedit ćemo ga s našim najboljim pružateljima usluga web hostinga kako bismo vidjeli vrijedi li vaš dolar. Otvorili smo web stranicu s najjeftinijim zajedničkim planom, instalirali praznu kopiju WordPress-a i započeli s testiranjem. Naša je web stranica pokrenuta i bez znanja Site5-a, tako da možemo ponovno stvoriti što normalan kupac prođe.

Nažalost, taj proces ima visoke i niske točke. Site5 odlikuje se jednostavnom uporabom i pristupačnošću te je dovoljno brz, ali zbog nedostatka osnovnih značajki planovi se osjećaju preskupo.

site5-Slider1

site5-slider2

site5-slider3

site5-slider4

site5-slider5

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za Site5

Značajke

Site5 ima nepovezan popis značajki, koje iako nije sjajno, nije ni loše. Sretni smo što možemo vidjeti mnoge bitne značajke koje bi web hostovi trebali uključivati, ali željeli smo više, posebno na cijenama dijeljenih slojeva.   

Svodi se na nedostatak raznolikosti u zajedničkoj liniji Site5, na koju ćemo se dotaknuti u odjeljku „Vrste hostinga“ u nastavku. Tri razine zajedničkog hostinga gotovo su iste, što znači da nema malo poticaja za nadogradnju kada su u pitanju značajke.

Međutim, preko linije, postoje značajne značajke, poput besplatne migracije na Site5 i automatizirane sigurnosne kopije. Iako se tako ne može zanemariti nedostatak onoga što smatramo bitnim značajkama.

Nedostaju značajke Site5

To ne uključuje SSL / TLS certifikat, ne skeniranje zlonamjernog softvera i besplatnu domenu. Iako smo već vidjeli da su prva dva propuštena, nekolicina web-domaćina prekinula je besplatnu domenu iz zajedničkih planova. Ako tražite domaćina koji pruža osnovno i puno više, pročitajte našu recenziju SiteGround.

Iako nema toliko značajki, ništa je gore od toga da ne uključimo web stranicu za izradu web stranica. Vidjeli smo da drugi EIG brendovi, poput HostGatora, pružaju besplatnu integraciju s Weeblyom, a kao što možete pročitati u našem Weebly pregledu, to je dobra stvar. Iako ne zahtijevamo Weebly razine kvalitete od uključenog graditelja web mjesta, ponuda je nužna.

Ako to tražite, pročitajte naš najbolji vodič za izradu web stranica. Weebly se dobro rangira u mnogim kategorijama, ali mi više volimo Wix. Kao što možete vidjeti u našoj Wix recenziji, on uravnotežuje upotrebljivost, snagu i cijenu na način na koji to čine nekoliko graditelja web stranica, što ga čini odličnim izborom za početnike koji žele pokrenuti web mjesto.

Pregled značajki Site5

Logotip Site5www.site5.com

Počinje od 695 dolara mjesečnoSvi planovi

Vrste poslužitelja

Dijeljeni hosting

VPS hosting

Upravljani WordPress

Cloud hosting

Namjenski hosting

Hosting prodavača

Usablity

FTP pristup

SSH pristup

cPanel

Korijen pristup

Dnevne sigurnosne kopije

Graditelj web stranica

usluge

SEO

Marketing

Dizajn web stranica

sigurnosti

Privatnost domene

SSL šifriranje

Uklanjanje zlonamjernog softvera
plaćen

Vatrozid web aplikacije

Dvofaktorska provjera autentičnosti

DDoS zaštita

sFTP

podrška

Podrška putem e-pošte

Telefonska podrška

Podrška za chat uživo

Tutoriali

Korisnički forum

Baza znanja

Podrška 24/7

cijena

Site5 čini nešto neobično među brendovima EIG: to jasno navodi. Iako je cijena visoka, Site5 se ne brine s višegodišnjim shenaniganima poput njegovog brata Bluehosta (pročitajte našu recenziju Bluehosta). Umjesto toga, na stranici proizvoda postaje jasno koju ćete cijenu platiti.

Vodi bilješke s A2 hostinga (pročitajte našu recenziju A2 hostinga). Na stranici proizvoda za svaku vrstu hostinga pronaći ćete trajanje svakog paketa i mjesečnu cijenu za to trajanje. To znači, na primjer, lako je znati da hostPro + Turbo iznosi 13,95 USD mjesečno ako kupujete dvije godine, ali 19,95 USD mjesečno ako idete mjesečno.

site5-pregled-proizvod-stranica

Iako nam se sviđa transparentnost, cijene nisu velike. Site5 je dug put od 1&1 IONOS kada su u pitanju mjesečni zajednički planovi (pročitajte naš 1&1 IONOS pregled). Dodaci koje Site5 uključuje su primamljivi, ali postoji puno web domaćina koji isto čine i jeftinije, s 1&1 IONOS koji vodi paket.

Bilo bi dobro da je bilo puno mogućnosti, ali kao što je spomenuto, nedostaju osnovni sadržaji. Na primjer, dostupna je zaštita od zlonamjernog softvera, ali ona će vam prikazivati ​​50 USD godišnje uz vaš mjesečni iznos. Isto tako, besplatna domena nije uključena u vaš plan, pa ćete to morati uzeti u obzir i u cijenu za odlazak.

Uprkos tome, Site5 nije previše očaran, i ima također solidno razdoblje povrata novca. Prodavač i dijeljeni korisnici mogu isprobati uslugu do 45 dana i dobiti povrat, bez postavljanja pitanja. Korisnici VPS-a, nažalost, imaju samo 15 dana, što je polovica onoga što većina web hostinga nudi.

Jednostavnost korištenja

Provjera pomoću Site5 jednostavna je stvar, posebno s time koliko su jasne stranice proizvoda. Ograničeni niz planova segmentirano je segmentiran, tako da nema pitanja o tome što je dostupno ili koju cijenu ćete platiti da biste mu pristupili.

Proces odjave u pet dijelova je gladak, uz minimalno grickanje da biste u svoj paket uključili dodatke, što je lijepo vidjeti. Iako je sličan Namecheap-u po tome što postoji postupak odjave u više koraka, Site5 se ne osjeća dugotrajno. Kao što možete vidjeti u našem pregledu Namecheap-a, koraci dok se provjeravali osjećali su se nepotrebnima, što, na sreću, ovdje nije slučaj.  

site5-pregled-checkout

Odmah nakon odlaska dobit ćete bateriju s pet poruka e-pošte, ali ne morate ih gledati da biste se prijavili. Poput Kinsta (pročitajte našu recenziju Kinsta), Site5 vas usmjerava od odlaska na nadzornu ploču vašeg računa, bez nepotrebnih između kartica.

Nadzorna ploča uglavnom je ista kao InMotion Hosting (pročitajte našu recenziju InMotion Hosting). S glavnog zaslona možete vidjeti svoje usluge, domene i fakture, kao i svoj kôd za podršku i podatke o računu. Klikom na karticu “usluge” prikazat će se nadzorna ploča vašeg upravljanja hostingom.

site5-pregled-račun-nadzorna ploča

Kao i kod InMotion hostinga i nekolicine drugih domaćina, to je najbolji dio korisničkog iskustva. Pokazuje korištenje vašeg diska i propusne širine, podatke o naplati i podatke o vašem planu. Još važnije, to što pruža brze veze do stavki cPanel-a, što olakšava dodavanje adrese e-pošte ili otvaranje upravitelja datoteka bez da se zapravo prijavite na cPanel.

site5-pregled-hosting-upravljanje

Iako volimo cPanel – možete vidjeti koliko u našem najboljem web hostingu s vodičem za cPanel – to je gusta kontrolna ploča koja može otežati pronalaženje jednostavnih stavki. Brze veze s glavne nadzorne ploče računa ne samo da koriste upotrebu učinkovitijom, već i čine je manje frustrirajućom.

Srećom, cPanel je dostupan ako ne želite kopati, za razliku od LunarPages-a (pročitajte naš pregled LunarPages-a). To je cPanel kojeg poznajemo i volimo, a uklapa se u navigacijsku navigaciju i kategorije koje se mogu sklopiti. U tom slučaju nedostaje jedna važna stavka.

site5-pregled-cpanel

U cPanelu nećete naći program za instalaciju Softaculous aplikacije, što većina web-domaćina koristi za instaliranje skripti, kao što je WordPress. Umjesto toga, pronaći ćete “QuickInstall”, to je slično sučelje koje pokreće MOJO Marketplace, još jedna EIG marka.

Ako ste pročitali našu recenziju FatCow, znajte da nismo ljubitelji instalacije putem MOJO Marketplacea jer se čini da uvijek uspijeva. Međutim, na naše iznenađenje, instalacija je ovoga puta prošla bez problema. MOJO Marketplace vas i dalje muči kako biste kupili temu dok se instalacija odvija, ali sve je to jednostavan postupak.

Vrste hostinga

Site5 ima jasan raspored planova. U ponudi su samo dva oblika hostinga: zajednički i upravljani VPS. Postoje i planovi preprodavača, ali oni su samo dijelili planove u paketu u svrhu daljnje prodaje. Iako želimo vidjeti raznolikiji raspon planova, zadovoljni smo sa ograničenom linijom Site5 za tržište kojemu je usmjereno..

Zajednički planovi koji se na web stranici Site5 jednostavno nazivaju “web hosting” su srce linije. Dostupne su tri razine, ali razlike između njih su manje nego što nazivi sugeriraju. hostBasic je zajednički plan izgrađen za jednu web stranicu, dok je hostPro jedan za neograničen broj web stranica.

Na vrhu, međutim, postoji plan koji se zove hostPro + Turbo, a za koji smo pretpostavili da bi imao koristi u odnosu na standardni planPro. Ta prednost u vezi s izvedbom nije detaljno prikazana na stranici proizvoda, pa smo posegnuli s predstavnikom predprodaje i pitali koje su razlike između planova.

Na naše iznenađenje, nema puno razlike. Izvan veće cijene, jedino što hostPro + Turbo nudi je više cPanel računa za web stranice koje koristite. Značajke, specifikacije poslužitelja i sigurnost su iste, tako da ako vam nije potrebno više računa cPanel, hostBasic bi trebao biti isti kao hostPro + Turbo kada je u pitanju performanse.

Site5 planovi preprodavača

Planovi prodavača također dolaze u tri razine, ali postoje veće razlike između svakog. Svi su slojevi bez mjerenja, što znači da možete prodati onoliko paketa koliko god želite diskovnog prostora i širine pojasa. Te specifikacije su razlika između slojeva.

Najskuplji su planovi VPS-a. Site5 nudi sedam slojeva VPS hostinga u rasponu od ispod 70 USD mjesečno do preko 300 USD mjesečno. Kao i planovi preprodavača, jedine razlike između slojeva su specifikacije. Svi planovi dolaze s dvije posvećene IP adrese, cPanel / WHM i potpunim upravljanjem iz Site5.

Nedostaju, međutim, upravljanje WordPressom i planovima u oblaku. Upravljani WordPress planovi, koji su uobičajeni među našim najboljim web hostingom za WordPress tipove, pružaju upravljani hosting koji je prilagođen za WordPress. To znači automatsko ažuriranje jezgre, instalaciju problema i još više.

Kroz vođeni WordPress hosting često se koristi cloud arhitektura koju smo vidjeli od Kinsta, DreamHost i Pagely (pročitajte naš Pagely pregled). Taj stil hostinga omogućuje poslužitelju da zatraži dodatne resurse kada je to potrebno, što znači da je vrlo teško, ako ne i nemoguće, da vaša web stranica ide izvan mreže.

Povećani brzina i sigurnost naveli su mnoge web domaćine da uključe neki oblik hostinga u oblaku, pa je razočaravajuće što se Site5 nije pridružio klubu. Ako tražite jeftino gostovanje u oblaku, pročitajte našu recenziju MDDHosting.

Ubrzati & Uptime

Naš postupak ispitivanja brzine je jednostavan. Otvaramo web stranicu s najjeftinijim dijeljenim planom bez znanja domaćina, instaliramo praznu kopiju WordPress-a i pokrećemo testove s Load Impact i Pingdom Speed ​​Testom na zadanoj konfiguraciji hostinga. To znači da optimizacije, kao što su predmemoriranje na strani klijenta ili gzip, nisu uključene ukoliko ih domaćin ne postavi iz pokretanja.

Ovdje je važno napomenuti jer će Site5 vjerovatno učiniti bolje ako se izvede keširanje na strani klijenta. Site5 je dobio pristojne rezultate testiranja brzine Pingdom, s ocjenom 90 od 100, no pod karticom “preporuke” Pingdom test testa preporučio je da na naše stranice dodamo zaglavlja s istekom roka trajanja.

site5 recenzija brzine test

Ukratko, to znači da se ne predmemorira, ali treba smanjiti vrijeme učitavanja. Zadovoljni smo učinkom Site5 izvan okvira i možda će još više zasjati predmemoriranjem, ali morat ćete umazati ruke kako bi bilo sve što može biti.

Test stresa Site5

Iako su rezultati za brzinu od jedne točke bili impresivni, naš test utjecaja opterećenja nije bio. Učitavanje utjecaja, u naše svrhe, je alat stvoren da napregne resurse naše web stranice da vidimo u kojem će se trenutku slomiti. To se postiže slanjem više virtualnih korisnika na web mjesto u određenom vremenskom periodu i određivanjem vremena odgovora i broja ispunjenih zahtjeva..

Otkrili smo da se jeftini zajednički planovi obično pokidaju na kraju kada u roku od pet minuta pošaljemo 50 korisnika. Nažalost, Site5 se prije toga razbio. Load Impact otkrio je povećan broj pogrešaka HTTP zahtjeva kada pogodimo oko 30 korisnika, što može značiti nekoliko stvari.

site5-pregled-load-utjecaj

To bi moglo značiti da je poslužitelj na kojem se nalazi naša web stranica ograničenje performansi, što znači da nema dovoljno resursa koji bi mogao primiti broj zahtjeva koji dolaze sa svih web stranica. Uz to, to može značiti da se na kraju Site5 događa nešto ograničenje stope.

Ovdje smo da bismo prijavili svoja otkrića, a ne da nagađamo. Bez obzira na razlog, naše testiranje sugerira da se zajednički planovi rasuju pod pritiskom prije nego što to čine mnogi konkurenti na Site5.  

Jamstvo nevremena za Site5

Ipak postoji jamstvo da ćete poboljšati svoj plan. Na stranici proizvoda Site5 kaže da jamči 99,9 posto produženog vremena ili povrat novca. To čak ide čak i kad kažete da ćete dobiti 100 posto svog novca nazad.

Kopajući po izrazima, jasno je da to nije istina. Posluženi i zajednički preprodavači poslužit će do 100 posto kredita, ali to je samo ako je produženi rok ispod 95 posto. Iznad toga dobit ćete poništeni kredit. Planovi VPS-a bliži su oglašenom jamstvu, no pružaju 100-postotni kredit za produženje vremena kraćeg od 99,5 posto.

sigurnosti

Site5 sadrži solidan popis sigurnosnih značajki, iako smo razočarani jer nedostaje besplatno skeniranje zlonamjernog softvera. Izvan toga, paket podrške je impresivan, štiti vašu web stranicu od cyber kriminala, neuspjeha ili bilo koje druge gadosti protiv koje se može suočiti..

Iako se na početku možda ne čine tako, automatizirane, dnevne sigurnosne kopije najbolja su obrana za vaše web mjesto. Na isti način kao što biste koristili naše najbolje sigurnosne kopije putem interneta za zaštitu od, recimo, ransomwarea, upotrijebit ćete sigurnosne kopije vaše web stranice kako biste osigurali da se ponovo pokrenete i pokrenete u slučaju da nešto pođe po zlu.

Međutim, to nije samo sigurnosno kopiranje i preuzimanje lokalno. Site5 prihvaća pravilo 3-2-1 time što stvara noćnu izradu sigurnosnih kopija svake datoteke na svojim poslužiteljima, a istovremeno vam omogućuje generiranje ručnih sigurnosnih kopija i spremite ih gdje god želite.

Osim toga, pohrana na svakom poslužitelju konfigurirana je u RAID-u 10, što pruža još više suvišnih podataka. Možete pročitati naš vodič za RAID kako biste saznali specifičnosti, ali ukratko, RAID 10 omogućuje brzinu RAID 0, a pritom zadržava suvišnu kopiju svih podataka koji su zapisani na pogone.

Site5 SSL

Iako je zaliha velika, Site5 nedostaje u drugim područjima. Na primjer, ne uključuje SSL / TLS certifikat u svoj plan. Taj certifikat omogućava preglednicima koji posjećuju vašu web stranicu kako bi otvorili šifriranu vezu između vas i korisnika, što štiti podatke koje korisnik prenosi..

Iako su u prošlosti SSL / TLS certifikati uglavnom bili rezervirani za prodajna mjesta e-trgovine, svaka web stranica trebala bi ih imati sada. U stvari, ako vaša web lokacija nema, Google će je sahraniti u ljestvici pretraživanja, što onemogućuje privlačenje publike. SSL / TLS certifikati ključni su za pokretanje web stranice, a činjenica da Site5 ne uključuje nijednu lošu vijest.

Takođe nije obuhvaćeno skeniranje i zaštita od zlonamjernog softvera. Iako gotovo nikada ne vidimo uklanjanje zlonamjernog softvera, obično se nudi neki osnovni oblik skeniranja. Pomoću Site5 potrošit ćete 50 dolara godišnje po web mjestu da biste ostali zaštićeni.

To je još neugodnije s obzirom na to da EIG posjeduje SiteLock, a to je alat za skeniranje i uklanjanje zlonamjernog softvera. Mnogi EIG brendovi uključuju “lite” verziju SiteLocka koja uključuje skeniranje zlonamjernog softvera, pa se propusti Site5-a samo čine čudnim.

Privatnost

U prošlosti su brendovi EIG izgubili važne točke kada je u pitanju privatnost – pročitajte primjer naše iPage recenzije – i stranica 5 nije drugačija. Čini se da je privatnost posljednja briga za EIG marke, što znači da će se vaši osobni podaci prodavati i dijeliti onoliko koliko korporativne glave smatraju prikladnim..

To kaže, za razliku od Arvixe-a, čini se da ni Site5 nije bio previše vruć u privatnosti prije kupnje (pročitajte našu Arvixe recenziju). Prema Q&Post iz 2012. godine, privatnost domene bila je usluga plaćena, a to vrijedi i danas.

Privatnost domene podrazumijeva kada registar osobne podatke u WHOIS zapisu zamijeni vlastitim podacima, štiteći vas od neželjene pošte ili neugodnog prikupljanja podataka. Neki web domaćini, poput DreamHosta, počeli su ga besplatno uključivati, a zabrinjava činjenica da EIG brendovi još nisu uskočili na njega (pročitajte našu DreamHost recenziju).

U skladu s tim, privatnost domene nije prevelika briga o tome koliko zabrinjavajuća EIG-ova politika privatnosti. Svi brendovi EIG-a imaju jednaku politiku privatnosti, pa su i ovdje prisutne nedoumice u pregledu HostGator-a.

Site5 ili EIG, uistinu, zadržava pravo prodaje i dijeljenja vaših osobnih podataka kako to smatra prikladnim. Iako možete zaobići zapise svoje IP adrese i otiska prsta preglednika s našim najboljim VPN-om, informacije u kojima registrirate svoj račun su još uvijek fer igra.

To znači da će ga EIG moći podijeliti sa svojim dugim popisom reklamnih partnera koji uključuje Google, Facebook, Yahoo, Bing, WPBeginner i još mnogo toga. Nema razloga zašto neki od tih partnera predstavljaju osim dobiti. Ako se brinete o svojim osobnim podacima, svaka EIG marka je loša vijest.

podrška

Kao i gotovo svi EIG brendovi, Site5 nudi dva oblika kontakta: live chat i e-poštu. Tijekom rada na pregledu razgovarali smo s mnogim predstavnicima podrške, pitajući sve od konfiguracije poslužitelja do dodatnih sigurnosnih mjera koje Site5 ima.

Na naše iznenađenje, Site5 je bio u mogućnosti da odgovori brzo i na pristojna pitanja pokazujući pristojno znanje o platformi i njenim tehničkim detaljima. Unatoč tome, glatkoća i praktičnost razgovora uživo s, recimo, Hostingerom bolje funkcionira (pročitajte našu Hostinger recenziju).

Postoje tri resursa za samopomoć, ali baza znanja je od najviše pomoći. Do pisanja postoje 560 članaka koji pokrivaju sve, od početka do rješavanja uobičajenih problema. Iako je većina baza podataka izvor “postavi i zaboravi”, čini se da Site5 ažurira svoju bazu znanja, pokrivajući stvari poput WordPressa 5.0 nakon objavljivanja.

Međutim, broj članaka nije važan ako nisu od pomoći. Srećom, to nije slučaj sa Site5. Jednostavni odgovori tretiraju se jednostavno dok se složena pitanja tretiraju složeno. Site5 uspijeva svesti teme do probavljivog formata, uklapaju se u snimke zaslona i korak po korak.

site5-pregled-load-utjecaj

Plus, tu je i Q&Odjeljak koji funkcionira poput foruma. Rečeno je da je posljednji post, u vrijeme pisanja, bio od 30. ožujka 2016. I to ima smisla, jer tijekom testiranja nismo uspjeli pronaći način da tamo postavimo pitanje..

site5-pregled-Q &

Ipak, odgovori su još uvijek živi, ​​što može biti korisno za odgovaranje na mala pitanja koja ne jamče unos baze podataka. To je rečeno, ne bismo vam preporučili potragu za pitanjima&O za pitanja o naplati. EIG je kupio Site5 u 2015. godini, tako da su se vjerovatno aspekti naplate i privatnosti od tada promijenili.

Presuda

Site5 kombinira neke bolje aspekte svojih braće i sestara EIG-a. To je pristupačno poput iPage-a dok ima moćno sučelje Bluehosta. Jer, koliko god se pokaže ispravnim, to i puno pogreši. Između karakteristika mishmash-a čini se da se u nekim područjima osjeća uravnoteženo, a u drugima neuredno.

Mogli biste i gore – pogledajte naš pregled HostMonster da vidite koliko je još gore – ali možete i puno bolje.

Što mislite o Site5? Jeste li ga koristili? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me