Pregled imenske karte – ažurirano 2020

Pregled nadgledanja imena

Namecheap je domaćin s upisom u matične knjige koji nudi jeftin, potpuno opremljen hosting. Iako nije savršen, s tim cijenama ćete se malo žaliti zbog toga. Otkrijte djeluje li na vas tako što ćete pročitati našu cjelovitu recenziju Namecheap-a.


Namecheap je u poslu s registracijom domena već gotovo dva desetljeća, a poput svojih suvremenika, za to je vrijeme proširio svoju liniju i uključio web hosting. Za razliku od, recimo, GoDaddy-a, Namecheap je u potrazi za našim najboljim vodičem za web hosting, s solidnom postavom značajki i niskom cijenom..

U ovom pregledu Namecheap, preći ćemo na značajke registratora domena, cijene, brzinu, sigurnost i još mnogo toga. Također ćemo razgovarati o našem iskustvu u korištenju upravljačke ploče i kontaktiranju podrške prije nego što donesemo presudu

Namecheap je impresivan, unatoč skromnoj cijeni. Cijena je izvrsna, kao i sigurnost, ali morat ćete se nositi s razdvojenom nadzornom pločom i nekoliko nedostajućih značajki ako se prijavite.

namecheap-Slider1

namecheap-slider2

namecheap-slider3

namecheap-slider4

namecheap-slider5

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za Namecheap

Značajke

Namecheap ima solidan popis značajki u svim planovima, što ionako nisku cijenu čini još impresivnijom. U skladu s tim, štedi se na nekoliko područja, što pomaže objasniti nisku cijenu. Namecheap ima puno značajki za vaš hosting plan, ali morate biti spremni za kupovinu a la carte nekih osnovnih stvari ako želite puni paket.

Posebno postoje ograničenja za vašu besplatnu registraciju domena. Besplatna registracija domena .com postala je norma za većinu web-domaćina – pročitajte našu recenziju HostGator-a za samo jedan primjer – pa je čudno vidjeti kako Namecheap ograničava vašu besplatnu domenu na .website adresu. Cijena za .com domenu nije skupa, ali bilo bi lijepo ako je uključite.

U skladu s tim, teško je zakucati Namecheap s obzirom na to koliko je hosting jeftin, pogotovo kada je u obzir uključeno puno kritičnih značajki. Na popisu je graditelj web mjesta koji sadrži dodatke za opcije plaćanja, integraciju društvenih medija i još mnogo toga, kao i više responzivnih tema.

namecheap-pregled-web-graditelj

Ne odgovara našem najboljem graditelju web mjesta, Wixu, ali kao što možete pročitati našu Wix recenziju, malo je graditelja web mjesta. Ipak, sadrži ono osnovno, uključujući drag-and-drop sučelje i podršku za e-trgovinu. Ako vam se ne sviđa, Namecheap vam omogućuje i Weebly ili Strikingly putem trgovine aplikacija (pročitajte naš Weebly pregled i Strikingly pregled).

Bez obzira na način izrade vaše web stranice, možete povezati svoju domenu s Google Appsom putem cPanela. To uključuje Googleov kalendar, uredski paket i Gmail za vašu domenu. Morate sve postaviti s Googleom, ali opcija je prikazana u cPanelu.

Ostale su karakteristike usredotočene na sigurnost, uključujući 50 besplatnih PositiveSSL certifikata, dnevno sigurnosno kopiranje i privatnost WHOIS zapisa. Uključit ćemo se u one u odjeljcima “sigurnost” i “privatnost” u nastavku.

Sve nam se više sviđa, ali nedostatak besplatne registracije domena .com bilježi. S obzirom na to koliko je jeftin Namecheap i koliko funkcija nudi, razumijemo zašto se od vas traži odvojeno registrirati vašu domenu, ali bilo bi lijepo vidjeti bez obzira.

Pregled značajki Namecheap

Namecheap Logowww.namecheap.com

Počinje od 288 dolara mjesečnoSvi planovi

Vrste poslužitelja

Dijeljeni hosting

VPS hosting

Upravljani WordPress

Cloud hosting

Namjenski hosting

Hosting prodavača

Usablity

FTP pristup

SSH pristup

cPanel

Korijen pristup

Dnevne sigurnosne kopije

Graditelj web stranica

usluge

SEO

Marketing

Dizajn web stranica

sigurnosti

Privatnost domene

SSL šifriranje

Uklanjanje zlonamjernog softvera

Vatrozid web aplikacije

Dvofaktorska provjera autentičnosti

DDoS zaštita
plaćen

sFTP

podrška

Podrška putem e-pošte

Telefonska podrška

Podrška za chat uživo

Tutoriali

Korisnički forum

Baza znanja

Podrška 24/7

cijena

Namecheap radi nešto rijetko u svijetu web hostinga: prikažite stvarnu cijenu koju ćete platiti. Kao i WebHostingBuzz (pročitajte našu recenziju WebHostingBuzz), Namecheap se ne usrećuje sa cijenama shenanigana koje vidimo od drugih davatelja web hostinga. Možete provjeriti cijenu traženog vremena na stranici proizvoda tako da nema iznenađenja.

I to je jeftino. Namecheap, kao što naziv govori, sadrži povoljne cijene kante, pobijedivši našeg bivšeg najjeftinijeg web domaćina, 1&1 IONOS (pročitajte naš 1&1 IONOS pregled). Ako tražite jeftini web hosting, Namecheap vam može isporučiti, s nekim zajedničkim planovima koji godišnje koštaju manje od troškova Arvixe-a (pročitajte našu Arvixe recenziju).

Shemu cijena je lako razumjeti. Hosting možete kupiti za mjesec dana ili godinu dana, a potonji nudi 6-7 posto popusta. Namecheap također nema promotivne cijene izvan 50 postotnog odbitka na godišnjem planu. Ako to tražite, pročitajte našu recenziju Hostingera.

Ta shema cijena vrijedi za zajedničke i WordPress planove. VPS i namjenski korisnici također imaju mogućnost plaćanja tromjesečno, a preprodavači mogu plaćati samo mjesec dana i čak dvije godine.  

Namecheap također nudi poslužitelje za čišćenje. Oni su poslužitelji s zastarjelim hardverom koji su izvučeni iz rotacije. Iako nisu idealne konfiguracije, oni su dobar način za uštedu novca ako vam treba posvećeni poslužitelj. U vrijeme pisanja, Namecheap ima servere jeftine čak 34,88 USD mjesečno, ali to će se promijeniti kao što inventar.

Bez obzira s kojim planom idete, ipak, podržava se mjesec dana, osim ako nije plan VPS-a, koji vam daje dva tjedna. Namecheap nudi 30 dana za povrat sredstava, što je iako velikodušno kao 97-dnevni prozor tvrtke DreamHost, standardno za većinu pružatelja usluga web hostinga (pročitajte naš DreamHost pregled).

Jednostavnost korištenja

Prijava za Namecheap jednostavna je poput odabira plana, kreiranja računa i pritiska na “checkout”. Sličan je GoDaddyju po tome što ga na web stranici ima puno, što otežava noktiranje potrebne usluge (pročitajte našu recenziju GoDaddy). Međutim, jasno je da je Namecheap pokušao pojednostaviti postupak, pa iako je to neugodnije od nekih, to nije povratno..

Bilo koja pitanja oko odabira plana brzo se nadoknađuju postupkom odjave. Namecheap od vas traži da prvo napravite račun, što znači da možete prijeći iz blagajne na upravljačku ploču bez pronalaska vjerodajnice računa u e-pošti. Uz to, završna stranica za naplatu nije zasuta dodacima za vaš račun, pa čak ima i preklopnik za isključivanje automatske obnove.

namecheap-pregled-checkout

U skladu s tim, postupak odlaska do blagajne izgleda prilično dugotrajan, jer se Namecheap svaki korak seli na svoju stranicu. Na jednoj ćete stranici stvoriti račun, na drugoj potvrditi narudžbu, na drugoj upisati adresu za naplatu i, na kraju, upisati svoje podatke o plaćanju. To nije jako dobro uhvaćen s Namecheap-om, ali postupak bi se mogao sažeti na stranicu ili dvije.

Nakon svega toga, bit ćete poslani na stranicu sa sažetkom narudžbe na kojoj se možete pomicati do nadzorne ploče računa klikom na “upravljaj” pored svog hosting računa. Upravljačka ploča jasno je postavljena za domenu poslovanja, jer sve kartice uglavnom vas usmjeravaju prema kupovini hostinga za domenu koju imate.

namecheap-pregled-račun-nadzorna ploča

Trebalo nam je neko vrijeme da pronađemo cPanel. Morate otvoriti nadzornu ploču, kliknuti strelicu prema dolje pored svog hostinga, pritisnuti još jednu strelicu prema dolje uz paket koji ste kupili i, na kraju, „ići na cPanel“.

cPanel je isti kao i za većinu našeg najboljeg web hostinga s cPanel odabirom, izvan odjeljka na vrhu s aplikacijama koje isključuju Namecheap. Oni nisu “ekskluzivni” kao što to namecheap nalaže, ali to je lijep način da na jednom mjestu organizirate veze do baze znanja, graditelja web mjesta i Google Apps centra.

namecheap-pregled-cpanel

Korištenje imena nije teško koristiti, ali nema isti fokus kao, recimo, Kinsta (pročitajte našu recenziju Kinsta). Nadzorna ploča izrađena je za upravljanje domenom, a ne za web hosting, što može dovesti do zbrke kada pokušavate upravljati svojom web stranicom.

Vrste hostinga

Unatoč tome što se web hosting host pretvorio u registar domena, Namecheap se puno događa kada je riječ o vrstama hostinga. Za razliku od iPage-a (pročitajte našu iPage recenziju), nije ograničen na zajednički hosting, koji nudi fleksibilnost većeg računala bez cijene.

Započinje s zajedničkim hostingom, kao što to čini i većina web hostinga izvan, recimo, Pagely (pročitajte naš Pagely pregled). Dijeljeni hosting pohranjuje više web lokacija na istom poslužitelju i čini da te web stranice dijele resurse. Namecheap pokazuje koliko jeftin zajednički hosting može biti, ali to se događa i s povremenim problemima s brzinom ili produženim radnim vremenom.

Pored dijeljenih planova nalaze se upravljani WordPress planovi. Na temelju cijene, koja je slična dijeljenom hostingu, pretpostavili smo da je ovo samo kopija zajedničkog hostinga sa automatskim WordPress ažuriranjima. Ipak nije. Umjesto toga, upravljani WordPress planovi koriste hosting za oblake, a kao što možete pročitati u našoj recenziji MDDHosting, to je sjajno za WordPress.

Cloud hosting je nit koja povezuje naš najbolji web hosting s WordPress hitovima zajedno. Iako se vaše web mjesto i dalje nalazi na jednom poslužitelju, za dodatne resurse može zatražiti mrežu dotičnih poslužitelja. Ukratko, to znači da bez obzira na to je li na vašoj web lokaciji došlo do prometnog napada, distribuiranog napada uskraćivanja usluge ili bilo čega drugog, resursi će biti dostupni.

Međutim, to nije samo oblačenje WordPress hostinga “Upravljani” dio jednadžbe odnosi se na Namecheap održavanje vaše verzije WordPressa. Iako ćete i dalje morati dizajnirati web mjesto i napuniti ga sadržajem, Namecheap će se brinuti o sigurnosnim kopijama i ažuriranjima WordPressa besplatno.

Ako tražite više snage za ne puno više, VPS planovi će vam odgovarati. Virtualni privatni poslužitelji su virtualni poslužitelji s domaćinima na fizičkim. Računalni resursi poslužitelja su izolirani i razdvojeni između virtualnih poslužitelja, što pruža slično iskustvo kao namjenski hosting bez dodatnih troškova..

VPS planovi Namecheap-a su jeftini, a ako ste pročitali našu recenziju A2 hostinga, znajte da to znači da nisu upravljani. Moći ćete zatražiti korisničku podršku za savjet, ali obnavljanje poslužitelja, promjene jezgre softvera i istraga o pogreškama pokrenut će vam dodatni iznos mjesečno.

Vrh raspona prikazuje posvećene poslužitelje koji, kao što naziv govori, poslužitelj daju sami sebi. Kao i VPS planovi, i namjenski poslužitelji nisu upravljani, što znači da ćete morati rješavati pogreške i ažuriranja. Ako je cijena previsoka, možete obaviti kupovinu na Namecheap-ovom popisu namjenskih poslužitelja za provjeru.

Ubrzati & Uptime

Brzinu web stranice testiramo pomoću Pingdom testa brzine i učitavanja utjecaja. Naš je postupak jednostavan: prijavljujemo se za račun s najpovoljnijim dostupnim planom, instaliramo praznu kopiju WordPress-a i krećemo na testiranje. Iako nije savršena znanost o vremenima učitavanja web stranica, pokušavamo ovim putem testirati što jasniji pokazatelj brzine..  

Namecheap se pokazao dobro, ali nedovoljno da bi zaradio mjesto u našem najbržem vodiču za web hosting. Pingdom Speed ​​Test dao mu je ocjenu 90 od 100, što je vjerojatno zahvaljujući Apache poslužiteljima, koje Namecheap koristi. Vidjeli smo hostove kao što su A2 hosting i MDDHosting kako bi postigli sjajan učinak LiteSpeed ​​poslužitelja, koji su alternativa Apache, tako da bismo željeli vidjeti od Namecheap-a u budućnosti.

namecheap recenzija brzine test

Možete očekivati ​​da će se brzina smanjiti i nakon što web stranica bude ispunjena sadržajem. Prva dva sloja zajedničkog hostinga ne uključuju eAccelerator ili xCache, koji su uključeni u gornji nivo. Bivši kešira PHP skripte u kompajliranom stanju, što znači da se mogu izvršavati mnogo brže, dok drugi rade isto, ali pohranjuju ih u RAM-u poslužitelja.

U skladu s tim, naš test opterećenja imao je izvrsne rezultate. Učitavanje utjecaja, u naše svrhe, je alat za testiranje otpornosti na stres, iako može učiniti mnogo više. Na web stranicu smo poslali 50 virtualnih korisnika tijekom pet minuta, a Load Impact mjeri vrijeme odgovora za svakog korisnika i broj zahtjeva koji su ispunjeni..

Namecheap je imao skoro ravnu crtu kada je došlo vrijeme odgovora i ispunio je svaki zahtjev. Očekujemo da će najjeftiniji zajednički paket sa svakim domaćinom prekinuti oko 50 korisnika, pa zato testiramo i tu granicu. Nocheapp se ipak ne uklapa u tu kategoriju. Mogla je pratiti zahtjeve i održati nisko vrijeme odgovora.

namecheap-pregled-load-utjecaj

To upućuje na to da postoji mnogo računalnih resursa koji treba obilaziti, pa se mnoga pitanja zajedničkog hostinga ne bi trebala pojaviti. Iako ne možemo jamčiti da će tako uvijek biti, to je bilo tijekom našeg testiranja.

No, namecheap se ne bavi samo pružanjem brzog hostinga. Također nudi pouzdan hosting. Rezervno jamstvo vašeg računa jamči 99,9 ili 100 posto produženog jamstva, ovisno o vrsti hostinga koji koristite. Planovi za prodavače i VPS imaju ograničenje od 99,9 posto, što u osnovi znači da prvih 45 minuta stanke u mjesecu nije prihvatljivo.

Osim toga, Namecheap pruža uslugu u jednom danu za svaki sat koji nije zakazan, a poslužitelji ne rade. Kao i kod većine mrežnih domaćina, morat ćete se obratiti za podršku u roku od 10 dana od prekida kako biste primili kredit.

sigurnosti

Namecheap ima trifekta sigurnosnih značajki koje tražimo: SSL / TLS certifikati, skeniranje zlonamjernog softvera i automatsko izrađivanje sigurnosnih kopija. Posljednja stavka nije dostupna u svim planovima, što, iako je razočaravajuće, ima smisla s obzirom na to koliko jeftin Namecheap može biti. U skladu s tim, drago nam je vidjeti SSL / TLS certifikate i zlonamjerni softver koji skeniraju na svim planovima.

SSL / TLS certifikat neophodan je za sigurnost web stranice. Preglednik koji govori na vašoj web stranici govori da se možete vjerovati osobnim podacima koji otvaraju šifriranu vezu između vaše web stranice i posjetitelja (pročitajte naš opis šifriranja za specifičnosti postupka).

Namecheap uključuje 50 Comodo PositiveSSL certifikata sa svakim hosting paketom. Potvrda o ulaznoj razini pogodna je za većinu web stranica koja od korisnika ne zahtijevaju puno osobnih podataka. Ako, primjerice, upravljate forumom ili prihvaćate plaćanja na svojoj web lokaciji, morat ćete dobiti heftier certifikat.

Skeniranje zlonamjernog softvera uključeno je u cPanel pod nazivom “virus skener”. Možete skenirati svoju web stranicu zbog zlonamjernog softvera i drugih gluposti vezanih uz kibernetički kriminal jednom dnevno i ne više. U tom smislu, važno je napomenuti da iako alat skenira vašu web lokaciju, to ne čisti. Ako prepoznate problem, morat ćete naći drugi način da ga uklonite.

namecheap-pregled-virus skeniranje

SSL / TLS certifikati i skeniranje zlonamjernog softvera uključeni su u sve planove, ali automatske sigurnosne kopije nisu. Najeftiniji zajednički plan ne uključuje ih, iako, na sreću, čini svaki drugi plan. Sigurnosnim kopijama možete pristupiti putem cPanela, zakazivati ​​ih svakodnevno, tjedno ili mjesečno, preuzimati ih lokalno ili kopirati veze za dijeljenje.

Iza kulisa postoji i ModSecurity. To je otvoreni vatrozid web aplikacije za Apache poslužitelje, što znači da vas može zaštititi od gadnog prometa koji dolazi u poslužitelj. Budući da je open source, postoje mnoga pravila i konfiguracije koje se mogu postaviti kako bi web mjesto bilo što sigurnije..

Iako želimo vidjeti sigurnosne kopije na svim planovima, sigurnosni paket je impresivan. Skok na drugi nivo zajedničkog hostinga itekako je vrijedan, s rezervnim kopijama je trešnja na vrhu. Teško se žaliti kad Namecheap nudi toliko usluge sigurnosti, pa, jeftino.

Privatnost

Privatnost je jedna od onih stvari o kojima je lako razgovarati, ali koje je teško slijediti. Namecheap, međutim, svoj novac stavlja tamo gdje mu stoje usta, i pruža neke od boljih mjera privatnosti koje smo vidjeli od web domaćina. To je daleko od vađenja podataka koje smo vidjeli u robnim markama Endurance International Group (pročitajte naš pregled FatCow za primjer toga).

Namecheap nudi besplatnu privatnost domene sa svakom domenom koju posjeduje. Privatnost domene zamjenjuje podatke koje registrirate u vašoj domeni luđačkim podacima, učinkovito maskirajući vaš identitet. Budući da se WHOIS zapisi mogu pretraživati ​​putem interneta, svatko može pronaći vaše osobne podatke ako nema privatnost domene.

Vidjeli smo kako nekoliko domaćina nudi besplatnu privatnost domene (pročitajte naš WestHost pregled za jedan primjer), ali obično samo na domenama koje ste registrirali kod davatelja usluga. Namecheap je neobičan po tome što također pruža privatnost domene besplatno na prijenosima domena, što znači ako je vaša domena registrirana, recimo, GoDaddy, možete je prenijeti u Namecheap i zaštititi vaše osobne podatke.

Pravila o privatnosti također su zvučna, ali Namecheap zadržava pravo dijeljenja informacija koje se ne mogu osobno identificirati s oglašivačkim i poslovnim partnerima. Unatoč tome, osobni se podaci ne dijele, a s obzirom da Namecheap podržava Fight for the Future i Electronic Frontier Foundation, ugodno vam predajemo malo podataka.

podrška

Namecheap ima centar za podršku u kojem možete pronaći sve svoje resurse za podršku. Iako su tamo uobičajeni osumnjičeni – Namecheap uključuje veze za podršku temeljenu na ulaznicama, chat uživo, povratne informacije, ažuriranja statusa i još mnogo toga – postoji i nekoliko neobičnih resursa podrške..

To uključuje Namecheap API dokumente koji vam omogućuju da pretražite domenu, registrujete i još više automatski iz aplikacije koju ste napravili. Iako API možete koristiti za prodaju domena, SSL / TLS certifikata i više, on se može koristiti i za nadgledanje i upravljanje domenom..

namecheap-pregled-API

Ako vam je potrebna pomoć, Namecheap se može prilagoditi i tome. Podrška za chat i podrška putem e-pošte dostupna su svakodnevno, a oboje smo koristili tijekom pregleda. Razgovor uživo je gotovo jednako dobar kao i SiteGround, a to nešto govori (pročitajte našu recenziju SiteGround). Odgovori su bili brzi i neposredni, pokazujući jasno znanje o tehničkim aspektima usluge.  

Za samopomoć postoji baza znanja koja je odvojena u kategorije proizvoda Namecheap-a. Složeni odjeljci, poput “hostinga”, dodatno su podijeljeni, čineći pronalazak članaka jednostavnim.

namecheap-pregled-baze znanja

Puno je članaka. Namecheap ima vodiče, pojašnjenja i vodiče za rješavanje problema u čitavoj bazi znanja, od kojih svaki sadrži izvrsnu količinu detalja. Iako je naše iskustvo s ljudskom podrškom bilo sjajno, ne biste trebali mnogo doprijeti s obzirom na to koliko je duboka baza znanja.

Presuda

Namecheap kaže sve što u imenu morate znati. To je jeftin web domaćin s nizom značajki, iako ima i nekoliko problema. Sviđaju nam se brzina, sigurnosne značajke, privatnost domene i cijena, ali nedostatak besplatne .com registracije domena i nezgrapna nadzorna ploča su golemi problemi.

Što mislite o Namecheap-u? Planirate li ga isprobati? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map